sisällön alkuun
18.11.2017 19.47 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [Kaikki]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mihin on kadonnut anime Suomen markkinoilta tai telkkarista?  (Luettu 26416 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« : 20.07.10 klo 12:02 »

Tossa Anttilassa ja Stokkalla kun tuli pyörittyä, niin pisti silmään ettei Miyazakin leffojen lisäksi ole AIKOIHIN tullut uutta animea. Suurin osa Hellsingeistä, FMA:sta ja muista on ollut yli puol vuotta neljän euron ale-hintaan ja jouluna ilmestyi jo tulleiden sarjojen devariboksit. Ikivanhoja Neon Genesiksiä tai Full Metal Paniceja ei saa mistään. Edes divareista, näemmä. Telkusta kun loppui FMA,  vain pari hassua sarjaa on nähty Death Notea laskematta maksullisilla kanavilla pelkkinä uusintoina. Enkä siis laske tähän suomidubattuja lasten juttuja. Kysymys siis kuuluu: Mihin kaik' on kadonnut ja miksi...?!
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #1 : 20.07.10 klo 12:40 »

Kyllä ainakin keskustan asematunnelin top ten anttilassa on ihan oma osastonsa animelle (samoin myös Rakkautta&Anarkiaa-leffoille) eikä se ole koskaan kadonnut...
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Senkou
foorumisti

Viestejä: 43


*Q* syön teijät kaikki~


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 20.07.10 klo 18:00 »

Sitähän tässä itsekin olen ihmetellyt; televisiosta ei tule mitään animea, ennen tuli edes jotain, mutta nyt ei mitään (ellei lasketa sitten Pokemonia XD)
Olisi mukavaa jos Suomen kanavilta voisi tulla animea kaikkien iloksi. Pitääpä käydä katsomassa siellä asematunnellissa niitä animeja ´-`~
tallennettu

nolife</3
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
« Vastaus #3 : 20.07.10 klo 21:39 »

Kyllähän niitä pari vuotta sitten julkaistuja sarjoja (FMA, Trinity Blood, Hellsing ym.) saa yhä kaikkialta, ei sitä tässä topicissa kielletty. Aiheena onkin, miksei sarjoja ole tullut lisää.

Itsekin olen DVD:iden vähyyttä jo jonkin verran ihmetellyt, mutta olen aina pitänyt osasyynä julkaisujen huonoa laatua eli näitä hankkivat vain ne, jotka eivät ole hirveästi julkaisujen laatuja tutkineet. Hämmentävää on tosin se, että esim. Naruton julkaisu on ilmeisesti jäänyt täysin kesken, kun bokseja on tullut kuitenkin ulkomailla jo useita ja ei niitä kai hirveästi tarvitsisi Suomi-markkinoille muokata. On kuitenkin sen verran suosittu sarja, että olisi uskonut menevän kaupaksi.

Telkkarin anime-tarjonta on myös ollut masentavan huonoa, mikä johtunee tosin siitä, että sellaisia lyhyitä "massasarjoja" ei ole hirveästi. Siis sellaisia, että melkein kaikki tuntisivat ne ja sitten materiaali ei aiheuttaisi älämölöä.

Ottaen huomioon, miten paljon mangaa suomen markkinoille jatkuvasti tulee, en uskoisi, että kyse on ollut huonosta menestyksestäkään. + Eivät kaupat niitä DVD:itä ottaisi, jos ne eivät menisi kaupaksi. Liekö sitten, ettei anime-puolella ole ketään asiantuntijoita, jotka osaisivat sarjoja valita esitettäviksi...
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #4 : 21.07.10 klo 03:53 »

Mutu-tuntumalta väitän, että "anime/mangabuumin" nousuvaiheessa siitä innostuneet julkaisijat odottivat sarjojen myyvän paljon enemmän kuin mitä ne lopulta möivätkään. Kun otetaan huomioon vielä se, että myyntiin saatiin sangen tuoreita ja kuumia nimikkeitä (Samurai Champloosta Full Metal Alchemistiin), joiden lisenssit tuskin olivat kovin halpoja, niin jonkinlainen pettymys on täytynyt olla, etteivät DVD-myynnit keikkuneetkaan huippulukemissa. Kysyntää ja potentiaalisia ostajia kyllä olisi ollut, mutta kuluttajien käyttäytymistä on tunnetusti vaikea ennustaa ja huippunimikkeistä huolimatta DVD:itä jäi hyllyihin, joista ne siirtyivät halpislaareihin parempia katteita omaavien tuotteiden hyllytilaa viemästä.

(Tässä vaiheessa lienee hyvä huomauttaa, että spekulointini huonoista DVD-myynnistä perustuu vain ja ainoastaan sille havainnolle, että anime-DVD:t tuntuivat omasta mielestäni päätyvän alennusmyynteihin poikkeuksellisen aikaisin ja suurissa määrin. Jos myyntiluvut olivatkin todellisuudessa kattoa hipovia, niin aina parempi anime-skenen kannalta.)

Tämä kaikki siis lienee johtanut siihen, että nykyään ollaan paljon varovaisempia anime-julkaisujen suhteen, kun genre ei osoittautunutkaan kultamunia munivaksi hanheksi isosta haloosta ja äänekkäistä harrastajista huolimatta.

Voi myös olla, että markkinoiden saturaatiopisteen katsottiin tulleen täyteen ja nyt vedetään henkeä.

Henkilökohtaisesti ihmettelen, minne jäi Samurai Champloon boxi? Olisin halunnut sen, enkä yksittäisiä kiekkoja hyllyyni. Vai myytiinkö se muka loppuun nopeammin kuin ehdin huomata sen julkaisua? 0_o

Kokonaan toinen juttu on se, miksi suomijulkaisujen suosio ei korreloinutkaan sarjojen suosion kanssa. Vastaus lienee jotain näiden suuntaista:
1) Suomalaisten DVD-julkaisujen paikoin todella heikko laatu ja sitä kautta huono maine.

2.1) Suomalaiset animefanit ovat pääosin nuoria, joilla ei ole varaa hankkia edes kohtuuhintaisia DVD:itä.

2.2) Suomalaiset animefanit tottuneet warettamaan kaiken, minkä takia suomalaisesta julkaisusta maksaminen tuntuu hölmöltä.

3) "Emmä voi suomalaisii ostaa, ku ei oo alkuperäsii ENKKUtekstejä!"
tallennettu
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 21.07.10 klo 10:15 »

Jännä juttu, muuten...

Niissä ekoissa Full Metal Paniceissa ja Evankelioneissa OLI enkkutekstit ja clean-opening, luonnosgalleria yms. Sit ne katos myöhemmistä julkaisuista. Okashii...o__o
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Kiesu
kupoliitti

Viestejä: 132


Kiesus ja kauhistus


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 21.07.10 klo 13:29 »

3) "Emmä voi suomalaisii ostaa, ku ei oo alkuperäsii ENKKUtekstejä!"

Toi on muuten rasittavaa kun enkkutekstejä ei ole. Parhaassa tapauksessa on Unkarit ja Puolat ja Italiat, mutta ei jumaliste enkkutesktejä. Ei tajua.

Jos ostan DVD:itä, niin tahtoisin kyllä että niitä voi katsoa niin suomalaisten kavereiden kuin ulkomaalaistenkin kavereiden kanssa, jotka eivät ensimmäistäkään suomen sanaa ymmärrä. On ollut välillä rasittavaa koittaa etsiä ulkomaalaisten/ei suomea niin hyvin osaavien kavereiden kanssa hyllystä animea jossa olisi enkkutekstit. Ei oikein huvittaisi ostaa kahtakaan versiota samasta elokuvasta ihan vain tekstitysten takia. Rasittavaa ja epäkäytännöllistä kun ei suomi- ja enkkutekstejä voi olla samassa paketissa. Öäärgh!

Onneksi joissain edes on. Hirveän harvinaista tuntuu silti olevan.
tallennettu

Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #7 : 21.07.10 klo 14:07 »

Oho, siis muutkin kuin elitisti-ernut kaipaavat enkkutekstejä Suomi-julkaisuihin. Tämä oli uutta minulle. =P

Vakavasti puhuen, on enkkutekstien olemassaololle järkeviäkin argumentteja, kuten Kiesu osoitti.
(Tästä päästään muuten taas siihen suomalaisten julkaisujen laadusta ranttaamiseen: Evangelionin enkkutekstit kun olivat muistaakseni informatiivisemmat kuin suomalaiset. Tosin en voi asiaa varmistaa, kun en sarjaa DVD:nä omista.)

Veikkaan, että kysymys on jälleen kustannussyistä. Kaipa niistä enkkutekstienkin käytöstä pitää maksaa jonkinlaista korvausta englantilaiselle kääntäjälle/käännösfirmalle, mikä näkyy taas julkaisujen kustannuksissa.

Telkku-animen suhteen veikkaan samaa kuin DVD-valikoiman suhteen. Sarjojen suosiolle ladattiin liian positiivisia odotuksia poikkeuksellisen äänekkään fandomin ansiosta.
Mutta tuskin esim. Full Metal Alchemistin piilottaminen aamyön ohjelmaslottiin keskelle arkiviikkoa teki sekään kovin hyvää.
tallennettu
Takeshi
foorumisti

Viestejä: 65


私の名前を言う!!!


Profiili
« Vastaus #8 : 23.07.10 klo 17:37 »

No allekirjoittanut ainakin kaipaa enkkutekstejä lähinnä siitä syystä että kokemuksen mukaan ainakin kaikki muut pohjoismaiset kielet on tehty dubbauksen pohjalta (ainakin Mangan julkaisemana) joten mukana on kaiken maailman kummallisuuksia. Ja Ghost in the Shellin suomitekstit ovat suorastaan hämmentäviä, kun terminologia on käännetty täysin väärin...
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #9 : 26.07.10 klo 17:58 »

No allekirjoittanut ainakin kaipaa enkkutekstejä lähinnä siitä syystä että kokemuksen mukaan ainakin kaikki muut pohjoismaiset kielet on tehty dubbauksen pohjalta (ainakin Mangan julkaisemana) joten mukana on kaiken maailman kummallisuuksia. Ja Ghost in the Shellin suomitekstit ovat suorastaan hämmentäviä, kun terminologia on käännetty täysin väärin...
Ja nimenomaan sen englanninkielisen dubin pohjalta, jolloin se on väkisinkin järjenvastainen. Future Filmin julkaiseman Fruits Basketin jälkeen en ole erehtynyt ostamaan mitään sen julkaisemaa. Vitsit on päätetty poistaa kokonaan, tekstit on aivan muuta kuin mitä puhutaan, katsojan herättelyksi tekstin sekaan on laitettu mitä kummallisimpia merkkejä ja jännityksen lisäämiseksi joskus hahmojen puhetta ei tekstitetä ollenkaan! Kiitos vain, mutta tunnen suurempaa intohimoa tunkea rahani vaikka aitoon ihmisen ulosteeseen kuin Future Filmin paskaan.

Joten
Mutu-tuntumalta väitän, että "anime/mangabuumin" nousuvaiheessa siitä innostuneet julkaisijat odottivat sarjojen myyvän paljon enemmän kuin mitä ne lopulta möivätkään. Kun otetaan huomioon vielä se, että myyntiin saatiin sangen tuoreita ja kuumia nimikkeitä (Samurai Champloosta Full Metal Alchemistiin), joiden lisenssit tuskin olivat kovin halpoja, niin jonkinlainen pettymys on täytynyt olla, etteivät DVD-myynnit keikkuneetkaan huippulukemissa. Kysyntää ja potentiaalisia ostajia kyllä olisi ollut, mutta kuluttajien käyttäytymistä on tunnetusti vaikea ennustaa ja huippunimikkeistä huolimatta DVD:itä jäi hyllyihin, joista ne siirtyivät halpislaareihin parempia katteita omaavien tuotteiden hyllytilaa viemästä.
Syyttäköön itseään. Nii.

Anime-elokuvia olisi kiva nähdä myynnissä enemmän. Tämä toive perustuu varmaan siihen illuusioon, että suurin osa niistä harvoista elokuvista ovat olleet  Cinema Mondon laadukkaita Ghibli-julkaisuja, joten kuvittelen, että kaikki animuleffat olisivat jollain lailla katsottavampia. Mut elokuvissa on sekin hyvä puoli, että ei tarvi ostaa kuin se yksi ainokainen kiekko.
tallennettu
Kipsi
kupoliitti

Viestejä: 45Profiili WWW
« Vastaus #10 : 26.07.10 klo 18:13 »

Kyllähän niitä vanhoja julkaisuja yhä myydään, muttei ole pitkään aikaan tullut mitään uutta hyllyille.

Itse ainakin toivon, että kun tuon Hellsing Ultimaten kaikki jaksot ollaan julkaistu, niin tulisi toinen boksi sitten niille loppupään jaksoille. Olisi inhottavaa, jos jättäisivät kesken sarjan julkaisun.

Narutoa ei olla näköjään edes tehty lisää, kun vaan ne 4 boxia, ovat siis jättäneet julkaisun kesken? Ei kauheasti kehumista sellaisessa, mutta eihän niitä jakseta julkaista jos ei niitä ostajiakaan ole. Ikävä tosiasia on se, että raha määrää, niin kuin täällä jo aikaisemmin sanottiinkin.

Samoin Televisioon voisi tulla uusia sarjoja. Viimeisin taisi olla juuri tuo Fullmetal Alchemist, joka loppui jo ainakin yli vuosi sitten. Ja sitten JOS näytetään jotakin, niin näytetään niitä samoja vanhoja Studio Ghiblin elokuvia, DUBATTUINA. Harva tykkää dubeista ollenkaan, joten miksi laittaa sellaista tulemaan telkkarista?
Alkaisivat tekstittämään jotakin uutta sarjaa, kyllä sille varmasti katsojia löytyisi.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #11 : 26.07.10 klo 18:20 »

Samoin Televisioon voisi tulla uusia sarjoja. Viimeisin taisi olla juuri tuo Fullmetal Alchemist, joka loppui jo ainakin yli vuosi sitten. Ja sitten JOS näytetään jotakin, niin näytetään niitä samoja vanhoja Studio Ghiblin elokuvia, DUBATTUINA. Harva tykkää dubeista ollenkaan, joten miksi laittaa sellaista tulemaan telkkarista?
Alkaisivat tekstittämään jotakin uutta sarjaa, kyllä sille varmasti katsojia löytyisi.
Ghiblit on sen verran varmoja nakkeja, koska niitä katsoo muutkin kuin ne muutamat kovaääniset harrastajat. Sen takia siis myös ne dubit. Koko perheen elokuviahan ne on samalla tavalla kuin Disneyt.

Joku vaihtoehtokanava voisi kieltämättä tehdä sellaisen yllärikulttuuriteon kuin Sub aikoinaan NGE:n kanssa...
tallennettu
ReHaru
kupoliitti

Viestejä: 29

Re: Re: Re: Infinite


Profiili
« Vastaus #12 : 26.07.10 klo 18:55 »

Joku vaihtoehtokanava voisi kieltämättä tehdä sellaisen yllärikulttuuriteon kuin Sub aikoinaan NGE:n kanssa...
Mutta toisaalta subkin tunki NGE keskelle viikkoa puolenyön jälkeen (jos muistan oikein). Ainakaan minä en siihen kellonaikaan enää animeja jaksa katsoa. Plussat tosin siitä, että sain sentään sen nauhoitettua vanhoille videokaseteille.

Sub on kyllä ollut varmaankin se nro. 1# animen suomeentuojista (tai ainakin televisioasemista). Sieltä kun muistan katsoneeni joskus ainakin Sailor Moonia, DBZ:aa, FMA:ta ja NGE:tä.

Hmm. Sitten muistan Yle Teeman näyttäneen joskus Appleseedin uusitun version, "Avatkaa Portit!" tai jokin vastaavalla nimellä mennyt leffa ja sen jälkeen tuli heti jotain poikarakkautta. Muistaako kukaan näitä? Sieltä tuli myös kerran jokin jossa seikkailtiin avaruusasemalla... Hataria ovat muistikuvat, mutta itse pidin näistä satunnaisista valopilkuista, sillä oli aidosti jännittävää nähdä satunnaisia anime-elokuvia. En koskaan edes tiennyt mitä genreä oli luvassa. Haluaisinkin televisioon mieluummin elokuvia vaihtelevista genreistä, kuin sarjoja.

Animen markettijulkaisuissa syy huonoon menestykseen voi olla myös huonot sarjavalinnat. FMA osui nappiin, mutta kuka oli se joka sai päähänsä tuoda Ragnarok the Animationin Suomeen? Serial Expriements Lainiakaan ei voi kutsua oikein mainstreamiksi (itselleni Lain oli tosin suuri valopilkku, vaikka olin jo sen enkuksi nähnytkin). Harva sellaista ostaa ellei ole ennen kuullut. Eikä asiaa auttanut se, ettei sarjoja ole mainostettu mitenkään, eikä silloin tavallinen kansa tiedä mistä jää paitsi. Elokuvien puolella olen nähnyt kaupoissa vain Chibliä, Satoshi Konin leffoja ja Ghost in the Shell.

//Tsekkasin wikipediasta ja etsimäni scifi oli tosiaan They were eleven. Muistin aluksi vain, että kyseinen leffa oli paras siihen asti näkemäni anime, mutta kun näin päähenkilön pärstän niin kaikki tuli flashbackkinä takaisin. Aargh! Nyt on pakko mennä katsomaan se VHS:ltä onneksi meillä on vielä laitteet... Mutta tosiaan parasta noissa leffoissa oli se rändömiys. Jos televisiosta voisi tulla samaan tyyliin yhtäkkiä vaikka jotain afrikkalaista ohjelmaa tms. uusintojen ja jenkkirealityn sijaan, niin katsoisin kyllä sitä paljon suuremmalla mielenkiinnolla!
« Viimeksi muokattu: 26.07.10 klo 20:10 kirjoittanut Singidava » tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #13 : 26.07.10 klo 19:21 »

Hmm. Sitten muistan Yle Teeman näyttäneen joskus Appleseedin uusitun version, "Avatkaa Portit!" tai jokin vastaavalla nimellä mennyt leffa ja sen jälkeen tuli heti jotain poikarakkautta. Muistaako kukaan näitä? Sieltä tuli myös kerran jokin jossa seikkailtiin avaruusasemalla... Hataria ovat muistikuvat, mutta itse pidin näistä satunnaisista valopilkuista, sillä oli aidosti jännittävää nähdä satunnaisia anime-elokuvia. En koskaan edes tiennyt mitä genreä oli luvassa. Haluaisinkin televisioon mieluummin elokuvia vaihtelevista genreistä, kuin sarjoja.
Muistetaan! Ne on vieläkin tallessa VHS:llä, vaikka enää ei ole konettakaan, millä katsoa niitä... Ensimmäinen oli tosiaan se Avatkaa portit tai joku vastaava, joka alkuperäiseltä nimeltään on Tobira o Akete vuodelta -86! Se oli ihana ja kummallinen valinta Suomen telkkuun. Scifi-sarja, jota haet on loistava They were eleven tai huono Locke the superman. Sokerina pohjalla tuli shounen-ai edustajan FAKE:n OVA. Tuntuu absurdilta, että ne oikeasti on esitetty Suomen TV:ssä, mutta todisteet löytyy VHS:ltä! Aijai, kuinka monta kertaa niitä tulikaan katsottua silloin, kun ei ollut muuta tarjolla.
tallennettu
haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
« Vastaus #14 : 17.08.10 klo 12:46 »

Kvaakin keskustelufoorumilla törmäsin linkitettyyn Futurefilmin syyskatalogiin. Mukaan oli päässyt kaksi animejulkaisuakin, uusi Fullmetal Alchemist ja lisäksi Space Adventure Cobra -boksi. Eli jos suunnitelmat toteutuvat, tulee piakkoin kauppaan muutakin uutta kuin Ghibliä. Mukavahan se olisi, jälkimmäisen voisin ostaakin.
tallennettu

Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #15 : 17.08.10 klo 17:25 »

Space Adventure Cobra? Sehän pitää hankkia vaikka väkipakolla. On aikamoinen klassikko (ainakin omalla tavallaan) kyseessä.

Se portti-elokuva oli sitten suomalaiselta nimeltään Portit Auki. Hyvin keskinkertainen leffa oikeasti, mutta muutaman hienon (lue: "hölmön") jutun takia pienessä kulttimaineessa.

11. matkustaja löytyy omastakin VHS-hyllystä. Onneksi on videonauhurikin vielä. Lälläspöö teille 2000-lukulaisille.
tallennettu
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #16 : 17.08.10 klo 18:13 »

Toivottavasti mahdollisimman moni ostaa tuon Cobra-boksin, että saataisiin Suomessa lisää klassikoita kauppoihin. En juuri ole avaruusjuttujen ystävä enkä tunne sarjaa muuten kuin nimeltä, mutta Aarresaaren katsomisen jälkeen vannoin ostavani kaiken saatavilla olevan, missä on Osamu Dezakin nimi.
tallennettu

Antti Valkama
foorumisti

Viestejä: 188


Profiili
« Vastaus #17 : 18.08.10 klo 11:19 »

Kustantajan vieno toive: pommittakaa, hyvät(?) ihmiset, tv-kanavien palautelaatikoita jatkuvilla animevaatimuksilla! Ei ne muuten usko että piirrettyjä katsovat muutkin kuin alle kouluikäiset.

Niin, kustantaja siis toivoo tällaista siksi, että anime vauhdittaa mangan myyntiä.
tallennettu
Takeshi
foorumisti

Viestejä: 65


私の名前を言う!!!


Profiili
« Vastaus #18 : 18.08.10 klo 11:58 »

Kustantajan vieno toive: pommittakaa, hyvät(?) ihmiset, tv-kanavien palautelaatikoita jatkuvilla animevaatimuksilla! Ei ne muuten usko että piirrettyjä katsovat muutkin kuin alle kouluikäiset.
Tämä toimisi jos ko. toiminta olisi jotenkin organisoitua, eli jos sovitaan siitä mitä sarjaa oikein toivotaan.

Minä äänestän Go Nagain tuotantoa. :D
tallennettu
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 18.08.10 klo 13:47 »

ehdotan kahta sarjaa: kulttiklassikkoa ja jotain ihan uutta. Eli Soul Eater ja tältä vuodelta vaikka Durarara. Myöntäkää, ettei se yks mihinkään riitä, ku näinki kauan oltu ilman...
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
K-haza
kupoliitti

Viestejä: 215Profiili WWW
« Vastaus #20 : 18.08.10 klo 13:55 »

ehdotan kahta sarjaa: kulttiklassikkoa ja jotain ihan uutta. Eli Soul Eater ja tältä vuodelta vaikka Durarara. Myöntäkää, ettei se yks mihinkään riitä, ku näinki kauan oltu ilman...

Kannatan kumpaakin
Ehkä enemmän Soul Eateriä, kun Durararaa olen itse nähnyt jo sen verran.
tallennettu

"I don't give a crap about any of this, er.. crap!"
haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
« Vastaus #21 : 27.08.10 klo 09:12 »

En tiedä onko Japanpop tai Animelehti asiaa mainostanut, uutisoinut tai peräti jo arvostellut, mutta minulle tuli yllätyksenä eilisen Anttilassa käynnin yhteydessä jälleen yksi uusi animejulkaisu. Ajattelin että hyvä mainita se täällä, jotta saa näkyvyyttä minunlaisteni tietämättömienkin seurassa.

Hyllyssä oli myynnissä the Sky Crawlers-elokuva, joka on niinkin kuuluisan henkilön kuin Mamoru Oshiin käsialaa. Julkaisusta vastaa Pan Vision, eli sama taho kuin noista Ghiblinkin suomijulkaisuista.
tallennettu

Hachikat
foorumisti

Viestejä: 162


pentu


Profiili
« Vastaus #22 : 27.08.10 klo 18:27 »

haplo, ainakaan Animelehden sivuilla en kyseistä uutista ole nähnyt, mutta Suomen tulevien anime- ja mangajulkaisujen sivuilla asiasta taidettiin kertoa. Itse asiassa minun piti julkaisusta uutisoidakin, mutta se sitten jäi koulun alkaessa kaiken muun jalkoihin.

Mistähän muuten johtuu, että yleisesti ottaen melko hyvin myyvät animeleffat ja muut julkaisut on meidän kaupungin Prismassa piilotettu ihan lastenosaston perälle ja ylimmäiselle hyllylle, minne kukaan harvoin katsettaan laskee? Jo on markkinat. :(
tallennettu

"Televisio kiellettävä. Ja musiikki. Ja taide. Ja kirjat. Joku voi saada vaikutteita jostakin."
haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
« Vastaus #23 : 27.08.10 klo 22:35 »

Aina unohdan että tuollaisia julkaisulistoja pidetään kun en sellaisia itse seuraa. Luotan enemmän omiin silmiini ja foorumeita lukemalla pysyy suunnilleen kärryillä kaikesta mielenkiintoisesta. Tosin väliin mahtuu aina pari tämän Sku Crawlersin kaltaista tapausta, jotka huomaa vasta kaupassa.

Mutta mitä tästä ja Futurefilmin lupailuista pitäisi päätellä, vai pitäisikö mitään? Alkaako suomenkielisen animen saanti kaupoista taas tehostua uusien nimikkeiden myötä, vai tullaanko vastedes jatkamaan hieman pienemmällä määrällä uutuuksia, mutta kuitenkin tasaisesti kerran pari vuodessa?

Tuskin mitään pitkälle menevää kannattaa tosin päätellä, mennään sillä mitä tarjotaan ja toivotaan että tarjontaa on vastedeskin.
tallennettu

VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #24 : 30.08.10 klo 14:23 »

Minä yritän pitää sormet ristissä, että saataisiin vähän vanhempiakin sarjoja. Erään Disney-foorumin kautta kuulin, että Hopeanuoli-foorumilla olisi sanottu, että Sandybell ja Galaxy Express 999 olisivat myöskin tulossa. Asiasta ilmeisesti tiedotettiin Futurefilmin toimesta Hopeanuoli-mangan julkaisutilaisuudessa. En ole näitä kuulopuheita tarkempia tietoja mistään löytänyt, mutta toivottavasti tämä on totta.
tallennettu

haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
« Vastaus #25 : 31.08.10 klo 15:10 »

Toivottavasti on! Varsinkin jälkimmäinen. Cobra-uutisen jälkeen mielen taka-alalle tuli kummittelemaan ajatus 999:stä suomeksi, mutta eihän sitä viitsinyt ääneen sanoa. Nyt sanon kun tällaista on kerran ainakin huhuttu, ihan siksikin että se muuttuisi todeksi.
tallennettu

Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #26 : 31.08.10 klo 18:08 »

Sumuisessa Enklannissa on kuulemma animelle ja japani-ohjelmistolle oma kanavansa. Täällä se tuskin luonnistuu, mut SuomiTv sais helposti varmaan järkättyä iltoihinsa tai viikonlopun aamupäiville tilaa animelle. Sais sinne sitä uudempaa ja vanhempaakin kamaa. Ja kyseinen kanava, kun pitäis kaikilla näkyä. Tai näin oon ymmärtäny...
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Viper7
foorumisti

Viestejä: 58


>_>


Profiili
« Vastaus #27 : 08.09.10 klo 16:44 »

Mikähän idea noissa yksittäisissä paketeissa oikein on. En tiedä mutta veikaan että puhun aika monen kuluttajan puolesta jos sanon että jos sarjan ostetaan se ostetaan yksissä kansissa kokoelma boxissa hintaan 20-60€ (50€ ja 60€ on aika tyyris, mutta näillä hinnoillahan noita amerikkalaisiakin sarjoja myydään uutenaan)

Itse jouduin odottelemaan Schoolrumble dvd boxia aika tovin ennenkuin kyseinen pulju päätti sen julkaista. Yksittäisinä sarjan olisi saanut huomattavasti aikaisemmin, mutta tämä on hankalaa, tilallisesti ja rahallisesti epäkäytännöllistä että tyhmää.

Suomesta saatavista sarjoista löytyy Lain, Ergoproxy ja schoolrumble ja hyvien sarjojen ja tarjouksien sattuessa silmiin saattaa tuo määrä jonkin verran myös lisääntyä.
tallennettu

We cannot become what we want to be by remaining what we are.
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #28 : 18.09.10 klo 10:06 »

Mikähän idea noissa yksittäisissä paketeissa oikein on. En tiedä mutta veikaan että puhun aika monen kuluttajan puolesta jos sanon että jos sarjan ostetaan se ostetaan yksissä kansissa kokoelma boxissa hintaan 20-60€ (50€ ja 60€ on aika tyyris, mutta näillä hinnoillahan noita amerikkalaisiakin sarjoja myydään uutenaan)

En tiedä julkaisutoiminnasta mitään, mutta maalaisjärjellä ajateltuna on ehkä suurempi riski tuoda markkinoille kallis boksi, jota kukaan ei välttämättä osta. Halvempia muutaman jakson julkaisuja ihmiset voivat ostaa heräteostoksina tai vain tutustuakseen sarjaan, mutta kokonaisen boksin kanssa näin harvemmin käy.

Itsekin kyllä mieluummin ostan animeni bokseina. Pikkujulkaisujen kanssa en jaksa odottaa seuraavaa osaa ja pahimmassa tapauksessa käy vielä niin, että sarjan julkaisu keskeytetään. Haluaisin hirveästi ostaa Saksasta Rascal the Raccoon- ja Jaki ja Nuka -animea, mutta joku idiootti päätti julkaista sarjat yksittäisinä levyinä, joita on tullut ulos vasta kaksi kumpaakin sarjaa. Yleensä vanhat lastensarjat julkaistaan Saksassa bokseina.

Olen muuten joka päivä käynyt nettikauppojen sivuilla katsomassa, milloin Space Adventure Cobra -boksi ilmestyy tuotteiden joukkoon. En millään jaksaisi enää odottaa.

Muoks. Ja lastensarjoista puheen ollen, onko kukaan huomannut, että Oravan seikkailuja saa Suomesta DVD:llä pari jaksoa? Ainakin omalla kohdallani sarja kuuluu ehdottomasti lapsuuden suosikkeihin. Itse en ole vielä ostanut yhtään osaa, koska sarja löytyy hyllystäni jo saksaksi, mutta olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan uutta suomidubbia.
tallennettu

Etnalover
foorumisti

Viestejä: 22


Come closer I promise not to bite..hard..XD


Profiili
« Vastaus #29 : 18.10.10 klo 18:16 »


Ottaen huomioon, miten paljon mangaa suomen markkinoille jatkuvasti tulee, en uskoisi, että kyse on ollut huonosta menestyksestäkään. + Eivät kaupat niitä DVD:itä ottaisi, jos ne eivät menisi kaupaksi. Liekö sitten, ettei anime-puolella ole ketään asiantuntijoita, jotka osaisivat sarjoja valita esitettäviksi...

Epäilen vahvasti että juuri näin on käynyt, asiantuntijat puuttuu joten markkinoille tuodaan pelkkää lasten-animea kuten pokemon, dinosaur king ja Bakugan vain muutamia mainitakseni..
..pienet lapset vain ovat kaikkein suurin ja varmin markkinarako aamupiirettyjen katsonta-aikaan..

Sitten kun kerrankin tulee esim joku Fullmetal Alchemistin tasoinen anime niin sitä ei näytetä ihmisten aikoihin vaan joskus keskiyöllä kun on kuulemma niin väkivaltaista että..argh..

Olenkin sitten tyytynyt kattavaan kuntamme kirjasto valikoimaan ja ahminut enimmät animeni sieltä D.N.Angel, samurai shamploo,weed,school rumble, love hina ja Dragonball Z näin muutamia mainitakseni..

mut tosiaan..Tulis nyt kerrankin joku hyvä sarja telkkariin ja hyvään katseluaikaan niin että minäkin oon viel hereillä kun ohjelma alkaa! ei kukaan tietäisi ketään hyvää sopivan ikästä asiantuntijaa joka vois toimia ohjelmien suosittelijana jollekin tv kanavalle ja mielellään ei maksulliselle sellaselle?
« Viimeksi muokattu: 18.10.10 klo 18:32 kirjoittanut Etnalover » tallennettu

VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #30 : 26.10.10 klo 16:54 »

Onko kukaan saanut Cobraa mistään? Boksin piti ilmestyä viime keskiviikkona, mutta ainakin kaikki nettikaupat myyvät ei-oota eikä Discshopin ennakkotilaustani ole lähetetty. Nyt voidaankin lyödä vetoa siitä, onko boksi

a) myöhässä
b) peruttu
c) niin valtava myyntimenestys, että se myytiin heti loppuun
tallennettu

Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #31 : 27.10.10 klo 14:30 »

Onko kukaan saanut Cobraa mistään? Boksin piti ilmestyä viime keskiviikkona, mutta ainakin kaikki nettikaupat myyvät ei-oota eikä Discshopin ennakkotilaustani ole lähetetty.

FutureFilmin kotisivuilla Cobran julkaisupäivää ei ole muutettu ja tila on "uutuus", ja ainakin Levykauppa X kertoo toimitusajaksi 5 - 7 arkipäivää. DiscShopin sivu väittää, että tuote on tilapäisesti loppu. Siellä vaihtoehto c taisi siis käydä toteen, vaikka se kuulostaakin erikoiselta.
tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #32 : 27.10.10 klo 17:38 »

Taisin nähä muuten viime viikolla Kampin Anttilassa jonkun wanhan animeleffan nimeltä Panda Panda. Jokin vaisto sanoo, että Miyazakilla, tai ainakin hänen vanhoilla kätyreillään, oli jotain tekemistä kyseisen animen kanssa. Jotain muinaista pre-Ghibli tuotantoa,  presume...Siltä ainakin näytti.
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #33 : 27.10.10 klo 18:01 »

DiscShopin sivu väittää, että tuote on tilapäisesti loppu. Siellä vaihtoehto c taisi siis käydä toteen, vaikka se kuulostaakin erikoiselta.

Jos tuo on totta, voidaan olettaa, että boksi on myyty loppuun myös CDOnista. Sitä ei sitten tiedä, kuinka monta kappaletta näillä kaupoilla on edes ollut myynnissä, mutta olisihan se hienoa, jos Cobra toisi FutureFilmille edes sen verran voittoa, että he julkaisisivat jonkin muunkin vanhan sarjan.

Muoks: ja heti tämän jälkeen kävin Discshopin sivuilla. Nyt siellä on myynnissä peräti ruhtinaalliset viisi kappaletta.
tallennettu

Efana
unissa kulkeva
kupomuumio

Viestejä: 161


Kaikkien janoisten sankari


Profiili WWW
« Vastaus #34 : 28.10.10 klo 00:28 »

Taisin nähä muuten viime viikolla Kampin Anttilassa jonkun wanhan animeleffan nimeltä Panda Panda. Jokin vaisto sanoo, että Miyazakilla, tai ainakin hänen vanhoilla kätyreillään, oli jotain tekemistä kyseisen animen kanssa. Jotain muinaista pre-Ghibli tuotantoa,  presume...Siltä ainakin näytti.

Tarkoitat varmaan Miyazakin ja Takahatan 70-luvulla ennen Ghiblin perustamista tekemää animaatioleffaa Panda Kopanda. En tiennytkään että se on julkaistu Suomessa! Hurjaa. Täytyykin käydä Anttilassa.
tallennettu

weightless
bare
faithless
scared
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #35 : 13.11.10 klo 13:14 »

Tämän julkaisulistan mukaan Sandybell olisi nyt sitten ihan oikeasti tulossa vuodenvaihteessa. En voi sanoin kuvailla tätä onnen tunnetta. Olen jo vuosia halunnut nähdä sarjan loppuun ja yritin jopa tilata ruotsalaista boksia (vaikken juuri osaa ruotsia), mutta mikään kauppa ei suostunut toimittamaan sitä Suomeen.

Nyt kiinnostaa, että onko boksissa japanilainen ääniraita vai pelkkä ruotsidubbi, joka oli suomalaisissa VHS-julkaisuissa. Muistini mukaan ruotsinkielinen versio on ihan hyvä, joten minulle kelpaa sekin, kunhan sarja nyt varmasti tulisi.
tallennettu

VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #36 : 02.09.12 klo 18:24 »

Vanhan animen rintamalla on viimeinkin hieman eloa, kun Sherlock Koira saapuu Suomeen. On kiva nähdä, että Futurefilm julkaisee sittenkin lisää vanhempaa kamaa.

Toisaalta en voi olla miettimättä, kertooko tämä sarjavalinta ja Sandybellin jälkeinen hiljaiselo siitä, että toivomuslistalle kannattaa laittaa lähinnä sarjoja, joille on tehty suomidubbi. Tällaisten sarjojen ainakin uskoisi myyvän enemmän, koska niitä voivat pienetkin lapset katsoa ja sarjat ovat jo tunnettuja Suomessa.
tallennettu

Sivuja: 1 2 [Kaikki]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.058 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste