sisällön alkuun
20.11.2017 11.20 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Poispääsyä ei ole!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: NANA (manga)  (Luettu 17198 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kaori-chan
Vieras
« : 20.09.08 klo 22:19 »

Ajattelin, että saataisiin sitten vihodikin keskustelun aihetta myös meille nurisijoille mangaa lukeneille.  Niin ei tarvitsisi enää manata animen loppua ja mutristella suuta spoilerivapaalle ketjulle, jossa ei saa käytännössä puhua  spoilereista, äh.

Mielipiteitä viimeisimmistä (ja vähän vanhemmistakin) chaptereista?  Jotenkin vaikuttaisi siltä, että Satsuki ei olekaan se ensimmäinen.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #1 : 26.09.08 klo 15:54 »

Nurisija mangan lukenut ilmoittautuu!

Tuntuu vähän siltä, että Yazawalla on nyt niin montaa lankaa kädessä, joten miten hän saa kaiken solmittua loppuun... Olen välillä vähän pihallakin, kun unohtelen mitä kenellekin on viimeksi tapahtunut, kuten Nana O:n sisko, huijari-Misato (en muista oikeaa nimeä) ja Yasun entinen tyttöystävä ja faniclubin ylläpitäjä (en muista hänenkään nimeä, auts!)... Eihän sitä tietenkään tiedä, kuinka kauan sarja jatkuu, mutta aikamoinen hahmokaarti on jo kerääntynyt. Jokaisen kohtalon kehitteleminen on varmasti aikamoinen homma, mutta toivon, että Yazawalla on alusta asti ollut jokaiselle tärkeä rooli. Joillekin hahmoille en nimittäin ole löytänyt kunnon tarkoitusta. Mitä merkitystä on esimerkiksi ollut Yasun exän tuomisella kuvioihin?

Chapter 77:ssa Ren ajaa kolarin viimeisessä kuvassa, joten kuoleekohan hän siinä? Jos Ren kuolee, se selittäisi paremmin, miksi Reiran kanssa ollutta poikaa kutsutaan Reniksi. Eihän kukaan antaisi lapsensa nimeksi elävän kaverinsa nimeä. Mutta kenen tuo Ren on? Ei kai Renin ja Reiran? Apuva!

Tänään ilmestyy muistaakseni seuraava chapter, joten jännitys tiivistyy...!
tallennettu
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #2 : 27.09.08 klo 01:22 »

Chapter 77:ssa Ren ajaa kolarin viimeisessä kuvassa, joten kuoleekohan hän siinä? Jos Ren kuolee, se selittäisi paremmin, miksi Reiran kanssa ollutta poikaa kutsutaan Reniksi. Eihän kukaan antaisi lapsensa nimeksi elävän kaverinsa nimeä. Mutta kenen tuo Ren on? Ei kai Renin ja Reiran? Apuva!

Lisää nurisijoita! Meitähän on poikkeuksellisen paljon.

Mutta, seiskaseiskaan liittyen..   On spekuloitu, että Ren olisikin se lapsi jota Hachi odottaa, sekä luultavasti myös Nobun lapsi(viitaten lukuun jossa Naoki toteaa pojan olevan kuin olevankin luonteeltaan kuin Takumi) ja  saman teorian mukaan Satsuki syntyisikin myöhemmin. Ja Ren vaipuisi koomaan kolarin jälkeen tai kuolisi, joten Hachi ei keksi muuta "kukkanimeä" kuin Renin(ja jos Ren kuolee, niin kunnioituksesta) - kun lapsi yllätys yllätys onkin poika. 

Sillä yhdessähän chapterissa Hachikolta kysytään, että mikä nimi sitten kun jos lapsi onkin poika. Ja Hachi ei onnistu keksimään muuta kuin Renin. 

Mutta ainakin viimeisimpään lukuun katsoen, näyttäisi pahasti siltä että Ren kuolee.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #3 : 27.09.08 klo 11:00 »

Hui kauheus, kun tuli niin paljon spekulaatiota, että meinaa sydän jättää lyöntejä välistä. Jos Ren tosiaan kuolisi, selittäisi se myös Nana O:n katoamisen (tulevaisuuden flash backeissähän muut etsivät tietoja Nanasta ja hänen olinpaikastaan). Hämmentää tosin nyt vähän liikaa se, että miksi lapsi-Ren olisi Reiran kanssa, jos lapsi on Hachin.

Nyyhkis, olisi niin surullista, jos Hachin odottama lapsi olisikin Nobun, mutta Hachi on jo nyt ehtinyt heittää onnensa hukkaan ja kärsii Takumin vaimona...
tallennettu
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #4 : 28.09.08 klo 19:58 »

Hämmentää tosin nyt vähän liikaa se, että miksi lapsi-Ren olisi Reiran kanssa, jos lapsi on Hachin.

Samaa mietin itsekin, hassua sinänsä. Ja hämmentävän voin allekirjoittaa myös.

Mutta sekin on selitetty teorialla, että Takumi lähti Lontooseen etsimään Nana O:ta, syy tuntematon. Luultavasti lepyyttääkseen Hachikoa, kun jotain heidän väleilleen on (niinsanotusti Junkon rivien välistä luettuna) käynyt. Ja samaa jatkaen, Reira voisi olla joko lapsenvahti, taikka ihan yksinkertaisesti lapsi-Renin ystävätär.

Mutta se kyllä olisi surullista, jos Ren olisikin Nobun lapsi ja Hachi olisikin ollut "turhaa" Takumin kanssa. Ja vielä surullisemmaksi asian tekee se, miten Nobu kyseli Renistä.  Vaikka Takumi lupasikin Hachikolle huolehtia lapsesta, oli hänen tai ei..
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #5 : 30.09.08 klo 07:51 »

Aloin lukemaan miltein yhdeltä istumalta tätä ja nyt ... Oli pakko tulla avautumaan tänne.
Souji paskiainen! Tuntuu ihan hirveen pahalta lukea/katsoa mitä se tekee.
Jotenkin tunteet nousee pintaan kun tulee mieleen omakohtaisia kokemuksia menneestä suhteesta. >_<
AAaaa suututtaa vaikka tuo on vain sarjakuva. Miksi sen pitää mennä näin.

Niin, itse sarjastakin voisi sanoa jotain: Ensimmäistä kertaa luin tuota eilen ja muutama ensimmäinen sivu sisälsi liikaa tekstiä väsyneelle mielelle joten otin tässä vuorokauden sisällä uusiksi. Yllättävän mukaansa tempaava loppujen lopuksi. Tyttömäinen Nana tuo mieleen oma käytös välillä (lähinnä äänekäs piirre) mutta silti on kyllä söpö. Rokkari Nana on yksinkertaisesti cool ja heidän ensimmäinen tapaaminen oli mielenkiintoista luettavaa.

Itketti tuo ikävä kohtaaminen missä Nanalle paljastui totuus Sachikosta... Kauheen ikävää :<

//edit: voi olin tän viestin kirjoitusvaiheessa tosi kaukana tän hetken tapahtumista :D
« Viimeksi muokattu: 19.11.08 klo 01:53 kirjoittanut Kasumi » tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #6 : 01.10.08 klo 21:22 »

Onpas noloa. Chapter 78 pisti ihan ison ihmisenkin pillittämään. Repesin ihan totaalisesti siinä vaiheessa, kun Takumi huutaa puhelimeen, että Ren on kuollut. Jouduin läppärin työntämään syrjempää, ettei tule vesivahinkoja...

Olihan tämä odotettavissa, mutta silti se jotenkin järkyttää mielettömästi. En edes halua lukea seuraavaa lukua... Se tulee olemaan niin surullinen, että sydäntä puristaa. Ei oikeasti, miten Nana O. kestää tuon uutisen... No, ainakin voin lohduttautua sillä, että hän ei tee itsemurhaa, mitä tarjosin kummankin tytön kohtaloksi jo heti kahden ensimmäisen pokkarin jälkeen.

Souji paskiainen! Tuntuu ihan hirveen pahalta lukea/katsoa mitä se tekee.
Jotenkin tunteet nousee pintaan kun tulee mieleen omakohtaisia kokemuksia menneestä suhteesta. >_<
AAaaa suututtaa vaikka tuo on vain sarjakuva. Miksi sen pitää mennä näin.
Itsekin innostuin lukemaan kolme ensimmäistä pokkaria uudestaan tällä viikolla. Jotenkin tekisi aina mieli puolustella Shojia, vaikka itse hän aikuisena ihmisenä pettää. Mutku mutku... Hachi ajoi Shojia koko ajan siihen suuntaan. Tilanne tuntuu niin mahdolliselta, että vaikea kuvitella, mitä itse tekisi samassa paikassa. Kun nyt luin pitkästä aikaa uudestaan ensimmäisiä lukuja, muistin taas sen, että tuskin Hachikaan oli Shojin kanssa niin tosissaan kuin esimerkiksi Asanon (uskon, että Hachi on ensirakkauden huumassa siinä suhteessa enemmän tosissaan kuin ihminen vain voi olla) tai nykyään Takumin kanssa. Hachihan katseli Shojin kanssa seurustellessaan koko ajan muita poikia ja kas, kun ei ehtinyt itse pettämään ensin.
tallennettu
Silvia
kupoliitti

Viestejä: 242


Profiili
« Vastaus #7 : 03.10.08 klo 17:10 »

Häiritsee ihan hirveesti se että Ren kuoli. Ei sen olisi pitänyt kuolla! Tämä on varsin väärin. Miten Nana kestääkään tämän...Ei sillä saa olla mitään muuta poikaystävää kuin Ren! Miten ihmeessä muutenkaan ne saavat kerrottua asiasta Nanalle...Argh, jotenkin taas tuntuu että aloin uudelleen kiinnostua hyvinkin paljon tästä sarjasta.
tallennettu
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #8 : 03.10.08 klo 22:15 »

Häiritsee ihan hirveesti se että Ren kuoli. Ei sen olisi pitänyt kuolla! Tämä on varsin väärin. Miten Nana kestääkään tämän...Ei sillä saa olla mitään muuta poikaystävää kuin Ren!

Sama tunne täälläkin. Nana parka, en edes halua nähdä hänen reaktiotaan. Hachiko parka, Trapnest parka, BLAST parka..  Voin rehellisesti myöntää pillittäneeni ties kuinka kauan myönnettyäni Renin kuolleen.
Ja pahinta on se, että me jo tiedämme kuinka Nana O tulee reagoimaan tapaukseen kuollut poikaystäväaviomies.  Ugh, herättää tunteen siitä, että ei sen näin pitänyt mennä.

Mutta toisaalta, entäs jos Ren "kuolikin"? Aivovaurio tai jotain muuta yhtä kamalaa? Toiveajattelu on sitä mitä on, mutta toisaalta tässä sarjassa ei taida enään mikään olla varmaa.
tallennettu
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #9 : 19.11.08 klo 01:51 »

Jahas, nyt sain luettua viimeiset ilmestyneet chapterit ja se järkyttävä asia mistä täälläkin on jo mainittu (mikä valitettavasti spoilasi minuakin) onkin juuri noiden uusimpien chaptereiden juttuja...

Spoileri (vie kursori päälle näytääksesi)

Taidan pukeutua suruvaatetukseen tän asian takia. *vitsi*
Mutta tosiasiassa en voinut olla tirauttamatta kyyneliä Renin takia, vaikka aikasemmin jo tätä sarjaa lukiessa olen itkenyt kunnolla mutta sillon se taisi liittyä vain ihmissuhteisiin...
Nana on kyllä vaikuttavin sarjakuva mitä olen lukenut, Berserkin jälkeen, mutta vain paljon realistisempi.
Spoileri (vie kursori päälle näytääksesi)
Ihana sarja, vaikken ole mikään kovan luokan fanityttökään. Millonkohan Suomijulkaisu pääsee tuonne asti, ja millonkohan nuo uusimmat julkaistut chapterit, ja Renin juttu on julkaistu Japanissa? Kun sarjakuvan tapahtumahetki on 2002.

Hämmentää tosin nyt vähän liikaa se, että miksi lapsi-Ren olisi Reiran kanssa, jos lapsi on Hachin.

Samaa mietin itsekin, hassua sinänsä. Ja hämmentävän voin allekirjoittaa myös.

Mutta sekin on selitetty teorialla, että Takumi lähti Lontooseen etsimään Nana O:ta, syy tuntematon. Luultavasti lepyyttääkseen Hachikoa, kun jotain heidän väleilleen on (niinsanotusti Junkon rivien välistä luettuna) käynyt. Ja samaa jatkaen, Reira voisi olla joko lapsenvahti, taikka ihan yksinkertaisesti lapsi-Renin ystävätär.

Mutta se kyllä olisi surullista, jos Ren olisikin Nobun lapsi ja Hachi olisikin ollut "turhaa" Takumin kanssa. Ja vielä surullisemmaksi asian tekee se, miten Nobu kyseli Renistä.  Vaikka Takumi lupasikin Hachikolle huolehtia lapsesta, oli hänen tai ei..
Täääh? Eikö Satsuki olekaan se, joka on juuri nyt Hachin mahassa? Ajattelin että Ren-lapsi olisi Reiran ja Takumin alkuun painama. Renin tärkeydestä Reirallekin, se olisi ristitty saman nimiseksi? Itse siis käsitin, että se pikku-Ren (näin väärinkäsityksien välttämiseksi) ei ainakaan ole Hachin lapsi vaan todennäköisesti vaikkapa Reiran.
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Sanun
kupoliitti

Viestejä: 94


│◄◄ [►] ►►│


Profiili
« Vastaus #10 : 02.12.08 klo 21:04 »

Oma käsitykseni tuosta lapsihössökästä on se, että molemmat ovat Hachin lapsia. Viimeisimmässä chapterissa Satsuki puhuu siitä miksi veli on isin luona ja miksi Satsuki on äidin luona . En osaa sanoa kumpi syntyi ensin, entä jos ne olivatkin kaksoset? :--D Tosin aiemmissa futureflasbackeissa ei ole ollut mitään mainintaa pikku-Renistä, joten olettaisin Satsukin syntyneen ensin....Niistä spekulaatioista en sitten tiedä.
tallennettu

You may just start a chain reaction☮
Kasumi
karismaattinen
kupomuumio

Viestejä: 572Profiili WWW
« Vastaus #11 : 02.12.08 klo 21:38 »

Oma käsitykseni tuosta lapsihössökästä on se, että molemmat ovat Hachin lapsia. Viimeisimmässä chapterissa Satsuki puhuu siitä miksi veli on isin luona ja miksi Satsuki on äidin luona . En osaa sanoa kumpi syntyi ensin, entä jos ne olivatkin kaksoset? :--D Tosin aiemmissa futureflasbackeissa ei ole ollut mitään mainintaa pikku-Renistä, joten olettaisin Satsukin syntyneen ensin....Niistä spekulaatioista en sitten tiedä.
Olen kyllä ihan varma että se on Reiran lapsi. Onhan se Satsukin veli, jos kerta Takumi on isä. Jotenkin semmonen vainu että siksi Hachin ilme meni surkeaksi kun Satsuki puhuu veljestään. 'cmon, miksi se muuten hengaisi Reiran ja Takumin kanssa :D Ovathan Reira ja Takumi jo tehneet "sen" lähes äskettäin tarinassa ennen Renin kuolemaa joten miksi ei olisi? Satsukilla ja lapsi-Renillä on vain kuukausia ikäeroa periaatteessa. Reira välitti Renistä niin paljon että risti lapsen myös Reniksi.
Kunhan heittelen omia aavistuksiani. Vahvistusta odotellessa :F
tallennettu

Modern Life Is Rubbish
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #12 : 02.12.08 klo 22:04 »

Minä taas rohkenen väittää, että viimeisimpään lukuun katsottuna Ren voisi hyvin olla jopa Nobun lapsi, huomioonottaen Hachikon ns. syyllisyyden tunteen ja sen saman "Oh, mutta sehän on kuin isänsä!"-lausahduksen jonka Naoki kohdisti Takumia kohtaan. Hachikon ja Takumin, Hachikon ja Shin-chanin, Reiran ja Takumin, vaiko Hachin ja Nobun lovechild?
Loppupeleissähän tosiaan on vaikea arvioida, että onko lapsi Ren vai Satsuki.

Ja villinä heittona esimerkiksi Satsukikin voisi olla vaikkapa  Nana O:n lapsi, tosin Hachikon selkeät luonteenpiirteet ja suhteellisen selkeä muistutus ulkonäöllisesti tukevat "Hachikon ja Takumin lapsi"-teoriaa.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #13 : 03.12.08 klo 16:04 »

Kieltämättä häiritsee, miksi Hachi on kuin maansa myynyt, kun Satsuki sanoo veljensä olevan Takumin kanssa, ja miten Hachi olisi voinut "luopua" lapsestaan antamalla hänet Takumin hoiviin... Itse tulin nyt kuitenkin suhteellisen varmaksi siitä, että Ren on Hachin ja Takumin. Yazawa ainakin yrittää ihan selkeästi saada lukijan niin ajattelemaan heittelemällä "meidän neljän perhe taas yhdessä" -ajatuksia. Selailin hiukan chaptereita ja chapter 42 kaikkien taas kokoontuessa huone 707:ään katsomaan ilotulituksia, puhutaan, että Renkin on tulossa (vaikka siinä vaiheessa lukija luonnollisesti luuli, että puhutaan Trapnestin Renistä), mutta Takumista tai Reirasta ei sanota sanaakaan. Nyt pitäisi vielä jostain kaivaa se chapter esiin, missä Hachi ja Satsuki puhuvat puhelimessa Takumin kanssa, jotta näkisi onkos siinä ollut mitään puhetta Renistä tai muita vihjeitä... Muistaako kukaan missä vaiheessa se kohtaus sattui?

Mutta miksi Nobun mukaan Ren kokisi vaikeaksi toteuttaa Satsukin toiveen perheestä koossa? Olisiko Renillä ja Hachilla mennyt välit jossain vaiheessa ja sen vuoksi Ren onkin Takumilla?
tallennettu
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #14 : 15.12.08 klo 21:21 »

Nyt pitäisi vielä jostain kaivaa se chapter esiin, missä Hachi ja Satsuki puhuvat puhelimessa Takumin kanssa, jotta näkisi onkos siinä ollut mitään puhetta Renistä tai muita vihjeitä... Muistaako kukaan missä vaiheessa se kohtaus sattui?

Ah, jos oikein muistan, niin  Satsukin ensi-esiintyminen on chapterissa 42. Kun taas chapterissa 57 on loppupätkä jossa Hachikon tullessa kotiin Satsukilla on kerrottavanaan "mahtava salaisuus" jonka tosin Takumi pilaa(Satsukin harmiksi) astumalla esiin. Johon Hachiko vastaa hymyilemällä ja katsomalla Takumia ja Satsukia. Mutta, täytyykin oikeastaan etsiä tuo kyseinen kohta josta mainitsit, jostain chapterista esiin. (Eli sen on pakko olla jokin 42-? välillä?)

Tai ainakin niin epäilisin.
tallennettu
Saya
foorumisti

Viestejä: 228Profiili
« Vastaus #15 : 05.01.09 klo 23:27 »

Chapter 80 luettu.

Alkaa tuntua jo siltä, että näiden aikojen ja tunnelmien yli voisi hypätä. Ei pelkästään siksi, että tätä on tuskallista ja masentavaa lukea, mutta Nana alkaa käydä myös yksitoikkoiseksi, kun juoni ei etene ollenkaan.

Shin-chan on aika cool, kun se käyttäytyy Reiraa kohtaan niin aikuismaisesti. Kunnes raukka tajuaa itse olevansa se lapsi... Takumin ymmärtäessä Renin kuoleman lopullisuuden on liikuttava kohta myös. Kävi niiiiin sääliksi Takumia. Pelottaa, kun Nana o. ei ole vielä sanonut mitään.... Mutta mitä pitää sisällään Renin lahja?

Viimeisistä sanoista käy ilmi aika selvästi, että Nana O. katoaa pian Renin kuoleman jälkeen, joten loppu on lie lähellä (tämä lause on kuultu ennenkin...). Eihän sarjaa ole intoa pitkälle jatkaa ilman toista Nanaa, ellei käy niin hassusti, että seurataan kummankin Nanan erillistä elämää. Veikkaan, että tuloillaan on vielä Nanan katoaminen ja hieman muiden tunnelmia siitä sekä viimeiset chapterit "nykyhetkestä".
« Viimeksi muokattu: 10.01.09 klo 17:02 kirjoittanut Saya » tallennettu
Kaori-chan
Vieras
« Vastaus #16 : 29.05.09 klo 20:01 »

Chapter 84 luettu, mietitty, selattu ja lopulta kummasteltu, plus muut välistä jääneet.

Oma mielipiteeni on se, että tarina junnaa tällä hetkellä aika pahasti paikoillaan, tai oikeastaan juuri 84, joka osoittautuu lähinnä hupsutteluksi, vaikkapa uusin luku tosin aloittaa jo selvittämään sitä tapahtumaketjua joka saattoi Nana O:n tekemään sen, mitä emme vielä tiedä. Rehellisesti sanottuna viimeisten synkempien chapterien jälkeen kasineljä oli kylläkin ehkä rennompaa luettavaa, mutta toisaalta pettymys. Ja pistää miettimään myös, että montakohan väliintungettua chapteria vielä tulee. Vaikka toisaalta yhden luvun perusteella ei kannata vielä synkistyä.

Rehellisesti sanottuna oli oli kyllä synkkää luettavaa nämä hautajaischaput, eikä yksitoikkoisuudesta puhuta, erhm. Mielummin haluaisin jo päästä ns. nykyhetkeen, tai sitten edes vähän pidemmmälle juonessa.

Arvauksia siitä, että montako lukua vielä joudumme odottamaan? (Sitä "jotain".)
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.034 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste