sisällön alkuun
19.11.2017 16.16 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Isaki apam mehinam, eto caffe nam!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Naruto  (Luettu 3932 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
levanti
Vieras
Arvosana:

« : 07.06.10 klo 15:25 »

Naruto on sarja joka ei oikeastaan esittelyä kaipaa, Kishimoto Masashin tällä haavaa 51-tankoinen Shuukan Shounen Jumpissa julkaistava ninjamanga häviää kaikkien aikojen suosiossa vain Dragon Ballille ja One Piecelle sekä Kinnikumanille, ja näistä DB ja Kman ovat olleet ihmisten kiusana jo 80-luvulta saakka. Ei hassumpi saavutus oranssipukuiselle häirikkökakaralle.

Uzumaki Naruto on n. 12v. orpo ninjanalku Konohan salatusta ninjakylästä. Naruto huomionkipeydessään kuluttaa päivänsä lähinnä kepposia tehden, ja ninjaopistossa Naruto on aivan kehno. Narutolla on kuitenkin suuri haave, päästä Konohan johtajaninjaksi, Hokageksi. Lisäksi kaikki inhoavat Narutoa koska häneen sinetöitiin aikoinaan Kyuubi, yhdeksänhäntäinen petokettu, joka surmasi väkeä ja aiheutti muutakin tuhoa. Mutta kun Naruto saa tietää
eräältä opettajaltaan että on olemassa Fuuin no Sho (Sinetöity käärö) joka sisältää kiellettyjä, vahvoja ninjutsu-tekniikoita, ja Naruto voisi yhdelläkin FnS:n taidolla selvittää loppukokeen, ottaa Naruto neuvosta vaarin. Mutta oikeasti tuo opettaja, Mizuki tahtoo käärön itselleen. Kaikki päättyy kuitenkin onnellisesti ja Naruto saa otsasuojuksen, Konohan shinobin tunnuksen, mutta tästä Naruton vaikeudet vasta alkavatkin.

Opistossa Naruto joutuu samaan ryhmään kunoichi Sakuran, ja tulevan elinikäisen rivalinsa, coolin Uchihan klaanin jälkeläisen, Sasuken kanssa. Yhdessä Sakuran ja Sasuken sekä uuden opettajansa Hatake Kakashin Naruto oppii ystävyyden merkityksen ja yhteistyön voiman monien koettelemusten kautta. Näihin kuuluu mm. erittäin haastava chuunin-koe, jossa on mahdollisuus saavuttaa "ylennys". Kokeen aikana kehiin saapuu "kuolematon" ninja Orochimaru, josta on riesaa lähes kyllästymiseen asti.

Eräässä vaiheessa lukijalle esitellään Akatsuki, ryhmittymä jonka tehtävänä on "kerätä" ne pedot, joihin myös Naruton Kyuubi kuuluu. Kaiken huipuksi yksi Akatsukin jäsenistä on Itachi, Sasuken veli, jota kohtaan Sasukella on lieviä antipatioita. Itachin voittaakseen Sasuke hakeutuu Orochimarun huomaan, koska Orochimaru voi antaa Sasukelle
voimaa voittaa Itachi. Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä pikku hiljaa Sasukelle selviää Itachin todellinen luonne ja merkitys, ja sen myötä hän ajautuu aina vain kauemmaksi Narutosta ja kumppaneista.

Mitä Narutoon tulee, hän on voimistumassa jotta hän voisi kohdata kaksi asiaa: Akatsukin, joka väistämättä tulee jossain vaiheessa ryöstämään Kyuubia, ja Sasuken, josta on kostonhimon vallassa tullut melkoinen mörökölli. Naruto kuitenkin elättelee yhä toivoa Sasuken käännyttämisestä hyvikseksi, mm. koska hän lupasi Sakuralle niin. Nähtäväksi jää millainen Sasuken ja Naruton vihonviimeinen välienselvittely tulee olemaan

...

Lisämietteitä mahdollisissa kommenteissa.
tallennettu
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #1 : 10.06.10 klo 17:32 »

Luin Naruto-sarjasta kuusi ensimmäistä osaa. Vaikka piirtäjä on hyvä ja tarinalla on hyvät mahdollisuudet edetä, alkoi minua kyllästyttää jo kolmannen kirjan kohdalla. Kaikki toisti itseään niin paljon. Verta lentää, jee, mutta ei ole kaikki kaikessa. Naruton luonne on hauska mutta kliseinen, kuitenkin hänen suhteitaan opettajiinsa ja ystäviinsä on lojaali ja kiva.

Joka taistelukohtaus noudattaa kuitenkin samaa kaavaa: vihollisella on jokin ninjoillekin yliluonnollinen ase, usein huippukehittyneet chakra-taidot (en tiedä kirjoitinko tuon oikein) mutta tadaa, joka kerta tulee Naruto ja voittaa kaikki yliluonnollisten yhdeksänhännän chakrojensa ansiosta ja sen jälkeen pelastuu täpärästi vaaralta.

Perusshounenia, jonka alkuasetelmasta olisi voinut saada irti vaikka mitä. Silti itseään toistava tarina ja tapahtumat eivät iske minuun. Hakataan yliluonnollinen vihollinen, parannetaan haavat, syödään vähän miso-raamenia ja sitten juostaankin jo seuraavaan ninjakylään etsimään seuraava, voimakkaampi vihollinen kunnes päädytään Hokageksi. Tykkään hahmoista ja piirtotyylistä tosi paljon, mutta juonen takia lukukokemukseni meni pilalle. Ehkä tämä ei vain ole minun sarjani.
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Ikkaku
Fanituksessaan epäterveellisen tason saavuttanut.....
foorumisti

Viestejä: 165


Give up and read Jump. See? It's much easier...


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #2 : 12.06.10 klo 11:22 »

 Ite antaisin kans pelkälle 27 ekalle kirjalle ton 3 tähtee. Mut Shippuuden nousee hetkittäin aivan omin sfääreihinsä ylittäen One Piecenkin CP 9 -arcin. Naruto on parantunut siinä missä moni klassikko on menettänyt teräänsä. Neljä tähteä, siis.

...SILTIKÄÄN en meinaa ostaa hyllyyni kaikkia 48:aa kirjaa...Työtön ja tuloton kun vielä olen...
tallennettu

Yami ni madoishi awarena kage yo, Hito wo kizutsuke otoshimete. Tsumi ni oboreshi gou no tama. Ippen, shinde miru?
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
Arvosana:

« Vastaus #3 : 14.06.10 klo 19:36 »

Naruton alkupuoli on varsin rautaisa, mutta minä taas olen sitä mieltä, että Shippuudenista lähtien ollaan pääasiassa menty metsään. Sasuken ängstille on annettu ihan liian paljon huomiota, ja moni juonen suurimmista kohokohdista on  onnistuttu pilaamaan naurettavilla kikkailutappeluilla tai viime hetken deus ex machinoilla. Monet juonenkäänteet ovat myös olleet selkeästi pakotettuja, koska Kishimoto on halunnut juonensa kulkevan tiettyyn suuntaan mutta ei ole osannut kuljettaa sitä sinne jouhevasti.

Kuitenkin kyseessä on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä kilometrishouneneita, ja pelkästään sarjan pysyminen jossain määrin koherenttina nykypäivään saakka on melkoinen saavutus. Ja täytyy myöntää, on Naruto edelleen ihan kohtuuviihdyttävä lukea. Kolme tähteä siis, missä nelosesta laskeudutaan alas myöhempien aikojen huonojen vetojen vuoksi.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.019 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste