sisällön alkuun
22.11.2017 14.33 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Mikä lepsakka sää!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
äänestys
Kysymys: Miten piirrät mieluiten?
Tietokoneella (myös piirtopöytä)
Kynällä
Hiilellä
Jokin muu

« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Miten piirrät mieluiten?  (Luettu 12796 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« : 18.12.10 klo 20:38 »

Laitetaan vaihteeksi KuPolliin piirtopuolen kysymyksiä. Tämä aihe tuleekin harvinaisen selväksi jo pelkästään kysymyksessään, eikä oikeastaan kaipaisi mitään "selitysosaa" Mutta kerro muillekkin kupolilaisille piirtotavoistasi. Varsinkin Jokin muu vastanneet voisivat kertoa että mikä se jokin muu sitten oikeastaan olikaan.
tallennettu

Minizy
Vaaleanpunainen
tintti

Viestejä: 118


"Sallikaa minun naamioitua omaksi itsekseni"


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 18.12.10 klo 20:53 »

No tämähän on vaikea.

Yleisesti korrekti vastaus (?) olisi kaiketi käsin (nopeampaa ja antidatismaisesti luovempaa) mutta vastasin kuitenkin polliin koneella, koska ainoastaan piirtis ja ah, niin ihana mr. undo takaavat parhaan tuloksen. Line on selkeää, enemmän (ei-sottaisia) työkaluja ja teen yleensä työt loppuun. Pahin ongelmani taitaa piillä juuri siinä etten saa käsin mitään valmista aikaan.

Aloitin viimeviikolla sarjakuvanovellin...
... joka päättyi ensimmäisen sivun luonnokseen.
Petin sinut Arinacchi! * huutaa tyynyyn*
tallennettu
Marionetten
foorumisti

Viestejä: 152


shamelessly a fangirl


Profiili
« Vastaus #2 : 18.12.10 klo 21:10 »

Kynällä. Jälki on parempaa (luonnosmaista silti, en tykkää viilailla kuvaa kauaa) ja tällein..
Koneella on tietty rakas undo-toiminto ja copy-pastet ja näin, mutta lyijärillä on silti kivointa piirtää : 3
tallennettu

"So if you've got something to say, say it from the rooftops." - Tom Hiddleston

[ent.kokorilo]
Jurinova
the GODDAMN
oekakivalvoja

Viestejä: 91


No evil shall escape my sight!


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 18.12.10 klo 21:57 »

Tietokoneella olen vuosia piirtänyt ja tulen luultavasti myös piirtämään. Tietenkin piirrän silloin tällöin myös lyijykynällä jotain tuhruja, mutta olen niin tottunut piirustusohjelmien antamaan vapauteen työkalujen ja värivalikoimien suhteen, etten halua vaihtaa niitä pois. Paljon rentouttavampaa piirtää, kun ei tarvitse pelätä virheitä jatkuvasti tai ettei satu löytymään juuri oikeaa sävyä värikynistä/tusseista.

Tämän lisäksi koneella piirtäminen tulee myös edullisemmaksi, kun ei tarvitse aina ostaa lisää kyniä tai paperia. Varsinkin laadukkaat piirustusvälineet ovat niin suuri lovi lompakkoon, ettei niihin kehtaa oikein investoida. Totta kai joku voi olla sitä mieltä, että piirto-ohjelmat ja tabletti ovat kalliita, ja toki ne ovatkin, mutta ne kestävätkin vuosia.

Toki valinnallani voi olla myös jotain tekemistä sen kanssa, että miulta on jo kertaalleen menneet vuosien lyijykynäpiirrokset roskiin, kiitos kissojen, enkä halua sitä tapahtuvan toiste. :D
tallennettu
Fukairi
Vieras
« Vastaus #4 : 18.12.10 klo 22:06 »

Kynällä piirrän mieluiten :D lyijykynät on rakkaus. Vesiväreillä maalaaminen ja värikynillä tuhertelu on myös lähellä sydäntä. Koneella piirtämiseen minulla on ollut jo monta vuotta viha-rakkaus suhde... Rakastan undoa ja värivalikoimaa ja layereita mutta kaikki muu onkin sellaista jonka kanssa kärvistelen. Silti piirrän kuitenkin eniten koneella. Koska se on vain niin paljon helpompaa.
tallennettu
Mihu
kupoliitti

Viestejä: 33Profiili WWW
« Vastaus #5 : 18.12.10 klo 22:28 »

Hmm. Kallistun tietokoneen suuntaan, sillä piirrustusohjelmat tosiaan tuovat paljon vapautta työkalujen ja värivalikoiman suhteen, kuten Jurinova mainitsi. Koneella piirtäminen on myös sinällään vaivattomampaa kuin vaikka esimerkiksi vesiväreillä, akvarelleilla yms. maalaaminen, kun ei tarvitse kauaa tapella saadakseen jonkun tietyn värisävyn, ja virheet tai kömmähdyksetkin saa helposti silmänräpäyksessä pois undon avulla, kun taas maalaamisessa se ei olekaan niin helppoa.

Tykkään kyllä maalaamisestakin paljon, etenkin jollekin isolle kankaalle, mutta koska hyvät tarvikkeet maksavat maltaita, ei tätä ole tullut tehtyä paljon. Turhaudun myös maalatessa paljon, kun taitoni eivät ole hyvät -tai ainakaan niin hyvät kuin tahtoisin niiden olevan, mikä tietysti korjaantuisi vain ja ainoastaan maalamalla lisää, mutta... mneh. Lyijykynällä kyllä teen vielä luonnoksia tai pieniä tuherroksia paperille, ja myös kaikki kaverille tehdyt kortit olen aina tehnyt käsin ja tulen luultavasti jatkossakin tekemään.

Eli pidän kyllä traditonaalisesta piirtämisestä, mutta eniten tulee piirrettyä koneella ja loppujen lopuksi se on myös ehkä mielekkäämpää. Ainakin jos alkaa jotain isohkoa ja aikaa vievää työtä tekemään.
tallennettu

"You must not be afraid to dream a little bigger darling"
Minna
foorumisti

Viestejä: 30


That Damn Minna


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 18.12.10 klo 23:51 »

Luotetulla TechniclickG 0.5-lyijytäytekynälläni.
...no itse asiassa kolmannella moisella. Ensimmäisen sain lahjaksi ja rakastuin, ostin toisen kun se hajosi, ja viime kuussa jouduin ottamaan käyttöön varastoon ostetun kolmannen. Ainakin yksi on vielä varalla, heh.
HB-lyijyä kun en jaksa niiden kanssa pelata. :B
Väritän nykyään ehkä useimmiten koneella, mutta nyt on taas IRL jaettavat joulukortit tehty puukynillä kun se on hieman nopeampaa eikä tarvitse tulostella, saavat kaverij ihan originaalin.
tallennettu

"Q. The title of the game is Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean. HOW DO YOU LOSE AN OCEAN?!?!?!?!? HOW?!?!?
A: It falls out of your pocket."
VallatonVompsu
oekakisti

Viestejä: 20


Kaikkien sukkien äiti


Profiili WWW
« Vastaus #7 : 19.12.10 klo 00:18 »

Olen jo kauan piirtänyt hyvin rutkasti tietokoneella, ja sen helppous ja turvallisuus ovat jääneet mulle miellyttäviksi. Käsin piirrettäessä, etenkin kun tekee jotain suurempaa kuin vain luonnoksia, tulee usein orpo olo mm undon puutteessa. ( En liene ainoa jolla vaistomaisesti tulee tehtyä CTRL + Z jonkun viivan mennessä pieleen? x3 ) Koneen kanssa saa tehtyä niin tasaista väritystä, on layerit ja niin paljon työkaluja ja mahdollisuuksia.
TOSIN kun piirrän traditionaalisti, saan yleensä aikaan parempia luonnoksia. Kynää ja paperia on muutenkin usein helpommin saatavilla kuin tietokone, ja voi ruveta tuhraamaan heti inspiraation tultua. Toisaalta taas, koneen kanssa voi esim pienentää liian suureksi tullutta päätä, peilata, venyttää ja vanuttaa ja vaikka mitä. Kumin kanssa on ärsyttävää hinkata, varsinkin jos sitä joutuu tekemään paljon.

MUTTA tunnustan, että kaikkein mieluisin piirtoväline musta on Magna Doodle. ( oikeesti ! XD ) Siinä yhdistyy käsinpiirtämisen onnistumisprosentti ja tietokoneellinen helppopoistoisuus. Piirrän sillä usein ja se on äärimmäisen miellyttävää ! Magna Doodlella ei kyllä saa tehtyä kovin pientä yksityiskohtaa, mutta piirrän sellaisia muulloin yli oman tarpeen. Niille, jotka eivät tiedä mikä se on ->
Spoileri (vie kursori päälle näytääksesi)
tallennettu

Start living before you start dying.
velonika
kupoliitti

Viestejä: 13

hi there


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 19.12.10 klo 12:02 »

Kynällä, mutta vesivärit tulee heti perässä. Koneellakin on puolensa, ja sillä eniten piirränkin, etenkin värittäminen on (ohjelmasta riippuen) koneella hauskinta. Photari olisi aika kova juttu, sillä saa niin ihanaa jälkeä, mutta vielä minä opin Shipainterinkin kesyttämään, kun on kuitenkin ainoa toimiva piirto-ohjelma tällä hetkellä... Artrage on ärsyttävä ja Gimpillä tulee tärisevää viivaa, vammaa jostain syystä
tallennettu
Ikirouta
foorumisti

Viestejä: 15Profiili
« Vastaus #9 : 19.12.10 klo 13:16 »

Kynällä.
Tietokoneellapiirtämisestä en tiedä tuon taivaallista. En osaa edes säätää värejä kunnolla. Hiiltä olen inhonnut aina (taidekoulussa pakotettiin piirtämään sillä). Hiili on jotenkin ihan kamalan kömpelö ja sillä saa vain paksua viivaa.
tallennettu
Opallynia
peruskäyttäjä

Viestejä: 16


within the realm of light


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 19.12.10 klo 21:34 »

Kynällä/tusseilla/maalaten yms. eli lyhyesti sanottuna in traditional style.

Minulla ei ole rahaa kalliisiin piirto-ohjelmiin joiden ohelle tarvitsisin varmaan samoin kalliin piirtopöydän. :O Piirrän omaksi ilokseni, joten ctrl z:taa vaativat virheet eivät oikeastaan maailmaa koskaan kaada. :)

Vahva osasyy siihen, etten pidä koneella piirtämisestä hintojen lisäksi, on se, että olen siinä määrin materialisti - jos minulla on jotain kyberavaruudessa, se ei ole OIKEASTI siellä. Tahdon voida tunkea suheroni valmiina ikivanhaan pahvilaatikkoonsa sängyn alle, järjestykseen jonka vain minä tunnen, niin että voin sitten milloin vain, vaikka sähkön ollessa poikki, niitä tuijotella ja inspiroitua. :D

Mutta tästä huolimatta suosikkityylini mitä tulee muiden töihin on 3D. O.O Olenpas hypokraatti,
tallennettu

~Opallynia on DeviantArt~
www.opallynia.deviantart.com
Sieltä löytyy sitä minun kynänjälkeäni. ;D
riisi
oekakisti

Viestejä: 10Profiili WWW
« Vastaus #11 : 19.12.10 klo 21:59 »

haha oletin että kynä tarkoittaa automaattisesti lyijykynää joten yksinäinen ääni "jollekin muulle"
Mukavinta on tuhertaa suoraan tussilla/mustekynällä. Yleensä lyijärillä tehdyn nopean luonnoksen kera.

Tietokoneella en oikein tykkää piirtää, mutta maalaaminen* on varsin mukavaa kun saa heti haluamansa värit sekoittamatta. Harmillista on se, ettei työskentely ole kovin konkreettista, eikä siitä jää mitään käteen jollei vaivaudu tulostamaan.

(*Nyt tuli tällainen vastaan...mikä on tietokoneella maalaamista ja mikä piirtämistä kun stylus kummassakin välineenä.)
tallennettu
KAI
kupoliitti

Viestejä: 5Profiili WWW
« Vastaus #12 : 20.12.10 klo 00:16 »

"Kynällä". Luokittelin nyt kyniin myös puuvärit, kyniähän kun ovat.

Sanoisin, että useimmiten piirrän kyllä tavallisella lyijykynällä, mutta kun puhutaan jostain muusta kuin nopeista luonnoksista tai aivojen herättämisestä vakavasta luovuuden puutteesta käytän puuvärejä.

Tottakai piirrän myös koneella (tosin usein kyllä jo valmiiksi kynällä tehdyn luonnoksen päälle), mutta niistäkin kuvista tulee yleensä jotain melko merkityksellitöntä. Puuväreillä pystyn toteuttamaan kaiken luovuuteni, milloin se on vähäistä ja milloin jotain hienompaa.
tallennettu
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
« Vastaus #13 : 20.12.10 klo 14:12 »

Nyt kun taas tulee piirrettyä, niin perinteisesti kynäilen. Sain siistin sisätyön itselleni ja näin ollen piirrustaminen on alkanut taas maistua töitten aikana.

Tänään voisin ehkä piirtää jopa kotona ajatuksen kanssa jotakin...
tallennettu

Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #14 : 20.12.10 klo 20:30 »

Piirrän kynällä. Mieluiten mustekynällä, sillä inhoan lyijykynän leviämistä pitkin poikin paperia. Voi että se ottaa päähän. Siis juu, pitkän aikaa on tullut piirrettyä lähinnä mustekynällä jokaiselle tyhjälle paperille, mitä koulussa tulee vastaan. Tai sitten kirjoitan. Mutta tyhjä tila vaatii täyttämistä, ja kun muutenkin yleensä käyttelen pelkkää mustekynää (no, kokeissa sitten lyijäriä), tulevat piirroksetkin luonnollisesti sitten sillä. Luontevasti, ikäänkuin. Jos jotain suurempaa rupean väkertämään ihan ajatuksen kanssa, sitten lyijykynä hyppää ruutuu. Mutta harvemmin minä enää sellaista, kuitenkaan.

Koneellapiirtäminen on aina ollut taito, jota olen kadehtinut. Rakastan digitaalista taidetta, jotenkin se on niin puhdasta ja värikyllästä! Olis kiva osata, itsekin, mutta eipä taida aika ja jaksaminen riittää. Kah, omistan kyllä piirtiksenkin. Ihan hävyttömän harvoin käytän sitä, kun ottaa huomioon, miten hirveän paljon tuo vekotin sitten maksoikaan. >__>

Lainaus
Hiiltä olen inhonnut aina (taidekoulussa pakotettiin piirtämään sillä). Hiili on jotenkin ihan kamalan kömpelö ja sillä saa vain paksua viivaa.
Tätä komppaan. Hiilellä en ole ikinä saanut mitään mielekästä aikaiseksi, kuvistunnilla on pakotettu sitä käyttämään. Turhaudun, kun hiilen kanssa piirtäessä puuttuu kaikki kontrolli piirtämäänsä viivaan. Viiva on jotenkin niin haperoa ja paksua, epätarkkaa.
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
Jeneable
foorumisti

Viestejä: 5Profiili WWW
« Vastaus #15 : 20.12.10 klo 21:20 »

Äh, pakko vastata että tietokoneella (piirtis) :(
On se vaan niin omaa luokkaansa, vaikka hyvin vetää vertoja perus lyijykynällä piirtämisellekkin.. :)
tallennettu

HUNGALA BUNGALA
jelden
kupoliitti

Viestejä: 214


rahalla saa ja hevosella pääsee


Profiili WWW
« Vastaus #16 : 21.12.10 klo 19:20 »

Lainaus
Turhaudun, kun hiilen kanssa piirtäessä puuttuu kaikki kontrolli piirtämäänsä viivaan. Viiva on jotenkin niin haperoa ja paksua, epätarkkaa.
Sehän siinä onkin parasta! Hapero ja epätarkka on minulle ainakin automaattisesti mielenkiintoisempaa kuin täysin tasainen viiva. Ja sitä paitsi, paksustakin hiilestä saa ohuemman, kun vaan teroittaa?
(Mutta tietenkään ei pitäisi pakottaa mihinkään välineeseen.)

Minulle väline ja aihe/fiilis ovat toisiinsa vahvasti sidoksissa, joten yhtä miellyttävintä välinettä on vaikea nimetä, kun tunnelmatkin heittelehtivät. Mutta jos puhutaan pelkästä piirtämisestä (pelkkiä viivoja ilman väripintoja ja sen sellaista), suosin perinteisiä välineitä tietokoneen sijaan. Geeli- ja tussikynät ovat mainioita luonnoskirjaan. Kyllä tykkään liiduista ja lyikkäreistä ja hiilestä ja hammastikuistakin oikein paljon, ne ovat kaikki ihan huippuja. Joten en kaikkiruokaisena oikeastaan vastannut mitään.
tallennettu

se parhaiten nauraa joka koiraa karvoihin katsoo ja joka toiselle kuoppaa kaivaa se villakoirana veräjästä pääsee
Mmkay
kupoliitti

Viestejä: 36

I had a plan.


Profiili
« Vastaus #17 : 24.12.10 klo 03:47 »

Rakkauteni mustekyniä kohtaan on rajaton. Paperilla helposti liukuva, armottomasti poispyyhkiytymätön jälki on nannaa ja kierin mielihyvästä, koska mustekyniä on saatavilla kaikkialla ja ihan ilmaiseksikin. Ah, ilmaiskynien vertailu ja halpana mainostauluna toimiminen on elämäni vankkumaton tarkoitus.  Lisäksi mustekynistä tulee jokseenkin samanlainen olo kuin kylmästä HK:n sinisestä ja sinapista. Korutonta, mutta silti niin loistokasta. Jakaa mielipiteitä.

Mut sillon kun haluun olla hieno ihminen piirrän oikeesti tietokoneella, ku se vaan on jotenkin korrektimpaa.
tallennettu
mira-pauliina
foorumisti

Viestejä: 177


zzz


Profiili
« Vastaus #18 : 26.12.10 klo 22:38 »

Intän hiilenvihaajia vastaan ja sanon että sitä voi oppia rakastamaan! Itsekkin inhosin vielä vuosi sitten hiiltä ja sen jälkeä mutta syksyllä elävää mallia piirtäessä jotenkin se irtosi... tuli rakkaus hiileen ja kuivapastelliin joita kumpaakin olin intohimoisesti vihannut kaikki nämä vuodet! Hiilen jäljestä voi saada kevyttä ja ilmavaa, pitää vain opetella oikeanlainen ote tekemiseen.

Itse vastasin "jokin muu", tykkään kokeilla kaikkea minkä vain käsiini saan. Usemmiten millä tahansa kynällä, em. hiilellä, mäkki+vakom yhdistelmällä, geelirollerilla (nää on rakkaus <3 <3), markerilla, pullotussilla/-musteella, vesiväreillä, öljypastelleilla, puuväreillä, sekatekniikkana kaikella mahdollisella. Kaikkea pitää kokeilla. Ihanaa~~~~
tallennettu

MIRABEAN desunyaa
DL
oekakisti

Viestejä: 63


kosteaa ja nihkeää


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 17.03.11 klo 15:32 »

Vielä vuosi sitten olisin vastannut "kynällä", mutta opittuani käyttämään Gimp:iä esimerkiksi suurin osa dA:han laittamistani töistä ovat nykyään digitaalisia. Johtunee lähinnä pätevien piirtomateriaalien puutteesta ja siitä, että säästyn skannaamisen vaivalta.
Toisaalta paperille voi piirrellä aina ja missä vaan kun on tylsää, mutta varsinaiset perinteiset työni ovat nykyään vähentyneet. Lähinnä luonnostelu ja oudot päähänpistot jäivät täyttämään vihkojani.
tallennettu

"Minulla on vain kaksi kättä ja kumpikin on vattu"
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.035 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste