sisällön alkuun
19.11.2017 16.18 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Kurkisteleva sopuli - sorkisteleva Kupoli"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Akagi (anime)  (Luettu 5830 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shinner
banned
kupomuumio

Viestejä: 101


we are our choices


Profiili WWW
« : 13.10.08 klo 00:25 »

Tämä ketju on Kupolin seitsemännen viikon teoksen, Akagi -animen arvostelemista varten. Voit lukea animen esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Akagi (anime)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
Calzu
Epäkuollut
ameeba

Viestejä: 173


Dirty Limey!


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #1 : 13.10.08 klo 23:00 »

Pon, chi, riichi, tsumo, ROOOON! Mitä helkuttia oikein tapahtuu? Noilla sanoilla voisin kuvailla Akagin ensimmäistä katsomiskertaani. En tajunnut mahjongista hölkäsen pöläystä, mutta jostain syystä sarja koukutti erittäin vahvasti. Päähenkilö joka ei ole nyhverö, hämyiset takahuoneet ja yakuzat jotka syntyvät aurinkolasit päässä ovat vaarallinen yhdistelmä. Sarjan edetessä opettelin mahjongin säännöt pikkuhiljaa (myös netin avustuksella kun into itse peliin nousi) ja loppupuolella alkoi jo pikkuhiljaa tajuta pelissä tapahtuu.

Sarja on parhaimmillaan alkupuoliskolla, mutta ei usein parjattu loppupuoli jää siitä paljoa jälkeen. Hahmot ovat hienoja "rumassa" tyylissään. En oikein keksi mitään mikä Akagissa olisi huonosti. Ainoastaan jo aiemmin mainitsemani loppupuoli ei ole ehkä niin hyvä kuin alkupuoli. Lisäksi sarjan OP ja ED ovat aivan mahtavat. Huomautuksena voisin sanoa, että tämä on aika puhtaan fanipojan höpinää yhdestä lempisarjastaan.... Nenät <3
tallennettu

Elävien maailma on pelottava paikka.
Herkko
foorumisti

Viestejä: 33


Suuri Johtaja


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #2 : 16.10.08 klo 22:11 »

Akagi on teoksena osoitus siitä, miten käyttämällä klassisia tehokeinoja sopivissa määrin kyetään luomaan mundaanista tekijästä, mahjongin pelaamisesta, vanuttamalla ja venyttämällä eeppisiä mittoja tavoitteleva terävästi kuvitettu kamppailuanimaatioiden parhaimpia kliseitä hyödyntävä sarja.

Eeppisyyden nimiin juoni on tekosyy kamppailujen ketjuttamiseksi. Eeppisyyden nimissä sivuhahmot ja kaikentietävä kertoja harrastavat alleviivaavaa taustakerrontaa, kohottaen päähenkilön puolijumalaksi, tapa joka aluksi huvittaa lopuksi vain yksinkertaisesti ärsyttää onhan se vain keino keinona jolla katkaistaan kamppailun jännite. Kuten nopeat visuaalisten tehokeinojen leikkaukset, joissa rinnastukset päähenkilön ylimaallisuuteen ovat jo epähumoristisia! Ensimmäiset jaksot ovat siedettäviä, keskivaiheen juonikaari on turha "luopunut sankari aktivoidaan"- teemaltaan oleva, jonka tehtävä on pohjustaa  juonikaarta ”pääpahan kohtaaminen” mikä pitää sisällään vain ylimaallisen rajatonta, visvaista hehkuttamista näennäisen jännine käänteineen. Ja tuota kaarta ei edes paketoida, se jää avoimeksi, jää katsoja hämmästyneeksi!

Kuitenkin sarja on viihdyttävä, onhan se klassinen teos jossa katsojan ei tarvitse oikeasti piitata yhdestäkään henkilöhahmosta tai edes juonesta. Katsojan mielenkiintohan liittyy hahmon kykyihin selvitä taas uudesta ylimaallisen hankalasta vastuksesta. Oudon parodisen rakenteensa, oudon juoni välineensä -mahjong pelin - ja poikkeavan hahmosuunnittelunsa tähden oli tuo outolintu teokseksi katsottava. 
tallennettu

Kupolin Virallinen Kriitikkomestari (Valtaapitävän ylentämä)
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
Arvosana:

« Vastaus #3 : 19.10.08 klo 22:19 »

Toisinaan sarjat pääsevät yllättämään. Aloin katsoa Akagia aikoinaan tahattoman komiikan takia, mutta loppupuolella huomasinkin, että siinä ei niinkään kiinnostanut komiikka, vaan jännitys ja mahjong. Samoin kuin Hikaru no go veti minut joskus pelaamaan goota, piti Akagin jälkeen päästä opettelemaan mahjong-uhkapelin saloja.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Akagiin, itse asiassa kahteenkin kertaan. Katsokaa se ensin tietämättä mahjongista mitään - näin voitte vain hämmästellä ja naureskella sille, kuinka vakava asia kyseisestä uhkapelistä on tehty. Ja viihdytte silti aivan hyvin, koska sarja kelpaa pelkäksi jännitysanimeksikin mainioksi.

Sitten opetelkaa pelaamaan mahjongia, ja katsokaa Akagi uudestaan. Ja se on vielä kahta kertaa parempi teos.
tallennettu
Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #4 : 21.10.08 klo 18:05 »

Minä poika se katsoin Akagin ensin tajuamatta siitä yhtään mitään, sitten opettelin Mahjongia ja katsoin sarjan uudestaan, katselukokemus oli toden totta aivan erilainen. Pikkuvirheet voi antaa lähes täysin anteeksi kun keskittyy siihen hurjaan mielten taistoon mikä pöydän ääressä tapahtuu. Vahva päähenkilö+A-luokan soundtrack+miehisyys tekee Akagista voittajan. Toivotaan että Fukumoto nyt Kaiji-mangan päätettyään tarttuu taas Akagiin jotta saataisiin kakkoskausi joskus. Siinä välissä voitaisiin animoida vaikkapa Akagin jatko Ten ja Fukumoton mainio Buraiden Gai...   
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.021 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste