sisällön alkuun
20.11.2017 05.57 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Varför en banan?"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Oriveden opiston sarjakuvalinjalla opiskellaan nyt myös pelisuunnittelua  (Luettu 1832 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Karri L
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


Profiili
« : 10.06.13 klo 14:10 »

Sarjakuvalinjamme jatkuu syksyllä nyt myös peli- ja graafisen suunnittelun merkeissä. Kulunut kevät oli perjantaisin pelisuunnittelua mutta jatkossa se tulee tulee osaksi opintosuunnittelmaamme. Lisäämme myös graafisen suunnittelun opintoja. Näiden kolmen opintokokonaisuuden lisäksi voi valita myös kursseja kuvataidelinjan puolelta joten vaihtoehtoja ja valinnanvaraa riittää!
 

Sarjakuva ja pelisuunnittelu
Sarjakuva- ja pelisuunnittelulinja on ryhmähenkinen paikka opiskella sarjakuvaa ja peli- sekä graafista suunnittelua sekä myös kasvattaa laajasti tietämystään nykypäivän visuaalisesta kulttuurista.

Sarjakuvan ja pelisuunnittelun linjan tavoitteena on sarjakuvalla kertomisen ja kuvallisen ilmaisun kehittäminen, pelisuunnittelun ja graafisen suunnittelun perusteiden oppiminen sekä valmistautuminen visuaalisten alojen pääsykokeisiin.

Sarjakuvaopinnoissa perehdytään tekemisen perusteisiin: välineisiin, ideoimiseen, käsikirjoittamiseen, piirtämiseen ja ilmaisun kehittämiseen. Tutustumme myös erilaisiin sarjakuviin ja sarjakuvalla kertomisen tapoihin. Vuoden aikana teemme omia julkaisuja, pidämme blogia ja kevätkaudella jokainen keskittyy isompaan kokonaisuuteen: omaan lehteen tai albumiin. Sarjakuva laajenee lisäksi vahvasti myös sähköiseen julkaisemiseen.

Pelisuunnittelun kursseilla perehdytään hahmosuunnitteluun, käsikirjoittamiseen, luovaan ideointiin sekä tekniikan ja ohjelmistojen tuntemukseen.

Graafisen suunnittelun perusteet kuuluvat myös opintokokonaisuuteen. Sen jälkeen voi toteuttaa graafista näkemystään niin printti- kuin sähköisenkin median puolella. Julisteiden, verkkomainonnan ja lehtitaittojen lisäksi perehdymme mm. web-suunnitteluun.

Halutessaan opiskelija voi osallistua myös kuvataidelinjan kursseille.

Opiskelu on kokopäivätoimista. Lukuvuotemme jaksottuu yhdestä kahteen viikkoon kestäviksi kursseiksi. Viime vuosina opettajina ovat olleet mm. Emmi Nieminen, Ville Pirinen, Anni Nykänen, Jukka Tilsa, Johanna "Roju" Rojola, Ahmed Warda, Jari "Teknokekko" Lehtinen, Petteri Tikkanen, Joonas Järvensivu ja Takuyo Kawachi.

Tervetuloa mukaan! Haku käynnissä koko kesän ja syksylläkin voi vielä ilmoittautua mukaan!

Vastaava pääopettaja Karri Laitinen

Opiston sarjakuvaspesiaalilehti (mm. Maaria Laurisen haastattelu): http://issuu.com/sarjisopekarri/docs/sorja_orivedenopisto_2012

Blogi: http://orja.sarjakuvablogit.com/

www.orivedenopisto.fi
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.02 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste