sisällön alkuun
20.11.2017 11.23 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Isaki apam mehinam, eto caffe nam!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: HUNTERxHUNTER  (Luettu 5922 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Iwa
Vieras
« : 21.04.08 klo 22:14 »

Aah! Ainoa pitkä JUMP-shounen joka ei ole menettänyt tenhoaan ajan kuluessa. HxH on Nerokas sarja ja koska minulla on nyt aikaa, selostanpa koko juonen tässä uusimpiin chapuihin asti.

Hunter-koe -kaari:

Orpopoika Gon=Freeccs asustelee Valassaarella ja mm. kalastelee päivät pitkät, juoksentelee metsissä ja tekee sun muuta viherhippiäisten puuhia. Eräänä päivänä Gon joutuu uhkaavaan tilanteeseen ja tapaa Kiten, Hunterin joka kertoo Gonille Gonin isästä Ging Freeccsistä, joka tietenkin on yksi kaikkien aikojen kovimmista Huntereista. Gon tahtoo tavata isänsä, ja päättää itsekin alkaa Hunteriksi. Siispä ei muuta kuin tädille heipat ja vaativaan Hunter-kokeeseen. Laivalla pois Valassaarelta Gon tapaa tulevat ystävänsä Killua Zaoldyeckin, Kurapican ja Leorion joiden kanssa he tulevat kokemaan monet seikkailut. Ensimmäinen näistä on vaativa Hunter-koe, jossa he tapaavat murhanhimoisen taikuri Hisokan, ja välttävät kuoleman nipin napin monta kertaa. Yhtä kaikki, kaikki paitsi Killua pääsee Hunteriksi (koska K tappaa vastustajansa kokeen yhdessä vaiheessa mikä on kiellettyä) ja näin päättyy ensimmäinen kaari.

Killua-minikaari:

Killua on raahattu takaisin kotiinsa vuorelle jossa Zaoldyeckin salamurhaajaperhe pitää majaa. Gon on ystävystynyt Killuan kanssa ja päättää hakea Killuan. Z:n talolle ei ole kuitenkaan niin helppo päästä, vaan vartiointi on tiukkaa. Sillä välin kun Gon yrittää päästä Killuan luo Killua pitää juttutuokion isänsä kanssa, joka antaa lopuksi Killuan lähteä kotoaan Gonin mukaan, mutta sillä ehdolla ettei Killua koskaan petä tovereitaan.

Celestial-torni -kaari:

Gon ja Killua sanovat väliaikaiset jäähyväiset Kurapicalle ja Leoriolle ja lupaavat tavata kuuden kuukauden päästä York New Cityssä. Nyt GOnilla ja Killualla on uusi ongelma, köyhyys. :< Jotain tarttis tehdä. Ja taistelukokemustakin pitäisi saada. No mutta eipä hätää, on olemassa Celestial Tower-niminen torni, jossa voi sekä rikastua että taistella samaan aikaan. Yahhoo. Tornissa on 250 kerrosta, ja taistelumenestys ratkaisee kerroksen. Käy niin, että G ja K saavat siirtyä heti 50:een kerrokseen, jossa rahaa tulee jo ropisemalla. K ja G jatkavat voittoputkeaan ja pääsevät loppujen lopuksi 200 kerrokseen, jossa tuleekin sitten muuri vastaan, Hisoka, joka jollain omituisella kyvyllä estää Killuan ja Gonin etenemisen. Tämä kyky on Nen, eräänlainen supervoima jonka K ja G oppivat hieman myöhemmin taistelumestari Wingin johdolla. Kun Nen on hallinnassa, he pääsevät Hisokan luo ja saavat tietää että kaikki tästä eteenpäin osaavat Nenin ja sen variaatiot Ten, Ren jne. K ja G joutuvat vielä muutamaan taisteluun kunnes Gon pääsee viimein haastamaan Hisokan, joka "säästi" Gonin hengen Hunter-kokeessa, ja nyt on Gonin aika maksaa velka. Vaan Gon häviää, sillä Hisokan Nen-kyvyt ovat niin voimakkaat. Gon ja Killua lähtevät tornista häviäjinä, mutta tili täynnä rahaa kohti Valassaarta.

Valassaari-minikaari:

Valassaarella Gonin täti Mito antaa Gonille mystisen laatikon, joka on Gingiltä. Laatikkoa ei voi aukaista muuta kuin Nenillä (Nen-kyvyllä, ei nenillä :). Laatikosta löytyy JoyStation-pelin muistikortti, C-kasetti ja sormus. K ja G kuuntelevat kasetin jossa itse Ging puhuu kehittämästään Greed Island-pelistä, jonka tiedot ovat muistikortilla. Pelissä saattaa olla vihje Gingin sijainnista, joten Gonin seuraava tehtävä on saada käsiinsä Greed Island. Mutta se ei olekaan niin helppoa, sillä peli on Legendaarinen, ensinnäkin niitä tehtiin vain 100 kappaletta, ja hinta on päätähuimaava, 5,8 miljardia Jennyä (HxH:n rahayksikkö). Kuitenkin, G ja K saavat tietää että York New Cityssä huutokaupataan peräti 7 kyseistä peliä, hinta on tosin melkein tuplaantunut, mutta siitä huolimatta G ja K päättävät päästä pelaamaan peliä vaikka mikä olisi. Siispä York New Cityyn.

juoniselostus jatkuu osassa II...
tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #1 : 21.04.08 klo 22:55 »

Osa II

Gen'ei Ryodan-kaari:

Gen'ei Ryodan on juokkio mitäänkavahtamattomia ryöväreitä, murhaajia, pahiksia, joka murhasi julmasti koko Kurapican klaanin näiden silmien vuoksi ja jonka päällikkönä on karismaattinen Chrollo Lucilfer. Tämän tarinankaaren tarkoituksena on kertoa kuinka Kurapica yrittää saada kostonsa. Ensimmäinen askel kohti sen toteutumista on päästä mafialle töihin, sillä mafia on tulevan York New-huutokaupan takana, jossa kaupataan monen monia legendaarisia aarteita sun muuta kamaa. Kurapica pestautuu erään mafiapomon tyttären henkivartijaksi, joka on tullut York New Cityyn hieman shoppailemaan. Miksi hän sitten tarvitsee henkivartijaa? Koska Neonilla (tytön nimi) on ennustamisen Nen-kyky, joka osuu aina oikeaan. Tästä kyvystä on kiinnostunut myös Gen'ei Ryodan hieman myöhemmin. Ensimmäinen kiinnostuksen kohde on kuitenkin huutokaupan esineet joihin GR melkein pääseekin käsiksi, mutta sitten he huomaavat että holvissa jossa esineitä pitäisi säilytettämän, ei ole yhtään mitään. Joku on siirtänyt kerralla kaikki esineet jonnekin muualle. Erinäisten tapahtumien kautta Kurapica pääsee viimein käsiksi erääseen Gen'ei Ryodanin jäseneen, muskeliheebo Uvoginiin jonka Kura vangitsee käyttämällä uutta Nen-kykyään, Nen-kahleita. Uvogin, joka surmasi mafian erikoishenkivartijat Injuun, viedään Kurapican ja kumppaneiden piilopaikkaan, jossa Uvosta yritetään puristaa totuus esineiden sijainnista, kaikki kun luulevat että esineet pölli GR vaikka todellisuudessa syyllinen oli eräs Injuun jäsen. Yhtä kaikki, Uvogin vapautetaan GR:n toimesta kun joukkio GR:n jäseniä naamioituneena Communityn (mafian) jäseniksi hyökkää piilopaikkaan. Uvo on tehty voimattomaksi kaasulla ja myrkyllä, mutta eräällä  GR:n jäsenistä, Shizukalla, on Nen-kyky, eräänlainen imuri jolla voi imeä minkä tahansa elottoman.

Hisoka, joka on yksi GR:n jäsenistä, tekee diilin Kurapican kanssa, ts. pettää GR:n sillä Hisokalla on vain yksi tehtävä, päästä taisteluun Chrolloa vastaan. Mitä tulee Goniin ja Killuaan sekä Leorioon, he yrittävät saada rahaa kerätyksi GI-peliä varten, mutta päätävätkin sitten auttaa Kurapicaa kostonsa saavuttamisessa.

Sitten pettää muisti, tarkennan tätä osiota kunhan se palautuu...

Kaikki päättyy kuitenkin siihen, että Chrollo saadaan napatuksi ja Kurapica asentaa C:n sydämeen Judgment Chainin, elikäs jos C käyttää Neniä kahle pusertaa hänen sydämensä ja C kuolee. Hisoka kohtaa viimein Chrollon ja on aloittamassa taistelua häntä vastaan kun C kertoo Hisokalle ettei hänestä ole taistelijaksi sillä Nen on lukittu. Hisoka pettyy ja häipyy paikalta.

Viimeinkin huutokauppa voidaan pitää, mutta Gon ja Killua eivät saa ostetuksi Greed Island-peliä, sillä Lord Battela-niminen hlö ostaa kaikki kappaleet. Kuitenkin kaikki ei ole vielä menetetty, sillä Battela tarvitsee pelaajia...

Greed Island-kaari:

...ja Killua ja Gon värvätään tehtävään lopulta ja peli alkaa. Greed Island on Gingin ja kumpp. tekemä peli, joka muistuttaa paljolta perinteistä RPG:tä. Pelin päämääränä on kerätä kaikki 100 0-99 numeroitua korttia (pelissä on hurjasti muitakin kortteja, mutta nämä 100 ovat tärkeimmät). Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä pelissä on eräs rajoitus, esineen voi muuttaa kortiksi vain tietyn monta kertaa, ja harvinaisimmat, SS-rankatut esineet voidaan muuttaa kortiksi niinkin vähän kuin vain kolme kertaa. Tästä syntyykin pelin raaka puoli, useat ovat valmiita jopa tappamaan toisia pelaajia jotta tilaa kortin muuttamiseksi tulisi lisää. Varsinkin Pommittajaksi kutsuttu pelaaja ei kavahda toisten pelaajien listimistä. Syynä on se että Battela on luvannut 50 miljardia Jennyä pelin läpäisijöille/läpäisijälle. Killua ja Gon saavat tarjouksen josta ei pitäisi kieltäytymän, elikäs vuorenvarman keinon läpäistä peli jos K ja G liittyvät erääseen pelaajajoukkioon, jolla on jo suurin osa korteista. Gon kuitenkin kieltäytyy ja päättää pelata peliä omalla tavallaan Killuan kanssa. G ja K tapaavat Biscuitin, joka nuoresta ulkomuodostaan huolimatta on yli viisikymppinen, ja eräs Nen-mestareista. Biscuit (Bisuke) opettaa G ja K:lle monen monta uutta Nen-trikkiä, ja Gon oppii Jajanken-superiskun. Samalla Gon ja Killua suorittavat tehtäviä ja kartuttavat korttivalikoimaansa.

Samalla Gen'ei Ryodan on myös "pelissä", lainausmerkit siksi että koko peli on oikeasti Nen-kykyjen aiheuttama illuusio joka sijaitsee oikeassa maailmassa. GR tahtoo saarelle koska siellä on Manaaja, joka pystyy poistamaan Kurapican kahleet Chrollon sydämestä...

Eräs tehtävistä on rosvojoukon ajaminen pois eräästä kaupungista, joka tapahtuu voittamalla ne erinäisissä urheilulajeissa. Tässä vaiheessa Hisoka lyöttäytyy mukaan Gonin ja Killuan sekä Bisuken remmiin, ja seuraa mm. tappava polttopallo-ottelu. G ja K voittavat ja saavat palkkioksi yhden pelin harvinaisimmista korteista.

Paljastuu että Pommittaja onkin eräs tyypeistä jotka alussa tarjosivat G ja K:lle mahdollisuutta läpäistä peli. Syntyy kahakka, jossa taikakortit (ja nyrkit) ovat vinhassa käytössä. Loppujen lopuksi Gon päihittää Pommittajan ja saa kaikki kortit kasaan sekä voittaa vielä lopun quizin, ja saa kortin 00 ja on siten pelin voittaja. Rahaa Gon ei saa sillä pelin aikana  Battela tulee toisiin aatoksiin ja vetää koko rahasummapalkinnon pois - ja itse asiassa menettää kiinnostuksensa koko peliin. Niin tai näin, Gon saa valita palkinnoksi kolme korttia, jotka hän voi viedä takaisin "oikeaan maailmaan", eräs näistä korteista muuttuu oikeassa maailmassa kortiksi joka vie minkä tahansa pelaajan luo, ja pelaajalistassa on nimi NIGG (Gingin anagrammi)!! Gon ja Killua sinkoavat itsensä NIGGin luo, ja...

jatkuu osassa III...
tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #2 : 21.04.08 klo 23:14 »

osa III

Kimeramuurahaiset -kaari:

...ja tapaavat yllätyksekseen Kiten!! Muhhahhaa, taas on Ging saavuttamattomissa. Gon ja Killua lyöttäytyvät Kiten mukaan kun hän selvittää oudon jättiläishyönteisjalan mysteeriä joka löydettiin huuhtoutuneena rannalle. Voisiko se olla peräisin NGL:stä, Neo-Green Lifesta, jossa ei sallita minkäänlaisia synteettisiä aineita. Kite, Killua ja Gon sekä muutama muu lähtevät NGL:ään ja saavat tietää kauheita...

Toisaalla kimeramuurahaiskuningatar on synnyttämässä uutta Kuningasta, ja tarvitsee siksi paljon ravintoa - ja mikä olisikaan maukkaampaa kuin tuore ihmisliha. Kuningas syntyy etuajassa, Kuningatar joutuu kriittiseen tilaan ja muistaakseni lopulta kuolee. Kuningas on Meruem, nimetön Kuningas (Meruem-nimi paljastuu myöhemmin), ja täydelleen Dragon Ball Z:sta pöllityn näköinen kimeramuurahaisotus joka on tietenkin yliälykäs. Koska Meruem on mieltynyt ihmislihaan, päättää hän vallata Peijing-suurkaupungin ja alistaa lähes kaikki ihmiset ruoakseen! Tätä kauheutta estämään tulevat Gon, Killua, Huntereiden päämies Netero, Killuan isoisä, regent-hiustyylillä varustettu Knuckle ja monta muuta. Mutta ei mennä asioiden edelle. Eräs kimeramuurahaisten kapteeneista, kissaotusmuurahainen (tämä tarinankaari on niin ihan absurdi! <3) Nefelpitou päihittää Kiten ja muuttaa hänet eräänlaiseksi zombiksi, josta Gon ei tykkää sitten yhtään. Seuraa monta taistelua, kunnes Killua ja Gon sekä muut pääsevät Peijingiin, ja päättävät hyökätä Meruemin palatsiin - hyökkäykseen on aikaa enää muutama minuutti, ja manga menee yli 1½ vuoden tauolle, JÖSSES!

Vaan tauko päättyy, ja päästään jatkamaan. Tehtävä on selkeä, Netero käy Meruemin kimppuun, Knuckle ja öö, joku ^^; (sellainen savuhemmo) pitäisi päihittämän erään kimeramuurahaisten päälliköistä ja Killualle ja Gonille jää Nefelpitou.

Vaan mitä tapahtuu palatsissa? Meruem huvittelee käyttämällä aikansa erilaisiin peleihin, mutta kyllästyy niihin alta aikayksikön koska ne eivät tarjoa mitään haastetta. Ratkaisu löytyy pelistä Gun-gi, maailman vaikein peli, jonka mestarin Meruem haastaa. Mestari on pieni tyttönen Komugi jonka nenä vuotaa alati ja hän on vielä sokea, mutta mestari Gun-gi:ssä. Tapahtuu jotain odottamatonta, Meruem kehittää tunteita (!) Komugia kohtaan ja jopa satuttaa itseään loukattuaan Komugia. Komugille käy kuitenkin köpelösti, ja Meruem vaatii Nefelpitoun parantamaan hänet - samalla hetkellä Killua ja Gon hyökkäävät! Gon on raivoissaan koska Nefel muutti Kiten zombiksi, mutta Nefel selittää että hänen on aivan pakko parantaa Komugi, Gon suuttuu todella, mutta antaa pitoulle tunnin aikaa. Sitten alkaa taistelu.

Toisaalla Knuckle ja Killuan isoisä taistelee Yupia, erästä kapteenia vastaan, josta tekee selvää lopulta Killuan isä, ja siinä ollaan tällä hetkellä. Miten käy, nitistääkö Gon Nefelpitoun? Mitä Meruem suunnittelee?

Mutta kaikki hyvä päättyy aikanaan ainakin toistaiseksi; kaksi chapteria ja tämä loistava manga menee jälleen määrittelemättömälle tauolle. :<

Ja nyt kaikki lukemaan HUNTERxHUNTERia, se on parhautta potenssiin 4!
tallennettu
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 22.04.08 klo 08:15 »

Daam! Tässä on jo juoniseloste. Itsellä ei varmaan muisti riittäisi lurittelemaan HxH:sta noin pitkää värssyä. Animessa on kaiketi vielä jokunen jostain uusista jaksoista katsomatta ja mangaa ostin 2 ensimmäistä pokkaria Kupliilta. Täytyypä aamukahvin jälkeen lukea tarkemmin tuo teksti, kun nyt heti aamuuun ei toimi aivot -_-
tallennettu

kabomaru
foorumisti

Viestejä: 34Profiili WWW
« Vastaus #4 : 12.06.08 klo 15:03 »

Minä jonkin aikaa sitten aloitin lukemaan Hunter x Hunteria ja olen todella vaikuttunut. Vaan en ole kerennyt kovinkaan pitkälle, olen vasta siinä kohtaa,kun ensimmäinen ottelu Hisokan kanssa päättyi. Vois myös sitten lukea sen toisen Togashin sarjan Yu Yu Hakushon. Silloin kun aloin HxH:ta lukemaan,sain selville Togashista erään yllättävän jutun. Hänen vaimonsa, Naoko Takeuchi, on Sailor Moonin piirtäjä. Erikoista, että sekä vaimo että mies ovat molemmat tunnettuja mangapiirtäjiä.
tallennettu

Under Pressure!
levanti
Vieras
« Vastaus #5 : 08.04.10 klo 15:41 »

Joo'o! Nyt kyllä herätellään henkiin tämän parhaan Jump-sarjan spoilerit.

Oletteko huomanneet miten Gonista on tullut tappelu tappelulta kovempi jätkä, enää ei olla se maailmanparantaja-onkivapapoju vaan todellinen bäädäss. Ja varsinkin nyt kun Gonin kaikki ponnistelut Kiten vuoksi valuivat hukkaan, on odotettavissa RAIVOA. URYYYYHA!!
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.02 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste