sisällön alkuun
22.11.2017 05.33 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Isaki apam mehinam, eto caffe nam!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2]  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Spoilerilaudan käytöstä  (Luettu 33169 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kriel
Irkkaava
ameeba

Viestejä: 128Profiili
« Vastaus #20 : 16.10.10 klo 15:13 »

Josset tiedä mistä spoilataan ja et halua spoilaantua, niin kannattaa varmaan jättää se ketju väliin.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #21 : 16.10.10 klo 19:09 »

Toisekseen, jo laudan kuvauksessa ohjeistetaan merkkaamaan otsikkoon, että mistä puhutaan:

Lainaus
Merkitse uutta ketjua aloittaessasi sen nimen perään esim. (anime) tai (manga), jotta lukijat tietävät, että mitä spoilereita on odotettavissa.

Jo olemassa olevan ohjeistuksen takia modet eivät ole varsinaisesti kommentoineet asiaa aiemmin, sillä vastuu otsikoinnista on ensisijaisesti käyttäjällä, joka ketjun luo. Huomiota otsikointiin siis kaikilta! Myös modeilla on oikeus haluta olla spoilaantumatta, minkä takia itse seuraan melko harvakseltaan laudan keskusteluja, kun en suurinta osaa sarjoista ole lukenut/nähnyt kokonaan, vaikka periaatteessa sarjan tuntisinkin. Eikä varsinkaan sen takia haluaisi mennä spoilaantumaan, että pitäisi "työn puolesta" urkkia, että onko kyseessä ketju mangasta vai animest, jotta voisi sen yhden sanan lisätä otsikkoon. Tämä on kuitenkin vapaaehtoishommaa.

Toinen kysymys koski tageja. Eikö sellaiset ole jo käytössä? En juuri nyt näe, kun spoilerilaudalla ei ole uusia viestejä, mutta mielestäni "näytä uudet viestit" näkymään lisättiin spoilerilautatagit. Tai jos niitä ei enää ole, niin ainakin ko. näkymässä mainitaan lauta, jolla keskustelu on.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
« Vastaus #22 : 26.11.10 klo 12:07 »

No, hämmentää vain, että toisaalla keskusteluissa itketään sitä, että kukaan ei keskustele mistään ja toisaalla taas modet eivät vastaa kirjoittajien kysymyksiin, vaikka vastaus löytyy. Tässäkin mennyt näköjään vaivaiset kaksi vuotta siihen, että vastaus on tullut. *taputapu*

Ja kai noita topiceja voisi tarkistaa sellaisetkin ihmiset, joita ei spoilerit haittaa tai vaihtoehto B, kysyä asiasta topicin perustajalta?

Sinällään tyhmää, kun olisi kiinnostusta jostakin aiheesta keskustelemaankin, mutta sitten ei kehtaa mennä topiceihin mukaan ihan vain sen takia, ettei tiedä, mistä siinä spoilataan.
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #23 : 26.11.10 klo 17:23 »

Tässäkin mennyt näköjään vaivaiset kaksi vuotta siihen, että vastaus on tullut. *taputapu*

No ainakin minä kuvittelin, että ne ensimmäiset pyynnöt manga- ja animemerkinnoistä otsikoissa olisi suunnattu *kaikille* laudan käyttäjille (= ei kaivata varsinaista vastausta vaan toimintaa käyttäjiltä). Mutta jos kerran tuntuu siltä, että modet ei toimi, niin hyvä on. Laitetaan sitten ryhmäpriva jokaiselle käyttäjälle, joka on perustanut tälle laudalle ketjun mutta ei ole merkinnyt, onko keskustelu animesta vai mangasta (vai ehkä molemmista, en pitäisi sitäkään mahdottomana). En vaan itse koe mielekkäänä sitä, että vaaditaan erikseen ylläpitoa puuttumaan "puutteelliseen otsikointiin", kun kerran tavallisetkin käyttäjät ovat jo pyytäneet tilanteeseen korjausta. Kyllä siihenkin saisi reagoida.

Eli huomio, kaikki, jotka olette perustaneet ketjuja tälle laudalle: käykää lisäämässä otsikointiin merkintä, onko ketju tarkoitettu mangalle vai animelle (vai molemmille). Selventäisi tilannetta.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
« Vastaus #24 : 27.11.10 klo 13:40 »

En vaan itse koe mielekkäänä sitä, että vaaditaan erikseen ylläpitoa puuttumaan "puutteelliseen otsikointiin", kun kerran tavallisetkin käyttäjät ovat jo pyytäneet tilanteeseen korjausta. Kyllä siihenkin saisi reagoida.
En itse ainakaan modaamillani foorumeilla odota, että kaikki käyttäjät osaisivat säännöt ulkoa ja älyäisivät niitä noudattaa täysin orjallisesti. Etenkin tilanteissa, jossa tulee normikäyttäjiltä asiasta huomautusta, kannattaa olettaa, että jotkut käyttäjistä eivät osaa noudattaa ohjeita. + Kuinka moni käyttäjistä on lopulta tietoinen "omista" topiceistaan ja vertailee niitä sääntö/ohjepäivitysten kanssa?
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Sivuja: 1 [2]  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.021 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste