sisällön alkuun
18.11.2017 17.41 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Ota Kupoliisi, Otakupoliisi"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2]  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kritiikin antamisesta  (Luettu 19421 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jonako
Vieras
« Vastaus #20 : 05.01.10 klo 00:22 »

Toinen mahtava aihe!
Minä en tosiaan ymmärrä kritiikistä suuttumista tai toisen antamaan kritiikkiin puuttumista (rimmasi x3). Silloin toki ymmärrän suuttumisen, jos kritiikki on jotain  "Tää on ihan surkee! Siis kato nyt noita varpaita! Ja noin iso pääki vielä. Huoh, opettele piirtämään, ennen ku esittelet täitäs täällä!111". Minusta ihmisien pitäisi ottaa kritiikki ennemmin haasteena kuin loukkauksena. Se auttaisi paljon. Ihkutusviestejä näkee myös paljon. Niiden kirjoittajat eivät minua ärsytä, enkä minä halua mennä heitä lyttäämään, mutta voisi keskittyä kertomaan mielipiteensä perustellusti. Esimerkkejä:

Kommentoija 1: "Siis tää ön niin ihana! Rakastan, saako tallentaa?"
Kommentoija 2: "Tämä on todella upea työ! En löytänyt oikeastaan mitään korjattavaa, joten kritiikkiäään en osaa antaa. Pidän kuvassa erityisesti värimaaimasta, olet käyttänyt airbrushia ja burnia todella taitavasti."

Jälkimmäinen kommentti ainakin ilmaisee, mistä kirjoittaja piti työssä. Kritiikki on kuitenkin yleensä sitä, mitä kehityshaluinen piirtäjä tarvitsee. Loistava esimerkki tästä on se, kun siskoni sanoi minulle että piirtämilläni henkilöillä on putkilokädet. Vasta silloin oikeastaan tajusin sen ja siitä lähtien olen piirtänyt paljon realistisempia ihmisiä. Kritiikki kehittää, ihkutus ei. Asiattomuus ei myöskään. Anteeksi sekavainen viestini.
tallennettu
Rokkomies
oekakisti

Viestejä: 2Profiili WWW
« Vastaus #21 : 14.01.10 klo 14:26 »

Täällähän on kritiikkilauta olemassa, mutta huomaamatta Oedoojoostakin on tullut vain vähän tasokkaampi Oekaa, jonne piirretään vain suuremman kuvakoon takia.

Niin totta..! Aina ei kyllä tarvitse antaa rakentavaa palautta, sillä "Ihana!" -kommentitkin ovat piristäviä, mutta kieltämättä kritiikkilaudalla voisi vähän enemmän kommentteihin panostaa. Tuossa juuri sitä selailin ja löysin ehkä vain muutaman hyödyllisen kommentin. En kyllä keksi, että mitä asialle voisi tehdä, paitsi ehkä painottaa laudan tarkoitusta enemmän.
« Viimeksi muokattu: 30.08.11 klo 00:49 kirjoittanut Rokkomies » tallennettu
furball891
kupoliitti

Viestejä: 42Profiili WWW
« Vastaus #22 : 15.01.10 klo 10:08 »

Olen tässä pistänyt merkille Pari ongelmaa Oedoojoossa aiheeseen liittyen:

Ensinnäkin: Lopettakaa nyt se ihkuttaminen siellä! Eikö kukaan oikeasti lue ikinä, mitä lautojen yläpuolella olevissa kuvauksissa lukee? (tiedetään, se on tekstiä, eli tylsää, ja vielä sääntöjä, eli aina vaan tylsempää (vai miten se meni?))
Onhan se ihanaa saada tällaisia kommentteja: "Tosi hieno!" "Hei misson animaatio? Mäkin haluun oppia noin hyvin :D" "Sun pitäis olla Oekakisti!" "Joo, ehdottomasti sulle oikeudet!" Näillä vaan ei ole mitään tekemistä kritiikin, eikä pahemmin edes itse kuvan kanssa. Tällainen ei minusta kertakaikkiaan kuulu kritiikkilaudalle. (ja on muutenkin aika rasittavaa, kun eihän tuosta voi kukaan päätellä, että mistä siinä kuvassa se kommentoija sitten niin kovasti pitää. ) Kos kuvaa on pakko päästä kehumaan, kirjoittakaa edes kokonaisilla lauseilla se, ettette keksi mitään rakentavaa palautetta, kun kuva on kertakaikkiaan niin hieno. En halua nähdä siellä näitä "IHANA! Saako tallentaa?" - kommentteja.

Toisekseen: Miettikää kiltit lapset ennen sen viestin lähettämistä, että onko kritiikistä piirtäjälle mitään hyötyä. Jos saat kuvaasi viestin "Kädet on jotenkin oudot, tai näyttää vähän siltä", tajuatko siitä, mitä niille käsille pitäisi tehdä? Rohkenen epäillä. Epävarma kritiikki on yleensä vain hämmentävää. "Ehkä ton jalan pitäis olla isompi, tai korjatkaa jos ootte eri mieltä" No uskaltaako/viitsiikö tällaisen viestin jälkeen sitä jalkaa muokata? Ymmärtäkää myös se, ettei tämän laudan pointti ole osoitella kaikkia virheitä, tai (mikä pahinta) nykiä niitä hatusta, jos ei näe kuvassa mitään vikaa. Palautteen voi myös antaa asiallisesti. Ei tarvi pelkästään töksäyttää, että "ton hartiat on kuin jääkaappi, vaik se on nainen." Voi siihen viestiin laittaa myös sen, mitä hyvää näkee kuvassa, tähän tapaan: "Tytön hartiat näyttää vähän liian leveiltä, mut muuten tosi hyvin onnistunut anatomia. Etenkin lantion kaari miellyttää silmää. Tausta on kanssa ihanan rauhallinen"
Kritiikkilaudalle piirretään, jotta saataisiin palautetta, jonka avulla voi KEHITTYÄ, KORJATA VIRHEITÄÄN ja olla tekemättä SAMOJA VIRHEITÄ UUDESTAAN.

Kolmanneksi: minusta on itsestään selvää, että jos piirtää kritiikkilaudalle, pystyy ottamaan kritiikkiä vastaan. Jos sielläkin pitää pelätä, että piirtäjä suuttuu/poistaa kuvansa/ei edes huomioi palautetta, niin eikös se ole laudan tarkoituksen kannalta ongelma? (nämä piirtäjät ovat onneksi ehdottomasti vähemmistö. Suurin osa piirtäjistä on todella asiallisia kritiikin vastaanottajia. Kiitos siitä. :D)
tallennettu

"Pitääks tääkin vääntää sulle rautalangasta? Ensin me etsitään ne, sitten me napataan ne, ja lopuks me hakataan ne! Tajuuksä?" -Henkka(Maa Aikojen Alussa, Ihmeiden Aika)
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #23 : 15.01.10 klo 14:54 »

Kun nyt on doojoon kommentoinnista valitettu, niin huomatkaapa kaikki, mitä laudan ylälaidan info-osiossa lukee:

Lainaus
Tämän laudan kommentteihin ei toivota yksioikoisia "wau, onpa hieno"-mallin viestejä tai perustelemattomia haukkuja kuvan tasosta. Oedoojoa ei ole myöskään tarkoitettu "kawaiiiiii!!!" kommenteille
Valvojat siivoavat doojoolta turhia ja asiattomia kommentteja.

Tämä keskustelu on omiaan kertomaan, mitä kaivataan. Miettikää, mitä kirjoitatte kommenteihin, jos haluatte kommentin pysyvän laudalla bittilimbon sijasta.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Jurinova
the GODDAMN
oekakivalvoja

Viestejä: 91


No evil shall escape my sight!


Profiili WWW
« Vastaus #24 : 10.03.10 klo 20:21 »

Lueskelin tuossa huvikseni Oedoojoon kommentteja ja harmikseni huomasin, että melkein kaikki kommentit ovat suunnatonta ihkuttamista! On näköjään tällä hetkellä coolia huutaa Oedoojoossa, kuka ansaitsee oekakistin oikeudet ja kuka ei, eikä kritiikkiä näy mailla halmeilla.
Sen lisäksi, jos joku oikein vaivautuu kirjoittamaan pitkän, avustavan kritiikin, niin jotkut piirtäjät tuntuvat ottavan sen vastaan välinpitämättömällä asenteella. Ei sinällään siis ihme, jos kukaan ei vaivaudu kirjoittamaan enää pitkiä kommentteja, kun ei sitä kritiikkiä oteta vastaan. Onneksi on niitäkin piirtäjiä, jotka aktiivisesti kirjoittavat kritiikkiä sekä myös ottavat sitä ilolla vastaan, pitäen tällä tavoin Oedoojoon edes jollain tavalla pyörimässä.

Onhan tuolla Oedoojoossa muitakin ongelmia, mutta en rupea toistamaan muita kirjoittajia tässä ketjussa, vaan mietin, että pitäisikö asialle tehdä jotakin? Kuinka käyttäjille saataisiin tehtyä selväksi, että Oedoojooseen piirretään kritiikin takia ja se kommentointi olisi syytä pitää asiallisessa auttamisessa?

Olisiko armoton ihkutuskommenttien deletointiputki tarpeen?
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #25 : 10.03.10 klo 21:15 »

Olisiko armoton ihkutuskommenttien deletointiputki tarpeen?

Vaikka muuten en piirtolaudoilla oikein liiku, enkä koe osaavani siellä mitään moderoida, niin doojoon kommentteja tulee välillä terrorimoderoitua. Siis ihan oikeasti, raivolla. Vähän arastelen vanhempien kuvien ja niissä pitkään lojuneiden kommenttien kimppuun käydä, mutta muuten ainakin itse olen sen verran paljon kuullut kommenttia täällä, että tiukempaa linjaa doojoon kommentteihin kaivataan, että olen surutta välillä käynyt karsimassa ihkutusviestejä. Käyttäjiltä kuulisin mielelläni kommentteja asiasta. Jos äänekästä vastarintaa jyrkälle moderoinnille ei kuulu, niin lauta pääsköön vastaamaan sitä tarkoitusta, jota ilmeisesti ainakin kokeneemmat piirtäjät sille kaipaavat.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Minizy
Vaaleanpunainen
tintti

Viestejä: 118


"Sallikaa minun naamioitua omaksi itsekseni"


Profiili WWW
« Vastaus #26 : 11.03.10 klo 20:11 »

Rakentava palaute on todella tärkeää mutta välillä on ihan kiva saada tietää että joku vain yksinkertaisesti pitää kuvasta.

Oekaassa ihkutuskommentit on ihan hauskoja ja piristäviä, mutta sitten on tämä dojoo mistä on ollut kovasti puhetta (Pitää kyllä myöntää ettei se oma kommentointikaan siellä ole aina ollut ihan asiassa - tulee kiinnittää asiaan enemmän huomiota). Jos dojoossa joku varsin nätyskä kuva saa 15 kawaii kommenttia ja tusinan tallennuspyyntöjä, on siihen perään aika iso kynnys alkaa kritiikkä latelemaan. Ja sama muillakin laudoilla.

Aika moni jättää kritisoinnin väliin koska ei kehtaa mennä nipottamaan kuvasta jota kaikki muut ah, niin rakastavat. Kyllä siihen minusta voi ihan hyvin mennä parannusehdotuksiaan tuomaan esiin, sehän osoittaa että kirjoittaja osaa asiansa (olettaen että kritiikki on aiheellista ja positiivisesti ilmaistua).

Ihkutuskommauksista omiin kuviin ei tietenkään tule mitään itkupotku-raivaria, kiva jos tykkäävät. Sain tässä jokin aika sitten krititiikkiä kuvaan jossa sellaista ei aiemmin ollut ja se lämmitti ja teki iloiseksi pitkäksi aikaa. Kyllä se niin on että ajatuksella kirjoitettu kritiikki sekä kuvan hyviä- ja huonoja puolia koskien on silkkaa timanttia, sitä lukee mielellään.


tallennettu
Mikio
kupoliitti

Viestejä: 15Profiili WWW
« Vastaus #27 : 05.04.10 klo 13:38 »

Itse en ole kyllä kohdannut tuota piirtäjänpuolustelu-ilmiötä.
Täytyy myöntää että itse pelkään saada kritiikkiä, sillä tuntuu että ihmiset yrittävät etsiä vikoja töistäni. Kyllähän minä tiedän että kritiikki on vain hyväksi mutta silti se pelottaa. Mutta kiitos yhden ystäväni, saatan päästä tästä pelosta yli :3

Kritiikki on minun mielestäni aina perusteltava. Esimerkiksi jonkinlainen kommnentti "toi leuka jäi vaivaamaan". Mikä siinä leuassa jäi vaivaamaan? En minä ainakaan pysty tuollaisen kritiikin perusteella varomaan entisiä virheitäni.

Mutta on ihan ymmärrettävää minusta jos ihminen kimpaantuu kritiikistä. Jos ei ole koskaan ennen saanut muuta kuin kehuja piirrustuksistaan, on se varmasti aika shokki kun joku sitten sanookin että kaikki ei ole kohdallaan.
tallennettu
Mangopiirakka
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili
« Vastaus #28 : 13.04.10 klo 18:22 »

Muuten haluaisin kysyä hieman sitä asiaa, että jos kommentissa on kerrottu mikä kuvassa näyttää hyvältä muulla tavalla kuin yksitoikkoisesti ''Ihanaa <33'' ja vaikka sanottu että en kyllä huomaa mitään kritisoitavaa, poistetaanko niitä kommentteja?
tallennettu
elluri
foorumisti

Viestejä: 14Profiili
« Vastaus #29 : 24.03.12 klo 22:05 »

Eikös se lopulta niin ole, että kauneus on katsojan silmässä. Onhan täällä, tottakai, niinkun elämässä muutenkin, oikeus antaa kritiikkiäkin. On vain eri asia, miten kritiikkinsä toiselle osoittaa. Töykeää on mennä suoraan haukkumaan tai arvostelemaan toisen työtä, mutta jos asian esittää ystävälliseen ja rohkaisevaan sävyyn, niin eihän siinä ole mitään pahaa. Ihmiset ovat erilaisia ja toisiin kritiikki vaikuttaa enemmän, toisiin vähemmän. Kaikki eivät vain osaa ottaa kritiikkiä vastaan, ilman, että ottavat siitä itseensä tai kokevat sen loukkaavana.

Tässä nyt tarkoitit sitä, että ulkopuoliset alkavat puuttua toisten antamiin neuvoihin tai kritiikkeihin, vaikka siihen onkin oikeus. Olen siinä mielessä samaa mieltä, että jos kritiikki on myönteiseen sävyyn kirjoitettu ja rohkaiseva ja opastava, ei siihen tarvitse ulkopuolisten puuttua, varsinkaan, jos kuvan tekijä vielä itse hyväksyy sen, ja ottaa neuvosta vaarin. Toisaalta en kyllä ymmärrä, miksi ihmisten pitää mennä puuttumaan toisten kommentteihin (elleivät ne ole tosiaan pahasti loukkaavia).

Mielestäni ulkopuolinen "puolustaja", tekee itsestään hieman hölmön muiden silmissä, sillä jos selvästi näkee, ettei asiassa ole mitään ristiriitaa, niin miksi mennä puuttumaan turhaan? Onhan jokaisella toki oma mielipiteensä varmasti, mutta voihan kritiikinkin ohittaa, vaikka olisi siitä eri mieltä. Esimerkiksi jos kritiikin antaja kirjoittaa kuvan tekijälle kritiikin, ja kuvan tekijä toteaa sen vain olevan avuksi, mutta tämä "puolustaja" onkin täysin eri mieltä, voi hän sen jättää sanomatta ja todeta kriitiikin antajaan liittämättä, että kuva on hänen mielestään oikein hieno. En kyllä ymmärrä, miksi maailma on jollain tapaa niin kieroutunut, että edes ystävällissävyistä kritiikkiä ei saisi enää antaa.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.026 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste