sisällön alkuun
22.11.2017 05.34 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Vapaus, veljeys, tasa-arvo ja Kupoli"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Genshiken  (Luettu 5570 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« : 05.05.08 klo 16:50 »

Genshiken - japanilaisen yliopiston kerhosta kertova sarja. Gendai Shikaku Bunka Kenkyūkai ja englanniksi sama: The Society for the Study of Modern Visual Culture. Nimi on hämäävä, mutta kerhon jäsenten kiinnostuksen kohteet ovat anime, manga cosplay ja pelit. Kolmas vaihtoehto yliopiston manga- ja anime-klubille.

Sarjassa parasta ovan tarinan lisäksi hahmot. Useampaan kuin yhteen henkilöön voi samaistua.

Kysynpäs sarjaa seuranneilta: Piditkö enemmän anime-versiosta vai mangasta? Entäs oletko jo tutustunut Kujibiki Unbalanceen?

Itse pidän henkilökohtaisesti enemmän mangasta. Animea katsoessa turhaannuin animoinnin laaduttomuuteen ja juonen "sotkemiseen". Tämä sarja olisi minusta ainsainnut hieman tai enemmän panostusta animaatio-budjettiin. Ensinhän luin vasta mangan, sitten katsoin animen.
Mangassa on hieno piirto-jälki ja tarinan kulku ja komiikka on mainiota.
Jos sinussa piilee otaku tai sammunut puoli siitä, tämä sarja varmasti herättää sen.

Animessa sentään oltiin panostettu enemmän kohtaukseen, missä Madarame fantasioi mielessään kohtauksen, kun nyppäisee Kasukabe Sakilta nenäkarvan. Bishonen-fantasiointi nauratti paljon ja sen jälkeinen "todellisuus".

Eniten osaan samaistua hahmoissa Sakiin ja Madarameen. Joskus myös Ogiueen mutta ainoastaan anime-tapahtumissa syntyvistä tunteista. Kupolissa olon alkuajoista tulee mieleen Genshikenin alku Sasaharan näkökulmasta.

Keskustelua! Miten sarja vaikutti TEIHIN?
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 05.05.08 klo 18:23 »

Minä diggailen molempia tuotoksia. Manga vetää melkein aina pidemmän korren, mutta ei Genshikenin ensimmäinen tuotantokausi ollut huono. Toinen tuotantokausi ei ollutkaan sitten enää mikään erityisen hyvä, mutta oli se keskitasoa parempi. Pettymys fanille kakkonen oli, mutta muuten kelpoa animea.

Manga on kyllä yksi parhaista genrensä edustajista ja Kio Shimokun tapa kuvata henkilön kasvot on jotenkin... söpö? Manga sai mielestäni arvoisensa lopun, eikä se lähtenyt raiteilta, vaan loppui siihen, mihin Genshikenin yksi generaatiokin. Ogiuen ja Sasaharan pitkäaikainen lämpeneminen toisilleen oli oivaa luettavaa ja samalla pystyi vain huokaiemaan: "Kävisipä noin joskus minullekkin." :D

Viimeisen albumin chapter 54, Forever in my dreams, on kuvakerronnaltaan mahtavaa ja tiivistää vielä hahmojen luonetta loistavasti.

Genshiken antoi aikoinaan potkua omaan harrastamiseeni, enkä enää ole yhtään nolona, kun sanon harrastavani sarjakuvia. Tämä sarja tulee aina olemaan suosikkilistallani.
tallennettu

Hoothoot
foorumisti

Viestejä: 16Profiili WWW
« Vastaus #2 : 06.05.08 klo 11:08 »

Yleensä on vaikea määritellä se absoluuttinen suosikkisarja, mutta Genshikenin tapauksessa voi sanoa, että mangaversio on jo pitkään keikkunut siellä parhaan mangasarjan paikalla. Anime toisaalta laskeutuu sinne synkkään keskikastiin, varsin keskitasoinen kun on.

Miten edes törmäsin Genshikeniin? En oikein tiedä, mutta eräällä sarjaa lukeneella ystävällä saattoi olla vaikutusta asiaan siinä vaiheessa kun nappasin kirjakaupan hyllyltä ensimmäisen pokkarin (ja samana päivänä piti palata kirjakauppan ja hakea kakkonen ja kolmonenkin). Ensimmäinen pokkari oli rakkautta ensimmäisellä silmäyksellä. Sasaharahan oli kuin minä, vaikka asuikin toisella puolella maapalloa. Siinä vaiheessa toivoin, että jossain olisi animeseura, johon voisin liittyä, mutta kun ei. Animeseurautumiseni tapahtui vasta myöhemmin, mutta onneksi tämä nykyinen yhdistys muistuttaa omalla tavallaan Genshikeniä.

Vaikka aloittelevan genshikentardin päähuomio luultavasti keskittyy siihen animeharrastajien yhtenäisyyteen (varsinkin niissä tapauksissa, joissa harrastus on aloitettu ilman kavereita), sarjan aikana rakastuu, tai kuten Kasumi mainitsikin, samaistuu tiettyihin hahmoihin tai hahmojen yhdistelmiin. Mainitsin jo, että aloitin nk. Sasaharana, mutta kun Kanako Ohno tuli mukaan kuvioihin, samaistumisjärjestys muuttui. Vaikka en ole pätkääkään Ohnon näköinen (enkä lue parrakkaista ja kaljuista miehistä kertovia yaoidoujinsheja), meitä kuitenkin yhdistää sama rakas harrastus - cosplay. On aina hauskaa tunnistaa Ohnon päällä olevia pukuja ja miettiä, että mitenkäs tuokin tehtiin. Viimeisen pokkarin jälkeen Madaramesta tuli myös yksi suosikkihahmoista (se on niin ihqupihqu miestsundere, ettei mitään rajaa) ja animen kakkoskaudella tykästyin myös Kuchiin hahmoon. (Konnyoronyoronichiwa! :3)  Kugapiistä, Tanakasta ja Kousakasta (Kohsaka?)  jäi jotenkin laimea kuva, ja vaikken koskaan oikein samaistunutkaan Sakiin, en kyllä hahmoa inhonnutkaan. (MadarameXSaki on OTP:ni!) Ei, enkä todellakaan unohtanut Ogiueta, joka on oikeastikin hahmo, johon samaistuin loppujen lopuksi täysin (vaikken olekaan kaappifujoshi). Samaistuminen oli sekä henkistä, että ulkonäöllistä ja menin jopa niin pitkälle, että cosplayasin Ogia taannoisessa Traconissa (KujiUnin Renkon asussa tosin, mutta Ogia silti.) Lopetan hahmoihkutuksen tähän, koska kaikki näkivät jo, että fanitan Ogia ja Madaa.

On taas mainittava, että olin hyvin pettynyt kakkoskauden toteutukseen. Siitä oli tehty vähemmän otakuystävällinen ja enemmän naiskatsojille suunnattu. Se ei tietenkään ole paha asia, mutta kun keskinkertainen animaatio yhdistetään muutamaan keskinkertaiseen animevitsiin, lopputulos on todellakin keskinkertainen. Olin äärimmäisen pettynyt jo Comic Fest-jaksoihin. Niihin keskityttiin aivan liikaa ja sitten se paras kohta oli vielä muutettu. Parhaalla kohdalla tosiaan viittaan Kousakan crossdress-asuun, joka oli pettymyksekseni uuden KujiUnin koulupuku eikä vanhan, joka oli kovasti paljastava. Ogiuen yaoipäiväunet-jakso oli kuitenkin toteutettu hyvin, mutta toisaalta on inhottavaa, kun mangassa aiheelle omistetaan juuri se kolme sivua ja yksi extra. Enkä usko olevani ainut, jonka korvat hajosivat englannista, jota käytettiin amerikkalaisille otakuille omistetuissa jaksoissa.
 Ykköskaudesta en löydä mitään valittamisen aihetta ja OVA:tkin olivat ihan hyvää viihdettä. Toivottavasti mangan viimeisetkin chapterit saadaan joskus animoitua. Kujibiki Unbalanceen (tai Ramen Angel Menmaan, jos siitäkin tulee joku spinoff-OVA) en ole tutustunut, koska en pidä itsenäisen sarjan hahmodesigneistä.

DelRayn käännöksiä lukeneille: Oletteko muuten koskaan huomanneet, kuinka translation notes-osuuden sarjojen kirjoitusasu on muuttunut. Tuntuisi siltä, että kääntäjät ovat itsekin perehtyneet enemmän Genshikenissä mainittuihin sarjoihin ja osaavat nyt kirjoittaa ne nimetkin oikein. Ykköspokkarissa on aivan järkyttäviä käännöksiä, joista maallikkolukija ei välttämättä saa mitään selvää ilman Google-fu skillzejä.

Olisi kiva analysoida koko sarjaa kaikilta tasoilta ja miettiä mitä hahmoille tapahtui, joten toivotaan, että tämä ketju pysyy aktiivisena. Jos ei, pitää yrittää korruptoida lisää kavereita lukemaan ja tutkiskelmaan sarjaa kanssani. Tuntuu taas, että kaikki mitä aluksi piti sanoa, jäi sanomatta, mutta ehkä sitten myöhemmin.

Tulipas taas hehtaariviesti.

muoks:
Haluaisinkin kysyä muilta sarjaa lukeneilta muutamia kysymyksiä.

1.Kuka on sarjan päähenkilö? Onko se Kanji vai Saki vai kenties joku muu?
2. Mikä ihme se ensimmäinen presidentti oli ja mistä hän teki loppujenlopuksi lopputyönsä?
3.Millainen Genshiken oli ennen sarjan alkua/sarjan loputtua? Tähän kysymykseen annetaan vihjeitä alkuchaptereiden aikana, mutta loppuratkaisu ei ainakaan anna vihjeitä tulevasta.
4.Miten hahmot suhtautuivat tosiinsa noin yleisellä tasolla?
5. Toiko Genshiken sinulle mitään uusia "otakulttuuriin" liittyviä tapoja?
6. Toivoisitko sarjalle jatkoa/extroja jossain muodossa?
« Viimeksi muokattu: 06.05.08 klo 14:19 kirjoittanut Hoothoot » tallennettu

Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.
Pingviiniroskis ja randomi yksijalkainen pöllö.
madu
foorumisti

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #3 : 07.05.08 klo 21:35 »

Jep, sain juuri mangan pokkarit 4-9 maratoonattua joten kaipa sitä voisi avautua sarjasta jotain.

Katsoin ykköskauden joskus taannoin animena, ja pidin sitä varsin viihdyttävänä. Itse katsoin sen kuitenkin aika pitkälti komediana, ja kun kakkoskausi alkoi siirtämään pääpainoa ihmissuhteisiin päin, en jaksanut seurata sitä muutamaa jaksoa pidemmälle. Jonkun hetken päästä otin itseäni niskasta kiinni ja katsoin senkin kokonaan, ja kyllä sekin oli ihan jees, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin ensimmäinen kausi, erinäiset asiat jäivät häiritsemään. Viitosjakso oli kuitenkin täysin hysteerinen, pointsit siitä. Päinvastoin se engrish sitten paloikin aivoihini vähän liian tukevasti, ja mangamuodossakin se porautui päästäni takaisin ulos, ja kursiivilla kirjoitettuja enkkupuhekuplia oli aivan tuska lukea. Pitäisiköhän käydä enemmän ulkona tai jotain.

Tosiaan nyt sitten parin päivän sisään luin sarjan mangana, ja vaikka paljastuikin että anime seurasi sitä aika ahkerasti, oli tietenkin mukavaa saada tarinalle hieman jatkoa, ja tietenkin sitten se lopetus, koska kakkoskausi jätti niin paljon asioita auki.

Sitten sitä analyysiä. Genshiken tosiaan perustuu hyvin pitkälti niihin hahmoihin, jos verrataan vaikka Lucky Stariin missä muutaman stereotyypin päälle rakennetut hahmot heittävät otakuläppää, se ei pääse lähellekään Genshikenin tunnelmaa. Itse samaistuin tietenkin otakunalkuna Sasaharaan, vaikkei minkäänlaista animekerhoa tahi vastaavanlaista ollutkaan kulisseina vielä siinä vaiheessa. Ainakin minulle Sasahara oli sarjan päähenkilö, mutta se todennäköisesti johtuukin juuri siitä, että hän tuntui hahmoista kaikkein läheisimmältä. Muut hahmot olivat vaihtelevan mielenkiintoisia, mutta Saki toi kuvioihin loistavaa jännitettä, Madarame on vaan ylisöpis ja Ogiuen suhde Sasaharaan on ihan henkilökohtaisista syistä mielenkiintoista seurattavaa kun omat kuviot siellä ns. 'oikeassa elämässä' etenivät jokseenkin samalla tavalla. Muut hahmot sitten jäivätkin enemmän tai vähemmän taka-alalle, varmaankin juuri siksi, että ne eivät pahemmin koskettaneet minua millään tavalla. Psykologisedät voisivatkin kehittää uuden persoonallisuustestin jonka tulokset saadaan sillä, että lukee/katsoo Genshikenin ja kertoo lempihahmonsa (monikossa siis)! Jokainen varmaan kokee tarinan aika eri tavalla, ja jotenkin vähän tuntuu että näin on tarkoitettukin.

Myös toteutus oli varsin mahtava. Yleensä kun koulumiljöö, komediallisuus ja ihmissuhteet ilmestyvät samaan yhteyteen, lopputulos näyttää aika lailla siltä että kasa kliseitä ja stereotypioita on heitetty lihamyllyyn ja jauhettu siitä läpi epämääräiseksi mömmöksi mikä ei jaksa herättää yhtään minkäänlaisia tunteita. Genshiken sensijaan onnistui välttämään kaiken tuon erittäin hyvin, näistä aineksista olisi saanut vaikka miten tylsää huttua aikaan, mutta onneksi siltä vältyttiin. Veikkaisin, että tämä johtuu siitä, että Genshikenissä on se tietty meta-elementti mukana; koska hahmot elävät animen ja mangan maailmassa ja tiedostavat otaku-kulttuurin, ne eivät tunnu hahmoilta vaan enemmän oikeilta ihmisiltä. Tietenkään tuo ei ole se ainoa selitys, tosiaan Lucky Starinkin hahmot heittävät otakuläppää mutta silti tuntuvat teetetyiltä hahmoilta. En osaa itse syväluodata tämän paremmin, mutta ehkä joku muu saattaa ymmärtää, mitä meinaan, ja jos oikein pahalle päälle sattuu, kirjoittaa sen vähän ymmärrettävämpään muotoon.

Mutta nyt aivot hajoaa, ei pitäisi kirjoittaa pitkää pätkää heti monen tunnin luku-urakan jälkeen. Katsotaas huomenna aamulla mitä oikein tulikaan kirjoitettua ja mahdollisesti muokataan vähän järkevämpään muotoon tai kirjoitetaan lisää jos siltä tuntuu. Siihen asti.
tallennettu

last.fm | katsotut animet | type-moon faggotry 4 life | MOU IKKAI! | ざわ・・・・
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.022 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste