sisällön alkuun
22.11.2017 05.27 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Mikä impromangoista on paras?
Impromanga 1 - 15 (78.9%)
Impromanga 2 - 1 (5.3%)
Impromanga 3 - 3 (15.8%)
äänestäjiä yhteensä: 19

« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mikä on paras Kupolin impromanga?  (Luettu 2980 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« : 26.02.12 klo 10:20 »

Kaikkihan ovat tietysti lukeneet Kupolin hienot impromangat alusta loppuun ja moneen kertaan. Tämänkertaisessa Kupollissa kysytäänkin, mikä niistä on sinun suosikkisi? Perusteluja, kommentteja, ihmettelyjä saa esittää.
tallennettu

olkikuukkeli
foorumisti

Viestejä: 29


Hjeippa, velipoika!


Profiili
« Vastaus #1 : 26.02.12 klo 11:16 »

En vastannut mitään, sillä kysymys ei mielestäni ole reilu, koska kolmonen on vielä kesken, enkä ainakaan itse haluaisi keskeneräistä tekstiäni arvosteltavan.
         Kaikissa improissa on ollut loistava juoni ja ne ovat varsin mukaisaa lueskeltavaa, ja haluaisin että kolmonenkin saataisiin päätökseen :)
« Viimeksi muokattu: 29.02.12 klo 20:24 kirjoittanut olkikuukkeli » tallennettu

Lopeta kärsimyksesi lyhyenläntään aasiin
Herkko
foorumisti

Viestejä: 33


Suuri Johtaja


Profiili
« Vastaus #2 : 26.02.12 klo 13:37 »

Yhdyn pseydonyymi "olkikuukkelin" rehelliseen huomautukseen. Joten pidättäydyn äänestämästä. Mutta annan sanallisen arvioni, oman mutu:ni, kahdesta valmiista impromangasta.

Valmiiden improjen joukosta hurjasta, täytyy minun nostaa esille ensimmäinen impromanga. Tämä teoshan inspiroi allekirjoittanutta, tuottamaan epävirallista fiktiotakin. Artikkelin ja syväanalyysin liittyen ko. mangan tapahtumiin.

Mielestäni ensimmäinen impro pysyi hyvin kerronnallisesti ja teemallisesti koossa. Hahmokavalkaadi on runsas ja esiintuonniltaan hyvä ja variaatioltaan miellyttävä. Kliseinen kavalkaadi, toimi teoksen parhaaksi. Juonenkäänteet parhaimmillaan innostavan ja inspiroivan yllättäviä ja yliampuvia. Kuten suosituissa merirosvotarinoissa, valkokankaalla pyörivissä, on hyväksi havaittu. Ja silti teoksen kontekstissa miltei nikottelematta hyväksyttäviä. Kaikin puolin riemastuttava, täyteläinen ja onnistunut teos.

Toinen impromanga taas, sotketui jonkinlaiseen kunnianhimoon ja pömpöösiyteen. Hahmokerrontaa voisin pitää epäonnistuneena, arvon Herkko ei näet saanut "kiinni" yhdestäkään hahmosta. Tarinan kerronta vaikutti rikkonaiselta ja äkkinäiseltä, teokseen hiipinyt puolihurja hulluus komedian nimissä, rikkoi tätä enemmänkin. Metateoksen merkityksen rajoja rajusti venyttäen ja vanuttaen, teosta voisi kutsua liiankin metaksi. Neljättä vallia, kammottavasti, kolkuttavaksi. Jättäen lukijalle hämmästyneen, tympeän, olotilan. Ja tarinan päätös vaikuttaa kovin nopesti tehdyltä.

Kolmatta pitäisin ensimmäisen impromangan hengellisenä perillisenä. Jonka juonirakenteeseen on lainattu tiettyjä elementtejä toisesta impromangasta.  Myös teoksen näkökulma jälkimaailmanloppuiseen maailmaan, on intresantti. Jään odottamaan jatkoa suurella mielenkiinnolla.

Tietenkin, huomautan, arvioivani ko. teoksia vain omasta näkökulmastani. Ja eivät tietenkään edusta minkään muun tahon, kuin allekirjoittaneen, virallista näkökulmaa. Ja EN pidä omaa näkökulmaani kovinkaan virallisena, kiveen hakattuna.
tallennettu

Kupolin Virallinen Kriitikkomestari (Valtaapitävän ylentämä)
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #3 : 26.02.12 klo 18:56 »

Ykkönen on yhä ykkönen, ja kolmonen toivon mukaan nousee uudeksi kuninkaaksi, jahka saamme jatkettua sen loppuun asti. (Improporukan jäänteet ovat kyllä tekemässäkin jotain asian eteen, ihan totta.)

Jälkiviisastellen, Impro 2:ta tehdessä olisi kaikkien pitänyt ottaa rennommin ja mennä ykkösestä tutulla rennolla asenteella alusta loppuun, eikä yrittää miettiä liikaa tyylillisiä tai teknisiä asioita. Vasta loppupuolella alkoi touhu edetä sopivan rempseästi.
Parhaimmillaan piirtäjät kyllä vetivät siinäkin legendaarista settiä. Harmi vaan, että kokonaisuus soljunut eteenpäin yhtä hyvin kuin ykkösessä.
tallennettu
K-haza
kupoliitti

Viestejä: 215Profiili WWW
« Vastaus #4 : 04.03.12 klo 01:17 »

Olen lukenut vain ykkösen ja kakkosen, kolmatta odottelen loppuun saakka kirjoitetuksi, sillä chapterikerrallaan lukeminen on itselleni hankalaa. Olen kyllä sitäkin lukenut ihan alkuaikoina.

Ykkönen on kyllä ollut tähän mennessä ehdoton ykkönen, siinä kun on se oma nostalgiansakin, kun sitä joskus Yläasteen ATK tunnilla luki ja yritti olla kikattamatta ääneen. Eeppinen loppu oli aivan mahtava, ja koko touhu toimi aika upeasti täysin hämärällä tyylillään :D Pierre oli ehdoton lempparini, koska iiih, homoja! Olen lukenut sen varmaan kahdesti, ja selannut joitain lempikohtauksiani useammankin kerran!
Kakkonen jäi itselleni vähän mitään sanomattomaksi ja sekoitin hahmoja keskenään välillä. En edes muista tarinasta kauheasti mitään. Tekisi mieli antaa sille kuitenkin vielä yksi mahdollisuus!
tallennettu

"I don't give a crap about any of this, er.. crap!"
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.019 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste