sisällön alkuun
22.11.2017 14.56 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Portti on auki!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ohjeistusketju - lue ja noudata  (Luettu 99696 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« : 18.12.06 klo 23:41 »

Kupolin säännöt - ken ei noudata, sen paha shabra periköön. Ja kyllä, säännöt vaikuttavat sadistisen pitkiltä, mutta helpottavat kovasti elämäänne. Pienempi paha on lukea viesti läpi kuin saada lauma vihaisia admineja niskaansa.

 • Keskustelunaihetta aloittaessasi mieti tarkkaan onko se kiinnostava, oletko luomassa sitä oikealle alueelle ja onko sellainen jo olemassa. Hakua saa, ja on syytä, käyttää. Emme halua nähdä ketjuja, jotka alkavat tähän tyyliin: ”En tiedä onko tällainen aihe jo, jos on niin tän saa poistaa.” Jos olemassa oleva ketju on jo hyvin vanha, saa siihen edelleen kuitenkin vastata.

 • Ota huomioon, että kaikilla käyttäjillä ei ole oikeutta kirjoittaa kaikille laudoille. Mikäli et pysty kirjoittamaan haluamallesi laudalle, älä silti luo täysin aiheeseen sopimatonta ketjua jollekin avoimelle keskustelulaudalle. Voidaksesi kirjoittaa kaikille laudoille sinun on osoitettava kykysi noudattaa tämän ketjun sääntöjä. Sen voit tehdä kirjoittamalla fiksuja viestejä avoimille keskustelualueille. Shabrat jakavat lisää oikeuksia sitä mukaa, kun havaitsevat käyttäjän ansaitsevan ne. Tarkemmat tiedot eri käyttäjien oikeuksista löytyvät täältä.

 • Aloita keskustelu kunnolla, mitä parempi aloitus, sitä mieluummin muut jäsenet ottavat siihen kantaa. Otsikoi sen mukaisesti. Tee myös selväksi keskustelun aihe jo ensimmäisessä viestissä, ja esimerkiksi muiden mielipiteitä kysyessä on soveliasta kertoa heti aluksi se oma.

 • Jos haluat luoda keskusteluun äänestyksen, mieti, sopiiko se todella aiheeseen. Yletön äänestysten käyttö tuppaa supistamaan keskustelua, kun ihmiset tyytyvät vain vastaamaan äänestykseen ilman sen syvällisempää pohdintaa aiheesta. Esimerkiksi ”lempihahmosi Ranmassa” –äänestys jää helposti pelkäksi hahmojen nimeämiseksi sen sijaan, että voitaisiin laajemminkin keskustella sarjasta. Toisekseen äänestyksestä yllensä kuitenkin unohtuu jokunen hahmo, tai sitten äänestys paisuu valtavaksi kymmenine vaihtoehtoineen.

 • Ennen kuin vastaat ketjuun, lue se läpi välttääksesi päällekkäisyyksiä jonkun toisen kirjoittaman viestin kanssa. Mieti, onko sinulla mitään annettavaa ketjuun vai onko viestisi pelkkää aiheen pällistelyä. Esimerkiksi ”kiva kun on miitti, en oo tulossa” -viestit ovat yhtä tyhjän kanssa.

 • Laatu korvaa määrän. Tämä koskee niin ketjuja kuin yksittäisiä viestejäkin, joissa kaikissa tulee pysyä aiheessa ja kommentoida sitä mahdollisimman laajalti. Suositeltava viestin pituus on enemmän kuin nelisen riviä, mitään onelinereita ei tulla näkemään. Jokaisen oman viestisi sisältöä voit muokata niin usein kun haluat, mutta viestejä ei voi enää poistaa mikäli niiden jälkeen on tullut muita (tämä siitä syystä, ettei keskustelun linja katkeaisi poistoista).

 • Moninkertaiset lainaukset lainauksen sisällä eivät ole kivan näköisiä. Toisten viestien lainaaminen ei myöskään pidennä omaa viestiäsi. Mikäli olet itse kirjoittanut vain yhden rivin uutta tekstiä, viesti on edelleen liian lyhyt oneliner, vaikka siinä olisikin edessä massoittain lainattua tekstiä.

 • Animen, mangan ja muun median laiton jakaminen, sen rohkaisu, mainonta ja välineiden mainitseminen on kiellettyä. Fansubit, mp3:t ja skanlaatiot kuuluvat kaikki tähän kategoriaan. Linkkejä ja vinkkejä lataussivuille ei sallita.

 • Oikeinkirjoitus kunniaan. Isot alkukirjaimet lauseiden alkuun ja erisnimiin, pilkut ja pisteet kohdalleen ja välilyönti aina välimerkkien jälkeen. Kirjakieltä on paljon miellyttävämpi lukea kuin aluekohtaisia slangeja. Kunnollista kirjoitustaitoa tarvitsee niin koulussa kuin työelämässäkin ja sellaisen kehittäminen ei ole koskaan pahitteeksi, sillä pahoista tavoista on vaikea päästä eroon.

 • Hymiöt, värit ja muunlaiset erikoisefektit häiritsevät tekstin lukemista, joten jätäthän ne minimiin. Myös tekstin lihavoinnissa ja kursivoinnissa on syytä noudattaa kohtuullisuutta - koko viestin lihavoiminen lähinnä ärsyttää muita käyttäjiä. Kuvahymiöt eivät ole edes käytössä, joten niitä on turha yrittää lisätä teksteihin. Samaten turhat rivinvaihdot on syytä unohtaa, sillä ohjelma rivittää tekstin automaattisesti. Jokaisen lauseen jälkeen ei siis tarvitse lyödä enteriä. Kuvat mielellään url-tagien taakse, ainakin hyvin kookkaat.

 • Monta kertaa peräkkäin postaaminen ei ole suvaittavaa, aina voit muokata sen edellisen viestin tekstiä. Gallup-tyylisten ketjujen kohdalla vain yksi vastaus per ketju, jos mielipiteet muuttuvat niin taas muokkausta peliin.

 • Ole kohtelias ja huomaavainen muita käyttäjiä kohtaan. Vältä ketjuissa liekittämistä, ja ota muidenkin mielipiteet huomioon - ne ovat usein yhtä oikeita kuin omasi vaikka erilaisia olisivatkin. Myös oman keskusteluaiheen korostaminen nostamalla sitä laudalla ylöspäin uusien viestien avulla rupeaa ennen pitkää ärsyttämään muita käyttäjiä. Varsinkin, jos uusissa viesteissä ei ole uutta sisältöä.

 • Nimimerkkien olisi syytä olla edes teoriassa mahdollisia lausua. Toisin sanoen, ei ylimääräisiä aksenttimerkkejä sun muita outoihin paikkoihin. Veni-Vici-Vidi tai für Elise ovat ihan ok, mutta -*^^Nappi^^*- tai ~~!octo!~~ eivät niinkään. Tästä äänestettiin aikoinaan vanhan foorumin puolella, ja ylivoimainen enemmistö kannatti asiaa. Myös persoonallisuus on suotavaa nimimerkkiä keksittäessä. Te olette kaikki yksilöitä, olkaa ylpeitä siitä, älkääkä piiloutuko kaikki hyvin samanlaisten nickien taakse (ran-chan, Ran-Chan, Ran-san jne).

 • Älä pidä avatarina tai allekirjoituskuvana mitään ylettömän räikeää (esimerkiksi animoidut gif-kuvat), sillä se vie huomion pois itse tekstistä. Avatarien avulla ihmiset on kuitenkin helpompi tunnistaa foorumilla. Avataria saa vaihtaa niin usein kuin haluaa, mutta useita nimenvaihtoja ei katsota hyvällä. Allekirjoituksen suositusmaksimikoko on 15 kilotavua ja 5 riviä, joten myös huomattavan suuret kuvat tullaan poistamaan näkyvistä.

 • Kysymykset esitetään administolle tai Shabroille. Väärinkäytökset ilmoitetaan aina admineille, meidät tavoittaa helpoiten irkin kautta. Ylläpidolla on aina oikeus muokata ja poistaa loukkaavat tai asiattomat viestit sekä lähettää kirveleviä huomautuksia näitä yksinkertaisia sääntöjä rikkoville.
« Viimeksi muokattu: 09.05.10 klo 22:33 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #1 : 19.12.06 klo 03:00 »

Oikein hyvältä näyttää :-)

Yhdestä säännöstä voisi tosin keskustella.

Keskustelunaihetta aloittaessasi mieti tarkkaan onko se kiinnostava, oletko luomassa sitä oikealle alueelle ja onko sellainen jo olemassa. Hakua saa, ja on syytä, käyttää. Emme halua nähdä ketjuja, jotka alkavat tähän tyyliin: ”En tiedä onko tällainen aihe jo, jos on niin tän saa poistaa.” Jos olemassa oleva ketju on jo hyvin vanha, saa siihen edelleen kuitenkin vastata.


Minusta tästä voisi ehkä hankkiutua eroon. Jos edellinen ketju ~samasta aiheesta on yli kuukauden vanha, ja kyseessä ei ole pelkkä galluppirallatus vaan ihan oikea keskustelunaihe, olisin valmis hyväksymään uuden ketjun aloittamisen vanhan sijaan. Uusien ketjujen aloittaminen ei vaatisi samanlaista rohkeutta jos ensiksi ei pitäisi viettää varttitunti haulla vastaavankaltaisia jutustelunaiheita etsien. Asiaan vaikuttaa myös mm. se, että tällä hetkellä foorumi on säädetty huomauttamaan, jos käyttäjä yrittää vastata ikivanhaan ketjuun ja suosittelemaan enemmän uuden keskustelun aloittamista.

Uusi sääntö voisikin siis olla mallia:
 • Keskustelunaihetta aloittaessasi mieti, että onko se kiinnostava, oletko luomassa sitä oikealle alueelle ja ollaanko vastaavanlaista keskustelua jo käymässä läpi. Jos kyseessä on gallupketju, varmista haulla, ettei samaa galluppia ole jo tehty aiemmin.
tallennettu
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #2 : 19.12.06 klo 14:50 »

Toisaalta, halutaanko tänne esimerkiksi useampaa Kyoko-, Dragonball- tai Fruits Basket -topiikkia? Ottaen huomioon, että todennäköisesti ketjuissa kysytään samoja asioita ja todetaan samoja asioita. Mieluummin voisi painottaa ketjujen selkeää otsikointia, esimerkiksi tosiaan sarjan koko nimi jonkun "Hei haluaisin tietää..?" -tyyppisen sijasta (jolloin ne jo tehdyt ketjut olisi luontevampi myös löytää).

Tietysti, jos halutaan yleisen Inuyasha-keskustelun sijaan puida esimerkiksi kyseisessä sarjassa esiintyvää buddhalaisfilosofiaa (onko sitä?), niin voisi suositella tekemään uuden erillisen keskustelun siitä (selkeästi alkuperäisestä ketjusta erottuvalla ja ymmärrettävällä otsikolla!).

Foorumisoftan automaattivaroitus vanhoista ketjuista voi  olla hyvä karkottamaan pällistelyviestejä vanhoista, jo loppuun puiduista aiheista.
tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #3 : 19.12.06 klo 23:50 »

Molemmissa tavoissa on pointtinsa. Itse arvostan sitä, että samasta aiheesta ei synny kahtakymmentä ketjua, joiden erot ovat minimaaliset. Sitä paitsi useampi ketju vaikka Rumiko Takahashista jakaa keskustelua, kun yksi kommentoi yhtä keskustelua ja toinen toista. Ja ne minimaaliset erot ketjujen välillä ovat kuin veteen piirretty viiva, samoin kuin vanhalla foorumilla alkoi Off-topicin ja Lastentarhan ero hämärtyä.

Toisaalta jossain ikivanhassa ketjussa saattaa olla aloitus, joka ei syystä tai toisesta innosta ihmisiä kirjoittamaan. Jos tällainen ketju makaa pahnanpohjimmaisena laudan viidennellä sivulla, ei minusta ole kohtuutonta aloittaa uutta ketjua ja tuoda vähän uutta väriä keskusteluun. Mutta silloinkin tosiaan kaipaisin jotain uutta keskusteluun. Kuten sanottu, ei ole mitään järkeä tehdä kahdesti samaa gallupia.

Otsikon merkitys korostuu, oli ratkaisu mikä tahansa. Muokkasin sitä kohtaa hieman tuohon aloitusviestiin.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Miiu
peruskäyttäjä

Viestejä: 4


! Neko Nyan Dance, Neko Nyan Dance ! =^0^=


Profiili
« Vastaus #4 : 03.02.07 klo 21:41 »

 Hyvä, että täälläkin on säännöt.  *Hykertelee*
tallennettu

**Ystävät ovat kuin tähtiä,
                he ovat aina kanssasi,
                vaikka olisit missä**
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #5 : 23.03.07 klo 16:15 »

Pampam: oekaki-keskustelualueilla löytyy ketjuja, joista löytyy vinkkejä piirtämiseen. Kannattaa myös tutkia omasta mielestäsi hienoja piirroksia ja niiden animaatioita, jos niissä on.
tallennettu
sorafune
Vieras
« Vastaus #6 : 23.04.07 klo 16:40 »

En nyt ollut ihan varma, mihin tätä asiaa tunkea, mutta eiköhän se tähän sovi.

Mietin noidein nimimerkkien saralla myös sitä, että onko se nyt niin fiksua, että oman nimimerkkinsä saa vaihtaa milloin vain? Parempi politiikka asialle olisi, että nimimerkkiä saisi vaihtaa vain parin kuukauden välein, tai ehkä vaikkapa vain kerran vuodessa tahi vain kerran koko aikana? Nimimerkki on avatarin ohella sellainen asia, josta tunnistaa henkilön, ja se on aika epämukavaa, kun joku on vaihtanut nimimerkkiäänsä, ehkä vähän tiuhaankin tahtiin.
tallennettu
Iwa
Vieras
« Vastaus #7 : 23.04.07 klo 19:27 »

Minusta on aivan turha alkaa rajoittamaan nikkien tahi avatarien muuttelua, sillä sen ei pitäisi kuulua kenellekään muulle kuin käyttäjälle itselleen. Jos ei tunnista niin voi voi sitten, se on elämää. Ihmisillä on taipumusta kyllästyä juttuihin ja sitten ne vaihtuvat, se on ihan normaalia se. Jos todella kiinnostaa seurata jonkun tietyn henkilön toilailuja niin se onnistuu tutustumalla ko. henkilöön paremmin; nikit ja avat vaihtuu, mutta siellä takana on ainakin yleensä yksi ja sama ihminen.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #8 : 26.04.07 klo 22:00 »

Toistaiseksi emme ole kauheasti ongelmia kohdanneet nimimerkkien vaihtelun kanssa. Itse olen sillä kannalla, että voi olla vain hyväkin että joku kykenee halutessaan likimain nollaamaan historiansa; piirtolaudoilla katsellaan kuvia ja keskustelualueella keskustellaan asioista, kummallakaan ei toivottavasti suuressa määrin harrasteta tiettyjen henkilöiden palvomista ja toisten mollaamista. Vaihtuvuus pitää ihmisten mielessä sen, että itse asioihinkin voi keskittyä henkilökohtaisuuksien lisäksi.

Toisaalta kuka tahansa (eli ylläpito aina tarvittaessa) voi aina jäljittää käyttäjän. Kun avaa käyttäjän profiilin, nettiosoitteen loppuosa on mallia index.php?action=profile;u=numero, ja tuo numero tulee pysymään aina samana. Ainakin itse, häiriökäyttäytymistä epäillessäni, pistän mieleen tuon numeron ja katselen sitten sen avulla, että heitteleekö käyttäjän nimimerkki omituisen tiheästi.
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #9 : 04.11.07 klo 08:16 »

Itselläni on se ongelma, että voin vastata täällä keskustelussa vain joihinkin aiheisiin. Minulla olsii ollut moneen mielipiteitä, ja muuta, mutta mistä voisi johtua, että ei voi kirjoittaa vaikka "omaan tuotokseen"? Pitäisikö olla foorumisti, tai täysjäsen?
tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 04.11.07 klo 10:04 »

Pitää - kannattaa hakea foorumistin oikeuksia - täysjäsenhän on foorumisti + oekakisti. Täällä foorumin puolella ei ole merkitystä oletko foorumisti vai täysjäsen.
« Viimeksi muokattu: 06.04.08 klo 22:27 kirjoittanut Vigly » tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #11 : 29.07.08 klo 12:29 »

Muistutamme muutamasta asiasta:

Aloita keskustelu kunnolla, mitä parempi aloitus, sitä mieluummin muut käyttäjät ottavat siihen kantaa. Otsikoi sen mukaisesti.

Mieti, onko sinulla mitään annettavaa ketjuun vai onko viestisi pelkkää aiheen pällistelyä. Esimerkiksi ”kiva kun on miitti, en oo tulossa” -viestit ovat yhtä tyhjän kanssa.

Laatu korvaa määrän. Tämä koskee niin ketjuja kuin yksittäisiä viestejäkin -- mitään onelinereita ei tulla näkemään.

Nokkelat arvaavatkin, mikä on harmin aihe tällä kertaa. Foorumi hukkuu hyvin lyhyiden oneliner-viestien tulvaan, ja varsinkin kaikille avoimilla alueilla ongelma on yleinen. Ei ole kovin vaikeaa käyttää hieman enemmä aikaa ja vaivaa kunkin viestinsä kirjoittamiseen, mutta keskustelun tasoa se nostaa reilusti. Lyhyet yhden tai kahden lauseen viestit eivä oikeastaan kerro mitään muille käyttäjille, ja vaikka niiden lukeminen on nopeaa, se on myös tylsää. On paljon mielenkiintoisempaa lukea vähän pidempiä viestejä, joista näkee, että käyttäjä on edes hiukan nähnyt vaivaa viestinsä eteen ja miettinyt, mitä haluaa sanoa. Asia on syytä pitää mielessä erityisesti silloin, kun olette aloittamassa uusia ketjuja, jotta muutkin käyttäjät innostuisivat osallistumaan keskusteluun.

Summa summarum, lisää laatua viesteihin. Onelinereita ei tulla edelleenkään katsomaan hyvällä, ja modejen hiiri eksyy helposti "poista" -napin päälle. Olette varoitetut.
« Viimeksi muokattu: 23.08.08 klo 21:47 kirjoittanut Xinadra » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #12 : 05.10.08 klo 14:55 »

Yhtä kohtaa lienee syytä tarkentaa:

 • Hymiöt, värit ja muunlaiset erikoisefektit häiritsevät tekstin lukemista, joten jätäthän ne minimiin.
Myös tekstin lihavointi, kursivointi ja alleviivaus kuuluvat erikoisefekteihin, joita on syytä käyttää säästeliäästi. Yleisesti ottaen viesti menee perille ihan tavallisella kirjoitusasulla - siis tällä näin, jota tässäkin on parhaillaan. Lihavointia ja muita on hyvä käyttää silloin, kun haluaa erityisesti korostaa tiettyä asiaa viestissään, mutta ylikäytettyinä kaikki erikoisefektit menettävät merkityksensä. Ja enemmänkin, aivan ylikäytettyinä (esim. koko viestin lihavointi ja kursivointi) erikoisefektit toimivat jopa täysin päinvastoin kuin olisi tarkoitus - ne saavat ihmiset karttamaan kyseisen viestin lukemista.

Rautalanka-esimerkit:

EI NÄIN:
Mikä on suosikkihahmonne Ranmassa? Oma suosikkini on Ranman isä, varsinkin pandamuodossaan. Ihmisenä se on välillä vähän rasittava, mutta ne kyltit, joilla se puhuu pandana, ovat mainioita.

VAAN NÄIN:
Mikä on suosikkihahmonne Ranmassa? Oma suosikkini on Ranman isä, varsinkin pandamuodossaan. Ihmisenä se on välillä vähän rasittava, mutta ne kyltit, joilla se puhuu pandana, ovat mainioita.
« Viimeksi muokattu: 05.10.08 klo 15:17 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #13 : 10.10.08 klo 18:56 »

Heih! Täältä päin kysymys:

Miten vieras pystyy aloittamaan aiheen, ja kirjoittamaan tänne? - Itse en pysty kirjoittamaan, jollen ole sisäänkirjautunut.

Vastauksia?
tallennettu

Jee ♥
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #14 : 10.10.08 klo 19:13 »

Miten vieras pystyy aloittamaan aiheen, ja kirjoittamaan tänne? - Itse en pysty kirjoittamaan, jollen ole sisäänkirjautunut.

Vieras ei pystykään. Spämmereiden, trollien ja muiden häiriköiden toiminnan estämiseksi Kupoliin pystyy kirjoittamaan ainoastaan sisäänkirjautuneena.
tallennettu
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #15 : 10.10.08 klo 20:13 »

Voisi lisätä vielä, että jos joku poistaa tunnuksensa tai profiili ja -käyttäjätiedot poistetaan syystä tai toisesta, niin silloin tämä näkyy jälkikäteen muille "vieraana". Siksi joissakin aiheissa näkyy aloittaja nykyään olevan vieras, vaikka tämä aiheen tekemisen aikaan olikin jäsen.
tallennettu
piloswine
peruskäyttäjä

Viestejä: 11


(;


Profiili
« Vastaus #16 : 09.04.09 klo 21:55 »

Hei olen vähän piiloblondi ja näin, mutta miten keskusteluviesteihin saa liitettyä kuvan ?
tallennettu

Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #17 : 08.05.09 klo 11:03 »

Hei olen vähän piiloblondi ja näin, mutta miten keskusteluviesteihin saa liitettyä kuvan ?

Koodia:
[img]http://kuvanosoite[/img]
Ja muistakin olla suoralinkittämättä kuvia Kupoliin muilta sivuilta kuin omiltasi. (Esim. Photobucket, yms. kuvakokoelman jakoon suunnitellut sivut soveltuvat tähän käyttöön.)
Kuvan leveydenkään ei ole suotavaa olla paljon yli 500 pikseliä, jottei se mene viestikentän ulkopuolelle.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #18 : 21.03.10 klo 23:21 »

Allekirjoituksen suositusmaksimikoko on 15 kilotavua, ja myös huomattavan suuret kuvat tullaan poistamaan näkyvistä.

Muistetaanpas taas tällainenkin asia. Vaikka interneetsin ihkut testitulokset ja muut kivat jutut ovatkin saatavilla kuvina ja elävöittävät mukavasti profiilia, niin liika on liikaa. Isot allekirjoituskuvat vievät huomion itse asiasta, eli viesteistä, ja pilkkovat ikävästi viestiketjua. Kuvan ei olisi suotavaa olla kuin korkeintaan parin tekstirivin korkuinen, mutta hyvin räikeän väriset tai animoidut kuvat pistävät silmään jo pienempinäkin.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Tamasaburou
foorumisti

Viestejä: 76


Eeppistä


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 04.05.10 klo 16:04 »

 • Animen, mangan ja muun median laiton jakaminen, sen rohkaisu, mainonta ja välineiden mainitseminen on kiellettyä. Fansubit, mp3:t ja skanlaatiot kuuluvat kaikki tähän kategoriaan. Linkkejä ja vinkkejä lataussivuille ei sallita.

Eli tarkoitetaanko tällä aivan kaikkea, vai maksullista mediaa? Oma käsitykseni tekijänoikeuslaista on hiukkasen hatara, mutta sen [käsityksen] mukaan on täysin laillista jakaa muille kuuluvaa mediaa, jos sen tekijät on mainittu ja siitä ei yritetä saada rahallista hyötyä.
tallennettu

"Tai sitten minä olen väärä orava! Huh, eivät kai asiat voi niin hullusti olla!"
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.043 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste