sisällön alkuun
19.11.2017 16.12 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Li oli koli - kuoli Kupoli"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Kuinka paljon deviantArt ärsyttää sinua?
Todella paljon, se saa minut raivon partaalle - 10 (5.9%)
Jonkin verran se ärsyttää - 61 (35.9%)
Ei ärsytä, mutten pidäkään siitä - 16 (9.4%)
Ei ärsytä, pidän useimmiten dA:sta - 67 (39.4%)
Ei sitten yhtään, menen dA:n kanssa naimisiin! - 10 (5.9%)
Mikä deviantArt on? - 6 (3.5%)
äänestäjiä yhteensä: 153

« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ärsyttävä deviantArt  (Luettu 32831 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sekkosiki
kupoliitti

Viestejä: 115


Sekkosiki


Profiili WWW
« : 12.07.07 klo 10:44 »

Olen ollut deviantArtissa yli vuoden ja se alkaa pikkuhiljaa ärsyttää minua. Ei itse sivustossa ole vikaa (ainakaan paljoa), kun ei ota huomioon sen päivittäisiä päivitystoimenpiteitä, hitautta ja kankeutta. Murheeni koskee dA:n kirjavaa väkimäärää, ja joku on siellä aika osuvasti sanonut, että deviantArtista on tullut MySpacen kaltainen suosionkerjäys-sivusto. Monet ihmiset ovat siellä aitoja, mukavia ja haluavat kehittyä taiteilijoina, mutta osan ainoana tarkoituksena tuntuisi olevan maineen ja kunnian kerjääminen.

Kupolilaisten kunniaksi voin sanoa sen, että te lähetätte sinne oikeasti taidetta. Suuri määrä ihmisiä laittaa sinne todella paljon roskaa ja kommentoi vain mainostakseen omia töitään. Olen saanut esim. sellaisia kommentteja, kuten "Nice gallery, can you check out my gallery?". Ihan viaton kommenttihan tuo on, mutta tuo "nice" ei paljoa kehitä ketään taiteilijana. Muutenkin siellä mitataan usein taiteilijan kykyjä sivuvierailujen perusteella.

Toivottavasti riehun täällä turhaan ja kyllähän deviantArtista löytyy paljon positiivisia asioitakin, kuten monet hyvät tyypit, joihin olen törmännyt. Mainostan vielä lopuksi erään tyypin perustamaa yhteisöä http://saveda.deviantart.com/, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä tekemään dA:sta paremman paikan :).
tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 12.07.07 klo 11:41 »

Itsekin olen ajatustasolla sortunut... Tuohon. Ajatustasolla. Mietin että pitääkö tosiaan piirtää yksinkertaisia ja ideattomia kuvia vain jotta saisi faveja ja pageviewejä...
Piirrän edelleen "epäyksinkertaisia" (Tarkoitan lähinnä väritystä) töitä omalla tyylilläni, josta itse pidän. Jotkut ovat sanoneet että minun pitäisi piirtää söpömpiä, nätimpiä, ilmoisempia (jne...) kuvia - mutta minä PIDÄN omista töistäni.
Siinä on sitten tietysti se toinen puoli, kun itse pitää omista töistään ja muut eivät niinkään... Alkaa harmittamaan kun kukaan ei kommentoi omasta mielestä hienoa työtä... Ehkä se on vain se "suosion kaipuu"? - En tiedä.

Saisivat DAssa tehdä kyllä sille S:Pp:P hymiöinnille jotakin... Mur!
tallennettu
Mineko
kupoliitti

Viestejä: 102Profiili WWW
« Vastaus #2 : 12.07.07 klo 11:49 »

Täytyy heti ensimmäiseksi todeta, että tämä on kaikista tähän astista äänestyksistä ollut minulle ylivoimaisesti hankalin äänestysvaihtoehtojen suhteen - minulla kun on jonkinlainen lievä viha-rakkaussuhde deviantArtiin. Itselläni ei kyseisessä paikassa ole minkäänlaista galleriaa tai käyttäjäpaikkaa, mutta sivustolla on mukava käydä silloin tällöin "ohikulkijana" ihailemassa muiden töitä.

Olen huomannut Sekkosikin mainitseman rakentavan palautteen vähyyden monesti, mikä on myös tällaisen sivustakatsojan kannalta hieman ärsyttävää, mutta ehkä jopa vielä ärsyttävämpää on nähdä ihmisten kommentoivan esim. fanartista sitä, kuinka he inhoavat henkilötä X, eivätkä sen takia pidä koko työstä. Ainakin se vaivaa allekirjoittanutta. Ja sitten on tuo Nopan mainitsemakin kanta asiaan.

Rakentavan palautteen laatimisessahan on oikeastaan paljon enemmän "riskejä" kuin pelkän kehuvan, jos ei ole varma vastaanottajan suhtautumisesta omaan kommenttiin. Tästä huolimatta deviin (anteeksi tämä lyhenteiden käyttö, anteeksiantamatonta) pitäisi kyllä saada vähän lisää tuota kriittistä suhtautumista.

Hmm, minä siis samanaikaisesti pidän deviantArtista, mutta en kuitenkaan pidä, joten ajattelin vastata ensin kompromissina: "Ei ärsytä, mutten pidäkään siitä," mutta kun sekään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta, niin pitkällisen pohdinnan jälkeen vastasin: "Jonkin verran se ärsyttää."
tallennettu

Mannytsu
kupoliitti

Viestejä: 180


Mandariini


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 12.07.07 klo 11:50 »

no kyllä se vähän ärsyttää. En siellä hirveästi käy ja silloinkin kun käyn nin kyllä tulee huomattua juuri tuollaista "roskapostailua". Toodella ärsyttävää. Ja juuri niinkuin Nopa sanoi, että jotkut "suositut ihmiset valittavat, että heillä on aivan liian vähän pageviewejä jotta saisivat vielä lisää suosiota. Pageviewien ja maineen kerääminen on hankalaa, etteivät ihmiset luule, että kalastelet vain lisää mainetta, etkä välitä toisten kuvista juuri ollenkaan -_-

Asiasta toiseen: En pidä tavasta jolla sinne ladataan kuvat. Liian hankalaa minulle! Joten taidan tästäkin eteenpäin pitää piirukseni täällä kupolissa ja ii2.
tallennettu

The Nightmare Begins. And You Can Hear the Cry of the Planet
Sekkosiki
kupoliitti

Viestejä: 115


Sekkosiki


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 12.07.07 klo 12:05 »

Onneksi en siis ole ainoa, jota deviantArt ärsyttää. Toisinaan kyllä pidän siitä paikasta erittäin paljon, mutta toisinaan taas en. Tänään luin juuri viestin eräältä tyypiltä, joka väitti, että olen varastanut erään työni joltain japanilaiselta sivustolta. Tuon Yondaimen kyllä tein täällä Kupolissa, joten joku on vienyt sen deviantArt-sivuiltani ja väittää nyt omakseen. Tämä on aika ärsyttävä asia myös :).
tallennettu
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 12.07.07 klo 12:42 »

Juu, onhan tuo tullut itsekkin huomattua, ja kyllähän se välillä ärsyttää. Itse en ole koskaan tietoisesti yrittänyt kerjätä mitenkään pageviewejä tai faveja, vaan lähinnä itselläni ainakin perusideana on ollut se, että niihin voisivat ihmiset tulla kommentoimaan rakentavasti(jota ei ole vieläkään varmaan kertaakaan tapahtunut :D).

Fanarttia teen tosi harvoin(paitsi nyt pistin haaste-'kerjäyksen' sivulle...eipä tosin sillä että sivuni saisivat huomiota vaan siksi koska itseltä on ideat lopussa), mutta toisaalta en itse näe siinä mitään väärää jos tekee paljon fanarttia ihan vilpittömästi, ettei yritä sillä saada kävijöitä. Itselläni ei ainakaan ole tullut mieleenkään että tekisin jostain fanarttia vain sen takia, että saisin mahdollisesti enemmän kävijöitä ja nuoleskelua(ja luultavasti suurinosa fanartistani olisi sellaista että sarjoja ei välttämättä tunneta niin hyvin, jos nyt verrataan niihin kaikista suosituimpiin)

Itse en ole kovin kauaa Deviantissa pyörinyt, joten tuo ongelma ei ole itselleni tullut niin 'suureksi'...Tottakai se harmittaa jos sivuilla ei käy ketään, mutta en sitä lähde mainostelemaan kommenteilla. (oikeastaan täytyy myöntää että käytän kommentointia vain silloin, kun käyn kiittämässä esimerkiksi favesta/watchista. :p laiska kun olen muuten).

Mutta tosiaan voin kuvitella että se ärsyttää jos monta kertaa tulee viesti että 'please check out my site' tai jotakin vastaavaa, siitä tulee vähän pahamaku suuhun. On tietysti kyllä harmi, että jos jotkut taitavimmat taitelijat jäävät aivan taka-alalle, mutta ei se aina niin mene. Suurinosa 'suosituimmista' ovat niitä, joiden töistä tosiaan huomaa että on sitä harrastanut enemmänkin :) ei vain fanartin takia. Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/
« Viimeksi muokattu: 23.08.07 klo 17:49 kirjoittanut Èlewyn » tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Nopa
kupoliitti

Viestejä: 40


Nokkaeläinten kuningatar


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 12.07.07 klo 15:35 »

Tänään luin juuri viestin eräältä tyypiltä, joka väitti, että olen varastanut erään työni joltain japanilaiselta sivustolta. Tuon Yondaimen kyllä tein täällä Kupolissa, joten joku on vienyt sen deviantArt-sivuiltani ja väittää nyt omakseen. Tämä on aika ärsyttävä asia myös :).

Juu, nuo taidevarkaus-jutut ovat todella ikäviä ja välillä voi ollakkin yllättävän hankalaa todistaa kuvaa omakseen. :< Luin erään tytön journalista, että hänen kaverinsa oli viskattu deviantartista ulos koska hänen taidettaan oli löydetty jostain japanilaiselta taide-sivustolta. Jotkut näyttävät luulevan etteivät japanilaiset voisi pihistää muiden taidetta ja väittää omakseen. -_____-

Se on epäreilua se... :<
tallennettu
Zetsubou-san
kupoliitti

Viestejä: 63Profiili WWW
« Vastaus #7 : 12.07.07 klo 17:19 »

Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/

Juu, se on naurettavaa että juoksentelee ympäri devianttia kiljuen "tulkaa kattoo mu ihQ galtsuu!!!1" jos siinä ei ole takana mikään muu kuin pageviewejen hankkiminen, mutta DeviantArt on monille ihmisille paikka jossa mainostaa töitään, ja tulla tunnetummaksi, joka on esim. työnhaun kannalta melkoisen tärkeää. Deviantissahan on mahdollisuus ihan todellakin mainostaa galleriaansa(pientä rahasummaa vastaan), ja tässä on varmaankin taka-ajatuksena tämä työ-asia. Printeistä sama juttu.

Jollei nyt ihan offiksi mene, niin kyllä, deviantart osaa silloin tällöin olla todella ärsyttävä, mutta pidän sitä mahtavana tilaisuutena tulla tunnetuksi, ja saada töitä ^^
En nyt tiedä olenko ihan hakoteillä, mutta tällä tavoin meikä näkee devarin.
tallennettu

Galleriassa se liikkuu nimimerkillä Oningyou. DAsta sen löytää guutti-nimen takaa, ja Hartsilapsissa se on Zetsubou. Blogailuja osoitteessa http://www.mimis-kaleidoscope.blogspot.com/
Èlewyn
erakoitunut
kupomuumio

Viestejä: 293


pssst


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 12.07.07 klo 19:16 »

Toisaalta on naurettavaa että pistää pystyyn sivun vain sen takia että saisi sillä huomiota...:/

Juu, se on naurettavaa että juoksentelee ympäri devianttia kiljuen "tulkaa kattoo mu ihQ galtsuu!!!1" jos siinä ei ole takana mikään muu kuin pageviewejen hankkiminen, mutta DeviantArt on monille ihmisille paikka jossa mainostaa töitään, ja tulla tunnetummaksi, joka on esim. työnhaun kannalta melkoisen tärkeää. Deviantissahan on mahdollisuus ihan todellakin mainostaa galleriaansa(pientä rahasummaa vastaan), ja tässä on varmaankin taka-ajatuksena tämä työ-asia. Printeistä sama juttu.

Olet aivan oikeassa kyllä siinä, että on DA on hyvä mahdollisuus tosiaan mainostaa töitään, eikä siinä olekkaan mitään pahaa, varsinkin tosiaan jos haluaa taidetta vielä tehdä työkseenkin joskus. Lähinnä tarkoitinkin että pääasiana on ollut se, että se menee vain mainostamisen puolelle. Tottakai varmaan suurimmalla osalla on toive, että mahdollisesti devin kautta tulisi ns. 'tunnetummaksi' ja saisi enemmän ihmisten huomion. Se kuitenkin omasta mielestäni pitää olla myös ansaittua :) Ei vain se, että 'satuin nyt piirtämään sen ihQ -nimi- sinne, tulkaa ny kommaamaan!', tuolla siis lähinnä tarkoitan sitä että kalastellaan vain kehuja, joiden ei kuitenkaan pitäisi olla pääasia. Mutta hyvä pointin toit kyllä esille. Työhakemus-jutusta en tiedä, mutta onhan devissä tosiaan hieno juttu esimerkiksi se, että voi myydä printtejä joten se on ihan 'oikeille' taiteilijoillekkin oiva paikka mainostaa töitään. Sitäpaitsi että Deviä käyttää ihmiset ympäri maailmaa, on myös hieno juttu.
tallennettu

gnawing,biting,breaking,hacking,burning !
Kitayama
foorumisti

Viestejä: 281


さぁ、ぼうしやさん?


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 12.07.07 klo 20:17 »

Eipä ärsytä, olenhan luuhannut siellä jo kaksi ja puoli vuotta enkä varmaan olisi hankkinut subscriptionia jos ottaisi aivoon. Minullakin on ollut tämä ärsytysvaihe, mutta se meni ohi jo aikaa sitten, veikkaan että kaikilla iskee ärsyyntymiskausi jossain välissä mutta useimmilla se menee myös ohi. Oma kauteni meni ohi heti kun aloin tajuamaan, ettei ihmisiä määritellä niiden surullisen kuuluisien pageviewien avulla ja opin arvostamaan töitäni enemmän (se myös paransi töideni tasoa huomattavasti, minkä ei pitäisi yllättää ketään, itsevarmuushan on kaiken a ja o). Huomionhakuisuus on ehdottoman huono peruste gallerian pykäämiselle.

Olen vielä sen verran pieni nimi, etten ole törmännyt kuin pariin "plz check out my gallery too!!" viestiin ja nekin ensimmäisen vuoteni aikana. Onneksi. Minut tunnetaan ilman minkäänlaista omakohtaista leuhkimista hyvänä kommentoijana, joka osaa antaa kunnollista palautetta rehellisesti ja tarkasti (pidän sitä velvollisuutenani, olen sen velkaa niille ihanille ihmisille, jotka pitävät minua ystävänään ja hyvänä tyyppinä), ja kaikkiin mahdollisiin asiattomuuksiin suhtaudun niin kylmäverisellä asenteella, ettei kenelläkään jää kysyttävää. Olen joutunut pistämään typeriä ihmisiä ruotuun useammin kuin pari kolme kertaa ja alkavatpa pikku hiljaa oppimaan, ettei aivan jokaisen silmille kannata tulla hyppimään.

Minä oikeastaan pidän galleriaani yllä siksi, että vaikka watchimääräni on suht pieni, olen onnistunut löytämään näiden vuosien aikana joukon uskollisia ystäviä, joilla on järkeä päässä ja jotka todella kirjoittavat kommenteissaan muutakin kuin "very nice" tai "kewl". Saan ihan oikeaa palautetta, joka on auttanut minua kehittymään ja olen syystäkin ylpeä näistä ihmisistä. Piiri pieni pyörii, kaveripiiri nimittäin. Juuri tällä tavoin taide voi tuoda ihmisiä lähemmäksi vaikka he asuisivat tuhansien kilometrien päässä toisistaan. dA on taivaanlahja joillekin meistä ja alan uskoa, että kuulun heihin. :3
tallennettu

Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 14.07.07 klo 22:02 »

Eipä se pahemmin ärsytä. En ole vielä tavannut siellä ketään, joka huomiokommentoisi muita ihmisiä (tai sitten olen muuten vain tyhmä tai sinisilmäinen - tai passiivinen, ettei sellaisia kiinnosta kommentoida minulle).

Melkein offina sanoisin vielä, että minua ei ainakaan voi syyttää moisesta teosta. DeviantArtissa olemalla ärsytän ihmisiä vain siten, etten juurikaan päivitä galleriaani. Oikeastaan rekisteröidyin koko paikkaan vain siksi, että voisin kommentoida muiden töitä ja lisätä niitä suosikkeihini, niitä kun on muuten niin kamalan hankala löytää jälkeenpäin.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Kiesu
kupoliitti

Viestejä: 132


Kiesus ja kauhistus


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 15.07.07 klo 23:41 »

Ei ärsytä, lähinnä replyjen ilmoituksen hitaus on ollut ongelma mutta muuten olen jo niin tottunut DA:n järjestelmiin ettei se pahemmin enää ota pattiin. Ei melkeinpä ollenkaan.

Tuo page-view laskuri on kyllä ihan ahterista, mutta luulen ettei se meno siitä mihinkään muuttuisi vaikka se kiskottaisiin irti juurineen päivineen.
Pakko nyt kyllä sanoa vielä tuohon Nopan viestiin: Fanartillahan on helppo saada pageviewejä, ja sehän on ihan ymmärrettävää. Järjettömän nopean kuvien kierron takia juuri kukaan uusi ei löydä töitäsi, jos ne eivät ole fanarttia tai galleriassasi ei muuten ole sitä. Lähes kaikki työt etsitään devissä haulla; ei kukaan osaa etsiä esim. porukoiden itse-keksimiä hahmoja ellei ole niistä ensin jostain kuullut. Joku saattaa tietysti törmätä galleriaasi 'random deviant/artwork 'nappuloiden kautta tai napauttamalla iconiasi jonkun watch-listalta tai kommenttilootasta, mutta sekin on on aika avutonta.

Kommentoinnista: Onhan se kiva saada kommenttia ja muuta kehua, mutta olette ihan oikeassa että lähes kaikki rakentava palaute puuttuu. Olen DA:ssa koko parin/muutaman vuoden kyykkimiseni jälkeen saanut jopa kahteen kuvaani jotain rakentavaa palautetta, ja se on kyllä tympeän vähän.
Mutta mitä sitä muita moittimaan, kun harvemmin itsekkään lähden rakentamaan suuria parannusselostuksia ja se johtuu lähinnä siitä että on kovin hidasta leikkiä sanakirjan kanssa ja yrittää etsiä sitä oikeaa asiaa tarkoittavaa sanaa. Jos joskus huomaan että artisti oikeasti pyytää työnsä kommenttilootassa kritiikkiä tai mielipiteitä (tai lähettää jopa ryhmä-Noteja, mitä minullekkin on tullut), niin tottahan toki sitten myös jotain siitä työstä kritisoin. Olen nimittäin itsekkin joissain kuvissani kritiikkiä ja vinkkejä pyydellyt mutta porukka tuntuu ohittavan avunpyynnöt erittäin tehokkaasti, joten tiedän tosissani että se on rasittavaa.

Taidevarkauksia tuppaa tapahtumaan vähän väliä, mutta siinä onneksi on pageview apuna: Mitä useampi ihminen on nähnyt työsi, sitä varmemmin joku tulee tunnistamaan taidevarkaan visiitin ja osaa ilmoittaa siitä ylläpidolle tai alkuperäiselle taiteilijalle itselleen.
tallennettu

Nikuchu
foorumisti

Viestejä: 56


thunder sh0ck. #


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 16.07.07 klo 14:19 »

Itseäni ärsyttää eniten sivuston hitaus sekä päivitys toimenpiteet yms joiden takia en edes yritä päästä katsomaan uusia kuvia tms. Sen uuden päivityksen myötä, joka siis tuli jo aikoja sitten :D, dA hidastui huomattavasti ja pidin edellisestä muutenkin enemmän.
Ihmiset joita stalkkailen deviantArtissa ovat mukavaa sakkia, enkä itse ole niin famous että joku randomi tulisi pyytämään katsomaan omaa galleriaansa :p
tallennettu

Aqwa. Sana joka ei tarkoita mitään.
Nieidanine
kupoliitti

Viestejä: 83Profiili WWW
« Vastaus #13 : 22.07.07 klo 23:23 »

Itselläni myös ottaa päähän välistä se että on joku katkos tai päivitys menossa... Ja ne kategorisoinnit!! Tuntuu, että aina kun sinne nykyään pistää jotain uutta kuvaa, ne kategoriat ovat taas muuttuneet.

Fan art on kyllä se, joka uppoaa yleisöön. Olen huomannut tämän, kun eräs fan art -työni on ylivoimaisesti eniten favattu omista töistäni. Minulla onkin tällainen nerokas kikka, että piirrän fan artia erittäin harvoin, ja tuon yhden kuvan perusteella galleriani löytäneet plaraavat sen kokonaan läpi löytääkseen lisää, ja näin tutustuvat muihin tekeleisiini siinä sivussa. ;D Mutta kyllä myös omat hahmoni ovat keränneet suosiota, ja on mukavaa huomata ihmisten pitävän hahmoistani, ja kuulla heidän olevan kiinnostuneita niistä.

Kommentteja saan jostain syystä todella vähän. Vaikkei minulla ole mitään erityistoiveita, silti kommentit per kuva pysyvät yleensä alle kymmenessä. Vaikkei kritiikkiä annakaan (enkä sitä oikein edes toivokaan) olisi mukava kuulla ihmisiltä, mitä tuntemuksia kuvani heissä herättävät, ja mitä ajatuksia..... Vai pitäisiköhän tämä kommenttien vähäisyys ottaa vinkkinä.. noh, tätä pohdiskelua voisi varmaan jatkaa iäisyyksiin, se vain ei taida liittyä aiheeseen paljoa... ^^'

itselle ei ole nuita "check my gallery"-kommentteja tullut paljoa, jos ollenkaan... Mutta luulen että tuskinpa vaivautuisin katsomaan, jos ei kommentissa mainita erikseen, että sieltä voisi löytyä jotain minuakin kiinnostavaa.

Ja mikä tämä pageviewien ostaminen on häh??
tallennettu

ⓕⓞⓔ
kupoliitti

Viestejä: 9


k a i


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 21.08.07 klo 15:30 »

Kyllä ärsyttää. Niinkuin sanotaan; Ei sivusto vaan ihmiset. Jouduin aikasemmin vaihtamaan accoani parin ahdistelijan takia. Bannasin heidät mutta he ilmestyivät aina uusilla tunnuksilla ja täyttivät yksitysviestilaatikkoni. En tajua mikä näitä ihmisiä vaivaa. Ilmeisesti he olivat ahdistelleet myös muitakin. Lisäksi kuviani ollaa kopioitu siellä ja postattu ilman lupaa muille sivuille. On inhottavaa että siellä käy niin paljon ihmisiä joilla ei ole mitään käsitystä tekijäoikeuksista. Vihaan isoja watermarkkeja keskellä kuvaa mutta olen ajautunut nyt käyttämään niitä itsekkin. : <

Sitten DA:ssa on juuri se että se on niin iso paikka. Varsinkin valokuvaajana tai käsityöläisenä on vaikea päästä valokeilaan ja saada ne muutamat itsetuntoa kohottavat watchit. Ja ne Chainletterit. Voi että vihaan kun joku postaa niitä ja minunkin pitäisi pistää sama journaliini. :d
tallennettu
Noke
kupoliitti

Viestejä: 12


50*50 jpg-avan pitäisi voida pakata alle 10 kiloon


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 21.08.07 klo 19:49 »

Mielestäni DA on ihan hauska paikka katsella toisten kuvia ja saada jonkunlaista palautetta olmista töistä. Eli ei se sinänsä ärsytä. Minulla ei ole ollut kovin usein noita hitaus ongelmiakaan.

MUTTA: Minua ärsyttää paljonkin muutamat asiat.

1.Taidevarkaat
Ainakin paria kuvaani on käytetty ilman lupaani useaan otteeseen. Saan kohtuullisen usein jotain noteja joissa annetaan linkki jonnekkin sivulle, jossa minun työtäni esitellään jonkun toisen tekemänä. Varsinkin eräästä Elfen Lied fanartistani olen nähnyt yleensä muokattuja, mutta kuitenkin aivan selkeitä kopioita siellä sun täällä. Se RISOO!
Yritän yleensä ottaa yhteyttä sivuihin, joilta löydän varastettua tavaraani, mutta aina se ei ole helppoa.
Vaikka on ikävä saada noteja, jossa kerrotaan taidevarkaudesta, niin olen kuitenkin iloinen ja kiitollinen niille ihmisille, jotka vaivaantuvat ilmoittamaan minulle jos löytävät töitäni epäilyttäviltä sivuilta.

2. Turhanpäiväiset kommentit
On raskauttavaa saada 100 kommenttia, joista suurin osa on täysin merkityksettömiä ja loput turhaa nuoleskelua.
Inhoan parin sanan kommentteja, kun niitä tulee koko ajan.
"Nice work", "Awesome", "Aww, it's Cloud<3<3<3", "I love this!" Siinä esimerkkejä. Kuitenkin syyllistyn itsekin tuollaiseen, kun en aina jaksa kirjoittaa niin pitkästi englanniksi. Toisaalta silloin jätän yleensä kommentoimatta, jos mitään järkevää sanottavaa ole.
Siloin harvoin kun saan rakentavaa kommenttia, niin kiitän kauniisti. Sellaisesta tulee hyvä mieli, kun joku on viitsinyt kommentoida kunnolla minun räpellöstäni!

3. Täysi roska
Jos ei osaa ollenkaan ilmaista itseään kuvallisesti, niin miksi silti täytyy täyttää DA roskalla. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Kuvia joissa on ehkä kolme lyijykynällä piirrettyä viivaa tms. Jos haluaa huomiota voi mennä etsimään sitä muulla tavalla. En nyt tarkoita haukkua ketään, mutta kyllä sen huomaa jos työssä on yritystä. Mutta silloin kun ei olla viitsitty keskittyä työhön edes minuuttia, niin jos sen nyt välttämättä haluaa DA:han laittaa, niin voi laittaa edes sinne scrapseihin. En nyt tarkoita, että jos ei ole maailman paras piirtämään ja jos ei ole 1000000 pw:ä ei saisi laittaa kuviaan DA:han. Sillä laillahan sitä kehitytään, kun saadaan rakentavaa kommenttia, mutta perustaidot olisi hyvä olla jos haluaa jotain muuta kuin sääliviä katseita.

4.Liian suuret kuvat
Kun erehdyksessä sattuu klikkaamaan jotain kuvaa, joka paljastuukin joksikin 5000x7000 (okei vähän liioittelin) kokoiseksi massahirviöksi, niin ei ole kivaa. Ensinäkin lataaminen kestää ja pahimmassa tapauksessa jumitaa koneen. Toiseksi kuvasta ei saa mitään selvää. Varsinkin sellaiset vahaliiduilla piirretyt mestariteokset ovat kivoja, kun näkee jokaisen paperin kuidun 1000 kertaisena (Okei nyt rauhoitun noiden numeraalien kanssa).
Eli opetelkaa lapset resizettämään!

Löysimpä sittenkin useampia ärsyttäviä asioita!
tallennettu

Sambi
kupoliitti

Viestejä: 25


Liittynyt:2005-03-25 Kuvia:253


Profiili WWW
« Vastaus #16 : 22.08.07 klo 22:06 »

Haha! DeviantFART! *hohehohe*... Ihan kiva mesta, mutta ärsyttää ihan suunnattomasti suurimman osan ajasta. Ei kiva.

Onneksi on olemassa oma paperi jolle voi piirtää ja jonka voi pistää sitten esille omalle seinälleen, vaikka ei täällä kukaan käy.
tallennettu

Iaikaa
kupoliitti

Viestejä: 118


Dodgepilvi


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 23.08.07 klo 07:12 »

Ei dA minua oikeastaan ärsytä. Kunhan hyväksyn sen, ettei watcheja ja kommentteja paljoa tule, koska en fanarttia piirrä ja jos piirränkin, niin yleensä kavereiden hahmoja.

Hakusysteemissä ei omia töitäni ikinä edes löydy, joten suosion kalastelemiseksi fanartin piirtämisessä ei ole mieltä. Olen niin vain originaalitaiteilija, että täytyy elää dA:n todellisuuden kanssa.

Yhdyn inhoamaan uuden version hitautta, päivityskatkoja ja kategorioita (ennen ainakin kerrottiin mitä mihinki kategoriaan kuuluu).
tallennettu

Puhuu vähän, muttei siltikään asiaa.

Tunturipalmu // dA // LJ // Hyi, taas mangaa
choutarou
foorumisti

Viestejä: 45Profiili WWW
« Vastaus #18 : 23.08.07 klo 15:36 »

En taida vastata käsitystäsi kunnon deviantArtilaisestasi. Olen omannut tunnuksen yli vuoden ajan, mutten ole postittanut yhtään työtäni, sillä alun perin tein tunnuksen koska kaveri halusi/pyysi. Nyttemmin seuraan iso listaa suosikkiartistejani mutta en hirveänä kommentoi kenellekään, tosin favorites kasvaa päivä päivältä. Lähinnä olen vain jäsen joka haluaa ihailla muiden töitä, mutten osaa antaa kehittävää palautetta ja pysyn hiljaisena taka-alalla.
tallennettu
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« Vastaus #19 : 28.10.07 klo 18:20 »

Sitten välillä löytää jotain tosi taitavia ihmisiä joiden account on silti vierailijoidensa puolesta lähes autio, kun taas melko keskinkertaisilla piirtäjillä jotka piirtävät jotain fanarttia jostain yltsi suositusta sarjasta, on pw.itä satoja tuhansia.

Niin, kuvitelkaapa esim. Sepsku, jonka kuva on kupolin oeristossa, mutta hän on deviantArtissa normaali piirtäjä, vaikka on huippuhyvä piirtäjä (isäni, minun ja ystävieni mielestä ainakin).
tallennettu
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.043 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste