sisällön alkuun
19.11.2017 16.19 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Portti on auki!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Detroit Metal City (anime)  (Luettu 6142 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shinner
banned
kupomuumio

Viestejä: 101


we are our choices


Profiili WWW
« : 17.11.08 klo 00:46 »

Tämä ketju on Kupolin yhdennentoista viikon teoksen, Detroit Metal City -animen arvostelemista varten. Voit lukea mangan esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Detroit Metal City (anime)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #1 : 17.11.08 klo 01:22 »

Olen katsonut sekä animen että lukenut mangaa yli 50 chapua, ja jos olisin aikaisemmin vastannut tähän olisin sanonut että tämä on ihan ässäkamaa, mutta ei se ole. DMC on loppujen lopuksi yhden ja saman vitsin kierrätystä mikä käy ennen pitkää aika puisevaksi. En sano ettei DMC:ssä olisi aivan hervottomia kohtia, mutta viime kädessä sarja on niin hatara, ettei yhtään enempää jaksoja tarvitakaan. Minut tullaan luultavasti SATSUGAImoimaan tästä hyvästä, mutta minkäs teet.
tallennettu
Hectigo
poliittinen
vastuuhenkilö

Viestejä: 179Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #2 : 17.11.08 klo 01:45 »

Detroit Metal City iski varsinkin ensikatsomalta todella kovaa. Totta kai homma perustuu lopulta saman vitsin kierrätykseen, mutta sarja on jätetty tarpeeksi lyhyeksi, ettei taisteluväsymys vielä iske. Lisäksi Negishi eli Krauser II on päähenkilönä erinomaisen pidettävä, ja absurdin komedian tietää olevan hyvää silloin, jos se osaa säilyttää myös jonkinlaisen uskottavuuden. DMC:n maailma tuntuu kaikista heavy metal -henkisistä ylilyönneistä huolimatta aidolta. En osannut odottaa animerintamalta tänä vuonna mitään tällaista.

Valitettavasti sarjan keskelle mahtuu siltikin muutama heikompi jakso, ja varsinkin rap-kulttuurin parodiointi tuntuu jäävän pelkäksi toisinnoksi vastaavasta punk-episodista. Jommankumman olisi voinut lempata, ja sarjasta olisi saatu entistäkin tiiviimpi paketti. Aivan täyttä kultaa DMC ei siis ole, mutta alkupuolen parhaat kohdat jaksavat hymyilyttää näin jälkeenpäinkin niin paljon, että viisi tähteä tulee täysin ansaitusti.
tallennettu
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #3 : 18.11.08 klo 09:32 »

Olen Tsunayoshin kanssa samoilla linjoilla. Olen katsonut animen viimeisimpään jaksoon ja sama kaava alkaa jo maistua puulta. Hervotonta naurua sarja on toki aiheuttanut ja pidän sarjasta, mutta erityisesti Krauser alkaa kulahtaa jo tässä vaiheessa. Paras hahmo on ehdottomasti levy-yhtiön naikkonen, joka laukoo räävittömyyksiä tuon tuosta.

DMC jaksaa kaikesta toistosta huolimatta naurattaa ainakin muutaman kerran jaksossa ja muutama hahmo antaa paljon ateeksi.
tallennettu

Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #4 : 20.11.08 klo 16:01 »

Vähän erilaisempi sarja kuin mitä aikasemmin on tullut vastaan.
Porukalla katsoessa tätä nautin täysin rinnoin sarjan huumorista ja outoudesta. Negishiä kyllä käy välillä sääliksi kun Krauser-rooli pukkaa päälle väärinä hetkinä. Vaikka tämä parodioikin musiikki-tyylejä, musiikki kuitenkaan ei ole lainkaan huonoakaan, paitsi jotkut överi-metal biisit ja se hiphop-jakson "rimmaukset", kuten myös punk-bändin musa mutta parodiaahan tuo kuitenkin on.
Suosittelen kyllä ja vielä enemmän porukalla katsomiseen.
(Itse haluaisin suositella eräälle bändille tätä genrestä riippumatta, mainion viihteen takia)

Viihdyttävä ja hauska loppuakin kohden. Hauskin sarja vähään aikaan.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
Arvosana:

« Vastaus #5 : 21.11.08 klo 12:35 »

Suosittelen kyllä ja vielä enemmän porukalla katsomiseen.

Nimenomaan. Sarjan huumori ei iskenyt mitenkään erityisesti omalla kohdallani, mutta porukalla katsottaessa kaikki on hauskempaa. Ja sarjan hauskuus nousi esiin nimenomaan siinä vaiheessa, kun sille jälkikäteen naureskeltiin kavereiden kanssa. Saman vitsin pyörittäminen alkoi hiljalleen tuntua toistolta, joskin variaatiot ja sarjan lyhyys huolehtivat siitä, ettei toistoon vielä ehtinyt kyllästyä. Mutta itsekseni en varmaan olisi jaksanut katsoa koko sarjaa. Ihan ok, mutta ei oikeastaan minun juttuni. Kolme tähteä.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Calzu
Epäkuollut
ameeba

Viestejä: 173


Dirty Limey!


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #6 : 22.11.08 klo 16:33 »

Toimii vielä paremmin kännissä. Pitää näyttää truu hevaristi kavereille tämä joskus. Erinomainen sarja kuitenkin. "Yhden" vitsin varassa toimiminen ei kauheana haitannut kun olen sen verran Kummelin kyllästämä. Neljä tähteä.
tallennettu

Elävien maailma on pelottava paikka.
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
« Vastaus #7 : 23.11.08 klo 14:21 »

En laita minkäänlaista numeroa sarjasta, koska en ole tutustunut siihen ollenkaan. Kansi ei oikein anna ymmärtää minkäänlaista mielikuvaa, paitsi että ehkä kyseinen herra on päähenkilö? - Jeah, kiitos kuitenkin TEIDÄN kirjoituksistanne, sain sellaisen idean, että tämä kannattaisi lukea !
tallennettu

Jee ♥
tazle
foorumisti

Viestejä: 9Profiili
Arvosana:

« Vastaus #8 : 24.11.08 klo 00:19 »

DMC toimii mainiosti porukalla katsottuna. Luulen että yksin en olisi sarjaa jaksanut loppuun katsoa, sillä huumori on varsin rajua ja päällekäyvää. Porukassa vitsit aiheuttavat lähinnä hilpeyttä, kun taas yksin luultavasti pikemminkin myötähäpeää.

Teemaltaan sarja iskee tähän arvostelijaan kovasti. Metallibändin maskien takaa paljastuvat normaalit ihmiset tuovat mieleen Lordin. On myös mainittava sarjan mainio musiikki (sekä metalli että muu), joka teeman myötä nousee perusanimea paremmin esille.

Musiikkiteeman onkin vaikea kuvitella että sama tarina toimisi mangana. En myöskään usko että visuaalinen ja verbaalinen huumori voisi mangassa toimia yhä mainiosti kuin sarjassa. En kuitenkaan ole mangaa lukenut, joten en sitä tuomita voi - kunhan ilmaisen skeptisyyteni.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.024 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste