sisällön alkuun
19.11.2017 16.19 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Salapoliisi Conan (manga)  (Luettu 8180 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« : 08.09.08 klo 19:53 »

Tämä ketju on Kupolin kolmannen viikon teoksen, Salapoliisi Conan -mangan arvostelemista varten. Voit lukea mangan esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Salapoliisi Conan (manga)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
Hectigo
poliittinen
vastuuhenkilö

Viestejä: 179Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #1 : 08.09.08 klo 20:07 »

Conan on hyvä, Conan on huono.

Conanista löytyy näpsäkkää piirtojälkeä, mukaansatempaavia dekkaritarinoita ja sarja on onnistunut hyvin myös suomennettuna versiona. Homma kuitenkin vesittyy aika pahasti, kun pääjuoni jumittaa kymmenen kirjan verran täsmälleen samassa asetelmassa. Japanissa pokkareita lienee tullut jo kuutisenkymmentä, ja epäilen, että vaikka nappaisin niistä viimeisimmän luettavakseni, niin en olisi pudonnut kovinkaan paljon kärryiltä juonesta. Jos pituus olisi leikattu kymmenesosaan jatkuvan pidennyksen sijaan, niin Conanissa olisi ollut ainesta varsinaiseksi mestariteokseksi. Nyt se joutuu kamppailemaan säilyttääkseen edes antamani kolme tähteä - olettaen, että tekijöillä ylipäätään on hajua minkäänlaisesta loppuratkaisusta.
tallennettu
elina
kärtty
kupomuumio

Viestejä: 82


DERP


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #2 : 08.09.08 klo 20:45 »

Mmmjoo onhan Conan "ihan jees" mutta pääjuoni yskii kuin navetallinen flunssaisia lehmiä. Se, että Ran ja Kogoro YHÄ uskovat ettei Shinichi ole Conan, on kyllä melkein Nobelin arvoinen ihmeasia. Lisäksi pidän enemmän ihmisiin ja motiiveihin painottuvista salapoliisistooreista - Conanissa kehitellään sivutolkulla monimutkaista tappotapaa ja lopuksi itketään ehkä yhden puhekuplan verran motiivia. Päähahmojet designit on aika samankaltaisia, verratkaa vaikka Heijiä, Shinichiä ja Kaito Kidiä jos ette usko.

Plussaa aihepiiristä ja hyvistä mysteereistä, jotka nostavat sarjan huonoudesta hyvään keskikastiin. On se ainakin viihdyttävä, jossei mitään muuta, ja niinhän se pitääkin olla.
tallennettu

Puoliksi nainen, puoliksi hylje
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #3 : 09.09.08 klo 10:53 »

Kuten edellä on jo mainittu muutaman kerran, ei Conanissa ole muuta vikaa, kuin juonen juna, jonka raiteet kiertävät kehää. Jokainen tapaus toistaa samaa kaavaa lähes täydellisesti, vaikkakin poikkeuksia löytyy.

Kyllä tämä suosionsa on ansainnut, mutta toivottavasti punainen lanka revittäisiin loppuun mahdollisimman nopeasti, ettei kävisi kuin Narutolle.
tallennettu

Xinadra
Höpönaatti
ylläpitäjä

Viestejä: 266


*TIRSK*


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #4 : 09.09.08 klo 11:27 »

ettei kävisi kuin Narutolle.
Ei nyt sentään. Narutossa juoni kulkee kyllä koko ajan, mutta vain typerästi. O_O

Conanissa tosiaan juoni etenee hyvin hyvin hitaasti. Uskoisin itse sen johtuvan siitä, että Aoyama on mahdoton ideasampo ja haluaa toteuttaa kaikki päähänsä juolahtamat tapaukset, joiden aikana perusjuoni on tietenkin aikalailla mahdoton saada kehittymään. Tämä johtaa eittämättä valitettavasti siihen että juoni etenee etanan vauhdilla. Pidän sarjasta. Pidän ihan todella, mutta se on täynnä aukkoja. Juoni etenee hitaasti, vuodenajat vaihtelevat kummaa tahtia vuoden kuluessa ja hahmokehitys on minimi. Lisäksi kaikki "tärkeät" hahmot näyttävät samalta, vaikka mangakalla kyllä olisi kykyjä piirtää heistä erilaisiakin.
Kuitenkin luen sitä ja jatkankin lukemista. Se on viihdyttävä sarja, ja uskon että loppukin koittaa... joskus. Minusta kyseessä on kuitenkin lukemisen arvoinen, hyvä manga. Antaisin 3,5 vaan en voi jotenka pyöristelen.
« Viimeksi muokattu: 09.09.08 klo 14:30 kirjoittanut Xinadra » tallennettu

Roses are red.
Wololoo!
Roses are blue.
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #5 : 09.09.08 klo 14:55 »

Conanin salapoliisitarinat ovat erinomaista luettavaa ja jos osaa keskittyä yksittäisiin tapahtumiin ja unohtaa kokonaan pääjuonen, jaksaa tätä sarjaa seurata pitkään. Itse luin Conania parinkymmenen osan verran, ennnen kuin salapoliisikertomukset alkoivat maistua puulta.

Jos yksittäisiä salapoliisikertomuksia ei jaksa lukea, vaan tahtoo seurata sen ison juonen kehittymistä, ei Conania kannata kokeilla. Kuten tässä on jo aiemmin todettu, juoni ja hahmokehitys etenevät olemattomasti ja etenkin hahmokehitys ottaa takapakkia useaan otteeseen. Myöskään tapahtumat eivät etene loogisesti, vaan kun tahdotaan kertoa lentokoneessa tapahtuva murhamysteeri, silloin kerrotaan lentokoneessa tapahtuva murhamysteeri, vaikka hahmot eivät lopulta minnekään menisikään.

Tämä on tavallaan hyvä asia, sillä rehellisesti sanoen ainakaan minua ei kiinnostanut se varsinainen pääjuoni. Ne salapoliisikertomukset ovat se tärkein asia ja kun ne pysyvät mielenkiintoisina alusta loppuun asti eikä laatu heilahtele alaspäin, mikäpä niitä on lukiessa. Ainakin tätä sarjaa uskaltaa ryhtyä lukemaan uudestaan, vaikka joku osa olisi jäänyt välistäkin. Ainoa mitä tässä pitkän tarinan aikana jää ihmettelemään on se, miksei Conan tässä ajassa ole jo kasvanut aikuiseksi ja miksi ihmeessä 10-vuotias lapsi pääsee niin helposti penkomaan murhapaikkoja ja ruumiita.

Myös Conanin käännös toimii, vaikka itseäni ärsyttää, kun niitä ääniefektejä ei käännetä kuvien viereen. Kai siinä säästää rahaa, mutta olisi se kiva, jos suomennos tehtäisiin "kokonaan".

Lyhyesti sanoen Conania ei ole edes tarkoitettu jatkuvasti juonta eteenpäin kertovaksi tarinaksi, vaan sen pääpaino on aina ollut ja varmasti tulee olemaan ne lyhyet salapoliisitarinat. Jos tätä ei sulata, ei Conan hirveän paljoa tarjoa.
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Caranraug
foorumisti

Viestejä: 90Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #6 : 09.09.08 klo 21:28 »

Salapoliisi Conan on mielestäni todella hyvä sarja jos pitää salapoliisiaiheisista kirjoista. Nerokkaat ratkaisut keksitään aina pulmaan kuin pulmaan, vaikka taustatarina lapseksi muuttuneesta lukiolaisesta onkin heikko.

*NELJÄ TÄHTEÄ* ^^

Veh editoi otsikon ikonin vastaamaan neljää tähteä

//Kiitos, Veh! :)
« Viimeksi muokattu: 07.11.08 klo 00:01 kirjoittanut Sayuri » tallennettu

ˎ͓͜٨͓ˏ Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

http://sayuri-zumi.deviantart.com
かずみ さゆり
neji
himono-onna
vastuuhenkilö

Viestejä: 267Profiili
Arvosana:

« Vastaus #7 : 10.09.08 klo 17:20 »

Luin tätä joskus melko paljonkin ja olihan se viihdyttävä, aluksi. Sitten alkoi tuntua, että tapaukset on vähän toistoa ja lopetin lukemisen.

Henkilöistä pidin ja ideasta, että Shinichi on muuttunut pieneksi lapseksi. Sen haluasin lukea kun muut saavat selville, että Conan onkin Shinichi. =)

Vähän vaihtelua juoneen niin tämä voisi olla parempikin...
tallennettu
Eiri
kupoliitti

Viestejä: 51


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #8 : 12.09.08 klo 19:49 »

Sen vähän pohjalta mitä olen Conania lukenut...

Mukavaa viihdettähän tämä on, kuten olla pitääkin. Ja se on hyvä. Tosin liian kanssa alkaa tylsistyttää.
Dekkarijuonet ovat hyvin keksittyjä, ratkaisut ovat järkeenkäypiä ja nokkelia. Tosin perusjuoni salapoliisintyön takana on yhdellä sanalla kuvattuna puiseva. (Ja etenee vielä kaiken lisäksi erittäin hitaasti.) Tokihan on helpointa selittää kaikki jonkin myrkyn piikkiin, mutta... hm, niin, kumma kyllä, todella käytetty idea.

Conan on sarja jota ainakaan itse en jaksaisi seurata loppuun saakka. Sarjahan on sitä varten, että se luetaan loppuun, että lukijaa kiinnostaa miten hahmoille loppujen lopuksi käy, eikös? Tämän sarjan kohdalla... ei.
tallennettu

You were born unique. Don't die a copy.
Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #9 : 05.11.08 klo 15:07 »

Meitantei Conan on sarja joka ei vaan osannut loppua tarpeeksi ajoissa. Mikäli Goushou olisi tiivistänyt tarinansa ja päättänyt viimeistään tankossa #40, olisi tämä ehdottomia klassikkoja, mutta ei. Pääjuoni on kyllä huikaiseva, mutta siitä ei yksinkertaisesti jaksa enää välittää, kun se etenee hitaammin kuin mummo pakkasessa kovaan vastatuuleen. Olin jokin aika sitten erittäin kova Conan-fani, mutta sitten tajusin ettei C ole loppujen lopuksi keskikastia kummempi. Mysteerifriikkinäkin olen tätä mieltä - liika on liikaa. Ja pienenä bonuksena ottaa vielä päähän että Conan on vienyt kaiken huomion Kindaichi Shounen no Jikenbolta, mikä ei ole ollenkaan huono sarja se. :(
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.025 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste