sisällön alkuun
19.11.2017 16.15 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kuin ylipainoinen muumi luistimilla kolme metriä syvässä umpihangessa"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Peukaloisen retket (anime)  (Luettu 7345 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shinner
banned
kupomuumio

Viestejä: 101


we are our choices


Profiili WWW
« : 01.12.08 klo 00:49 »

Tämä ketju on Kupolin kolmannentoista viikon teoksen, Peukaloisen retket -animen arvostelemista varten. Voit lukea animen esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Peukaloisen retket (anime)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
haplo
Uutisankka
foorumisti

Viestejä: 169Profiili
Arvosana:

« Vastaus #1 : 01.12.08 klo 08:24 »

Peukaloisen retket on ehdottomasti neljä tähteään ansainnut. Ei sitä parasta animea, mutta ei se kauas jääkään. Oma osansa on tottakai nostalgialla - tätähän sitä tuli muiden muassa lapsena kulutettua.

Tarinasta pidän edelleenkin, ja osansa sille, että jaksoin Nilsin seikkailujen ääressä viihtyä, oli myös sarjan laajalla eläinkatraalla. Pieni haplo kun piti eläimistä kovasti, jaksoi jokaisen jakson katsoa vaikka se tarina itsessään ei olisikaan sillä kertaa imaissut mukaansa.

Muistaako moni sen, että Peukaloisen retkiä tuli myös sarjakuvana? Sekä sarjakuvalehtiä että -pokkareita löytyy yhä äitini luota ja ne ovat samalla tavalla kulutuksen alla olleet kuin tv-sarjakin. Eivät nuo sarjakuvat ehkä aivan yhtä lailla jaksa kiinnostaa näin vanhempana, mutta tv-sarjalla on aina osansa keskustelussa jos aletaan puhua lapsena kulutetuista japanilaisista animaatioista.
tallennettu

Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #2 : 01.12.08 klo 14:01 »

"Aika kultaa muistot, kuolleet lehdet multaa puistot."
tallennettu
VampireNaomi
foorumisti

Viestejä: 84


Rochefort


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #3 : 01.12.08 klo 22:44 »

Pari viikkoa sitten sain Saksasta ostetut DVD-boksit katsottua, ja kyllä tämä sarja iskee vielä kaksikymppisenäkin. Onhan tämä sarja nostalginen, mutta pidän muutenkin eniten vanhoista lastenanimeista (olivat ne sitten omasta lapsuudesta tuttuja tai eivät) ja Peukaloisen retket kuuluu ehdottomasti kärkikastiin.

Sarjaa katsoessa olin oikein yllättynyt, miten hyvin hahmokehitys on toteutettu. Kaikilla hanhilla on omanlaisensa persoona ja kaikki saavat välillä tilaisuuden olla esillä sen sijaan, että olisivat vain turhia taustahahmoja. Minua miellytti myös, miten hanhet matkan aikana muodostivat pareja ja saivat sitten Lapissa poikasia. Myös Nils luonnollisesti kehittyi sarjan aikana, mutta hänestä ei missään vaiheessa tullut täydellistä vaan vielä loppupuolellakin hänen persoonassaan on jotain karkeaa.

Musiikki on kaunista, animaatio ajaa asiansa ja saksalainen ääninäyttely oli erittäin hyvätasoista. Nostalgiaa tai ei, en pysty enää kuuntelemaan niitä suomalaisia kertojadubbeja. Ne vain eivät toimi.

Mainittakoon myös, että sarjassa on harvinaisen onnistunut loppu, sillä se on samaan aikaan sekä onnellinen että surullinen. Viimeisen jakson aikana sekä katsoja että Nils tajuavat, että jotain ihmeellistä on tullut päätökseen.

Viittä tähteä en anna siksi, että sarjassa on siellä täällä todella tylsiä täytejaksoja. Niitä tuntui olevan varsinkin alussa ja lopussa. Pois olisi voitu jättää esim. hanhien voimistelu/kilpajakso sekä loppupuolelta se, jossa Nils ja kumppanit hoitavat sisaruksistaan eksynyttä pikkulasta. Hohhoijaa. Hivenen alkoi ärsyttää myös se, miten sarjassa ainakin kolme kertaa käytettiin seuraavaa kliseistä juonikuviota:

Mieshahmo: Voi, rakastan naishahmoa X! Mutta miten hän voisi pitää tällaisesta surkimuksesta?
Naishahmo: No en pidäkään.
Joku pahis: No hei kaunokainen, lähdetkös minun matkaani? Hehe!
Naishahmo: Apua!
Mieshahmo: Näpit irti senkin rontti!

Sitten mieshahmo saa turpaansa pahikselta, mutta naishahmo on niin vaikuttunut miehen rohkeudesta, että rakastuu tähän. Lasse ja Smirre saivat molemmat itselleen naisen tällä tavalla ja näin Martti teki vaikutuksen Daunenfeinin* vanhempiin.

Muoks: Minulta löytyy yksi noista sarjakuvalehdistä. Ei mitään kummoista, mutta on kiva lukea vuoden 1983 lukijapalstoja.

* = ei aavistustakaan, mikä suomalainen nimi on
tallennettu

nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #4 : 03.12.08 klo 16:55 »

Anime palvelee täydellisesti siinä sarjassa mihin se on tarkoitettu, eli lastensarjana. Erittäin ihastuttavaa katseltavaa, söpöä piirtojälkeä ja juonikin on melkoisen kiva. Ei sitä ehkä näin aikuisella iällä jaksaisi enää seurata, mutta lapsena tuli katsottua moneen moneen kertaan läpi, kun se kerran tuli joka vuosi uudestaan. Vieläkin pistää melkein itkettämään viimeinen jakso loppukohtaus on kertakaikkisen hellyyttävä. Piti kuitenkin vielä mainitsemani yksi asia, jotkut jaksot ovat ehkä vähän turhan pelottavia pienille lapsille. Siis itse ainakin pelkäsin lapsena ainakin aavejaksoa.
tallennettu

OnnaRanma
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #5 : 26.12.08 klo 00:20 »

Sanon nyt ihan kovalla sydämmellä tämän. En tiennyt pienenä mitään pahempaa kuin peukaloisen retket. Se johtuu varmaan siitä, että äiti lattoi minut keuhkokuumeessa katselemaan tätä
sarjaa ja minulla oli niin kuvottava olo, että pahinta mitä tiesin oli, että joutuisin katsomaan jotain peukaloisen retkiä. Olin silloin 4 vuotta.
Ja jotain vielä hirveämpää kuin itse sarja...sarjan alussa tuleva tunnusmusiikki. Päässäni kaikuu vieläkin tylsällä perus äänellä laulettu kohta "Niiiiiells Hooolgerssooon". Olen itse vain katsonut suomi dubia niin, että alkuperäiset äänet kuuluvat taustalla. Ainiin se yli tylsä kertoja ääni. Voi hitsit kun se anto hyvän mielen!
Koko sarja on hyvin synkkä, ahdasmielinen ja tylsä. Jos minä saisin lapsia en voisi kuvitella näyttäväni tätä heille. Jos katsoisin sarjan uudestaan nyt, en tiedä muuttuisiko mielipiteeni sarjasta.
tallennettu
Moriga
kupoliitti

Viestejä: 101


よろしく


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #6 : 06.01.09 klo 20:34 »

Oikeastaan ∞:n kirjoituksen innoittamana katselin sarjan uudestaan. En ole koskaan kokenut sarjaa itsessään synkkänä tai ahdasmielisenä saati tylsänä (pari yksittäistä jaksoa ehkä). Joten piti ihan tarkistaa että miten kokisin sen nyt. Ja yhä vieläkin jaksan viihtyä tämän teoksen parissa vähintäänkin yhtä hyvin kuin 20 vuotta sitten. Nykyään sarjaa katsoessa on jännä vertailla kuinka erilaisina hahmot ja tapahtumat saattavat näyttäytyä verrattuna siihen miten koin ne lapsena. Uuttakin sieltä kaiken seasta löytää; kaikkea sellaista mitä ei välttämättä lapsena tajunnut. En tiedä kuinka paljon nostalgia vaikuttaa tässä tapauksessa, vai vaikuttaako se lainkaan. Mutta luulisin että vaikka en olisi tätä tarhaikäisenä nähnytkään pitäisin sarjasta näin kaksikymppisenäkin ihan possuna.

Henkilöhahmot ovat ihania, juoni toimii eikä verrattain yksinkertainen ja vanhahtava piirrosjälkikään haittaa menoa lainkaan. Komppailen vain Haploa ja VampireNaomia.
Sarjan musiikkeja yksinkertaisesti rakastan.

Ainoa asia mikä tässä eniten häiritsee on käännös.
Pisti ihan vihaksi miten puolivillaisesti teos on oikeastaan käännetty. Monessa kohdin kertojan sanomiset eivät vastaa kuvan tapahtumia ja monesti sitä katsoja jää miettimään että mitähän tuossakin "oikeasti" tapahtui. Henkilöhahmojen keskustelutkin hukkuvat kertojan äänen alle joka kertoo ylimalkaisesti mistä suurin piirtein on kyse, mutta kaikki vitsit ja pienet mutta tärkeät yksityiskohdat jäävät kuulijan/katsojan ulottumattomiin. Tämä on mielestäni sääli sillä juuri keskusteluiden (ja äänenkin) kautta henkilöiden luonne tulee parhaiten näkyviin.

Omat vanhat VHSt ovat alkaneet poksahtelemaan, joten pitää kai vihdoin luovuttaa ja hankkia tämä erinomainen sarja DVD muodossa.
Harmittaa vain että koska kyseessä on ns. "lasten sarja" ei viitsitä jättää mahdollisuutta katsojalle valita alkukielistä tai edes saksaksi dubattuun versiota. Suomiteksteistä ei kannattane uneksiakaan... eihän tämä nyt sentään mikään Miyazaki-tasoinen taideteos ole..

Jos joku omistaa tuon DVD-boksin niin kuulisin mielelläni miten siinä on toteutettu tuo kääntämispuoli. Hehän "puhuvat suomea" oletettavasti yhä kertojan suulla, mutta eihän vain taustalta ole mitenkään riisuttu saksa-dubbia (ja ruotsinkieliset teksitykset varmaan myös puuttuvat)?  Ja onko se käännös yhä sama vai peräti uudelleen dubattuversio jos sellaista on yleensä tehty?

P.S. Daunenfein - Hienohöyhen
tallennettu

o.O stealth-piisku O.o
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.022 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste