sisällön alkuun
19.11.2017 16.19 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suuri Pallo"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Azumanga Daioh (manga)  (Luettu 8734 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« : 23.09.08 klo 00:16 »

Tämä ketju on Kupolin viidennen viikon teoksen, Azumanga Daioh -mangan arvostelemista varten. Voit lukea mangan esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Azumanga Daioh (manga)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
« Vastaus #1 : 23.09.08 klo 16:30 »

Olen itse lukenut kaikki Azumanga Daiohin osat, ja pidän sitä todella hyvänä. Piirtäjä on vaan tuntunut olevan laiskalla päällä, koska hän toistaa hahmoja ja taustoja paljon, muuttaa vaan yksityiskohtia hieman jokaiseen kuvaan. Se ei oikeastaan haittaa paljoa, siihen tottuu ja pian se tuntuukin jo olevan osa sarjakuvan hauskuudesta.

Mangan tekijä on saanut mukaan ihania hahmoja, joihin uskon jokaisen voivan samaistua. Myös muutamat sketsit ja vitsit saavat nauramaan ääneen. Suosittelen sarjaa kaikille, joilla on vähänkin huumoria, ja ensimmäisten mangojen joukossa luulisin tämän tekevän tehtävänsä Dramaconin rinnalla. :)
tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
Eiri
kupoliitti

Viestejä: 51


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #2 : 23.09.08 klo 18:35 »

Ensinnäkin voisin kehua Azumangan hahmosuunnittelua. Hahmot ovat jollaintapaa kovin viattoman suloisia ja persoonallisia, tosin joskus tuntuu että heissä on vain se yksi piirre jota heissä toistetaan. (Esim. Tomo=hullu sairas, Chiyo=lyhyt, Osaka=typerä jne.) Tämä ei tosin päde aina, eikä se sarjaa lukiessa vaivaa mieltä, joten mitäpä siitä. n_n

Itse sarjakuva on hauska ja strippimäinen muoto poikkeaa mukavasti muusta (ainakin suurimmasta osasta suomesta saatavilla olevista) mangasta. Azumangaa voi lukea "keskittyen", mutta sitä on mukava lukea myös esim. puuduttavien automatkojen ratoksi.

Strippien juonet ovat hauskoja ja kekseliäitä, ja osa myös.. randomeita, hee. n_n (Aika suuri osa, minun ilokseni.) Niin randomeita, että naurattaa. Sarjakuva ajaa siis asiansa. Vaikka osa stripeistä on kuin hatusta vedettyjä, niin jotkin käsittelevät myös ihan ('normaalia') kouluelämääkin, tietenkin sillä omalla repäisevällä tavallaan.

Tässäpä minun mielipiteeni.. Viiden tähden arvoinen luulen olevan. n_n

Piirtäjä on vaan tuntunut olevan laiskalla päällä, koska hän toistaa hahmoja ja taustoja paljon, muuttaa vaan yksityiskohtia hieman jokaiseen kuvaan.

En usko tämän johtuvan laiskuudesta, vaan se toimii tavallaan tehokeinona korostaa joitakin asioita.. Tai sinne päin. (Selittäkää tarkemmin ne jotka ymmärsivät, kiitos.. x_x) Mutta kuitenkin, se kuuluu Azuman tyyliin. Ja muutenkin hieman pelkistetty (mutta silti yksityiskohtainen) jälki uppoaa, ainakin minuun. n_n
tallennettu

You were born unique. Don't die a copy.
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #3 : 23.09.08 klo 23:29 »

Azumanga Daioh on harvinainen tapaus - japanilainen strippisarjakuva, joka on julkaistu myös länsimaissa ja onnistunut saavuttamaan täälläkin suuren suosion.
Koska en ole juurikaan muita japanilaisia strippisarjakuvia lukenut, en osaa sanoa, onko AD kovin erikoinen tapaus muiden joukossa. Hyvän mielikuvan se kuitenkin onnistuu Japanin nelipaneelisista antamaan.

Tapahtumapaikkana olevan koulun ja hahmokavalkadina toimivan tyttöporukan puolesta Azumangaa voisi luulla tytöille suunnatuksi koulukomediaksi. Ensivaikutelma on kuitenkin väärä, sillä mangassa käsitellyt teemat ovat varsin universaaleja (tai niin absurdeja), ettei sarjaa voi luokitella vain ”poikien” tai ”tyttöjen” sarjakuvaksi. Tässä piileekin yksi syy, miksi sarja on niin hyvä.
Päällimmäisin syy on kuitenkin se, että AD onnistuu naurattamaan kärjistetyillä persoonilla varustettujen hahmojen edesottamuksia kuvatessaan, vaikka jotkut vitsit ovatkin varmasti mahdottomia kääntää muille kielille. Huumoripläjäyksen suosio on siis ansaittu, vaikka hieman miinusta tuleekin vitsien epätasaisuuden takia.

Piirtäjä on vaan tuntunut olevan laiskalla päällä, koska hän toistaa hahmoja ja taustoja paljon...
En usko tämän johtuvan laiskuudesta, vaan se toimii tavallaan tehokeinona korostaa joitakin asioita...
Lisäksi kannattaa muistaa, että kyse on strippisarjakuvasta. Niissä jo formaatti aiheuttaa tiettyjä rajoituksia mm. koon suhteen, joten yleensä ei edes ole tilaa piirtää kovin monimutkaisia ruutuja, jolloin seurauksena on enemmän tai vähemmän "clip art" -tyylistä taidejälkeä.

Eivät ole länsimaisetkaan strippisarjakuvat yleensä monipuolisella taidejäljellä pilattuja.
tallennettu
nekorin
Raivotar
vastuuhenkilö

Viestejä: 555


Amanda <3


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #4 : 24.09.08 klo 11:19 »

Azumanga on kevyesti parhaimpien koskaan lukemieni mangasarjojen joukossa. Rakastan sen yliampuvia henkilöhahmoja ja hupaisia strippivitsejä. Sarja onnistuu tekemään hauskaa ihan arkipäiväisestä japanialaisen koulutytön elämästä. Pidän siitä miten sarja on stippimuodossa, se helpottaa lukemista tällaisella adhd ihmisellä huomattavasti. Kun noissa muissa mangasarjakuvissa joutuu keskittymään enemmän ja lukemaan pidempään, siinä missä Azumangaa voi lukaista pari strippiä ja sitten taas tehdä jotain muuta. Tietysti tämä sama toimii muidenkin strippityyppisten sarjakuvien kohdalla, mutta itse en ole muista strippisarjakuvia lukenut, siis mangana. Sillehän oli joku oma nimikin, 4 kuvaiselle mangalle, en vain nyt muista sitä.

Kaikenkaikkiaan Azumangaa voi mielestäni suositella kaikenikäisille komediasta ja hullunkurisesta draamasta pitäville ihmisille.
tallennettu

Meu
kupoliitti

Viestejä: 72


~


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #5 : 24.09.08 klo 18:45 »

Sillehän oli joku oma nimikin, 4 kuvaiselle mangalle, en vain nyt muista sitä.

Yonkoma, eikö? :>

Äh, mietin tässä nyt jonkin aikaa mitä kirjoittaisin, mutta se toistaisi vain muita arvosteluja. Eli samoilla linjoilla ollaan, AD on ihan mahtava.
Myös "ägh mangaa kaikki manga on ihan hanurista"-tuttuni ovat nauraneet sarjalle. :D
tallennettu

:)
Maeve
foorumisti

Viestejä: 123


Kiitos Fukairi ♥


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #6 : 24.09.08 klo 19:23 »

Itse en ole lukenut kyseistä mangaa liki ollenkaan, mitä nyt pikkuisen selaillut. Minusta sarjakuvat ovat hauskoja, ja hahmot kivasti tehty. Ne eivät ole liian todellisia, vaan todella hauskoja, ja jopa miltei chibihahmoja ^^ En nyt laittanut ihan täyttä viitosta, koska en ole tutustunut niin tarkkaan, kuten alussa sanoin.
tallennettu

Jee ♥
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
Arvosana:

« Vastaus #7 : 24.09.08 klo 21:37 »

Azumanga Daioh on ihan mukavaa ajanvietettä, mutta ei se varsinaisesti kolahda. Onhan siinä hyviä oivalluksia ja hauskaa leikittelyä henkilöhahmoilla ja heidän ominaispiirteillään, mutta siinä se sitten onkin. Minua AD ei ole saanut nauramaan, vaikka moni muu kertoo nauraneensa vedet silmissä. Mutta eipä sinänsä yllättävää, sarjakuva ei ole sellainen huumorin laji, että se minua muutenkaan saisi nauramaan. Lähinnä vain huvitun, tähän mennessä on vastaan tullut ehkä kourallinen strippejä, jotka olisivat oikeasti naurattaneet. Siis sarjakuvamaailmasta ylipäätään, ei vain mangasta.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #8 : 25.09.08 klo 14:42 »

Azumanga daioh on ollut yksi suosikeistani oikeastaan niin kauan kun muistan. Kiyohiko Azuma se vaan osaa tehdä sarjakuvaa. Stripit ovat ytimekkäitä, eikä sarja silti sorru useimpien strippi sarjisten tapaan huonoon piirtämiseen.

Oikeastaan sarjasta tekee hyvän sen päättömyys. Päätöntä sarjaa on helppo lukea ja siihen on mukava palata myöhemminkin. Eipä tässä lisättävää, kun edelliset viestit kertovat jo kantani :)
tallennettu

Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
Arvosana:

« Vastaus #9 : 26.09.08 klo 16:21 »

Azumanga Daioh toimii tietyssä mielentilassa tappavan hauskana viihteenä, mutta aina yksinkertainen tilannehuumori ei iske. Persoonalliset hahmot jaksavat silti kantaa tarinaa, vaikka vitsit eivät välttämättä naurattaisikaan. Yksinkertainen piirrostyyli sopii sarjaan ja pitää pieneen tilaan ahdetut tarinat selkeinä. Sarjan lopun vakavoituminen ja herkät viimeiset hetket toivat Azumangaa vielä klassikkomaista tunnelmaa.
tallennettu
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #10 : 28.09.08 klo 21:53 »

Jostain syystä Azumanda Daioh ei ole koskaan iskenyt minuun hirveän lujaa. Onhan se aivan hyvää ajanvietettä ja sitä on mukava lukea, kun sille päälle sattuu, mutta jotain siitä puuttuu. Hahmokaarti on mukavan laaja ja huumori toimii, mutta jostain syystä tuntuu monesti, ettei sarjakuvassa olekaan mitään vitsiä.

Suurimmalta osalta AD on kuitenkin varsin osuvaa huumoria ja jaksaa naurattaa, mutta jotain siitä kuitenkin myös puuttuu eikä homma toimi ihan niin sujuvasti kuin pitäisi.

Itse en myöskään jostain syystä ole oppinut mitenkään hahmojen nimiä, vaikka tavallisesti ne opin ainakin jotenkuten sarjan aikana. En myöskään ymmärrä, miten Osaka on saanut niin legendaarisen maineen anime-piireissä. Ei se nyt sentään niin ihmeellinen tai epäihmeellinen hahmo ole.
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #11 : 29.09.08 klo 01:53 »

En myöskään ymmärrä, miten Osaka on saanut niin legendaarisen maineen anime-piireissä. Ei se nyt sentään niin ihmeellinen tai epäihmeellinen hahmo ole.
Johtunee siitä, että Osaka on samaan aikaan hieman moe ja höpsö olematta kuitenkaan kyseisen kaltaisia hahmoja vihaavien tyyppien mielestä liian "söpöstelevä" tai omituinen. Vetoaa siis suureen yleisöön.

Puhumattakaan siitä, kuinka helppoa moisesta hahmosta on vääntää internet-huumoria ja meemejä. Osakan legendaarisuudesta vähintään puolet johtunee siis sarjakuvan ulkopuolisista asioista.

Tosin meriittihän sekin hahmolle, että tämä tunnistetaan internet-piireissä, vaikkeivät kaikki olisi edes lukeneet alkuperäistä mangaa.
tallennettu
Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #12 : 05.11.08 klo 15:22 »

Pah, minä vihaan Azumanga Daiouta. Se on yhtä hauskaa kuin veneeristen tautien oppikirjan lukeminen peiton alla ja henkilöt ovat aivan sairaalloisen typeriä - kaikki. Ns. "huumori" ei hivele minun huumorintajua sitten tippaakaan, mikä varmaan riittää syyksi, sillä kai tämä jonkinlainen huumorimanga koettaa olla, koettaahan? Helvetti on paikka jossa on vain Mahou Sensei Negimaa, To LOVErua, Yotsuba&!:a ja Azu"mangaa" tarjolla.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.031 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste