sisällön alkuun
19.11.2017 16.08 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Luke, minä olen Kupolisi!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Haluaisitko Suomeen koulupuvut?
Kyllä - 143 (19.8%)
Olisihan se ihan ok - 174 (24.1%)
En - 276 (38.2%)
En osaa sanoa - 80 (11.1%)
Joo, pinkit ja kaikille hame! - 50 (6.9%)
äänestäjiä yhteensä: 639

« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 ... 11  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Haluaisitko Suomeen koulupuvut?  (Luettu 87977 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ubba
kupoliitti

Viestejä: 261Profiili WWW
« : 30.01.08 klo 22:22 »

Olet varmasti nähnyt niitä mangassa tai animessa. Ne ovat japanilaisen koulutytön tai -pojan tuotemerkki otakukulttuurissa ja varmasti yleisimpiä hahmojen asuista. Näitä voit bongata myös todellisen Japanin kaduilta. Muuan jättisuosittu animesarja kertoo merimiespuvusta jopa alkuteemassaan.

Aivan niin: Kuten useissa muissakin maissa, rakkaassa idän ihmemaassamme Japanissa on yleisesti käytössä koulupukujärjestelmä. Tämän järjestelmän sanotaan paitsi edistävän oppilaiden välistä tasa-arvoa ja estävän epäsoveliasta pukeutumista, myös syövän yksilön oikeutta ilmaista itseään vaatetuksen kautta. Suomessahan koululaiset saavat pukeutua lähestulkoon miten lystää. Pitäisikö asian olla toisin?
tallennettu
sorafune
Vieras
« Vastaus #1 : 30.01.08 klo 22:28 »

Totta helvetissä! Vaaleanpunaiset ja kaikille hame, mitäs muutakaan? For teh sake of Kekkonen.
tallennettu
Tobi-fan
foorumisti

Viestejä: 19


Uh...what?


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 30.01.08 klo 22:29 »

En ehkä. Tietääkseni ne pitää itse hankkia. Antaa pitää omia vaatteita.

Mutta olisihan se hyvä siltä kannalta, ettei pilkata yms.
tallennettu
jennai
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #3 : 30.01.08 klo 22:34 »

kyllä.
oishan ne ihan kivat, mutta sitten, kun miettii sitten meidän lapsia, nii sitte ne ei saattas tykätä niistä, jos ois jo tylsistytty niihi. mutta kyllä ne ainaki nyt sopis. ei vaaleenpunasia :3
tallennettu

haters gonna hate
purry
hölmö
kupomuumio

Viestejä: 67Profiili WWW
« Vastaus #4 : 30.01.08 klo 22:38 »

Eipä olisi aamulla vaikea päättää mitä pistää päälleen.

Kyllä noissa koulupuvuissa jokin viehättää. Vois olla kiva.
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #5 : 30.01.08 klo 22:52 »

Olisihan se ihan ok, vaikka olisin halunntu vastata notta pinkit, mutkun leikin korrektia...

Ei mulla mitään sitä vastaan olis. En vaan usko, että koulupukusysteemiä saataisi toimimaan ongelmitta. Kuitenkin kasa ääliöitä, joille persoona on kangasta, alkais vineemään. Ja sillai. Jos nyt ensin pistettäis edes jonkinlainen kuri kouluihin. :P
tallennettu
forte
Vieras
« Vastaus #6 : 30.01.08 klo 22:54 »

En. Öö, en tykkää. Kerron kohta.

//Oikeastaan se on vähän persoonallisuuskysymys minun mielestäni. Jonkinlaista käsitystä saa mahdollisesti ihmisestä, millainen tämä on. Tai no, oikeastaan ihmisiä ei saisi millään tapaa päällisin puolin luokitella, mutta niin.

Kuitenkin kun nykypäivänäkin puhutaan käsitteestä "tyyli". Se on jo apu esimerkiksi jonkun kuvailemisessa. Esim. "Niin kuka se noista on?" "Toi jolla on toi musta hame." Jne.

Aika köyhä perustelu, mutta varmaan se pointti jostain ponnahti. Muutenkin kaikki eivät välttämättä tunne oloa miellyttäväksi samanlaisissa kuteissa, joita muillakin on tai muuten vain ei pidä jostain vaatekappaleesta.
« Viimeksi muokattu: 30.01.08 klo 23:10 kirjoittanut forte » tallennettu
Red Mage
Vieras
« Vastaus #7 : 30.01.08 klo 23:15 »

Kuitenkin kasa ääliöitä, joille persoona on kangasta, alkais vineemään. Ja sillai.
Kuulinko minua kutsuttavan?

Ei. Ensinnäkään en pidä koulupuvuista siksi, että päähäni jumittuneen käsityksen mukaan ne edellyttävät naispuolisilta vekkihameen ja kauluspaitojen käyttöä, ja melkeinpä inhoan vekkihameita sekä kauluspaitoja.
Toiseksi koen tosiaankin monesti pukeutumiseni ilmaisevan mielialaani, ajatuksiani ja luonnettanikin, joten koulupuku riistäisi mahdollisuuden tällaiseen "itseilmaisuun" ja sulauttaisi oppilaat yhdeksi suureksi massaksi.
Kolmantena syynä mainitsen sen ajatukseni, että koulupuvutkin on tehty sopimaan jollekin tietylle vartalo-/ihmistyypille. Jonkun yllä ne näyttäisivät todennäköisesti väistämättäkin enemmän tai vähemmän yleisten kriteerien mukaan rumilta, mistä saattaisi hyvinkin seurata kiusaamista. Uskon, että nykyisillä käytännöillä oppilailla on (ainakin teoriassa) mahdollisuus valita sellaiset vaatteet, jotka sopivat heille ja/tai jossa he tuntevat olonsa kotoisaksi (ja siten itsetuntokin saattaa olla vahvempi). Tietenkin tuo lienee melko sinisilmäistä utopiaa ja haaveajattelua, mutta se tälle yksittäiselle yksilölle suotakoon?

Noh, oikeastaan asian pitäisi olla minulle yksi hailee: itse olen jo sen vaiheen ohittanut, että koulupukulaitoksissa harhailisin - ainakin käsittääkseni - enkä ainakaan toistaiseksi ole ollut innokas jälkikasvustakaan. Jos kuitenkin olisin nyt yläaste-/lukioiässä ja koulupukupakko tulisi Suomeen, tekisin kenties Haruka Tennohit ;)
tallennettu
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 31.01.08 klo 00:04 »

En.
Mielestäni se on Suomen rikkaus, että nuoret saavat ilmaista itseään vaatteilla. Etteivät kaikki ole toinen toistensa kopioita. Toisaalta se aiheuttaa kiusaamista ja toisaalta ja toisaalta. Siis sitä kiusataan joka on erilainen. Mutta minusta se on tärkeää, että ihminen saa ilmaista omalla tyylillään itseään ja mielestäni sitä ei pidä ottaa pois, jotta voitaisi "luoda yhteishenkeä".  Johan meillä on teekkarihaalarit :D se riittää.
tallennettu

Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 31.01.08 klo 07:46 »

Hahaa, kerrankin asia, josta minulla on mielipide: kyllä

Koulupuvut yhtenäitäisivät koululaisia, mikä minun silmissäni on positiivinen asia. Lisäksi jos jokaisella koululla olisi omat puvut, eri koulujen oppilaat olisi helpompi erottaa toisistaan (meillä ainakin on välillä ollut tunnistukselle tarvetta).

Onhan useilla työpaikoillakin työasut/univormut. En tarkoita välttämättä suoja-asuja, vaan esimerkiksi myyjien paitoja, liivejä jne. joista heidät tunnistaa tietyn kaupan myyjiksi. Suomessahan ei juuri yksityiskouluja ole (muutamia kylläkin), eikä koulupuku tällöin minusta eriarvoistaisi oppilaita.

Kuulun myös niihin, joista vaatteiden valitseminen kouluun on ollut ikuinen tylsä työsarka. Olisi ollut helpompaa, jos joku olisi määrännyt puvun.

Sen muutoksen kyllä koulupukukulttuurin tuomisen tapauksessa tekisin, että tytöilläkin voisi olla housut. Aiheesta ilmeisesti Briteissä ollut napinaa, osaako joku sanoa lopputuloksesta? Näillä keleillä kun ei pitkäkään hame lämmittäisi. Ei sillä, Suomeen tulee koulupuvut epätodennäköisemmin kuin ne Japanissa poistuisivat käytöstä. Vastustajia on enemmän ja enemmistön mielipidettä meillä (yleensä) kunnioitetaan, se heille suotakoon.

En kuvittele koulupukuja söpöiksi, joten se ei missään nimessä ole taka-ajatuksenani. Jos kannattaa koulupukuja siksi... on katsonut liikaa kouluanimea?
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
Punainen jättiläinen
foorumisti

Viestejä: 167Profiili
« Vastaus #10 : 31.01.08 klo 08:02 »

Entisenä koulukiusattuna sanoisin, että koulupuvut ovat jees. Samalla voisin tokaista, että kyllähän se individualismin tappaa, ja mitenkäs sitten meidän tulevat eläkkeenmaksajat ryhdistäytyy ja saa sitä asennetta, jota kaivataan, jos kaikki on pakattu samaan muotiin...

Ja onko ne nyt niin mukavat...

Elikkäs vastaukseni on "ei".
tallennettu

"Muoto muuttuu, sisältö pysyy."
"Hirveä kiire. Aivan hirveä kiire."
-Antero Ruusuvuori, 2007
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 31.01.08 klo 08:02 »

En. Ei maistu hyvältä ollenkaan. Pukeutumisella itsensä ilmaiseminen on hyvä juttu, eikä sen tarvitsisi muuttua. Tottakai se saattaisi yhdentää oppilaita, mutta parempi valita itse vaatteensa. Minäkään en olisi voinut pukeutua ylisuuriin housuihini ja pitää hassuja hattujani.
tallennettu

merlin
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili WWW
« Vastaus #12 : 31.01.08 klo 08:05 »

Riippuu vähän, että minkälaiset.. :/ Kyllä joku musta menis, mutta toisaalta silloin ei oikein saa olla oma itsensä, mutta jos ne tulis niin en rupeaisi kapinoimaan. :D
tallennettu

Feeling Super! Super! Super! Suicidal.
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #13 : 31.01.08 klo 08:39 »

Ei kuitenkaan
Onhan koulupuvulla hyvät puolensa joita on mainittu jo edeltävissä viesteissä, kuten kiusaamisen väheneminen (?), vaatteiden valitsemisen helppous... Mutta sitten toisaalta, olisiko se kivaa kun kaikki näyttäisivät samalta? Miten tunnistaisi ihmiset vaikka kauempaa, jos hiukset eivät ole pinkit tai niissä ei ole mitään supertaideteos kampausta? Koulupuvut tekisivät ihmisistä samannäköisiä mutta eri kokoisia. Nykyään ihmisten kokoa voi hämätä aika paljon vaatteilla, mutta koulupuku ei sitä tekisi. Siinähän on suoraanverrattavissa muihin. Voisi kuvitella, että se ruokkisi psyykkisiä sairauksiaa kuten anoreksiaa.
« Viimeksi muokattu: 31.01.08 klo 09:09 kirjoittanut Vigly » tallennettu
yuho
kupoliitti

Viestejä: 98Profiili WWW
« Vastaus #14 : 31.01.08 klo 08:43 »

<Otakukommentti> Vain tytöille! 8) </otakukommentti>
Nojoo, ei missään nimessä. Ensinnäki koulusta tulis entistä laitosmaisempi ja ankea, oppilaiden yksilöllisyys kärsisi jollain tasolla, ja lisäksi Suomessa on muutenkin niin hyvä toimeentulo ihmisillä etten ole ikinä nähnyt ketään edes väheksyttävän vaatteiden takia, saatika kiusattavan. No toki jotain luokan ainoaa goottia saatetaan nälviä goottiutensa takia mutta se on oma valintansa eikä rahaan liity mitenkään, kuten ehkä näissä isoissa maissa.

Kaikenlisäksi minä en sais pukeutua mustaan, tykkään mustasta : <<

Ehkä paras ois silti että kaikki menis kouluun alasti niin ei tulis mitään riitoja.
tallennettu

Naori
oekakisti

Viestejä: 12


grrrrr


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 31.01.08 klo 08:44 »

Ehdottomasti KYLLÄ!!!!! Niin kuin jotkut ovat jo sanoneet;
se parantaisi tasa-arvoa kouluissa...
                                                 
tallennettu

どうか酷い夢だと答えて欲しい。
madu
foorumisti

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #16 : 31.01.08 klo 09:48 »

Jotenkin vaan en osaisi kuvitella koulupukuja Suomen koulusysteemissä. En tiedä olenko ainoa, joka kokee näin, mutta omasta koulukokemuksestani jäi kuitenkin aika rennot ja informaalit fiilikset - ei se nyt niin kovin laitosmaista ollut. Koulupukupakko taas tuhoaisi tuon ilmapiirin aika tehokkaasti.

Ihan pukeutumisen kannalta en lähde sanomaan mitään, koska olen muotivammainen - päälle menee ne farkut, joissa on vähiten reikiä polvessa ja pinon päällimmäinen t-paita, mutta tosiaan en oikein uskoisi sen mitenkään auttavan tunnelmaa kouluissa.
tallennettu

last.fm | katsotut animet | type-moon faggotry 4 life | MOU IKKAI! | ざわ・・・・
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 31.01.08 klo 10:45 »

Jos suomeen tulisi koulupuvut, niin ne eivät todellakaan myötäilisi niitä mangarepellyksiä. Kuten joku jo otti huomioon, niin käymme koulua pääasiassa vuoden kylmempänä puoliskona (esimerkiksi japanilaiset ja britit opiskelevat tietääkseni myös lämpimällä) joten vaateyhdistelmä olisi esimerkiksi:
- hikinen harmaa pusakka (tai mahdollisesti tasainen peruspunainen tai perussininen), ehkä tylsä kravatti ja paksut tavalliset, normaalilahkeiset (ei missään nimessä timmit) housut. Eli siitä vain, tuo on vähän realistisempi lopputulos kuin se, että kaikille tulee ihkut vekkihameet ! 8)

Tavallisista vaatteista huomaa paremmin ihmisten aatteet ja osaa lähestyä samanhenkisiä ihmisiä.

"Ei. "

// Mutta jos joskus olisi ihan pakko käyttää jotain, niin tuen jotain mahdollisimman naurettavaa/säälittävää/tyylitöntä vaatepartta, jotta voisin ottaa koko puvun huumorilla näinä viimeisinä kouluvuosinani : D
« Viimeksi muokattu: 31.01.08 klo 11:24 kirjoittanut Kometae » tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
nöff
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


nänänää.


Profiili
« Vastaus #18 : 31.01.08 klo 10:48 »

Se olisi musta aika hupsua, ja japanimaista. En kyllä tiedä ;D Joo, kuten joku mainitsi, ne varmaan pitäisi hankkia itse, ja minun näkökulmastani  se ei olisi kovin kivaa.. ;/
tallennettu
madu
foorumisti

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #19 : 31.01.08 klo 11:19 »

Se olisi musta aika hupsua, ja japanimaista.

Käytetäänhän Englannissakin koulupukuja, ei se ole pelkästään japanilainen juttu.

Tuosta koulukiusaus/syrjintä vaatteiden perusteella -jutusta vielä, että ei koulupuvut sitäkään täysin kumoaisi. Kiusaaminen ei tarvitse mitään isoja syitä, uskoisin esimerkiksi sen, että oppilas joutuu käyttämään isoveljen/siskon vanhaa pukua perheen taloudellisen tilan takia riittävän kiusaajien hampaisiin joutumiseen.
tallennettu

last.fm | katsotut animet | type-moon faggotry 4 life | MOU IKKAI! | ざわ・・・・
Sivuja: [1] 2 3 ... 11  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.034 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste