sisällön alkuun
18.11.2017 19.44 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Poispääsyä ei ole!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Kuinka paljon deviantArt ärsyttää sinua?
Todella paljon, se saa minut raivon partaalle - 10 (5.9%)
Jonkin verran se ärsyttää - 61 (35.9%)
Ei ärsytä, mutten pidäkään siitä - 16 (9.4%)
Ei ärsytä, pidän useimmiten dA:sta - 67 (39.4%)
Ei sitten yhtään, menen dA:n kanssa naimisiin! - 10 (5.9%)
Mikä deviantArt on? - 6 (3.5%)
äänestäjiä yhteensä: 153

« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [Kaikki]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ärsyttävä deviantArt  (Luettu 32826 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sekkosiki
kupoliitti

Viestejä: 115


Sekkosiki


Profiili WWW
« : 12.07.07 klo 10:44 »

Olen ollut deviantArtissa yli vuoden ja se alkaa pikkuhiljaa ärsyttää minua. Ei itse sivustossa ole vikaa (ainakaan paljoa), kun ei ota huomioon sen päivittäisiä päivitystoimenpiteitä, hitautta ja kankeutta. Murheeni koskee dA:n kirjavaa väkimäärää, ja joku on siellä aika osuvasti sanonut, että deviantArtista on tullut MySpacen kaltainen suosionkerjäys-sivusto. Monet ihmiset ovat siellä aitoja, mukavia ja haluavat kehittyä taiteilijoina, mutta osan ainoana tarkoituksena tuntuisi olevan maineen ja kunnian kerjääminen.

Kupolilaisten kunniaksi voin sanoa sen, että te lähetätte sinne oikeasti taidetta. Suuri määrä ihmisiä laittaa sinne todella paljon roskaa ja kommentoi vain mainostakseen omia töitään. Olen saanut esim. sellaisia kommentteja, kuten "Nice gallery, can you check out my gallery?". Ihan viaton kommenttihan tuo on, mutta tuo "nice" ei paljoa kehitä ketään taiteilijana. Muutenkin siellä mitataan usein taiteilijan kykyjä sivuvierailujen perusteella.

Toivottavasti riehun täällä turhaan ja kyllähän deviantArtista löytyy paljon positiivisia asioitakin, kuten monet hyvät tyypit, joihin olen törmännyt. Mainostan vielä lopuksi erään tyypin perustamaa yhteisöä http://saveda.deviantart.com/, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä tekemään dA:sta paremman paikan :).
tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 12.07.07 klo 11:41 »

Itsekin olen ajatustasolla sortunut... Tuohon. Ajatustasolla. Mietin että pitääkö tosiaan piirtää yksinkertaisia ja ideattomia kuvia vain jotta saisi faveja ja pageviewejä...
Piirrän edelleen "epäyksinkertaisia" (Tarkoitan lähinnä väritystä) töitä omalla tyylilläni, josta itse pidän. Jotkut ovat sanoneet että minun pitäisi piirtää söpömpiä, nätimpiä, ilmoisempia (jne...) kuvia - mutta minä PIDÄN omista töistäni.
Siinä on sitten tietysti se toinen puoli, kun itse pitää omista töistään ja muut eivät niinkään... Alkaa harmittamaan kun kukaan ei kommentoi omasta mielestä hienoa työtä... Ehkä se on vain se "suosion kaipuu"? - En tiedä.

Saisivat DAssa tehdä kyllä sille S:Pp:P hymiöinnille jotakin... Mur!
tallennettu
Mineko
kupoliitti

Viestejä: 102Profiili WWW
« Vastaus #2 : 12.07.07 klo 11:49 »

Täytyy heti ensimmäiseksi todeta, että tämä on kaikista tähän astista äänestyksistä ollut minulle ylivoimaisesti hankalin äänestysvaihtoehtojen suhteen - minulla kun on jonkinlainen lievä viha-rakkaussuhde deviantArtiin. Itselläni ei kyseisessä paikassa ole minkäänlaista galleriaa tai käyttäjäpaikkaa, mutta sivustolla on mukava käydä silloin tällöin "ohikulkijana" ihailemassa muiden töitä.

Olen huomannut Sekkosikin mainitseman rakentavan palautteen vähyyden monesti, mikä on myös tällaisen sivustakatsojan kannalta hieman ärsyttävää, mutta ehkä jopa vielä ärsyttävämpää on nähdä ihmisten kommentoivan esim. fanartista sitä, kuinka he inhoavat henkilötä X, eivätkä sen takia pidä koko työstä. Ainakin se vaivaa allekirjoittanutta. Ja sitten on tuo Nopan mainitsemakin kanta asiaan.

Rakentavan palautteen laatimisessahan on oikeastaan paljon enemmän "riskejä" kuin pelkän kehuvan, jos ei ole varma vastaanottajan suhtautumisesta omaan kommenttiin. Tästä huolimatta deviin (anteeksi tämä lyhenteiden käyttö, anteeksiantamatonta) pitäisi kyllä saada vähän lisää tuota kriittistä suhtautumista.

Hmm, minä siis samanaikaisesti pidän deviantArtista, mutta en kuitenkaan pidä, joten ajattelin vastata ensin kompromissina: "Ei ärsytä, mutten pidäkään siitä," mutta kun sekään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta, niin pitkällisen pohdinnan jälkeen vastasin: "Jonkin verran se ärsyttää."
tallennettu

Mannytsu
kupoliitti

Viestejä: 180


Mandariini


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 12.07.07 klo 11:50 »

no kyllä se vähän ärsyttää. En siellä hirveästi käy ja silloinkin kun käyn nin kyllä tulee huomattua juuri tuollaista "roskapostailua". Toodella ärsyttävää. Ja juuri niinkuin Nopa sanoi, että jotkut "suositut ihmiset valittavat, että heillä on aivan liian vähän pageviewejä jotta saisivat vielä lisää suosiota. Pageviewien ja maineen kerääminen on hankalaa, etteivät ihmiset luule, että kalastelet vain lisää mainetta, etkä välitä toisten kuvista juuri ollenkaan -_-

Asiasta toiseen: En pidä tavasta jolla sinne ladataan kuvat. Liian hankalaa minulle! Joten taidan tästäkin eteenpäin pitää piirukseni täällä kupolissa ja ii2.
tallennettu

The Nightmare Begins. And You Can Hear the Cry of the Planet
Sekkosiki
kupoliitti

Viestejä: 115


Sekkosiki


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 12.07.07 klo 12:05 »

Onneksi en siis ole ainoa, jota deviantArt ärsyttää. Toisinaan kyllä pidän siitä paikasta erittäin paljon, mutta toisinaan taas en. Tänään luin juuri viestin eräältä tyypiltä, joka väitti, että olen varastanut erään työni joltain japanilaiselta sivustolta. Tuon Yondaimen kyllä tein täällä Kupolissa, joten joku on vienyt sen deviantArt-sivuiltani ja väittää nyt omakseen. Tämä on aika ärsyttävä asia myös :).
tallennettu
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 12.07.07 klo 12:42 »

Juu, onhan tuo tullut itsekkin huomattua, ja kyllähän se välillä ärsyttää. Itse en ole koskaan tietoisesti yrittänyt kerjätä mitenkään pageviewejä tai faveja, vaan lähinnä itselläni ainakin perusideana on ollut se, että niihin voisivat ihmiset tulla kommentoimaan rakentavasti(jota ei ole vieläkään varmaan kertaakaan tapahtunut :D).

Fanarttia teen tosi harvoin(paitsi nyt pistin haaste-'kerjäyksen' sivulle...eipä tosin sillä että sivuni saisivat huomiota vaan siksi koska itseltä on ideat lopussa), mutta toisaalta en itse näe siinä mitään väärää jos tekee paljon fanarttia ihan vilpittömästi, ettei yritä sillä saada kävijöitä. Itselläni ei ainakaan ole tullut mieleenkään että tekisin jostain fanarttia vain sen takia, että saisin mahdollisesti enemmän kävijöitä ja nuoleskelua(ja luultavasti suurinosa fanartistani olisi sellaista että sarjoja ei välttämättä tunneta niin hyvin, jos nyt verrataan niihin kaikista suosituimpiin)

Itse en ole kovin kauaa Deviantissa pyörinyt, joten tuo ongelma ei ole itselleni tullut niin 'suureksi'...Tottakai se harmittaa jos sivuilla ei käy ketään, mutta en sitä lähde mainostelemaan kommenteilla. (oikeastaan täytyy myöntää että käytän kommentointia vain silloin, kun käyn kiittämässä esimerkiksi favesta/watchista. :p laiska kun olen muuten).

Mutta tosiaan voin kuvitella että se ärsyttää jos monta kertaa tulee viesti että 'please check out my site' tai jotakin vastaavaa, siitä tulee vähän pahamaku suuhun. On tietysti kyllä harmi, että jos jotkut taitavimmat taitelijat jäävät aivan taka-alalle, mutta ei se aina niin mene. Suurinosa 'suosituimmista' ovat niitä, joiden töistä tosiaan huomaa että on sitä harrastanut enemmänkin :) ei vain fanartin takia. Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/
« Viimeksi muokattu: 23.08.07 klo 17:49 kirjoittanut Èlewyn » tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Nopa
kupoliitti

Viestejä: 40


Nokkaeläinten kuningatar


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 12.07.07 klo 15:35 »

Tänään luin juuri viestin eräältä tyypiltä, joka väitti, että olen varastanut erään työni joltain japanilaiselta sivustolta. Tuon Yondaimen kyllä tein täällä Kupolissa, joten joku on vienyt sen deviantArt-sivuiltani ja väittää nyt omakseen. Tämä on aika ärsyttävä asia myös :).

Juu, nuo taidevarkaus-jutut ovat todella ikäviä ja välillä voi ollakkin yllättävän hankalaa todistaa kuvaa omakseen. :< Luin erään tytön journalista, että hänen kaverinsa oli viskattu deviantartista ulos koska hänen taidettaan oli löydetty jostain japanilaiselta taide-sivustolta. Jotkut näyttävät luulevan etteivät japanilaiset voisi pihistää muiden taidetta ja väittää omakseen. -_____-

Se on epäreilua se... :<
tallennettu
Zetsubou-san
kupoliitti

Viestejä: 63Profiili WWW
« Vastaus #7 : 12.07.07 klo 17:19 »

Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/

Juu, se on naurettavaa että juoksentelee ympäri devianttia kiljuen "tulkaa kattoo mu ihQ galtsuu!!!1" jos siinä ei ole takana mikään muu kuin pageviewejen hankkiminen, mutta DeviantArt on monille ihmisille paikka jossa mainostaa töitään, ja tulla tunnetummaksi, joka on esim. työnhaun kannalta melkoisen tärkeää. Deviantissahan on mahdollisuus ihan todellakin mainostaa galleriaansa(pientä rahasummaa vastaan), ja tässä on varmaankin taka-ajatuksena tämä työ-asia. Printeistä sama juttu.

Jollei nyt ihan offiksi mene, niin kyllä, deviantart osaa silloin tällöin olla todella ärsyttävä, mutta pidän sitä mahtavana tilaisuutena tulla tunnetuksi, ja saada töitä ^^
En nyt tiedä olenko ihan hakoteillä, mutta tällä tavoin meikä näkee devarin.
tallennettu

Galleriassa se liikkuu nimimerkillä Oningyou. DAsta sen löytää guutti-nimen takaa, ja Hartsilapsissa se on Zetsubou. Blogailuja osoitteessa http://www.mimis-kaleidoscope.blogspot.com/
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 12.07.07 klo 19:16 »

Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/

Juu, se on naurettavaa että juoksentelee ympäri devianttia kiljuen "tulkaa kattoo mu ihQ galtsuu!!!1" jos siinä ei ole takana mikään muu kuin pageviewejen hankkiminen, mutta DeviantArt on monille ihmisille paikka jossa mainostaa töitään, ja tulla tunnetummaksi, joka on esim. työnhaun kannalta melkoisen tärkeää. Deviantissahan on mahdollisuus ihan todellakin mainostaa galleriaansa(pientä rahasummaa vastaan), ja tässä on varmaankin taka-ajatuksena tämä työ-asia. Printeistä sama juttu.

Olet aivan oikeassa kyllä siinä, että on DA on hyvä mahdollisuus tosiaan mainostaa töitään, eikä siinä olekkaan mitään pahaa, varsinkin tosiaan jos haluaa taidetta vielä tehdä työkseenkin joskus. Lähinnä tarkoitinkin että pääasiana on ollut se, että se menee vain mainostamisen puolelle. Tottakai varmaan suurimmalla osalla on toive, että mahdollisesti devin kautta tulisi ns. 'tunnetummaksi' ja saisi enemmän ihmisten huomion. Se kuitenkin omasta mielestäni pitää olla myös ansaittua :) Ei vain se, että 'satuin nyt piirtämään sen ihQ -nimi- sinne, tulkaa ny kommaamaan!', tuolla siis lähinnä tarkoitan sitä että kalastellaan vain kehuja, joiden ei kuitenkaan pitäisi olla pääasia. Mutta hyvä pointin toit kyllä esille. Työhakemus-jutusta en tiedä, mutta onhan devissä tosiaan hieno juttu esimerkiksi se, että voi myydä printtejä joten se on ihan 'oikeille' taiteilijoillekkin oiva paikka mainostaa töitään. Sitäpaitsi että Deviä käyttää ihmiset ympäri maailmaa, on myös hieno juttu.
tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Kitayama
foorumisti

Viestejä: 281


さぁ、ぼうしやさん?


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 12.07.07 klo 20:17 »

Eipä ärsytä, olenhan luuhannut siellä jo kaksi ja puoli vuotta enkä varmaan olisi hankkinut subscriptionia jos ottaisi aivoon. Minullakin on ollut tämä ärsytysvaihe, mutta se meni ohi jo aikaa sitten, veikkaan että kaikilla iskee ärsyyntymiskausi jossain välissä mutta useimmilla se menee myös ohi. Oma kauteni meni ohi heti kun aloin tajuamaan, ettei ihmisiä määritellä niiden surullisen kuuluisien pageviewien avulla ja opin arvostamaan töitäni enemmän (se myös paransi töideni tasoa huomattavasti, minkä ei pitäisi yllättää ketään, itsevarmuushan on kaiken a ja o). Huomionhakuisuus on ehdottoman huono peruste gallerian pykäämiselle.

Olen vielä sen verran pieni nimi, etten ole törmännyt kuin pariin "plz check out my gallery too!!" viestiin ja nekin ensimmäisen vuoteni aikana. Onneksi. Minut tunnetaan ilman minkäänlaista omakohtaista leuhkimista hyvänä kommentoijana, joka osaa antaa kunnollista palautetta rehellisesti ja tarkasti (pidän sitä velvollisuutenani, olen sen velkaa niille ihanille ihmisille, jotka pitävät minua ystävänään ja hyvänä tyyppinä), ja kaikkiin mahdollisiin asiattomuuksiin suhtaudun niin kylmäverisellä asenteella, ettei kenelläkään jää kysyttävää. Olen joutunut pistämään typeriä ihmisiä ruotuun useammin kuin pari kolme kertaa ja alkavatpa pikku hiljaa oppimaan, ettei aivan jokaisen silmille kannata tulla hyppimään.

Minä oikeastaan pidän galleriaani yllä siksi, että vaikka watchimääräni on suht pieni, olen onnistunut löytämään näiden vuosien aikana joukon uskollisia ystäviä, joilla on järkeä päässä ja jotka todella kirjoittavat kommenteissaan muutakin kuin "very nice" tai "kewl". Saan ihan oikeaa palautetta, joka on auttanut minua kehittymään ja olen syystäkin ylpeä näistä ihmisistä. Piiri pieni pyörii, kaveripiiri nimittäin. Juuri tällä tavoin taide voi tuoda ihmisiä lähemmäksi vaikka he asuisivat tuhansien kilometrien päässä toisistaan. dA on taivaanlahja joillekin meistä ja alan uskoa, että kuulun heihin. :3
tallennettu

Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 14.07.07 klo 22:02 »

Eipä se pahemmin ärsytä. En ole vielä tavannut siellä ketään, joka huomiokommentoisi muita ihmisiä (tai sitten olen muuten vain tyhmä tai sinisilmäinen - tai passiivinen, ettei sellaisia kiinnosta kommentoida minulle).

Melkein offina sanoisin vielä, että minua ei ainakaan voi syyttää moisesta teosta. DeviantArtissa olemalla ärsytän ihmisiä vain siten, etten juurikaan päivitä galleriaani. Oikeastaan rekisteröidyin koko paikkaan vain siksi, että voisin kommentoida muiden töitä ja lisätä niitä suosikkeihini, niitä kun on muuten niin kamalan hankala löytää jälkeenpäin.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Kiesu
kupoliitti

Viestejä: 132


Kiesus ja kauhistus


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 15.07.07 klo 23:41 »

Ei ärsytä, lähinnä replyjen ilmoituksen hitaus on ollut ongelma mutta muuten olen jo niin tottunut DA:n järjestelmiin ettei se pahemmin enää ota pattiin. Ei melkeinpä ollenkaan.

Tuo page-view laskuri on kyllä ihan ahterista, mutta luulen ettei se meno siitä mihinkään muuttuisi vaikka se kiskottaisiin irti juurineen päivineen.
Pakko nyt kyllä sanoa vielä tuohon Nopan viestiin: Fanartillahan on helppo saada pageviewejä, ja sehän on ihan ymmärrettävää. Järjettömän nopean kuvien kierron takia juuri kukaan uusi ei löydä töitäsi, jos ne eivät ole fanarttia tai galleriassasi ei muuten ole sitä. Lähes kaikki työt etsitään devissä haulla; ei kukaan osaa etsiä esim. porukoiden itse-keksimiä hahmoja ellei ole niistä ensin jostain kuullut. Joku saattaa tietysti törmätä galleriaasi 'random deviant/artwork 'nappuloiden kautta tai napauttamalla iconiasi jonkun watch-listalta tai kommenttilootasta, mutta sekin on on aika avutonta.

Kommentoinnista: Onhan se kiva saada kommenttia ja muuta kehua, mutta olette ihan oikeassa että lähes kaikki rakentava palaute puuttuu. Olen DA:ssa koko parin/muutaman vuoden kyykkimiseni jälkeen saanut jopa kahteen kuvaani jotain rakentavaa palautetta, ja se on kyllä tympeän vähän.
Mutta mitä sitä muita moittimaan, kun harvemmin itsekkään lähden rakentamaan suuria parannusselostuksia ja se johtuu lähinnä siitä että on kovin hidasta leikkiä sanakirjan kanssa ja yrittää etsiä sitä oikeaa asiaa tarkoittavaa sanaa. Jos joskus huomaan että artisti oikeasti pyytää työnsä kommenttilootassa kritiikkiä tai mielipiteitä (tai lähettää jopa ryhmä-Noteja, mitä minullekkin on tullut), niin tottahan toki sitten myös jotain siitä työstä kritisoin. Olen nimittäin itsekkin joissain kuvissani kritiikkiä ja vinkkejä pyydellyt mutta porukka tuntuu ohittavan avunpyynnöt erittäin tehokkaasti, joten tiedän tosissani että se on rasittavaa.

Taidevarkauksia tuppaa tapahtumaan vähän väliä, mutta siinä onneksi on pageview apuna: Mitä useampi ihminen on nähnyt työsi, sitä varmemmin joku tulee tunnistamaan taidevarkaan visiitin ja osaa ilmoittaa siitä ylläpidolle tai alkuperäiselle taiteilijalle itselleen.
tallennettu

Nikuchu
foorumisti

Viestejä: 56


thunder sh0ck. #


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 16.07.07 klo 14:19 »

Itseäni ärsyttää eniten sivuston hitaus sekä päivitys toimenpiteet yms joiden takia en edes yritä päästä katsomaan uusia kuvia tms. Sen uuden päivityksen myötä, joka siis tuli jo aikoja sitten :D, dA hidastui huomattavasti ja pidin edellisestä muutenkin enemmän.
Ihmiset joita stalkkailen deviantArtissa ovat mukavaa sakkia, enkä itse ole niin famous että joku randomi tulisi pyytämään katsomaan omaa galleriaansa :p
tallennettu

Aqwa. Sana joka ei tarkoita mitään.
Nieidanine
kupoliitti

Viestejä: 83Profiili WWW
« Vastaus #13 : 22.07.07 klo 23:23 »

Itselläni myös ottaa päähän välistä se että on joku katkos tai päivitys menossa... Ja ne kategorisoinnit!! Tuntuu, että aina kun sinne nykyään pistää jotain uutta kuvaa, ne kategoriat ovat taas muuttuneet.

Fan art on kyllä se, joka uppoaa yleisöön. Olen huomannut tämän, kun eräs fan art -työni on ylivoimaisesti eniten favattu omista töistäni. Minulla onkin tällainen nerokas kikka, että piirrän fan artia erittäin harvoin, ja tuon yhden kuvan perusteella galleriani löytäneet plaraavat sen kokonaan läpi löytääkseen lisää, ja näin tutustuvat muihin tekeleisiini siinä sivussa. ;D Mutta kyllä myös omat hahmoni ovat keränneet suosiota, ja on mukavaa huomata ihmisten pitävän hahmoistani, ja kuulla heidän olevan kiinnostuneita niistä.

Kommentteja saan jostain syystä todella vähän. Vaikkei minulla ole mitään erityistoiveita, silti kommentit per kuva pysyvät yleensä alle kymmenessä. Vaikkei kritiikkiä annakaan (enkä sitä oikein edes toivokaan) olisi mukava kuulla ihmisiltä, mitä tuntemuksia kuvani heissä herättävät, ja mitä ajatuksia..... Vai pitäisiköhän tämä kommenttien vähäisyys ottaa vinkkinä.. noh, tätä pohdiskelua voisi varmaan jatkaa iäisyyksiin, se vain ei taida liittyä aiheeseen paljoa... ^^'

itselle ei ole nuita "check my gallery"-kommentteja tullut paljoa, jos ollenkaan... Mutta luulen että tuskinpa vaivautuisin katsomaan, jos ei kommentissa mainita erikseen, että sieltä voisi löytyä jotain minuakin kiinnostavaa.

Ja mikä tämä pageviewien ostaminen on häh??
tallennettu

ⓕⓞⓔ
kupoliitti

Viestejä: 9


k a i


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 21.08.07 klo 15:30 »

Kyllä ärsyttää. Niinkuin sanotaan; Ei sivusto vaan ihmiset. Jouduin aikasemmin vaihtamaan accoani parin ahdistelijan takia. Bannasin heidät mutta he ilmestyivät aina uusilla tunnuksilla ja täyttivät yksitysviestilaatikkoni. En tajua mikä näitä ihmisiä vaivaa. Ilmeisesti he olivat ahdistelleet myös muitakin. Lisäksi kuviani ollaa kopioitu siellä ja postattu ilman lupaa muille sivuille. On inhottavaa että siellä käy niin paljon ihmisiä joilla ei ole mitään käsitystä tekijäoikeuksista. Vihaan isoja watermarkkeja keskellä kuvaa mutta olen ajautunut nyt käyttämään niitä itsekkin. : <

Sitten DA:ssa on juuri se että se on niin iso paikka. Varsinkin valokuvaajana tai käsityöläisenä on vaikea päästä valokeilaan ja saada ne muutamat itsetuntoa kohottavat watchit. Ja ne Chainletterit. Voi että vihaan kun joku postaa niitä ja minunkin pitäisi pistää sama journaliini. :d
tallennettu
Noke
kupoliitti

Viestejä: 12


50*50 jpg-avan pitäisi voida pakata alle 10 kiloon


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 21.08.07 klo 19:49 »

Mielestäni DA on ihan hauska paikka katsella toisten kuvia ja saada jonkunlaista palautetta olmista töistä. Eli ei se sinänsä ärsytä. Minulla ei ole ollut kovin usein noita hitaus ongelmiakaan.

MUTTA: Minua ärsyttää paljonkin muutamat asiat.

1.Taidevarkaat
Ainakin paria kuvaani on käytetty ilman lupaani useaan otteeseen. Saan kohtuullisen usein jotain noteja joissa annetaan linkki jonnekkin sivulle, jossa minun työtäni esitellään jonkun toisen tekemänä. Varsinkin eräästä Elfen Lied fanartistani olen nähnyt yleensä muokattuja, mutta kuitenkin aivan selkeitä kopioita siellä sun täällä. Se RISOO!
Yritän yleensä ottaa yhteyttä sivuihin, joilta löydän varastettua tavaraani, mutta aina se ei ole helppoa.
Vaikka on ikävä saada noteja, jossa kerrotaan taidevarkaudesta, niin olen kuitenkin iloinen ja kiitollinen niille ihmisille, jotka vaivaantuvat ilmoittamaan minulle jos löytävät töitäni epäilyttäviltä sivuilta.

2. Turhanpäiväiset kommentit
On raskauttavaa saada 100 kommenttia, joista suurin osa on täysin merkityksettömiä ja loput turhaa nuoleskelua.
Inhoan parin sanan kommentteja, kun niitä tulee koko ajan.
"Nice work", "Awesome", "Aww, it's Cloud<3<3<3", "I love this!" Siinä esimerkkejä. Kuitenkin syyllistyn itsekin tuollaiseen, kun en aina jaksa kirjoittaa niin pitkästi englanniksi. Toisaalta silloin jätän yleensä kommentoimatta, jos mitään järkevää sanottavaa ole.
Siloin harvoin kun saan rakentavaa kommenttia, niin kiitän kauniisti. Sellaisesta tulee hyvä mieli, kun joku on viitsinyt kommentoida kunnolla minun räpellöstäni!

3. Täysi roska
Jos ei osaa ollenkaan ilmaista itseään kuvallisesti, niin miksi silti täytyy täyttää DA roskalla. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Kuvia joissa on ehkä kolme lyijykynällä piirrettyä viivaa tms. Jos haluaa huomiota voi mennä etsimään sitä muulla tavalla. En nyt tarkoita haukkua ketään, mutta kyllä sen huomaa jos työssä on yritystä. Mutta silloin kun ei olla viitsitty keskittyä työhön edes minuuttia, niin jos sen nyt välttämättä haluaa DA:han laittaa, niin voi laittaa edes sinne scrapseihin. En nyt tarkoita, että jos ei ole maailman paras piirtämään ja jos ei ole 1000000 pw:ä ei saisi laittaa kuviaan DA:han. Sillä laillahan sitä kehitytään, kun saadaan rakentavaa kommenttia, mutta perustaidot olisi hyvä olla jos haluaa jotain muuta kuin sääliviä katseita.

4.Liian suuret kuvat
Kun erehdyksessä sattuu klikkaamaan jotain kuvaa, joka paljastuukin joksikin 5000x7000 (okei vähän liioittelin) kokoiseksi massahirviöksi, niin ei ole kivaa. Ensinäkin lataaminen kestää ja pahimmassa tapauksessa jumitaa koneen. Toiseksi kuvasta ei saa mitään selvää. Varsinkin sellaiset vahaliiduilla piirretyt mestariteokset ovat kivoja, kun näkee jokaisen paperin kuidun 1000 kertaisena (Okei nyt rauhoitun noiden numeraalien kanssa).
Eli opetelkaa lapset resizettämään!

Löysimpä sittenkin useampia ärsyttäviä asioita!
tallennettu

Sambi
kupoliitti

Viestejä: 25


Liittynyt:2005-03-25 Kuvia:253


Profiili WWW
« Vastaus #16 : 22.08.07 klo 22:06 »

Haha! DeviantFART! *hohehohe*... Ihan kiva mesta, mutta ärsyttää ihan suunnattomasti suurimman osan ajasta. Ei kiva.

Onneksi on olemassa oma paperi jolle voi piirtää ja jonka voi pistää sitten esille omalle seinälleen, vaikka ei täällä kukaan käy.
tallennettu

Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 23.08.07 klo 07:12 »

Ei dA minua oikeastaan ärsytä. Kunhan hyväksyn sen, ettei watcheja ja kommentteja paljoa tule, koska en fanarttia piirrä ja jos piirränkin, niin yleensä kavereiden hahmoja.

Hakusysteemissä ei omia töitäni ikinä edes löydy, joten suosion kalastelemiseksi fanartin piirtämisessä ei ole mieltä. Olen niin vain originaalitaiteilija, että täytyy elää dA:n todellisuuden kanssa.

Yhdyn inhoamaan uuden version hitautta, päivityskatkoja ja kategorioita (ennen ainakin kerrottiin mitä mihinki kategoriaan kuuluu).
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
choutarou
foorumisti

Viestejä: 45Profiili WWW
« Vastaus #18 : 23.08.07 klo 15:36 »

En taida vastata käsitystäsi kunnon deviantArtilaisestasi. Olen omannut tunnuksen yli vuoden ajan, mutten ole postittanut yhtään työtäni, sillä alun perin tein tunnuksen koska kaveri halusi/pyysi. Nyttemmin seuraan iso listaa suosikkiartistejani mutta en hirveänä kommentoi kenellekään, tosin favorites kasvaa päivä päivältä. Lähinnä olen vain jäsen joka haluaa ihailla muiden töitä, mutten osaa antaa kehittävää palautetta ja pysyn hiljaisena taka-alalla.
tallennettu
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« Vastaus #19 : 28.10.07 klo 18:20 »

Sitten välillä löytää jotain tosi taitavia ihmisiä joiden account on silti vierailijoidensa puolesta lähes autio, kun taas melko keskinkertaisilla piirtäjillä jotka piirtävät jotain fanarttia jostain yltsi suositusta sarjasta, on pw.itä satoja tuhansia.

Niin, kuvitelkaapa esim. Sepsku, jonka kuva on kupolin oeristossa, mutta hän on deviantArtissa normaali piirtäjä, vaikka on huippuhyvä piirtäjä (isäni, minun ja ystävieni mielestä ainakin).
tallennettu
Takashi
kupoliitti

Viestejä: 51


Muoviletkusetä! \o/


Profiili WWW
« Vastaus #20 : 29.10.07 klo 14:51 »

Ei Devi minuakaan ärsytä varsinaisesti, vaikka olenkin tässä kihissyt vihasta sitä kohtaan noin viikko sitten.
Se teki temput. En pystynyt enää kirjautumaan silloisella tunnuksellani ollenkaan ja kun katsoin muuten vain, sieltä oli kaikki kuvani kadonneet.
Nyt on pysynyt melkein viikon tunnus käytössä. Saa nähdä, mitä tällekin tapahtuu.

Hitaus ja lukuisat bugit ärsyttävät, eivät ihmiset siellä. Tosin nämä ovat vähän kammottavia, jotka oikein ruinaavat katsomaan galleriaansa. En sentään ole itse sellaisiin vielä törmännyt, vain mukaviin ihmisiin (tosin muutama hullu fani siellä on jaloissani kaiken aikaa feivittämässä ja kommentoimassa :D)
Nyt en pääse kirjautumaan taaskaan, koska tunnuksien pyyntöä varten ne kentät puuttuvat ja tilalla on vain teksti: deviantART is currently in read-only mode for system maintenance.

Juu, niinpä niin. MUTTA olen sitä mieltä, että onhan siellä ihan mukavaa olla, vaikka sivusto itsessään hivenen tökkii toiminnan kohdalta.
Foorumilla en edes käy huonon englannin osaamiseni vuoksi.
tallennettu

BK
foorumisti

Viestejä: 42


Don't let your guard down


Profiili
« Vastaus #21 : 29.10.07 klo 15:46 »

Itse tykkään ihan hirveästi DeviantArtista. En olekkaan tullut ajatelleeksi sitä tuolta "maineen haku"-kannalta. Ehkä se johtuu siitä, etten ihan hirveästi siellä käykkään ja ehkä myös siitä, ettei kuuluisuus netissä ole koskaan ollut minulle sellainen tavoittelun arvoinen juttu. Kukaan ei ole pyytänyt minua katsomaan galleriaansa ja useimmat tulevat vielä kiittämään kommentista tai faveksi pistämisestä.. Tietysti ymmärrän, että jotkut viestit, joissa kinutaan käymään sivuilla ovat ärsyttäviä, mutta sellaisiinhan törmää lähes kaikkialla. (Hahhah! Jopa virtuaalitallit ovat syyllistyneitä sellaiseen! omg >_< Siskoni niillä käy, en minä..)

Yleensä taide, jota olen löytänyt on aika tasokasta ja olen itsekin saanut yhden rakentavan tapaisen kommentin. Yleensä käytän kyllä deviä kavereitten kanssa juttelemiseen ja heidän töittensä katseluun. n_n Siihen se sentään soveltuu.
tallennettu

Killed by an angel
Cadow
kupoliitti

Viestejä: 88


yay


Profiili WWW
« Vastaus #22 : 29.10.07 klo 18:03 »

Eeei. Pidän Deviantartista. Joskus kyllä ottaa päähän kun DA ei toimi odotetulla tavalla (esimerkiksi "unohtaa" kirjata ylös kommentin, jonka olet saanut tai hävittää tiedoista favauksia).

Itse en yleensä törmää mauttomaan tarjontaan enkä törkeisiin ihmisiin siellä liikkuessani. Fanittajia ja suosionkerääjiä toisaalta ei voi välttyä näkemästä. Mutta en heistä häiriinny (tosin Kingdom Hearts fanikama alkoi yhdessä vaiheessa jo melkein tulvia korvista ulos... muthei, sekin buumi on jo laantumassa).

Aiemmin mainittiinkin jo lyhyet ja mitäänsanomattomat kommentit kuvien/journalien alla... ne eivät toki ole toivottavia, mutta varmasti kaikki meistä erehtyvät joskus sellaisiakin lähettämään. >>
tallennettu
LilyAngel
foorumisti

Viestejä: 84


Jos masentaa, kissa piristää!


Profiili
« Vastaus #23 : 29.10.07 klo 18:22 »

Usein miten ei ärsytä mutta ärsyttää sitten kuitenkin. Se on kivaa saa kommentteja mutta asiallisia sellaisia. Suurin osa saamistani kommenteista on suhteellisen asiallisia ja kavereitten kesken voi nyt laittaa jotain epämääräistä ja ei-asiallistakin kommenttia. Mutta sitten joo.

DA on minusta aika pelottava paikka sillä en pidä taidevarkaista. Kukapa pitäisi? Tunnen muutaman sellaisen enkä katso heitä mitenkää hyvällä. Luultavasti tiedostavat sen myös itsekin. Itse toivon, että saan noteja jos jostain löytyy taidettani väärin käytettynä. Muutaman viivan työt... Piirrän sellaisia itsekin mutta ne ovatkin sitten luonnoksia tahi sitten Sandros-sarjakuvaa jonka kyllä aina piirrän puhtaaksi, mutta siinäkin on useampi viiva kuin jossain DA-töissä.Toki on olemassa sitten aloittelijoita, jotka eivät välttämättä osaa piirtää kovin hyvin, ymmärrän heitä. Olen itsekin joskus ollut sellainen ja olen vieläkin. Pidän aloittelijoista, ja heidän töistään. (Olenko omituinen...)

Tämä "olla-suosittu", miksi ihmeessä? Minulle riitää jos kaverit käyvät katsomassa ja kommentoimassa. Jos piirrän fan-arttia niin piirrän. Joskin sitäkin teen todella harvoin. Lähinnä sitten omaksi iloksi jotain luonnoksia, joita piirtelen silloin tällöin valmiiksi. Harva päätyy DA:han.

Olen saanut esim. sellaisia kommentteja, kuten "Nice gallery, can you check out my gallery?".

Kiva kommentti joo mutta mitäs hyötyä tuosta sitten on? Itse jätän tuollaiset kommentit aika omaan arvoonsa.

Kehittäviä kommenteja olisi hauskaa saada mutta lieneekö se sitten siinä, että ihmiset eivät uskalla kun pelkäävät loukkaavansa. Tuskin kukaan on niin hyvä piirtäjä etteikö jotain kehittämistä olisi.
tallennettu

jelden
kupoliitti

Viestejä: 214


rahalla saa ja hevosella pääsee


Profiili WWW
« Vastaus #24 : 30.10.07 klo 07:36 »

No jaa, usemmiten pidän DAsta.
Kiva paikka, pääsee näyttämään kuviaan näytille jne. :3 Olen kyllä saanut muutamia kommentteja tyyliin "nice", ja vastannut ihan normaalisti kiittämällä, mutta ei se paljon tunnelmaa ole kohottanut. D: ja sitten niitä, jotka watchaavat vain sen takia, että tulisivat itse watchatuiksi. Jos en töllikään takaisin, heti tullaan sanomaan jotain "hei mikset watchannu takas ;;___;;".
Itse DA ei ärsytä pahemmin, vaikka kuvanlajittelukategoriat ovatkin vähän omituiset. Kuvani on joskus siirretty toiseen kategoriaan, ja lähetetty siitä joku note. Wtf, sanon minä. No, ehkei se ollut ihan oikea kategoria, mutta kyllä minä päätän mihin kuvani lajittelen. D---:<
tallennettu

se parhaiten nauraa joka koiraa karvoihin katsoo ja joka toiselle kuoppaa kaivaa se villakoirana veräjästä pääsee
Calzu
Epäkuollut
ameeba

Viestejä: 173


Dirty Limey!


Profiili
« Vastaus #25 : 30.10.07 klo 18:52 »

Olen käytännössä samaa mieltä kuin Noken kolme ensimmäistä pointtia (vaikka itse en piirräkkään). Taidevarkaat ovat ehkä säälittävintä sakkia mitä netistä löytää. Laatu on myös kärsinyt pahasti massaryntäyksen kautta. Useissa piireissä alkaa olla nykyään, että jos mainitsee deviantartin niin useille se merkitsee todella huonoa fanitaidetta suosituimmista animeista.

4.Liian suuret kuvat
Itse tykkään isoista kuvista aivan valtavasti. Ensinnäkin taustakuvien tekeminen tarkoista kuvista on helppoa kun näyttöni on sen verran isolla resoluutiolla. Itseäni enemmän ärsyttää kuvat jotka on selvästi tehty isommaksi mutta pienennetty DA:ta varten. Mieluiten otan kuvan mistä ei ole mennyt ainuttakaan pikseliä hukkaan ja sitten muokkaan sen mieleiseksini.

Loppujen lopuksi tällä hetkellä DA:ssa ärsyttävät eniten aivan kammottava mainostulva. Minua ei kiinnosta DA t-paidat tai muu vastaava. Selaan sivua tavoitteenani löytää hienoja kuvia, en törsätäkseni rahaa roskaan.
tallennettu

Elävien maailma on pelottava paikka.
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #26 : 30.10.07 klo 19:01 »

Loppujen lopuksi tällä hetkellä DA:ssa ärsyttävät eniten aivan kammottava mainostulva.
Joo älä!

DA:han kuulumattomana en voi moittia tai puolustaa sen sisältöä juuri mitenkään, mutta mainoksia on paljon ja sivusto joskus hermojaraastavan hidas.

Mikäli kupolissa tai missä tahansa linkki vie DA:han, niin harvemmin edes avaan sitä. Täälläkin kuvataideosiossa törmää DA:han vieviin linkkeihin - pari avaan, loput jätän huomioitta. Hermot ei vain kestä, jos joutuu klikkailemaan koko ajan jonkun mainossivun kautta ennen kuin näkee itse taiteen. "Click here to continue to Deviant" vai mitä siinä lukeekaan.
tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
Tanttura
kupoliitti

Viestejä: 7Profiili WWW
« Vastaus #27 : 30.10.07 klo 20:07 »

Joskus se tuppaa ärsyttämään, mutta kyllä itse viihdyn siellä.

Taidevarkaisiin olen törmännyt kyllä ja juuri näihin ns. 'pro-taiteilijoihin' joiden pageviewit ovat taivaissa jne. Fanikuvien avulla saa varmasti suuren ryöpyn kommentteja ja faveja sun muita, mutta itse en ainakaan jaksa/viitsi tehdä fanikuvia sen takia, että olisin suosionnälkäinen. Teen kuvia niin kuin tuntuu. (eli yleensä perstuntumalla. :D)

Ihmisiä on sitten niin moneksi...omalle kohdalleni ei ole sattunut  ruinaamista gallerian katselemisesta tai watchaamisesta, saati sitten häiriköistä, jotka kyllä ovat se vihonviimeinen kiusanhenki. D:

Olen saanut DA:n kautta paljon itselleni ja kehittynyt sen kautta ainakin jonkin verran. Enemmän se on saanut hyvää aikaan minun osassani, kuin huonoa, mutta onhan kolikolla aina se huonompi puolensa.

Itselleni tulivat nyt mieleen myös Harhakuva, Yaoigallery ja SheezyArt.
tallennettu

Pikkuleipiä tässä tilanteessa? No ehkä yksi..
Лайка
kupoliitti

Viestejä: 54


oh snap


Profiili
« Vastaus #28 : 01.11.07 klo 22:46 »

Ärsyttää enimmäkseen.

Ensimmäinen galleriani siellä meni vähän tutustuessa ihmisiin ja sainkin sieltä pari tuttua (ja yhden uuden ystävänkin). Mutta on niitäkin, jotka joko yrittävät väkisin tutustua tai rupeavat haukkumaan ilman mitään syytä.

Taidevarkaat, jotkut osaavat olla käsittämättömän röyhkeitä, osa on ovelia ja osa lataa muiden kuvia ja laittaa ne omalle sivulleen kuvitellen, että se on jokin random nättien kuvien esittelypaikka. Oh gawd.

Ja on vastaan tullut tyyppejäkin, jotka lähettävät notea ja KÄSKEVÄT sinua kääntämään omaa sarjakuvaansa jollekin kielelle. Eräskin hoksasi minut kaiketi kaverin sivun kautta ja pommitti noteilla, koska en suostunut kääntämään sen sarjakuvaa suomenkielelle. Hienovarainen kieltäytyminen ei saanut tyyppiä luovuttamaan.

Ja ketjuviestit etusivulla. Siis siinä sinun oman sivusi etusivulla. Täyttävät kaikki paikat, kaikki lähettävät niitä, osa saattaa suuttuakin kun et ole lähettänyt sitä eteenpäin etc. Onneksi ne saa nykyään omistajan omasta tahdosta piiloon.

Perseennuolijat ovat...no sieltä juuri. Ja dA on niin helevetin hidas. Argh.

Kaikki hokevat pageviewseistä, aluksi minäkin olin ihan innoissani kun saavutin jonkun tuhannen rajapyykin, mutta nykyään se on yks ja hailee. Nykyinen galleriani siellä on ihan vain fiilispohjalla siellä. Siis elän pienessä toivossa että saisin uusia tuttavia ja mahdollisesti joku osaisi piirroksistani oikeasti sanoakin jotain muuta kuin: OMG LOL!! Luv that! Funny nose... Ish he GAY?! ja sitä rataa.

Ihan ok paikka mikäli kukaan oikein retardi ei löydä sinua xD
tallennettu

When I'm sad, I stop being sad and be awesome instead.
Inku
foorumisti

Viestejä: 88


Profiili
« Vastaus #29 : 05.09.09 klo 22:36 »

Vastasin "jonkin verran se ärsyttää". On itsellänikin ollut tunnus siellä jo sen neljä vuotta ainakin. En tiennyt DA:sta aluksi mitään muuta kuin että se on nettitaidegalleria ja lähdin sinne aikoinaan sillä periaatteella että saisin kritiikkiä, mutta kun totuus paikan tasosta alkoi paljastua niin en toisaalta jaksanut vetää hirveää stressiä siitä. Nykyisin DA toimii minulle paikkana missä voin tuoda töitäni esille ja nähdä muiden teoksia. Omia kotisivuja minulla ei ole, tosin taitaisi palvella enemmän tehdä sellaiset.

Minua ärsyttävät pitkälti samat asiat kuin kaikkia muitakin keitä DA jotenkin ärsyttää. Kaikesta muusta kun alkaa jo vähän päästä yli, niin yhä vain jaksaa ärsyttää näsäviisastelijat. Nykyisin kun DA:ssa on se vaihtoehto jonka voi laittaa työn yhteyteen, että haluan kritiikkiä. Nojoo, minä kyllä laitan sen silloin kun/jos haluan kritiikkiä, ja siksipä ärsyttääkin kun joku tulee johonkin kritiikittömään chibityöhön joka muutenkin jo uhmaa painovoiman ja realistisen anatomian lakeja, vinettämään että pää ja silmät ovat liian isot ja muu vartalo liian pieni tms. vastaavaa. -.-

Sitten löytyy näitä puristeja joiden mielestä fan artti täytyy piirtää just eikä melkein; pitää olla juuri samanlainen kuin alkuperäisessä yhteydessä, ja auta armias jos sävellät jotain omalla tyylilläsi tai muuten vain haluat vaikka pukea tyypin kokonaan erilaisiin kamppeisiin, niin johan tulee vineä. "Ei sillä oikeesti tommosia vaatteita oo!11+" No ihanko totta.

Sitten tekisi mieli hakata päätä seinään joka kerta kun vastaan tulee ihmisiä jotka ovat liian kiireisiä lukeakseen tekijän omat kommentit tai kategorian, mutta silti löytyy aikaa kommentoida jotain "Hei, tuo näyttää ihan siltä ja siltä hahmolta siitä ja siitä sarjasta." No, jospa se vaikka olisi silloin se. Lue ne kommentit, jooko. Ja se joka väittää ettei tyhmiä kysymyksiä ole olemassa on väärässä. :D Minulta aina melko tasaisin väliajoin joku tulee kyselemään, että piirränkö / olenko tehnyt itse kaiken galleriassani olevan matskun? No mutta en tietenkään. Tottahan minä kopioin kaiken muilta tai pöllin röyhkeästi suoraan väittäen kaikkea itse tekemikseni, mutta koska olen niin pahuksen taitava ja yhteistyössä FBI:n ja ufojen kanssa, niin te hölmöt pikku ihmiset ette huomaa mitään. Paitsi tietysti sinä, ja nyt aivosi pitää ikävä kyllä muuttaa mössöksi. *bzzzzzz*

/facepalm

Mutjoo. Nuo muutamat asiat aiheuttavat facepalmeja ja silmienpyöritystä joskus, mutta en minä nyt DA:ssa jaksaisi olla mikäli sitä inhoamalla inhoaisin. ^.^'
tallennettu
Candice
kaukana täältä oleva
kupoliitti

Viestejä: 168Profiili
« Vastaus #30 : 17.10.09 klo 13:23 »

Minua deviantArt ärsyttää jonkun verran. Minulla joskus oli iellä profiili, ja sillä tavalla, mutta sitten se yhtäkkiä lakkasi toimimasta normaalisti, ja alkoi puuhaamaan omiaan.
En saanut lisättyä kuvia, en poistettua, enkä mitään muutakaan. Vähitellen aloin unohtamaan devini, eikä siellä sitten oikein tullut käytyä. Nyt on viime käynnistä vaikka kuinka pitkä aika, enkä taida siellä jaksaa käydäkään.
Saattaisihan se toimia tällaisen ajan jälkeen taas hyvin, kuka tietää, mutta suoraan sanottuna devi ei kiinnosta minua tällä hetkellä juurikaan.
Nykyään olen eniten juuri Kupolissa, ja täällä tuleekin sitten aina vietettyä suurinosa ajasta, jonka olen koneella. Ja tuleepa sitä välillä piipahdettua muillakin sivuilla, tai sitten pelaan jotain pelejä arcadessa tai miniclipissä, mutta täällähä minä useimmiten olen, kun se devikään ei enää jaksa kiinnosta. *u*
tallennettu

ava (c) erkki the mustekala
Inku
foorumisti

Viestejä: 88


Profiili
« Vastaus #31 : 21.11.09 klo 14:37 »

Ärh, pitääpä hieman avautua jonnekin tästä. Tuntuu, että DA:ssa ihmiset pitävät nykyisin vain tietynlaisista töistä. Suosituimpina varmaan furryt, varsinkin sudet/ketut, seuraavana ehkä mangahahmot, ja mikä parasta: mangatyylillä piirretyt furryhahmot ja varsinkin sudet/ketut.

Ei paljoa tarvitse työhönsä panostaa, jos aihe on joku näistä. Itselleni on käynyt montakin kertaa niin, että kymmenessä minuutissa hetken mielijohteesta piirrettyyn isosilmäiseen kissankorvaiseen lolihahmoon on pläjähtänyt saman tien 100 favia, kun taas johonkin realistisemman näköiseen, yksityiskohtaiseen työhön, mitä on väsännyt päiviä tai viikkoja, tulee muutama favi ja kommentteja vielä niukemmin.

Nyt kun olen muutaman viikon ajan postannut ei-kovin-söpöjä ja ei-mangatyylillä piirrettyjä töitä, tuntuu ettei juuri ketään kiinnosta - ainakaan verrattuna aiempiin töihin. Ei sillä, että minä favien ja kommenttien määrää ihan neuroottisesti tuijottaisin, mutta kyllä se vähän masentavaa on, kun yrittää kokeilla jotain muutakin ja irroitella, mutta porukka haluaisi vain sitä samaa vanhaa koko ajan.

Nojaa. Omaksi iloksihan sitä pohjimmiltaan piirtää, ja saa lisäpuhtia siitä jos muutkin diggaavat. Vähän kyllä pistänyt miettimään, että moniko oikeasti tykkää piirrustus- ja väritystyylistä ja siitä työstä itsestään, vai tykätäänkö niistä vain siksi että niissä sattuu olemaan se ihq NarutoSasuketaijokusemmoinen, laadusta viis. -_-;;
tallennettu
Sipulikeitto
kupoliitti

Viestejä: 74Profiili WWW
« Vastaus #32 : 18.08.13 klo 13:10 »

Vaikka onkin iänikuinen ketju, niin yllätyin miten paljon vielä nykypäivänä törmään näihin asioihin da:ssa mitä täällä on mainittu joskus 2007. Itse liityin vasta hieman yli vuosi sitten ja kyllä tuo on pänninyt jo jonkin aikaa.

Tämä tässä on yksi syy miksen jaksa enää kamalasti sinne postata mitään:

Ärh, pitääpä hieman avautua jonnekin tästä. Tuntuu, että DA:ssa ihmiset pitävät nykyisin vain tietynlaisista töistä. Suosituimpina varmaan furryt, varsinkin sudet/ketut, seuraavana ehkä mangahahmot, ja mikä parasta: mangatyylillä piirretyt furryhahmot ja varsinkin sudet/ketut.

Ei paljoa tarvitse työhönsä panostaa, jos aihe on joku näistä. Itselleni on käynyt montakin kertaa niin, että kymmenessä minuutissa hetken mielijohteesta piirrettyyn isosilmäiseen kissankorvaiseen lolihahmoon on pläjähtänyt saman tien 100 favia, kun taas johonkin realistisemman näköiseen, yksityiskohtaiseen työhön, mitä on väsännyt päiviä tai viikkoja, tulee muutama favi ja kommentteja vielä niukemmin.

Tosin aiheet ovat nykyään ehkä hieman eri, en oikeastaan osaa enää edes sanoa koska tuo Undiscovered-toiminto ollut päällä siitä asti kun se tuli.

Ja sitten myös se, että heti etusivulla (nämä "popular 24h" yms.) on aina se samat artistit vaikka piirtäisivät pelkän tikku-ukon. >_> Ja vielä pahempaa on mielestäni se, että jotkut ovat vielä lähes suoraan kopioineet näiden tyyliä ja ovat sen ansiosta tulleet suositummaksi, kun heillä on "niin söpö" tyyli. Ei nyt sillä etteivätkö osaisi piirtää ja etteikö nyt ihailemaltaan artistilta saisi pientä tyylivivahdetta ottaa itselleen, mutta jotain rajaa oikeasti.

Nykyään myös siellä oikeassa laidassa näkyy se "more like this" loota ja ai että kun näen näiden SAMOJEN ETUSIVUARTISTIEN töitä myös täällä vaikkei millään tavalla siihen varsinaiseen kuvaan liittyisi!! Kyllähän tässä jo alkaa pienoinen katkeruus iskeä kun toiset tuolla tavalla saa ilmaista mainontaa ja muut jäävät vähän sivuun. Tuon laatikon toiminta on muutenkin välillä niin ihmeellistä että useimmiten yritän ignoorata kokonaan.

Ainoa hyvä uudistus on se Undiscovered-lajittelu, mutta sieltäkin kyllä löytyy toisinaan näitä artisteja jotka ovat jo valmiiksi suht suosittuja. Ehkä pari tyyppiä olen löytänyt, jotka ovat oikeasti taitavia ja täysin jääneet huomaamattomaksi vaikka olisivat sen ~9 vuotta pyörineet mukana.

Niin ja da:ssa on ollut hirveä spämmiaalto jo jonkin aikaa eikä ylläpitoa näytä kiinnostavan. Onhan noita ilmeisesti aina ollut mutta viime aikoina niitä on ollut järkyttävän paljon, jossain suositussa kuvassa melkein joka toinen kommentti näitä "how to get free money $$$ [link]".

Uhhuh, olen pitkään halunnut avautua aiheesta. Välillä tekisi mieli jäädyttää koko tunnus mutta enpähän vielä toistaiseksi viitsi.
tallennettu

Remember to eat nakki
Haamu
oekakisti

Viestejä: 31


Tulkaa puhumaa mulle mangasta


Profiili WWW
« Vastaus #33 : 25.08.13 klo 12:12 »

Olen muutenkin eri sivustoja käyttäessäni (siis nykyisin) aika viileästi soveltanut käyttötarkoitusta ihan oman mielen mukaan. Joskus surkuttelin, kuinka en osaa jutella kenellekään netissä ja että dA:n sosiaalinen puoli menee osaltani hukkaan, mutta nyt en vain välitä.

Käytän siis dA:ta lähes pelkästään oman gallerian luomiseen ja joidenkin töiden ylöspistamiseen (inspiraatiota ja ihailua varten). Tiedän hyvinkin että sieltä löytyy aivan järkyttävää materiaalia ja vielä järkyttävempiä ihmisiä, mutta ignooraan sen kaiken parhaani mukaan, jolloin ei aivan suunnatonta vitutusta iske.

Nykyisinhän dA:n etusivullehan tulevat ne työt ihan satunnaisesti, toisin kuin ennen esim. suosiolla oikeasti oli merkitystä? Nykyisin niitä yritetään tunkea sinne "vähemmän suosituilta" taiteilijoilta, tarkoittaen että laatu on aika järkyttävää. Samojen taiteilijoiden toistuvuudesta en ole juuri huomannut (kuin ehkä parin kohdalla, mutta he nyt ovat paikkansa ansainneetkin).
tallennettu

Hei siis, ihkuu
frobishounen
foorumisti

Viestejä: 46


666


Profiili WWW
« Vastaus #34 : 25.11.13 klo 15:42 »

Mua deviantART ärsytti lukuisista täällä jo mainituista syistä silloin aikanaan kun pyörin siellä aktiivisesti. Nyt oon kuitenkin vähentänyt siellä käyntiä parin viimevuoden aikana enkä tosiaan ole käyttänyt sitä aktiivisesti pitkään aikaan. Tänään kirjauduin sisään, poistin kaikki viestit ja siivosin vähän galleriaa, sekä kirjoitin vihdoin ja viimein absencejournalin, jonka sit täytin muilla kontaktitavoil ihan sketchblogista ja twitterist lähtien.

Olin aktiivinen joskus silloin 2007-2009 ehkäpä ja silloin tykkäsin siit sosiaalisesta puolesta sekä positiivisesta huomiosta, joita työni saivat. Piirsin kyl just sellaista mainstreamhöttöä, ettei mikään ihmekään kun aihepiirei katsoo. Nykyään en piirrä enää sellaista (enkä paljon muutakaan, mut varsinkaan sitä perus jeejeekoiraeläimet-settii). Julkaisen ne vähäiset piirrokseni tumblrissa jos julkaisen missään.

Tuosta etusivusta en oo kyl huomannut varsinaista eroa entiseen, paitsi et ennen siel näytti olevan aina samojen taiteilijoiden töitä, ja jopa ihan samoja kuvia ikuisuuksia. En tiedä miten nykyään, mut toisaalta näyttää et taso on laskenut roimasti. Voi toki olla et toi sivuston uusi satunnaisuusperiaate vaikuttaa, tai sit mun oma maku on muuttunut ja vaadin enemmän. En tiedä, mut jotenkin sen declinen huomas ehkä jo silloin kun sieltä lähdin muutama vuosi sitten. Tai no, käynhän mä siel vieläkin välil lurkkimas silleen pari-kolme kertaa vuodes -tahdil.
tallennettu

ruoja
xyz
K-haza
kupoliitti

Viestejä: 215Profiili WWW
« Vastaus #35 : 16.01.14 klo 00:18 »

Näiden edellämainittujen juttujen lisäksi olen huomannut, miten pääsivulle päätyy joko poniarttia tai "katsokaa minun kosteata vulvaani, katsokaa sitä" kuvia. Siellä on myös hyvin paljon ei-taidetta, eli screenshottia jostain sarjasta, johon on lisätty sitten tekstiä ehkä korkeintaan. Näille kun yrittää sanoa, ei, tämä ei ole taidetta, ei ainakaan sinun, niin sieltä tulee ininää, että halusin vain jakaa tämän dA-ystävieni kanssa yhyy, mikä vika
Argh.

Ja ei minulla ole mitään suurta ahdistusta siis naisten alastomuudesta, mutta dA on sivustona kuitenkin taidesivusto, ei huomiohuoraukseen tarkoitettu. Siellä on hyvin paljon kauniisti aseteltuja malleja kauniissa ympäristöissä, vaikka kuva olisikin ehdotteleva. Mutta se, mitä en vain siedä, on se, että suosituimpien listalla on sitten se joku käyttäjä, joka on ottanut itsestään web camilla alastonkuvan, jossa hän levittelee ulkosynnyttimiään <- ei taidetta!

Pyörin nykyään hyvin vähän siellä, oikeastaan seuraamassa vain yhden ryhmän toimintaa, koska se on ainoa yhteisö tietylle pelisarjalle. Tämäkin jo kuvastaa mielestäni dA:n tasoa nykyään; Käyttäjät linnottautuvat yhdelle fanisivulleen ja eivät edes muuten kiinnostu taiteilijoista itsestään.
En ole itse kertaakaan klikannut itseäni hienosta kuvasta oikeasti katsomaan galleriaa, koska hei, sain sen mitä hain, eli taidetta tästä ja tästä hahmosta.

Olenkin jo pitkään odottanut, että missä kohtaa sivu vetää lopullisen kuolonkorinansa. Sellainen meinaan on sivustojen loppusilaus...
tallennettu

"I don't give a crap about any of this, er.. crap!"
Sivuja: 1 2 [Kaikki]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.063 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste