sisällön alkuun
19.11.2017 16.08 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?
Tietenkin! - 14 (5.9%)
No vaikkapa - 39 (16.4%)
Aivan sama... - 56 (23.5%)
En mielelläni - 63 (26.5%)
En! - 66 (27.7%)
äänestäjiä yhteensä: 209

« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?  (Luettu 42407 kertaa)
0 käyttäjää ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« : 16.10.07 klo 15:09 »

Olisitko halunnut syntyä japanilaiseksi?

Jotkut luulevat, että "Ne japanilaiset on rumia ja niillä on hassu ääni!".
Mutta entä sinusta? Tahtoisitko käydä juuri nyt koulua ihanassa koulupuvussa?
« Viimeksi muokattu: 01.11.07 klo 15:04 kirjoittanut Usudas » tallennettu
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #1 : 16.10.07 klo 16:36 »

Joidenkin mielestä japanilaiset ovat rumia ja joidenkin mielestä heillä on hassu ääni. Ei harhaluulo, vaan mielipide. (ennakkoluulo?)

Asiaan. Olisihan Japaniin syntyminen ihan jees, niin kuin melkein mihin tahansa hyvinvointivaltioon. Olen ihan iloinen, että olen syntynyt Suomessa, mutten varmaan kauheasti ulkomaille hinkuisi japanilaisenakaan.
En kuitenkaan haluaisi juuri nyt asua Japanissa, sillä koulupuvut, kuuden työpäivän viikko ja nk. iltakoulu (siis se että käydään vapaaehtoisesti lisätunneilla koulun jälkeen tjsp.) eivät hirveästi miellytä ainakaan Suomeen verrattuna. Lisäksi olen jostain kuullut, että Suomi olisi Japania "parempi" asuinpaikka turvallisuuden, työnsaantimahdollisuuksien tms. tilastoseikkojen osalta. Eivätkä ne animen, mangan, j-musiikin tai vaatteiden parempi saatavuus niin paljoa houkuta ettäkö niiden takia Japanissa haluaisin asua.
tallennettu
forte
Vieras
« Vastaus #2 : 16.10.07 klo 16:51 »

En. Ainakaan mielelläni. Minulla ei ole mitään ongelmaa heidän puheensa tai ulkonäkönsä kanssa, mutta sukupuolisyrjintä ja pelottavan vahva kulttuuri kuuluvat osaan käsitykseeni Japanissa. Myös rahatilanne sun muu on Japanissa heikoilla tavallisilla kansalaisilla ainakin maantiedon tuntien mukaan. Maahan liittyy monia seikkoja, jonka takia en haluaisi asua siellä ainakaan koko elämääni saati sitten syntyä sinne. Eri asia tietysti olla japanilainen syntyään ja asua jossain muualla, esimerkiksi täällä suomessa. En osaa siinä tapauksesa sanoa, mutta vastaus oli, etten mielelläni.
tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 16.10.07 klo 20:29 »

En!
Suomi on hyvä, turvallinen ja rauhallinen paikka asua. Myöskin yhteiskunnan rakenne on melko tasainen, ei ole hirveästi joko köyhiä tai rikkaita. Myös "suomalaisuus" sallii tunteiden näyttämisen, joka tuntuu olevan japanissa melko harvinaista - johtuen juuri perinteistä.
On myös mukavaa kun "kaikki eivät ole aivan samannäköisiä" - kaikki eivät ole musta/ruskeahiuksisia. Vähän yleistystä ehkä, mutta suomessa on kuitenkin aika laaja väriskaala hiuksissa. Ja vaaleita hiuksia voi värjätä...! Tämä ei ole mikään hengen asia, tuli vain mieleen :P
Mutta, olen varsin tyytyväinen synnyttyäni suomeen. Ei sitä tiedä, jos vaikka olisin syntynyt Sveitsiin - voisin pitää siitä ehkä jopa enemmän, kuin suomesta.
Mutta, en minä pelkän harrastuksen takia haluaisi asua jossakin (Vaikka Japanissa onkin Yamahan tehtaat...).
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #4 : 16.10.07 klo 22:00 »

Asiaan. Olisihan Japaniin syntyminen ihan jees, niin kuin melkein mihin tahansa hyvinvointivaltioon.
Japanissa on käsittääkseni aika surkea sosiaalihuolto verrattuna Suomeen. "Normaalit" ihmiset siellä ovat ahkeria ja työskentelevät paljon miksi keski-luokka toimeentulevaa. Siellä on suhteessa Suomeen verrattuna paljon asunnottomia ja sosiaalisesti syrjäytyneitä ihmisiä joille ei apua heru sosiaalihuollolta.

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
francesc
Vieras
« Vastaus #5 : 17.10.07 klo 00:24 »

Jotkut luulevat, että "Ne japanilaiset on rumia ja niillä on hassu ääni!".
Mutta entä sinusta? Tahtoisitko käydä juuri nyt koulua ihanassa koulupuvussa ja lukea metrossa mangaa?

Jotkut luulevat taasen, että japanilaisuus on alusta loppuun vain mangan lukemista ihanassa koulupuvussa...

En hemmetissä. Olisin halunnu syntyä mielummin afroks.
tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #6 : 17.10.07 klo 01:49 »

Naah. Jostain kumman syystä tahtoisin olla venäläinen. Hehhistä
tallennettu
Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #7 : 17.10.07 klo 06:51 »

En kyllä mielelläni. Käsitykseni mukaan eivät esimerkiksi cosplayaamista kovin hyvällä katso. Täällä selviää hämmentyneellä tuijotuksella <3

 En kuvittele Japania oikeastaan minkäänlaiseksi, ja ilman kunnon tietoja ajatus sinne syntymisestä vain ahdistaa. Suomi on hyvä paikka, Ruotsi olisi kiva paikka myös, sinne uskaltaisin toivoa syntyneeni. Melkoisen nihkeästi itseni voisin Japaniin kuvitella. Ei aivan ensimmäisenä todellakaan.

Koulupuvut olisivat kyllä ihan käytännölliset Suomeenkin, miksi niistä nousee aina poru, onhan työpaikoillakin usein yhtenevät asut? Koulu on opiskelua varten, ei itsensä esittelemistä.
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 17.10.07 klo 09:16 »

En! Vaikka Suomessa onkin muutama asia, joita voisi muuttaa en silti haluaisi olla syntynyt missään muualla. Täällä on viihtyisää, jos ei välitä junteista. Enkä tuolla nyt tarkoittanut maatalouden harjoittajia, vaan yleisjuoppoidioottiperussuomalaisia.
tallennettu

nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 17.10.07 klo 12:30 »

En. Ja perusteluina nämä samat, mitä monet muutkin ovat sanoneet. Sosiaalihuolto on/ei ole. Työskennellään kuusi (tai seitsemän) päivää viikossa ja lomaa on kaksi viikkoa vuodessa. Ja ne tabut: seksuaalisuus on hyst-hyst, paitsitietenkin lonkeroraiskausmangoissa, mutta se onkin melkein ainoa asia missä sitä saa tuoda... tuota ulos. On sieläkin niitä pornoluolia, tiedetään, mutta näin yleisesti. Ajatellaan vaikka teini-ikäistä tyttöä x ja poikaa y jotka seurustelevat keskenään, eivätkä saa kulkea kadulla käsikädessä, etteivät vain vanhemmat saisi kuulla. Huh-huh sanon mie.
tallennettu

forte
Vieras
« Vastaus #10 : 17.10.07 klo 13:19 »

Vieläpä tuli yksi ihan varteenotettava juttu mieleen. Ainut syy, minkä takia vastasin "En mielelläni" on se, että japanin koulutustaso on kaupunkialueilla hyvä. Yliopistot sun muut ovat hyvätasoisia ja koulutuksesta on muutenkin huolehdittu. Koulupuvut ovat yksi koulun siisteysjärjestely, eikä minulla ole mitään niitä vastaan.
Sosiaalituki ja muu yhteiskuntasysteemi on minusta se suurin ongelma edelleen. Joissakin Amerikan osavaltioissa tilanne on lähes sama, mutta rahatilanteet ovat tasaisemmat. En nyt varmaksi voi sanoa, mutta esimerkiksi palkka voi olla tappavan alhainen ja työttömyyskorvausta ei välttämättä ole Japanissa tiedossa, koska siellä ei ole samanlaista sosiaalitukea kuin Suomessa.
tallennettu
Mannytsu
kupoliitti

Viestejä: 180


Mandariini


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 17.10.07 klo 20:38 »

Vaikkapa... Ihan sama toisaalta. Olisihan se kiva olla japanilainenkin, mutta olen ylpeä suomalaisista juuristani : D Minulle on oikeastaan iha sama minkämaalainen olisin, KUNHAN en olisi Amerikkalainen tai irakilainen (en halua asua sodan keskellä)

Entäpä jos olisinkin puolijapsi!
tallennettu

The Nightmare Begins. And You Can Hear the Cry of the Planet
francesc
Vieras
« Vastaus #12 : 17.10.07 klo 21:41 »

Minulle on oikeastaan iha sama minkämaalainen olisin, KUNHAN en olisi Amerikkalainen tai irakilainen (en halua asua sodan keskellä)

Voisithan olla Irakilainen joka asuis vaik Iranis! Sit ei sais kyl kuunnella musiikkii :(
tallennettu
Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #13 : 24.10.07 klo 18:55 »

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.

Mutta hameiden pitäisi olla mallia vyö!!! ;(

Ei kyllä ihan ensimmäisenä haluaisi japanilainen olla, varmasti hyvin toimeentulevana ihan mukavaa, mutta toisaalta, sitten jos olisikin sitä heikompaa luokkaa... Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.

Ruotsalainen olisin kyllä mielelläni. :P
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 24.10.07 klo 19:15 »

Koulupuvut minusta ovat hyväksi siksi että olisi edes jonkinlainen tasavertaisuus koulussa, toisin kuin täällä kun pienemmästäkin syrjitään.

Mutta hameiden pitäisi olla mallia vyö!!! ;(


Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.
tallennettu

Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #15 : 24.10.07 klo 19:31 »

Itseasiassa tuohan ei ole vähimmässäkään määrin totta. Kouluissa tarkastetaan se, tetä puvut ovat "oikeanlaiset" ja asiaankuuluvat aamuisin. Eli tyttöjen hameiden tulee olla sinne polviin asti. Ja sitten kun opettaja on huultanut kyseisen nimen ja "tarkistanut" asun niin tyttö vetää sen oikean kouluhameen pois ja sen alla on toinen hame joka rullataan sitten ihan minimittaiseksi. Vika ei ole siis koulupuvussa, vaan tytöt haluavat tehdä niistä miniminejä.

Tota, mikä siis oli pointti? Onko ne oikeesti vöitä (yattaaa!!) vaiko jotain tylsiä pitkiä hameita?
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #16 : 24.10.07 klo 20:25 »

Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.
Itseasiassa, muutamia asioita lukuunottamatta, siellä on paljon halvempaa kuin Suomessa. Viimeiseksi kuulin, että matkustaminen on sittenkin samaa hintaluokkaa kuin Suomessa tai jopa halvempaa.
Japanilainen työkaverini luetteli monia monia asioita jotka on paljon halvempaa kuin Suomessa, jos ei valitse sitä kalleinta mahdollista vaihtoehtoa. Esimerkiksi ruoka on paljon halvempaa tiettyjä hedelmiä lukuunottamatta, vaatteet, kirjat, kangas, parturikampaamo... Itse suhtaudun melko varauksella hehkutuksiin mutta jos moni ihminen on jo kehunut sitä miten halpaa siellä on niin kai uskon.
Asuminen Tokiossa ei ole edullisempaa kuin täällä.

Hyvä ystäväni pääsi sinne opiskelemaan yliopistoon :) Toinen kaverini pääsi vaihtoon yliopistoon. Ei kait se vaikeetakaan ole ellei ole aivan tunari.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Lightbacter
foorumisti

Viestejä: 169


Descendant of a metroid


Profiili
« Vastaus #17 : 24.10.07 klo 22:37 »

Ei niin kivaa, eikä Japani mikään hirveän halpa paikka elää ole. Yliopistoonkin pääsy voisi olla siellä vähän ongelmallisempaa.
Itseasiassa, muutamia asioita lukuunottamatta, siellä on paljon halvempaa kuin Suomessa. Viimeiseksi kuulin, että matkustaminen on sittenkin samaa hintaluokkaa kuin Suomessa tai jopa halvempaa.
Japanilainen työkaverini luetteli monia monia asioita jotka on paljon halvempaa kuin Suomessa, jos ei valitse sitä kalleinta mahdollista vaihtoehtoa. Esimerkiksi ruoka on paljon halvempaa tiettyjä hedelmiä lukuunottamatta, vaatteet, kirjat, kangas, parturikampaamo... Itse suhtaudun melko varauksella hehkutuksiin mutta jos moni ihminen on jo kehunut sitä miten halpaa siellä on niin kai uskon.
Asuminen Tokiossa ei ole edullisempaa kuin täällä.

Hyvä ystäväni pääsi sinne opiskelemaan yliopistoon :) Toinen kaverini pääsi vaihtoon yliopistoon. Ei kait se vaikeetakaan ole ellei ole aivan tunari.Entäs sitten palkkataso? Se nimittäin vaikuttaa aika paljon maan kalleustasoon, jos palkat ovat keskimäärin alhaisemmat kuin Suomessa (tuskin ovat, varmaan korkeammat). Pitäisi käydä paikan päällä tutustumassa, niin saisi jonkinlaisen käsityksen paikasta. Se vain vaatisi sitä täpäkkää vähäsen, samallahan pitäisi tietenkin Kiina ja Etelä-Korea käydä tarkistamassa.

Onko Japanissa yliopistoissa lukukausimaksut? Koska jos on, niin sehän on heti jo vähän ikävämpää kuin täällä, jossa koko vuosi maksaa ~100 euroa. Ei taida opintotukeakaan tippua Japanissa ;( ja kilpailu opiskelupaikoista lienee kovempaa (täällähän kuka vain lukion käynyt pääsee helposti johonkin yliopistoon/korkeakouluun jos ei ole kauhean nirso).

Onnea kuitenkin ystävällesi, vaatii paljon päästä opiskelemaan Japaniin, kieli pitää varmaan hanskata jollain lailla? Mihin yliopistoon pääsi, Tokioon? :) Vaihtoonhan pääsee helposti, ainakin TKK:lta näyttäisi onnistuvan kunhan tarpeeksi aikaisin ilmoittautuu.
tallennettu

Idlaan ja (s)afkaan, mutten oikeen tee mitään.
Mysha
foorumisti

Viestejä: 37Profiili WWW
« Vastaus #18 : 25.10.07 klo 05:20 »

Jaa, aika hankala kysymys, kun en ole koskaan ajatellut asiaa. Jotenkin tuosta metrossa mangaa-jutusta tuli mieleen että ei sitä tarvii olla japanilainen lukeakseen mangaa metrossa eikä tarvii olla japanilainen päästäkseen olemaan Japanissa niin että matkarahat vaan kasaan ja nenä kohti Japania.
Eli varmaan minusta on ihan kiva olla mitä olen, vaikka tuo erilainen kulttuuri kiehtookin. Japanilaisilla on paljon juttuja joista tykkään mutta niin on esim. ranskalaisilla ja englantilaisillakin.
tallennettu

Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #19 : 25.10.07 klo 20:29 »

Onnea kuitenkin ystävällesi, vaatii paljon päästä opiskelemaan Japaniin, kieli pitää varmaan hanskata jollain lailla? Mihin yliopistoon pääsi, Tokioon? :)

En tiedä tai muista mutta toinen kaverini pääsi vaihtoon Tokyoon. Hyvä ystäväni pääsi opiskelemaan Kyuushun saarelle, Beppuun, Oitaan. Öö en tiedä mikä on yliopiston nimi mutta alan tiedän.

En tiedä tosiaankaan noista lukukausimaksuista mutta saahan sen selville googlettamalla :P Englanniksi varmasti saa tietoa.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Sivuja: [1] 2 3 4  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.038 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste