sisällön alkuun
19.11.2017 18.11 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"KUntaPOliittisten nuorten LIitto"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 ... 8  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Haluamme oikeuksia!  (Luettu 141797 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« : 12.11.06 klo 01:44 »

Tämä ketju on väliaikainen ratkaisu oekakistin- ja foorumistinarvojen hakemiseksi. Ylläpito seuraa aktiivisesti tätä ketjua ja lisäilee oikeuksia niillle ihmisille, joiden katsoo niitä jo ansaitsevan. Hihkaise siis tänne jos haluat lisää oikeuksia. Jos et halua äännellä julkisesti, voit myös lähettää yksityisviestin jollekin ylläpitäjälle - ota tosin huomioon, että tällöin asiasi käsitellään vasta sitten, kun kyseinen ylläpitäjä huomaa viestinsä.

Foorumisti
Jos et ole foorumisti, voit kirjoittaa vain avoimille keskustelualueille (kirjoittamishetkellä "Uutiset", "Huhut", "KuPollit", "Tapahtuu" ja "Ylläpito ja tekniikka") sekä Oekakikeskusteluihin.

Jotta voisit saada foorumistinoikeudet, sinun toteuttaa yksi seuraavista ehdoista:
  • Olet osoittanut uudelle foorumille tehdyillä kirjoituksillasi, että osaat kirjoittaa (ainakin likimain) kieliopillisesti hyvää ja luettavaa tekstiä, jossa on asiasisältöäkin mukana.
  • Joku ylläpitäjistä tuntee sinut henkilökohtaisesti ja tietää siis, että osaat kirjoittaa fiksua suomea - mainitse, että kuka ylläpitäjä voi mennä sinusta takuuseen.

Oekakisti
Vain oekakistit voivat piirtää kaikille piirtolaudoille.

Jotta voisit saada oekakistinoikeudet, sinun tulee toteuttaa yksi seuraavista ehdoista:
  • Olet piirtänyt ainakin yhden Oekaki-tasoisen kuvan uusille piirtolaudoille.
  • Voit osoittaa muuten oekakikyvykkyytesi; esimerkiksi antamalla nettilinkin sivustolle, jossa on töitäsi. Sivustolla täytyy lukea jossain nykyinen nimimerkkisi, jotta tiedämme, että olet linkittänyt omille sivuillesi!
  • Joku ylläpitäjä tuntee sinut henkilökohtaisesti, ja tietää siis, että ansaitset oekakistinoikeudet - mainitse, että kuka ylläpitäjä voi mennä sinusta takuuseen.

Sinulla voi olla yhtä aikaa myös sekä foorumistin- että oekakistinoikeudet. Tällöin nimikkeesi on kupoliitti.

Tätä ketjua tullaan siivoamaan vanhoista viesteistä sitä mukaa kun niitä kertyy. Jos viestisi on tuhottu, se tarkoittaa sitä, että ylläpito on nähnyt pyyntösi; jos et kanna edelleenkään uutta arvonimeä, se tarkoittaa, ettet osoittanut ansaitsevasi sitä vielä. Rajat oekakistin- ja foorumistinarvojen saavuttamiseksi eivät kuitenkaan ole hirmuisen korkeat, joten kannattaa yrittää uudestaan kunhan olet ennättänyt piirtää/kirjoittaa enemmän!
« Viimeksi muokattu: 25.12.09 klo 00:20 kirjoittanut Andromeda » tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #1 : 15.11.06 klo 08:54 »

Ketju päivitetty; nyt haettavissa myös foorumistinoikeudet.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #2 : 13.01.07 klo 23:51 »

Jos viesti on poistettu, se tarkoittaa sitä, että hakemus on käsitelty. Jos tosiaan silti oikeuksia ei ole ilmaantunut, se tarkoittaa sitä ettei niitä myönnetty. Koska tämä ei aiheuta mitään muutoksia hylätyn hakemuksen jättäneen käyttäjän tilaan, asiasta ei ole tähän saakka ilmoiteltu privoilla.
tallennettu
Poof
foorumisti

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #3 : 20.01.07 klo 20:39 »

Jos et ole foorumisti, voit kirjoittaa vain avoimille keskustelualueille (kirjoittamishetkellä "Uutiset", "Huhut", "KuPollit", "Tapahtuu" ja "Ylläpito ja tekniikka") sekä Oekakikeskusteluihin.

Olisiko mahdollista saada tulokkaille ja peruskäyttäjille avoimeksi muitakin keskustelualueita kuin tällä hetkellä? Minusta näille alueille on vaikeaa kirjoittaa omia mielipiteitään tai todistaa olevansa foorumisti-tasoinen. Sopisiko vaikka Yleinen keskustelu avoimeksi kaikille? Sinne voisi kirjoittaa enemmän omia mielipiteitään ja osoittaa osaavansa perustella ne.
Kiitos
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #4 : 21.01.07 klo 15:40 »

Olisiko mahdollista saada tulokkaille ja peruskäyttäjille avoimeksi muitakin keskustelualueita kuin tällä hetkellä? Minusta näille alueille on vaikeaa kirjoittaa omia mielipiteitään tai todistaa olevansa foorumisti-tasoinen.


Oikeuksia on rajattu juuri sen takia, että foorumin kokonaisilme pysyisi siistinä. Jos tulokkaille ja peruskäyttäjille avattaisiin vielä lisää alueita, jako menettäisi hiljalleen merkityksensä, kun suljettuja alueita jäisi vain muutama.

Toisekseen, foorumistin arvonimeen ei vaadita suurta viestimäärää. Yksikin fiksu viesti voi vakuuttaa valvojat siitä, että käyttäjä osaa noudattaa foorumin sääntöjä. Sen yhden viestin voi kirjoittaa vaikkapa esittäytymisketjuun, polliehdotuksiin tai tähän ketjuun oikeuksia pyytäessään. Tai sitten voi laittaa privaviestin jollekulle valvojista, jos ei keksi mitään aiheeseen liittyvää sanottavaa muuten, mutta ehdottomasti kaipaa oikeuksia.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #5 : 20.02.07 klo 20:30 »

Joo, mutta miten tiukkoja ne nykyään ovat? Pitääkö kaikkien oekakistien olla huippupiirtäjiä ja piirtää ainoastaan täydellisesti? Vai millasia ne nykykriteerit ovat? Ja ainakaan minun mielestäni ne eivät saisi olla liian ankaria. :o

En itse vastaa oekakistinimityksistä joten en osaa sanoa että kuinka tiukasti oikeuksia käytännössä jaetaan, mutta voin kertoa peruslähtökohdista. Oekakistin tulisi osata käyttää piirto-ohjelmia hyvin, eli toisin sanoen osata piirtää ja värittää oikeilla työkaluilla (niin, että lopputulos on kohtuullisen siisti), hyödyntää layereita ja osata panostaa jonkin verran kuviinsa.

Käytännössä kannattaa selailla esim. Oekakia tai Oeteemaa läpi ja katsella, että millaisia noiden lautojen "matalatasoisimmat" kuvat ovat - siinä kulkee melko lailla oekakistin raja.
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #6 : 09.03.07 klo 22:24 »

Jotkut ovat päässet foorumisteikisi vain 2 viestillä. Ei se ole minusta oikein.

Ei se viestien määrä vaan laatu. Yhdenkin hyvän perusteella voi oikeudet saada. Itse tosin en ole yleensä vielä yhden viestin perusteella antanut oikeuksia, koska useimmiten siitä ei vielä saa kunnollista kuvaa käyttäjän kirjoitustaidoista. Usein ongelmana on myös se, että viestejä on kyllä paljon, mutta vain yksi niistä on pidempi kuin kolme lausetta. En oikein haluaisi antaa sillä perusteella foorumistin oikeuksia, kun keskusteluihin olisi kuitenkin tarkoitus saada vähän syvyyttäkin. Pelkkä "ihan jees" -kommentointi on aika nuivaa.

Ja sitten saattaa olla niitäkin käyttäjiä, joilla ei ole ainoatakaan viestiä, ja ovat silti saaneet foorumistin oikeudet, koska joku shabroista tuntee käyttäjän entuudestaan ja tietää hänen osaavan kirjoittaa kunnolla. Joten ei kannata kauheasti syynätä niitä viestimääriä, ne eivät takaa laatua.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Noroi
Muhku
kupomuumio

Viestejä: 128


Eksyin jännän äärelle


Profiili
« Vastaus #7 : 11.03.07 klo 16:53 »

Jos ei käy täällä keskustelemassa koskaan, ja saa foorumistin oikeudet, se on minusta outoa.

Yleensä tällaiset ihmiset, jotka ovat saaneet ilman yhtäkään viestiä foorumistin oikeudet, ovat peräisin vanhasta Kupolista jossa he ovat osoittaneet foorumistikelvollisuutensa.
Ei foorumistin tarvitse olla aktiivinen keskustelija, vaan osattava tarvittaessa kirjoittaa asiallinen, siisti ja kyseiseen aiheeseen liittyvä viesti.
tallennettu

Is there a future for someone like me?
Will I still exist in a world like this?
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 18.03.07 klo 12:43 »

Hieman oekakistin oikeuksista: oekakin taitotason on tarkoitus olla keskitaso/ammattilainen. Ikävä kyllä "keskitason" määritteleminen ei ole aina helppoa, joten joudumme osassa tapauksissa katsomaan kuvia ns. perstuntumalla. Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

Suosittelen todella panostamista niihin kuviin, joilla haette oekakistin oikeuksia :3
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #9 : 08.04.07 klo 19:47 »

Onko mahdollista saada foorumistin oikeuksia kuvien palautteista?
Jos ei niin mitkä ovat vaatimukset foorumistiksi? Pitääkö keskustella todella aktiivisesti keskustelussa vai riittääkö kuvien pitkä ja hyvä kommentointi?


Periaatteessa tämä on mahdollista. Foorumistilta ei vaadita aktiivista kirjoittelua foorumille, vaan ainoastaan kykyä kirjoittaa hyvää ja ymmärrettävää suomea sekä viestejä, joissa on jokin idea. (Pelkkä "JEE!!1!! :D" ei oikein vakuuta.) Kirjoitustaito kyllä näkyy kuvakommenteissakin.

Käytännössä oikeuksia on kuitenkin vaikea antaa kuvakommenttien perusteella, koska foorumipuolen valvojat eivät välttämättä selaile piirtolautoja sillä silmällä. Itse ainakin jätän useimmat kommentit lukematta ja katson vain kuvia. Enkä niitäkään aina tule paljon katseltua.

Helpoin tapa osoittaa kirjoitustaitonsa on kirjoittaa viesti esittäytymisketjuun.  Ja jos valvojat eivät vaikuta huomaavan viestiä, niin sitten voi vielä vinkata uudestaan tässä ketjussa.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #10 : 30.04.07 klo 15:57 »

mihin mun toinen viesti on hävinny täältä ???

Foorumimodet tekevät työtään, ja varsinkin tästä ketjusta puhdistetaan säännöllisesti vanhoja viestejä pois sitä mukaa, kun oikeuksien jakamisesta on päätetty. Jos viesti on poistettu eikä oikeuksia kuulu, on käyttäjän syytä harjoitella lisää. Vielä taso ei riittänyt oikeuksien saamiseen.

Jos taas poistettu viesti on kysymys asiasta x, voi olla että samaa asiaa on kysytty ketjussa vain hieman aikaisemmin, jolloin jälkimmäinen kysymys on poistettu turhana (ketjussa voi olla maininta asiasta). Ja tietysti epäasiattomat viestit poistetaan, mutta sellaisesta yleensä lähetetään yksäriä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #11 : 03.05.07 klo 21:58 »

Olisiko mahdollista, että oekakistin oikeuksia kaipaavat ihmiset yrittäisivät vähän rehellisemmin arvioida omia kykyjään ennen kuin tulevat pyytämään oikeuksia? Viime aikoina tässä ketjussa on näkynyt entistä enemmän sellaisia piirtäjiä, joiden töiden laatu on vielä kovin kaukana esimerkiksi Oekakin taitotasosta. Jatkuva oikeuksien hakeminen vain ylityöllistää ja stressaa valvojia, jotka ovat sitten entistä äreämpiä tai jaksavat vielä vähemmän suorittaa oikeaa piirtolautojen valvontaa.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #12 : 03.06.07 klo 18:57 »

En halua pyytää oikeuksia, vaan minua mietityttää se, että voiko vaikkapa "Liisa 9v" Saada oekakioikeudet, jos piirtää kuin 12-vuotias? Ratkaiseeko siis ikä oekakistin oikeudet, vai ihan kuvan "hienous" ?

Ikä ei ratkaise, vaan se että piirtäjä osaa oekakien työkalut hyvin ja kykenee tekemään hyvänlaatuisia kuvia. Oekakistinoikeudethan eivät ole mikään palkinto sellaisille ihmisille joihin ylläpito on tyytyväinen, vaan keino rajoittaa osilta laudoista kuvat kauttaaltaan hyväntasoisiksi - ilman rajoitusta moni uusi kävijä piirtelisi minne sattuisi ja aiheuttaisi valvojille vaivaa.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #13 : 05.07.07 klo 21:48 »

Oeoe Jr. -pohjaisten näyttöjen tulee kuitenkin olla todella hyviä, koska niiden avulla valvojien on vaikea tehdä hyvää arviota käyttäjän piirtotaidoista. Nippa nappa oekakistin taitotasolle yltävillä yhteistyökuvilla oikeuksia tuskin saa.
tallennettu
Odium
oekakisti

Viestejä: 12


on se jännä


Profiili
« Vastaus #14 : 08.07.07 klo 11:41 »

Lainaus
Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

pitääkö noi kaikki osata vai riittääkö noista kuudesta että osais  viisi ?
tallennettu

This is Spartaaaaaa
Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
« Vastaus #15 : 08.07.07 klo 13:53 »

Lainaus
Muutamia pointteja, jotka nostavat kuvan aloittelijatasolta keskitasolle:

- Kuvan yleinen siisteys, viivojen ja värien
- Anatomia hallussa
- Layerit käytössä
- Taustat
- Varjostukset ja valot
- Monipuolinen värien käyttö

pitääkö noi kaikki osata vai riittääkö noista kuudesta että osais  viisi ?

Minusta Asia on niin, että kyllä nämä kaikki tulisi olla hallussa. (Toisin jotkut osaavat tehdä lumoavia kuvia ilman layereitä, mutta muiden tulisi kyllä osata kaikki vähintään keskitasoisesti, tai paremmin.)
tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
bigcitydreams
foorumisti

Viestejä: 48


piupokspum.


Profiili
« Vastaus #16 : 19.07.07 klo 12:03 »

Haluaisin ehkäpä foorumistiksi. Pitääkö silloin olla parempi piirtämään kuin peruskäyttäjä? Ja jos foorumistiksi pääsisin, niin voisinko silloin kirjoitella joka paikkaan keskusteluissa? Osaan mielestäni kohtalaisen hyvin kirjoitella, mmutta toki niitä virheitä sattuu kaikille. Pääsenkö?

Ei piirtotaito vaikuta foorumistin oikeuksiin :) Vaan kirjoitus. Ja jos foorumistiksi pääsisit niin voisit kyllä kirjoitella joka paikkaan Kupolin keskusteluissa.
tallennettu

[MY HEART WAS STOLEN BY THE OWL OF THE NIGHT]
forte
Vieras
« Vastaus #17 : 01.08.07 klo 23:17 »

Mitenköhän kauan Kupolissa olisi määrä oleskella, että saisi foorumistin oikeudet? Otin huomioon nuo "ainakin yksi näistä pitää olla"-ehdot, ja voisin väittää kirjoittavani ihan kunnon Suomea ja osoittaneeni sen esimerkiksi parissa pollissa, esittäytymisketjussa ja olenpa joitakin kuvia kerennyt kommentoimaan.  Onko siis ihan joku aikaraja, että muutama päivä sitten rekanneet eivät todellakaan voi vielä mennä foorumistista?
« Viimeksi muokattu: 02.08.07 klo 18:04 kirjoittanut forte » tallennettu
Laus
foorumisti

Viestejä: 181Profiili
« Vastaus #18 : 01.08.07 klo 23:48 »

Periaatteessa foorumistiksi voi päästä vaikka kolmen sekunnin päästä ensimmäisen viestin kirjoittamisesta, mutta tietysti pitempiaikainen oleilu Kupolissa ja viestien määrän kasvu (laadukkaiden sellaisten) saavat shabrat helpommin huomaamaan tasokkaat kirjoittajat. Mitään pakollista alarajaa viestien määrällä foorumistiksi pyrkiessä ei ole.
tallennettu
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 02.08.07 klo 17:33 »

forte: No siulla näemmä onkin jo oikat, mutta muillekin tiedoksi se, että valvojatkaan eivät välttämättä kerkiä jokaista kirjoittelijaa huomaamaan. Jos tuntuu siltä, että oikat kuuluvat itselle, kannattaa nykäistä jotakuta hihasta tai kirjoittaa tähän ketjuun niin asia menee eteenpäin - tai no, ainakin johonkin suuntaan :)
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
Sivuja: [1] 2 3 ... 8  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.04 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste