sisällön alkuun
18.11.2017 17.33 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 ... 8 [Kaikki]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Haluamme oikeuksia!  (Luettu 141777 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« : 12.11.06 klo 01:44 »

Tämä ketju on väliaikainen ratkaisu oekakistin- ja foorumistinarvojen hakemiseksi. Ylläpito seuraa aktiivisesti tätä ketjua ja lisäilee oikeuksia niillle ihmisille, joiden katsoo niitä jo ansaitsevan. Hihkaise siis tänne jos haluat lisää oikeuksia. Jos et halua äännellä julkisesti, voit myös lähettää yksityisviestin jollekin ylläpitäjälle - ota tosin huomioon, että tällöin asiasi käsitellään vasta sitten, kun kyseinen ylläpitäjä huomaa viestinsä.

Foorumisti
Jos et ole foorumisti, voit kirjoittaa vain avoimille keskustelualueille (kirjoittamishetkellä "Uutiset", "Huhut", "KuPollit", "Tapahtuu" ja "Ylläpito ja tekniikka") sekä Oekakikeskusteluihin.

Jotta voisit saada foorumistinoikeudet, sinun toteuttaa yksi seuraavista ehdoista:
  • Olet osoittanut uudelle foorumille tehdyillä kirjoituksillasi, että osaat kirjoittaa (ainakin likimain) kieliopillisesti hyvää ja luettavaa tekstiä, jossa on asiasisältöäkin mukana.
  • Joku ylläpitäjistä tuntee sinut henkilökohtaisesti ja tietää siis, että osaat kirjoittaa fiksua suomea - mainitse, että kuka ylläpitäjä voi mennä sinusta takuuseen.

Oekakisti
Vain oekakistit voivat piirtää kaikille piirtolaudoille.

Jotta voisit saada oekakistinoikeudet, sinun tulee toteuttaa yksi seuraavista ehdoista:
  • Olet piirtänyt ainakin yhden Oekaki-tasoisen kuvan uusille piirtolaudoille.
  • Voit osoittaa muuten oekakikyvykkyytesi; esimerkiksi antamalla nettilinkin sivustolle, jossa on töitäsi. Sivustolla täytyy lukea jossain nykyinen nimimerkkisi, jotta tiedämme, että olet linkittänyt omille sivuillesi!
  • Joku ylläpitäjä tuntee sinut henkilökohtaisesti, ja tietää siis, että ansaitset oekakistinoikeudet - mainitse, että kuka ylläpitäjä voi mennä sinusta takuuseen.

Sinulla voi olla yhtä aikaa myös sekä foorumistin- että oekakistinoikeudet. Tällöin nimikkeesi on kupoliitti.

Tätä ketjua tullaan siivoamaan vanhoista viesteistä sitä mukaa kun niitä kertyy. Jos viestisi on tuhottu, se tarkoittaa sitä, että ylläpito on nähnyt pyyntösi; jos et kanna edelleenkään uutta arvonimeä, se tarkoittaa, ettet osoittanut ansaitsevasi sitä vielä. Rajat oekakistin- ja foorumistinarvojen saavuttamiseksi eivät kuitenkaan ole hirmuisen korkeat, joten kannattaa yrittää uudestaan kunhan olet ennättänyt piirtää/kirjoittaa enemmän!
« Viimeksi muokattu: 25.12.09 klo 00:20 kirjoittanut Andromeda » tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #1 : 15.11.06 klo 08:54 »

Ketju päivitetty; nyt haettavissa myös foorumistinoikeudet.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #2 : 13.01.07 klo 23:51 »

Jos viesti on poistettu, se tarkoittaa sitä, että hakemus on käsitelty. Jos tosiaan silti oikeuksia ei ole ilmaantunut, se tarkoittaa sitä ettei niitä myönnetty. Koska tämä ei aiheuta mitään muutoksia hylätyn hakemuksen jättäneen käyttäjän tilaan, asiasta ei ole tähän saakka ilmoiteltu privoilla.
tallennettu
Poof
foorumisti

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #3 : 20.01.07 klo 20:39 »

Jos et ole foorumisti, voit kirjoittaa vain avoimille keskustelualueille (kirjoittamishetkellä "Uutiset", "Huhut", "KuPollit", "Tapahtuu" ja "Ylläpito ja tekniikka") sekä Oekakikeskusteluihin.

Olisiko mahdollista saada tulokkaille ja peruskäyttäjille avoimeksi muitakin keskustelualueita kuin tällä hetkellä? Minusta näille alueille on vaikeaa kirjoittaa omia mielipiteitään tai todistaa olevansa foorumisti-tasoinen. Sopisiko vaikka Yleinen keskustelu avoimeksi kaikille? Sinne voisi kirjoittaa enemmän omia mielipiteitään ja osoittaa osaavansa perustella ne.
Kiitos
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #4 : 21.01.07 klo 15:40 »

Olisiko mahdollista saada tulokkaille ja peruskäyttäjille avoimeksi muitakin keskustelualueita kuin tällä hetkellä? Minusta näille alueille on vaikeaa kirjoittaa omia mielipiteitään tai todistaa olevansa foorumisti-tasoinen.


Oikeuksia on rajattu juuri sen takia, että foorumin kokonaisilme pysyisi siistinä. Jos tulokkaille ja peruskäyttäjille avattaisiin vielä lisää alueita, jako menettäisi hiljalleen merkityksensä, kun suljettuja alueita jäisi vain muutama.

Toisekseen, foorumistin arvonimeen ei vaadita suurta viestimäärää. Yksikin fiksu viesti voi vakuuttaa valvojat siitä, että käyttäjä osaa noudattaa foorumin sääntöjä. Sen yhden viestin voi kirjoittaa vaikkapa esittäytymisketjuun, polliehdotuksiin tai tähän ketjuun oikeuksia pyytäessään. Tai sitten voi laittaa privaviestin jollekulle valvojista, jos ei keksi mitään aiheeseen liittyvää sanottavaa muuten, mutta ehdottomasti kaipaa oikeuksia.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #5 : 20.02.07 klo 20:30 »

Joo, mutta miten tiukkoja ne nykyään ovat? Pitääkö kaikkien oekakistien olla huippupiirtäjiä ja piirtää ainoastaan täydellisesti? Vai millasia ne nykykriteerit ovat? Ja ainakaan minun mielestäni ne eivät saisi olla liian ankaria. :o

En itse vastaa oekakistinimityksistä joten en osaa sanoa että kuinka tiukasti oikeuksia käytännössä jaetaan, mutta voin kertoa peruslähtökohdista. Oekakistin tulisi osata käyttää piirto-ohjelmia hyvin, eli toisin sanoen osata piirtää ja värittää oikeilla työkaluilla (niin, että lopputulos on kohtuullisen siisti), hyödyntää layereita ja osata panostaa jonkin verran kuviinsa.

Käytännössä kannattaa selailla esim. Oekakia tai Oeteemaa läpi ja katsella, että millaisia noiden lautojen "matalatasoisimmat" kuvat ovat - siinä kulkee melko lailla oekakistin raja.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #6 : 09.03.07 klo 22:24 »

Jotkut ovat päässet foorumisteikisi vain 2 viestillä. Ei se ole minusta oikein.

Ei se viestien määrä vaan laatu. Yhdenkin hyvän perusteella voi oikeudet saada. Itse tosin en ole yleensä vielä yhden viestin perusteella antanut oikeuksia, koska useimmiten siitä ei vielä saa kunnollista kuvaa käyttäjän kirjoitustaidoista. Usein ongelmana on myös se, että viestejä on kyllä paljon, mutta vain yksi niistä on pidempi kuin kolme lausetta. En oikein haluaisi antaa sillä perusteella foorumistin oikeuksia, kun keskusteluihin olisi kuitenkin tarkoitus saada vähän syvyyttäkin. Pelkkä "ihan jees" -kommentointi on aika nuivaa.

Ja sitten saattaa olla niitäkin käyttäjiä, joilla ei ole ainoatakaan viestiä, ja ovat silti saaneet foorumistin oikeudet, koska joku shabroista tuntee käyttäjän entuudestaan ja tietää hänen osaavan kirjoittaa kunnolla. Joten ei kannata kauheasti syynätä niitä viestimääriä, ne eivät takaa laatua.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #7 : 11.03.07 klo 16:53 »

Jos ei käy täällä keskustelemassa koskaan, ja saa foorumistin oikeudet, se on minusta outoa.

Yleensä tällaiset ihmiset, jotka ovat saaneet ilman yhtäkään viestiä foorumistin oikeudet, ovat peräisin vanhasta Kupolista jossa he ovat osoittaneet foorumistikelvollisuutensa.
Ei foorumistin tarvitse olla aktiivinen keskustelija, vaan osattava tarvittaessa kirjoittaa asiallinen, siisti ja kyseiseen aiheeseen liittyvä viesti.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 18.03.07 klo 12:43 »

Hieman oekakistin oikeuksista: oekakin taitotason on tarkoitus olla keskitaso/ammattilainen. Ikävä kyllä "keskitason" määritteleminen ei ole aina helppoa, joten joudumme osassa tapauksissa katsomaan kuvia ns. perstuntumalla. Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

Suosittelen todella panostamista niihin kuviin, joilla haette oekakistin oikeuksia :3
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #9 : 08.04.07 klo 19:47 »

Onko mahdollista saada foorumistin oikeuksia kuvien palautteista?
Jos ei niin mitkä ovat vaatimukset foorumistiksi? Pitääkö keskustella todella aktiivisesti keskustelussa vai riittääkö kuvien pitkä ja hyvä kommentointi?


Periaatteessa tämä on mahdollista. Foorumistilta ei vaadita aktiivista kirjoittelua foorumille, vaan ainoastaan kykyä kirjoittaa hyvää ja ymmärrettävää suomea sekä viestejä, joissa on jokin idea. (Pelkkä "JEE!!1!! :D" ei oikein vakuuta.) Kirjoitustaito kyllä näkyy kuvakommenteissakin.

Käytännössä oikeuksia on kuitenkin vaikea antaa kuvakommenttien perusteella, koska foorumipuolen valvojat eivät välttämättä selaile piirtolautoja sillä silmällä. Itse ainakin jätän useimmat kommentit lukematta ja katson vain kuvia. Enkä niitäkään aina tule paljon katseltua.

Helpoin tapa osoittaa kirjoitustaitonsa on kirjoittaa viesti esittäytymisketjuun.  Ja jos valvojat eivät vaikuta huomaavan viestiä, niin sitten voi vielä vinkata uudestaan tässä ketjussa.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #10 : 30.04.07 klo 15:57 »

mihin mun toinen viesti on hävinny täältä ???

Foorumimodet tekevät työtään, ja varsinkin tästä ketjusta puhdistetaan säännöllisesti vanhoja viestejä pois sitä mukaa, kun oikeuksien jakamisesta on päätetty. Jos viesti on poistettu eikä oikeuksia kuulu, on käyttäjän syytä harjoitella lisää. Vielä taso ei riittänyt oikeuksien saamiseen.

Jos taas poistettu viesti on kysymys asiasta x, voi olla että samaa asiaa on kysytty ketjussa vain hieman aikaisemmin, jolloin jälkimmäinen kysymys on poistettu turhana (ketjussa voi olla maininta asiasta). Ja tietysti epäasiattomat viestit poistetaan, mutta sellaisesta yleensä lähetetään yksäriä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #11 : 03.05.07 klo 21:58 »

Olisiko mahdollista, että oekakistin oikeuksia kaipaavat ihmiset yrittäisivät vähän rehellisemmin arvioida omia kykyjään ennen kuin tulevat pyytämään oikeuksia? Viime aikoina tässä ketjussa on näkynyt entistä enemmän sellaisia piirtäjiä, joiden töiden laatu on vielä kovin kaukana esimerkiksi Oekakin taitotasosta. Jatkuva oikeuksien hakeminen vain ylityöllistää ja stressaa valvojia, jotka ovat sitten entistä äreämpiä tai jaksavat vielä vähemmän suorittaa oikeaa piirtolautojen valvontaa.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #12 : 03.06.07 klo 18:57 »

En halua pyytää oikeuksia, vaan minua mietityttää se, että voiko vaikkapa "Liisa 9v" Saada oekakioikeudet, jos piirtää kuin 12-vuotias? Ratkaiseeko siis ikä oekakistin oikeudet, vai ihan kuvan "hienous" ?

Ikä ei ratkaise, vaan se että piirtäjä osaa oekakien työkalut hyvin ja kykenee tekemään hyvänlaatuisia kuvia. Oekakistinoikeudethan eivät ole mikään palkinto sellaisille ihmisille joihin ylläpito on tyytyväinen, vaan keino rajoittaa osilta laudoista kuvat kauttaaltaan hyväntasoisiksi - ilman rajoitusta moni uusi kävijä piirtelisi minne sattuisi ja aiheuttaisi valvojille vaivaa.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #13 : 05.07.07 klo 21:48 »

Oeoe Jr. -pohjaisten näyttöjen tulee kuitenkin olla todella hyviä, koska niiden avulla valvojien on vaikea tehdä hyvää arviota käyttäjän piirtotaidoista. Nippa nappa oekakistin taitotasolle yltävillä yhteistyökuvilla oikeuksia tuskin saa.
tallennettu
Odium
oekakisti

Viestejä: 12


on se jännä


Profiili
« Vastaus #14 : 08.07.07 klo 11:41 »

Lainaus
Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

pitääkö noi kaikki osata vai riittääkö noista kuudesta että osais  viisi ?
tallennettu

This is Spartaaaaaa
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #15 : 08.07.07 klo 13:53 »

Lainaus
Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

pitääkö noi kaikki osata vai riittääkö noista kuudesta että osais  viisi ?

Minusta Asia on niin, että kyllä nämä kaikki tulisi olla hallussa. (Toisin jotkut osaavat tehdä lumoavia kuvia ilman layereitä, mutta muiden tulisi kyllä osata kaikki vähintään keskitasoisesti, tai paremmin.)
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
bigcitydreams
foorumisti

Viestejä: 48


piupokspum.


Profiili
« Vastaus #16 : 19.07.07 klo 12:03 »

Haluaisin ehkäpä foorumistiksi. Pitääkö silloin olla parempi piirtämään kuin peruskäyttäjä? Ja jos foorumistiksi pääsisin, niin voisinko silloin kirjoitella joka paikkaan keskusteluissa? Osaan mielestäni kohtalaisen hyvin kirjoitella, mmutta toki niitä virheitä sattuu kaikille. Pääsenkö?

Ei piirtotaito vaikuta foorumistin oikeuksiin :) Vaan kirjoitus. Ja jos foorumistiksi pääsisit niin voisit kyllä kirjoitella joka paikkaan Kupolin keskusteluissa.
tallennettu

[MY HEART WAS STOLEN BY THE OWL OF THE NIGHT]
forte
Vieras
« Vastaus #17 : 01.08.07 klo 23:17 »

Mitenköhän kauan Kupolissa olisi määrä oleskella, että saisi foorumistin oikeudet? Otin huomioon nuo "ainakin yksi näistä pitää olla"-ehdot, ja voisin väittää kirjoittavani ihan kunnon Suomea ja osoittaneeni sen esimerkiksi parissa pollissa, esittäytymisketjussa ja olenpa joitakin kuvia kerennyt kommentoimaan.  Onko siis ihan joku aikaraja, että muutama päivä sitten rekanneet eivät todellakaan voi vielä mennä foorumistista?
« Viimeksi muokattu: 02.08.07 klo 18:04 kirjoittanut forte » tallennettu
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #18 : 01.08.07 klo 23:48 »

Periaatteessa foorumistiksi voi päästä vaikka kolmen sekunnin päästä ensimmäisen viestin kirjoittamisesta, mutta tietysti pitempiaikainen oleilu Kupolissa ja viestien määrän kasvu (laadukkaiden sellaisten) saavat shabrat helpommin huomaamaan tasokkaat kirjoittajat. Mitään pakollista alarajaa viestien määrällä foorumistiksi pyrkiessä ei ole.
tallennettu
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 02.08.07 klo 17:33 »

forte: No siulla näemmä onkin jo oikat, mutta muillekin tiedoksi se, että valvojatkaan eivät välttämättä kerkiä jokaista kirjoittelijaa huomaamaan. Jos tuntuu siltä, että oikat kuuluvat itselle, kannattaa nykäistä jotakuta hihasta tai kirjoittaa tähän ketjuun niin asia menee eteenpäin - tai no, ainakin johonkin suuntaan :)
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #20 : 02.08.07 klo 22:31 »

Jatkan kaikille tiedottamista: itse bongaan oikeuksia ansaitsevia peruskäyttäjiä melkein enemmän esittäytymisketjun kautta kuin täältä (tässä ketjussa suurin osa  kinuaa oekakistin oikeuksia, joihin minä en voi vaikuttaa). Monta kertaa olen huomannut hyvän kirjoittajan viestin esittäytymisketjusta, ja sitten mennyt profiilista kurkkimaan muita viestejä - ja vasta sitä kautta huomannut, että kappas, sama käyttäjä pyytää oikeuksia tässä ketjussa. Jos pyytää. Joku ei pyydä, mutta hyvän esittelyn perusteella annan oikeudet.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Heecaroo
foorumisti

Viestejä: 94


Tervetuloa Mansikkametsään~


Profiili WWW
« Vastaus #21 : 15.09.07 klo 18:07 »

Heh, olen unelmoinut ( eilisestä lähtien ) foorumistiksi pääsemistä. Juuri ne aiheet, joista todella haluaisin kirjoittaa ovat vain foorumisteille sun muille. Tuleeko foorumistin tekstistä "epäasiallista" jos laittaa esimerkiksi hymiön?
tallennettu
Iis
Vieras
« Vastaus #22 : 15.09.07 klo 19:28 »

Ei tule, kunhan hymiöitä käyttää omaa järkeään käyttäen, eikä vaikka lisää joka lauseen perään hymiötä, sillä se hankaloittaa jo hieman lukemista.

Tärkeintä ovat asialliset, selkeällä suomen kielellä kirjoitetut viestit.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #23 : 02.10.07 klo 22:08 »

Selailkaa kuvakommenttejani

Emme selaile. Kyse ei ole siitä, että haluaisimme olla tylyjä tai jotain vastaavaa, mutta kuvakommenttien selaaminen on työn ja tuskan takana, koska silloin pitäisi käydä yksitellen läpi kaikkien yhdentoista piirtolaudan kuvien kommentit (piilotetut mukaan luettuna) ja etsiä tietyn käyttäjän kirjoittamia kommentteja. Ainakaan vielä näet ei kuvakommentteja pääse lukemaan suoraan profiilista, toisin kuin foorumiviestejä. Jos joku shabranidgo sattuu huomaamaan yksittäisen, poikkeuksellisen hyvän kuvakommentin, hän saattaa antaa käyttäjälle foorumistin oikeudet. Siihen ei kuitenkaan kannata luottaa, sillä shabrat eivät välttämättä aktiivisesti vieraile piirtolaudoilla. Minäkin käyn lähinnä Oekakissa ja Oeteemassa, ja sielläkin keskityn kuviin. Käytännössä voisi sanoa, että en lue kuvakommentteja. Jos haluaa foorumitin oikeudet, kannattaa kirjoittaa foorumille. Ja viesteihin enemmän pituutta kuin kaksi lausetta - lyhyestä viestistä on vaikea sanoa, onko käyttäjällä tarpeeksi taitoja foorumistiksi. Ja muutenkin ne ihan lyhyet viestit on jossain määrin pannassa, oli arvonimenä sitten peruskäyttäjä, täysjäsen tai ylläpitäjä.
« Viimeksi muokattu: 14.10.07 klo 15:44 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Iwa
Vieras
« Vastaus #24 : 31.10.07 klo 15:36 »

Olen käsittänyt, että vaikka on huono piirtämään, mutta hyvä kirjoittamaan, voi päästä foorumistiksi. Joten onko minulla mitään mahdollisuuta?

Oikein olet käsittänyt, itse olen sanakirjassa kohdalla "huono piirtäjä", ja olen jotenkin shabraksi asti päässyt. Jösses.
tallennettu
ShadowGirl
foorumisti

Viestejä: 232


>:3


Profiili
« Vastaus #25 : 04.11.07 klo 07:53 »

En halua pyytää oikeuksia, vaan minua mietityttää se, että voiko vaikkapa "Liisa 9v" Saada oekakioikeudet, jos piirtää kuin 12-vuotias? Ratkaiseeko siis ikä oekakistin oikeudet, vai ihan kuvan "hienous" ?

Ikä ei ratkaise, vaan se että piirtäjä osaa oekakien työkalut hyvin ja kykenee tekemään hyvänlaatuisia kuvia. Oekakistinoikeudethan eivät ole mikään palkinto sellaisille ihmisille joihin ylläpito on tyytyväinen, vaan keino rajoittaa osilta laudoista kuvat kauttaaltaan hyväntasoisiksi - ilman rajoitusta moni uusi kävijä piirtelisi minne sattuisi ja aiheuttaisi valvojille vaivaa.

Pitäisikö sitten myös osata käyttää erikoisvälineitä? Vai riittääkö, että osaa tavallisilla tehdä siistiä jälkeä? Entä niiden värien käyttö, pitäisikö aina olla töitä, joissa on valtava määrä erilaisia värejä, jotka kuitenkin sopivat yhteen, vai saisiko vaikka pelkästään punasävyisillä töillä oekakistipaikkaa? Etää siis osaisi käyttää tietty kaikkia, mutta että aina ei tekisi mitään riemunkirjavia töitä. :o
tallennettu
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #26 : 04.11.07 klo 10:35 »

Pitäisikö sitten myös osata käyttää erikoisvälineitä? Vai riittääkö, että osaa tavallisilla tehdä siistiä jälkeä? Entä niiden värien käyttö, pitäisikö aina olla töitä, joissa on valtava määrä erilaisia värejä, jotka kuitenkin sopivat yhteen, vai saisiko vaikka pelkästään punasävyisillä töillä oekakistipaikkaa? Etää siis osaisi käyttää tietty kaikkia, mutta että aina ei tekisi mitään riemunkirjavia töitä. :o

Tyylirajoitteita ei ole, mutta punasävyistenkin töiden kohdalla tulisi osoittaa, että osaa käyttää sävyjä niin valoihin kuin varjoihinkin. Riittää, että osaa käyttämillään työkaluilla tehdä siistiä ja monipuolista jälkeä. Kaikkia ohjelman työkaluja ei siis tarvitse muodollisuuden vuoksi hallita, ainoastaan tarvitsemansa. Väritys tulee olla huolellista tai huolellisesti tyyliteltyä ja anatomia hallussa. 
tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
Sensored
kupoliitti

Viestejä: 41Profiili
« Vastaus #27 : 24.11.07 klo 20:57 »

Onko aivan mahdotonta saada oekakistin oikeuksia, jos ei piirrä mutta värittää kylläkin? En nimittäin pidä piirtämisestä mitenkään erityisesti, mutta tykkään sitä enemmän värittää muiden piirtämiä kuvia. Ja Oeoessahan on tasokkaampia väritettäviä kuvia kuin Oeoe Juniorissa, joten..
tallennettu

Love me for the beauty within..
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #28 : 24.11.07 klo 21:04 »

Onko aivan mahdotonta saada oekakistin oikeuksia, jos ei piirrä mutta värittää kylläkin? En nimittäin pidä piirtämisestä mitenkään erityisesti, mutta tykkään sitä enemmän värittää muiden piirtämiä kuvia. Ja Oeoessahan on tasokkaampia väritettäviä kuvia kuin Oeoe Juniorissa, joten..

Jr:ssä voi värittää myös oeoen kuvia. Sinä näyt sen tietävän, kun oeoen kuvia olet väritellyt.
Ja oikeuksia ei ainakaan ole tähän mennessä kukaan pelkillä värityksillä saanut...
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #29 : 03.01.08 klo 15:16 »

Luulin aluksi, että Oekakistiksi riittää, jos osaa piirtää hyvin. Tai no, tiivistettynä se kyllä on niin. Mutta ei siis tarvitse olla mikään sairaan hyvä, keskitasokin siis riittää...?

Oikeuksien saamiseksi tarvitsee piirtää sen tasoisesti, mitä oekakista löytyvät kuvat ovat. Että sieltä sopii mallia katsoa. Toinen määrittelee tason hyväksi, toinen keskiverroksi.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #30 : 05.01.08 klo 22:50 »

Jottei jäisi nyt pelkästään tavallisten käyttäjien kommentoimaksi tämä "kolmella viestillä foorumistiksi" -juttu, niin vastaanpas (taas kerran). Muistakaa, että kaikki Kupolin ylläpitäjät ja valvojat ovat ihmisiä, aivan kuten muutkin käyttäjät. Joten meiltä löytyy kaikki samat vahvuudet ja heikkoutdet kuin ihmisiltä yleensäkin. Tahtoo sanoa sitä, että mekään emme välttämättä huomaa peruskäyttäjiä, jotka ansaitsisivat lisää oikeuksia ennen kuin he itse tulevat tänne ketjuun kyselemään.  Jos kolme viestiä eivät kerro tarpeeksi, niin sitten jäädään odottelemaan, josko niitä viestejä tulisi lisää, jotta voisi tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Omalta kohdaltani voisin tarkentaa Jiven pointtia: Kolmella lyhyellä viestillä ei kannata välttämättä tulla hakemaan oikeuksia. Voihan sitä kokeilla, mutta lauseen mittainen viesti johonkin polliketjuun ("Asun Itä-Suomen läänissä") ei kerro kirjoitustaidoista oikeastaan yhtään mitään.

//francesc: Joo, en vain kokenut tarpeelliseksi enää toistaa asiaa, mutta jotta varmasti ei jää kenellekään mitään ihmeteltävää, niin LAATUA, EI MÄÄRÄÄ, plz.
« Viimeksi muokattu: 06.01.08 klo 15:44 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Masokistinen apsi taco
ylennetty
kupoliitti

Viestejä: 20


Bella <3


Profiili WWW
« Vastaus #31 : 13.01.08 klo 03:10 »

Täytyykö oekakistiksi päästessä aina osata ihmisen anatomia? Mitä jos joku ei vain ole kiinnostunut ihmisten piirtelystä, vaan piirtää monien tapaan esimerkiksi koiria, tai kissoja ja osaa niiden anatomian hyvin, ja tietysti osaa myös käyttää työkaluja, layereita yms.  Niin, onko silloin mahdotonta saada oekakistin oikeudet?
tallennettu

Saako olla pissaa pyrstöön? on se myrkky siinäkin!
Kometae
!
kupomuumio

Viestejä: 408


sun maa mustikka


Profiili WWW
« Vastaus #32 : 13.01.08 klo 13:35 »

Täytyykö oekakistiksi päästessä aina osata ihmisen anatomia? Mitä jos joku ei vain ole kiinnostunut ihmisten piirtelystä, vaan piirtää monien tapaan esimerkiksi koiria, tai kissoja ja osaa niiden anatomian hyvin, ja tietysti osaa myös käyttää työkaluja, layereita yms.  Niin, onko silloin mahdotonta saada oekakistin oikeudet?
Ihmisen anatomia on hyvä mittapuu, kun valvoja punnitsee piirtäjän osaamista kaikenlaisten mittasuhteiden osalta. Mutta kyllä minun mielestäni vähän millä tahansa kuvalla saa oikeudet, kunhan se oikeasti vastaa oekakitasoa ja siitä huomaa, että piirtäjä osaa hommansa ja voisi tehdä lisää yhtä laadukkaita kuvia. Yleensä kyllä oekakitasoinen piirtäjä taitaa myös ihmisen anatomian kelvollisesti.
tallennettu

Lukemalla tämän tekstin sitoudut vastaanottamaan lämpimän virtuaalihalin :-)

* /o/ \o\ *
jenskuu
peruskäyttäjä

Viestejä: 1


Profiili
« Vastaus #33 : 23.01.08 klo 18:05 »

juu olen nyt vähän tyhmä mutta mistä pystyy piirtämään "aloituskuvan"?? olen katsos "juuri" aloittanut että olisitteko kilttejä ja vastaisitte??
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #34 : 23.01.08 klo 22:35 »

juu olen nyt vähän tyhmä mutta mistä pystyy piirtämään "aloituskuvan"?? olen katsos "juuri" aloittanut että olisitteko kilttejä ja vastaisitte??


Tätäkö tarkoitat?
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
wnbyar
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


wunderschön du bist<3


Profiili
« Vastaus #35 : 01.03.08 klo 22:09 »

Hei!

Itse en ole vielä mitään hakemassa, mutta voiko oekakistin arvonimen menettää? Jos vaikka pitää pitkää taukoa kupolista, tai kuvat eivät olekaan yhtä hyviä mitä pitäisi? ^^'
tallennettu

myssenmassenkaffengehen
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #36 : 01.03.08 klo 22:29 »

Hei!

Itse en ole vielä mitään hakemassa, mutta voiko oekakistin arvonimen menettää? Jos vaikka pitää pitkää taukoa kupolista, tai kuvat eivät olekaan yhtä hyviä mitä pitäisi? ^^'

olen käsittänyt että oikeudet voi menettää jos niitä "käyttää väärin", eli ei passiivisuudesta vaan siitä että tekee reilusti alitasoisia kuvia oekakilaudoille, vaikka siitä olisi jo huomautettukin. Käsittääkseni tämä myös on erittäin harvinaista.
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #37 : 02.03.08 klo 19:28 »

Eikös joku viimevuonna menettäny oikeutensa?

(Anteeksi, en osaa käyttää täällä tuota lainaussydeemiä, viittaan kuitenkin tuohon edelliseen viestiin.)


Menetti. Tämä on tietääkseni ainutkertainen tapaus (en nyt ala nimeämään kyseistä henkilöä. Se olisi vähän ilkeää.) ja se johtui juurikin noiden alitasoisten kuvien lähettelystä oekakilaudoille.
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #38 : 09.03.08 klo 14:16 »

Olisikoha liian aikaista kinuta oekakistin oikeuksia?
Sanoisin että linearttiesi perusteella kyllä, mutta oekakistioikeuksia varten vaaditaan myös näyttöä värittämiskyvyistä -- eli pelkillä lineillä (tai pelkillä muiden tekemien linejen värityksillä) ei vielä oikeuksia heru; niihin vaaditaan sekä piirustus- että väritystaitoa.
tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #39 : 13.03.08 klo 19:00 »

Saadakseen forumistin oikeudet ihmisen pitäät odistaa, että osaa kirjoittaa hyvää suomenkieltä ja käyttäytyä. Kuten ollaan ketjussa aiemminkin todettu. Että jospa vaikka aloittaisit esim. kirjoittamalla kuvauksen itsestäsi esittelyketjuun jne. niin katsotaan asiaa sitten uudestaan.
tallennettu

Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #40 : 27.03.08 klo 16:10 »

Miten pääsen piirtämään.


Oikeuksienhakuketju ei oikeastaan ole tällaisia kysymyksiä varten, sillä meillä on oekakikeskustelualueella ihan oma Kuinka päästä piirtämään -ketju. Selaa ketjua hiukan alaspäin, sieltä löytyy kysymykseen sekä lyhyt pikavastaus että huomattavasti pidempi (mutta yksityiskohtaisempi) vastaus.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Lakuta
kupoliitti

Viestejä: 187Profiili
« Vastaus #41 : 29.03.08 klo 23:56 »

Kun täällä on ollut puhetta oikeuksien menettämisestä, onko mahdollista että oekakisti piirtelee Oekaahan jne. perusjäsenten tasoisia kuvia eikä ollenkaan oekakistitasoisia?
Näin yleisesti kiinnostaa.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #42 : 30.03.08 klo 12:02 »

Kun täällä on ollut puhetta oikeuksien menettämisestä, onko mahdollista että oekakisti piirtelee Oekaahan jne. perusjäsenten tasoisia kuvia eikä ollenkaan oekakistitasoisia?
Näin yleisesti kiinnostaa.

Oekaan sisältökuvauksesta:
Lainaus
Oekaa on Kupolin harjoitus- ja luonnoslauta, eli se toimii paikkana, missä voi harjoitella piirtämistä piirtolautaohjelmistoillamme ilman, että töiden tarvitsee onnistua erityisen hyvin. Taitavammat piirtäjät voivat käyttää sitä luonnosten ja konseptien tekoon ilman huolia oekakien taso- ja aikarajoista. Erityisen hienot oekaatyöt voidaan siirtää oekakin puolelle.

Eli kyllä voi. Oekaan taitotaso on vapaa, joten kaikki saavat piirtää sinne, eikä kuvien tarvitse olla aivan yhtä hienoja kuin oekaki-kuvien, vaikka käyttäjän taidot riittäisivät Oeristo-tasoisiin kuviin. Käsittääkseni osaavammat piirtäjät käyttävät Oekaata jonkinlaisena "piirtelen huvikseni" -lautana, kun eivät jaksa kauheasti petrata kuvan laatuun. Mutta eivät oekakistikaan saa tittelinsä perusteella mitään suttuja Oekaahan lähettää.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #43 : 03.04.08 klo 13:45 »

//Pitäisikö kuvassa olla linekin mukana?

Linettömillä töillä voi saada oekakistin oikeudet. Siinähän on vain kyse kuvan tyylistä, ei siitä, ettei käyttäjä osaa piirtää, kun jättää linen tekemättä. Sen sijaan pelkästään Oeoe juniorin valmiiden linejen värittäminen ei anna mitään takuita käyttäjän - hmm, kuvanhahmottelutaidoista. Kauhea sanahirviö, mutta ehkäpä tajuatte, mitä tarkoitan.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Lirlys
kupoliitti

Viestejä: 7Profiili WWW
« Vastaus #44 : 11.04.08 klo 21:34 »

En tiedä olisiko minun pitänyt ahdistella kysymyksilläni jotakin oekakivalvojaa, mutta menkööt nyt.
Olisin tälläistä kysynyt, että miksi oekakisti oikeuteni on otettu pois? Itse en ole saanut mitään yksityisviestiä asiasta joten tahtoisin tietää mikä on syynä tähän (eli olenko rikkonut jotain sääntöjä tietämättäni, eikö tasoni ole tarpeeksi oekakiin..?) vai onko tämä jonkinsortin puhdas vahinko.
Tahtoisin tietää mahdollisimman nopeasti sillä itselläni olisi kuvia kesken muilla kuin peruslautoilla ja niiden tulevaisuus tässä nyt eniten huolettaa.
tallennettu

Bang, bang, you shot me to the ground.
Bang, bang, at the speed of sound.
Bang, bang, beats me up again, round, round.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #45 : 13.04.08 klo 21:44 »

Olisin tälläistä kysynyt, että miksi oekakisti oikeuteni on otettu pois? Itse en ole saanut mitään yksityisviestiä asiasta joten tahtoisin tietää mikä on syynä tähän (eli olenko rikkonut jotain sääntöjä tietämättäni, eikö tasoni ole tarpeeksi oekakiin..?) vai onko tämä jonkinsortin puhdas vahinko.

Kukaan valvojista ei ole tiedottanut tehneensä oikeuksienpoistoa, joten veikkaisin, että kyseessä on ollut puhdas vahinko. Pyydän anteeksi mielipahaa ja ylimääräistä vaivaa, ja palautin oikeutesi takaisin täysjäseneksi.
tallennettu
Sekoleptikko
foorumisti

Viestejä: 229


ruts


Profiili WWW
« Vastaus #46 : 30.04.08 klo 19:45 »

Haluaisin fooruminoikeudet. Voisinko saada ne?

Käsittääkseni tämä on ainoa viestisi, jonka perusteella en usko sinun saavan foorimistin oikeuksia. Kannattaa kirjoittaa vaikkapa esittelyketjuun viestiä ja sitten pyrkiä. ^^
tallennettu

Ota minut mukaan sun kanssasi
Junan alle mahtuu kaksinkin
Kädet ratista irti
Ja nyt mennään
Noricore
himokas
kupoliitti

Viestejä: 71


ヽ(´ー`)ノ


Profiili WWW
« Vastaus #47 : 04.06.08 klo 18:14 »

Hei, haluaisin vain kysyä, että kuinka paljon painaa puuntarissa oekakistiksi pyrkiessä eläinten anatomian osaaminen? Itse olen mielestäni taitavampi koiraeläinten kuin ihmisten kanssa. Eli; jos osaan vaikka piirtää oikeaoppisia koiria kaunein taustoin, värein ja varjoin, mutta ihmisten kasvoja en saa aivan millilleen oikeaan ruotiin, niin miten käy? Itse kaipaan vielä harjoitusta, mutta kysyn noin yleisellä tasolla, että meneekö elukoiden piirtely "hukkaan".
tallennettu

GAOOW.
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #48 : 04.06.08 klo 18:31 »

Hei, haluaisin vain kysyä, että kuinka paljon painaa puuntarissa oekakistiksi pyrkiessä eläinten anatomian osaaminen? Itse olen mielestäni taitavampi koiraeläinten kuin ihmisten kanssa. Eli; jos osaan vaikka piirtää oikeaoppisia koiria kaunein taustoin, värein ja varjoin, mutta ihmisten kasvoja en saa aivan millilleen oikeaan ruotiin, niin miten käy? Itse kaipaan vielä harjoitusta, mutta kysyn noin yleisellä tasolla, että meneekö elukoiden piirtely "hukkaan".

Sehän on ihan sama mitä piirtää. Oikeuksia jaetaan niille jotka osaavat piirtää, piirsivät he sitten ihmisiä, koiria, puita tai vaikka läskejä pikku menninkäisiä. Enkä usko, että minkäänlainen piirtäminen "menee hukkaan", jos haluaa kehittyä.
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #49 : 08.06.08 klo 01:20 »

Olisiko minusta täysjäseneksi?  Kuvat joilla hakisin olisi:
http://janitaonniinleija.deviantart.com/art/hahahaha-87971961
ja
http://janitaonniinleija.deviantart.com/art/Darcii-87938804

Vai pitäisikö hakutöiden olla muuta kuin fanarttia?

En minä niitä oikeuksia jakele, mutta: Eikös oekaki-oikeuksia haeta piirtämällä oekaahan tai muualle minne tämänhetkiset oikeudet päästävät, ennen kuin niitä pyytää. Toiseksi, linkittämäsi kuvat kielivät mallista piirtämisestä. Se on jokaisen oma asia, pitääkö mallista piirtämistä hyvänä vai huonona, mutta juuri noilla kuvilla, epäilen että oikeuksia heruu.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #50 : 08.06.08 klo 09:28 »

Vai pitäisikö hakutöiden olla muuta kuin fanarttia? Kun kuitenkin kuvan voi kopioida netistä ja vähän muokata niin siitä tulee piirretyn näköinen, mutta noissa kahdessa työssä en ole kuitenkaan tehnyt niin. Enhän sitä todistaa voi, mutta toivon, että uskotte minua :)
Oekakistin oikeuksia varten toivotaan että käyttäjällä olisi näyttää ihan oekakeilla, esim Oekaassa, piirrettyjä töitä, jotka myös vastaavat virallisen Oekakin vaatimaa 'tasoa'.
tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #51 : 10.06.08 klo 14:11 »

Hei kaikki ylläpitäjät!

Olen piirrellyt täällä Kupolissa jo jonkin aikaa, ja mieleen on tietenkin noussut jo kysymys: "Kuinka kauan kestää minulta päästä oekakistiksi?" Siispä olisin todella kiitollinen, jos te kävisitte katsomassa kuviani ja kertoisitte, olenko vielä kaukanakin oekakistin oikeuksista. Jos matkaa on vielä paljon, valuaisin tietää, missä petrata. Parhaiten saan kuvan onnistumaan, kun piirrän mallista, mikä näkyy varsinkin muutamassa Oedoojoo-kuvassani. Uusin kuvani on lähes kokonaan oman käden työni.

Kiitokset jo näin etukäteen!
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Lakuta
kupoliitti

Viestejä: 187Profiili
« Vastaus #52 : 11.06.08 klo 13:23 »

Jos Perttu miettii, että osaa piirtää jo melko tasokkaita kuvia ja näkee oekakistin, joka on suunnilleen Pertun tasolla voiko kysyä oikeuksia vaikkapa yksärillä valvojalta ja mainita, että on oekakisteja jotka on  kenties samantasoisia kuin Perttu itse?
(sori Perttu, oli muuten hankala muodostaa ymmärrettävä)
tallennettu
Noricore
himokas
kupoliitti

Viestejä: 71


ヽ(´ー`)ノ


Profiili WWW
« Vastaus #53 : 11.06.08 klo 14:11 »

Minulla ei ole piirtolautaa, joten minun on vaikeaa antaa oikeaa kuvaa taidoistani.
Kupolissa on varmasti monta piirrustajaa jotka ovat vakuuttaneet osaavansa piirtää, vaikka eivät omistaisi piirtopöytää. Minä esimerkiksi käytän kovin harvoin pirtopöytääni. Oikean kuvan antaminen taidoistaan ei välttämättä vaadi sitä, että omistat viidensadan euron piirtiksen.
tallennettu

GAOOW.
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #54 : 11.06.08 klo 14:58 »

Oikean kuvan antaminen taidoistaan ei välttämättä vaadi sitä, että omistat viidensadan euron piirtiksen.

Eikös sellaisen saa nykyään n. 80€? Omani ainakin maksoi "niin vähän" vaikka sainkin sen lahjaksi. (Vaikken pyytänyt mitään sellaista.)
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #55 : 11.06.08 klo 16:08 »

Jos Perttu miettii, että osaa piirtää jo melko tasokkaita kuvia ja näkee oekakistin, joka on suunnilleen Pertun tasolla voiko kysyä oikeuksia vaikkapa yksärillä valvojalta ja mainita, että on oekakisteja jotka on  kenties samantasoisia kuin Perttu itse?

Oekakistin oiekuksia havitellessa on oikein hyvä idea käydä tutkimassa oekakistien piirroksia oekakissa ja muilla ei-kaikille avoimilla laudoilla (oekakistihan saa piirtää myös oekaahan luonnostyyppisempiä kuvia). Välttämättä vertailu ei takaa mitään (tai siis sitä, että Perttu saisi oikeudet), mutta ainakin siitä saa jotain osviittaa siihen, missä vaiheessa kannattaa ruveta oikeuksia hakemaan. Vastaan tulee kuitenkin kohtuullisen paljon hakemuksia myös sellaisilla kuvilla, jotka selvästikään eivät vielä ole "tasoa", ja tällaiset hakemukset ovat vain turhaa ja ylimääräistä työtä oekakivalvojille.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noricore
himokas
kupoliitti

Viestejä: 71


ヽ(´ー`)ノ


Profiili WWW
« Vastaus #56 : 11.06.08 klo 17:33 »

Oikean kuvan antaminen taidoistaan ei välttämättä vaadi sitä, että omistat viidensadan euron piirtiksen.

Eikös sellaisen saa nykyään n. 80€? Omani ainakin maksoi "niin vähän" vaikka sainkin sen lahjaksi. (Vaikken pyytänyt mitään sellaista.)
Juu, kyllä. Edullisestihan noita nykyään saa. Omani maksoi vain reilun 40 e. Tarkoitin tuossa tilanteessa jotain ylihienoa ammatilaisvehjettä, mutta taisin kuitenkin hiukan liijoitella. ^^'
tallennettu

GAOOW.
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #57 : 12.06.08 klo 21:06 »

Hei kaikki ylläpitäjät!

Olen piirrellyt täällä Kupolissa jo jonkin aikaa, ja mieleen on tietenkin noussut jo kysymys: "Kuinka kauan kestää minulta päästä oekakistiksi?" Siispä olisin todella kiitollinen, jos te kävisitte katsomassa kuviani ja kertoisitte, olenko vielä kaukanakin oekakistin oikeuksista. Jos matkaa on vielä paljon, valuaisin tietää, missä petrata. Parhaiten saan kuvan onnistumaan, kun piirrän mallista, mikä näkyy varsinkin muutamassa Oedoojoo-kuvassani. Uusin kuvani on lähes kokonaan oman käden työni.

Kiitokset jo näin etukäteen!


Tuollaisen viestin lähetin aiemmin, ja kukaan ei ole siihen vastannut. Kaikki vain ihmettelivät sitä "viiden sadan euron piirtis" -juttua. Olisi mukavaa että minutkin huomattaisiin joskus, koska rakastan piirtämistä ja oekakistiksi/kupoliitiksi pääseminen olisi minulle tärkeä saavutus!
« Viimeksi muokattu: 23.08.08 klo 21:52 kirjoittanut Xinadra » tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« Vastaus #58 : 13.06.08 klo 13:13 »

Minulla ei ole piirtolautaa, joten minun on vaikeaa antaa oikeaa kuvaa taidoistani.
Kupolissa on varmasti monta piirrustajaa jotka ovat vakuuttaneet osaavansa piirtää, vaikka eivät omistaisi piirtopöytää. Minä esimerkiksi käytän kovin harvoin pirtopöytääni. Oikean kuvan antaminen taidoistaan ei välttämättä vaadi sitä, että omistat viidensadan euron piirtiksen.
Esim. Kometaella ei ole piirtopöytää
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #59 : 18.06.08 klo 10:50 »

Olisi mukavaa että minutkin huomattaisiin joskus, koska rakastan piirtämistä ja oekakistiksi/täysjäseneksi pääseminen olisi minulle tärkeä saavutus!

Vastailen nyt, vaikka yleensä olen hyvin vähän missään tekemisissä piirtolautojen kanssa. Koska oikeuksia ei ole vielä tullut (tätä ketjua syynätään kyllä läpi kohtuullisen tiuhaan tahtiin), niin matkaa oekakistiksi on vielä, mutta ei ehkä kovin paljoa. Jatka vain piirtämistä ja kysy sitten uudelleen.

Toisekseen, vaikka oekakistiksi / foorumistiksi / kupoliitiksi pääsemistä voi jollain tavalla pitää saavutuksena, niin tittelin havittelemista ei kuitenkaan kannata pitää itsetarkoituksena. Kyllä niitä oikeuksia jaetaan sitä mukaa kun taidot riittävät itse kullakin, mutta ei ole tarkoitus, että ihmiset havittelevat vain titteliä, ja unohtavat sitten sen tärkeimmän, eli sisällön, jonka perusteella oikeudet annetaan. Ja tämä ei nyt ollut vain sinulle kommenttina Arwen, vaan ihan yleisesti kaikille. Arwen vain sattui viestillään tuomaan asian mieleeni.
« Viimeksi muokattu: 23.08.08 klo 21:35 kirjoittanut Xinadra » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noricore
himokas
kupoliitti

Viestejä: 71


ヽ(´ー`)ノ


Profiili WWW
« Vastaus #60 : 28.06.08 klo 20:43 »

Tuli vain mieleen, että sitten kun joskus hamassa tulevaisuudessa (jos ehkä) haen oekakistin oikeuksia, niin onko ihan sama nykäiseekö oekakivalvojasetää/tätiä hihasta vai kirjoittaako tänne viestin?
tallennettu

GAOOW.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #61 : 28.06.08 klo 21:00 »

Tuli vain mieleen, että sitten kun joskus hamassa tulevaisuudessa (jos ehkä) haen oekakistin oikeuksia, niin onko ihan sama nykäiseekö oekakivalvojasetää/tätiä hihasta vai kirjoittaako tänne viestin?

Jos nykäiset yhtä valvojaa, niin voit joutua odottamaan, että juuri kyseinen henkilö huomaa pyyntösi, mutta jos pistät viestin tänne, niin saat samalla vaivalla herätettyä kaikkien valvojien huomion. Ja muutenkin helpompaa, jos hakemukset tulevat tänne ketjuun.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #62 : 29.06.08 klo 20:44 »

Immeiset, kun linkitätte kuvianne, niin katsokaa, etteivät osoitteet mene viestialueen reunojen yli (toisin sanoen etteivät ne riko leiskaa). Jos linkki on "liian pitkä", niin pistäkää se tagin taakse tähän tapaan:

Koodia:
[url=http://www.kupoli.net]linkki[/url]

Tällöin linkkinä on vain url-tagien välissä oleva sana (esimerkkitapauksessa linkki), ei koko pitkä osoiterimpsu. Helpottakaa valvojien työtä, sillä jos te ette siisti linkkejänne, niin sitten meidän pitää siistiä ne.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Punkki
Vieras
« Vastaus #63 : 02.07.08 klo 22:14 »

Olen huomannut, että joillakin on myös toisenlaisia arvonimiä ja titteleitä, esim: Kilokommentoiva, unirytmitön, masentuva, jne. Mutta ovatko nämä vain ylläpitäjien omia arvonimiä?
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #64 : 02.07.08 klo 22:32 »

Olen huomannut, että joillakin on myös toisenlaisia arvonimiä ja titteleitä, esim: Kilokommentoiva, unirytmitön, masentuva, jne. Mutta ovatko nämä vain ylläpitäjien omia arvonimiä?


Ylläpitäjillä, shabroilla, oekakivalvojilla ja vastuuhenkilöillä on oletusarvoisesti oikeus kustoomititteliin, jota saa vaihdella täysin vapaasti. Enemmän tai vähemmän loogisesti kustoomitittelin voivat saada myös muut käyttäjät, esimerkiksi kisojen palkintona tai muuten aktiivisesta osallistumisesta Kupolin toimintaan. Myös parhaillaan pyörivän Kesävisan palkintona on kustoomititteli.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #65 : 17.08.08 klo 22:42 »

Jos viesti on poistettu, se tarkoittaa sitä, että hakemus on käsitelty. Jos tosiaan silti oikeuksia ei ole ilmaantunut, se tarkoittaa sitä ettei niitä myönnetty. Koska tämä ei aiheuta mitään muutoksia hylätyn hakemuksen jättäneen käyttäjän tilaan, asiasta ei ole tähän saakka ilmoiteltu privoilla.


Olisi minusta kuitenkin aika oikeudenmukaista että ilmoitettaisiin hakemuksen hylkäämisestä: jos ei privoilla, niin sitten vaikka kommenttina kuvaan jossa kerrottaisiin mitä täytyy vielä parantaa. Itse ainakin hämmennyin kun viestini oli täältä poistettu eikä vastausta (tai oikeuksia) kuulunut.
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
DÄÄM
peruskäyttäjä

Viestejä: 2


ÖRW


Profiili
« Vastaus #66 : 19.08.08 klo 18:15 »

Jos viesti on poistettu, se tarkoittaa sitä, että hakemus on käsitelty. Jos tosiaan silti oikeuksia ei ole ilmaantunut, se tarkoittaa sitä ettei niitä myönnetty. Koska tämä ei aiheuta mitään muutoksia hylätyn hakemuksen jättäneen käyttäjän tilaan, asiasta ei ole tähän saakka ilmoiteltu privoilla.


Olisi minusta kuitenkin aika oikeudenmukaista että ilmoitettaisiin hakemuksen hylkäämisestä: jos ei privoilla, niin sitten vaikka kommenttina kuvaan jossa kerrottaisiin mitä täytyy vielä parantaa. Itse ainakin hämmennyin kun viestini oli täältä poistettu eikä vastausta (tai oikeuksia) kuulunut.

Samaa mieltä! Mutta kysymys myös: Olisiko minulla mahdollisuuksia päästä oekakistiksi? Nykyisten kuvieni perusteella? Ja olen täällä ja aika kauan pirrellyt... >_> No siis kauan ja kauan.. mutta silti ? Mitä mieltä olette?
tallennettu

~AWW~
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #67 : 19.08.08 klo 19:47 »

Samaa mieltä! Mutta kysymys myös: Olisiko minulla mahdollisuuksia päästä oekakistiksi? Nykyisten kuvieni perusteella? Ja olen täällä ja aika kauan pirrellyt... >_> No siis kauan ja kauan.. mutta silti ? Mitä mieltä olette?

Se, kuinka kauan piirtelee ei ole mikään tae sille että pääsisi oekakistiksi (Ja ei n. 4kk ole mitenkään kauan). Itse en sinulle vielä oikeuksia noilla kuvilla antaisi, sillä niistä ei näy niinkään tekninen osaaminen. Piirroksesi ovat hieman liian latteita (vaikkakin naiivilla tavallaan ihan mukaviakin) kertomaan teknisestä osaamisestasi. Lineartin osalta kaikki näyttäisi olevan hyvin.
Jos pystyt saamaan kuviisi syvyyttä ja värillisesti "haastavampaa" sisältöä, voidaan osaamistasi tarkastella paremmin oikeuksienmyöntökannalta. :)

(Kiuin kommentti on täysin asiallinen alkuperäiseen kommenttiini nähden.)
[Muokattu]

/// Ja mitä niihin ilmoitusviesteihin tulee, niin niitä voidaan pyrkiä lähettämään enemmän, mutta henkilökohtaisella kokemuksella voin sanoa, että liian usein tulee vastausviestinä "No miks se ja sekin oli saanu oikeudet ku mä en saa?" ja valvojilla ei ole aina aikaa/viitseliäisyyttä vastata "Mitä pitää parantaa?" kyselyihin. Omaa tasoaan voi verrata oekakikuviin, ja itsekin käyttää aivojaan ja pohtia "mikä minulla onnistuu "huonommin" kuin näillä muilla".
« Viimeksi muokattu: 21.08.08 klo 19:48 kirjoittanut Noroi » tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #68 : 19.08.08 klo 19:55 »

Olisihan se kiva ja hyvä jos meillä olisi resursseja (aikaa, energiaa, halua) vastailla henkilökohtaisesti kaikkille hyljätyille hakemuksille, mutta tällä haavaa ei ketään tunnu kiinnostavan kyseinen askare. Minä ainakin karsastan puuhaa sen takia, että noin 9:lle kymmenestä tekisi vain mieli murjaista että "opi piirtämään". Piirtolautojen valvojien työ ei ole opettaa ketään piirtämään (ts. heidän ei ole pakko kommentoida yhtään kenenkään piirrosta ellei kyseessä ole moderointitoimi), vaan valvoa että laudat pysyvät siisteinä ja sääntöjä noudatetaan.

Muut käyttäjät kuitenkin jakavat foorumeilla hyvää kritiikkiä, niistä kannattaa ottaa opiksi sekä verrata omia töitä Oekakilla oleviin. Samoin kannattaa säilyttää terve itsekritiikki, eikä mennä halpaan jokaiseen saamaansa ihkutusviestiin Oekaassa.
tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Neere
foorumisti

Viestejä: 10


kärpässieni


Profiili
« Vastaus #69 : 29.09.08 klo 20:14 »

olisiko minusta foorumistiksi? Kiitos kun huomioitte!
tallennettu
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #70 : 29.09.08 klo 21:09 »

Hei!

Olisiko minulla mahdollisuuksia jonkinmoiseksi valvojaksi, koska huomaan monta kertaa, miten monia kuvia olisi siirrettävänä esim oekaasta oeoejr:ään, muttei minulla ole oikeuksia niitä siirrellä.

//Miten sitten jos en joka päivä koneella käy, onko siitä jotain haittaa, jos siis oikeudet saisin? ^^
Kiitos!
tallennettu

Jee ♥
Sanun
kupoliitti

Viestejä: 94


│◄◄ [►] ►►│


Profiili
« Vastaus #71 : 29.09.08 klo 22:49 »

Hei!

Olisiko minulla mahdollisuuksia jonkinmoiseksi valvojaksi, koska huomaan monta kertaa, miten monia kuvia olisi siirrettävänä esim oekaasta oeoejr:ään, muttei minulla ole oikeuksia niitä siirrellä.

//Miten sitten jos en joka päivä koneella käy, onko siitä jotain haittaa, jos siis oikeudet saisin? ^^
Kiitos!
Tietääkseni täällä ei nyt haeta valvojia, mutta jos pestejä alatte jakamaan olisin minäkin kiinnostunut oekakivalvojan virasta. Kupolissa käyn monesti päivässä ja paikka muutenkin tuttu vuosien kokemuksella. Shipantsu pro hallussa ja neuvon mielelläni toisia.

Vähän off...
tallennettu

You may just start a chain reaction☮
Kriel
Irkkaava
ameeba

Viestejä: 128Profiili
« Vastaus #72 : 29.09.08 klo 23:36 »

Lainaus
Tämä ketju on väliaikainen ratkaisu oekakistin- ja foorumistinarvojen hakemiseksi.

Jos ylläpito tahtoo lisää ylläpitäjiä, niin ylläpito lähestyy käyttäjiä, joko henkilökohtaisesti tai sitten yleisemmällä haulla.
tallennettu
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #73 : 30.09.08 klo 00:46 »

Lainaus
Tämä ketju on väliaikainen ratkaisu oekakistin- ja foorumistinarvojen hakemiseksi.


Jos ylläpito tahtoo lisää ylläpitäjiä, niin ylläpito lähestyy käyttäjiä, joko henkilökohtaisesti tai sitten yleisemmällä haulla.

Lähiaikoina on tulossa oekakivalvojahaku, pysykää korvat höröllä :). Tulevia oekakivalvojia tosin koskevat suunnilleen samat vaatimukset kuin shabranigdojakin, eikä työ ole pelkästään sitä kuvien poistamista. Mutta kirjoitan lisää asiasta piakkoin.
tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #74 : 30.09.08 klo 18:38 »

Mitenkäs tuo irc? - Tarkoitetaanko tällä millaista irciä? Onhan sitä olemassa irc-galleria ja sen sellaista, siihen en ainakaan tule rekisteröitymään.

Olisin myös kiinnostunut foorumivalvojan hommista, enemmän siitä kuin tästä oekakivalvojan hommasta. Katselen todella useasti täällä foorumilla viestejä ja selailen kaikenlaisia juttuja. Joten siihen hommaan minusta varmasti olisi. Ainakin itse uskon niin.

No, laittakaa tähän vielä vastausta, ja sitten laitelkaahan niitä kyselyitä sitten, niin ilmoitan itseni mukaan 8)
tallennettu

Jee ♥
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
« Vastaus #75 : 30.09.08 klo 20:21 »

Kiitos mielenkiinnosta mutta... Uudet foorumivalvojat valittiin hetki sitten, joten uusia valvojia ei olla nyt hakemassa. Muutenkin tämä ketju on aivan väärä paikka valvojan paikan hakemiseen. Ylläpito tiedottaa kyllä sitten kun haluamme uusia valvojia ja siitä tulee näkymään tietoa foorumilla jne.
tallennettu

Kriel
Irkkaava
ameeba

Viestejä: 128Profiili
« Vastaus #76 : 30.09.08 klo 20:35 »

Mitenkäs tuo irc? - Tarkoitetaanko tällä millaista irciä? Onhan sitä olemassa irc-galleria ja sen sellaista, siihen en ainakaan tule rekisteröitymään.


IRC = Internet Relay Chat, tekstipohjainen pikaviestinprotokolla. Kupolin irkkikanavalle #kupoli:lle pääsee näillä ohjeilla.
tallennettu
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #77 : 30.09.08 klo 21:19 »

Anteeksi turha, kaikille tarkoitettu twolineri, mutta:
Irc-galleria ei ole irc...// Edited
« Viimeksi muokattu: 01.10.08 klo 19:58 kirjoittanut Noroi » tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #78 : 01.10.08 klo 19:30 »

Anteeksi turha twolineri, mutta:
Irc-galleria ei ole irc...

Noroi, viestisi tuntui melko tylyltä. Vastaat aina kuin olisin todella tyhmä ihminen, jolle pitää vastata turhautuneeseen tyyliin: "Irc-galleria ei ole irc.."

Itse en ole koskaan oikein perehtynyt Irciin, joten en voinut tietää sitä. Siksihän sitä kysytään, jotta vastauksia saadaan, vai mitä?

// Vielä sitä, että nekorin:
Ynnehän sanoi, että haut ovat menossa. Miten olette kumpikin eri mieltä? - Ovatko haut nyt tulossa vai eivät? Itse olisin ainakin halukas valvojaksi, mutta ircistä en paljoakaan tiedä, joten en varmastikaan sopisi pestiin, koska en osaa paljoakaan ircistä.
tallennettu

Jee ♥
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #79 : 01.10.08 klo 19:53 »

Itseasiassa tuo turha two-liner ei ollut tarkoitettu minään henkilökohtaisena haukkumaviestinä sinulle, vaan yleisenä toteamuksena yleensäkin ketjua lukeville ihmisille... Irc kuitenkin periaatteessa selitetään Kupolin sivuilla.
En myöskään ole koskaan pyrkinyt vastaamaan sinulle mitenkään kuin "vajaaälyiselle / tyhmälle"... :) En myöskään turhautuneena.

Jos koet asian niin, on kummallista ettet ole laittanut asiasta esimerkiksi yksityisviestiä (olen niitäkin mielestäni sinulle lähettänyt?) Myönnän että en ole aina maailman kiltein, ystävällisin ja herttaisin ihminen, mutta tarkoitukseni ei ole olla ilkeä kenellekään..
Yleensä oikeasti "tylyt" kommenttini ovat henkilöille, joille on huomautettu jostain asiasta - jota he kuitenkin jatkavat... Ja tässä vaiheessa  olen vain huomannut, että laitan sitten ystävällisen kommentin tai hieman tiukemman, saan usein vastaukseksi olevani "p'ska, k'sipää tai mitään ymmärtämätön idiootti."

Olen monien saamieni viestien ja kommenttien pohjalta myös muuttanut monia näkökantojani asioihin.

Anteeksi puoliturha OT, jos jollakulla on vielä sanottavaa (minulle) ottakoon yhteyttä yksityisviestillä, niin tämä ketju ei täyty. Jookos? :)
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« Vastaus #80 : 01.10.08 klo 20:06 »

Itse en ole koskaan oikein perehtynyt Irciin, joten en voinut tietää sitä. Siksihän sitä kysytään, jotta vastauksia saadaan, vai mitä?

Ynnehän sanoi, että haut ovat menossa. Miten olette kumpikin eri mieltä? - Ovatko haut nyt tulossa vai eivät?


Alkuperäiseenkin kysymykseesi irkistä olisit saanut vastauksen googlettamalla "IRC"; esimerkiksi hakutuloksissa toisena keikkuva wikipedia-linkki olisi varmaan valottanut tarpeeksi.

Minä en tietääkseni sanonut missään kohtaa viestiäni, että sen kirjoitushetkellä olisi ollut minkäänlainen valvojahaku käynnissä, vain että haku olisi tulossa joskus lähiaikoina. Joka tapauksessa, kansa riemuitkoon, tästä hetkestä lähtien oekakivalvojahaku on kuin onkin käynnissä ja pestiin saa nyt alkaa ilmoittautua.
« Viimeksi muokattu: 01.10.08 klo 20:50 kirjoittanut Noroi » tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Ozzy
peruskäyttäjä

Viestejä: 1Profiili
« Vastaus #81 : 12.10.08 klo 12:21 »

Mä tässä mietein et kuinka tasokkaita kuvia pitää piirtää saadakseen oekakistin oikeudet, kun ajattelin nyt lähiaikoina harjotella paljon, ja kysyisin ihan henkilökohtaisesti kuinka pitkä matka on oekakistin oikeuksiin, ja mitä pitää oppia. Olen kiitollinen jos saisinvastauksen piakkoin. =) Kiitos jo etukäteen. :))))
tallennettu
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #82 : 12.10.08 klo 12:37 »

Mä tässä mietein et kuinka tasokkaita kuvia pitää piirtää saadakseen oekakistin oikeudet--

Tasokkuuskysymyksissä auttaa se, että selaat Oekakia.
Katsele erilaisia oekakikuvia, ja mieti samalla onko tekemäsi väritys (valot, varjot, sävyt), lineart, viitteellinen anatomia ja tausta samaa tasoa katsomiesi kuvien kanssa.
Näitä asioita vertailemalla, huomaat myös sen "kuinka pitkä matka" sinulla on oekakistinoikeuksiin.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Tsunayoshi
Vieras
« Vastaus #83 : 21.10.08 klo 13:50 »

Jees.

Haluaisin päästä ASaP kirjoittelemaan anime/mangajuttuja joten olisi hurjan nastaa olla forkkari eli foorumisti!

Kokemusta on kaikki kupolit laskien yli 1400 viestiä, ja vanha nikkihän oli *fanfaari* Iwa, tuo omituinen hörhö joka on kuollut ja kuopattu. Sillä ei ollut ihan kaikki kupit kaapissa aina, pahoittelen sen puolesta.

Eiköhän ainakin Veh voi varmistaa että saan ihan kelpo tekstiä aikaiseksi... välillä.

Olen toiminut lukuisissa kupolin vastuutehtävissä, kuten shabrana ja irkkioppina mutta haluaisin korostaa että olen tullut aloittamaan koko homman puhtaalta pöydältä, tabula rasa ja silleesti. Sotakirves on haudattu ja rauhanpiipusta on vedetty sellaiset tatsit että eiköhän peace&love ole päivän sana.

Tiedän mitä ajattelette... mutta voin vakuuttaa kautta Kinnikumanin viimeisen tankon etten ole tullut aiheuttamaan mitään kalabaliikkia, vaan keskustelemaan animesta/mangasta, asioista jotka ovat sydäntäni lähellä.

Sulkeudun suosioonne (?).

-Tsunayoshi
tallennettu
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #84 : 29.10.08 klo 19:26 »

En sanoisi, etteikö Usudaksella olisi mahdollisuuksia oekakistiksi. Hän osaa todella hyvin piirtää, ja osaa hyvin värittää ohuttakin lineä. Se on taito!

// Vastauksesi oli melko tyly, mielestäni. Tämäkinhän on foorumin aihe, ja voihan tänne toki muutkin kirjoitella, eikö vain? - Itse olen liian monta kertaa jo oikeuksia kysellyt, että minusta on kiva kannustaa toisia. Mitään yksäreitä en sen takia ala laittamaan.
« Viimeksi muokattu: 30.10.08 klo 19:30 kirjoittanut Maeve » tallennettu

Jee ♥
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #85 : 29.10.08 klo 22:07 »

Eivätköhän valvojat osaa asiansa ja seuraa ketjua tarpeeksi aktiivisesti, niin ettei käyttäjien tarvitse tulla kommentoimaan enää tähän ketjuun, että käyttäjä xxx ansaitsee tai ei ansaitse oikkia. Tämä ketju on tosiaan tarkoitettu nimenomaan oikeuksien hakemiseen.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #86 : 31.10.08 klo 19:33 »

Tämäkinhän on foorumin aihe, ja voihan tänne toki muutkin kirjoitella, eikö vain? - Itse olen liian monta kertaa jo oikeuksia kysellyt, että minusta on kiva kannustaa toisia. Mitään yksäreitä en sen takia ala laittamaan.

Kyllä, tämä on foorumin aihe, mutta tätä ketjua ei ole tarkoitettu mihinkään muuhun kuin oikeuksien hakemiseen, ja niistä mahdollisesti asialliseen keskustelemiseen.
Mikäli haluat kannustaa ihmisiä oikeuksien hakuun, on kaksi vaihtoehtoa: Kuvakommentit tai yksityisviestit.

Tätä ketjua ei täytetä viesteillä, joissa ylistetään muiden piirtotaitoa tai haetaan oikeuksia jollekulle muulle... Sama pätee "Ei tuo kyllä oikkia ansaitse" -viesteille.
« Viimeksi muokattu: 31.10.08 klo 20:08 kirjoittanut Noroi » tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #87 : 31.10.08 klo 22:11 »

// Vastauksesi oli melko tyly, mielestäni. Tämäkinhän on foorumin aihe, ja voihan tänne toki muutkin kirjoitella, eikö vain? - Itse olen liian monta kertaa jo oikeuksia kysellyt, että minusta on kiva kannustaa toisia. Mitään yksäreitä en sen takia ala laittamaan.

Minunko? Olin lähinnä tarkoittanut sen asialliseksi mutta suoraksi. "Tavallisissa" ketjuissa keskustelu saakin vähän lipsua aiheen ulkopuolelle, kunhan keskustelussa edelleen säilyy järkevä linja, mutta näitä "virallisempia" ketjuja, jotka ovat olemassa nimenomaan moderoinnin helpottamiseksi, ei pitäisi täyttää millään muulla kuin ehdottomasti aiheeseen ja ketjun tarkoitukseen kuuluvilla viesteillä. Jos tähän ketjuun tulee viestejä, joissa kerrotaan, kuinka käyttäjän x mielestä käyttäjä y ansaitsee oikat mutta käyttäjä z ei vielä, niin valvojien on vaikeampaa löytää ne aidot oikeuksienhakuviestit. Ja silloin voi käydä niinkin, että joku oikat todella ansaitseva ei niitä saakaan.
« Viimeksi muokattu: 31.10.08 klo 22:38 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
awwe
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


:3


Profiili
« Vastaus #88 : 14.11.08 klo 15:17 »

Milloin voisin päästä foorumistiksi ja mitä pitäisi harjoitella päästäkseen.  Jaahas kiitos Andromeda vinkistä.
« Viimeksi muokattu: 17.11.08 klo 08:50 kirjoittanut k-katti » tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #89 : 14.11.08 klo 17:02 »

Milloin voisin päästä foorumistiksi ja mitä pitäisi harjoitella päästäkseen.


Luepa ketjun ensimmäinen viesti. Sieltä asiat selviävät.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #90 : 26.11.08 klo 17:33 »

oon ollut kupolissa kauan ja oon väritelly joskus kauan sitte täällä kuvia tällä nimimerkillä. joten oisko mitenkää mahdollista saada oekaki-laudan oikeudet?

Koska piirtolaudoilta ei ainakaan nyt löydy mitään kuvaasi, ei oekakistioikeuksia voi myöntää - Ellei joku valvojista voi taata taitotasoasi. Toinen on se, että sanot vain väritelleesi kuvia, ja periaatteena on ollut, että pelkkien väritysten jälkeen oikeuksia ei anneta.
Suosittelenkin että piirrät nyt uusia kuvia, jotta näemme tasosi, ja pyydät oikeuksia uudelleen.
« Viimeksi muokattu: 26.11.08 klo 18:31 kirjoittanut Noroi » tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Dumb
foorumisti

Viestejä: 8


Profiili
« Vastaus #91 : 25.01.09 klo 15:53 »

Voiko oekakistiksi tulla, vaikkei sitä oikeutta pyytäisikään? Lähinnä tarkoitan tilannetta, jossa joku käyttäjä jolla on oikeudet antaa kyseisen tittelin, huomaa jonkun peruskäyttäjän taidot, jotka vastaavat oekakistejen taitoja. Annatteko te silloin oekakistititteliä? Tätä kysyn pelkästään uteliaisuudestani.

Toinen kysymykseni on, että vaikuttaako oekakistiksi tuleminen mitenkään siihen, piirtääkö hiirellä vai piirtolaudalla?
tallennettu
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #92 : 25.01.09 klo 16:16 »

Voiko oekakistiksi tulla, vaikkei sitä oikeutta pyytäisikään?

Toinen kysymykseni on, että vaikuttaako oekakistiksi tuleminen mitenkään siihen, piirtääkö hiirellä vai piirtolaudalla?

Vastaus kysymykseen nro. 1.
>> Kyllä voi. Esimerkiksi tuon mainitsemasi esimerkkitilanteen puitteissa.

Vastaus kysymykseen nro. 2.
>> Ei. Piirtoväline ei ratkaise sitä, pääseekö ihminen oekakistiksi. Piirtovälinettä ei myöskään voi käyttää tekosyynä esim. "saanko oekakistin oikat vaikka piirränkin aika huonosti tasoon verrattuna.. mulla ei oo piirtistä, nii siks en saa nii hyvää jälkee."
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #93 : 25.01.09 klo 20:06 »

Toinen kysymykseni on, että vaikuttaako oekakistiksi tuleminen mitenkään siihen, piirtääkö hiirellä vai piirtolaudalla?

Ei. Oekakistit eivät saa omia piirtolautoja eivätkä myöskään hiiriä Kupoli ry:ltä. Välineet jokainen hankkii itse. Mahdollista, joskin vaikeaa, on piirtää myös kannettavan touchpadilla.

(Anteeksi. Oli pakko.)

// Oho, olipas virheellistä tietoa. Tarkennan vielä: ei vaikuta, ellei oekakistin arvo ole äidin, isän tai muun vastaavan reunaehto piirtolaudan tai hiiren hankkimiselle.
Ja yllättäen Kasumin veikkaus meni oikeaan. :3
« Viimeksi muokattu: 04.02.09 klo 04:25 kirjoittanut Flarona » tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Yosuke
Vieras
« Vastaus #94 : 29.01.09 klo 10:38 »

Toinen kysymykseni on, että vaikuttaako oekakistiksi tuleminen mitenkään siihen, piirtääkö hiirellä vai piirtolaudalla?

Ei. Oekakistit eivät saa omia piirtolautoja eivätkä myöskään hiiriä Kupoli ry:ltä. Välineet jokainen hankkii itse. Mahdollista, joskin vaikeaa, on piirtää myös kannettavan touchpadilla.

(Anteeksi. Oli pakko.)

Hän ei varmaankaan tarkoittanut, että saiskiko noita välineitä kupolilta, vaan sitä että vaikuttaako se, että millä piirtää (piirtopöytä, hiiri) siihen, että jos vaikka herra a piirtää hiirellä yhtä hyvin kuin rouva b piirtää piirtopöydällä, niin rouva b saisi oekakistin oikeudeudet koska piirtää piirtopöydällä.

Vastauksena vielä: Ei vaikuta mitenkään, itse piirtojälki ja taso vaikuttavat.

(toivottavasti tajuatte)
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #95 : 29.01.09 klo 10:55 »

Toinen kysymykseni on, että vaikuttaako oekakistiksi tuleminen mitenkään siihen, piirtääkö hiirellä vai piirtolaudalla?

Ei. Oekakistit eivät saa omia piirtolautoja eivätkä myöskään hiiriä Kupoli ry:ltä. Välineet jokainen hankkii itse. Mahdollista, joskin vaikeaa, on piirtää myös kannettavan touchpadilla.

(Anteeksi. Oli pakko.)

Hän ei varmaankaan tarkoittanut, että saiskiko noita välineitä kupolilta, vaan sitä että vaikuttaako se, että millä piirtää (piirtopöytä, hiiri) siihen, että jos vaikka herra a piirtää hiirellä yhtä hyvin kuin rouva b piirtää piirtopöydällä, niin rouva b saisi oekakistin oikeudeudet koska piirtää piirtopöydällä.

Vastauksena vielä: Ei vaikuta mitenkään, itse piirtojälki ja taso vaikuttavat.

(toivottavasti tajuatte)
Mahtoiko olla sarkasmia tuo mihin vastasit. Itse ainakin näin jotenkin niin.

Jospa ihmiset jaksaisivat muutenkin lukea ketjut alusta asti niin saisivat vastauksensa kysymyksiinsä heti :)
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #96 : 05.04.09 klo 19:10 »

Jos vastausta johonkin kysymykseen ei tule, se varmaan tarkoittaa sitä, että asia ei ole hyväksytty?

Jos vastausta ei tule, eikä tittelisi ole muuttunut foorumistiksi, oekakistiksi tai kupoliitiksi (oikkahausta riippuen) niin silloin hakemuksesi on hylätty.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Candice
kaukana täältä oleva
kupoliitti

Viestejä: 168Profiili
« Vastaus #97 : 05.04.09 klo 20:02 »

Kiitos, tulinpahan taas hieman viisaammaksi :-D

Niin ja muuten...
Minkälaisia asioita te katsotte kuuluvan hienoon, oekakisti tasoiseen kuvaan? Olen miettinyt tätä, mutta en itse osaa miettiä, millainen kuva olisi "tarpeeksi hieno"...
« Viimeksi muokattu: 05.04.09 klo 20:52 kirjoittanut Noroi » tallennettu

ava (c) erkki the mustekala
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #98 : 05.04.09 klo 20:52 »

Vaikka meillä on tietysti tietyt pelisäännöt oekakistitason määrittelystä, jokaisella oekakivalvojalla on hieman erilainen näkemys - tämä on vain fakta joka tulee kestää.
Helpoiten voit määritellä "tarpeeksi hienon" kuvan vertaamalla kuviasi oekakin kuviin ja kysymällä itseltäsi "Onko minun kuvani samalla tasolla näiden kuvien kanssa?"
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #99 : 19.04.09 klo 20:10 »

Kysyisin sitten vielä, että voiko oekakistin oikeuksia hakea kuvalla, jota ei ole piirtänyt täällä Kupolissa?
Voi - jos kuva on hakijan itsensä tekemä.
Valvojat kyllä erottavat onko piirtäjä tehnyt työnsä itse, vai varastanut kuvansa muilta taiteilijoilta. Ei siis kannata kokeilla epärehellisiä keinoja.
tallennettu
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #100 : 19.04.09 klo 20:28 »

Kysyisin sitten vielä, että voiko oekakistin oikeuksia hakea kuvalla, jota ei ole piirtänyt täällä Kupolissa?
Voi - jos kuva on hakijan itsensä tekemä.
Valvojat kyllä erottavat onko piirtäjä tehnyt työnsä itse, vai varastanut kuvansa muilta taiteilijoilta. Ei siis kannata kokeilla epärehellisiä keinoja.

Jees, kiitos tiedosta! :)
Allright, ymmärränkö nyt oikein että kun viestini on poistettu, hakemukseni on käsitelty? :)
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #101 : 19.04.09 klo 21:11 »

Allright, ymmärränkö nyt oikein että kun viestini on poistettu, hakemukseni on käsitelty? :)
Oikein ymmärretty! ; D
tallennettu
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #102 : 23.04.09 klo 22:17 »

Ajattelin kysyä (toivottavasti ei ole vaivaa?) että milloin minusta voisi tulla foorumisti? ~
Ilmeisesti ainakin hakemukseni on käsitelty, koska viesti poistettiin. Ihan sitä vain mietin, että kun olen nähnyt niitä ei-niin-asiallisiakin foorumisteina. :)

Sitten kun kirjoitat pidempiä, asiaa täynnä olevia viestejä :)
Tällä hetkellä kaikki foorumilla näkyvät viestisi ovat lyhyitä eikä niistä saa selville sitä, löytyykö sinulta kunnon asiaa pidempäänkin viestiin.
Kannattaa kirjoittaa kunnon esittely itsestään sille varattuun ketjuun. Se usein riittää.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Petsura
kupoliitti

Viestejä: 40


Suattaapa olla, vuan suattaapa olla olemattakin.


Profiili WWW
« Vastaus #103 : 24.04.09 klo 14:58 »

Minut on aina vallannut käsittämätön ujous kun olen tullut tälle palstalle. Mutta nyt rohkaistunein mielin olen tullut tänne anomaan foorumistin oikeuksia. Viestejänikin on täällä keräytynyt jo 38, vaikka tuossa avatarini alla se näyttääkin vain kuuttatoista, mitä en käsitä (tarkoittaako tuo viestejä 16 edes täällä foorumilla kirjoitettujen viestien määrää?). Viestini ovat mielestäni lähes aina kohtuullisen pitkiä ja asiallisia, joten uskoisin mahdollisuuksiini.

// Selvä, kiitos että selvensit asiaa. Ja paljon kiitoksia oikeuksista =)
« Viimeksi muokattu: 24.04.09 klo 15:52 kirjoittanut Petsura » tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #104 : 24.04.09 klo 15:26 »

Viestejänikin on täällä keräytynyt jo 38, vaikka tuossa avatarini alla se näyttääkin vain kuuttatoista, mitä en käsitä

Poissa raiteilta -alueen viestejä ei lasketa viestimääriin, ja se aiheuttaa jonkin verran vääristymää. Syynä kyseiseen ratkaisuun on se, että jotkut ihmiset saattavat kirjoitella  valtavat määrät korkeintaan keskinkertaisia (ja lyhyitä) viestejä erinäisiin listaus- tai potutusketjuihin ihan vain siksi, että yhteenlaskettu viestimäärä kasvaisi. Foorumilla kuitenkin toivotaan ennemmin laatua kuin määrää.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Usudas
kupoliitti

Viestejä: 176


usu


Profiili
« Vastaus #105 : 27.04.09 klo 15:31 »

Mielestäni ansaitsisin jo foorumistin oikeudet.Osaan kyllä kirjoittaa niinkuin vaaditaan eikä kyllä piirto taidossakaan vikaa ole vaikkei se tähän liitykkään.Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisi että pääsen foorumistiksi???
Lauseen lopettavan merkin jälkeen tulee väli. Näin.
Piirtotaidot eivät liity foorumistin oikeuksiin mitenkään.
"Vaadittaisi"-sanan kuuluisi olla "vaadittaisiin", ja sen jälkeen tulee pilkku. Siis näin:
Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisiin, että pääsen foorumistiksi?
Kysymysmerkkien viljeleminen on hermostuttavaa, yksi riittää.
tallennettu
Maryel
foorumisti

Viestejä: 58


O RLY?


Profiili WWW
« Vastaus #106 : 27.04.09 klo 18:24 »

Mielestäni ansaitsisin jo foorumistin oikeudet.Osaan kyllä kirjoittaa niinkuin vaaditaan eikä kyllä piirto taidossakaan vikaa ole vaikkei se tähän liitykkään.Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisi että pääsen foorumistiksi???
Lauseen lopettavan merkin jälkeen tulee väli. Näin.
Piirtotaidot eivät liity foorumistin oikeuksiin mitenkään.
"Vaadittaisi"-sanan kuuluisi olla "vaadittaisiin", ja sen jälkeen tulee pilkku. Siis näin:
Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisiin, että pääsen foorumistiksi?
Kysymysmerkkien viljeleminen on hermostuttavaa, yksi riittää.

Ja tämän lisäksi ''piirtotaidoissa'' on yhdyssana :)

// Pyydän anteeksi, Anromeda, mutta minua ärsyttävät suunnattomasti ihmiset jotka eivät osaa yhdyssanoja, ja ajattelin huomauttaa asiasta kun Usudas ei sitä tehnyt :P
« Viimeksi muokattu: 29.04.09 klo 15:59 kirjoittanut MiruyaChan » tallennettu

''Raistlin majere, the asshole of DL, but we ladies always have a droll ready for bad boys.''

Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #107 : 28.04.09 klo 21:51 »

Mielestäni ansaitsisin jo foorumistin oikeudet.Osaan kyllä kirjoittaa niinkuin vaaditaan eikä kyllä piirto taidossakaan vikaa ole vaikkei se tähän liitykkään.Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisi että pääsen foorumistiksi???
Lauseen lopettavan merkin jälkeen tulee väli. Näin.
Piirtotaidot eivät liity foorumistin oikeuksiin mitenkään.
"Vaadittaisi"-sanan kuuluisi olla "vaadittaisiin", ja sen jälkeen tulee pilkku. Siis näin:
Kuinka paljon minulta vielä vaadittaisiin, että pääsen foorumistiksi?
Kysymysmerkkien viljeleminen on hermostuttavaa, yksi riittää.

Ja tämän lisäksi ''piirtotaidoissa'' on yhdyssana :)

Ja eiköhän anneta valvojien hoitaa hommansa, he kyllä osaavat kertoa käyttäjille, mitä oikeuksien saamiseen vielä vaaditaan. Ei tarvitse julkisesti kaikkien kertoa mielipiteitään käyttäjän x osaamisesta, voi tulla ikävästi tupla- tai triplapostausta, jos normikäyttjät intoutuvat henkilökohtaisesti ohjeistamaan.

Yleiset, kaikkia koskevat ohjeistukset ovat vielä ihan ok, mutta älkää ruvetko henkilökohtaisesti arvioimaan muita käyttäjiä ellette ole modeja tai muuten täysin varmoja siitä, että kukaan ei ole jo ehtinyt esimerkiksi privalla antamaan käyttäjälle palautetta samasta asiasta.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #108 : 07.05.09 klo 18:26 »

Minä kyselen tässä, että mitä minun pitäisi vielä parantaa, että kuvani olisivat oekakistien tasolla?
Mielestäni valo-ja varjo asiat ovat nyt jo kunnossa, niistä minulle on usein sanottu.
Mutta olisivatko kuvani jo oekakistien kuvien tasoa, vai mitä minun kannattaisi parannella? Monesta kulmasta olen kuviani katsonut, ja ystävänikin ovat kehuneet, olen tullut siihen tulokseen, etten löydä niistä mitään suurta paranneltavaa.
Muistutuksena:
Tämä ketju ei ole henkilökohtaista rakentavaa kritiikkiä varten - Rakentavaa kritiikkiä voi pyytää piirtolaudoilla, etenkin oedoojoossa.

Mutta vinkkinä piirrustustesi kehittämiseen: Korjaa ne pienet paranneltavat asiat, jotka itse huomaat.
Myös omien töiden kriittinen tarkastelu verraten oekakin töihin voi vastata kysymykseesi oekakistinoikeuksiin vaadittavasta tasosta.
« Viimeksi muokattu: 07.05.09 klo 19:55 kirjoittanut Vigly » tallennettu
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #109 : 24.05.09 klo 12:04 »

Voiko oikeudet ansaita kuvalla, jonka on piirtänyt mallista?
Minä en antaisi puhtaasti mallista piirretystä kuvasta oikeuksia. Se kertoo toki piirtäjän havainnoinnin tasosta ja välinehallinnasta, mutta piirtäjän oma näkemys ja taito jää näkemättä. Referenssikuvien käyttäminen yksittäisiin asioihin työssä on kuitenkin ehdottomasti sallittua.
tallennettu
metalmiku
Serious fun!
oekakivalvoja

Viestejä: 129


kuvanveiston opiskelija


Profiili WWW
« Vastaus #110 : 24.05.09 klo 13:12 »

Voiko oikeudet ansaita kuvalla, jonka on piirtänyt mallista?

Riippuu ihan kuinka haastava kuva on ollut  ja kuinka hyvin kuvan on tehnyt (ei mitään simppeleitä kuvia). Siitä näkee ainakin sen, kuinka paljon artisti jaksaa panostaa työhönsä

Tosin omilla tuotoksilla ne oikeudet tulevat varmemmin.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #111 : 25.05.09 klo 16:09 »

kyselen foorumistin oikeuksia. Mitä kaikkea muuta tarvitsen kuin oikeinkirjoituksen?

Sen verran pitkiä viestejä, että niistä näkee, että kirjoittaja osaa keskittyä myös vähän pidemmän (ja silti edelleen johdonmukaisen) tekstin kirjoittamiseen. Romaania (tai edes novellia) ei tarvise ruveta rustaamaan, mutta ainakin pari yli viiden rivin viestiä olisi syytä olla. Sen mittaisista teksteistä alkaa jo nähdä, miten käyttäjä osaa ilmaista itseään kirjallisesti. Yleensä tämä on suurempi "este" oikeuksien saamiselle kuin varsinainen osaamattomuus kirjoittaa ymmärrettävää suomenkieltä ilman kahtakymmentä hymiötä joka lauseessa.

Ja ei sitten tehtailla
niitä lisärivejä
viesteihin
tällä tavalla. :P
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #112 : 26.05.09 klo 20:30 »

Milloin sen arvonimen saa vai tarvitseeko toteuttaa ensin ne kaikki "ehdot".?
Sen "arvonimen" saa kun sen ansaitsee. Ne "ehdot" ovat sellaisia asioita, joiden tulisi olla hallussa ja kärjistetysti sanottuna toteutua jokaisessa kuvassa.

Eihän kupoliitti/oekakisti/foorumisti ole mikään arvonimi jota pitää tavoitella? Ei se tee yhtään sen paremmaksi kirjoittajaksi, piirtäjäksi tai ihmiseksi ylipäätään.

Älkää siis stressatko niistä oikeuksista, valvojat kyllä ilomielin myöntävät niitä kun on sen aika : )
tallennettu
Flarona
kovin pötkyläinen
suomimangusti

Viestejä: 471


A, nandemo nai.


Profiili WWW
« Vastaus #113 : 27.05.09 klo 16:09 »

Kyselisin että paljon pitää kehittyä oekakistiksi?

Niin paljon, että tuntuu siltä, että piirtämäsi kuvat sopisivat hyvin Oekakilla olevien kuvien joukkoon. Ensimmäistä Oekakille piirtämääni kuvaa häpesin silmät päästäni (se oli ehdottomasti laudan rumin) ja lopulta poistin sen. :]

Ja oikeuksien kyselemisten välillä voisi olla järkevää odottaa niin pitkään, että ihmettelet itsekin, miksi viime kerralla edes yritit päästä oekakistiksi. Tämä osoittaa, että taitosi ovat todellakin parantuneet.
« Viimeksi muokattu: 31.05.09 klo 20:00 kirjoittanut Flarona » tallennettu

On laitonta ajatella, että Death Note: How To Read julkaistaisiin Suomessa.
Yuziko
oekakisti

Viestejä: 47


Its summer time!!


Profiili
« Vastaus #114 : 16.06.09 klo 20:06 »

Hei. Haluaisin kysyä yhtä juttua. Kuinka tiukat arvostelut on foorumisteille? Entä oekakisteille? Olen nimittain nähnyt, että oekakistiksi tarvitaan älyttömän hieno kuva. Ja saavatko foorumistit piirtää oekakille?
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #115 : 16.06.09 klo 21:18 »

saavatko foorumistit piirtää oekakille?

Saavat, kaikille avoimille laudoille, eli samoille kuin peruskäyttäjät. (eli Oekaa, Oeoe jr., Oedoojoo, Oeluonto, Fanikaki (tällä hetkellä Bleachkaki) ja Badgekaki)
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Yuziko
oekakisti

Viestejä: 47


Its summer time!!


Profiili
« Vastaus #116 : 17.06.09 klo 19:21 »

Hei. Haluaisin kysyä yhtä juttua. Kuinka tiukat arvostelut on foorumisteille? Entä oekakisteille? Olen nimittain nähnyt, että oekakistiksi tarvitaan älyttömän hieno kuva. Ja saavatko foorumistit piirtää oekakille?

-Ok.

Sit piti kysyä  vielä yksi juttu. Jos on saanut vaikkapa oekakistin oikeudet, niin voivatko valvojat pudottaa näitä oikeuksia takaisin perusjäseniksi? 0_o
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #117 : 17.06.09 klo 21:45 »

Sit piti kysyä  vielä yksi juttu. Jos on saanut vaikkapa oekakistin oikeudet, niin voivatko valvojat pudottaa näitä oikeuksia takaisin perusjäseniksi? 0_o

Periaatteessa mahdollista, mutta sitten on pitänyt tehdä jo jotain hyvin törkeää - tähän mennessä keneltäkään ei ole oikkia otettu pois. Toivottavasti kukaan ei myöskään koskaan rupea hölmöilemään niin paljoa, että pitäisi ruveta tekemään virallisia linjauksia siitä, miten pahan häiriköinnin jälkeen voidaan ottaa oikat pois. Pari kertaa on kyllä mietitty oikkien poistamista yksittäisiltä riehujilta, mutta koskaan sitä ei ole tehty.

//Ja lisätään vielä, että jos joltakulta tosiaan napattaisiin oikat pois, niin se ei olisi yhdenkään valvojan itsenäinen päähänpisto tai edes yksinään harkittu päätös, vaan siinä olisi sitten taustalla iso määrä keskustelua ja harkintaa koko modeporukan kesken.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
franskanleipa
foorumisti

Viestejä: 114Profiili WWW
« Vastaus #118 : 08.07.09 klo 02:15 »

Tarvitseeko linen olla jotenkin erityinen esim monimutkainen jotta voi saada oikeudet. Vai voiko se olla millainen tahansa?

Eipä se taida olla tuollaisista pikkuseikoista kiinni, vaan kokonaisuudesta. Tosin, mitäpä siitä pingoittamaan, kyllä ne oiekudet sitten tulevat, jos ovat tullakseen. Nyt kaikki piirtämään piirtämisen ilosta, hushus.
tallennettu

Silmä on katsojan päässä
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #119 : 08.07.09 klo 20:46 »

mistä tiedän milloin kuva on niinkuin kokonaisuudeltaan valmis?

I suppose that Franska ei tarkoittanut mitään "kokonaisuudeltaan valmista", vaan se että ratkaiseva tekijä on kuvan kokonaisuus eli miten olet sovittanut kuvan eri elementit - vaikkapa nyt lineart, värit, tausta, tunnelma, idea - toimivaksi yhdistelmäksi eli kokonaisuudeksi.
Ja jos piirtäjä itse ei tiedä milloin kuva on valmis, sitä ei tiedä kukaan muukaan - Se on totuus.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
Cineya
★ suriseva ja sininen
oekakivalvoja

Viestejä: 120


aaaaaamphiooon!


Profiili WWW
« Vastaus #120 : 10.07.09 klo 18:34 »

Haittaavatkohan sutut oikeuksien saamiseen?

Eivätpä haittaa. Kyllähän monet oekakistitkin suttailevat oekaahan. Jollakin laudalla pitää vain olla sellainen kuva, josta näkee kunnolla, että käyttäjällä on taitoja tehdä hyväntasoisia kuvia.
tallennettu

Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #121 : 09.08.09 klo 12:06 »

Voiko käsin piirretyllä kuvalla saada oikeudet?
Ei mielestäni.
Se ei kerro juuri täällä käytettävän ohjelman ja koneella piirtämisen hallitsemisesta.

Oikeuksia hakiessa kannattaa kuitenkin mainita esim deviantart profiili, jos sitä ei ole mainittu kupolin profiilissa. Sieltä on helppo katsoa kokonaiskuvaa käyttäjän töistä.
tallennettu
Granaattiomena
Vieras
« Vastaus #122 : 22.12.09 klo 19:40 »

Mikä on vanha oekaki?
-vastatkaa yksityisviestillä.

Kiitos!
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #123 : 25.12.09 klo 00:24 »

Mikä on vanha oekaki?

Vanha jäänne, joka on unohtunut infoviestiin. Aikoinaan oekakistinoikeuksien tullessa meillä oli vanha piirtolauta piirtolauta erillisillä käyttäjätunnuksilla. Nyt sitä ei ole ollut olemassa enää vuosiin, joten pätkä ei ollut enää oleellinen. Se on nyt poistettu aloitusviestistä.
tallennettu
Mangopiirakka
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili
« Vastaus #124 : 28.12.09 klo 13:40 »

Jos haluaa foorumistiksi, pitääkö viestien olla pitkiä, mutta pitääkö niitä olla paljon?
Olen ymmärtänyt, että viestien pitää olla selvää suomea, aika pitkiä, mutta niitä ei tarvitse olla paljon.
Olenko oikeassa?
Kiitos jos vastaatte!
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #125 : 28.12.09 klo 16:09 »

Nimenomaan. Jo yhdestä kohtuullisen mittaisesta viestistä näkee, osaako (tai viitsiikö) joku kirjoittaa tarpeeksi hyvin saadakseen foorumistin oikeudet. Sen sijaan monesta lyhyestä viestistä ei voi oikein sanoa, millainen kirjoittaja käyttäjä on. Laatu painaa enemmän kuin määrä, ainakin mitä viestien määrään tulee. Yksittäisessä viestissäkin on syytä keskittyä laatuun, ja pituus määräytyy sen mukaan. Pelkkä höpöhöpön selittäminen ja muu keinotekoinen viestin pidentäminen ei ole hyvästä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
awwe
peruskäyttäjä

Viestejä: 3


:3


Profiili
« Vastaus #126 : 01.01.10 klo 00:19 »

Terve! Tämä asia ei ehkä koske oikeuksista mutta tein yhden kuvan jossa yritin pyytä oikeuksia foorumistiksi ja sitten minulle sanottiin että minun kannattaisi kirjoitaa tänne asiallinen esittäytymisviesti, mutta en oikein ymmärrä mitä se tarkoitta. Voisiko, joku, joka tietää mitä se tarkoitaa niin vastata minulle?

Kiitos!
tallennettu
Lakuta
kupoliitti

Viestejä: 187Profiili
« Vastaus #127 : 01.01.10 klo 01:20 »

minulle sanottiin että minun kannattaisi kirjoitaa tänne asiallinen esittäytymisviesti, mutta en oikein ymmärrä mitä se tarkoitta. Voisiko, joku, joka tietää mitä se tarkoitaa niin vastata minulle?


http://keskustelu.kupoli.net/index.php?topic=67.0 . Siellä on kyllä ohjeetkin.
tallennettu
Lakuta
kupoliitti

Viestejä: 187Profiili
« Vastaus #128 : 05.01.10 klo 20:02 »

okei elikkäs olisin hakemassa foorumistin oikeuksia.
kirjoittelen sillointällöin ficcejä ja pieniä tarinoita, ja mielestäni osaan piirtää aika kohtalaisesti..?
--mitenköhän minä nyt sitten foorumistin oikeudet saisin?

Sinun täytyy ensinnäkin kirjoittaa tänne Kupoliin jotain, tai linkittää niitä tekstejäsi. Jotain todisteita pitää olla. Piirtotaito ei liity foorumistin oikeuksiin mitenkään.
tallennettu
Jessy
foorumisti

Viestejä: 16Profiili WWW
« Vastaus #129 : 13.02.10 klo 18:27 »

Krhm. Luin koko keskustelun läpi, mutten silti perille asiasta päässyt.
Onko siis niin, etät jos täällä ei uskalla oikeuksia pyydellä, pitäskö nypätä oekakivalvojaa VAI ylläpitäjää hihasta?

Einiin, että itse muka pyytäisin oikeuksia (ei taidoillani sellaiseen :'D), mutta luultavasti en uskalla oekakistin oikeuksia tänne kuitenkaan tulla pyytämään... :) Tämmöinen kysymys ilmeni siis, ja uskon että saan täältä vastaukseni?
tallennettu

Kuinka kaikki alkoikaan, alkaakseen taas alusta.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #130 : 14.02.10 klo 14:11 »

Onko siis niin, etät jos täällä ei uskalla oikeuksia pyydellä, pitäskö nypätä oekakivalvojaa VAI ylläpitäjää hihasta?

Ylläpitäjät hoitelee muitakin asioita kuin vain oekakeja, ja ainakaan itse en seuraa piirtolautoja niin paljon, että osaisin sille puolelle oikeuksia jakaa. Oekakivalvojat ainakin seuraavat lautoja ja osaavat asiansa, joten siinä mielessä kannattaa nykäistä oekakivalvojaa (ja kannattaa valita sellainen, joka vaikuttaa olevan aktiivinen eikä "edellisen kerran paikalla" -päivämäärä ole esim. kuukauden takaa). Myös oekakiylläpitäjä (xinadra) on perillä piirtolautapuolesta.

Toisaalta suurta vahinkoa ei tapahdu, jos kyselee oikeuksia (tai muita moderointijuttuja) ylläpitäjältä, koska ylläpitäjät ja muut modet kyllä juttelevat keskenään ja asiat päätyvät kyllä oikean henkilön tietoon, joskin mutkan kautta.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Mangopiirakka
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili
« Vastaus #131 : 28.02.10 klo 10:17 »

Kysyisin semmoista asiaa että jos haluaa vaikka kysyä mitä voisi vielä harjoittaa että tulisi oekakistiksi, niin miten ja keneltä sitä voisi kysyä? Siis miten sitä voisi suoraan kysyä muualta kuin piirtolaudoilta?
« Viimeksi muokattu: 06.03.10 klo 17:25 kirjoittanut The Mangopiirakka » tallennettu
Kimito
peruskäyttäjä

Viestejä: 2


HARRI ♥


Profiili
« Vastaus #132 : 20.03.10 klo 11:31 »

Hieman oekakistin oikeuksista: oekakin taitotason on tarkoitus olla keskitaso/ammattilainen. Ikävä kyllä "keskitason" määritteleminen ei ole aina helppoa, joten joudumme osassa tapauksissa katsomaan kuvia ns. perstuntumalla. Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

Suosittelen todella panostamista niihin kuviin, joilla haette oekakistin oikeuksia :3

Luulisin että hallitsen kyseiset asiat :)

Mutta kuka tekee päätöksen, että saako oikeudet vaikosta ei?? Täytyykö kaikkien kuvien olla hienoja ja "kehittyneitä" ?? :)
« Viimeksi muokattu: 22.03.10 klo 14:18 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #133 : 22.03.10 klo 14:27 »

Mutta kuka tekee päätöksen, että saako oikeudet vaikosta ei?? Täytyykö kaikkien kuvien olla hienoja ja "kehittyneitä" ?? :)

Oekakivalvojat itsenäisesti. Valvojat ovat tehneet työtään sen verran pitkään, että ovat löytäneet yhteisen linjan oikeuksien jakamiselle. Ja ei, kaikkien kuvien ei tarvitse olla viimeisen päälle hiottuja, kunhan on edes yksi kuva, jolla pystyy osoittamaan, että hallitsee vaaditut asiat. Kyllähän osaavammatkin piirtäjät piirtävät välillä ihan vain huvin vuoksi ja aikaa tapaakseen jotain luonnoksia oekaalle, ilman aikomustakaan työstää kuvasta todella upeaa ja hiottua. Ei se, että kuvien joukossa on huolellisempia ja vähemmän huolellisia töitä tarkoita, että välillä ei olisi "osannut" piirtää.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Kimito
peruskäyttäjä

Viestejä: 2


HARRI ♥


Profiili
« Vastaus #134 : 23.03.10 klo 16:21 »

Mutta kuka tekee päätöksen, että saako oikeudet vaikosta ei?? Täytyykö kaikkien kuvien olla hienoja ja "kehittyneitä" ?? :)

Oekakivalvojat itsenäisesti. Valvojat ovat tehneet työtään sen verran pitkään, että ovat löytäneet yhteisen linjan oikeuksien jakamiselle. Ja ei, kaikkien kuvien ei tarvitse olla viimeisen päälle hiottuja, kunhan on edes yksi kuva, jolla pystyy osoittamaan, että hallitsee vaaditut asiat. Kyllähän osaavammatkin piirtäjät piirtävät välillä ihan vain huvin vuoksi ja aikaa tapaakseen jotain luonnoksia oekaalle, ilman aikomustakaan työstää kuvasta todella upeaa ja hiottua. Ei se, että kuvien joukossa on huolellisempia ja vähemmän huolellisia töitä tarkoita, että välillä ei olisi "osannut" piirtää.

okei, kiitos :')) Ilmoitetaanko siitä esim yksärillä, jos on saanut oikat, tai jos oikeuksien pyyntö on hylätty? .'o
tallennettu

Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #135 : 24.03.10 klo 21:57 »

okei, kiitos :')) Ilmoitetaanko siitä esim yksärillä, jos on saanut oikat, tai jos oikeuksien pyyntö on hylätty? .'o

Oikkien saamisesta ilmoitetaan yksärillä, koska niitä voidaan jakaa silloinkin, kun käyttäjä ei ole ajatellut/ehtinyt niitä vielä pyytää, jos vain moderaattorit huomaavat jonkun olevan oikeuksien arvoinen. Sen sijaan hylätyistä pyynnöistä ei yleensä ilmoiteta erikseen (olisiko se nyt oikeasti kivaa, että joku tulee ihan suoraan ilmoittamaan, että ei onnistu vielä), vaan viesti vain poistetaan tästä ketjusta. Kuten ketjun ensimmäisessä viestissä lukee:

Lainaus
Tätä ketjua tullaan siivoamaan vanhoista viesteistä sitä mukaa kun niitä kertyy. Jos viestisi on tuhottu, se tarkoittaa sitä, että ylläpito on nähnyt pyyntösi; jos et kanna edelleenkään uutta arvonimeä, se tarkoittaa, ettet osoittanut ansaitsevasi sitä vielä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Mangopiirakka
kupoliitti

Viestejä: 72Profiili
« Vastaus #136 : 07.04.10 klo 14:31 »

Jos joku tulisi hakemaan foorumistin oikeuksia, vaikuttaako se, jos kuvakommentit ovat '' Ihana ♥ '' tuon tasoisia mutta foorumeilla viestit ovat melko pitkiä ja oikein kirjoitettuja?

(Itse luulisin että ei, koska minun kuvakommentit ovat hieman öhöm mutta foorumisti olen.)
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #137 : 07.04.10 klo 20:08 »

Jos joku tulisi hakemaan foorumistin oikeuksia, vaikuttaako se, jos kuvakommentit ovat '' Ihana ♥ '' tuon tasoisia mutta foorumeilla viestit ovat melko pitkiä ja oikein kirjoitettuja?

Ei vaikuta. Ensinnäkin merkittävää on vain se, että käyttäjä osaa kirjoittaa kunnollisia viestejä. Osaamisen näkee siitä, että käyttäjä on kirjoittanut vaikka edes yhden hyvän viestin, eikä osaaminen katoa minnekään sillä, että kirjoittaa sen hyvän viestin jälkeen vaikka 20 yhden rivin viestiä joihinkin kohtaisen vähän moderoituihin ketjuihin, kuten Mikä on kivaa? ja Mikä ottaa päähän? -ketjut. Osaaminen ei myöskään katoa sillä, että kirjoittelee "IhQu!!"-kommentteja oekakeille.

Toisekseen, kuvakommentteihin ei pääse käsiksi (ainakaan tällä hetkellä) suoraan käyttäjän profiilista, vaan niitä lukeakseen pitäisi selata erikseen läpi jokaisen laudan kuvia yksitellen. Se on valvojien kannalta aivan liian aikaa vievää, joten kuvakommentit hyvin harvoin vaikuttavat foorumistin oikeuksiin. Toisaalta vaikuttamattomuus näkyy myös toisinpäin: todella hyvienkään kuvakommenttien perusteella on vaikea saada oikeuksia, koska niitä ei löydä helposti.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Sussie
peruskäyttäjä

Viestejä: 4


no niinku jee


Profiili WWW
« Vastaus #138 : 16.05.10 klo 23:16 »

Ajattelin hakea oekakistiksi (kirjotettiinko se noin) kun osaan piirtää hiirellä tai olen saanut piirtoalustan. Muttakertokaas, voiko jopa hiirelläpiirtäjästä tuolla oekaki? Ja miten pääsee kupoliitiksi?
tallennettu

Oh, get your mind over me. I'm just a girl, so? I like you, i hate you, i love you. So what? I got feelings too.
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #139 : 17.05.10 klo 08:10 »

Ajattelin hakea oekakistiksi (kirjotettiinko se noin) kun osaan piirtää hiirellä tai olen saanut piirtoalustan. Muttakertokaas, voiko jopa hiirelläpiirtäjästä tuolla oekaki? Ja miten pääsee kupoliitiksi?

Hiirellä piirtävä voi saada oekakistin oikeudet, Eivät valvojat tiedä, mikä värkki käyttäjän pöydällä sattuu olemaan, eikä piirtotaito katso työvälineitä. :)
Kupoliitteja ovat ne, joilla on sekä oekakistin, että foorumistin tittelit.
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Logan
foorumisti

Viestejä: 14


Kaptenski


Profiili
« Vastaus #140 : 17.10.10 klo 18:22 »

Minä en tajua, kun pääsee oekakistiksi saa silloin suoraan oikeudet kirjoittaa niille alueille jotka ovat foorumilaisillekkin, mutta eihän kuvien perusteella voi olla varma siitä miten hyvin osaa kirjoittaa?
Ei saa. Oekakistit saavat kirjoitusoikeudet pariin foorumiosioon, mutta jos haluaa joka paikkaan viestejään viljellä, täytyy hakea foorumistin oikeuksia erikseen
.
Voiko oekakistiksi hakea DA kuvan perusteella? :3
Kuten aloitusviestissäkin sanotaan, oekakistiksi voi hakea jos "Voit osoittaa muuten oekakikyvykkyytesi; esimerkiksi antamalla nettilinkin sivustolle, jossa on töitäsi. Sivustolla täytyy lukea jossain nykyinen nimimerkkisi, jotta tiedämme, että olet linkittänyt omille sivuillesi!" Maalaisjärkeä käyttäen voi siis päätellä, että DA-profiilisi kelpaa näytesivuksi.
tallennettu
Kyoko92
peruskäyttäjä

Viestejä: 9Profiili
« Vastaus #141 : 30.03.11 klo 23:58 »

Miten täällä suhtaudutaan puhekielen/paikallismurteen käyttöön? Olen jonkin verran kirjoitellut täällä ja ajattelin lähiaikoina hakea foorumistin oikeuksia, mutta koska käytän puhekieltä tietoisesti kirjoittaessani, niin ajattelin kysyä, onko tämä ongelma? Olisiko parempi, jos kirjoittaisin joitain viestejä kirjakieltä käyttäen, ennen kuin hakisin foorumistin oikeuksia?
tallennettu

"You know what drives me out of my mind"
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #142 : 01.04.11 klo 20:49 »

Miten täällä suhtaudutaan puhekielen/paikallismurteen käyttöön?

Sanotaanko vaikka näin, että pitäähän ihmisen persoonan saada näkyä. Ihan sataprosenttisen "puhdasta" kirjakieltä kun ei taida olla olemassakaan, niin oma tyyli näkyy viesteissä väistämättä. Kohtuullisissa määrin tämä onkin täysin hyväksyttävää. Ei ole tarkoitus tehdä kirjoittamisesta hikistä urakkaa, jossa jokaista sanaa ja lausetta ja pilkkua ja lauseenvastiketta pitää miettiä ja harkita, että meneehän kaikki nyt varmasti "oikein". Tarkoitus on, että viestejä on sujuvaa ja miellyttävää lukea ja sisältö tulee helposti ymmärretyksi. Rento kielenkäyttö, joka silloin tällöin oikoo kieliopin mutkia tai rönsyilee vähän ylimääräistä, on ihan sallittua. Sen sijaan viestejä, joissa puhekieltä käytetään lähinnä laiskuuttaan ("ja sit mä voisin vaik tehä nii et luen kaikki one piisut putkee ja kattoo, et kui mont päivää siihe menee" tms.), ei ylläpito katso hyvällä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Raunis
kupoliitti

Viestejä: 9


*kop kop*


Profiili
« Vastaus #143 : 25.04.11 klo 15:31 »

Päätin että kehtaan hennosti nykäistä ihmisiä hihasta/helmasta/lahkeista/mistä ikinä ja pyytää oekakistinoikeuksia foorumistin kaveriksi.

Kiitos hei. *pakenee*
tallennettu
Kocmo
foorumisti

Viestejä: 3


Profiili
« Vastaus #144 : 05.01.13 klo 23:03 »

Ilmeisesti vanha tunnukseni oli poistettu mahdollisen inaktiivisuuden vuoksi (on tästä muutama vuosi) ja en täten pysty tekemään myynti-ilmoitusta. Ajattelin siis että tämä voisi olla se oikea kanava löytää uudet omistajat myyntiartikkeleille, mutta minultahan puuttuu oikeudet. Tästä syystä tajusin myös tehneeni aiheen väärälle alueelle, mikä on hyvin havaittavissa tälläkin hetkellä.

 Lieneekö pätevä syy foorumistin oikeuksiin?
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 ... 8 [Kaikki]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.194 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste