sisällön alkuun
22.11.2017 14.40 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kotimme on... liikkuva linna."

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mihin on kadonnut anime Suomen markkinoilta tai telkkarista?  (Luettu 26470 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« : 20.07.10 klo 12:02 »

Tossa Anttilassa ja Stokkalla kun tuli pyörittyä, niin pisti silmään ettei Miyazakin leffojen lisäksi ole AIKOIHIN tullut uutta animea. Suurin osa Hellsingeistä, FMA:sta ja muista on ollut yli puol vuotta neljän euron ale-hintaan ja jouluna ilmestyi jo tulleiden sarjojen devariboksit. Ikivanhoja Neon Genesiksiä tai Full Metal Paniceja ei saa mistään. Edes divareista, näemmä. Telkusta kun loppui FMA,  vain pari hassua sarjaa on nähty Death Notea laskematta maksullisilla kanavilla pelkkinä uusintoina. Enkä siis laske tähän suomidubattuja lasten juttuja. Kysymys siis kuuluu: Mihin kaik' on kadonnut ja miksi...?!
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #1 : 20.07.10 klo 12:40 »

Kyllä ainakin keskustan asematunnelin top ten anttilassa on ihan oma osastonsa animelle (samoin myös Rakkautta&Anarkiaa-leffoille) eikä se ole koskaan kadonnut...
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Senkou
foorumisti

Viestejä: 43


*Q* syön teijät kaikki~


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 20.07.10 klo 18:00 »

Sitähän tässä itsekin olen ihmetellyt; televisiosta ei tule mitään animea, ennen tuli edes jotain, mutta nyt ei mitään (ellei lasketa sitten Pokemonia XD)
Olisi mukavaa jos Suomen kanavilta voisi tulla animea kaikkien iloksi. Pitääpä käydä katsomassa siellä asematunnellissa niitä animeja ´-`~
tallennettu

nolife</3
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
« Vastaus #3 : 20.07.10 klo 21:39 »

Kyllähän niitä pari vuotta sitten julkaistuja sarjoja (FMA, Trinity Blood, Hellsing ym.) saa yhä kaikkialta, ei sitä tässä topicissa kielletty. Aiheena onkin, miksei sarjoja ole tullut lisää.

Itsekin olen DVD:iden vähyyttä jo jonkin verran ihmetellyt, mutta olen aina pitänyt osasyynä julkaisujen huonoa laatua eli näitä hankkivat vain ne, jotka eivät ole hirveästi julkaisujen laatuja tutkineet. Hämmentävää on tosin se, että esim. Naruton julkaisu on ilmeisesti jäänyt täysin kesken, kun bokseja on tullut kuitenkin ulkomailla jo useita ja ei niitä kai hirveästi tarvitsisi Suomi-markkinoille muokata. On kuitenkin sen verran suosittu sarja, että olisi uskonut menevän kaupaksi.

Telkkarin anime-tarjonta on myös ollut masentavan huonoa, mikä johtunee tosin siitä, että sellaisia lyhyitä "massasarjoja" ei ole hirveästi. Siis sellaisia, että melkein kaikki tuntisivat ne ja sitten materiaali ei aiheuttaisi älämölöä.

Ottaen huomioon, miten paljon mangaa suomen markkinoille jatkuvasti tulee, en uskoisi, että kyse on ollut huonosta menestyksestäkään. + Eivät kaupat niitä DVD:itä ottaisi, jos ne eivät menisi kaupaksi. Liekö sitten, ettei anime-puolella ole ketään asiantuntijoita, jotka osaisivat sarjoja valita esitettäviksi...
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #4 : 21.07.10 klo 03:53 »

Mutu-tuntumalta väitän, että "anime/mangabuumin" nousuvaiheessa siitä innostuneet julkaisijat odottivat sarjojen myyvän paljon enemmän kuin mitä ne lopulta möivätkään. Kun otetaan huomioon vielä se, että myyntiin saatiin sangen tuoreita ja kuumia nimikkeitä (Samurai Champloosta Full Metal Alchemistiin), joiden lisenssit tuskin olivat kovin halpoja, niin jonkinlainen pettymys on täytynyt olla, etteivät DVD-myynnit keikkuneetkaan huippulukemissa. Kysyntää ja potentiaalisia ostajia kyllä olisi ollut, mutta kuluttajien käyttäytymistä on tunnetusti vaikea ennustaa ja huippunimikkeistä huolimatta DVD:itä jäi hyllyihin, joista ne siirtyivät halpislaareihin parempia katteita omaavien tuotteiden hyllytilaa viemästä.

(Tässä vaiheessa lienee hyvä huomauttaa, että spekulointini huonoista DVD-myynnistä perustuu vain ja ainoastaan sille havainnolle, että anime-DVD:t tuntuivat omasta mielestäni päätyvän alennusmyynteihin poikkeuksellisen aikaisin ja suurissa määrin. Jos myyntiluvut olivatkin todellisuudessa kattoa hipovia, niin aina parempi anime-skenen kannalta.)

Tämä kaikki siis lienee johtanut siihen, että nykyään ollaan paljon varovaisempia anime-julkaisujen suhteen, kun genre ei osoittautunutkaan kultamunia munivaksi hanheksi isosta haloosta ja äänekkäistä harrastajista huolimatta.

Voi myös olla, että markkinoiden saturaatiopisteen katsottiin tulleen täyteen ja nyt vedetään henkeä.

Henkilökohtaisesti ihmettelen, minne jäi Samurai Champloon boxi? Olisin halunnut sen, enkä yksittäisiä kiekkoja hyllyyni. Vai myytiinkö se muka loppuun nopeammin kuin ehdin huomata sen julkaisua? 0_o

Kokonaan toinen juttu on se, miksi suomijulkaisujen suosio ei korreloinutkaan sarjojen suosion kanssa. Vastaus lienee jotain näiden suuntaista:
1) Suomalaisten DVD-julkaisujen paikoin todella heikko laatu ja sitä kautta huono maine.

2.1) Suomalaiset animefanit ovat pääosin nuoria, joilla ei ole varaa hankkia edes kohtuuhintaisia DVD:itä.

2.2) Suomalaiset animefanit tottuneet warettamaan kaiken, minkä takia suomalaisesta julkaisusta maksaminen tuntuu hölmöltä.

3) "Emmä voi suomalaisii ostaa, ku ei oo alkuperäsii ENKKUtekstejä!"
tallennettu
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 21.07.10 klo 10:15 »

Jännä juttu, muuten...

Niissä ekoissa Full Metal Paniceissa ja Evankelioneissa OLI enkkutekstit ja clean-opening, luonnosgalleria yms. Sit ne katos myöhemmistä julkaisuista. Okashii...o__o
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Kiesu
kupoliitti

Viestejä: 132


Kiesus ja kauhistus


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 21.07.10 klo 13:29 »

3) "Emmä voi suomalaisii ostaa, ku ei oo alkuperäsii ENKKUtekstejä!"

Toi on muuten rasittavaa kun enkkutekstejä ei ole. Parhaassa tapauksessa on Unkarit ja Puolat ja Italiat, mutta ei jumaliste enkkutesktejä. Ei tajua.

Jos ostan DVD:itä, niin tahtoisin kyllä että niitä voi katsoa niin suomalaisten kavereiden kuin ulkomaalaistenkin kavereiden kanssa, jotka eivät ensimmäistäkään suomen sanaa ymmärrä. On ollut välillä rasittavaa koittaa etsiä ulkomaalaisten/ei suomea niin hyvin osaavien kavereiden kanssa hyllystä animea jossa olisi enkkutekstit. Ei oikein huvittaisi ostaa kahtakaan versiota samasta elokuvasta ihan vain tekstitysten takia. Rasittavaa ja epäkäytännöllistä kun ei suomi- ja enkkutekstejä voi olla samassa paketissa. Öäärgh!

Onneksi joissain edes on. Hirveän harvinaista tuntuu silti olevan.
tallennettu

Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #7 : 21.07.10 klo 14:07 »

Oho, siis muutkin kuin elitisti-ernut kaipaavat enkkutekstejä Suomi-julkaisuihin. Tämä oli uutta minulle. =P

Vakavasti puhuen, on enkkutekstien olemassaololle järkeviäkin argumentteja, kuten Kiesu osoitti.
(Tästä päästään muuten taas siihen suomalaisten julkaisujen laadusta ranttaamiseen: Evangelionin enkkutekstit kun olivat muistaakseni informatiivisemmat kuin suomalaiset. Tosin en voi asiaa varmistaa, kun en sarjaa DVD:nä omista.)

Veikkaan, että kysymys on jälleen kustannussyistä. Kaipa niistä enkkutekstienkin käytöstä pitää maksaa jonkinlaista korvausta englantilaiselle kääntäjälle/käännösfirmalle, mikä näkyy taas julkaisujen kustannuksissa.

Telkku-animen suhteen veikkaan samaa kuin DVD-valikoiman suhteen. Sarjojen suosiolle ladattiin liian positiivisia odotuksia poikkeuksellisen äänekkään fandomin ansiosta.
Mutta tuskin esim. Full Metal Alchemistin piilottaminen aamyön ohjelmaslottiin keskelle arkiviikkoa teki sekään kovin hyvää.
tallennettu
Takeshi
foorumisti

Viestejä: 65


私の名前を言う!!!


Profiili
« Vastaus #8 : 23.07.10 klo 17:37 »

No allekirjoittanut ainakin kaipaa enkkutekstejä lähinnä siitä syystä että kokemuksen mukaan ainakin kaikki muut pohjoismaiset kielet on tehty dubbauksen pohjalta (ainakin Mangan julkaisemana) joten mukana on kaiken maailman kummallisuuksia. Ja Ghost in the Shellin suomitekstit ovat suorastaan hämmentäviä, kun terminologia on käännetty täysin väärin...
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #9 : 26.07.10 klo 17:58 »

No allekirjoittanut ainakin kaipaa enkkutekstejä lähinnä siitä syystä että kokemuksen mukaan ainakin kaikki muut pohjoismaiset kielet on tehty dubbauksen pohjalta (ainakin Mangan julkaisemana) joten mukana on kaiken maailman kummallisuuksia. Ja Ghost in the Shellin suomitekstit ovat suorastaan hämmentäviä, kun terminologia on käännetty täysin väärin...
Ja nimenomaan sen englanninkielisen dubin pohjalta, jolloin se on väkisinkin järjenvastainen. Future Filmin julkaiseman Fruits Basketin jälkeen en ole erehtynyt ostamaan mitään sen julkaisemaa. Vitsit on päätetty poistaa kokonaan, tekstit on aivan muuta kuin mitä puhutaan, katsojan herättelyksi tekstin sekaan on laitettu mitä kummallisimpia merkkejä ja jännityksen lisäämiseksi joskus hahmojen puhetta ei tekstitetä ollenkaan! Kiitos vain, mutta tunnen suurempaa intohimoa tunkea rahani vaikka aitoon ihmisen ulosteeseen kuin Future Filmin paskaan.

Joten
Mutu-tuntumalta väitän, että "anime/mangabuumin" nousuvaiheessa siitä innostuneet julkaisijat odottivat sarjojen myyvän paljon enemmän kuin mitä ne lopulta möivätkään. Kun otetaan huomioon vielä se, että myyntiin saatiin sangen tuoreita ja kuumia nimikkeitä (Samurai Champloosta Full Metal Alchemistiin), joiden lisenssit tuskin olivat kovin halpoja, niin jonkinlainen pettymys on täytynyt olla, etteivät DVD-myynnit keikkuneetkaan huippulukemissa. Kysyntää ja potentiaalisia ostajia kyllä olisi ollut, mutta kuluttajien käyttäytymistä on tunnetusti vaikea ennustaa ja huippunimikkeistä huolimatta DVD:itä jäi hyllyihin, joista ne siirtyivät halpislaareihin parempia katteita omaavien tuotteiden hyllytilaa viemästä.
Syyttäköön itseään. Nii.

Anime-elokuvia olisi kiva nähdä myynnissä enemmän. Tämä toive perustuu varmaan siihen illuusioon, että suurin osa niistä harvoista elokuvista ovat olleet  Cinema Mondon laadukkaita Ghibli-julkaisuja, joten kuvittelen, että kaikki animuleffat olisivat jollain lailla katsottavampia. Mut elokuvissa on sekin hyvä puoli, että ei tarvi ostaa kuin se yksi ainokainen kiekko.
tallennettu
Kipsi
kupoliitti

Viestejä: 45Profiili WWW
« Vastaus #10 : 26.07.10 klo 18:13 »

Kyllähän niitä vanhoja julkaisuja yhä myydään, muttei ole pitkään aikaan tullut mitään uutta hyllyille.

Itse ainakin toivon, että kun tuon Hellsing Ultimaten kaikki jaksot ollaan julkaistu, niin tulisi toinen boksi sitten niille loppupään jaksoille. Olisi inhottavaa, jos jättäisivät kesken sarjan julkaisun.

Narutoa ei olla näköjään edes tehty lisää, kun vaan ne 4 boxia, ovat siis jättäneet julkaisun kesken? Ei kauheasti kehumista sellaisessa, mutta eihän niitä jakseta julkaista jos ei niitä ostajiakaan ole. Ikävä tosiasia on se, että raha määrää, niin kuin täällä jo aikaisemmin sanottiinkin.

Samoin Televisioon voisi tulla uusia sarjoja. Viimeisin taisi olla juuri tuo Fullmetal Alchemist, joka loppui jo ainakin yli vuosi sitten. Ja sitten JOS näytetään jotakin, niin näytetään niitä samoja vanhoja Studio Ghiblin elokuvia, DUBATTUINA. Harva tykkää dubeista ollenkaan, joten miksi laittaa sellaista tulemaan telkkarista?
Alkaisivat tekstittämään jotakin uutta sarjaa, kyllä sille varmasti katsojia löytyisi.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #11 : 26.07.10 klo 18:20 »

Samoin Televisioon voisi tulla uusia sarjoja. Viimeisin taisi olla juuri tuo Fullmetal Alchemist, joka loppui jo ainakin yli vuosi sitten. Ja sitten JOS näytetään jotakin, niin näytetään niitä samoja vanhoja Studio Ghiblin elokuvia, DUBATTUINA. Harva tykkää dubeista ollenkaan, joten miksi laittaa sellaista tulemaan telkkarista?
Alkaisivat tekstittämään jotakin uutta sarjaa, kyllä sille varmasti katsojia löytyisi.
Ghiblit on sen verran varmoja nakkeja, koska niitä katsoo muutkin kuin ne muutamat kovaääniset harrastajat. Sen takia siis myös ne dubit. Koko perheen elokuviahan ne on samalla tavalla kuin Disneyt.

Joku vaihtoehtokanava voisi kieltämättä tehdä sellaisen yllärikulttuuriteon kuin Sub aikoinaan NGE:n kanssa...
tallennettu
ReHaru
kupoliitti

Viestejä: 29

Re: Re: Re: Infinite


Profiili
« Vastaus #12 : 26.07.10 klo 18:55 »

Joku vaihtoehtokanava voisi kieltämättä tehdä sellaisen yllärikulttuuriteon kuin Sub aikoinaan NGE:n kanssa...
Mutta toisaalta subkin tunki NGE keskelle viikkoa puolenyön jälkeen (jos muistan oikein). Ainakaan minä en siihen kellonaikaan enää animeja jaksa katsoa. Plussat tosin siitä, että sain sentään sen nauhoitettua vanhoille videokaseteille.

Sub on kyllä ollut varmaankin se nro. 1# animen suomeentuojista (tai ainakin televisioasemista). Sieltä kun muistan katsoneeni joskus ainakin Sailor Moonia, DBZ:aa, FMA:ta ja NGE:tä.

Hmm. Sitten muistan Yle Teeman näyttäneen joskus Appleseedin uusitun version, "Avatkaa Portit!" tai jokin vastaavalla nimellä mennyt leffa ja sen jälkeen tuli heti jotain poikarakkautta. Muistaako kukaan näitä? Sieltä tuli myös kerran jokin jossa seikkailtiin avaruusasemalla... Hataria ovat muistikuvat, mutta itse pidin näistä satunnaisista valopilkuista, sillä oli aidosti jännittävää nähdä satunnaisia anime-elokuvia. En koskaan edes tiennyt mitä genreä oli luvassa. Haluaisinkin televisioon mieluummin elokuvia vaihtelevista genreistä, kuin sarjoja.

Animen markettijulkaisuissa syy huonoon menestykseen voi olla myös huonot sarjavalinnat. FMA osui nappiin, mutta kuka oli se joka sai päähänsä tuoda Ragnarok the Animationin Suomeen? Serial Expriements Lainiakaan ei voi kutsua oikein mainstreamiksi (itselleni Lain oli tosin suuri valopilkku, vaikka olin jo sen enkuksi nähnytkin). Harva sellaista ostaa ellei ole ennen kuullut. Eikä asiaa auttanut se, ettei sarjoja ole mainostettu mitenkään, eikä silloin tavallinen kansa tiedä mistä jää paitsi. Elokuvien puolella olen nähnyt kaupoissa vain Chibliä, Satoshi Konin leffoja ja Ghost in the Shell.

//Tsekkasin wikipediasta ja etsimäni scifi oli tosiaan They were eleven. Muistin aluksi vain, että kyseinen leffa oli paras siihen asti näkemäni anime, mutta kun näin päähenkilön pärstän niin kaikki tuli flashbackkinä takaisin. Aargh! Nyt on pakko mennä katsomaan se VHS:ltä onneksi meillä on vielä laitteet... Mutta tosiaan parasta noissa leffoissa oli se rändömiys. Jos televisiosta voisi tulla samaan tyyliin yhtäkkiä vaikka jotain afrikkalaista ohjelmaa tms. uusintojen ja jenkkirealityn sijaan, niin katsoisin kyllä sitä paljon suuremmalla mielenkiinnolla!
« Viimeksi muokattu: 26.07.10 klo 20:10 kirjoittanut Singidava » tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #13 : 26.07.10 klo 19:21 »

Hmm. Sitten muistan Yle Teeman näyttäneen joskus Appleseedin uusitun version, "Avatkaa Portit!" tai jokin vastaavalla nimellä mennyt leffa ja sen jälkeen tuli heti jotain poikarakkautta. Muistaako kukaan näitä? Sieltä tuli myös kerran jokin jossa seikkailtiin avaruusasemalla... Hataria ovat muistikuvat, mutta itse pidin näistä satunnaisista valopilkuista, sillä oli aidosti jännittävää nähdä satunnaisia anime-elokuvia. En koskaan edes tiennyt mitä genreä oli luvassa. Haluaisinkin televisioon mieluummin elokuvia vaihtelevista genreistä, kuin sarjoja.
Muistetaan! Ne on vieläkin tallessa VHS:llä, vaikka enää ei ole konettakaan, millä katsoa niitä... Ensimmäinen oli tosiaan se Avatkaa portit tai joku vastaava, joka alkuperäiseltä nimeltään on Tobira o Akete vuodelta -86! Se oli ihana ja kummallinen valinta Suomen telkkuun. Scifi-sarja, jota haet on loistava They were eleven tai huono Locke the superman. Sokerina pohjalla tuli shounen-ai edustajan FAKE:n OVA. Tuntuu absurdilta, että ne oikeasti on esitetty Suomen TV:ssä, mutta todisteet löytyy VHS:ltä! Aijai, kuinka monta kertaa niitä tulikaan katsottua silloin, kun ei ollut muuta tarjolla.
tallennettu
haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
« Vastaus #14 : 17.08.10 klo 12:46 »

Kvaakin keskustelufoorumilla törmäsin linkitettyyn Futurefilmin syyskatalogiin. Mukaan oli päässyt kaksi animejulkaisuakin, uusi Fullmetal Alchemist ja lisäksi Space Adventure Cobra -boksi. Eli jos suunnitelmat toteutuvat, tulee piakkoin kauppaan muutakin uutta kuin Ghibliä. Mukavahan se olisi, jälkimmäisen voisin ostaakin.
tallennettu

Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #15 : 17.08.10 klo 17:25 »

Space Adventure Cobra? Sehän pitää hankkia vaikka väkipakolla. On aikamoinen klassikko (ainakin omalla tavallaan) kyseessä.

Se portti-elokuva oli sitten suomalaiselta nimeltään Portit Auki. Hyvin keskinkertainen leffa oikeasti, mutta muutaman hienon (lue: "hölmön") jutun takia pienessä kulttimaineessa.

11. matkustaja löytyy omastakin VHS-hyllystä. Onneksi on videonauhurikin vielä. Lälläspöö teille 2000-lukulaisille.
tallennettu
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
« Vastaus #16 : 17.08.10 klo 18:13 »

Toivottavasti mahdollisimman moni ostaa tuon Cobra-boksin, että saataisiin Suomessa lisää klassikoita kauppoihin. En juuri ole avaruusjuttujen ystävä enkä tunne sarjaa muuten kuin nimeltä, mutta Aarresaaren katsomisen jälkeen vannoin ostavani kaiken saatavilla olevan, missä on Osamu Dezakin nimi.
tallennettu

Antti Valkama
foorumisti

Viestejä: 188


Profiili
« Vastaus #17 : 18.08.10 klo 11:19 »

Kustantajan vieno toive: pommittakaa, hyvät(?) ihmiset, tv-kanavien palautelaatikoita jatkuvilla animevaatimuksilla! Ei ne muuten usko että piirrettyjä katsovat muutkin kuin alle kouluikäiset.

Niin, kustantaja siis toivoo tällaista siksi, että anime vauhdittaa mangan myyntiä.
tallennettu
Takeshi
foorumisti

Viestejä: 65


私の名前を言う!!!


Profiili
« Vastaus #18 : 18.08.10 klo 11:58 »

Kustantajan vieno toive: pommittakaa, hyvät(?) ihmiset, tv-kanavien palautelaatikoita jatkuvilla animevaatimuksilla! Ei ne muuten usko että piirrettyjä katsovat muutkin kuin alle kouluikäiset.
Tämä toimisi jos ko. toiminta olisi jotenkin organisoitua, eli jos sovitaan siitä mitä sarjaa oikein toivotaan.

Minä äänestän Go Nagain tuotantoa. :D
tallennettu
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 18.08.10 klo 13:47 »

ehdotan kahta sarjaa: kulttiklassikkoa ja jotain ihan uutta. Eli Soul Eater ja tältä vuodelta vaikka Durarara. Myöntäkää, ettei se yks mihinkään riitä, ku näinki kauan oltu ilman...
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.037 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste