sisällön alkuun
20.11.2017 11.34 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ecchi na no wa ikenai to omoimasu!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Haluaisitko Suomeen koulupuvut?
Kyllä - 143 (19.8%)
Olisihan se ihan ok - 174 (24.1%)
En - 276 (38.2%)
En osaa sanoa - 80 (11.1%)
Joo, pinkit ja kaikille hame! - 50 (6.9%)
äänestäjiä yhteensä: 639

« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 ... 11 [Kaikki]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Haluaisitko Suomeen koulupuvut?  (Luettu 87995 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ubba
kupoliitti

Viestejä: 261Profiili WWW
« : 30.01.08 klo 22:22 »

Olet varmasti nähnyt niitä mangassa tai animessa. Ne ovat japanilaisen koulutytön tai -pojan tuotemerkki otakukulttuurissa ja varmasti yleisimpiä hahmojen asuista. Näitä voit bongata myös todellisen Japanin kaduilta. Muuan jättisuosittu animesarja kertoo merimiespuvusta jopa alkuteemassaan.

Aivan niin: Kuten useissa muissakin maissa, rakkaassa idän ihmemaassamme Japanissa on yleisesti käytössä koulupukujärjestelmä. Tämän järjestelmän sanotaan paitsi edistävän oppilaiden välistä tasa-arvoa ja estävän epäsoveliasta pukeutumista, myös syövän yksilön oikeutta ilmaista itseään vaatetuksen kautta. Suomessahan koululaiset saavat pukeutua lähestulkoon miten lystää. Pitäisikö asian olla toisin?
tallennettu
sorafune
Vieras
« Vastaus #1 : 30.01.08 klo 22:28 »

Totta helvetissä! Vaaleanpunaiset ja kaikille hame, mitäs muutakaan? For teh sake of Kekkonen.
tallennettu
Tobi-fan
foorumisti

Viestejä: 19


Uh...what?


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 30.01.08 klo 22:29 »

En ehkä. Tietääkseni ne pitää itse hankkia. Antaa pitää omia vaatteita.

Mutta olisihan se hyvä siltä kannalta, ettei pilkata yms.
tallennettu
jennai
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #3 : 30.01.08 klo 22:34 »

kyllä.
oishan ne ihan kivat, mutta sitten, kun miettii sitten meidän lapsia, nii sitte ne ei saattas tykätä niistä, jos ois jo tylsistytty niihi. mutta kyllä ne ainaki nyt sopis. ei vaaleenpunasia :3
tallennettu

haters gonna hate
purry
hölmö
kupomuumio

Viestejä: 67Profiili WWW
« Vastaus #4 : 30.01.08 klo 22:38 »

Eipä olisi aamulla vaikea päättää mitä pistää päälleen.

Kyllä noissa koulupuvuissa jokin viehättää. Vois olla kiva.
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #5 : 30.01.08 klo 22:52 »

Olisihan se ihan ok, vaikka olisin halunntu vastata notta pinkit, mutkun leikin korrektia...

Ei mulla mitään sitä vastaan olis. En vaan usko, että koulupukusysteemiä saataisi toimimaan ongelmitta. Kuitenkin kasa ääliöitä, joille persoona on kangasta, alkais vineemään. Ja sillai. Jos nyt ensin pistettäis edes jonkinlainen kuri kouluihin. :P
tallennettu
forte
Vieras
« Vastaus #6 : 30.01.08 klo 22:54 »

En. Öö, en tykkää. Kerron kohta.

//Oikeastaan se on vähän persoonallisuuskysymys minun mielestäni. Jonkinlaista käsitystä saa mahdollisesti ihmisestä, millainen tämä on. Tai no, oikeastaan ihmisiä ei saisi millään tapaa päällisin puolin luokitella, mutta niin.

Kuitenkin kun nykypäivänäkin puhutaan käsitteestä "tyyli". Se on jo apu esimerkiksi jonkun kuvailemisessa. Esim. "Niin kuka se noista on?" "Toi jolla on toi musta hame." Jne.

Aika köyhä perustelu, mutta varmaan se pointti jostain ponnahti. Muutenkin kaikki eivät välttämättä tunne oloa miellyttäväksi samanlaisissa kuteissa, joita muillakin on tai muuten vain ei pidä jostain vaatekappaleesta.
« Viimeksi muokattu: 30.01.08 klo 23:10 kirjoittanut forte » tallennettu
Red Mage
Vieras
« Vastaus #7 : 30.01.08 klo 23:15 »

Kuitenkin kasa ääliöitä, joille persoona on kangasta, alkais vineemään. Ja sillai.
Kuulinko minua kutsuttavan?

Ei. Ensinnäkään en pidä koulupuvuista siksi, että päähäni jumittuneen käsityksen mukaan ne edellyttävät naispuolisilta vekkihameen ja kauluspaitojen käyttöä, ja melkeinpä inhoan vekkihameita sekä kauluspaitoja.
Toiseksi koen tosiaankin monesti pukeutumiseni ilmaisevan mielialaani, ajatuksiani ja luonnettanikin, joten koulupuku riistäisi mahdollisuuden tällaiseen "itseilmaisuun" ja sulauttaisi oppilaat yhdeksi suureksi massaksi.
Kolmantena syynä mainitsen sen ajatukseni, että koulupuvutkin on tehty sopimaan jollekin tietylle vartalo-/ihmistyypille. Jonkun yllä ne näyttäisivät todennäköisesti väistämättäkin enemmän tai vähemmän yleisten kriteerien mukaan rumilta, mistä saattaisi hyvinkin seurata kiusaamista. Uskon, että nykyisillä käytännöillä oppilailla on (ainakin teoriassa) mahdollisuus valita sellaiset vaatteet, jotka sopivat heille ja/tai jossa he tuntevat olonsa kotoisaksi (ja siten itsetuntokin saattaa olla vahvempi). Tietenkin tuo lienee melko sinisilmäistä utopiaa ja haaveajattelua, mutta se tälle yksittäiselle yksilölle suotakoon?

Noh, oikeastaan asian pitäisi olla minulle yksi hailee: itse olen jo sen vaiheen ohittanut, että koulupukulaitoksissa harhailisin - ainakin käsittääkseni - enkä ainakaan toistaiseksi ole ollut innokas jälkikasvustakaan. Jos kuitenkin olisin nyt yläaste-/lukioiässä ja koulupukupakko tulisi Suomeen, tekisin kenties Haruka Tennohit ;)
tallennettu
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 31.01.08 klo 00:04 »

En.
Mielestäni se on Suomen rikkaus, että nuoret saavat ilmaista itseään vaatteilla. Etteivät kaikki ole toinen toistensa kopioita. Toisaalta se aiheuttaa kiusaamista ja toisaalta ja toisaalta. Siis sitä kiusataan joka on erilainen. Mutta minusta se on tärkeää, että ihminen saa ilmaista omalla tyylillään itseään ja mielestäni sitä ei pidä ottaa pois, jotta voitaisi "luoda yhteishenkeä".  Johan meillä on teekkarihaalarit :D se riittää.
tallennettu

Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 31.01.08 klo 07:46 »

Hahaa, kerrankin asia, josta minulla on mielipide: kyllä

Koulupuvut yhtenäitäisivät koululaisia, mikä minun silmissäni on positiivinen asia. Lisäksi jos jokaisella koululla olisi omat puvut, eri koulujen oppilaat olisi helpompi erottaa toisistaan (meillä ainakin on välillä ollut tunnistukselle tarvetta).

Onhan useilla työpaikoillakin työasut/univormut. En tarkoita välttämättä suoja-asuja, vaan esimerkiksi myyjien paitoja, liivejä jne. joista heidät tunnistaa tietyn kaupan myyjiksi. Suomessahan ei juuri yksityiskouluja ole (muutamia kylläkin), eikä koulupuku tällöin minusta eriarvoistaisi oppilaita.

Kuulun myös niihin, joista vaatteiden valitseminen kouluun on ollut ikuinen tylsä työsarka. Olisi ollut helpompaa, jos joku olisi määrännyt puvun.

Sen muutoksen kyllä koulupukukulttuurin tuomisen tapauksessa tekisin, että tytöilläkin voisi olla housut. Aiheesta ilmeisesti Briteissä ollut napinaa, osaako joku sanoa lopputuloksesta? Näillä keleillä kun ei pitkäkään hame lämmittäisi. Ei sillä, Suomeen tulee koulupuvut epätodennäköisemmin kuin ne Japanissa poistuisivat käytöstä. Vastustajia on enemmän ja enemmistön mielipidettä meillä (yleensä) kunnioitetaan, se heille suotakoon.

En kuvittele koulupukuja söpöiksi, joten se ei missään nimessä ole taka-ajatuksenani. Jos kannattaa koulupukuja siksi... on katsonut liikaa kouluanimea?
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
Punainen jättiläinen
foorumisti

Viestejä: 167Profiili
« Vastaus #10 : 31.01.08 klo 08:02 »

Entisenä koulukiusattuna sanoisin, että koulupuvut ovat jees. Samalla voisin tokaista, että kyllähän se individualismin tappaa, ja mitenkäs sitten meidän tulevat eläkkeenmaksajat ryhdistäytyy ja saa sitä asennetta, jota kaivataan, jos kaikki on pakattu samaan muotiin...

Ja onko ne nyt niin mukavat...

Elikkäs vastaukseni on "ei".
tallennettu

"Muoto muuttuu, sisältö pysyy."
"Hirveä kiire. Aivan hirveä kiire."
-Antero Ruusuvuori, 2007
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 31.01.08 klo 08:02 »

En. Ei maistu hyvältä ollenkaan. Pukeutumisella itsensä ilmaiseminen on hyvä juttu, eikä sen tarvitsisi muuttua. Tottakai se saattaisi yhdentää oppilaita, mutta parempi valita itse vaatteensa. Minäkään en olisi voinut pukeutua ylisuuriin housuihini ja pitää hassuja hattujani.
tallennettu

merlin
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili WWW
« Vastaus #12 : 31.01.08 klo 08:05 »

Riippuu vähän, että minkälaiset.. :/ Kyllä joku musta menis, mutta toisaalta silloin ei oikein saa olla oma itsensä, mutta jos ne tulis niin en rupeaisi kapinoimaan. :D
tallennettu

Feeling Super! Super! Super! Suicidal.
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #13 : 31.01.08 klo 08:39 »

Ei kuitenkaan
Onhan koulupuvulla hyvät puolensa joita on mainittu jo edeltävissä viesteissä, kuten kiusaamisen väheneminen (?), vaatteiden valitsemisen helppous... Mutta sitten toisaalta, olisiko se kivaa kun kaikki näyttäisivät samalta? Miten tunnistaisi ihmiset vaikka kauempaa, jos hiukset eivät ole pinkit tai niissä ei ole mitään supertaideteos kampausta? Koulupuvut tekisivät ihmisistä samannäköisiä mutta eri kokoisia. Nykyään ihmisten kokoa voi hämätä aika paljon vaatteilla, mutta koulupuku ei sitä tekisi. Siinähän on suoraanverrattavissa muihin. Voisi kuvitella, että se ruokkisi psyykkisiä sairauksiaa kuten anoreksiaa.
« Viimeksi muokattu: 31.01.08 klo 09:09 kirjoittanut Vigly » tallennettu
yuho
kupoliitti

Viestejä: 98Profiili WWW
« Vastaus #14 : 31.01.08 klo 08:43 »

<Otakukommentti> Vain tytöille! 8) </otakukommentti>
Nojoo, ei missään nimessä. Ensinnäki koulusta tulis entistä laitosmaisempi ja ankea, oppilaiden yksilöllisyys kärsisi jollain tasolla, ja lisäksi Suomessa on muutenkin niin hyvä toimeentulo ihmisillä etten ole ikinä nähnyt ketään edes väheksyttävän vaatteiden takia, saatika kiusattavan. No toki jotain luokan ainoaa goottia saatetaan nälviä goottiutensa takia mutta se on oma valintansa eikä rahaan liity mitenkään, kuten ehkä näissä isoissa maissa.

Kaikenlisäksi minä en sais pukeutua mustaan, tykkään mustasta : <<

Ehkä paras ois silti että kaikki menis kouluun alasti niin ei tulis mitään riitoja.
tallennettu

Naori
oekakisti

Viestejä: 12


grrrrr


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 31.01.08 klo 08:44 »

Ehdottomasti KYLLÄ!!!!! Niin kuin jotkut ovat jo sanoneet;
se parantaisi tasa-arvoa kouluissa...
                                                 
tallennettu

どうか酷い夢だと答えて欲しい。
madu
foorumisti

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #16 : 31.01.08 klo 09:48 »

Jotenkin vaan en osaisi kuvitella koulupukuja Suomen koulusysteemissä. En tiedä olenko ainoa, joka kokee näin, mutta omasta koulukokemuksestani jäi kuitenkin aika rennot ja informaalit fiilikset - ei se nyt niin kovin laitosmaista ollut. Koulupukupakko taas tuhoaisi tuon ilmapiirin aika tehokkaasti.

Ihan pukeutumisen kannalta en lähde sanomaan mitään, koska olen muotivammainen - päälle menee ne farkut, joissa on vähiten reikiä polvessa ja pinon päällimmäinen t-paita, mutta tosiaan en oikein uskoisi sen mitenkään auttavan tunnelmaa kouluissa.
tallennettu

last.fm | katsotut animet | type-moon faggotry 4 life | MOU IKKAI! | ざわ・・・・
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 31.01.08 klo 10:45 »

Jos suomeen tulisi koulupuvut, niin ne eivät todellakaan myötäilisi niitä mangarepellyksiä. Kuten joku jo otti huomioon, niin käymme koulua pääasiassa vuoden kylmempänä puoliskona (esimerkiksi japanilaiset ja britit opiskelevat tietääkseni myös lämpimällä) joten vaateyhdistelmä olisi esimerkiksi:
- hikinen harmaa pusakka (tai mahdollisesti tasainen peruspunainen tai perussininen), ehkä tylsä kravatti ja paksut tavalliset, normaalilahkeiset (ei missään nimessä timmit) housut. Eli siitä vain, tuo on vähän realistisempi lopputulos kuin se, että kaikille tulee ihkut vekkihameet ! 8)

Tavallisista vaatteista huomaa paremmin ihmisten aatteet ja osaa lähestyä samanhenkisiä ihmisiä.

"Ei. "

// Mutta jos joskus olisi ihan pakko käyttää jotain, niin tuen jotain mahdollisimman naurettavaa/säälittävää/tyylitöntä vaatepartta, jotta voisin ottaa koko puvun huumorilla näinä viimeisinä kouluvuosinani : D
« Viimeksi muokattu: 31.01.08 klo 11:24 kirjoittanut Kometae » tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
nöff
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


nänänää.


Profiili
« Vastaus #18 : 31.01.08 klo 10:48 »

Se olisi musta aika hupsua, ja japanimaista. En kyllä tiedä ;D Joo, kuten joku mainitsi, ne varmaan pitäisi hankkia itse, ja minun näkökulmastani  se ei olisi kovin kivaa.. ;/
tallennettu
madu
foorumisti

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #19 : 31.01.08 klo 11:19 »

Se olisi musta aika hupsua, ja japanimaista.

Käytetäänhän Englannissakin koulupukuja, ei se ole pelkästään japanilainen juttu.

Tuosta koulukiusaus/syrjintä vaatteiden perusteella -jutusta vielä, että ei koulupuvut sitäkään täysin kumoaisi. Kiusaaminen ei tarvitse mitään isoja syitä, uskoisin esimerkiksi sen, että oppilas joutuu käyttämään isoveljen/siskon vanhaa pukua perheen taloudellisen tilan takia riittävän kiusaajien hampaisiin joutumiseen.
tallennettu

last.fm | katsotut animet | type-moon faggotry 4 life | MOU IKKAI! | ざわ・・・・
Viikuna
foorumisti

Viestejä: 51


Profiili
« Vastaus #20 : 31.01.08 klo 11:53 »

En.

Se on kyllä kivan näköistä, kun tytöt käyttää hameita mut mut. Jos olisi koulupuvut niin minäkin joutuisin pukeutumaan hamoseen. Joka päivä. Ach, ei ikinä. *hyperventilointia*
tallennettu

"Everything about me is turning hard..."
-Eragon
--
Brom fingered his staff. = Brom sormeili henkilökuntaansa?
naoot★
kupoliitti

Viestejä: 87

Profiili WWW
« Vastaus #21 : 31.01.08 klo 13:27 »

"Olisihan se ihan ok" ,koska olen aina pienestä pitäen saanut ilkeää kritiikkiä vaateistani ja olen ollut koulukiusattu useammankin vuoden vaatteiden etc. vuoksi. Ja olen aina ihaillut englantilaisten ja japanilaisten koulupukuja (kyllä, pienestä pitäen vaikken silloin mitään japanilaisesta kulttuurista tiennytkään).
Varsinkin ala-asteella ja päiväkodissa ne olisivat hyvät, jos joku pieni lapsi sattuu hukkumaan tiedetään mihin pitäisi viedä.
Ja tietty se on seikka joka on jo sanottu, että silloin tulisi tällainen "kaikki näyttävät samoilta". Minusta asia ei ole niinkään niin paha. Kaikilla on itsensä näköiset hiukset ja kasvot? Ja kyllä ihmiset tunnistavat Japanissa ja Englannissakin toisensa, vaikkakin niitä koulupukuja käyttävät.
tallennettu

"We had found the stars, you and I. And this is given once only."
francesc
Vieras
« Vastaus #22 : 31.01.08 klo 13:42 »

Tuosta koulukiusaus/syrjintä vaatteiden perusteella -jutusta vielä, että ei koulupuvut sitäkään täysin kumoaisi. Kiusaaminen ei tarvitse mitään isoja syitä, uskoisin esimerkiksi sen, että oppilas joutuu käyttämään isoveljen/siskon vanhaa pukua perheen taloudellisen tilan takia riittävän kiusaajien hampaisiin joutumiseen.

Heh, jos ei olisi vaatteita, mistä kiusata, niin sittenhän alettaisiin kiusaamaan jakauksesta tai hiusten väristä tai puhetyylistä... Kyllä noita löytyy. Mua kiusattiin aikanaan vaikka siitä, että vastasin oikein matikan tunnilla. Että ei se vaatteista kiinni ole.
tallennettu
Fukairi
Vieras
« Vastaus #23 : 31.01.08 klo 14:10 »

Lol kaikkia kiusataan kaikesta eikä sitä voi muuttaa, eikä se tule muuttumaan.

Mutta en.
Koska ensinnäkin yli polvipituiset vekkihameet on rumia, ja kyllä ne olisi luultavasti yli polvipituisia jos täällä olisi koulupuvut, ei mitään 30 cm minihameita niinkuin animessa.

Ja koska me ollaan suomessa niin ne todennäköisesti olisi tylsästi suunniteltu ja mahdollisimman yksinkertaiset. Ei mitään Straw Berry panic! meininkiä.

Kun tästä muutama vuosi takaperin mediassa puhuttiin ajatuksena oli että saman paikkakunnan kouluilla olisi sama väri. Vantaan väri oli ORANSSI. Helsingin väriä en muista.Eri värin oli tarkoitus auttaa pitämään järjestystä lintsaavista oppilaista tjsp. Ei mitään hajua miten se sitten edes toimisi.


Mielummin laitan erillaisia ja mukavan tuntuisia vaatteita päälle kuin jonkun ruman oranssin tai mintunvihreän koulupuvun. Hyi yäk.
tallennettu
Murrwelo
oekakisti

Viestejä: 22


Potoot!


Profiili
« Vastaus #24 : 31.01.08 klo 14:14 »

No kaksi vuotta sitten olisin kiljunut että tod iik iik iik. Ja viimekin vuonna olisin ollu sellai; joo iihkuu, tahdon koulupuvut suomeen. Mutta en enää. Olisi se varmaan ihan kiva mutta ei kumminkaan niin kiva että haluaisi sellaiset kouluun asti. ^^;
tallennettu

Tissiliiveilläni on oma tahto.
Myyako
foorumisti

Viestejä: 3Profiili WWW
« Vastaus #25 : 31.01.08 klo 14:33 »

En.

Koulupukuhan olisi ihan... mielenkiintoinen, mutta haittoja on luultavasti enemmän, kuin etuja. Olisi etu jos tietäisi mitä koulua ihmiset käyvät, mutta ylä-aste on edessä, mitäs sitten siellä joka A, B, C jne. luokalle omat? Ei, kaikilla olisi samanlaiset asut joten ei se mitään hyödyttäisi. Ja täällä Suomessa koulupuvut olisivat varsin ankeita, talven takia. Pitäköön japanilaiset omat pukunsa minä en niitä kaipaa.
tallennettu
azuza
oekakisti

Viestejä: 21

<3


Profiili
« Vastaus #26 : 31.01.08 klo 14:52 »

En.
Jos meidän koululle tulisi koulupuvut niin se olisi paniikki! Ensinnäkin täällä on sen verran kylmä, ettei se mikään hame olisi vaan luultavasti olisi jotkut mauttomat korviin asti ulottuvat kangashousut sekä ylileveä villaliivipaitasysteemi.Yäk.
Toiseksi erilaiset persoonat/tyylit eivät siihen soveltuisi. Mietin nyt jotain hevaria tungettuna johonkin koulupukuun... Ei se oikein kävisi mielestäni.
tallennettu

Mikä on mörköooppera?
cherry
oekakisti

Viestejä: 17


~


Profiili WWW
« Vastaus #27 : 31.01.08 klo 15:54 »

Siinä olisi monia hyviä ja huonoja puolia. Hyviin puoliin kuuluisi ainakin se, ettei ketään morkattaisi vaatteiden perusteella, kuten itselleni käy lähes joka päivä. Sitten saattaisi ilmentyä se ongelma, että puvut tietenkin ostettaisiin itse ja niistä sitten uutena juttuna revittäisiin paljon rahaa.
Suomessa ei ole samanlaista koulujen omaa väri teema hommaa kuten jenkeissä. Ei meillä ole mitään omia värejä mitkä olisi kaikilla urheilujokkueilla sun muilla. Itse äänestin että ei, sillä en pidä ajatuksesta. Ennemmin jokaisella sitä mitä haluaa, kuin joku räikeän ihanan pinkki, jollekkin muuten hyperemogootille, joka pukeutuu vain mustaan.
tallennettu

Dolce for niente~
Matsuo
foorumisti

Viestejä: 13


Jos unohdat pipon kotiin...


Profiili
« Vastaus #28 : 31.01.08 klo 16:06 »

Vastasin: en osaa sanoa.
----
Kaipa se tunutisi alkuun hassulta, jos ne tulisivat, mutta ei minulla ainakaan mitään sitä vastaan ole.
tallennettu

A~♥
sokeri91
peruskäyttäjä

Viestejä: 23


KakaIrua sydämen täydeltä XP


Profiili
« Vastaus #29 : 31.01.08 klo 16:13 »

ihan ok se ois, mutta en suostuis piettää sellasta pientä hametta, enkä liikuntatunnilla sellasia titynlaisia vaatteita... ei ei.. mutta jos niistä vaatteista äänestettäis kouluittain.. annettais vaihtoehdot ja koululaisten äänestää...
mut minusta suomessa tavallaan jo on koulupuvut, katos kaikilla melkein on farkut ja huppari, mikä kyllä raivostuttaa minua... vaikka välillä itsekkin olen farkuissa ja hupparissa, mutta vain silloin jos vaatteidenvalinta laiskuus iskee...
tallennettu

aikaa ei koskaan ole tarpeeksi...
Mannytsu
kupoliitti

Viestejä: 180


Mandariini


Profiili WWW
« Vastaus #30 : 31.01.08 klo 16:17 »

En. Olisihan semmoiset kyllä hian kivat, mutta en pystyisi kuvittelemaan, että SUomessa käytettäisiin koulupukuja. Näin on siis ihan hyvä

Vaikka semmoset pinkit olisi ihan kivat... ja semmonen hamonen
tallennettu

The Nightmare Begins. And You Can Hear the Cry of the Planet
Hamajo
foorumisti

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #31 : 31.01.08 klo 16:28 »

Ei, vaikka ne ovat nättejä. Ensinnäkin täällä paleltuu talvella koulupuvussa ja kaikki olisivat samannäköisiä. Jos minut pakotettaisiin pitämään koulupukua, valitsisin poikien puvun. Briteissähän saa päättää kumpaa pitää.
tallennettu

I reject your reality and substitute my own!
Yuffu
oekakisti

Viestejä: 62

Profiili WWW
« Vastaus #32 : 31.01.08 klo 16:34 »

Kyllä Pitäisin mielummin koulupukua, kuin olisin lissujen haukuttavana vaatteiden perusteella.
Minihameita ei varmaan Suomessa pidettäisi, mutta eihän housutkaan paha juttu ole.
Ja jos koulupuvut tulisi ja sen jälkeen haukuttaisiin vielä kampauksesta yms. haukkuisitte takaisin! ^_^
tallennettu
Kaisla
foorumisti

Viestejä: 40Profiili
« Vastaus #33 : 31.01.08 klo 16:43 »

Olisihan se ihan ok
Jos tästä nyt päätettäisiin, että Suomen kouluissa tullaan käyttämään koulupukuja, en olisi pahemmin vastaan, sillä voisihan koko hanke onnistuakin. Mutta en tosiaan ole aktiivisesti sen puolestakaan, sillä en usko sillä olevan mitään erityisen hyviä (tai huonoja) vaikutuksia. Melkeinpä ihan sama minulle siis.

Koulupuvut voisivat näyttää hyviltä, mutta se tuskin on todennäköistä. Eivät ne olisi mitään vesirajaa hipovia hameita (joiden alta pantsut säännöllisesti vilahtelisivat...) ja läpinäkyviä kauluspaitoja kuten animessa, vaan jotain todella tylsää. Kauluspaidat ja vekkihameet toki kelpaisivat minulle, kun niitä muutenkin käytän, mutta tuskinpa tänne mitään mielekästä saataisiin.

Lyhyesti sanottuna siis: ihan sama minulle, jos mahdollinen asu on kivannäköinen (mistä voidaan tietenki olla montaa mieltä).

Kun tästä muutama vuosi takaperin mediassa puhuttiin ajatuksena oli että saman paikkakunnan kouluilla olisi sama väri. Vantaan väri oli ORANSSI.
No yäk, muutin mieleni. Kokonaan oranssiin en varmasti pukeutuisi.
Ei sittenkään koulupukuja tänne :D
Taikka sitten minut voi tavata opiskelemasta Espoossa tai Helsingissä sen jälkeen.
tallennettu

Yay!
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #34 : 31.01.08 klo 17:08 »

Kyllä.
Olisin niin tahtonut koulupuvun edes lukioajaksi. Nyt se kyllä tuntuisi jo vähän hassulta, kun on enää vajaa koeviikko ja kirjoitukset jäljellä. Olen aina ihannoinut kaikenlaisia oppilaitoksia, ja oma kouluni ei ole koskaan tuntunut kovin laitosmaiselta. Olisin myös tahtonut peruskoulusta välitunnit pois tai ainakin muuttaa ne viiden minuutin siirtymätauoiksi.

Ja koska me ollaan suomessa niin ne todennäköisesti olisi tylsästi suunniteltu ja mahdollisimman yksinkertaiset.
- - -
Mielummin laitan erillaisia ja mukavan tuntuisia vaatteita päälle kuin jonkun ruman oranssin tai mintunvihreän koulupuvun. Hyi yäk.

Tuo yksinkertaisuus olisi hyvä etenkin sen rahapuolen suhteen. Olisiko se sitten vähän vähemmän "ei", jos pukuun saisi lisätä juttuja tiettyyn rajaan asti, eivätkä esim. korut ja meikki olisi kiellettyjä?

Jotenkin minusta tuntuu, että vain pääväri olisi kirkas (vai olisiko se edes kirkas oranssi? Silloinhan joku voisi kauempaa luulla koulupuvussa kävelevää vaikkapa liikenteenvalvojaksi). Minulle on aivan sama minkä värisiä vaatteita pidän. Kaikki käy. Nyt on vaikeuksia keksiä järkevä yhdistelmä joka päivä mutta olla silti toistamatta itseäni. Olisin tahtonut koulupuvun edes viimeiseksi vuodeksi, koska vaatteiden valitseminen on puuduttavaa ja vie liikaa aikaa.

vaateyhdistelmä olisi esimerkiksi:
- hikinen harmaa pusakka (tai mahdollisesti tasainen peruspunainen tai perussininen), ehkä tylsä kravatti ja paksut tavalliset, normaalilahkeiset (ei missään nimessä timmit) housut.

Ujui, tuo kuulosti vallan herkulliselta! Lisätään vielä pusakan alle kauluspaita ja otetaan annetaan pusakalle joku muu väri kuin harmaa, niin ollaan lähellä ihannekoulupukuani. Lämpimällä säällä sitten joku lyhythihainen kauluspaita. (Ei kai kukaan ole niin ilkeä, että pakottaisi 25 asteen helteellä pitämään pitkähihaista?) Vielä päälle se, että ei olisi kovin tiukkoja sääntöjä mm. sille, kuinka tiukalla kravatin pitää olla.

niin sittenhän alettaisiin kiusaamaan jakauksesta tai hiusten väristä tai puhetyylistä... Kyllä noita löytyy.

Tuo sai minut tajuamaan, että jos täällä olisi käytetty niitä kovasti kaipaamiani koulupukuja, minulle olisi todennäköisesti alettu huomautella hiusteni epäsiisteydestä. No jaa, olisinpahan sitten vähän aiemmin ruvennut pitämään huolta ulkonäöstäni. Hiuksilleni en kyllä kamalasti mahda, ellen sitten ala tuhlata kaikenlaisiin aineisiin rahaa. Nykyisin kompensoin sitä joskus laittamalla tavallista siistimmät vaatteet, olkoon kuinka tyhmää tahansa.

Jos jotain englantilaisesta/japanilaisesta koulumaailmasta tahtoisin Suomeen, se olisi iltapäiväaktiviteetit koulussa (en keksinyt parempaa sanaa extracurricular activitesille). Kuviskerho, kaikenlaisia peli- ja urheilukerhoja ja sellaista veloituksetta tai pientä maksua vastaan. Minusta tuntuu, että osallistumiskynnys ei olisi kovin suuri ja alkaisin harrastaa edes jotain liikunnallista.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Punakylkirastas
biologinen
kupomuumio

Viestejä: 73Profiili WWW
« Vastaus #35 : 31.01.08 klo 17:29 »

En. Ihmiset ovatkin tässä ketjussa jo ehtineet sanomaan pari asiaa jotka minulle tulivat mieleen. En ensinnäkään usko että koulukiusaaminen loppuisi siihen, että kaikilla olisi samanlaiset vaatteet. Toisekseen:
Kuten joku jo otti huomioon, niin käymme koulua pääasiassa vuoden kylmempänä puoliskona joten vaateyhdistelmä olisi esimerkiksi:
- hikinen harmaa pusakka (tai mahdollisesti tasainen peruspunainen tai perussininen), ehkä tylsä kravatti ja paksut tavalliset, normaalilahkeiset (ei missään nimessä timmit) housut.
Word. Ulkonäkö on aika tärkeä asia minulle ja ilmaisen itseäni vaatteiden kautta (mikä ei kuitenkaan tarkoita että olisin pinnallinen), joten en todellakaan haluaisi pukea samaa asua joka koulupäivä.
tallennettu
Cyrax
Vieras
« Vastaus #36 : 31.01.08 klo 18:41 »

Ehdottomasti en. Itse haluan kyllä mieluummin valita ihan itse vaatteeni, sen koulupuvun sijaan, varsinkin kun itselläni on sellainen mielikuva, että tytöiltä vaaditaan koulupuvun tapauksessa jonkinlaisen hameen käyttöä. Minä en hametta päälleni pistä ja sillä selvä. Mieluummin vaikka sitten vaihdan sukupuoleni tai hankin transun leiman otsaani käyttämällä sitä pojille tarkoitettua pukua. Lisäksi vaatteet kuvastaa jossakin määrin persoonallisuuttani. Mieluummin näytän tällaiselta poikatytöltä kuin nytkin, enkä joltakin kiltiltä ja ahkeralta koulutytöltä xP

Ja joku tuolla aiemmin mainitsi ne kauppojen myyjät... Ne on ihan eri asia, sillä niiden nyt on vähän pakkokin pitää niitä erityisiä työvaatteita sellaisissa isoissa paikoissa kuin Prisma ja Citymarket. Eihän asiakkaat tunnistaisi myyjiä silloin muiden asiakkaiden joukosta, jos ne siellä siviileissä liikkuisi, varsinkin kun tällaisissa isoissa paikoissa tuppaa liikkumaan huomattavasti enemmän ihmisiä kuin jossakin pienessä divarissa tai muussa pikku putiikissa, jossa sen myyjän tunnistaa muutenkin.
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #37 : 31.01.08 klo 19:00 »

Mä en ikinä haluaisi O_O.
 Olisi ihan jännää, jos jokaisella pitäisi olla vaikka kahdesti viikossa koulupuku, mutta se menisi pelkäksi venkslaukseksi, eivät kaikki sitä muistaisi kuitenkaan.
tallennettu
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #38 : 31.01.08 klo 19:43 »

Jännä juttu muuten... Monella täällä tuntuu olevan sellainen mielipide, että jos Suomeen tulisi koulupuvut niin tytöillä olisi automaattisesti hame. Mistä tämä käsitys mahtaa saada alkunsa?

Itse olen enemmänkin vakuuttunut siitä, että kaikilla olisi samanlaiset puvut, siis housut myös tytöillä. Ensinäkin tämän meidän ilmaston takia ja muutenkin... Suomen valtiolla ei olisi pokkaa mennä tekemään sellaista koska se olisi "eriarvoistamista" ja se ei olisi "seksuaalista tasa-arvoa".
tallennettu

Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #39 : 31.01.08 klo 19:48 »

Itse olen enemmänkin vakuuttunut siitä, että kaikilla olisi samanlaiset puvut, siis housut myös tytöillä. Ensinäkin tämän meidän ilmaston takia ja muutenkin... Suomen valtiolla ei olisi pokkaa mennä tekemään sellaista koska se olisi "eriarvoistamista" ja se ei olisi "seksuaalista tasa-arvoa".

Jos enää mitään omalta peruskouluajaltani muistan, niin tyttöjen joukossa oli sekä ihmisiä jotka halusivat käyttää hameita, että paljon enemmän ihmisiä jotka eivät olisi iki kuuna päivänä hametta jalkaansa laittaneet. Yläasteopettajien mielenterveyden säästämiseksi olisi ehkä helpointa suunnitella koulupuku, jonka kanssa sekä tytöt että pojat voivat valita että käyttävätkö hametta vai housuja.

Pinkkiys olisi lisäksi kiva bonus.
tallennettu
Temo
oekakisti

Viestejä: 3


♔Temo♔


Profiili WWW
« Vastaus #40 : 31.01.08 klo 20:56 »

Vastaukseni oli ei. :B
Koska mie en haluais pitää mitään hameita(inhoan hameita, eikä ne sovi mulle) tai tylsiä housuja koulussa. öwö; mielummin pidän näitä mahin bändipaitoja, renksuhousuja ketjuineen ja olisin ihan oma ittensä~

enkä kauheesti tykkäis jos jokapuolella ihmisil olisi samanlaiset asut. >w< nuu. Olisi hirveän tylsää..
tallennettu
yomin
kupoliitti

Viestejä: 36Profiili WWW
« Vastaus #41 : 31.01.08 klo 21:57 »

Vastasinpa minäkin tähän ei. Polven ylittävät vekkihameet eivät minunkaan silmääni miellyttäisi, ja kaikille vartalotyypeille sopiva asu olisi lähestulkoon mahdotonta kehitellä. Ja tietenkin syntyisi valtava riita makuasioista ja silleen.

Enpä kyllä kiellä etteikö ajatus koulupuvuista jollain tasolla kiehtoisi, olisihan se nyt mielenkiintoista nähdä koko koulu samoissa vaatteissa. Ja etenkin animevaikutteiset asut saisivat sisäisen otakuni sekaisin onnesta *3* Pitemmän päälle tosin voisi alkaa tympimään.
tallennettu
Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #42 : 31.01.08 klo 22:37 »

No kieltämättä, jos saataisiin koulupuvut, niin ei tarvitsisi katella halvoilta venäläisiltä katuhuorilta näyttäviä sankareita (gootit lol!!)...[/sarkasmi] :P

Mut mut, koska minihameita ei saataisi, niin ei mitään tarvetta koulupuvuille ;_____;
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #43 : 01.02.08 klo 00:21 »

Joo, pinkit kaikille ja hame!  Miehillekin, tasa-arvo kunniaan!

.. Mutta todellisuudessa se tapahtuisi niin pienen prosenttimäärän mahdollisuudella, että menisi melkoisen kauan kirjoittaa se luku.
Joten sysäämme nyt sen asian sivuun, samoiten asian moraaliset merkitykset. Jolloin sysäämme samalla aivot sivuun, nerokasta, eikös?
« Viimeksi muokattu: 29.11.08 klo 15:16 kirjoittanut Kaori » tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #44 : 01.02.08 klo 00:42 »

Joo, kunnon uniformut (saakeli)! Poletit ja kaikki! Pinkit!

Itkeviä miehiä pinkeissä koulupuvuissa!
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #45 : 01.02.08 klo 07:36 »

Kuuluisko tähän pinkkiin uniformuun myös pinkit pantsut? Mun vastaus ainakin riippuu siitä. Rusetteja? Pitsejä? Myös miehille?
tallennettu
Zatis
kupoliitti

Viestejä: 10


Kraaah!


Profiili
« Vastaus #46 : 01.02.08 klo 12:03 »

Jouduin menemään "en osaa sanoa" -linjalle hetken mietittyäni.

Minulla on ollut kavereita vaihdossa ja muistaakseeni heistä kukaan ei ole ollut hirvittävän tykästynyt koulupukuun. Vaikka koulupuvuissa on kesä- ja talviversiot, niin tytöillä hame pysyy pakkasellakin - näin ainakin Australiassa ja Briteissä (varmaankin silti koulukohtaista). Ei se villapaita silti niitä jalkaparkoja lämmitä. Ja jos vaatteet eivät kunnolla istu on kekseliäisyys puolestaan koetuksella.

Toisaalta taas minua itseäni ei järin koulupuku haittaisi. Viimeisinä koulupäivinä, kun sai kiskaista abi-paidan ja -housut päälleen, olo oli mahtava. Selvää on, että ne kuteet eivät immarrelleet meistä ainuttakaan, mutta oli se silti niin hienoa, kun ei tarvinnut miettiä vaatteita aamulla (aamu-unisten voitto!). Ja vieläpä kun kaikilla muillakin oli samat vaatteet niin oli yhtenäisempi olo. Tosin se yhtenäisyys kai voidaan pistää abi-huuman piikkiin.

Ehkä tämmöinen koulupuku systeemi voisi toimia, jos olisi mukana joku "casual friday" tai puku olisi melko vapaa. Esim. olisi pelkästään tietty päällispaita, jota olisi käytettävä ja muu vaatetus olisi valinnanvarainen. Aika epätodennäköistä silti, että tällaista Suomessa vakavasti harkittaisi tänä päivänä. :)
tallennettu

Nipsu: "Koska minä olen herkkä. Elämä voi olla suloista ja rauhallista. Paljon ruokaa ja torkut silloin kun haluttaa. Ei elämän tarvitse olla märkää ja epämukavaa"
Silvia
kupoliitti

Viestejä: 242


Profiili
« Vastaus #47 : 01.02.08 klo 18:01 »

En, koska siinä tapauksessa en mitekään erottuisi joukosta, ja se kun on niin kivaa kun ihmiset aina tuijottaa minua, kuin olisin joku avaruusolento (kuopiossa asuvat, jos näette tytön jolla on pitkä pinkki takki, jossa on pitsiä se olen minä).
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #48 : 01.02.08 klo 22:50 »

En. Syitä on tässä ketjussa esitetty jo vaikka muille jakaa, en rupea niitä toistamaan. Mutta on se pakko myöntää, että kun edellisessä koulussani itsenäisyyspäivinä sekä joulu- ja kevätjuhlapäivinä käytännöllisesti katsoen kaikki koulun miespuoliset henkilöt olivat pukeutuneet pukuun, niin kyllä se oli hyvän näköistä. Vaikka pieniä eroja toki oli, niin puku on aina puku, ja kun ympärillä on useita satoja samanlaiseen siistiin asuun pukeutuneita ihmisiä, niin kyllä siitä tykkäsi. Tyylikästä.

(Joo, oli se aika eliittikoulu, joten kaikilla tosiaan oli puvut.)
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
tiipa
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


Kiitos Pehlalle avasta. :> Pidän paljon!♥


Profiili
« Vastaus #49 : 02.02.08 klo 09:55 »

Oishan se ihan kiva, mut sitte ois vaikka silleen et perjantaina sais pitää omia vaatteita :>
tallennettu

:3
Tatti
Vieras
« Vastaus #50 : 02.02.08 klo 11:14 »

oi kyllä,kyllä ^^
Se olisi aivan mahtavaa. Paitsi asussa täytyy tietysti olla jotkut rajoiteetkin. Suomeen tuskin hyväksyttäisiin jotain minimini hameita ja kireitä t-paitoja. Mutta jotkut polvienkorkuiset hameet tytöille ja pojille suorat houstu. Täydellistä :D
tallennettu
Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #51 : 02.02.08 klo 11:31 »

oi kyllä,kyllä ^^
Se olisi aivan mahtavaa. Paitsi asussa täytyy tietysti olla jotkut rajoiteetkin. Suomeen tuskin hyväksyttäisiin jotain minimini hameita ja kireitä t-paitoja. Mutta jotkut polvienkorkuiset hameet tytöille ja pojille suorat houstu. Täydellistä :D

Tämä hassu kuvitelma toistuu läpi ketjun.

Eivät ne hameet Japanissa tai Briteissäkään käsittääkseni mitään minejä ole. Kannattaa muistaa, että anime/manga ei ole se autenttisin vertailupohja Suomen ja Nipponin välillä.
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
Fukairi
Vieras
« Vastaus #52 : 02.02.08 klo 12:18 »

oi kyllä,kyllä ^^
Se olisi aivan mahtavaa. Paitsi asussa täytyy tietysti olla jotkut rajoiteetkin. Suomeen tuskin hyväksyttäisiin jotain minimini hameita ja kireitä t-paitoja. Mutta jotkut polvienkorkuiset hameet tytöille ja pojille suorat houstu. Täydellistä :D

Tämä hassu kuvitelma toistuu läpi ketjun.

Eivät ne hameet Japanissa tai Briteissäkään käsittääkseni mitään minejä ole. Kannattaa muistaa, että anime/manga ei ole se autenttisin vertailupohja Suomen ja Nipponin välillä.
Tämä ärsyttää minuakin kun luen ketjua läpi.
Briteissäkin hameet ovat lyhimpinä polvipituisia, eli ei ne pantsut mihinkään vilku pienen tuulenvireen tullessa.Paidatkaan ei ole kireitä.

Yritetään pitää mielessä että koulupukuja ei ole kouluissa siksi että haluttaisiin saada oppilaat näyttämään seksikkäiltä/söpöiltä. Ne on siistin yleisvaikutelman ja muiden koulun hallintoon liittyvien asioiden takia, joten mitään animen pehmoporno asuja kannata alkaa kuvittelemaan.
tallennettu
Sdall
sekarotuinen
kupomuumio

Viestejä: 110Profiili WWW
« Vastaus #53 : 02.02.08 klo 13:18 »

En todellakaan. Vaikka pidänkin hameista, inhoan tuollaisen mallisia rättejä mitä koulupuvuissa yleensä käytetään. Lisäksi vierastan jakkuja ja kauluspaitoja. Pidän mieluummin omasta pukeutumistyylistäni kiinni.
tallennettu

Akai
foorumisti

Viestejä: 45


Love and Peace!


Profiili
« Vastaus #54 : 02.02.08 klo 14:16 »

Joo en. Onhan se ihan kiva ajatuksena, mutta kun ajattelee pitemmälle niin ei missän nimessä. Se loukkaa oikeuksiani. Kyllä minun pitää saada pukeutua niin kuin haluan! Enkä todellakaan halua pukeutua koulupukuun, gah, varsinkaan jos siihen kuuluisi hame.
tallennettu
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #55 : 02.02.08 klo 17:02 »

oi kyllä,kyllä ^^
Se olisi aivan mahtavaa. Paitsi asussa täytyy tietysti olla jotkut rajoiteetkin. Suomeen tuskin hyväksyttäisiin jotain minimini hameita ja kireitä t-paitoja. Mutta jotkut polvienkorkuiset hameet tytöille ja pojille suorat houstu. Täydellistä :D

Tämä hassu kuvitelma toistuu läpi ketjun.

Eivät ne hameet Japanissa tai Briteissäkään käsittääkseni mitään minejä ole. Kannattaa muistaa, että anime/manga ei ole se autenttisin vertailupohja Suomen ja Nipponin välillä.
Tämä ärsyttää minuakin kun luen ketjua läpi.
Briteissäkin hameet ovat lyhimpinä polvipituisia, eli ei ne pantsut mihinkään vilku pienen tuulenvireen tullessa.Paidatkaan ei ole kireitä.

Kuten itse jo aiemmin sanoin... Niin minun on vaikea kuvitella, että Suomen kaltaisessa valtiossa tulisi ylipäätään hametta lainkaan. Kuitenkin kaikenlainen seksuaalinen tasa-arvo jne. Siitä tulisi vain tappelua. Ja _jos_ kävisi niin hassusti, että kuitenkin tulisi hame, niin Suomen sääolojen takia se olisi varmasti nilkkapituinen.
tallennettu

Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
« Vastaus #56 : 02.02.08 klo 18:13 »

Äänestin pinkkejä pukuja sarkastisesti. Pojille myös mekot!

Itselleni vaatteet ovat yksi hailee, mutta en kuitenkaan tahtoisi koulupukuja. Yksi syy on tämä hame-linja, sillä minä yksinkertaisesti en voi sietää minkäänlaisia mekkoja, jonka seurauksena päätyisin pitämään poikien pukua oli siinä kuka tahansa vänkäämässä vastaan.

Toisekseen, en ymmärrä, mitä koulupukujen käyttöönottamisella voitettaisiin. Okei, kaikki näyttävät samalta ja sitten ketään ei kiusata vaatteiden takia. Mukamas. Itse näkisin asian lähinnä niin, että ne ihmiset, jotka aiemmin ostivat itselleen vaatteita kirppareilta & alennusmyynneistä näin tyyliään kehitellen joutuisivat vaihtamaan vaatteensa kohtalaisen kalliisiin koulupukuihin. Pukuja pitäisi kuitenkin olla vähintään kaksi (hame/housut, paita + kengät) ja vuoden aikojen mukaan sitten vielä ehkä kaksi tai kolme. Kun vaatteiden tulee olla tarkalleen tietyn malliset, siinä on mahdoton rahaa säästää -> vaatteet joko huonompaa laatua tai sitten käytetyt, jonka jälkeen ne varmasti särähtävät silmään muiden samanlaisten joukosta.

Eräs kauhuajatelma olisi varmaan myös ihan tavallisille ei-niin-vaatteista välittäville ihmisille, jos puvusta suunniteltaisiin oikeasti huono/epäkäytännöllinen. Jos muistellaan nyt menneitä, niin esimerkiksi Lottien puvuthan oli kaikki suunniteltu niin typerästi, ettei niissä voinut edes kunnolla kävellä. Sitten piti vain pyytää valtiolta lupa leikata halkiota hieman enemmän.

Muuta hyötyä koulupuvuista ei ehkä olisi kuin se, että ne sitten toisivat yhtäläisyyden tunnetta ja näyttäisivät siisteiltä.
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Zazie
kupoliitti

Viestejä: 8


Tip. Tip. Tip.


Profiili
« Vastaus #57 : 03.02.08 klo 10:05 »

En miekään koulupukuja haluaisi. Jokaisella on oikeus pukeutua niinkuin haluavat. Persoonallisuuskin näkyy osaksi jo vaatteissa.

Koulupuvut ovat nättejä, ei siinä mitään, mutta kun niitä alkaisi vilisemään tuhannesti ympärillä niin maku menee.
Muilla tulikin jo pitkälti samaa tekstiä kuin multakin tulisi niin en ala jankkaamaan :'D
tallennettu
Laura-kun
peruskäyttäjä

Viestejä: 22


Justice will prevail


Profiili WWW
« Vastaus #58 : 03.02.08 klo 17:26 »

Kyllä. Ehkä. Ymmärrän kyllä, että itseään halutaan ilmaista pukeutumisella jne., mutta ymmärrän myösliiankin hyvin niitä, joita kritisoidaan pukeutumisen perusteella. Sitäpaitsi ei tarvitsisi joka aamu miettiä, että mitähän nyt laittaisi päälle ja onhan ne koulupuvut ihan söpöjä.

Toisaalta, ei täällä voisi talvella hypellä ympäriinsä vekkihameessa ja onhan siinä jotenkin "sovinistinen" sivumaku.
tallennettu
Dani
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


hello little angel..


Profiili
« Vastaus #59 : 03.02.08 klo 18:24 »

EN!! oishan se ehkä muuten mukavaa, mutta se jakaisi opiskelijat liian selvästi sukupuolen mukaan, ainakin jos tyttöjen pitäisi käyttää hametta.. tiedän monta tyttöä jotka ei koskaan, ikinä käyttäisi hametta koulussa. Tai muutenkaan.. että silleen
tallennettu
Opallynia
peruskäyttäjä

Viestejä: 16


within the realm of light


Profiili WWW
« Vastaus #60 : 03.02.08 klo 19:41 »

En haluaisi. Onhan se ihan mukavaa meininkiä siellä missä se on ennestään, mutta nyt on liian myöhäisät yrittää takoa vapaudestaan nauttivalle väelle pukusääntöjä. Ei, ei, Suomeen eivät koulupuvut kuulu. Itsepäinen ja omapäinen koulukansa vain tekisi lakon. Minä ainakin.
tallennettu

~Opallynia on DeviantArt~
www.opallynia.deviantart.com
Sieltä löytyy sitä minun kynänjälkeäni. ;D
francesc
Vieras
« Vastaus #61 : 03.02.08 klo 20:10 »

Ja täällä Suomessa kun ollaan, saattaisi koulupuvut suunnitella lähinnä ilmaston mukaan.  Mukava juosta painavassa kuumassa koulupuvussa keskellä Toukokuuta?

Öö, hetkonen? Etkasi sää vapaa-ajallakaan juokse toppavaatteissa kuumalla? Tottahan toki koulupuku olisi sitten sellainen, että lämpimillä ilmoilla vilpoisammat vaatteet... Jestas sentään 8)
tallennettu
Yuziko
oekakisti

Viestejä: 47


Its summer time!!


Profiili
« Vastaus #62 : 04.02.08 klo 17:26 »

Vastasin en. Olisihan se ihan kiva ja sitten ei ainakaan kiusattaisi ketään. Mutta vastasin en siksi,koska sitten ei saisi kayttää omia vaatteita ja olla muodikas koulussa. Mieliala vsihtelee aina. Ja kyllä silloin vapaa-ajalla voi ainakin käyttää omia vaatteita?? Nyt kyllä haluaisin koulupuvut tänne. Sellaiset sinivalkoiset vekki hameet ois ihan kivat, tai joku merimies koulupuku.
« Viimeksi muokattu: 21.08.09 klo 15:15 kirjoittanut Mrs Moto » tallennettu
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #63 : 04.02.08 klo 17:32 »

Joo, pinkki koulupuku mulle~

No ei vaineskaan. Yksinkertaisesti siksi koska itselleni ei saisi ikinä sopimaan moiset vaatteet. Jos hamelinjalle lähdettäisiin niin sitten kyllä heittäisin hanskat tiskiin. Hameet ovat johonkin rajaan asti kivoja mutta...:p Eikä se koulukiusaus siihen tuskin loppuisi. Vaatteet aika usein kertovat ihmisen persoonallisuuksistakin jotain ja alkaisi silmissä kyllästyttämään jokaisella sama vaateparsi. Eli ei. Haluan pitää hupparini ja farkkuni :<
tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Sambi
kupoliitti

Viestejä: 25


Liittynyt:2005-03-25 Kuvia:253


Profiili WWW
« Vastaus #64 : 05.02.08 klo 12:10 »

Kyllä.

Minullehan on se ja sama mitä ne ihmiset päällään pitävät, mutta se olisi yhtenäistävä tekijä, jos yhtenäiset puvut olisi. Ei se mitään kiusaamista estä, mutta kyllä se vähän pakottaa ihmisiä edes jollain tapaa samalle tasolle. Ei niin helposti erottuisi rikkaat ja köyhät, vaikka ne väkisin erottuu, koska lähes kaikissa ihmisissä elää pieni kusipää. - Rikkaat pojat saa kaikki naiset :(. Oon ihan varma siitä - .

Niin ja sitten vielä luokatonlukio pois ja luokat takaisin. Ei olisi varmaan niin helppoa syrjäytyä muista ihmisistä.

Mutta ollaan nyt kaikki vaan tasavertaisesti erilaisia, kun meillä on mahdollisuus olla ;)!
tallennettu

Peikkolapsi
foorumisti

Viestejä: 23


Keekifriikki


Profiili
« Vastaus #65 : 06.02.08 klo 18:13 »

En tahtoisi. Persoonallisuus olisi tavallaan lukittu, ja kaikki näyttäisivät samalta. Kaikkein kauheinta olisi (itselleni ainakin) jos joutuisi heilumaan ympäriinsä hameessa. Hameet ovat epämukavia. Kai niissä koulupuvuissa puolensakin olisi, mutta enemmän haittapuolia, ainakin minun mielestäni.
tallennettu

Laiskuus ei ole pahe, se on elämäntehtävä, sillä jonkunhan ne likaisetkin hommat on hoidettava.
Kitayama
foorumisti

Viestejä: 281


さぁ、ぼうしやさん?


Profiili WWW
« Vastaus #66 : 12.02.08 klo 09:40 »

Olisihan se ihan ok, mutta en menisi sanomaan että sitä erityisemmin kannattaisin. Siltikin, en varmaan pistäisi hanttiin jos koulupuvut tulisivat kunhan ne olisivat säädylliset (ei mitään roiskeläppiä kiitos) ja voisi valita hameen tai housut. Siinä mielessä olisi hyvä idea, ettei joutuisi joka aamu miettimään mitä pukisi päälleen, minulla kestää pahimmillaan puolikin tuntia pukemiseen aamuisin kun en tiedä mitä haluaisin tänään pitää. D: On se vaikeaa kun on pakkomielle näyttää hyvältä julkisesti!

...pinkki koulupuku olis ihqu. <3
tallennettu

smurfkage
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


Profiili
« Vastaus #67 : 12.02.08 klo 20:13 »

Vastasin olisihan se okei. Mutta ne pitäs sitten olla hienot ja tyylikkäät koulupuvut toisin kuin Englannissa. Mitä mä oon nähny ni japanissa on aika hienot ( kai niihinki kyllästyisi ). Mutta pitäs niissä jotaki valinnan varaa olla, esim. takissa ja housuissa.
tallennettu
Fukuroo
peruskäyttäjä

Viestejä: 4


Darkness...


Profiili
« Vastaus #68 : 19.02.08 klo 21:53 »

Lainaus

Ei. Ensinnäkään en pidä koulupuvuista siksi, että päähäni jumittuneen käsityksen mukaan ne edellyttävät naispuolisilta vekkihameen ja kauluspaitojen käyttöä, ja melkeinpä inhoan vekkihameita sekä kauluspaitoja.
Toiseksi koen tosiaankin monesti pukeutumiseni ilmaisevan mielialaani, ajatuksiani ja luonnettanikin, joten koulupuku riistäisi mahdollisuuden tällaiseen "itseilmaisuun" ja sulauttaisi oppilaat yhdeksi suureksi massaksi.
Kolmantena syynä mainitsen sen ajatukseni, että koulupuvutkin on tehty sopimaan jollekin tietylle vartalo-/ihmistyypille. Jonkun yllä ne näyttäisivät todennäköisesti väistämättäkin enemmän tai vähemmän yleisten kriteerien mukaan rumilta, mistä saattaisi hyvinkin seurata kiusaamista. Uskon, että nykyisillä käytännöillä oppilailla on (ainakin teoriassa) mahdollisuus valita sellaiset vaatteet, jotka sopivat heille ja/tai jossa he tuntevat olonsa kotoisaksi (ja siten itsetuntokin saattaa olla vahvempi). Tietenkin tuo lienee melko sinisilmäistä utopiaa ja haaveajattelua, mutta se tälle yksittäiselle yksilölle suotakoon?

TÄSMÄLLEEN samaa mieltä.

(Mä en oikein hallitse tota lainaamista...)
tallennettu

*Hän tutustuu Japanin kulttuuriin*
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #69 : 20.02.08 klo 10:15 »

Ja täällä Suomessa kun ollaan, saattaisi koulupuvut suunnitella lähinnä ilmaston mukaan.  Mukava juosta painavassa kuumassa koulupuvussa keskellä Toukokuuta?

Öö, hetkonen? Etkasi sää vapaa-ajallakaan juokse toppavaatteissa kuumalla? Tottahan toki koulupuku olisi sitten sellainen, että lämpimillä ilmoilla vilpoisammat vaatteet... Jestas sentään 8)

 No, jos sellaiset tänne suomeen hankittaisiin, niin toivottavasti ne eivät ainakaan olisi sellaisia kuin vaikka Luna-pseudossa. Siis olisi ihan järkyn näköistä, jos monet kymmenet tytöt olisivat minihameissa. O_O
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #70 : 20.02.08 klo 12:12 »

Ja täällä Suomessa kun ollaan, saattaisi koulupuvut suunnitella lähinnä ilmaston mukaan.  Mukava juosta painavassa kuumassa koulupuvussa keskellä Toukokuuta?

Öö, hetkonen? Etkasi sää vapaa-ajallakaan juokse toppavaatteissa kuumalla? Tottahan toki koulupuku olisi sitten sellainen, että lämpimillä ilmoilla vilpoisammat vaatteet... Jestas sentään 8)

 No, jos sellaiset tänne suomeen hankittaisiin, niin toivottavasti ne eivät ainakaan olisi sellaisia kuin vaikka Luna-pseudossa. Siis olisi ihan järkyn näköistä, jos monet kymmenet tytöt olisivat minihameissa. O_O

Tuskin. Veikkaan, että jos hameet tulisi, niin ne yltäisivät polvien alle, tai vähintäänkin polviin.
tallennettu
mira-pauliina
foorumisti

Viestejä: 177


zzz


Profiili
« Vastaus #71 : 20.02.08 klo 12:23 »

Olen aina ollut enemmän tai vähemmän koulupukujen puolella, en nyt intoile mutta olisihan ne ihan okei. Itselläni oli ala- ja yläkoulun aikoina saatanan rumia vaatteita joita en juurikaan itse saanut päättää ja varsinkin alakoulussa siitä sai kuonoonsa aika pahasti kun itse kulki halpahallin/kirpparivaatteissa ja kaverit uusimmassa muodissa. Tekee pahaa katsoa vanhoja koulukuvia :p

Koulupuvut olisivat mielestäni hyvä juttu ensinnäkin tasa-arvon kannalta. Myös jo täällä mainittu eri koulujen erilaiset koulupuvut ja oppilaiden tunnistaminen olisi helppoa ja mukavaa.

Mitä itse pukeutumiseen, kannattaisin että puvun saisi itse valita vaihtoehdoista (hame / housut, erilaiset paidat), eli ei tytöille hamepakkoa ja pojille housupakkoa, jos huvittaa niin saa vaihdella. Kantani meikkaamiseen, asusteisiin ja hiustenlaittoon en epämääräinen enkä osaa sanoa... Ehkä olisi kuitenkin parasta pitää vapaana :D
(koululaukku kaikilla sama uuh sellainen ihana salkku~)
tallennettu

MIRABEAN desunyaa
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #72 : 20.02.08 klo 14:53 »

Mitä itse pukeutumiseen, kannattaisin että puvun saisi itse valita vaihtoehdoista (hame / housut, erilaiset paidat), eli ei tytöille hamepakkoa ja pojille housupakkoa


Samaa mieltä, vaikka en siis koulupukuja Suomeen oikeasti toivoisi ilmestyvän. Mutta leikitellään silti ajatuksella.

Ihme fiksaatio useimmilla, että koulupukujen hameet on jotain minihameita. Mangassa ja animessa (ja muussakin taiteessa) näin mahdollisesti useimmiten onkin, tosielämässä helman pituus lienee huomattavasti pidempi ja säädyllisempi. Uskomukseni tueksi googlasin joukon kuvia koulupuvuista.

linkki
linkki
linkki (tuossa on tekstiäkin koulupuvuista, kuvat löytyvät sivun alalaidasta)
linkki
linkki
linkki (tuo näyttäisi olevan joku koulupukujen tilauspaikka)
linkki (vielä yksi, ja tuossa ei ainakaan ole liian lyhyitä hameenhelmoja)
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
rancid
peruskäyttäjä

Viestejä: 11


Profiili
« Vastaus #73 : 22.02.08 klo 01:50 »

En todellakaan haluisi.

Minusta koulupuvut ovat useimmiten sitä paitsi karseita. En tuntisi itseäni omaksi itsekseni sellaisessa puvussa. Minulle on tärkeää, että saan olla sellainen kuin oikeastikin olen - en mikään koulupuvussa hipsutteleva koulutyttö, joka näyttää mielestään tyhmältä koulupuvussaan.

Minulla koulupuku ainakin alentaisi itsetuntoa roimasti, koska se vain saisi minut tuntemaan itseni typeräksi. En muutenkaan ole mikään hameiden ystävä.
tallennettu

leikitäänkö rauhaa?
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
« Vastaus #74 : 22.02.08 klo 12:21 »

Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos.
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #75 : 22.02.08 klo 12:24 »

Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos.

Kannatetaan! <3
tallennettu
DL
oekakisti

Viestejä: 63


kosteaa ja nihkeää


Profiili WWW
« Vastaus #76 : 22.02.08 klo 13:00 »

No yäk en!! Suomessa on se hyvä puoli, että kouluun voi tulla vaikka jätesäkissä ja ihan fiiliksellä! Mutta pinkkiä... (oksentaa) OMFG, kuolen!
Jos kaikille laitettaisiin hame...  tarkoittaisiko se myös poikia? Lol.
tallennettu

"Minulla on vain kaksi kättä ja kumpikin on vattu"
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #77 : 22.02.08 klo 13:19 »

No yäk en!! Suomessa on se hyvä puoli, että kouluun voi tulla vaikka jätesäkissä ja ihan fiiliksellä!
Todennäköisesti järjestyssäännöt käännyttäisivät kotiin vaihtamaan asiallisiin vaatteisiin, mutta muuten tukisin tätä jätesäkkiasua <3
tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
Nanashibito
foorumisti

Viestejä: 155Profiili
« Vastaus #78 : 22.02.08 klo 17:06 »

En. En näe mitään tarvetta alkaa muuttaa nykyistä käytäntöä. Sanotaanhan sitä tietysti, että koulupuvut tasa-arvoistavat oppilaita, mutta en usko hyötyjen ylittävän sitä vastalauseiden määrää, joka koulupukupakosta todennäköisesti syntyisi.
tallennettu

心の師とはなるとも心を師とすることなかれ。
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #79 : 22.02.08 klo 21:40 »

Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos.


Olenko jotenkin ainoa jonka mielestä tuo eka kuva on hirveän vihjaileva...
tallennettu

Tobi-fan
foorumisti

Viestejä: 19


Uh...what?


Profiili WWW
« Vastaus #80 : 22.02.08 klo 22:17 »

Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos.
Ensimmäisessä kuvassa näen hänellä olevan kolme jalkaa (Kolmas jalka tulee keskeltä ja siinä ei muka ole kenkää).
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #81 : 25.02.08 klo 14:44 »

Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos.Jos tuommoisen saisi mustana ja sen alle pitkät mustat housut, niin eihän siinä mitään. Voisin itsekin vaikka pitää.

 Hyi kauhea, itse en haluaisi mitään haripotta-kaapuja haluaisi! No, ehkä se voisi sittenkin olla ihan kiva... Vaikka tummanpunainen hame alle, ja musta sellainen haripotta-kaapu päälle...
tallennettu
nnum
peruskäyttäjä

Viestejä: 1Profiili
« Vastaus #82 : 27.02.08 klo 17:45 »

Enpä haluiaisi. Minusta on ainakin mukava, että täällä Suomessa jokainen saa pukeutua just niinkuin haluaa. Jos on laihempi, niin voi käyttää vaatteita, mitkä korostavat laihojen ihmisten hyviä puolia ja sama vähän pyöreämmillä ihmisillä : ) Ja ihan vain itseäni ajatellen koulupuku ei oikein pukisi minua.
tallennettu
Em
kupoliitti

Viestejä: 46


yhdyssanahirviö


Profiili WWW
« Vastaus #83 : 04.03.08 klo 18:53 »

Uskoisin koulupukujen liittyvän niin tiukasti Japaniin, koska siellähän kuka tahansa yksilö nähdään lähinnä osana yhteiskuntaa, kun taas Suomessa korostetaan yksilöä itsenäisenä. Pieni käytännönjärjestelyihin tyssäävä koe olisi minusta mielenkiintoinen, pitää pukuja vaikka pari päivää. Muutoin ei. Haluan ilmaista luonnettani pukeutumisella, eikä samanväriseen massaan sulautuminen kuulosta pidemmän päälle puuduttavalta.

Sanotaan, että koulupuvut tekisivät meistä tasavertaisia, mutta uskon, että eriarvoisuutta revitään mistä tahansa. Toisilla saattaa olla käytetty ja väärän kokoinen puku, tai malli ei sovi omalle vartalolle. Ja jos koulu ei osaa muuten ryhmähenkeä ja yhteenkuuluvuutta, on ongelmaa mietittävä hieman pidemmälle. Toisaalta kuulemma esimerkiksi armeijassa ovat ihmiset tutustuneet hyviin tyyppeihin ja yllättyneet nähdessään näiden arkiminät.

Itse koulupuku, tytöille ensisijaisesti hameella ja pojille housuilla, vetäisi sukupuolien välille liian selvän rajan. Molemmille samat tulisi olla. Harvat opettajatkaan täällä pukeutuvat pukuun töissä, koulupukumaista en tiedä. Useimmat näkemäni koulupuvut ovat olleet melko rumia kirkkaanvärisine villapaitoineen ja vastaväriraitasolmioineen. Mutta myös joitain todella tyylikkäitä kokomustia koululaisryhmiä olen nähnyt (keltaisella koukerokirjoituksella koulun nimi puvun etumuksessa vielä, ajjaj). Nuo Tylypahka-kaavut on myös hirmu tyylikkäitä, mustina ja ilman valkoista kaulusta, sopisi ilmastoonkin. Tai Etonin hännystakit, ja silinterit pakollisiksi pojille!
tallennettu
Piiyuu
peruskäyttäjä

Viestejä: 22


Kahvia :D


Profiili
« Vastaus #84 : 08.03.08 klo 13:24 »

En, en halua mitään vaaleanpunaista tai hameita. Minusta on kiva, että jokainen saa valita itselleen puvun. Ja sitäpaitsi, on kiva erottua joukosta tyylillään ja joistakin vanhemmista ystävistäni olisi varmaan järkyttävää hankkia koulupuvut, koska he tuovat tyyliän esiin rajusti ;D
tallennettu

Joskus elämämme on yhtä alamäkeä, mutta kun koittaa oikea päivä, elämämme saattaa tehdä täyskäännöksen..
-Nimittäin parempaan suuntaan!
Silvia
kupoliitti

Viestejä: 242


Profiili
« Vastaus #85 : 20.03.08 klo 20:44 »

Lainaus
Lainaus
Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos

Kyllähän tuo olisi hyvä, jos olisin ainoa joka sitä käyttäisi....
tallennettu
Amon Rishou
foorumisti

Viestejä: 5


Profiili
« Vastaus #86 : 29.03.08 klo 11:11 »

Kyllä. Ketään ei haukuttaisi ulkonäön perusteella, kaikki olisivat samalla viivalla koulupuvun kanssa. Säännön rikkojia tietenkin olisi tolkuttomasti, mutta kun Suomessa vakinaistuisi niin kaikki olisi hyvin. <3 Mutta ollaan me sellaista maajussi kansaa ettei siit' mitään tulisi. Ja minkäLAINEN puku? Espanjassa ne ainakin on rumia.
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #87 : 29.03.08 klo 18:56 »

Kyllä. Ketään ei haukuttaisi ulkonäön perusteella, kaikki olisivat samalla viivalla koulupuvun kanssa.
Mutta jos ne olisivat kauhean tiukkoja, hieman pulleahkojampia kiusattaisiin siitä.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #88 : 30.03.08 klo 16:17 »

Kyllä. Ketään ei haukuttaisi ulkonäön perusteella, kaikki olisivat samalla viivalla koulupuvun kanssa.
Mutta jos ne olisivat kauhean tiukkoja, hieman pulleahkojampia kiusattaisiin siitä.
Epätodennäköistä, että koulupuvut olisiva jotain onesize-kokoa :) Varmasti isoimmille pojille ja tytöille löytyy kokonsa mukaiset puvut. Luulisi vaan, että laihoille ne puvut ei ole istuvat vaan löysähköt, vaikka olisikin pienintä kokoa.
Yhdenmukaisuus olisi hyvästä kouluisssa, ettei kiusattaisi sen takia ettei vaatteet ole viimeisimmän muodin mukaisia. Koulussa oleilu on pääasiassa opiskelua varten? Yksilöllinen omaperäinen pukeutuminen saa jäädä vapaa-ajalle. Olen kuullut vaan, että joissain kouluissa esimerkiksi Japanissa, ei saa käyttää edes korvakoruja eikä tulla kouluun värjätyillä (blondatuilla) hiuksilla eikä meikata räväkkäästi. Tämähän on vain koulukohtaista mutta silti.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
tAni
foorumisti

Viestejä: 22


愛息


Profiili
« Vastaus #89 : 30.03.08 klo 23:42 »

Jostain juu tuosta hiusten värjäämisestä (oisko ollu jossain suosikissa vuonna nakki) että Japanissa ei saa vaikka nyt sitten niillä blondeilla kouluun tulla. Tuo korvakorujen kieltäminen on aika kova jo.

Koulupuvuista oon vähä kiikun kaakun.. Oishan se ihan hyvä, ettei luokiteltais koulussa porukkaa vaatteitten ja tyylin perusteella, mutta siinä musta samalla riistetään vähän sitä itsensä ilmasemista... Ei saa olla se joka on, tjs.

Ja toiseksi se, että ne puvut ois luultavasti ihan hirveän näköiset.. Jos ne ois ihan kivan näköset, ni sitte se ehkä viel menis. Poikien puvut varmaan on ihan OK viel (joku pikkutakki päällä ois musta ihan kiva tulla kouluun). Enemmän mä veikkaan että tyttöjen puvut ois ne rumemman puoleiset puvut. Jos ne kuitenkin ois ihan nätit, ni ei mulla sitten ois perjaatteessa mitään koulupukuja vastaan...
tallennettu
Himaru
peruskäyttäjä

Viestejä: 2Profiili
« Vastaus #90 : 31.03.08 klo 13:31 »

Kyllä! Koulupuvut kaikille! Vain sen takia että ainakin kaikki pukeutuisivat asiallisesti. Vaikka tykkäänkin katsoa toisten persoonallista pukeutumista en halua koulussa katsella muiden oppilaiden työmiehen vakoa tai pantsuja. Vaikka ei tuo koulupuku tätäkään ilmiötä välttämättä estäisi.

Itse olen ollut koulussa jossa on koulupuvut, joka helpotti suunnattomasti aamulla kouluun ehtimistä. Ainakin tuossa koulussa missä olin sai ihan itse valita hameen pituuden ja mallin tai housut. Tietenkään noita hameen malleja ei ollut useita ja pituuskin oli lyhimmillään hieman polvien yläpuolella, mutta valinnan varaa kuitenkin. Paitana oli tietysti se tylsä kauluspaita, mutta se vaan tekee puvusta asiallisemman. Koulupuvun väritkin olivat siedettävät, tumman sinistä ja harmaata. Veikkaisinpa siis, että jos Suomeen tulisi koulupuvut periaate olisi sama. Itse saisi valita hameen tai hosut ja väri tuskin olisi kirkkaan keltainen.

Minua alkoi tätä ketjua lukiessa ärsyttämään tuo idea että tulis jotain lyhyitä vekkihameita. Siis hei ihQ daa!  Anteeksi nyt vain, mutta vaikka ymmärrän monen haaveet ihanista merimiestyylisistä koulupuvuista ei niitä suomeen tulisi. Minustakin olisi kiva että suomessa pukeuduittaisiin tuommosiin anime tyylisiin koulupukuihin koska on ne niin söpöjä.
tallennettu

Ei se aina lähde. -Maailman lapsi-
Riiva
Vieras
« Vastaus #91 : 03.04.08 klo 16:06 »

En missään nimessä haluaisi, että koulupuvut tulisivat pakollisiksi suomessakin. Minut varmaan potkittaisiinkin heti ensimmäisten joukossa pois koulusta ja liftaisin Kanadaan viettämään villiä elämää. Olen sitä mieltä, että nykyään koulu rajoittaa ihan tarpeeksi ihmisten elämää, eikä kiusaamisongelmakaan katoaisi vaatteiden samanlaistamisella. Jokaisella pitäisi kumminkin olla vapaus valita, millaisia vaatteita käyttää. Koulupuku voisi tehdä meistä jopa ahdasmielisempiä, kuin olemme..
tallennettu
Sugai Ai
foorumisti

Viestejä: 84Profiili
« Vastaus #92 : 03.04.08 klo 18:35 »

Lainaus
Lainaus
Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos

Kyllähän tuo olisi hyvä, jos olisin ainoa joka sitä käyttäisi....

Mikseivät muut saisi sitä käyttää?
tallennettu
pikku-pichu
kupoliitti

Viestejä: 41


Profiili WWW
« Vastaus #93 : 03.04.08 klo 19:10 »

No olisihan se ihan ok, jos Suomessa olisi koulupuvut, mutta olisiko ne yhtä ihania kuin Japanissa? Olisi se varmasti tympäyttävää kun aina täytyisi laittaa samat vaatteet päälle, eikä koskaan saisi käyttää omia vaatteita koulussa.
Onhan se kivempaa kun niitä ei ole, sillä kyllä varmasti niillä ihmisillä olisi meko järkytys jotka tykkää pukeutua esim. mustaan ja seuraavana päivänä päällä olisi pinkki koulupuku -_- Itseäni se ei silti koske kun en niin mustien vaatteitten ystävä ole^^
tallennettu

Toguro
peruskäyttäjä

Viestejä: 17


~


Profiili
« Vastaus #94 : 05.04.08 klo 11:34 »

SE vähän riippuu,toisaalta kyllä,toisaalta ei.
Sitten en saisi käyttää omia vaatteittani.
Ja olisikohan aika tylsää,jos kaikilla olisi samanlaiset vaatteet?
tallennettu

Sugai Ai
foorumisti

Viestejä: 84Profiili
« Vastaus #95 : 05.04.08 klo 16:30 »

Onhan se kivempaa kun niitä ei ole, sillä kyllä varmasti niillä ihmisillä olisi meko järkytys jotka tykkää pukeutua esim. mustaan ja seuraavana päivänä päällä olisi pinkki koulupuku -_- Itseäni se ei silti koske kun en niin mustien vaatteitten ystävä ole^^

Todennäköisesti koulupuvut eivät olisi kovin räikeitä, vaan juuri mustaa tai vaikkapa harmaata. Eli eniten se todennäköisesti harmittaisi niitä, jotka tykkäävät pukeutua esimerkiksi pinkkiin.
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #96 : 05.04.08 klo 17:34 »

Lainaus
Lainaus
Joo, tämmöiset Hariipotaa-kaavut kaikille, kiitos

Kyllähän tuo olisi hyvä, jos olisin ainoa joka sitä käyttäisi....

Mikseivät muut saisi sitä käyttää?

Koska sitten se olisi massaa, duh.
tallennettu
uuki
foorumisti

Viestejä: 20Profiili
« Vastaus #97 : 05.04.08 klo 19:55 »

En todellakaan tahtoisi. Ei ois ollenkaa kivaa, ku kaikilla olisi samanlainen asu koulussa. Sitten jos vaikka sattuski niin hassusti, että jollakin kaverilla ja jollakin tuntemattomalla ois samanlaiset hiukset meniksi koputtelee sen tuntemattoman selkää. :DD Aika epätodennäköstä. Ja muutenki sitähän sanotaan et silmät on sielunpeili, mut pukeutumistyylistäkin voi päätellä aika paljon ihmisestä.
Toisaalta, onhan niissä koulupuvuissakin hyviä puolia. Itse olen kuitenkin tuota mieltä.
« Viimeksi muokattu: 10.04.08 klo 15:50 kirjoittanut uuki » tallennettu

アイノ.
Kyugi
peruskäyttäjä

Viestejä: 10Profiili WWW
« Vastaus #98 : 12.04.08 klo 20:48 »

Minäkään en tahtoisi koulupukuja Suomeen. Tai no jaa, jos ne olisivat niin ketään ei ainakaan vaatteiden takia kiusattaisi mutta mietitäänpä nyt omalta kannalta.

Ensinnäkin, osana itseni ilmaisua käytän pukeutumista, joka on huomattavasti, öh, sanotaanko nyt että räikeistynyt elokuun jälkeen. Pukeutumisella on helppo ja aika kiva erottua ^^ Omat vaatteet on aina omat vaatteet.

Ja toisekseen, nyt mietitään tyttöjä jotka eivät tykkää käyttää hameita. Tämä nyt ei koske minua koska minähän pidän hameita mutta esimerkiksi paras kaverini. Olisi varmaan aika epämukavaa jos pakotettaisiin  pitämään hametta vaikka inhoaisi niitä.

Ja vielä kolmas asia; ei niitä periaatteessa oikeastaan edes tarvita koko koulupukuja. Ulkomaille se sopii mutta Suomeen ei.
tallennettu

LOVE NYAPPY
pucca
peruskäyttäjä

Viestejä: 13


Jeiih!


Profiili
« Vastaus #99 : 14.04.08 klo 12:42 »

Olisihan  se ihan ok  jos olisi koulupuvut, mutta kyllä niitä ilmankin pärjää ihan hyvin.
tallennettu

Pucca on ihunaa :3
Poola
foorumisti

Viestejä: 22


Justin is my lööv <3


Profiili
« Vastaus #100 : 26.04.08 klo 12:51 »

Hmm kyllä ja ei.

Olisihan se tosiaankin kiva, jos kouluun mennessä ei tarvitsisi murehtia mitä laittaa päälle ja olisi ainakin sitten mukavaa, jos kaikilla olisi samanlainen puku niin ei ainakaan voisi ihmiset kiusata toisia sen takia mitä toisella on päällä.

Mutta ehkä kallistuisin enemmän ei:n puolelle, sillä Suomen tuntien koulupuvut olisivat joko tosi tylsiä tai sitten sinistä ja valkeaa kuin Suomen lipussa. Ja toisaalta jos ajateltaisiin siltä kannalta, että koulupuku käsittäisi hameen käyttöä niin itselläni olisi ahdistunut olo. Ei minullla hameita mitään vastaan ole kesällä käytän mielelläni, mutta ajatuskin olla hame päällä talvella. Jäätyisin puolikuoliaaksi, sillä palelen herkästi. Ja toisaalta koulupuku, joka käsittää housut.. plääh jotenkin tylsä ajatus. Ehkä on vain parempi, että saa pukeutua miten haluaa kouluun. voihan joku vaikka repäistäkin ja laittaa ite koulupuvun tapaisen puvun päälle joka päivä kouluun mentäessä jos haluaa.. :D
tallennettu

I wanna rock your body, please stay dance with me!
Hanawa
peruskäyttäjä

Viestejä: 6Profiili
« Vastaus #101 : 27.04.08 klo 16:34 »

Todellakin haluaisin! 8D Väristä en tiedä, mutta hame ainakin pitäisi olla.
tallennettu
piloswine
peruskäyttäjä

Viestejä: 11


(;


Profiili
« Vastaus #102 : 03.05.08 klo 23:30 »

Sellaset punaset ruudulliset vekkihameet ois njamm >3<

Mutta ei. Kuitenkin Suomessa on talvi ja jouduttaisiin käyttämään jotain übersuperlämpimiä ja hengittäviä kirkkaita urheiluhaalareita >:D Jos oltaisiin jossain lämpimässä maassa, se olisi eri juttu, mutta täällä Suomessa on sen verran paukkupakkaset että en haluaisi.
tallennettu

Amira
foorumisti

Viestejä: 47


Kahvi ja muffe.


Profiili WWW
« Vastaus #103 : 31.05.08 klo 14:43 »

jos ne olisivat niin ketään ei ainakaan vaatteiden takia kiusattaisi
Eikös tuo ole vähän toiveajattelua? Millään tavalla syrjimistä tai kiusaamista eivät koulupuvut veisi, oikeastaan minusta se saattaisi jopa lisätä sellaisia paineita ja kiusaamistilanteita, kun ihmisiä on eri muotoisia eivätkä kaikki hohda jossain pikkuruisessa hameessa [eikös sitä nyt tässä koulupuvulla haettu?]. Suomeen syntyisi samalla myös ihan omat arvoasteikot, koska puvuista näkisi sen missä koulussa kukin käy, joka taas loisi osaltaan sellaisia tilanteita joissa tietyn 'huonomman' koulun oppilaita syrjittäisiin.

Puvut olisivat seuraavan asteen rahastuskeino mm. lukio kirjojen ohessa joiden hinnat ovat jo nyt minusta liian korkeita. Miltä tuntuisi sellainen tilanne, jossa ei ole varaa mennä kouluun [meinaten lukioita tai sitä korkeampia oppilaitoksia], kun koulupuvut+kirjat+kengät yms. ovat liikaa kukkarolle?

Sitä paitsi, nuo puvut ovat seksistisiä. Koulupukuiset, merimiesasuiset tytöt ovat minusta häiritsevän useasti kaiken maailman aikuisviihteen kohteita. Vaikka sitä saattaisi kuvitella, että ihana hyppelehtiä nätissä mekossa lämpösellä säällä, niin entäs sitten kun koulupuku onkin hiostavaa ja venymätöntä kangasta ja reidet jäässä kaliset jossain bussipysäkillä lumen keskellä?

Japanissakin koulupuvut ovat osana sitä sellaista laivastomaista kuria sekä oppilaiden massamaista otetta, en minä kyllä sellaista haluaisi vapaammin ja yksilökohtaisemmin asioihin osaanottavan suomalaistyylin päälle. :f
tallennettu
Arg
peruskäyttäjä

Viestejä: 7


Profiili
« Vastaus #104 : 02.06.08 klo 12:43 »

En haluaisi koulupukuja.
Sikäli jos Suomessa koulupukuja olisi, en uskoisi tytöille kuuluvan hametta. Ilmasto ja muutenkin koko Suomen koulutyyliin mitkään vekkihameet menisi. Ja aivan varmana koulupuvut näyttäisivät niin hirveiltä ja uskoisin näyttäväni todella rumalta ihan minkä näköisessä koulupuvussa tahansa.
Tuossa Amiran viestissä on juuri niitä syitä, miksi en haluaisi koulupukuja, joten en ala toistelemaan.
tallennettu
Yotsuba
peruskäyttäjä

Viestejä: 11Profiili
« Vastaus #105 : 07.06.08 klo 22:58 »

Vähän vaihtelua, vastaukseni on kyllä.
Olisi mukavaa jos Suomeenkin tulisi koulupuvut. Välttäisin enempää myöhästymistä, kun ei tarvitsisi valita joka päivä vaatteita. Sininen puku ja valkoinen paita olisivat hyvät, ei nyt pinkkeihin hameisiin sorruta. ^^
tallennettu
Trillin
peruskäyttäjä

Viestejä: 2Profiili
« Vastaus #106 : 08.06.08 klo 11:40 »

En oikeen osaa sanoa. Periaatteessa kyllä ja periaatteessa taas ei.

Kun itse aloitin ylä asteen niin minulla meni yli puolivuotta ennen kun rohkenin käyttämään niitä vaatteita mistä itse pidän ja missä viihdyn parhaiten. Olin hyvin kauvan seitsemännellä luokalla pukeutueena hyvin "massamaista". Vasta kun aloin rohkenemaan pitämään pikkuhiljaa sellaisia vaatteita mistä itse pidän niin huomasin heti, että ihmisiltä tuli halveksuttavia katseita. Elikkä tämän puolesta olisin valmis sanomaan kyllä koulupuvuille kun olen itse joutunut syrjinnän kohteeksi omasta pukeutumis tyylistäni.

Sitten taas se, että kun ihmisten pitäisi osata arvostaa erinlaisuutta eikä heitä pitäisi häiritä se minkälainen on ihmisten oma tyyli tai minkälaisia ne vaatteet ovat missä he viihtyvät. Koulu on varmasti nykypäivänä yksi hyvin yleinen paikka jossa katsotaan sitä minkälaisia vaatteita kukin ihminen käyttää ja ovatko vaatteet jotakin muotimerkkejä vai jotakin halpahalli tavaraa. Itse en niinkään kiinitä huomiota ihmisten pukeutumiseen, olen hyväksynyt sen, että jokaisella on oma tyylinsä ja oma tapansa pukeutua. Kun erinlaisuutta ihmisten pitäisi arvostaa, niin tämän takia olen myös sanomassa ei koulupuvuille.

Jos nyt ilmaantuisi, että suomeen tulisi koulupuvut niin en usko, että pistäisin vastaan. Komppaan tässä vaiheessa Argatoa, en siis usko, että tytöille tulisi hametta. Suomen ilmasto on mikä on.
tallennettu
Eiri
kupoliitti

Viestejä: 51


Profiili
« Vastaus #107 : 12.06.08 klo 17:16 »

En oikeastaan.
Vaikka Japanilaiset kolultytöt ja -pojat näyttävät hienoilta kun kaikilla on samanlaiset puvut, tunnistaa mistä koulusta oppilaat ovat karanneet jne. jne. niin olisi silti melkolailla kummallista jos Suomeen tämä tapa tuotaisiin. Mielestäni on mukavaa kun voi vetää ylleen sellaiset vaatteet kuin haluaa ja sitten naureskella massateineille jotka selän takana mulkkaavat "rumia" vaatteita (joita ei ehkä ole ostettu H&M:stä. ;D)
Enkä tällä sitten tarkoita mollata H&M:ää tai massateinejä enkä väittää että olisin Suomen erilaisimmin pukeutuva tyttö. Ymmärtäkää. n_n''
tallennettu

You were born unique. Don't die a copy.
Silvia
kupoliitti

Viestejä: 242


Profiili
« Vastaus #108 : 12.06.08 klo 19:54 »

Lainaus
Keskustelun jälkeen nousin EU:n autoon ja kuljettajani lähti viemään minua hotellille. Ajoimme tyttöjen ohi, jotka kouluhameet päällä noukkivat roskia ojasta.
"Siinä sitä on hyvännäköistä naista", sanoi kuljettaja.
Huomautin kuskille tyttöjen olevan vielä alaikäisiä, mutta hän ei kuunnellut.
"Meille nainen on täysi-ikäinen siinä vaiheessa kun se pystyy lisääntymään. Se on alkuperäiskansojen itsepuolustuskeino. Jos olisimme aina odottaneet täysi- ikäisyyteen saakka, olisi viidakossa asuvat kansat jo kuolleet sukupuuttoon. Taudit tappaa ennen kuin pääsee seksistä osalliseksi. Helppoahan se teillä kun ehditte harrastaa seksiä vuosikausia kun elätte niin vanhoiksi. Mutta mikä oikeus teillä on saada sitäkin enemmän? Viisisataa vuotta ryöstitte tämänkin alueen luonnonvaroja, jätitte meidät velkavankeuteen ja sitten kaiken tämän lisäksi haluatte vielä rajoittaa meidän sukupuolielämää. Eikö teille mikään riitä?"

Jään sanattomaksi tätä länsimaista sivistystä vastaan esitettyyn kritiikkiin. Ennen kuin ehdin mitään vastata rikkoo kuljettaja painostavan hiljaisuuden.
"Oletko muuten koskaan ollut sängyssä oikein viisaan naisen kanssa?"
"Ai että todella viisaan, kysyn hämmentyneenä."
Taas alkaa painostava hiljaisuus autossa, kun en tiedä mitä vastata kuljettajan visaiseen kysymykseen. Päätän heittää vastakysymyksen.
"Oletko itse?"
"Olen", vastaa kuljettaja.
"Ai jaa. Ja mistäs tiesit sen olleen todella viisas nainen?"
"Sillä oli koulupuku päällä."
Näin siellä jossain...kaukana.
tallennettu
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #109 : 15.06.08 klo 19:29 »

Koulupuku olisi hyvä idea,koska kukaan ei voisi kiusata tai haukkua toista vaatteiden perusteella. Nykyään ilmenee niin paljon kiusaamista juuri vaatteiden ja varallisuuden perusteella, joten eivät koulupuvut olisi niin paha asia.

Koulupuku olisi huono idea, koska jokaisen luultavasti pitäisi maksaa se itse, eikä koulu sitä antaisi. Vielä vaikeampaa olisi maksaa se, jos se ei olisi mieleinen. Siis, jos ei itse saisi väriä valita.

Jokaisellahan on se oma tyyli, ja jos ei saisi sitä toteuttaa olisi koulussa oleminenkin vaikeaa.

tallennettu

Jee ♥
Jaoi
kupoliitti

Viestejä: 59Profiili
« Vastaus #110 : 20.06.08 klo 01:07 »

Ennen halusin, nyt olen vakaasti sitä mieltä että ei, ei ja ei.
Koulussahan on hyvä olla persoonallinen ja mitenkäs se onnistuisi jos mahdollisuutena olisi vain laittaa hiukset ja meikit hyvin??
Vaikka siinä mielessä se olisi hyvä ettei tositen vaatteita haukuttaisi, mutta eihän sitten tunnistaisi edes omaa kamuaan jos monilla on samanlaiset hiukset. Menisi vähemmästäkin sekaisin..
Ei ei ja ei.
tallennettu
Candy
Vieras
« Vastaus #111 : 29.06.08 klo 10:44 »

En osaa sanoa.

Olisihan se sinänsä hyvä, koska sitten en ainakaan kadehtisi muitten vaatteita, tai kukaan ei voisi kiusata tai haukkua muiden vaatteita. Se myös riippuu siitä, minkälainen se koulupuku sitten olisi. Itse en ainakaan haluaisi pitää koulussa mitään hirveän lyhyttä minihametta..Mutta kyllä se taitaa olla niin, että en taida haluta suomeen koulupukuja. Joo, Candy taitaakin tästä lopettaa tämän viestin. Sori, tuli aika lyhyt.
« Viimeksi muokattu: 29.06.08 klo 11:12 kirjoittanut Candy » tallennettu
Opisa
foorumisti

Viestejä: 7


Ihana pörröpää, tuo mehhiäinen!


Profiili WWW
« Vastaus #112 : 01.07.08 klo 21:09 »

Niin, olen aika lailla Candyn kanssa samaa mieltä. Koska jos olisi koulupuvut kukaan ei voisi arvostella ja haukkua muiden vaatteita, eikä tulisi kateellisuutta. Mutta en haluaisi Suomeen tulevan koulupukuja, sillä haluaisin kuitenkin tuoda esille oman muotini, siis minkälaisista vaatteista itse pidän. En ole sellaista tyyppiä joka laittaa päällensä mitä vaan, joten ei ainakaan minusta ehkä monen muun suomalaisen joukossa olisi koulupuvun käyttäjäksi. Syystä tai toisesta.
tallennettu

Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot pitävät yllä kaaoksen
Rikotin
foorumisti

Viestejä: 146


Nawww~


Profiili WWW
« Vastaus #113 : 26.07.08 klo 13:25 »

Olisihan sekin ihan mukavaa saada yhtenevät asut kouluihin. Vähenisipä ainakin muiden vaatetuksen haukkuminen. Toisaalta, animeissahan tyttöjen koulupukuihin lukeutuu niin lyhyt minihame että ei voi kun silmät pudottaa päästänsä. Jos Suomeen hankitaan koulupuvurt, niin hameiden helmojen pitäisi olla ehdottomasti pidemmät. Esimerkiksi minä pullajalkoineni en IKINÄ pitäisi noin kymmenen sentin helmaista hametta koulussa.
tallennettu

Vaikkukorvainen karvasaurus.
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #114 : 26.07.08 klo 16:23 »

Toisaalta, animeissahan tyttöjen koulupukuihin lukeutuu niin lyhyt minihame että ei voi kun silmät pudottaa päästänsä. Jos Suomeen hankitaan koulupuvurt, niin hameiden helmojen pitäisi olla ehdottomasti pidemmät.

Kysyin asiasta yhdeltä Japanissa olleelta vaihto-oppilaalta, koska yhdessä ryhmäkuvassa sekä hänen että hänen kavereidensa hame ylsi enimmillään puoleen reiteen saakka. Hän sanoi, että yleensä koulupuvun hameen helma yltää uutena vähintään jonnekin polviin saakka, mutta lyhentäminen ei hänen koulussaan ollut kiellettyä. Monet tytöt leikkaavat tai nostavat helmansa vyön avulla lyhemmäksi, koska kesällä ja sisätiloissa sellaisessa suht paksussa hameessa tulee kuuma ja/tai he tahtovat näyttää muodikkailta tai jotain.

Olen kertonut oman kantani asiaan jo aiemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Vastasin "kyllä", kunhan vain paitana toimii napitettava kauluspaita, ettei vaatteita vaihtaessa tarvitse vetää sitä pään yli ja tarvittaessa voi viilentää oloaan avaamalla ylhäältä muutamia nappeja (ja muutkin tykkää). Väri ei saisi olla liian räikeä muttei myöskään liian tumma, koska silloin auringossa tulee hurjan kuuma ja ihmisiä ei erota toisistaan luokkakuvassa. Kauluspaidan pitää olla tarpeeksi vahvaa kangasta, etteivät rintaliivit paista läpi.

Pukua voisi esiintyä esim. tällaisina variaatioina:
  • löysä tai vähemmän löysä eli muotolaskostettu kauluspaita
  • polvi- tai nilkkapituinen hame (jos hame tulisi)
  • löysät tai tiukat housut
  • viileämmällä säällä jotain kauluspaidan päälle

Laukut ja reput pitäisi ehdottomasti saada itse valita, etteivät ne sekoittuisi toisiinsa. Kengät ja ulkovaatteet ovat aika kalliita, joten nekin saisi kukin valita oman tai äitinsä tyylitajun mukaan. Koulupukua saisi hillityssä määrin kustomoida.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
ryuuichi
peruskäyttäjä

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #115 : 28.07.08 klo 16:00 »

Tietysti tahtoisin! Se olisi upeaa. Aamulla ei olisi koskaan ongelmaa päättää mitä pistää päälleen. Tietysti puvun täytyy olla tarpeeksi hillitty, eikä mikään pinkki hame. :''DD

Ja kun ajattelee myös näitä toisten vaatteiden mollaajia, niin nyt he eivät ainakaan voisi arvostella, kun itselläänkin olisi samanlaiset.
tallennettu

''Day before yesterday I saw a rabbit, and yesterday a deer, and today, you.''
Cha-Cha
Vieras
« Vastaus #116 : 28.07.08 klo 23:19 »

Mangassa ja Animessa ne saattavat näyttää kauniilta heidän päällään, mutta kaikki vaatteethan eivät käy kaikille, voi siis olla ettei koulupukukaan käy kaikille. Meidän koulusta löytyy useita ylipainoisia, ja miettikääpäs heidät minihameisiin? 83 Antakaa kun annan ylen ajatellessakin. Kyllähän se helpottaisi sitä stressia aamulla / illalla , että mitäs tänään/huomenna panisin päälleni. Itse en haluaisi pitää koulupukua, sillä en ole erityisemmin kiintynyt minihameisiin. ja siinä koulun lopussa kesähelteillä on aina mukavaa vetää ylleen kesävaatteet, kuin koulupuku.
tallennettu
Szaara
foorumisti

Viestejä: 9


Profiili
« Vastaus #117 : 29.07.08 klo 18:01 »

 Olisihan se tavallaan hyvä, koska ketään ei kiusattaisi oudoista vaatteista tai tämän tyylistä, eikä aamulla tarvisi rasittaa itseään vaatteiden valinnasta.

 Toisaalta silloin täytyisi panostaa enemmän hiuksiin ja pikkusälään, jos haluaa erottua joukosta. Animessa näkyvät koulupuvut ovat myös hiukan harhaanjohtavia. Luin jostain, että koulupuvun hameiden minimipituus on Japanissa vähintään polveen asti ja yhtään sitä pidempi olisi... hiukan erikoisen näköinen. Sanotaan vaikka, ettei tyylisilmäni innostu vanhanaikaisen näköisestä nilkkaan ylettyvästä laskoshameesta. Flarona kuitenkin sanoo (Ja parissa mangassa lukenut), että hametta voi kustomoida, joten asian pitäisi olla OK.

 Ja Suomen ilmasto on turhan kylmä, jotta kannattaisin ideaa polvihameessa hyppelystä. Mutta jos Suomeen loppujen lopuksi tuleekin koulupuvut, niin kyllä minä niitä voisin pitää. Kyllä ne kuitenkin ihan katseenkestäviä ovat. Itse kuitenkin tykkään erottua massasta, mutta eivät kai koulupuvutkaan haittaisi.
tallennettu
Ilne
foorumisti

Viestejä: 12


p e a c e


Profiili
« Vastaus #118 : 30.07.08 klo 15:11 »

Nykypäivän ihmisen tulee olla aina niin tyylikäs ja seurata trendejä. Jos et käytä juuri sitä tai tätä olet out ja ihmiskunta hylkää sinut! (Okei okei, liiottelun makua on, myönnetään.)
Koulupuku voisi olla helpotusta tuova momentti ihmisille, jotka eivät jaksa olla minkään 'tyylisiä'. Sen kun vetäsee saman vekkihameen/housut päälle joka aamu ja sillä siisti. Eiköhän sitä ihminen vapaa-ajallaan ehdi olla 'persoonallinen' ja 'luova', niiden köyhissä maissa teetettyjen kimalle asujensa kanssa.

Onglmana kyllä näen ainakin vahvasti sen, että alkaisi jos jonkin moinen kapinaatio. Mitä jos tyttö haluaa pitää housuja tai poika hametta? Ej onnistu nääs. Toisekseen univormut on pelottavia ja luovat ahdistavan sotilaallisen tunnelman.
tallennettu

I fell in love with a dead boy,
Oh such a beautiful, boy
I asked him are you a boy or a girl?
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #119 : 30.07.08 klo 16:43 »


Mitä jos tyttö haluaa pitää housuja tai poika hametta? Ej onnistu nääs.
Tytöille mahdollisesti tulisi housumallikin ja pojathan eivät tunnetusti hametta käytä tai todennäköisesti tulisivat ainakin kotiin lähetetyiksi (ellei kyseessä ole miestenhame). Eikä kaikki muutenkaan suju niin koulumaailmassa kuin missään muuallakaan aina niin kuin jokainen haluaa, että haluamisella en näe mitään roolia tässä :P

Englannissa törmäsin moneen koulupukuvarusteiseen koululaiseen, ja rehellisesti sanottuna ne puvut olivat aika rumia. Vaikka tokihan ne päälle pistäisi, jos on pakko. Kenties muissa maissa on jotenkin tyylikkäämmät.

Minusta "ei tarvitsisi huolehtia aamulla vaatteiden valinnasta" on sikäli huono argumentti, koska ei kenenkään tarvitsisi nytkään asiasta huolehtia. Pistäisi vain reilusti samat kuteet päälleen kuin edellisenäkin päivänä. Minä pukeudun ihan tylsästi, koska ei kouluun nyt koreilemaan mennä.

Toisaalta sitä on kivaa miettiä aamuisin, että mitäs tänään laittaisi, enkä ainakaan ymmärrä asiaa "stressinä" : D

Vaatteista kiusaaminen on pikkulasten touhua.
tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
Wolmine
peruskäyttäjä

Viestejä: 10


Profiili
« Vastaus #120 : 30.07.08 klo 18:51 »

Koulupuvuthan ois sika jees, sillä sittenhän voisi olla lähempänä japanilaista tunnelmaa ja voisi helpommin olla kuin manga hamo.
tallennettu

Alucard = Dracula
francesc
Vieras
« Vastaus #121 : 01.08.08 klo 13:49 »

Koulupuvuthan ois sika jees, sillä sittenhän voisi olla lähempänä japanilaista tunnelmaa ja voisi helpommin olla kuin manga hamo.

Musta tuntuu, että tää keskustelu oli tässä. Niin kovan luokan perustelu, että olen sanaton. Näin se menee. Ehdotto-vitun-masti!

Luin muuten just jostain jotain läppää suomalaisesta univormumeiningistä. Vähän sellanen kutina olisi, ettei koulupukusysteemit välttämättä pahemmin toimis täällä...
tallennettu
ÖöDi
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #122 : 03.08.08 klo 19:14 »

Pakko vastata vaikka onkin vanha aihe eikä kukaan muu varmasti lue näitä enää.

Elikkäs... En missään nimessä haluaisi koulupukuja. Syy: Kuvitelkaapas miltä niiden täytyisi näyttää sopiakseen Suomen  arktisiin oloihin. Tuskin polvea myöten lumessa tallustelisimme vekkihameissa.
tallennettu
Neere
foorumisti

Viestejä: 10


kärpässieni


Profiili
« Vastaus #123 : 06.08.08 klo 11:41 »

Se VOISI olla ihan kivaa, mutta kun ajattelee omia vaatteitansa, ei niitä pääse koulussa muille näyttelemään. Ja jos ne pitää vielä itse hankkia,  voi helposti rahaa hurahtaa. Mutta onneksi ne eivät kai ihan heti kulu, vaan kestävät kauan. Riippuen laadusta. Ja kai sitten tulisi ihan oma kauppa mistä niitä saisi ostaa. Mutta se voisi olla aluksi aika huvittavaa.
tallennettu
taivaspoika
peruskäyttäjä

Viestejä: 11


My dark side of the moon


Profiili WWW
« Vastaus #124 : 06.08.08 klo 14:39 »

Tästä on puhuttu kaverini kanssa paljon. Sitten kun joskus hänestä tulee presidentti/diktaattori, hän pistää koulupukulain. tai jotain.

eli... Kyllä tahtoisin :'D

Semmoisen, joka voi jokaisella olla hiukan erilainen -  liivi, svetari, jakku vaiko villatakki? Kauluspaita kaikilla, kraka, rusetti, ei mitään? Hameen pituudesta voi päättä itse, muttei liian lyhyt(se on vaan niin ällöttävää), sama housuissa - polvi vaiko pitkät. Polvisukat :'D Jotkut pukuun sopivat -  valkoiset tai joku muu puvun väriin sopiva yksivärinen.

Kengillä ei muuta kuin se että mustat. Puku nyt kuitenkin olisi semmoinen että sen voi itse sommitella suurin piirtein haluamakseen.

Ja jos pukeutumisella ei voi osoittaa mielipiteitään, niin laukulla/repullahan aina voi?
tallennettu

I do not deal the cards and I play a lousy hand
I celebrate no victories and my promises are sand
Mizuumi
foorumisti

Viestejä: 4Profiili WWW
« Vastaus #125 : 07.08.08 klo 13:54 »

Mä ja mun kaveri ollaan koko ajan oltu sitä mieltä, että suomeen pitäisi ehdottomasti tulla koulupuvut! Jos ei koko suomeen, niin ainakin niihin kouluihin missä on oppilaita, jotka haluavat koulupuvut sinne.
    Kaikilla olisi samanlaiset, mutta tyyli miten niitä pitää olisi vapaa. Kaikki pitäisi olla kyllä päällä. Poikien kravatit ei tarvitse olla nätisti kuten tavallisesti, vaan ne voisi vaikka vain kiertää niskantakaa ja housut saisi kääriä ylös, jos on kuuma.
    Tytöillä pitäisi olla hame ja millainen ja muut kaikesta päättäisi koulu :D

Koulupuvut tänne ja heti!!
tallennettu

真直ぐ愛を 見つめたかった
夢も未来もいらないから ♥
Red Wall
DoomCheese
peruskäyttäjä

Viestejä: 8Profiili
« Vastaus #126 : 07.08.08 klo 14:17 »

Puheenaiheet silloin kun oppivelvollisuutta pitää mennä täyttämään, vähenisivät huomattavasti O.o muuten ihan sama =P
tallennettu
mezzo
kupoliitti

Viestejä: 57Profiili WWW
« Vastaus #127 : 09.08.08 klo 18:15 »

"Joo, pinkit ja kaikille hame!" Hah, no ei tosiaan. Tai no jaa, olishan siinäkin puolensa jos KAIKILLA olis hame...köh
Musta on kuitenkin paljon mukavampaa pukeutua miten haluaa eikä samoin kuin kaikki muut. Ja ei olis kyl kovin mieltäylentävä näky maanantaiaamulla, jos olis vaikka harmaat koulupuvut ja lisänä meijän vielä harmaampi koulu. Masentavaa.
tallennettu

"Aargh, a tiger!! Well, at least it's not my mum."
luonnosblogi
Emppuko
foorumisti

Viestejä: 16


Profiili
« Vastaus #128 : 28.09.08 klo 22:01 »

Kyllä itse vastasin "ei" ihan empimättä. Vaikka niitä koulupukuja onkin animessa ja mangassa kiva katsella, niin itse en voisi kuvitella pukeutuvani joka päivä kouluun samalla lailla. Jokaisen ihmisen tulisi saada pukeutua silllä lailla kuin haluaa (noh, ei nyt ehkä täysin sillä lailla. Esim. keskisormea näyttävää paitaa en haluaisi kenelläkään ainakaan koulussa päällä nähdä) eikä joa päivä kiskoa samoja vaatteita ylle ja sulautua massaan.
tallennettu
Jks1990
foorumisti

Viestejä: 26Profiili
« Vastaus #129 : 08.10.08 klo 23:40 »

En koska koulupuvut ,vaikkakin saattaisivat lisätä yhtenäisyyttä, olisivat liian rajoittavia, eikä tämä järjestelmä olisi tasarvoinen tai oikeudenmukainen kaikkia kohtaan(kalliit koulupuvut+yksinhuoltaja vanhemmat) Ja miten ihmeessä minä tunnistaisin kenetkään lukion käytävältä ?
tallennettu

Teke-li,Teke-li!
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #130 : 08.10.08 klo 23:52 »

Ja miten ihmeessä minä tunnistaisin kenetkään lukion käytävältä ?

Kävelytyylistä, pituudesta ja yleisestä ruumiinrakenteesta (siro ja pieni vai iso ja roteva). Terv. nimim. Tunnistanut veljensä varusmiesten keskeltä huonossa valaistuksessa ja kaukaa.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Jks1990
foorumisti

Viestejä: 26Profiili
« Vastaus #131 : 09.10.08 klo 00:15 »


Kävelytyylistä, pituudesta ja yleisestä ruumiinrakenteesta (siro ja pieni vai iso ja roteva). Terv. nimim. Tunnistanut veljensä varusmiesten keskeltä huonossa valaistuksessa ja kaukaa.
[/quote]
Paitsi jos on puolisokea huonomuistinen pöllö kuten minä.
tallennettu

Teke-li,Teke-li!
olkikuukkeli
foorumisti

Viestejä: 29


Hjeippa, velipoika!


Profiili
« Vastaus #132 : 11.10.08 klo 23:21 »

Olisihan se ihan kivaa, kun ei tarvitsisi katsella kun jotkut ihmiset hilluu koulussa ilman housuja <- pitkällä paidalla(ei riittävän pitkällä) ja legginseilla
Toisaalta paljolti riippuu siitä, millainen koulupuku olisi, sillä tiukka kangas ei todellakaan sovi minulle…
Yhteenkuuluvuuden tunnetta se voisi kyllä parantaa eikä aamulla tarvitsisi miettiä mitä pistää päälle :) Sitten tulee eteen ongelma:, joko pukuja pitäisi olla useampi, joka on kallis vaihtoehto, tai sitten sitä pitäisi jatkuvasti pestä, mutta silloin ainakin pyykkärin taidot paranisivat x3
Päädyin siis vastaukseen 'olisihan se ihan ok*
« Viimeksi muokattu: 11.10.08 klo 23:37 kirjoittanut olkikuukkeli » tallennettu

Lopeta kärsimyksesi lyhyenläntään aasiin
kissamaki
foorumisti

Viestejä: 22Profiili
« Vastaus #133 : 12.10.08 klo 13:08 »

Ei. Ei, ei, e1. Olen ihan liian kranttu vaatteiden suhteen pitääkseni koulupukua. Materiaalejen pitää olla oikeat, ja joitain värejä ei vaan voi käyttää, kun ne saavat minut näyttämään keltaiselta. O_0 Jostain syystä tunnen myös suurta vastenmielisyyttä hameita kohtaan (mekot taas ovat ihan ok). Vekkihametta pidän ainoastaan kuoleman uhalla.
 
Vaikka kyllähän se säästäisi hermoja jos saataisiin itsensäpaljastajat kuriin (Varsinkin ne jätkät jotka kulkee ympäriinsä perse paljaana. Ögh. >:/).
tallennettu

I never drink... wine.
Happy Child
oekakisti

Viestejä: 15Profiili WWW
« Vastaus #134 : 12.10.08 klo 18:32 »

En haluaisi. Tai riippuu oikeastaan millaiset. Jos tytöillä olisi hameet, niin ehdottomasti ei. Koka suostun käyttämään vain kahta tiettyä hametta jotka itse omistan, enkä niitäkään usein. Ja arvaahan sen etteivät ne koulupukujen hameet olisi sellaisia kuin minä haluan..
tallennettu

"Ei" , kissa toisti. "Teillä ihmisillä on nimet. Se johtuu siitä, ettette te tiedä, keitä olette.
Me tiedämme keitä olemme, joten emme tarvitse nimiä."

~Coraline varjojen talossa
Nadia
peruskäyttäjä

Viestejä: 13


I'm not angel or devil.....


Profiili
« Vastaus #135 : 20.10.08 klo 14:23 »

Ei missään tapauksessa. Mitan voi toteuttaa itseään, jos pitää pukeutua samanlailla kuin kaikki muutkin.
tallennettu
Kagome-chan
peruskäyttäjä

Viestejä: 19Profiili
« Vastaus #136 : 21.10.08 klo 16:22 »

Jos kaikki käyttäisivät koulupukuja, ei voisi olla omaa tyyliä. Esimerkiksi jotkut ihmiset, (niikun esim. minä)tykkää pukeutua jotenkin erikoisesti, erottua joukosta, ja olla erilainen, joten koulupuvut estäisivät tämän. Vaikka suomessa ei olekaan koulupukuja, ja joku haluaisi, niin kuka estää häntä käyttämästä? Kyllä minkäkin joskus käytän koulupukuja :) Tälläinen teksti tälläkertaa minulta.
tallennettu

Mangatyttö olen ^^
Silvia
kupoliitti

Viestejä: 242


Profiili
« Vastaus #137 : 21.10.08 klo 17:05 »

Vaikka suomessa ei olekaan koulupukuja, ja joku haluaisi, niin kuka estää häntä käyttämästä? Kyllä minkäkin joskus käytän koulupukuja :) Tälläinen teksti tälläkertaa minulta.
Esimerkiksi se estää häntä käyttämästä koulupukua, että sellaista ei ole. Koulupuvulla ei nyt tarkoiteta semmoista "Tää näyttää koulupuvulle", vaan se on lähinnä se yhden koulun kaikkien (poikkeuksiakin on) oppilaiden käyttämä puku. Kyllähän se sillätavalla onnistuisi, jos kuskaisi jostakin toisesta maasta semmoisen oikean koulussa käytetyn koulupuvun, tuo olisi jollakin tapaa totta, mutta nyt ei sitä kai tarkoitettu?
tallennettu
Sugai Ai
foorumisti

Viestejä: 84Profiili
« Vastaus #138 : 21.10.08 klo 23:30 »

Mitan voi toteuttaa itseään, jos pitää pukeutua samanlailla kuin kaikki muutkin.

Onhan niitä muitakin tapoja toteuttaa itseään kuin pukeutuminen, esimerkiksi taiteet. En oikein ymmärrä tätä, että pukeutumisella täytyisi välttämättä ilmaista itseään, tai että vaatteet ilman muuta paljastaisivat käyttäjänsä todellisen persoonan, ja sitten katsotaan alaspäin niitä, jotka eivät ole "erilaisia" (ja sitten erilaisuus määritellään äärimmäisen pinnallisella tavalla). Toki joillekin pukeutuminen on se mieluisin muoto ilmaista itseään, mutta monet eivät jaksa panostaa siihen niin paljon, ja pukeutuvat siksi samalla tavoin kuin suurin osa muista ihmisistä (tai sitten he vain kokevat sen itselle parhaaksi tavaksi pukeutua).

En tarkoittanut sanoa tätä nimenomaan Nadialle, vaan kaikille niille, jotka kokevat olevansa "erilaisissa" vaatteissaan parempia kuin ne, jotka pukeutuvat "massamuotiin".

// Jottei tämä menisi ihan offtopiciksi, sanottakoon, etten haluaisi Suomeen koulupukuja, koska en usko niiden vähentävän kiusaamista tai että niistä muutenkaan olisi merkittävää hyötyä, ja se olisi kallista. Uskoisin, että valtio tai kunta avustaisi rahallisesti, jos jollain perheellä ei olisi varaa ostaa lapselleen koulupukua, mutta silloin verot nousisivat.
« Viimeksi muokattu: 22.10.08 klo 11:06 kirjoittanut Sugai Ai » tallennettu
Crimson
foorumisti

Viestejä: 8Profiili
« Vastaus #139 : 25.10.08 klo 20:03 »

En halua. Koen pukeutumisen olevan itselleni henkilökohtainen asia, ja tahdon sen myös pitää sellaisena.
Ja jos Suomessa aloitettaisiin koulupukujen käyttö, luultavasti kyllästyisin ensimmäisenä siihen että pitäisi joka päivä näyttää justiinsa samalta kuin eilenkin.

Niin ja täytyy vielä mainita, että sana "koulupuku" tuo mieleeni kuvan kymmenistä samannäköisistä tytöistä pompulat päässä, kauluspaidat ja vekkihameet päälle pyntättynä ja laukut olalla... Ja toisena mieleen putkahtaa Tylypahkan kaavut, *hihihihi* ...voi minua ahdasmielistä...
tallennettu
Meu
kupoliitti

Viestejä: 72


~


Profiili WWW
« Vastaus #140 : 25.10.08 klo 21:28 »

Tästä tuli mieleen eräs äidinkielentunti, jossa pidettiin kaksi vs. kaksi väittelyitä.
Aiheena eräällä ryhmällä oli koulupuvut Suomessa.

Ryhmällä joka oli pukujen puolesta (kaksi jätkää) oli tämän sorttista perustelua: "ketään ei kiusattaisi", "minihameet näyttäisivät hyviltä tytöillä" (tämä oli paras) ja... no, siinä taisivat ollakin. Eivät he kovin tosissaan olleet kylläkään tähän lähteneet, mutta hyvät naurut tästä tuli. :'D
Väittelyn aikana minä ja kaverini piirtelimme millaisia Suomen koulupuvut olisivat. Henkselihousut ja talvihaalari, oi kyllä! Ja tytöille ihan varmasti 20 cm vekkihameet.

Kun väittelyn jälkeen sitten kysyttiin luokalta kuinka moni kannattaisi koulupukuja, nousivat kolmen tytön kädet. Ensimmäinen on melko erikoinen tapaus, hyvin omaperäinen vaatetukseltaan, ja perustelikin sen sillä että häntä on kiusattu vaatteistaan. Toinen kertoi että hänen vanhassa koulussaan ulkomailla oli pidetty kivoja hameita joita oli saanut leikellä miten lystäsi.
Ja kolmas perusteli valintansa kaikista parhaiten:
"No kun... niitä on animessa ja ne on söpöjä..."

Niin et joo. Itse en löydä koulupuvuista mitään hyviä puolia.
tallennettu

:)
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #141 : 01.11.08 klo 02:41 »

Tavallaan se olisi ihan okei, ei syntyisi mitään haukkumisia tyyliin "haha kattokaa tolla on noin ruma paita" yms. mutta sitten miettikää; harmaa koulu, harmaa koulupuku ja vielä harmaampi mieli. Kaikki olis kuin jotain massatehtailtuja kouluklooneja(hah!).

Ei, ei ja ei! Kaikille harmaan sijaan pinkki koulupuku, niin eiköhän nykyinen musta/farkku-väritys muutu kertarysäyksellä pirteämmäksi! :)
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
HiguRika
peruskäyttäjä

Viestejä: 4Profiili
« Vastaus #142 : 03.11.08 klo 16:41 »

Koulupuvuista en kyllä osaa yhtään sanoa
Olisi varmaan aika jännän näköstä kun kaikilla koulupuku,ja
sit kun nyt ei ole ... :D
tallennettu
SuShi
Vieras
« Vastaus #143 : 14.11.08 klo 17:57 »

Hmm... Tätä sopiikin miettiä : )

Jos itseni kannalta mietin, niin... Ei. Koulupuku veisi minulta ja monilta muilta mahdollisuuden pukeutua uniikisti, rakastan sitä!

Tosin se, että hankittaisiin koulupuvut, voisi olla myös joltakin kannalta hyvä asia. Ei tarvisi aamulla pähkäillä että mitäs sitä laittaisi päälleen.

Mutta vastasin kuitenkin ei. Antaa kaikkien pukeutua kouluunkin niin kuin he haluavat.
tallennettu
Shancus
kupoliitti

Viestejä: 131


Frábært!


Profiili WWW
« Vastaus #144 : 25.11.08 klo 17:05 »

Mitä ihmettä, en ole vielä vastannut tähän O__o" No korjaus tulee tässä.

Minusta koulupuvut olisivat hyvä juttu. Mutta niin, että niihin saisi itse valikoida parhaiten itseään miellyttävät osat (eli pukuun saisi ottaa yläosaksi tyylin pitkähihaisen tai lyhythihaisen, alaosaksi housut tai hameen, jonka pituuden saisi itse myös päättää esim. kolmesta vaihtoehdosta. Ja että sukista ei olisi määrätty kuin korkeintaan väri). Suomea ajatellen koulupukuja tarvittaisiin talvelle erilainen ja kesälle erilainen, kukaan ei tarkenisi hameessa (edes pitkässä) -30 C:ssä.

Se, miksi tahtoisin koulupuvut, olisi koska sillä hieman edistettäisiin kaikkien tasavertaisuutta. Ei pääsisi tulemaan sitä sellaista typerää, haahaa, sä pukeudut noin ja näin. Mutta koska tietyllä tapaa arvostan persoonallsta pukeutumista niin: kunhan ei olisi määräilty liian tarkasti. Koruja pitäisi saada käyttää ja kaiken maailma nrusettia ja kynsilakkaa, hiukset leikata miten huvittaa jne. Sellainen olisi kivaa, olisi koulupuvut, mutta kuri niiden kanssa ei mikään älytön.

Lisäksi, voi miten minä rakstaisin sitä, kun heräisi aamulla ja vetäisi koulupuvun niskaan ja tietäisi sitten olevansa menossa kouluun. Rakastan koulua, ja kun olisi koulupuku, se toisi kouluun kuuluvuuden tunnetta lisää. Se olisi ihanaa.
tallennettu

-Lattialla kaikkien tärkeitten laitteitten joukossa, totesi AU kun löysin mp3-soittimeni.
mintying
foorumisti

Viestejä: 46


meow


Profiili WWW
« Vastaus #145 : 29.11.08 klo 14:44 »

Joo, sellaiset kivat siniset japani-tyyppiset koulupuvut<3 Ja pitäähän muutkin vaatteet hankkia itse, Nöff ja muut.
tallennettu

降り積もる 雪よz88;どうか
降り続けてずっと
このままz88;全て奪い去ってよ
mao-chan
peruskäyttäjä

Viestejä: 7Profiili
« Vastaus #146 : 01.12.08 klo 17:31 »

Noo emmä tiiä vaikka vastasinkin kyselyn 'kyllä'. Ei tulisi ainakaan mitään kiusaamista vaatteista jos kaikilla olisi samanlaiset. Mutta sitten taas talvella kun on aika kylmä niin ei oikein kiinnostaisi pistää mitään hametta päälle vaikka olisikin pitkä sellainen.
tallennettu

Fruits Basket <33
Sugai Ai
foorumisti

Viestejä: 84Profiili
« Vastaus #147 : 03.12.08 klo 19:57 »

Ja pitäähän muutkin vaatteet hankkia itse, Nöff ja muut.

Joo, mutta ne saa sitten hankkia juuri sellaisella budjetilla kuin itse haluaa. Koulupuvut taas maksaisivat juuri sen tietyn verran (paitsi käytetyt puvut), ja jotta ne olisivat halpoja, ne saattaisivat hyvinkin olla huonolaatuisia. Sitäpaitsi, pitäähän koululaisella olla muitakin vaatteita kuin koulupuku, eihän vaikkapa Japanissakaan käytetä sunnuntaisin koulupukuja (yleensä). Ja Suomessa on jopa kaksi vapaapäivää viikossa! ;)
tallennettu
Heecaroo
foorumisti

Viestejä: 94


Tervetuloa Mansikkametsään~


Profiili WWW
« Vastaus #148 : 06.12.08 klo 20:26 »

Jos koulupuvut olisivat samanlaisia kuin Englannissa, en missään nimessä. Mangassa ja animessa esiintyviä koulupukuja voisi harkita. Haruka Fukushiman Cherry Juiceen piirtämät puvut olivat aika sööttejä, joskin en muuten juuri sarjasta välitä.
tallennettu
krissi
Vieras
« Vastaus #149 : 09.12.08 klo 21:06 »

Eipä olisi aamulla vaikea päättää mitä pistää päälleen.

Kyllä noissa koulupuvuissa jokin viehättää. Vois olla kiva.


jeep. täysin samaa mieltä :D

mut pinkit ne puvut ei sais olla XD inhoon pinkkiä :p
tallennettu
Fukairi
Vieras
« Vastaus #150 : 10.12.08 klo 22:50 »

Oon aina halunnu laittaa rumat villahousut ja muodottoman villapaidan päälle kun lähen ovesta ulos <3 Sit talvella toppahousut <3 Oisin aika kawwaii <3
tallennettu
Sussanen
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


maybe yes, maybe no.


Profiili WWW
« Vastaus #151 : 22.12.08 klo 21:50 »

Ei pukuja Suomeen. . ____ .'  Vaikka olisihan se periaatteessa järkevä että toisia ei arvosteltaisi vaatteiden mukaisesti, mutta pakko myöntää että melko harva arvostelee. Omat vaatteet vaan päälle, niin ei tarvitse tuskiskella. Jos haluaa pitää tiettyä vaatetta koulussa, voisihan sellainen olla. Koulupuvut voisivat olla siis vapaaehtoisia.
tallennettu
Vincu
peruskäyttäjä

Viestejä: 4


Profiili
« Vastaus #152 : 28.12.08 klo 11:53 »

No..itseasiassa en tahtoisi koulupukua. Ei saisi koskaan erottua joukosta, kun kaikilla olisi samat vaatteet. Ja eiköhän se olisi aika pitkästyttävää, jos joutuisi samoja vaatteita käyttää päivästä toiseen? Pidän mielummin omia vaatteitani päällä koulussa.
tallennettu

MattoRuoska
Vieras
« Vastaus #153 : 28.12.08 klo 14:59 »

En haluaisi. Kaikki pukeutuisivat samanlaisiin vaatteisiin.. D:
Minä tykkään enemmän pukeutua erilailla kuin muut ja olisi melko tylsää jos kaikki käyttäisivät "samoja" vaatteita. Ei olisi mitään erilaista.
tallennettu
Dark Chocolate
peruskäyttäjä

Viestejä: 1Profiili
« Vastaus #154 : 06.02.09 klo 20:20 »

Joo, siis riippuu ihan koulupuvun ulkonäöstä. Olen nähnyt tosi kauniita ja myös aivan hirveitä. Irlannissa ollessani näin jos jonkinmoisia, koulukohtaisesti. Rumia ja kauniita.
¨
Koulupuvut olisi eräänlainen tapa puuttua koulukiusaamiseen ja etenkin ulkonäön takia syrjimiseen.

Mutta onhan se myös kiva pukeutua kouluun omalla tyylillä. Näissä asioissa on aina hyvät ja huonot puolensa :D Ja kulttuurisena seikkana ei kuuluisi ihan Suomen imagoon koulupukusysteemi.
tallennettu

Mwöhö
Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #155 : 18.02.09 klo 21:20 »

Kitellä ei oikein ole selkeää mielipidettä tähän... Katsokaas kun, mie sanoisin että sellaiset tyyliin brittien koulupuvut, mitä vaikka meidän vanhassa englanninkirjassa kuvattiin, olisivat ok - fleecetakit, collegeita, melko normaalit t-paidat ja tytötkin saavat tietenkin valita myös housut. (Älkää kuule ikänä kuvitelko minun pukevan hametta!) Aika lailla sitä peruspukeutumista minulle, ja se ratkaisisi joka-aamuisen ongelman siitä, mitä ketussa laitan päälle.

Mutta kun puhutaan näistä koulupuvuista, mitä japanilaisittain näkee, niin se olisi ehdoton ei. Juuri ne kauluspaidat ja hameet eivät vain ole mun juttuni (En tosin ole varma siitä, saavatko japanilaistytöt valita housutkin?) juuri siitä syystä, että ne lähes poikkeuksetta pukevat vain tiettyä vartalotyyppiä - sitä, mitä minä ja moni muukaan ei aivan edusta.

Jos tästä asiasta oikeasti Suomessa äänestettäisiin, sanoisin kuitenkin että ei kiitos. Onneksi saadaan pitää persoonallisuutemme ja tapa ilmaista itseämme pukeutumisen kautta. (:
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
riisi
oekakisti

Viestejä: 10Profiili WWW
« Vastaus #156 : 18.02.09 klo 22:56 »

Parempi näin, enemmän vaihtoehtoja. Ja voihan sitä käyttää koulupukua vaikka ei ole pakko. En ainakaan itse jaksa aina miettiä mitä laitan päälle = brittiläisten sisäoppilaitosten kouluasuja muistuttava koordinaatio. It's that simple.
(ainiin se enkun suullinen esitelmä ylihuomenna....)

(Ja voihan sitä kokeilumielessä ehdottaa koulun johtaville henkilöille että pidettäisiin pari päivää koulupukuja. Tulisi kylläkin kalliiksi koululle sillä oppilaat eivät varmana kaikki suostuisi maksamaan moisesta. Joten, ehkä ei. :D)
tallennettu
Nadia
peruskäyttäjä

Viestejä: 13


I'm not angel or devil.....


Profiili
« Vastaus #157 : 19.02.09 klo 09:51 »

En halua. Ne ei sovellu Suomen ilmastoon ja vihaan hameita ylikaiken. Ja se ei olisi kovin hyvä idea, jos valtio kustantaisi ne niin ei se sitten haittaisi, mutta jos ne itse pitäis kustantaa, niin ei kaikilla olisi varaa, kuten minulla. Se olisi sitä paitsi hankalaa, niin kuin yht'äkkiä sanoa kaikille. että koulupuvut on pakollisia ja kaikkien pitäisi hommata sellaiset.
tallennettu
Dreamer
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


Profiili
« Vastaus #158 : 06.03.09 klo 13:26 »

Haluasin todellakin! Ei tarvitsisi pähkäillä joka aamu mitä pukisi päälle, kun olisi koulupuvut. Eikä olisi koulukiusaamista ainakaan vaatteiden takia. Ja sitä paisti minusta koulupuvut ovat söpöjä!
tallennettu
SÄMEI
peruskäyttäjä

Viestejä: 14


PETTAN, PETTAN, TSURUPETTAN !♥


Profiili
« Vastaus #159 : 11.03.09 klo 15:50 »

En.
Se olisi musta liian matkittua ja feikkiä.

En tiedä miksi, mutta se olisi vaan jotenkin outoa, aina pukeutua samaan asuun.
tallennettu
Aoi Usagi
kupoliitti

Viestejä: 61Profiili WWW
« Vastaus #160 : 11.03.09 klo 16:27 »

Haluaisn.Jos saisi ''valita'' niin silloin ei ainakaan alkisi ärsyttää ainakaan se että jokaisella olisi samanlanen asu. Ja voisihan aina lisäillä kaikkia höskiä sen puvun päälle ja näin.

Tuosta ''Joo, pinkit ja kaikille hame!''  tarkoittaako se että myös pojille laitetaan hame päälle? >:D


// DDDDDDDDDDDDDDDDD; En tarkoittanut ihan silleen valita vaan niinkuin silleen........Silleen tarkotin kuin Shancus.
Sitä paitsi siinä lukee että kaikille joten en ole ihan niin tyhmä kun luulette.
Kukaan ei tajuu mua.
« Viimeksi muokattu: 11.03.09 klo 18:47 kirjoittanut Aoi Usagi » tallennettu

Tsunayoshi
Vieras
« Vastaus #161 : 11.03.09 klo 16:37 »

"Haluaisn. Jos saisi itse tehdä/päättää minkälaisen koulupuvun haluaa."

Eikö koko koulupuvun idea ole se, ettei sitä saa päättää.
-_-

Itse sanon Joo, ja mahdollisimman lyhyet hameet tytöille.
tallennettu
franskanleipa
foorumisti

Viestejä: 114Profiili WWW
« Vastaus #162 : 11.03.09 klo 17:05 »

Tuosta ''Joo, pinkit ja kaikille hame!''  tarkoittaako se että myös pojille laitetaan hame päälle? >:D

Tarkoittaako tuo kysymys sitä, että et ymmärrä lukemaasi.

Joo, vaikka niin, tai ainakin jotkut pukukoodit. Tytöillä ei missään nimessä housuja. Takaisin 50-luvulle!
tallennettu

Silmä on katsojan päässä
Meyv
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


~


Profiili
« Vastaus #163 : 24.03.09 klo 11:01 »

Olisihan se siinä mielessä hyvä, ettei erilailla pukeutuvia yms. kiusattaisi ja ovathan ne ihan söpöjä.. :'DD

Toisaalta taas ne joutuisi kai itse kustantamaan ja niitä pitäisi olla muutama, ellei halua aina kulkea samoissa vaatteissa! :'''3~~
tallennettu
lorensilver
Vieras
« Vastaus #164 : 24.03.09 klo 18:16 »

Minä  sanon kielteisen kannan
Sillä tulikohan kukaan ajteeleeksi sitä  että  joillekin tyypeille ei ne puvut  kertakaikkiaan sovi
(meitä  tämän maaliman notkuvien  ruokapatojen ja välinpitämätomyyden sivutuotteita on yhä enenmän, puhumattakaan siitä  että  ihmiset  kasvaa pitemiksi)
.Ajatelllessa esimerkiksi mua jolla kyljissä tupalamakkarat. 
Niin  täläine iso  rometto  pukeutunen johonkin söpöön pakoliseen koulupukuun , Hyvä vitsi XD. 

Sehän vasta saiski ihmiset osoittelemaan kun, sais verrata selllisen kokoista jolle koulupuku sopii hyvin,  sellaiseen jolle se ei sovi oikeasti sovi koon puolesta  tai sen takia ettei oo yleisetikkään syntyny missinä tai misterinä.  Puhumattaakaan niistä  jotka on pieniä  jopa koulupukuun...

Ja valtio tuskin tukis hanketta muuten kun hommaalla tuet  vain niiden keskikokomassan pukujen hommaamiseen. jos olisit yli tai ali , niin  se olis voi voi. Ja tuskin koulupukujen valmistajatkaan ottaa äärilaitoja pahemin huomioon. Eli  mistä ,  se erilainen ihminen löytäis pukunsa ja jos on isoista imisestä kysymys niin  sais siinä  vielä  maksaa tuplahinnan....

Sitten on isoiksi kasvavia hongankolistajia jotka saisivat ostaa kasvaessaan puvun  puolen vuoden välein uusiksi (jos kasvaa niiku minä  pahimas kasvuiässä  eli 10 cm vuodessa, ) .
Kyllä  noillle kuviteeelisien ihanhan siroillle animetytöillle se puku on ok  mutta . 
Tovon erilaisten kanssa siskojeni ja  veljieni  puolesta ettei  oikeanmaailman sirot, pienet, kauniit  ja söpöt (vaikka tuntuu että tämä  maailma kuuntelee enenmän heitä  aina,)  saa koskaan sitä  päätöstä  pakoliseksi. Erilaisuus ja omaperäsyys... kunninaan nyt ja aina...
Aaamen... XD
tallennettu
Suklaakakku
peruskäyttäjä

Viestejä: 4


hännänheilautus~


Profiili
« Vastaus #165 : 24.03.09 klo 19:16 »

En kyllä (tämä on vain oma mielipiteeni) haluaisi Suomeen koulupukua! Jokaisella on mielestäni hyvä olla oma tyyli ja persoonallisuus ja kaikkia ei saisi sekoittaa massaksi...
tallennettu
Jalle
peruskäyttäjä

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #166 : 28.03.09 klo 18:44 »

Voisihan se olla hauskaa, jos saisi myös hameen tilalla käyttää (kuitenkin) asuun käypiä housuja. :3 Mutta jos koulun rakennuksen värityksen mukaisesti koulupuvut tulisivat, sanoisin ehdottomasti EI. En tosiaankaan halua punatiilen ja vihreän sävyisiä kouluvatteita, hhyii. 8'D
tallennettu
Lucyrinoa
peruskäyttäjä

Viestejä: 9


köyhä opiskelija


Profiili WWW
« Vastaus #167 : 31.03.09 klo 10:40 »

Koulupuvut Suomessa? se olisi hyvin hupaisaa, tavallaan tahtoisin että meillä olisi jonkinlaiset koulupuvut, mutta en ehkä juuri näitä "kawaii japsukoulupukuja" (ps. itse en ole sen näköinen että kehtaisin pukeutua minihameisiin :--D) se tietenkin vähentäisi kiusaamista ja kaikki olisivat tasa-arvossa. Japanissahan on hyvin tiukat säännöt pukeutumisessa? :o Tavallaan se ei kävisi tänne Suomeen.
tallennettu

{ Very easy things are very hard to do }

Samadhi
foorumisti

Viestejä: 35

Profiili
« Vastaus #168 : 03.04.09 klo 22:05 »

Ei se haittaisi minua, kunhan olisivat järkevät. Ainakin vaatteista kiusaaminen loppuisi.
tallennettu

“Sänky ja kaksi yöpöytää hyökkäävät julmasti sellon kimppuun”
Sakata
peruskäyttäjä

Viestejä: 17Profiili WWW
« Vastaus #169 : 14.04.09 klo 15:08 »

Joo, kyllä haluaisin! Saattaisinhan niihin sitten parin kuukauden päästä kyllästyä ja haluta ne taas pois, mutta olisi mahtavaa jos olisi vaikka joku teemaviikko jolloin pitäisi käyttää koulupukuja! Tosin... pistää miettimään ostaisinko monen kymmenen euron koulupukua yhtä viikkoa varten.....
tallennettu
kaunistuulia
Vieras
« Vastaus #170 : 14.04.09 klo 16:34 »

Haluaa haluaa!~ Se olisi aikamoinen etu jos suomessakin olisi niin ei tarvitsisi miettiä ''mitä pistän päälle'' . Tätähän oltiin ehdotettu vuonna 2006 muistaakseni mutta suomi ei suostunut siihen ,____,'' Olis ollut kivaa jos olisi suostunut ~
tallennettu
RimaChan
Vieras
« Vastaus #171 : 14.04.09 klo 19:19 »

Minusta koulupuvut ovat tehokas keksintö, ei tarvitsisi penkoa kaappia ja miettiä mitä laittaisi päälle.Itse on ongelmana että vaatteet loppuvat kesken.Siksi minusta koulupuku olisi kätevä toisaalta tunnen usein hameessa oloni epämukavaksi.
« Viimeksi muokattu: 14.04.09 klo 21:27 kirjoittanut AppleChan » tallennettu
Kitsuneko
foorumisti

Viestejä: 23


=^.'''.^=


Profiili
« Vastaus #172 : 14.04.09 klo 21:12 »

Vastaus: en osaa sanoa (laitoin ensin olisihan se ihan ok, mutta en enää voinut muutta jälkikäteen ><'). Puolia on sekä hyviä että huonoja, hyvinä mainittakoon vaikkapa tuo vaatteiden perusteella tapahtuvan koulukiusaamisen väheneminen, pukeutumisongelmien ratkeaminen jne... mitä tässä on nyt esille tullut.

Huonoa olisi, ettei kaikenmallisten ihmisten ole helppo pukua liukuhihnalta ostaa (esim. minulle tulisi olemaan tavallista vaikeampaa huomattavan lyhyyteni vuoksi) ja maksukustannukset huolestuttavat.

Nykyisin kun tätä Japani-buumiaikaa eletään, saavat puvut suurta kannatusta osakseen, mutta olen taipuvainen vastustamaan pukujen kouluun tuloa siitä syystä, ettei niitä Suomeen alunperinkään ole otettu sen takia, että tärkeänä on pidetty vain riittävän oppimäärän antamista kaikille kansalaisille - pakollisten koulupukujen mukanaan tuomat kustannukset eivät olisi tätä ajatusmallia tukeneet. Koulupuvut eivät ole Suomen historiaan koskaan kuuluneet, joten olisi luonnotonta niitä nytkään mukaan tunkea, vaikka ajat ovatkin paremmat. Muistakaa historiamme >~<  -''')  Enpä ole ennen nationalistiksi tunnustautunu xD
tallennettu

Kitsuneko näkyy myös artissa: http://kitsunekoshojo.deviantart.com/
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #173 : 14.04.09 klo 21:24 »

Nykyisin kun tätä Japani-buumiaikaa eletään, saavat puvut suurta kannatusta osakseen

No ei nyt ehkä niinkään, kun kerran Japani-buumille "omistautuneiden" ihmisten foorumillakin (= täällä kupolissa) nelisenkymmentä prosenttia ei halua koulupukuja Suomeen. Saati sitten niiden ihmisten joukossa, jotka eivät "harrasta" Japania, vastustajia on todennäköisesti vielä enemmän.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Kitsuneko
foorumisti

Viestejä: 23


=^.'''.^=


Profiili
« Vastaus #174 : 14.04.09 klo 21:39 »

Niin noh, ei ehkä valtaosa kannata, mutta kannatus on  varmaan suurempaa kuin sellaisina aikoina, jolloin Japani ei ollut niin "in".  ^^' Ilmaisuvirhe ^^' Pointtini tässä oli, että varmasti kannattajakunnan löytämiselle on nyt otollisimmat ajat, jos kannatusta kysellään :)
tallennettu

Kitsuneko näkyy myös artissa: http://kitsunekoshojo.deviantart.com/
shinnnju
oekakisti

Viestejä: 50

Profiili WWW
« Vastaus #175 : 15.05.09 klo 18:48 »

En osaa sanoa. Ei voisi välttämättä pitää mitään muuta koulussa päällä, kun vain sitä samaa asua. Joillekkin persoonille koulupuvun pitäminen saattaa tuottaa vaikeuksia. Jotkut eivät pidä mallista, väri on huono, tytöt eivät tykkää käyttää hameita ym. Ja onhan se niin, että "älä perustele ulkonäön takia" tai "ulkonäkö pettää", mutta monien ihmisten pukeutumisesta näkee, minkälainen ihmien on, tai mistä pitää, ainakin osittain.
tallennettu

oh bby
Bluemail
peruskäyttäjä

Viestejä: 39Profiili WWW
« Vastaus #176 : 18.05.09 klo 15:43 »

En osaa sanoa. Olisihan se siinä mielessä hienoa, että ei ainakaan syntyisi sanomista jonkun erilaisista vaatteista plus yhteenkuuluvuuden tunnetta nje. Mutta kuten Shinashinju sanoi, eihän se tietenkään jostain syystä kaikille kelpaisi.
tallennettu
mibau1
peruskäyttäjä

Viestejä: 10


moi taas long taim nou see bädäässses


Profiili
« Vastaus #177 : 11.08.09 klo 13:12 »

En tahdo.
Japani ja Japanilaiset katutyylit ovat olleet nyt 2006 lähtien muodissa, joten monet Japani"ernut" ja muut tuollaiset varmasti kiljuisivat ilosta peace-merkkiä näytellen kun kuulisivat että kouluun tulisi koulupuvut.
Mitenkään asiaa kieltelemättä todistan että itse olin Japani-fani kolme vuotta sitten.. Olen kiitollinen äidilleni joka ei ostanut minulle lolita-mekkoja ja opettajilleni jotka eivät ottaneet kouluun koulupukuja. En voi ikimaailmassa kuvitella pitäväni koulupukua, sillä jo mekon pitäminen ärsyttää minua.
Monissa kouluissa on vähintään puolet oppilaista (tytöistä) ernuja tai jotain muita vastaavia, mutta puolet taas eivät suostu käyttämään mistään hinnastakaan hametta, vAan pukeutuvat mielummin tiukkoihin pillifarkkuihin/verkkareihin tms. Ja kyllä, kuulun jälkimmäiseen vaihtoehtoon tyytyväisenä.
Tietenkin koulukiusaukset vaatteiden perusteella vähenisi, mutta Japanilaiset ihmiset ovat kohteliaampia ja "vanhoollisempia" kuin suomalaiset nykynuoret joten uskompa että koulukiusaukset jatkuisivat jollakin tapaa ("hyi kun maija poppanen on ruma tuossa seefukussa minä olen puolet kauniimpi d44"yhyy")

tallennettu

It is better to burn out than to fade away.
Sulkkis
Vieras
« Vastaus #178 : 11.08.09 klo 13:22 »

Olisihan se tavallaan ihan hyvä juttu. Eipähän tuli vaatteiden takia mitään syrjimisiä ja kiusaamisia. Mutta olisi se kyllä todella tylsää pukeutua siihen samaan pukuun joka ikinen päivä aivan älyttömän monen vuoden ajan. Ja jos tyttöjen olisi pakko pitää jotain minihametta niin minä kyllä muuttaisin metsään.

// Singidava: Ahaa, opin taas uutta, kiitos. Olen lukenut liikaa mangoja niin tulee ihan automaattisesti joku minihame mieleen. No mutta silti, kaikki maailman tytöt eivät kuitenkaan viihdy hameissa niin on se heille hiukan kurjaa, oli hame millainen tahansa.
« Viimeksi muokattu: 22.07.10 klo 19:56 kirjoittanut Sally » tallennettu
ReHaru
kupoliitti

Viestejä: 29

Re: Re: Re: Infinite


Profiili
« Vastaus #179 : 11.08.09 klo 20:01 »

Ihan sivuhuomautuksena tuohon Sallylle että ainakin Japanissa on muistaakseni sellainen laki ettei saa määrätä polven yläpuolelle ulottuvia hameita, että ihan itse ne koululaiset niitä ylemmäksi vetää. Sapettaa vain kun kaikissa mangoissa ja animeissa hameet ovat lähes poikkeuksetta ylösvedettyjä/liian lyhyitä. Noh, vaikka asiat ovatkin näin ei minua itseäni kukaan saisi koulupukua pitämään, ellei tytöillä saisi olla housuja tai ainakin nilkkoihin asti ulottuva hame.
tallennettu
Zaru
peruskäyttäjä

Viestejä: 9Profiili WWW
« Vastaus #180 : 14.08.09 klo 17:17 »

No, olisihan se ihan kiva. Ei minunkaan sitte tarvitse mietiskellä mitä laitan päälle, kun kaikki vaattet on likaisia.
tallennettu
Tamameru
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #181 : 20.10.09 klo 22:16 »

Sittenhän kaikki haisis ihan hirveiltä. >_<'''
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #182 : 21.10.09 klo 17:06 »

Sittenhän kaikki haisis ihan hirveiltä. >_<'''

Kyllä koulupukujakin kuule pestään. Eikä niitä vähänkään varakkaammissa maissa ole varmasti missään vain sitä yhtä kappaletta, jota käytetään koko ajan ja pestään vain viikonloppuisin, kun ei ole koulua. Myös arkiset ei-kouluvaatteet ovat olemassa, niin että jos sitä koulupukua pitää päällä kahdeksan tuntia eikä käytännössä liiku (luokassa istumine ei ole erityisen hikistä ajanvietettä), niin aika puhtaana se pysyy.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Candice
kaukana täältä oleva
kupoliitti

Viestejä: 168Profiili
« Vastaus #183 : 21.10.09 klo 17:22 »

En haluaisi, että Suomeen tulisi koulupukuja, sillä silloin kaikilla olisi samanlaiset vaatteet.
Minusta on mukavaa, kun jokaisella on omanlaisensa, omaperäiset vaatteet, jotka myös kertovat käyttäjästään aikalailla.
Kaikki sekoittuisivat massaksi, ja eihän sitä tiedä, jos sattuisi vaikka inhoamaan koulupukuaan. Nehän saattaisivat olla vaikka kirkkaanpunaisia (jota väriä minä inhoan syvästi...) enkä haluaisi niistä ainakaan vaaleanpunaisia tai pinkkejä, sillä niistä tulee etova olo. Kuka on sitäpaitsi päättänyt, etä tyttöjen väri on pinkki? Koko väri etoo minua, ja ärsyttää, kun kaupoissa myydään kaikki urheiluvaatteet aina valleanpunaisina.
Mutta juuh, nyt eksyin aiheesta...
En siis missään nimessä haluaisi Suomeen koulupukuja, sillä ne piilottaisivat ihmisen persoonan kokonaan, ja hiukan turhamaisena saatan tähän todetakkin, että milloin sitten voisi pitää uusia, hienoja vaatteitaan? *u*
tallennettu

ava (c) erkki the mustekala
Inku
foorumisti

Viestejä: 88


Profiili
« Vastaus #184 : 24.10.09 klo 12:40 »

En osaa sanoa. Onhan se ihan hyvä että oppilaat saavat pukeutua kouluun melkein kuinka haluavat. Toisaalta pukeutuminen on yksi yleisimpiä syitä joutua (huonossa mielessä) muiden silmätikuksi.

Jos kaikilla olisi koulupuvut, ei kenenkään ainakaan tarvitsisi kuunnella muiden nälvimistä siitä, kuinka on rumat/oudot vaatteet. Kaikki lähtisivät ehkä enemmän samalta viivalta ja oppilaat kiinnittäisivät tutustumisvaiheessa huomionsa toisten käytökseen ja persoonallisuuteen pukeutumisen sijaan. Vältyttäisiin ainakin niiltä "Toi pukeutuu oudosti, ei olla sen kaa~".

En nyt mitenkään fanaattisesti koulupukuja puolusta tai alkaisi ajaa läpi, mutta ihan mielenkiintoistahan sitä olisi nähdä mitä tapahtuisi, jos vaikka sellainen kokeilu joskus tulisi.
tallennettu
Mirikikituki
peruskäyttäjä

Viestejä: 4Profiili
« Vastaus #185 : 23.12.09 klo 14:55 »

En haluaisi, että Suomeen tulisi koulupukuja, sillä silloin kaikilla olisi samanlaiset vaatteet.
Minusta on mukavaa, kun jokaisella on omanlaisensa, omaperäiset vaatteet, jotka myös kertovat käyttäjästään aikalailla.
Kaikki sekoittuisivat massaksi, ja eihän sitä tiedä, jos sattuisi vaikka inhoamaan koulupukuaan. Nehän saattaisivat olla vaikka kirkkaanpunaisia (jota väriä minä inhoan syvästi...) enkä haluaisi niistä ainakaan vaaleanpunaisia tai pinkkejä, sillä niistä tulee etova olo. Kuka on sitäpaitsi päättänyt, etä tyttöjen väri on pinkki? Koko väri etoo minua, ja ärsyttää, kun kaupoissa myydään kaikki urheiluvaatteet aina valleanpunaisina.
Mutta juuh, nyt eksyin aiheesta...
En siis missään nimessä haluaisi Suomeen koulupukuja, sillä ne piilottaisivat ihmisen persoonan kokonaan, ja hiukan turhamaisena saatan tähän todetakkin, että milloin sitten voisi pitää uusia, hienoja vaatteitaan? *u*

Komppaan Candicea täysin.

Tai sitten Suomen koulupuvut olisivat Suomen lipun värein sinivalkoisia. Yh.
tallennettu
miki
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


duiji na koto hontou no koto


Profiili
« Vastaus #186 : 23.12.09 klo 15:20 »

ehkä ainakaan kukaan ei vois kiusata vaatteiden perusteella. mutta yksilöllisyys menis. tosin mä en usko että suomes tarttis tyttöjen pitää hameita koulussa talvellakin sen verran kylmä sää on ulkona.
tallennettu
Nahkahuuli
peruskäyttäjä

Viestejä: 5


Profiili
« Vastaus #187 : 23.12.09 klo 15:49 »

En osaa sanoa. Tavallaan se olisi ihan ok ettei tarvitsisi aina miettiä aamulla paniikissa mitä laittaa kouluun. Mutta sitten ei voisi ilmaista itseään mitenkään pukeutumisen kautta ja itse en kesätsi hillua viitenä päivänä viikossa hameessa ja olla klooni muutamasta sadasta toisesta ihmisestä. Poikien koulupukuja minulla ei olisi mitään vastaan. Anteeksi.
tallennettu
Sukkahousutaro
oekakisti

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #188 : 26.12.09 klo 20:34 »

Olen suuresti koulupukuja vastaan, sillä minusta yksilöllisyys on äärimmäisen tärkeää.
Onhan se totta, että kun on koulupuvut niin ainakin vaatteitten perusteella kiusaaminen vähentyisi huomattavasti, mutta silloin todennäköisesti kiusattaisiin enemmän ylipainon ja hiusmallin takia.
Itselleni yksilöllisyys on kaikki kaikessa. Nautin oikeen siitä kun saan ympärillä olevat massamuodin mukana kulkevat ihmiset spekuloimaan esim. omalla hiustyylillä :DD
Ja itse kiinnitän ihmisjoukossa ensimmäisenä huomiota siihen henkilöön, joka pukeutumisellaan pistää silmään.

Sitäpaitsi voisihan sen massamuodinkin jo melkein laskea koulupuvuksi. Mitä nyt olen tuolla omassa opinahjossani katsellut niin kaikilla plikoilla ompi
 farkku legginsit
 Perseenpäälle ulottuva paita (harmaa, musta tai valkoinen jossa on tai ei ole printtiä)
neuletakki (yleensä harmaa)
fUgit
nuttura (takana korvien kohdalla tai korkeammalla)
Hiusten väri tuhkan vaalean sävyinen tai ruskean eri sävyt

::----------------D
tallennettu
Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #189 : 11.04.10 klo 15:49 »

Lainaus
Mutta jos ne olis omasta mielestä hienot nii mikäettei.Eipä minua juurikaan haittaisi joka päivä tallustella kouluun samanlaisessa koulupuvussa kuin kaikilla muilla :D
Aina on toki niitä, joiden mielestä juuri se väri tms. olisi aivan kamala ja en tiedä, saattaisihan se laskea opiskeluintoakin, kun joutuisi rumat kuteet vetämään päälleen joka päivä. Toiset tykkäis, toiset ei. Kaikkia ei voisi millään miellyttää yhdellä ainoalla värillä, ja jos kaikki saisi valita just sen lempivärinsä, niin sitten koulusta tuliskin sateenkaarikoulu. Pahimmassa tapauksessa värin mukaan laskettaisiin klikkiin tms. Kovin pahaa klikkeytymistä en täällä Suomessa ainakaan vielä ole havainnut.

Lainaus
Ainakaan ei voitaisi haukkua ja mulkata joka välissä, niinku tällähetkellä...

Niin, mutta toisaalta jos haluat pukeutua erikoisesti tai olla muuten vain erikoisempi, niin etköhän ole ihan itse sen tien valinnut. Siitähän pitäisi olla ylpeä, eikä häpeissään. Toisaalta eihän erikoinen ulkonäkö oikeuta ketään mulkkaamaan toista, mutta silti. Ihmisluonto, minkäs me sille mahdamme.

Lainaus
Mutta tuosta hame asiasta en myöskään ole ihan varma, vaikka ei siinä sinänsä mitään (nimimerkillä: hilluilempahan muutenki jokatoinen päivä hameella koulussa talvellaki XD) mutta entäs sitten ne tytöt jotka ei eivät noi sietää hameita...en usko et ne ois kamalan ilahtuneita.

(itse kuulun samaan kategoriaan ;3) Nykyäänhän jo ainakin Iso-Britanniassa ja Amerikassa tytöt saavat valita hameen ja housujen väliltä. :) Japanista en tosin tiedä, mutta luulisi nyt, että niin pitkälle kehittynyt maa antaisi kuitenkin tyttöjen valita housut jos nämä niin tahtovat? Ollaan vain niin tottuneita näkemään aina tytöt hameissa ja pojat housuissa noissa anime- ja mangasarjoissa... mutta toisaalta, onhan naisten asema melko huono tuollapäin.
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #190 : 12.04.10 klo 01:09 »

Sitäpaitsi voisihan sen massamuodinkin jo melkein laskea koulupuvuksi. Mitä nyt olen tuolla omassa opinahjossani katsellut niin kaikilla plikoilla ompi
 farkku legginsit
 Perseenpäälle ulottuva paita (harmaa, musta tai valkoinen jossa on tai ei ole printtiä)
neuletakki (yleensä harmaa)
fUgit
nuttura (takana korvien kohdalla tai korkeammalla)
Hiusten väri tuhkan vaalean sävyinen tai ruskean eri sävyt

::----------------D


Meinaat varmaan tuolla "fUgit" noita Ugg-saappaita? Itse näet omistan kyseiset kengät, enkä tunne olevani mikään massassa eläjä. Nuo samaiset kengäthän olivat muodissa joskus muutamia vuosia sitten ja silloin en saanut sellaisia (huonon rahatilanteeni vuoksi) ostetuksi, mikä harmittaa kyllä nyt, koska juuri kun itse talven alussa ostin sellaiset, niistä tuli joku helvein teinipissiskusiliisaangstiämmä-kengät...

ETTÄ VOIKIN PISTÄÄ VIHAKSI!!!

Ei olisi kannattanut kertoa että olet leimattavissa pissikseksi kenkäbrändin vuoksi. Nyt me tiedetään.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
levanti
Vieras
« Vastaus #191 : 12.04.10 klo 02:28 »

Yhdestoista sivu tästä jo?

Suomeen ei tule KOSKAAN koulupukuja ellei jokin totalitäärinen hallinto iskeydy tänne. Suomalaiset inhoavat yleensäkin samaan muottiin laittamista, joten vastustus olisi niin kova ja ottaen huomioon suomalaisen koululaitoksen lempeyden niin vaikka koulupuvut olisikin niin kaikki eivät niitä käyttäisi.

Itse haluaisin tosin koulupuvut, yksinkertaisesti siitä syystä että se olisi helpoin ratkaisu, eipä tarvitsisi koululaisten miettiä mitä päälleen laittaa.

Antakaa olla jo.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #192 : 13.04.10 klo 14:07 »

Sitäpaitsi voisihan sen massamuodinkin jo melkein laskea koulupuvuksi. Mitä nyt olen tuolla omassa opinahjossani katsellut niin kaikilla plikoilla ompi
 farkku legginsit
 Perseenpäälle ulottuva paita (harmaa, musta tai valkoinen jossa on tai ei ole printtiä)
neuletakki (yleensä harmaa)
fUgit
nuttura (takana korvien kohdalla tai korkeammalla)
Hiusten väri tuhkan vaalean sävyinen tai ruskean eri sävyt

::----------------D


Meinaat varmaan tuolla "fUgit" noita Ugg-saappaita? Itse näet omistan kyseiset kengät, enkä tunne olevani mikään massassa eläjä. Nuo samaiset kengäthän olivat muodissa joskus muutamia vuosia sitten ja silloin en saanut sellaisia (huonon rahatilanteeni vuoksi) ostetuksi, mikä harmittaa kyllä nyt, koska juuri kun itse talven alussa ostin sellaiset, niistä tuli joku helvein teinipissiskusiliisaangstiämmä-kengät...

ETTÄ VOIKIN PISTÄÄ VIHAKSI!!!

Ei olisi kannattanut kertoa että olet leimattavissa pissikseksi kenkäbrändin vuoksi. Nyt me tiedetään.


Anteeksi kovasti, mutta minut on jo pienestä asti opetettu jättämään teidän helsinkiläisten mielipiteet omaan arvoonsa. :)
Ehkä meillä on vaan poikkeava huumorintaju, ei nyt niin tosissaan tarvitse ottaa. Minusta tuo oli aika läpinäkyvästi läppä. :D
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #193 : 14.04.10 klo 15:40 »

Lainaus
Suomeen ei tule KOSKAAN koulupukuja ellei jokin totalitäärinen hallinto iskeydy tänne. Suomalaiset inhoavat yleensäkin samaan muottiin laittamista, joten vastustus olisi niin kova ja ottaen huomioon suomalaisen koululaitoksen lempeyden niin vaikka koulupuvut olisikin niin kaikki eivät niitä käyttäisi.

Itse haluaisin tosin koulupuvut, yksinkertaisesti siitä syystä että se olisi helpoin ratkaisu, eipä tarvitsisi koululaisten miettiä mitä päälleen laittaa.

Antakaa olla jo.
Uesugi, kysehän ei ollut siitä tuleeko Suomeen koulupuvut, vaan siitä halutaanko niitä. Montaa tämä kysymys tuntuu askarruttavan. ;) Mutta tottahan tuo on, mitä sanoit. Niitä ei ole, eikä ikinä tule olemaan. Ja olen kyllä ihan iloinen siitä.
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #194 : 17.04.10 klo 23:55 »

Kaikkia ei voisi millään miellyttää yhdellä ainoalla värillä, ja jos kaikki saisi valita just sen lempivärinsä, niin sitten koulusta tuliskin sateenkaarikoulu.

Tjaahas. Tuntuu siltä, että meidän koulussamme kaikki olisivat valinneet mustan. Abihuppareita valitessa suurin osa luokasta valitsi mustan, ja loputkin olisivat melko varmasti erilaisuuden pelossa valinneet mustan, jos olisivat joutuneet pitämään sitä useinkin samassa paikassa muiden kanssa. Mustan kanssa olisi tietenkin myös valkoista, ettei luokkakuvista tulisi yhtä ankeita kuin meidän abivuoden kuvastamme.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Fukairi
Vieras
« Vastaus #195 : 19.04.10 klo 17:45 »

Kaikkia ei voisi millään miellyttää yhdellä ainoalla värillä, ja jos kaikki saisi valita just sen lempivärinsä, niin sitten koulusta tuliskin sateenkaarikoulu.

Tjaahas. Tuntuu siltä, että meidän koulussamme kaikki olisivat valinneet mustan. Abihuppareita valitessa suurin osa luokasta valitsi mustan, ja loputkin olisivat melko varmasti erilaisuuden pelossa valinneet mustan, jos olisivat joutuneet pitämään sitä useinkin samassa paikassa muiden kanssa. Mustan kanssa olisi tietenkin myös valkoista, ettei luokkakuvista tulisi yhtä ankeita kuin meidän abivuoden kuvastamme.

/off

Meidän abihuppareiden värivaihtoehtoja oli kaksi; musta ja epämääräinen likainen sininen. Olisin itse halunnut vaikka oranssin tjsp mutta minkäs teet. Että oltiin mekin aika gootteja :D
tallennettu
RowrChan
Vieras
« Vastaus #196 : 19.04.10 klo 19:56 »

Vastaisin ''En osaa sanoa'' ja ''Olisihan se ihan ok.'' mutta valitsin tuon toisen vaihtoehtoni. En oikein tiedä voisiko Suomeen tulla koulupukuja, ku en ite tykkää pitää jokainen koulupäivä samaa asua. :s
tallennettu
Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #197 : 21.04.10 klo 14:52 »

Lainaus
Tjaahas. Tuntuu siltä, että meidän koulussamme kaikki olisivat valinneet mustan. Abihuppareita valitessa suurin osa luokasta valitsi mustan, ja loputkin olisivat melko varmasti erilaisuuden pelossa valinneet mustan, jos olisivat joutuneet pitämään sitä useinkin samassa paikassa muiden kanssa. Mustan kanssa olisi tietenkin myös valkoista, ettei luokkakuvista tulisi yhtä ankeita kuin meidän abivuoden kuvastamme.
Itse en valitsisi mustaa mistään hinnasta, kun siihen pitäisi muutenkin pukeutua joka päivä. Mutta toisaalta, jos toisena vaihtoehtona on joku epämääräinen likainen ruma sininen, tai valkoinen, niin kyllä se mustan puolelle kallistuisi kuitenkin. Mulle ei valkoinen sovi lainkaan.
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
Ay umi
peruskäyttäjä

Viestejä: 2


Profiili
« Vastaus #198 : 21.04.10 klo 16:24 »

Koulupukujen saanti Suomen kouluihin olisi kiusaamisen kannalta ihan hyvä , koska silloin ei ainakaan vaatteiden puolesta voisi kiusata.. :D Mutta entä mitkä värit? Musta ja valkonen ois perus. Tuskin mitään kirkkaan pinkkiä ja turkoosia.. Se olis kylläkin aika hauska näky.. Suomi tuskin haluaa kylläkään pukeutua samoihin asuihin ja näyttää kaikki samoilta. Kamujen kaa tuli joskus puhuttua asiasta , jotkut tykkäs jotkut ei. Toiset sano et ei pukis koulupukuu koska näyttäis samalta ku muut. Oma tyyli häviäs..
tallennettu
Saiyajin
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #199 : 19.05.10 klo 19:23 »

Ihan sama mulle, kunhan ei mitään ihmeen lolita tyylistä, vaan sellainen kuin japanissa ja siinä ei olisi mitään minihametta. Eikä mitään räikeän väristä tai hirveän värikästä, saisi valita mitkä värit.
tallennettu
Tamasaburou
foorumisti

Viestejä: 76


Eeppistä


Profiili WWW
« Vastaus #200 : 04.06.10 klo 22:09 »

Vaikea kysymys - päätin kuitenkin vastata "En osaa sanoa."

Sanotaan, että koulupuvut tasa-arvoistaisivat (vaiko tasapäistäisivät?) oppilaat, jos kaikilla olisi samanlaiset vaatteet, ketään ei kiusattaisi. Okei, ihan hyvä pointti. Onko todellisuus toinen?
Voi hyvinkin olla. En ole tähän mennessä koskaan kuullut ketään kiusattavan vaatteistaan (huom. nyt saa tulla huomauttamaan minua pisteliäästi, jos sinua on.) Siksi toisekseen, koulupuvuthan tosiaan riistäisivät oppilailta vapauden pitää millaisia vaatteita he itse haluavat. Ja, toisena idea miinuspuolena: koulupuvuthan tulisi maksaa. Tulisiko niistä uusi rahareikä valtion budjettiin vai pakotetaanko vanhemmat maksamaan? Kumpikaan ei kuullosta houkuttelevalta. Mitäs nyt, jos se tyttö/poika, jota ennen olisi kiusattu nuhjuista kirpputorivaatteista, ei saisikaan ostettua koulupukua?

Itselleni: ihan sama, minulla ei muutenkaan ole sellaisia vaatteita kuin haluan. Koulupuku saattaisi olla hyvän näköinen, ja jos hiuksille ei olisi mittään "pukukoodia" niin tervetuloa vaan minulle yksinäni.
tallennettu

"Tai sitten minä olen väärä orava! Huh, eivät kai asiat voi niin hullusti olla!"
Zaru
peruskäyttäjä

Viestejä: 9Profiili WWW
« Vastaus #201 : 07.06.10 klo 17:41 »

Mutta nyt ku miettii, niin eihän tyttöjä niihin hameisiin tarvitsi aivan välttämätää tunkea (niin kuin tässä ollaan jo sanottu moneen otteeseen), tai etenkään niihin pojille tarkotettuihin suoriin housuihin. Jos minä saisin päättä, saisivat kaikki hameita karttavat tytöt valita joko ne pitkät housut tai, tei sitten jotkut polviin asti ulottuvat housut (jotka minä itse kyllä valitsisin).
    Eli, minä ainakin antaisin oppilaille mahdollisuuden valita näistä vahtoehdoista (tottakai pojatkin saisivat valita noista kahdesta housumallista). Ja tietenkin, talviaikaan onkin sitten tarkoitetut lämpimämmät asusteet. Ja kun suomalaiset koulut tunnetaan siitä huonota kurinpidosta, en ainakaan usko että sen kummoisempia kriteerejä tulis esim. meikkaamisen, korujen käytön tai hiusten värjäämisen suhteen.

Mutta, itse ainakin kuitenkin miettisin kaksi kertaa tämän koulupuku homman suhteen. Vaikkakin en voi kiistää ettenkö olisi niihin kiinnostunutkin.
tallennettu
Shinigami
foorumisti

Viestejä: 18Profiili
« Vastaus #202 : 19.12.10 klo 14:59 »

Kyllä minä ainakin haluaisin. Se helpottaisi esimerkiksi sitä kun on kiire valita vaatteet ja ovathan ne tietysti tosi suloisia. Joten eipä siitä ainakaan haittaa olisi, mutta koulukaverit eivät ehkä kannattaisi ideaa..
tallennettu

Nippon97
peruskäyttäjä

Viestejä: 10


Frog


Profiili
« Vastaus #203 : 01.03.11 klo 21:55 »

Mulle se olis ihan ok.ei ainakaan aamul kiirees tarttis sitäkää miettii c: ja kerkeis syömäänki kunnol aamupalan ehkä mut jos ne tulis nii haluisin khyll jonkun sellasen aika neutraalin värin(musta,ihan tummansininen tai jot.)
tallennettu

''Sä oot ihan möö möö!!''
elizabeth
foorumisti

Viestejä: 2


huomenta ^..^


Profiili
« Vastaus #204 : 02.03.11 klo 15:06 »

En osaa sanoa. Ajatus kuulostaa houkuttelevalta jos saisi valita asun mallin ja värin itse. Ja se saattaisi vähentää myös vaateista johtuvaa kiusaamista. Mutta loppujen lopuksi tahtooko kukaan mennä joka päivä kouluun samoissa vaatteissa vuodesta toisee?
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 ... 11 [Kaikki]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.232 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste