sisällön alkuun
18.11.2017 19.46 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ecchi na no wa ikenai to omoimasu!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?
Tietenkin! - 14 (5.9%)
No vaikkapa - 39 (16.4%)
Aivan sama... - 56 (23.5%)
En mielelläni - 63 (26.5%)
En! - 66 (27.7%)
äänestäjiä yhteensä: 209

« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 4 [Kaikki]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?  (Luettu 42396 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« : 16.10.07 klo 15:09 »

Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?

Jotkut luulevat, että "Ne japanilaiset on rumia ja niillä on hassu ääni!".
Mutta entä sinusta? Tahtoisitko käydä juuri nyt koulua ihanassa koulupuvussa?
« Viimeksi muokattu: 01.11.07 klo 15:04 kirjoittanut Usudas » tallennettu
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #1 : 16.10.07 klo 16:36 »

Joidenkin mielestä japanilaiset ovat rumia ja joidenkin mielestä heillä on hassu ääni. Ei harhaluulo, vaan mielipide. (ennakkoluulo?)

Asiaan. Olisihan Japaniin syntyminen ihan jees, niin kuin melkein mihin tahansa hyvinvointivaltioon. Olen ihan iloinen, että olen syntynyt Suomessa, mutten varmaan kauheasti ulkomaille hinkuisi japanilaisenakaan.
En kuitenkaan haluaisi juuri nyt asua Japanissa, sillä koulupuvut, kuuden työpäivän viikko ja nk. iltakoulu (siis se että käydään vapaaehtoisesti lisätunneilla koulun jälkeen tjsp.) eivät hirveästi miellytä ainakaan Suomeen verrattuna. Lisäksi olen jostain kuullut, että Suomi olisi Japania "parempi" asuinpaikka turvallisuuden, työnsaantimahdollisuuksien tms. tilastoseikkojen osalta. Eivätkä ne animen, mangan, j-musiikin tai vaatteiden parempi saatavuus niin paljoa houkuta ettäkö niiden takia Japanissa haluaisin asua.
tallennettu
forte
Vieras
« Vastaus #2 : 16.10.07 klo 16:51 »

En. Ainakaan mielelläni. Minulla ei ole mitään ongelmaa heidän puheensa tai ulkonäkönsä kanssa, mutta sukupuolisyrjintä ja pelottavan vahva kulttuuri kuuluvat osaan käsitykseeni Japanissa. Myös rahatilanne sun muu on Japanissa heikoilla tavallisilla kansalaisilla ainakin maantiedon tuntien mukaan. Maahan liittyy monia seikkoja, jonka takia en haluaisi asua siellä ainakaan koko elämääni saati sitten syntyä sinne. Eri asia tietysti olla japanilainen syntyään ja asua jossain muualla, esimerkiksi täällä suomessa. En osaa siinä tapauksesa sanoa, mutta vastaus oli, etten mielelläni.
tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 16.10.07 klo 20:29 »

En!
Suomi on hyvä, turvallinen ja rauhallinen paikka asua. Myöskin yhteiskunnan rakenne on melko tasainen, ei ole hirveästi joko köyhiä tai rikkaita. Myös "suomalaisuus" sallii tunteiden näyttämisen, joka tuntuu olevan japanissa melko harvinaista - johtuen juuri perinteistä.
On myös mukavaa kun "kaikki eivät ole aivan samannäköisiä" - kaikki eivät ole musta/ruskeahiuksisia. Vähän yleistystä ehkä, mutta suomessa on kuitenkin aika laaja väriskaala hiuksissa. Ja vaaleita hiuksia voi värjätä...! Tämä ei ole mikään hengen asia, tuli vain mieleen :P
Mutta, olen varsin tyytyväinen synnyttyäni suomeen. Ei sitä tiedä, jos vaikka olisin syntynyt Sveitsiin - voisin pitää siitä ehkä jopa enemmän, kuin suomesta.
Mutta, en minä pelkän harrastuksen takia haluaisi asua jossakin (Vaikka Japanissa onkin Yamahan tehtaat...).
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #4 : 16.10.07 klo 22:00 »

Asiaan. Olisihan Japaniin syntyminen ihan jees, niin kuin melkein mihin tahansa hyvinvointivaltioon.
Japanissa on käsittääkseni aika surkea sosiaalihuolto verrattuna Suomeen. "Normaalit" ihmiset siellä ovat ahkeria ja työskentelevät paljon miksi keski-luokka toimeentulevaa. Siellä on suhteessa Suomeen verrattuna paljon asunnottomia ja sosiaalisesti syrjäytyneitä ihmisiä joille ei apua heru sosiaalihuollolta.

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
francesc
Vieras
« Vastaus #5 : 17.10.07 klo 00:24 »

Jotkut luulevat, että "Ne japanilaiset on rumia ja niillä on hassu ääni!".
Mutta entä sinusta? Tahtoisitko käydä juuri nyt koulua ihanassa koulupuvussa ja lukea metrossa mangaa?

Jotkut luulevat taasen, että japanilaisuus on alusta loppuun vain mangan lukemista ihanassa koulupuvussa...

En hemmetissä. Olisin halunnu syntyä mielummin afroks.
tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #6 : 17.10.07 klo 01:49 »

Naah. Jostain kumman syystä tahtoisin olla venäläinen. Hehhistä
tallennettu
Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #7 : 17.10.07 klo 06:51 »

En kyllä mielelläni. Käsitykseni mukaan eivät esimerkiksi cosplayaamista kovin hyvällä katso. Täällä selviää hämmentyneellä tuijotuksella <3

 En kuvittele Japania oikeastaan minkäänlaiseksi, ja ilman kunnon tietoja ajatus sinne syntymisestä vain ahdistaa. Suomi on hyvä paikka, Ruotsi olisi kiva paikka myös, sinne uskaltaisin toivoa syntyneeni. Melkoisen nihkeästi itseni voisin Japaniin kuvitella. Ei aivan ensimmäisenä todellakaan.

Koulupuvut olisivat kyllä ihan käytännölliset Suomeenkin, miksi niistä nousee aina poru, onhan työpaikoillakin usein yhtenevät asut? Koulu on opiskelua varten, ei itsensä esittelemistä.
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 17.10.07 klo 09:16 »

En! Vaikka Suomessa onkin muutama asia, joita voisi muuttaa en silti haluaisi olla syntynyt missään muualla. Täällä on viihtyisää, jos ei välitä junteista. Enkä tuolla nyt tarkoittanut maatalouden harjoittajia, vaan yleisjuoppoidioottiperussuomalaisia.
tallennettu

nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 17.10.07 klo 12:30 »

En. Ja perusteluina nämä samat, mitä monet muutkin ovat sanoneet. Sosiaalihuolto on/ei ole. Työskennellään kuusi (tai seitsemän) päivää viikossa ja lomaa on kaksi viikkoa vuodessa. Ja ne tabut: seksuaalisuus on hyst-hyst, paitsitietenkin lonkeroraiskausmangoissa, mutta se onkin melkein ainoa asia missä sitä saa tuoda... tuota ulos. On sieläkin niitä pornoluolia, tiedetään, mutta näin yleisesti. Ajatellaan vaikka teini-ikäistä tyttöä x ja poikaa y jotka seurustelevat keskenään, eivätkä saa kulkea kadulla käsikädessä, etteivät vain vanhemmat saisi kuulla. Huh-huh sanon mie.
tallennettu

forte
Vieras
« Vastaus #10 : 17.10.07 klo 13:19 »

Vieläpä tuli yksi ihan varteenotettava juttu mieleen. Ainut syy, minkä takia vastasin "En mielelläni" on se, että japanin koulutustaso on kaupunkialueilla hyvä. Yliopistot sun muut ovat hyvätasoisia ja koulutuksesta on muutenkin huolehdittu. Koulupuvut ovat yksi koulun siisteysjärjestely, eikä minulla ole mitään niitä vastaan.
Sosiaalituki ja muu yhteiskuntasysteemi on minusta se suurin ongelma edelleen. Joissakin Amerikan osavaltioissa tilanne on lähes sama, mutta rahatilanteet ovat tasaisemmat. En nyt varmaksi voi sanoa, mutta esimerkiksi palkka voi olla tappavan alhainen ja työttömyyskorvausta ei välttämättä ole Japanissa tiedossa, koska siellä ei ole samanlaista sosiaalitukea kuin Suomessa.
tallennettu
Mannytsu
kupoliitti

Viestejä: 180


Mandariini


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 17.10.07 klo 20:38 »

Vaikkapa... Ihan sama toisaalta. Olisihan se kiva olla japanilainenkin, mutta olen ylpeä suomalaisista juuristani : D Minulle on oikeastaan iha sama minkämaalainen olisin, KUNHAN en olisi Amerikkalainen tai irakilainen (en halua asua sodan keskellä)

Entäpä jos olisinkin puolijapsi!
tallennettu

The Nightmare Begins. And You Can Hear the Cry of the Planet
francesc
Vieras
« Vastaus #12 : 17.10.07 klo 21:41 »

Minulle on oikeastaan iha sama minkämaalainen olisin, KUNHAN en olisi Amerikkalainen tai irakilainen (en halua asua sodan keskellä)

Voisithan olla Irakilainen joka asuis vaik Iranis! Sit ei sais kyl kuunnella musiikkii :(
tallennettu
Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #13 : 24.10.07 klo 18:55 »

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.

Mutta hameiden pitäisi olla mallia vyö!!! ;(

Ei kyllä ihan ensimmäisenä haluaisi japanilainen olla, varmasti hyvin toimeentulevana ihan mukavaa, mutta toisaalta, sitten jos olisikin sitä heikompaa luokkaa... Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.

Ruotsalainen olisin kyllä mielelläni. :P
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 24.10.07 klo 19:15 »

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.

Mutta hameiden pitäisi olla mallia vyö!!! ;(


Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.
tallennettu

Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #15 : 24.10.07 klo 19:31 »

Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.

Tota, mikä siis oli pointti? Onko ne oikeesti vöitä (yattaaa!!) vaiko jotain tylsiä pitkiä hameita?
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #16 : 24.10.07 klo 20:25 »

Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.
Itseasiassa, muutamia asioita lukuunottamatta, siellä on paljon halvempaa kuin Suomessa. Viimeiseksi kuulin, että matkustaminen on sittenkin samaa hintaluokkaa kuin Suomessa tai jopa halvempaa.
Japanilainen työkaverini luetteli monia monia asioita jotka on paljon halvempaa kuin Suomessa, jos ei valitse sitä kalleinta mahdollista vaihtoehtoa. Esimerkiksi ruoka on paljon halvempaa tiettyjä hedelmiä lukuunottamatta, vaatteet, kirjat, kangas, parturikampaamo... Itse suhtaudun melko varauksella hehkutuksiin mutta jos moni ihminen on jo kehunut sitä miten halpaa siellä on niin kai uskon.
Asuminen Tokiossa ei ole edullisempaa kuin täällä.

Hyvä ystäväni pääsi sinne opiskelemaan yliopistoon :) Toinen kaverini pääsi vaihtoon yliopistoon. Ei kait se vaikeetakaan ole ellei ole aivan tunari.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #17 : 24.10.07 klo 22:37 »

Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.
Itseasiassa, muutamia asioita lukuunottamatta, siellä on paljon halvempaa kuin Suomessa. Viimeiseksi kuulin, että matkustaminen on sittenkin samaa hintaluokkaa kuin Suomessa tai jopa halvempaa.
Japanilainen työkaverini luetteli monia monia asioita jotka on paljon halvempaa kuin Suomessa, jos ei valitse sitä kalleinta mahdollista vaihtoehtoa. Esimerkiksi ruoka on paljon halvempaa tiettyjä hedelmiä lukuunottamatta, vaatteet, kirjat, kangas, parturikampaamo... Itse suhtaudun melko varauksella hehkutuksiin mutta jos moni ihminen on jo kehunut sitä miten halpaa siellä on niin kai uskon.
Asuminen Tokiossa ei ole edullisempaa kuin täällä.

Hyvä ystäväni pääsi sinne opiskelemaan yliopistoon :) Toinen kaverini pääsi vaihtoon yliopistoon. Ei kait se vaikeetakaan ole ellei ole aivan tunari.Entäs sitten palkkataso? Se nimittäin vaikuttaa aika paljon maan kalleustasoon, jos palkat ovat keskimäärin alhaisemmat kuin Suomessa (tuskin ovat, varmaan korkeammat). Pitäisi käydä paikan päällä tutustumassa, niin saisi jonkinlaisen käsityksen paikasta. Se vain vaatisi sitä täpäkkää vähäsen, samallahan pitäisi tietenkin Kiina ja Etelä-Korea käydä tarkistamassa.

Onko Japanissa yliopistoissa lukukausimaksut? Koska jos on, niin sehän on heti jo vähän ikävämpää kuin täällä, jossa koko vuosi maksaa ~100 euroa. Ei taida opintotukeakaan tippua Japanissa ;( ja kilpailu opiskelupaikoista lienee kovempaa (täällähän kuka vain lukion käynyt pääsee helposti johonkin yliopistoon/korkeakouluun jos ei ole kauhean nirso).

Onnea kuitenkin ystävällesi, vaatii paljon päästä opiskelemaan Japaniin, kieli pitää varmaan hanskata jollain lailla? Mihin yliopistoon pääsi, Tokioon? :) Vaihtoonhan pääsee helposti, ainakin TKK:lta näyttäisi onnistuvan kunhan tarpeeksi aikaisin ilmoittautuu.
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
Mysha
foorumisti

Viestejä: 37Profiili WWW
« Vastaus #18 : 25.10.07 klo 05:20 »

Jaa, aika hankala kysymys, kun en ole koskaan ajatellut asiaa. Jotenkin tuosta metrossa mangaa-jutusta tuli mieleen että ei sitä tarvii olla japanilainen lukeakseen mangaa metrossa eikä tarvii olla japanilainen päästäkseen olemaan Japanissa niin että matkarahat vaan kasaan ja nenä kohti Japania.
Eli varmaan minusta on ihan kiva olla mitä olen, vaikka tuo erilainen kulttuuri kiehtookin. Japanilaisilla on paljon juttuja joista tykkään mutta niin on esim. ranskalaisilla ja englantilaisillakin.
tallennettu

Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #19 : 25.10.07 klo 20:29 »

Onnea kuitenkin ystävällesi, vaatii paljon päästä opiskelemaan Japaniin, kieli pitää varmaan hanskata jollain lailla? Mihin yliopistoon pääsi, Tokioon? :)

En tiedä tai muista mutta toinen kaverini pääsi vaihtoon Tokyoon. Hyvä ystäväni pääsi opiskelemaan Kyuushun saarelle, Beppuun, Oitaan. Öö en tiedä mikä on yliopiston nimi mutta alan tiedän.

En tiedä tosiaankaan noista lukukausimaksuista mutta saahan sen selville googlettamalla :P Englanniksi varmasti saa tietoa.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #20 : 28.10.07 klo 02:39 »

Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.

Tota, mikä siis oli pointti? Onko ne oikeesti vöitä (yattaaa!!) vaiko jotain tylsiä pitkiä hameita?

Pointti oli se, että ei ne koulupuvut oikeasti ole mallia vyö. Vaan ne on ihan normaalipituisia hameita, joita sitten tytöt rullaavat lyhyemmiksi. Siis tarkoitukseni oli vain korjata virheellinen käsitys, että esim animessa nähtävät miniminihameet olisivat se virallinen koulupuku.
tallennettu

Amira
foorumisti

Viestejä: 47


Kahvi ja muffe.


Profiili WWW
« Vastaus #21 : 28.10.07 klo 13:14 »

Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.

Tota, mikä siis oli pointti? Onko ne oikeesti vöitä (yattaaa!!) vaiko jotain tylsiä pitkiä hameita?

Pointti oli se, että ei ne koulupuvut oikeasti ole mallia vyö. Vaan ne on ihan normaalipituisia hameita, joita sitten tytöt rullaavat lyhyemmiksi. Siis tarkoitukseni oli vain korjata virheellinen käsitys, että esim animessa nähtävät miniminihameet olisivat se virallinen koulupuku.
Hameet yltävät ihan nilkkoihin saakka. Ne ovat oikeastaan aika painavia ennenkuin niihin tottuu ja todella hiostavia (tosin, Japanin ilmastossa, mikä nyt ei olisi). Ei siis todellakaan ole sellaisia kusirajahameita mitä nuo manga-kirjat pursuavat pantsut vilahdellen. Opiskelijat itse rullaavat mekkoja sitten ylös, pistävät vyön jotta se edes jotenkuten pysyisi paikallaan ja sitten kun kouluun päästään ja opettajia tulee vastaan niin hirveällä kiireellä rullataan takaisin alas ettei tule sanomista.

Oma vastauksenikin on, että ei, en olisi halunnut syntyä japanilaiseksi. Olen ihan tyytyväinen siihen, että synnyin täällä Suomessa ja osaan ajatella ja toimia itsenäisesti. En nyt mitenkään japanilaisia mollaten, mutta olisihan ne maailman arvot vähän erilaiset jos olisi Japaniin syntynyt. Hyvin rajoitteisesti tietäisi urbaaneista 'ulkomaalaisista', tekisin hirmu pitkää työtäpäivää/koulupäivää, jossa ei itse pysty tekemään valintoja (mm. verrattuna Suomen lukioihin) ja nukkuisin tyyliin 2h/vrk:ssa.

Olen puoliksi aasialainen ja olen siitä ihan ylpeä ja onnellinen, kun on juuria siellä täällä ja tuntee erilaisia ihmisiä eikä ole vain tylsä suomalainen, mutta silti mieluummin asun Suomessa kuin aasiassa. Täällä on kuitenkin kaikki niin mukavasti ja hyvin, että maailmanmatkustelu innostani huolimatta tänne on aina ihana palata ja tietää, että on jokin paikka jossa kaikki on mukavan turvallista ja hyvin noin yleisesti.
tallennettu
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« Vastaus #22 : 28.10.07 klo 16:53 »

Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.

Tota, mikä siis oli pointti? Onko ne oikeesti vöitä (yattaaa!!) vaiko jotain tylsiä pitkiä hameita?

Pointti oli se, että ei ne koulupuvut oikeasti ole mallia vyö. Vaan ne on ihan normaalipituisia hameita, joita sitten tytöt rullaavat lyhyemmiksi. Siis tarkoitukseni oli vain korjata virheellinen käsitys, että esim animessa nähtävät miniminihameet olisivat se virallinen koulupuku.
Hameet yltävät ihan nilkkoihin saakka. Ne ovat oikeastaan aika painavia ennenkuin niihin tottuu ja todella hiostavia (tosin, Japanin ilmastossa, mikä nyt ei olisi). Ei siis todellakaan ole sellaisia kusirajahameita mitä nuo manga-kirjat pursuavat pantsut vilahdellen. Opiskelijat itse rullaavat mekkoja sitten ylös, pistävät vyön jotta se edes jotenkuten pysyisi paikallaan ja sitten kun kouluun päästään ja opettajia tulee vastaan niin hirveällä kiireellä rullataan takaisin alas ettei tule sanomista.
Ahaa siksi joillain mangahahmoilla on koulupuvussa vyö.
tallennettu
LilyAngel
foorumisti

Viestejä: 84


Jos masentaa, kissa piristää!


Profiili
« Vastaus #23 : 29.10.07 klo 18:34 »

Totta puhuen minulle olisi ihan sama olisinko ollut japanilainen vaiko en. Olisin kumminkin ruvennut valittamaan, että miksi olen syntynyt tänne enkä muualle. Ihan hyvin voisin olla puoliksi aasialainen ulkonäköni puolesta, niin ihmiset luulevat. Miten olisi britti, ja sitten puoliksi japanilainen? Haluan olla aina puoliksi jotain...

Jos olisin syntynyt Japanissa niin mieluusti haluaisin geishaksi tahi sitten japanilaiseen musiikkibisnekseen. Ei tulisi elämäni olemaan helppoa, ei todellakaan.
tallennettu

forte
Vieras
« Vastaus #24 : 29.10.07 klo 21:07 »

Jos olisin syntynyt Japanissa niin mieluusti haluaisin geishaksi tahi sitten japanilaiseen musiikkibisnekseen. Ei tulisi elämäni olemaan helppoa, ei todellakaan.

Ainakin minun tietojeni (jotka rajoittuvat Geishan muistelmiin) mukaan Geishat kuuluvat kiinalaiseen kulttuuriin.
Itse kyllä olen sen verran haltioitunut elokuvan takia (olkoonkin vain elokuvaa), että jos olisin syntynyt muutama vuosikymmen (miksei nytkin, mieluummin silloin) kiinalaisena, tahtoisin geishaksi. Tietysti aiheeseen kuuluu vaikka mitä kurjuutta ja kuria, mutta puolensa silläkin.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #25 : 29.10.07 klo 21:28 »

Ainakin minun tietojeni (jotka rajoittuvat Geishan muistelmiin) mukaan Geishat kuuluvat kiinalaiseen kulttuuriin.

Perustuuko tuo tietosi siis pelkästään elokuvaan? Olen lukenut kirjan kauan sitten, eikä siinä muistaakseni mainittu mitään sellaista, eikä elokuvassakaan. Ihmettelin hetken että miten tuo tieto on voinut mennä minulta totaalisesti ohi... Olen kuitenkin joskus ottanut selvää geishoista.
Sen ainakin tiesin että ensimmäiset geishat olivat miehiä.

Elokuvan katsomisen jätin viimetinkaan, koska petyin siihen kuullessani elokuvan tekemisestä että se on hollywood-elokuva ja päähenkilöitä näyttelevät kiinalaiset naiset. Odotin muutenkin että se olisi huono mutta ei se mikään aivan surkea ollutkaan kun lopulta katsoin sen. Kirjasta tykkäsin paljon

Katsoin nopeasti Wikipediaa ei siellä mainittu mitään tuosta, mitä väitit.

Elokuva että kirjan tapahtumat perustuvat ihan Japaniin.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
forte
Vieras
« Vastaus #26 : 29.10.07 klo 21:34 »

Ai kuuluuko? :o

Mistä ihmeestä olen saanut koko jutun päähäni...
Minun moka.

[/turhuus]
tallennettu
Amira
foorumisti

Viestejä: 47


Kahvi ja muffe.


Profiili WWW
« Vastaus #27 : 31.10.07 klo 14:23 »

Ainakin minun tietojeni (jotka rajoittuvat Geishan muistelmiin) mukaan Geishat kuuluvat kiinalaiseen kulttuuriin.
Perustuuko tuo tietosi siis pelkästään elokuvaan? Olen lukenut kirjan kauan sitten, eikä siinä muistaakseni mainittu mitään sellaista, --Olen kuitenkin joskus ottanut selvää geishoista.
Sen ainakin tiesin että ensimmäiset geishat olivat miehiä.
Erään kiinalaisen ystäväni mukaan Geishat kyllä ovat peräisin Kiinasta. En muista nyt tarkalleen oliko se niin, että nuo puvut olivat perua Kiinasta vai koko Geisha-ideana, mutta kyllä se tuolta Kiinan puolelta on jossain määrin lähtenyt. Japanissa tuntuu olevan todella paljon vaikutteita eri maista ja kulttuureista, joista he ovat sitten rakentaneet tämän oman kulttuurihaaransa.
tallennettu
forte
Vieras
« Vastaus #28 : 31.10.07 klo 16:07 »

Nyt äkkiä googlattuna ja yksinkertaisesti wikipediasta katsomalla kaikki voivat saada selville, että geishojen alkuperä ainakin internetin mukaan on Japanista.

Eli, jos olisin japanilaissyntyinen ja asuisin siellä, ja jos minulla olisi mahdollisuus ns. opiskella/päästä/pyrkiä, mitä vain, geishaksi, käyttäisin sen.
tallennettu
Skut
foorumisti

Viestejä: 65


Generalfeldmarschall


Profiili
« Vastaus #29 : 01.11.07 klo 01:23 »

Geishat, kimonot saatikka mitkään japanilaiset historiaan liittyvät asiat eivät oikeastaan ole suoraa kopiota mistään. Japanilaisilla on usein ollut tapana ottaa muilta hyväksi havaittuja ideoita ja muokata niistä itselle sopiva kokonaisuus. Kiinalaisesta kulttuurista ei myöskään löydy suoraan verrattavaa ammattia geishaan.

On kyllä totta että kimonoon on vahvasti vaikuttanut kiinanalisten käyttämä hanfu vaatetus, joka on ilmeisesti joskus yli vuosituhat sitten japaniin rantautunut. Yhtäläisyyksiä Hanfuun voi myös löytää korean ja vietnamin kansallisvaatetuksistakin.
Ylipäätään aasiassa ei oikein voi välttyä törmäämästä kiinan kulttuurin vaikutuksiin, johtunee kiinan monituhatvuotisesta kulttuurista.
tallennettu

I love the smell of napalm in the morning.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #30 : 01.11.07 klo 23:40 »

Eiköhän geishojen alkuperästä ole keskusteltu tarpeeksi tässä ketjussa. Jatketaan aiheesta, eli siitä, olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi. Geishoille voitte perustaa oman ketjun.

300!
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Hinako
foorumisti

Viestejä: 80Profiili WWW
« Vastaus #31 : 02.11.07 klo 18:24 »

laitoin No vaikkapa. Mutta minulle kyllä riittää että näytän luonnostani 'hieman' aasialaiselta. Sopivalla meikkaustylillä saan itseni näyttämään vielä enemmän aasialaiselta. :)
tallennettu

Thought I'm standing by your side
I feel so lonely I could cry
Never say die
Leave me alone in the night
Keep me away from the light
Razorblade cuts the line
Never say never say die
choutarou
foorumisti

Viestejä: 45Profiili WWW
« Vastaus #32 : 03.11.07 klo 19:17 »

Ei, en usko että olisin tyytyväisempi elämääni jos olisin syntynyt japanilaiseksi. Ja mistäpä sitä tietää?
Itse pidän pohjoismaalaisesta kulttuurista ja tavoista erittäin paljon, enkä usko että osaisin arvostaa japanilaista kulttuuria samalla tavalla kuin siitä ajattelen siitä itse pohjoismaalaisena.
Ja itselläni on tällainen kuva että koska Japani on nyt niin in Suomessa niin varsinkin monet pikkutytöt saattaisivat vastata kyllä. En haasta tällä riitaa tai mitään, mutta sellainen on käsitykseni eräiden kokemusten perusteella.
tallennettu
bigcitydreams
foorumisti

Viestejä: 48


piupokspum.


Profiili
« Vastaus #33 : 08.11.07 klo 15:36 »

En ehkä, mutta olisi kiva jos vaikka toinen vanhemmista olisi alunperin japanilainen, ja olisi sukua siellä jne. ja käytäisiin siellä(ja ehkä olisin perinyt häneltä ulkonäköni...).
tallennettu

[MY HEART WAS STOLEN BY THE OWL OF THE NIGHT]
Elysion
foorumisti

Viestejä: 57


Internet is serious business


Profiili
« Vastaus #34 : 23.11.07 klo 22:04 »

En todellakaan, mutta olisin halunnut syntyä Pohjois-Koreaan. Rakas Johtaja pitäisi minustakin huolen.

Itseasiassa olen tyytyväinen Suomeen vaikken olekaan isänmaallinen. Japanissa haluaisin käydä kerran. Kuulin muuten että Japanissa voi huomata kuinka kohteliaita japanilaiset ovat turisteille (ja huomata sivusta kuinka makeilu jätetään väliin japanilaisen asiakkaan kohdalla.)
« Viimeksi muokattu: 24.11.07 klo 02:22 kirjoittanut Kasumi » tallennettu
Viper7
foorumisti

Viestejä: 58


>_>


Profiili
« Vastaus #35 : 14.12.07 klo 16:14 »

Vaikka animea katsonkin, olen sen verran ylpeä omasta suomen kansalaisuudestani ja elin oloistani etten usko että ruoho olisi juurikaan vihreämpää maapallon kääntöpuolella.  En myöskään lajittele itseäni japani hulluksi johon moni animen katsoja on sortunut joten vastus on simppelisti:

En

Kivaa kansaa japanissa silti varmasti on ja elinolotkin varmaan kohtuu mukavat. Suomen "sukulais" kansaksikin on jossain povattu.
tallennettu

We cannot become what we want to be by remaining what we are.
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #36 : 15.12.07 klo 11:30 »

Jos olisin syntynyt, olisin tyytyväinen. Mutta en haluaisi ikänä kylläkään muuttaa sinne. Yh. Olen kai rasistinen, mutta kuolisin ennemmin kuin muuttaisin sinne Hinga hanga-kielen keskelle.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #37 : 15.12.07 klo 17:02 »

Jos olisin syntynyt, olisin tyytyväinen. Mutta en haluaisi ikänä kylläkään muuttaa sinne. Yh. Olen kai rasistinen, mutta kuolisin ennemmin kuin muuttaisin sinne Hinga hanga-kielen keskelle.
Mitäh? :D En minäkään mielelläni juuri japanilaiseksi, mutta en kuolisi sen takia kuitenkaan. Joku voisi ajatella aivan samaa Suomesta. Täällä on aina kylmää, ihmiset ovat tylyjä ja "talvisin" harmaata ja sataa vettä. Lisäksi ruoka ja kaikki muu on kalliimpaa Japaniin verrattuna. :D
Kielikin on paljon kauniinpaa kuin suomi joka ulkomaalaisten korvissa kuulostaa mutinalta. En ymmärrä tuota "Hinga hanga" esimerkkiäsi myöskään. Noh, japanilaiset on yhtä rasistisia kuin suomalaiset, tai enemmän naapurimaan kansalaisia kohtaan näin yleistäen. "hyi, korealainen, kiinalainen" mutta niinhän mekin täällä tykätään sveduist, eestiläisistä ja venäläisistä. *sarkasmi* En itse ole rasisti kylläkään.

Etelä-Koreaan olisi ehkä ollut kiva syntyä mutta suomalaiseksi syntyneeksi olen tyytyväinen meidän sosiaalihuollon vuoksi. ^^; Korean kieli on minusta hyvin kaunis ja kulttuuri hyvin kiehtova. Japanista juuri nyt en osaa sanoa kun tämän päivän jälkeen olen täynnä Suomen japanilaisten asennetta. En tietenkään kaikkien mutta osan. ^^;
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Kitayama
foorumisti

Viestejä: 281


さぁ、ぼうしやさん?


Profiili WWW
« Vastaus #38 : 16.12.07 klo 00:39 »

Kaikki varmaan jo arvaavat minun mielipiteeni, mutta sanon kuitenkin: en! Japani on varmasti hieno maa, jolla on hyviä puolia siinä missä muillakin mailla, mutta olen hyvin onnellinen suomalaisuudestani enkä halua muuttaa muualle. Tuntuu lottovoitolta, joten miksi täältä poiskaan haluaisi. Sen sijaan vaihto-oppilaaksi olisi kiva mennä, haluaisin kokea japanilaisen kulttuurin ihan itse ja nähdä mitä tavallinen elämä on siellä (japaninopettajani mukaan ei loppujen lopuksi niin hirveän erilaista Suomen menosta - ja tässä asiassa luotan japanilaisen sanaan).

Enpäs oikeastaan edes haluaisi näyttää japanilaiselta, mutta myönnän, että olisi kiva olla sellainen pieni, hento ja hoikka niin kuin monet japanilaistytöt. Mutta tuollainen perfektionismi on perin masentavaa, joten unohdetaan se.
tallennettu

ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #39 : 16.12.07 klo 10:13 »

Lainaus
Kielikin on paljon kauniinpaa kuin suomi joka ulkomaalaisten korvissa kuulostaa mutinalta. En ymmärrä tuota "Hinga hanga" esimerkkiäsi myöskään.

En ole kyllä ihan samaa mieltä varsinkaan tuosta kielestä. Kai jotkut voisivat ajatellakin sitä kauniina, ja soljuvan ihanana kielenä, mutta itse en. Suomi on kaunista, kaikkein kauneinta omasta mielestäni, eikä siinä ole mitään vikaa. Japani on... en sanokaan! tai ihan pienellä kirjoitan maailman kamalin kieli mielestäni. Tai ruotsi.
No, ei kau tuota hinga hanga-ilmaisua kukaan tajunnut. Mutta se vain kuulostaa ihan siansaksalta
Sry, että leikin fonteilla. ;)
tallennettu
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #40 : 16.12.07 klo 20:28 »

Ei kyllä liity aiheeseen, mutta huomautanpa vaan. Suomen kieltä pidetään ilmeisesti maailmalla ruman tai omituisen kuuloisena, koska siinä on paljon kaksoiskonsonantteja ja -vokaaleja eikä äänenpaino juurikaan muutu puhuttaessa. Kun taas vertaa vaikka ranskan kieleen, niin siellä on hirveästi poikkeussanastoa, koska jos ne menisivät kieliopin mukaan, niin ne kuulostaisivat rumalta, ja ranskan kielessä on tärkeää kuulostaa hyvältä.

Muuten, kun aiemmin ketjussa on puhuttu Japanin huonommasta elintasosta Suomeen nähden, niin aika vasta tulleen tutkimuksen mukaan Japanissa on parempi asua kuin Suomessa. (Tutkimuksessa mitattiin kaikkien maiden järjestys, Suomi taisi olla 12.-14. ja Japani 7.-10. Jos kiinnostaa, niin ensimmäiseksi sijoittui Norja.) Tutkimuksessa muistaakseni mitattiin mm. terveydenhuollon tasoa, luonnonmaantieteellisiä olosuhteita, palkkatasoja jne.
tallennettu
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #41 : 19.12.07 klo 09:41 »

Enpä oikeastaan. Tai no, itselleni sillä ei ole paljon merkitystä, kaikkialla varmasti on hyvät ja huonot puolensa. Olen sinänsä kuitenkin ylpeä kansalaisuudestani, enkä ymmärrä miksi suomalaisuuttaan pitäisi hävetä.

Olisi tietysti mielenkiintoista kokea miltä tuntuisi olla syntynyt Japanissa, sen kulttuurin ja tapojen mukaan, mutta toisaalta - maa kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta ulkopuolisen silmissä. Mutta en nyt sanoisi että se japanilaisuus olisi sen ihmeellisempää ja hienompaa. Suomessa on kuitenkin sen verran hyvä elintaso, että sen puitteissa en ajattelisi että olisi mukavampi olla syntynyt japanilaiseksi.(Vaikka tosiaan Lootuskukan mukaan Japani olisikin tässä edellä)

Tuli vain mieleen;  yleistäen väitän että japanilaiset ovat saamarin ylpeitä itsestään:  maastaan, sen tuotoksistaan ja kansastaan.

Joo no onhan se niinkin. Mutta enpäs voi tietää kun en japanilainen ole enkä sellaiseksi tule :D Mutta puhunkin näin yleisesti ottaen suomalaisen näkökulmasta. Sitä kiina-korea inhoa en kyllä ymmärrä.
« Viimeksi muokattu: 02.02.08 klo 23:40 kirjoittanut Èlewyn » tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Maryel
foorumisti

Viestejä: 58


O RLY?


Profiili WWW
« Vastaus #42 : 22.01.08 klo 19:54 »

Naah. Jostain kumman syystä tahtoisin olla venäläinen. Hehhistä

Hassua, yksi kaverini (tai oikeastaan ehkä kaksi) on osittain venäläinen.
No, olisin ehkäpä halunnut syntyä japaniin, mutta siellä on kuulemma kovin rankkaa koulunkäyntiä, esimerkiksi lukioihin on todella vaikea päästä. Mutta tietysti olisin halunnut syntyä mangan kotimaahan, tai ainakin luulisin niin...
tallennettu

''Raistlin majere, the asshole of DL, but we ladies always have a droll ready for bad boys.''

Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #43 : 22.01.08 klo 23:32 »

Enpä oikeastaan. Tai no, itselleni sillä ei ole paljon merkitystä, kaikkialla varmasti on hyvät ja huonot puolensa. Olen sinänsä kuitenkin ylpeä kansalaisuudestani, enkä ymmärrä miksi suomalaisuuttaan pitäisi hävetä.

Olisi tietysti mielenkiintoista kokea miltä tuntuisi olla syntynyt Japanissa, sen kulttuurin ja tapojen mukaan, mutta toisaalta - maa kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta ulkopuolisen silmissä. Mutta en nyt sanoisi että se japanilaisuus olisi sen ihmeellisempää ja hienompaa. Suomessa on kuitenkin sen verran hyvä elintaso, että sen puitteissa en ajattelisi että olisi mukavampi olla syntynyt japanilaiseksi.

Tuli vain mieleen;  yleistäen väitän että japanilaiset ovat saamarin ylpeitä itsestään:  maastaan, sen tuotoksistaan ja kansastaan.

Japanilaiset ovat parempia kuin korealaiset ja kiinalaiset. Korealaiset vielä alampiarvoisempia kuin kiinalaiset.
Ei voi kuvitellakkaan hyväksyvän tyhmien ulkomaalaisten kunniaa loukkaavia väitteitä, että Japanin historiankirjat kauniselisivat Japanin osuutta toisessa maailmansodassa. Tyhmien ulkomaalaisten pitää perua sanansa väittäessään että japanilaiset olisivat olleet julmia miehittäessään Korean, ja Kiinaa ja alistaneet paikallisia yms.

Kaikkihan taitaa kouluhistoriasta tuosta tietää mutta minä en koska meillä skipattiin toi. Luin itse joskus yksityiskohtaisemman selityksen noiden kolmen maiden välisistä suhteista, paikallisista kulttuureista ja historiasta. En itsekään ihmettele, jos suurin osa Korealaisista ja Kiinalaisista ovat japanilais-vihaisia. Sanon suurin osa, koska varmasti sieltä löytyy paljon niitäkin jotka pitävät Japanista ja jopa japanilaisista.
« Viimeksi muokattu: 23.01.08 klo 15:14 kirjoittanut Kasumi » tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #44 : 23.01.08 klo 19:53 »

No, olisin ehkäpä halunnut syntyä japaniin, mutta siellä on kuulemma kovin rankkaa koulunkäyntiä, esimerkiksi lukioihin on todella vaikea päästä.

Tuo olisi yksi suurimmista syistä, miksi olisin halunnut syntyä japanilaiseksi. Ah, ehkä keskiarvoni olisi vieläkin 9,5 tai enemmän eikä mikään surkea 8,7 tjsp. Täällä juuri kukaan ei tehnyt lukion alussa läksyjä, ja minusta tuntui siltä, että muut katsoivat minua kieroon, kun minä tein ne aina. Aloin siis tahallani jättää läksyt joskus tekemättä, ja nyt en enää tee niitä juuri koskaan, vaikka tahtoisin kuinka. (En tajua itseäni. Ehkä minulla vain on niin kova halu olla samanlainen kuin muutkin, mikä olisi ollut omiaan japanilaisessa koulussa, jossa [melkein] kaikki yrittävät parhaansa.)

Toivoin pienenä käyväni koulua sisäoppilaitoksessa, jossa olisi koulupuvut. Vieläkin tuo ajatus tuntuu aivan ihanalta.

En olisi halunnut syntyä japanilaiseksi, koska heidän/siellä on vaikeampaa oppia englantia. Tosin luulen, etten kielipääni vuoksi olisi sielläkään aivan sitä huonointa tasoa. Kielten kauneus riippuu enemmän käytetyistä sanoista ja etenkin puhujasta kuin kielestä itsessään.

Olen kuitenkin niin kiintynyt Suomeen, etten vaihtaisi suomalaisuuttani mihinkään.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
eddie
foorumisti

Viestejä: 28


You dare to hug me?


Profiili
« Vastaus #45 : 24.01.08 klo 14:49 »

 En olisi halunnut. Kova elämä, paljon itsemurhia ja Suomessakin on muutenkin turvallisempaa. Täällä ei riehu esimerkiksi kammottavia tsunameja tms.
 Japanilaisena olisi silleen kiva olla, koska he ovat niin kauniita ja laihoja, kulttuurista puhumattakaan.
tallennettu

Tampere Kuplittelen piakkoin. Edward kuittaa.
Marle-täti
foorumisti

Viestejä: 84


"Kultaseni, sinä olet aasi." -Muumimamma-


Profiili WWW
« Vastaus #46 : 21.04.08 klo 09:49 »

Jotkut luulevat, että "Ne japanilaiset on rumia ja niillä on hassu ääni!".
Japanilaiset eivät ole rumia D: päinvastoin!

En ehkä itse olisi halunnut syntyä japanilaisena. Ei minulla varsinaista syytä ole, mutta olen enemmän ylpeä siitä, kun olen suomalainen.
tallennettu

Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.
-Muumi-
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #47 : 21.04.08 klo 14:36 »

  Japanilaisena olisi silleen kiva olla, koska he ovat niin kauniita ja laihoja, kulttuurista puhumattakaan.
Mutta eipä se kauneus pelkästään japanilaisen leimasta tule 0_o. Siis, voihan siellää olla vaikka 7/8 timmiksiä, mutta ei sen takia ole laiha että on japanilainen.
tallennettu
francesc
Vieras
« Vastaus #48 : 21.04.08 klo 17:03 »

  Japanilaisena olisi silleen kiva olla, koska he ovat niin kauniita ja laihoja, kulttuurista puhumattakaan.
Mutta eipä se kauneus pelkästään japanilaisen leimasta tule 0_o. Siis, voihan siellää olla vaikka 7/8 timmiksiä, mutta ei sen takia ole laiha että on japanilainen.

Niin, ei se ehkä iitä rodusta tai kansalaisuudesta johdu, mutta jos oletetaan japanilaisen olevan Japanissa asuva henkilö, niin se ruokakulttuuri kyllä vaikuttaa. Ymmärtääkseni Japaninmaalla ei läskeillä ihan yhtä aktiivisesti kuin esim. suomessa.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #49 : 21.04.08 klo 20:46 »

  Japanilaisena olisi silleen kiva olla, koska he ovat niin kauniita ja laihoja, kulttuurista puhumattakaan.
Mutta eipä se kauneus pelkästään japanilaisen leimasta tule 0_o. Siis, voihan siellää olla vaikka 7/8 timmiksiä, mutta ei sen takia ole laiha että on japanilainen.

Niin, ei se ehkä iitä rodusta tai kansalaisuudesta johdu, mutta jos oletetaan japanilaisen olevan Japanissa asuva henkilö, niin se ruokakulttuuri kyllä vaikuttaa. Ymmärtääkseni Japaninmaalla ei läskeillä ihan yhtä aktiivisesti kuin esim. suomessa.

Ei kai niin, mutta siellä on paljon rikkaampi ruokakulttuuri kuin Suomessa ja itseasiassa käsittääkseni halvempaa riippuen raaka-aineista ja muusta. Ulkona syöminen raamen/yakisoba/karee raisu/takoyaki/muuta-ravintolassa on edullisempaa kuin, no vaikka täällä vähän vastaavan kebab-paikan ruoka. Mäkkärissäkin on siskon poikaystävän mukaan halvempaa kuin Suomessa. :D

Tosiaankin, siellä on laajasti eri ruokia ja rikas ruokakulttuuri ja japanilainen ruoka on hyvää~

Kyllä siellä niitä vähän pullukoitakin on mutta kauneusihanteena taitaa olla tytöillä joku laihahko tai laiha. Se on tiheästi asutettu maa ja kaikki tietävät että siellä on paljon ihmisiä. Sinne mahtuu vaikka minkälaisia ihmisiä joten ei kaikki japanilaiset ole todellakaan laihoja. Kauneusihanne on vähän semmonen.

// francesc: no joo, tietenkin. :) Halusin vain sanoa että AIVAN kaikki eivät olisi super laihoja :D
« Viimeksi muokattu: 22.04.08 klo 00:35 kirjoittanut Kasumi » tallennettu

Modern Life Is Rubbish
francesc
Vieras
« Vastaus #50 : 21.04.08 klo 20:52 »

Se on tiheästi asutettu maa ja kaikki tietävät että siellä on paljon ihmisiä. Sinne mahtuu vaikka minkälaisia ihmisiä joten ei kaikki japanilaiset ole todellakaan laihoja. Kauneusihanne on vähän semmonen.

Oon ymmärtänyt kuitenkin, että Japanissa pn suhteellisesti esim. Suomea vähemmän ylipainoisia?
tallennettu
Elysion
foorumisti

Viestejä: 57


Internet is serious business


Profiili
« Vastaus #51 : 30.04.08 klo 13:50 »

Oon ymmärtänyt kuitenkin, että Japanissa pn suhteellisesti esim. Suomea vähemmän ylipainoisia?
Mitä muutakaan voi olettaa, kun vertailukohde (Suomi) pitää hallussaan titteliä "Euroopan kolmanneksi lihavin kansa"? ^^

Mitä nyt poikaystävän kaveri kertoi, niin opiskelijat elää lähinnä Mc Donald's ruoalla ja nuudeleilla, halvimpia kun ovat.
tallennettu
Sekoleptikko
foorumisti

Viestejä: 229


ruts


Profiili WWW
« Vastaus #52 : 30.04.08 klo 15:40 »

No hei Daaah!11 Tietty oisin halunnu!!!11!! NiinQ six, ku siellä sais niitä magnoja helposti!

En, samoja perusteluja kuin edellisilläkin. Ja vaikka haluaisinkin ja olisin syntynyt, en olisi tyytyväine ja haluaisin varmaan olla joku jenkki tai svedu >.< (ei niin, että niissä olisi jotain yli-ihanaa)

Suomessa on hyvä elää, tietysti olisi terveydellisesti ja kultuurillisesti mahtavaa asua Japanissä jonkin aikaa. Siis ei välttämättä koko ikäänsä, mutta puolesta vuodesta vuoteen vaihtarina olisi aika mielenkiintoista ja hyödyllistä kielellisesti ja muutenkin.
tallennettu

Ota minut mukaan sun kanssasi
Junan alle mahtuu kaksinkin
Kädet ratista irti
Ja nyt mennään
laittikola
foorumisti

Viestejä: 39


fuckbeats ☆


Profiili
« Vastaus #53 : 05.05.08 klo 11:55 »

Kyllä vaan mulle kelpais olla jaappanilainen. Jos olisin hyvännäköinen sellainen. Japanilaisessa kulttuurissa olisi ollut hienoa kasvaa, vaikka työmoraali onkin tiukkaa. Olisin kumminkin ollut varmasti jokin kapinallinen muusikkonuori. : D

Ja japanilainen ruokakulttuuri oijoi. Miksen syntynyt japanilaiseksi? ;_;

Vaikka onhan siinäkin etunsa, kun on suomalainen. Ainakin turkkilaiset miehet pitävät seksikkäänä. Köh.
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #54 : 05.05.08 klo 15:06 »

Japanilaisessa kulttuurissa olisi ollut hienoa kasvaa, vaikka työmoraali onkin tiukkaa.
Ja jos olisi syntynyt Japaniin, harmittelisi että miksei ole syntynyt Suomeen...
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #55 : 05.05.08 klo 17:08 »

Japanilaisessa kulttuurissa olisi ollut hienoa kasvaa, vaikka työmoraali onkin tiukkaa.
Ja jos olisi syntynyt Japaniin, harmittelisi että miksei ole syntynyt Suomeen...
Olisi kiva kuulla niitä perusteluitakin välillä. Miksi olisit halunnut syntyä Suomeen syntyessäsi Japaniin? Miksi et muualle? Ruotsissahan on vielä parempi sosiaalihuolto kuin täällä mutta siellä on korkeammat verotkin.
Japanissa käyvät ulkomaalaiset jotka ovat tietämättömiä paikallisesta tapakulttuurista, ovat japanilaisten silmissä epäkohtelijaita moukkia.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #56 : 09.05.08 klo 14:23 »

Japanilaisessa kulttuurissa olisi ollut hienoa kasvaa, vaikka työmoraali onkin tiukkaa.
Ja jos olisi syntynyt Japaniin, harmittelisi että miksei ole syntynyt Suomeen...
Olisi kiva kuulla niitä perusteluitakin välillä. Miksi olisit halunnut syntyä Suomeen syntyessäsi Japaniin? Miksi et muualle? Ruotsissahan on vielä parempi sosiaalihuolto kuin täällä mutta siellä on korkeammat verotkin.
Laittikolalle vain totesin. Aina jonkun pitää ruikuttaa, että miksei olisi voinut millään syntyä vaikka johonkin lämpimämpään maahan, tai nyt vaikka Japaniin. En siis osaa perustella, koska olen niin tyytyväinen että olen syntynyt Suomeen. Mutta viittasin siihen ,että jos toisella on jotain muuta uutta ja erilaista, ei ehkä omaansa osaa arvostaa.
tallennettu
Poola
foorumisti

Viestejä: 22


Justin is my lööv <3


Profiili
« Vastaus #57 : 29.05.08 klo 22:18 »

Luinpa kaikki keskustelut tästä ja rupesin niin paljon pohtimaan asiaa takaraivossani, että koitan nyt kirjoittaa oman mielipiteeni selkeästi.

En mielelläni olisi halunnut syntyä Japanilaiseksi, ehkä ulkomuodon vuoksi. Toki japanilaiset ovat kauniita, mutta jotenkin ihmisten "samankaltaisuus" hieman vieroiksuttaa. Tietänette varmasti mitä tarkoitan.

Mikä tulee Japanissa asumiseen niin osittain se olisi ihanaa. Toki maassa on omat haittapuolensa, mutta hei onha niitä muissakin maissa. Tai ainakin minä koen Suomessa huonoksi puoleksi tämän alkoholin kanssa läträämiseen. Tai ainakin minun paikkakunnallani saa pelätä humalaisia ihmisiä, kun ei oikein tiedä aina mitä niitten päässä liikkuu. Mutta yksinkertaisesti ei mikään maa ole täydellinen.

Vaikka suomessa on hyvät elinolosuhteen on tukia, hyvät ruuat jne. niin silti vieroksun myös Suomea jonkun verran. Ehkä osa syynä "tylsät" ihmiset. Mutta en kyllä olisi valmis lähtemään ulkomaillekaan asumaan. Osittain syy, että olen myös aikalailla vainoharhainen luonnonkatastrofien suhteen. Suomessa sentään ei ole niitä kuin korkeintaan trombit.

Palaten Japaniin vielä niin ainakin minua kiehtoo se kieli todella paljon. Jos olisin syntynyt japanilaiseksi, niin kielen suhteen se olisi täydellistä. Japani sattuu nyt vain olemaan yksi lempikielistäni. Ja jos olisin syntynyt japanilaiseksi niin olisin aika varmasti tottunut näihin pitkiin työpäiviin jne. Lisäksi Japanin kulttuuri ja taiteet ovat kiehtovia, joten olisi ihana olla osa sitä. Ja se, että yliopistoihin ja lukiohin vaaditaan hyviä arvosanoje on minusta hyvä juttu. Mieluummin minä ahkeroisin kovasti ja olisin "fiksu" kuin olisin sortunut tähän laiskotteluun ja kaapinut keskivertonumeroita, vaikka olisin saanut parempia numeroita.

Joten ehkä mielestäni minulle ihaninta olisi ollut syntyä ihan suomalaisena, mutta päästä asumaan Japaniin lapsena oppia kielet ja kaikki ja palata sitten takaisin tänne synnyinmaahan, joka on loppujenlopuksi ihan hyvä paikka elää.
tallennettu

I wanna rock your body, please stay dance with me!
OnnaRanma
Vieras
« Vastaus #58 : 02.07.08 klo 02:02 »

Ihan sama. Minua ei paljonkaan haittaa minkä maalainen olen. Olisi ehkäpä kiva olla japanilainen? Sitä ei voi tietää. Jos olisi japski tuskin minä mitenkään erilainen olisi. Kyllä minä mielummin olen suomalainen ja asun Suomessa.
tallennettu
DoctorMacky
kupoliitti

Viestejä: 7Profiili WWW
« Vastaus #59 : 06.07.08 klo 15:34 »

En, sillä silloin en olisi kiinnostunut japanista ja en olisi löytänyt kupolia.

Olipas lyhyt ja ytimekäs vastaus...
tallennettu
Cadow
kupoliitti

Viestejä: 88


yay


Profiili WWW
« Vastaus #60 : 24.08.08 klo 12:36 »

No en. Olen ihan tyytyväinen siihen, että olen suomalainen.
Ja jos olisin syntynyt japanilaiseksi olisin tyytyväinen siihen. Ja niin edespäin.
tallennettu
pikku-pichu
kupoliitti

Viestejä: 41


Profiili WWW
« Vastaus #61 : 09.03.09 klo 20:53 »

En.
Mielestäni on kivaa olla suomalainen, eikä japanilaisena oleminen olisi mielestäni niin merkittävää. Miksikäs en olisi asemaani tyytyväinen, suomalaisena on kivaa olla, vaiikka toki pari päivää japanilaisena voisi olla ihan kivaa. :D
tallennettu

Siria
Vieras
« Vastaus #62 : 13.03.09 klo 17:49 »

Ei, en olisi halunnut. Olen oikein tyytyväinen siihen että asun Suomessa. Joskus muistan kuulleeni (monta vuotta sitten) että Suomi olisi ollut Maailman viiden turvallisimman maan joukossa. Saatan toki olla väärässä, mutta joskus olen tainnut tälläista kuulla jostain:)Se on ehkä hieman harmi, että Suomessa on  paljon tylyjä ja ei-niin-sosiaalisia ihmisiä. No, onhan niitä toki muuallakin maailmaa ihan yhtä paljon...

Mutta jossain muualla Euroopassa olisin kyllä myös voinut syntyä mielelläni. Esim. Espanjassa , Kreikassa tai Ranskassa olisi ollut kiva syntyä. Ehkä siksi että varsinkin Kreikassa on niin kauniit maisemat mielestäni, lämmin ilmasto ja leppeä tunnelma. Ihmiset ovat iloisia ja avoimia. Ja Kreeta on ihana paikka! Ne valkoiset kivitalot sinisine ovineen ja.... okei, meni vähän ohi aiheen:D

Mutta toisaalta, jos olisin syntynyt Japaniin, niin pitäisin sitä varmaan  maailman parhaana paikkana asua, koska en ole muita paikkoja nähnyt, ja siellä olen aina asunut ja elänyt...

Se hyvä puoli Japanissa asumisesta olisi, että kaikki Japani- krääsä ja mangat ja oheistuotteet ja vastaavat olisivat ihan lähellä eikä tarvitsisi pohjois-euroopassa yrittää kalastaa jotain jota Japanissa olisi joka lähikaupassa...


Tuli hieman pitkä viesti, ja meni kyllä aika offiksi, anteeksi^^
tallennettu
Ai-nyomin
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili WWW
« Vastaus #63 : 28.03.09 klo 17:15 »

Ylipäätään Japani ei olisi harrastuksena enää mitenkään mielenkiintoinen jos olisin siinne syntynyt. On hyvin jännää, että on joku niin erilainen kulttuuri, joka jaksaa kiehtoa ja panostaa niin vahvasti estetiikkaan : ) Sitäpitsi ei tähän kroppaan sovi koulupuku, muutenkin etenkin koulut ovat hieman liian laitosmaisia ja en  jaksaisi käyttäytyä hyvin kokoajan :---P
tallennettu

Ain't raccoons eatable?
Jalle
peruskäyttäjä

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #64 : 28.03.09 klo 18:42 »

Itse mielelläni olisin japanilainen, mutta tällä kropalla ei tosiaankaan, kuten Ai-nyomin jo oman mielipiteensä antoikin, koulupuvuissa hilluta. Suorastaan kammoksun ideaa, että hameelliset koulupuvut tulisivat käytäntöön siellä koulussa, missä käyn. XD Mutta olisi se kauneudenkin takia ollut ihanaa olla sellanen japanilainen. :33 Ihannoin mm. Ayumi Hamasakin ja Olivian ulkonäköjä ja kasvon piirteitä. ^^ Rakastan Olivian ulkonäköä niin, lauluääntä jaja * hykertelee *
tallennettu
Petsura
kupoliitti

Viestejä: 40


Suattaapa olla, vuan suattaapa olla olemattakin.


Profiili WWW
« Vastaus #65 : 09.04.09 klo 09:30 »

Mielipiteeni olisi varmaan erilainen, jos olisin ihan syntynyt sinne. Siihen kaikkeen olisi tottunut. Mutta jos pitäisi muuttaa sinne, sanoisin todellakin ei! Varsinkin jos päätyisin Tokioon... Siellä on niin paljon ihmisiä. Tulen hulluksi jo Helsingissäkin ihmispaljouden takia, joten Tokio ei olisi oikea paikka minulle. Ympärillä todella korkeita kerrostaloja ja niiden seinillä välkkyviä mainostauluja, hirveä meteli, samannäköisiä ihmisiä... Argh.
Koulupuvut olis ihan ok, mutta en niiden perään kyllä hingukkaan. Vaikea kieli, hirveästi eri merkkejä teksteissä, katanat ja hiraganat (en sitten ole varma kirjoitettiinko ne noin/ onko ne edes nuo...)

Kaipaan rauhaa ja hiljaisuutta. Hulluksi tulisin katsoessani ylipirteitä ja värikkäitä mainoksia, kuullessani japania kaikkialla ja sitä kamalaa tididi musiikkia, joka kuuluisi hirvittäväksi pelin taustamusiikiksi.

Ja täällä on turvallisempaa elää. Siellä varmaankin veisin lapsiani itse kouluun ainakin siihen asti, kun he olisivat 5-6 luokkalaisia, koska en uskaltaisi päästää heitä Tokion kaduille.

Siis no way. Suomi on juuri oikea paikka minulle. Muita vaihtoehtoja en osaa ajatellakaan, kun tänne kerran synnyin, ja maa on muokannut minut sellaiseksi kuin olen.
tallennettu
Inku
foorumisti

Viestejä: 88


Profiili
« Vastaus #66 : 19.10.09 klo 13:03 »

Heh, en. Ajatusleikit siitä, millaista elämä olisi jos olisi syntynyt muualle, ovat mielenkiintoisia, mutta en kyllä vaihtaisi nykytilannetta tai Suomessa asumista mihinkään. Eivätkä japanilaiset minusta ole mitenkään kauniimpia kuin muut; ihan yhtä rumia ollaan kaikki! Ihanat hiukset niillä kylläkin (useimmilla) on.

Suomesta tykkään eniten siksi, että tämä on rauhallinen paikka asua. Ei mitään älyttömän suuria kaupunkeja tai luonnonkatastrofeja. Tietysti Suomessakin epäkohtansa on, mutta paremmin täällä on asiat kun vertaa moniin muihin maihin. Lisäksi Japanissa opiskelu ja työnteko pyörii kunnian, häpeän ja stressin ympärillä ja itsemurhia tehdään harva se päivä. Jos olisin syntynyt japanilaiseksi, olisin oppinut siihen systeemiin ja tuskin kirjoittaisin tätäkään viestiä. ^^'
tallennettu
Miyabi
peruskäyttäjä

Viestejä: 7


サソデイ, カクヒダン, キサイタ<33


Profiili WWW
« Vastaus #67 : 19.10.09 klo 16:50 »

Helppoa. En. Vaikka haluan Japaniin, niin en silti haluaisi syntyä. Kivampi sitä on fanittää täältä Suomesta käsin. Silloin siitä on kivampi pitää, kuin itse asuisi siellä. Ehkä sillon fanittaisi jotain muuta, esim. Amerikkaa
tallennettu

"Cower in awe! Cry your heart out! Because my art ... is an EXPLOSION!"
"Art is a moment's beauty ... fragile ... fleeting ... hmmm!"
"Art is an explosion!"

Instead of saying "Master Sasori." the VIZ translation has Deidara saying "Sasori my man."

"You're one hundred years too young to be giving me orders, hmm ..."
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #68 : 19.10.09 klo 17:21 »

Kyllä olisin. En tiedä, olisinko japanilaisena yhtä tyytyväinen kuin olen nyt, mutta olen kyllä miettinyt ja kuvitellut itseäni japanilaisena. Se olisi itse asiassa ihan mukavaa. Olen kyllä tyytyväinen itseeni suomalaisena ja olen ylpeä suomalaisuudestani! Mutta olisin kyllä myös ylpeä japanilainen :D
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Azunyan
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #69 : 01.11.09 klo 15:50 »

Aina välillä tuntuu että KYLLÄ ja sitten välillä EI mutta loppujen lopuksi tulen siihen tulokseen ettei Suomi ole ollenkaan huono maa asua.
tallennettu
Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #70 : 13.11.09 klo 17:32 »

No enpä kyllä todellakaan olisi halunnut syntyä Japaniin. Olen erittäin ylpeä ja tyytyväinen siihen, että synnyin juuri Suomeen. Suomen olen aina kokenut turvallisempana ja parempana kuin muut maat, liekö tuo sitten totta vai ei. Mutta esimerkiksi jos vertaa amerikkalaisten sosiaaliturvaan tai sairaanhoitoon, niin taitaa siinä Suomi pitemmän korren vetää. Lisäksi Suomi on sopivan pieni, ei ole miljoonakaupunkeja kuten esimerkiksi Tokio. Pieni on kaunista, liika väkimäärä aiheuttaa yleensä vain ongelmia (joukossa tyhmyys tiivistyy, niinhän?).

Pidän Suomesta, suomen kielestä ja kulttuurista, enkä ikinä, mistään hinnasta ellei olisi aivan ehdottoman pakko, muuttaisi pois Suomesta, saati toivoisi syntyneeni muualla. Sillä tämä on minun paikkani, tai ainakin siltä minusta tuntuu. Joskus kun kuuntelen kaverien unelmia Kreikkaan muuttamisesta aikuisena ja muuta, en ymmärrä, miksi he haluavat niin tehdä, sillä itse en voisi kuvitella meneväni minnekään. ...anteeksi, harhauduinko aiheesta? Olen vain niin kova tyttö selittämään kuinka suomalainen oikeastaan olenkaan, anteeksi.

Vastaus oli siis En!
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
Mihu
kupoliitti

Viestejä: 33Profiili WWW
« Vastaus #71 : 14.11.09 klo 19:34 »

Tarkoitetaanko tässä Japaniin syntynyttä japanilaista vai voidaanko esimerkiksi Suomeen syntynyttä yksilöä, jolla on japanilaiset vanhemmat kutsua japanilaiseksi? Vai lasketaanko hänet siitä huolimatta suomalaiseksi?

Japanissa olisi ollut ehkä ihan mielenkiintoista syntyä ja siellä kasvaa, kuten melkein missä tahansa muussa valtiossa tai vaikka jossakin muusta maailmasta eritystyksissä olevassa heimossa, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen siihen, että olen suomalaiseksi syntynyt ja täällä kasvanut. Oikeastaan jos rehellisiä ollaan, olisin ehkä kaikkein mieluiten syntynyt brittiläiseksi. En osaa sanoa miksi, mutta näin nyt vain on.

Mutta siis, takaisin asiaan. Mielestäni japanilaiset ja oikeastaan aasialaiset ihmiset yleensä ovat hyvin kauniita. Kulttuurista en ole niin kovin perillä, joten siitä en osaa sanoa mitään. Ulkonäöllisistä syistä olisin hyvin mielelläni syntynyt japanilaiseksi, vaikka olenkin omaan nykyiseen ulkonäkööni suht tyytyväinen. Ja tuota. En oikein osaa sanoa olisinko vai enkö olisi halunnut syntyä japanilaiseksi. Eli kai se on aivan sama.
tallennettu

"You must not be afraid to dream a little bigger darling"
Jonako
Vieras
« Vastaus #72 : 04.01.10 klo 22:58 »

En. En osaa kuvitella syntyneeni minnekään muualle kuin suomeen, joten ei. Haluaisin kyllä Japaniin matkalle, mutta siinäkin että se on jotain kaukaista on oma viehätyksensä. Mutta en haluaisi muuttaa syntyperääni vain sen perusteella mistä pidän.
tallennettu
Yosuke
Vieras
« Vastaus #73 : 22.02.10 klo 09:51 »

Vastasin, En mielelläni. Olisihan se varmasti erilaista ja kiehtovaa, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen että olen suomalainen. Japanin koulupaineet ja koulupuvut ei oikein innosta minua. Ei kai sitä sitten sitä suuremmin harmittelisi jos olisi japanilaiseksi syntynyt. Vähän vaikea vastata :D
tallennettu
Motoko
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


Well hello my darling!


Profiili
« Vastaus #74 : 08.03.10 klo 00:53 »

Empä olisi pahakseni laittanut jos olisin syntynyt japanilaiseksi. Mutta ei mahda mitään :D
tallennettu

I was only watching you
I was forever gazing into your eyes
Even now I watch only you
Without changing anything.
Rikotin
foorumisti

Viestejä: 146


Nawww~


Profiili WWW
« Vastaus #75 : 04.05.10 klo 20:50 »

'No vaikkapa'. Mikäs siinä?

Jos elämäni olisi siellä helpompaa ja kaikin puolin parempaa niin eipä siinä mitään valittamista olisi. Satuin kuitenkin nyt syntymään tänne pohjolaan, eikä tässä paikassa ole niinkään valittamista, mutta että elämässä..

Sanotaanko nyt, että olisin halunnut syntyä minne vaan, jos perhe-elämä olisi helpompaa.
tallennettu

Vaikkukorvainen karvasaurus.
Yuffu
oekakisti

Viestejä: 62

Profiili WWW
« Vastaus #76 : 05.05.10 klo 18:34 »

Poistin edellisen viestin, anteeksi siitä...

Vastaukseni on vieläkin aivan sama.
Olen tyytyväinen siitä, että olen suomalainen~
En pidä Japania mitenkään hirmuisen tärkeänä asiana(enää). On ärsyttävää kuunnella, kun jotkut selittävät siitä, kuinka vihaavat Suomea ja haluaisivat olla japanilaisia tai muuttaa Japaniin aikuisena.. Itseltäni on sellainen japanihulluus mennyt jo ohi.

En jaksaisi olla japanilainen.. Koko maailma tietäisi kaiken kotimaani kulttuurista, eikä sitten olisi mitenkään hienoa vaikkapa näyttää ulkomaalaisille kavereille, että "meilläpäin tehdään näin". Disney-leffoista tehtyjen multilanguage-videoiden(niitä on kiva katsoa >w<) kommenttien lukeminenkaan ei olisi kivaa, kun puolet kommenteista sanoo japanilaisen version olevan paras/söpöin, varmaankin siksi koska se vaan on Japani. On kivempaa olla ylpeä maastaan ja kielestään oikeista syistä...  Olisi myös ärsyttävää kun kaikki vastaantulijat käyttäisivät sanaa 'kawaii' ja kaikkea muuta sellaista. Taidanpa lopettaa kirjoittamisen, ettei mene ihan otakuiden kritisoimiseksi koko homma~

Syyt miksi haluaisin olla japanilainen:
• Pääsisi todennäköisemmin seiyuukouluun ja ääninäyttelijäksi.
• Saisin tietää miltä suomen kieli kuulostaa sitä taitamattoman korvissa.
tallennettu
Shinigami
foorumisti

Viestejä: 18Profiili
« Vastaus #77 : 19.12.10 klo 14:58 »

En ainakaan mielelläni. Se ei kuitenkaan johdu siitä että he olisivat mielestäni rumia, mutta en ehkä haluaisi elää siellä esim. tällä hetkellä. He ovat tietysti nättejä ja haluaisin olla itsekkin, mutta en ehkä kuitenkaan haluaisi asua siellä.
Ja tietysti jos olisin japanilainen en olisi varmaankaan mikään fani. Minä en myöskään haluaisi sinne muuttaa, mutta kyllä siellä olisi ihana käydä. Ja no ei siinä mitään vikaa mielestäni ole jos sinne sitten ihan tosissaan haluaa muuttaa, mutta en itse kyllä menisi.
tallennettu

Ikirouta
foorumisti

Viestejä: 15Profiili
« Vastaus #78 : 19.12.10 klo 23:28 »

En. Elämän perusasiat ja niiden helppous/vaikeus ovat kaikissa maissa ja kaikkina maailmanaikoina samat.

Minun koko nykyinen identiteettini on rakentunut sille, että olen suomalainen ja että olen asunut ja käynyt koulua koko elämäni Suomessa. Jos olisin syntynyt johonkin toiseen maahan (kuten vaikka Japaniin) niin identiteettini olisi rakentunut sille maalle. Jos olisin japanilainen ja minulta kysyttäisiin, että olisinko halunnut syntyä Suomeen/maahan X, niin sanoisin varmaan, että en.

Ja btw, onneksi täällä suurin osa on vastannut tähän ketjuun järkevästi. :D Voi että, kun naamapalmutin joskus yhdellä foorumilla, kun porukka siellä bawwasi, että eivät ole japanilaisia ja sanoivat jopa oikeasti ITKENEENSÄ sitä, etteivät ole japanilaisia. Ja voi että ne  ihmiset, jotka luulevat, että kun he muuttavat Japaniin, niin heidän elämästään tulee välittömästi parempaa...
tallennettu
Nippon97
peruskäyttäjä

Viestejä: 10


Frog


Profiili
« Vastaus #79 : 01.03.11 klo 21:51 »

Kyllä se mulle olis ihan ok vaik viihyn myös hyvin suomes eikä koulupuvun pitäminen nyt välttis niin kauhiatakaan ois tosin viihyn tääl Suomes ku ei ole mitään koulu pukui ja voi pukeutuu sellasiin vaatteisii mist tykkää, mut Japanis olis kans varmaa helpompi päästä eri artistien keikoille...Mut khyll mä varmaan mielummin Suomes kuitenki asuisin...
tallennettu

''Sä oot ihan möö möö!!''
Sivuja: 1 2 3 4 [Kaikki]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.112 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste