sisällön alkuun
20.11.2017 11.18 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Viikon teos: Gurren Lagann (anime)  (Luettu 5765 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« : 31.08.08 klo 21:27 »

Tämä ketju on Kupolin toisen viikon teoksen, Gurren Lagann -animen arvostelemista varten. Voit lukea animen esittelyn ja lisää tietoa Kupolin teossivulta: Gurren Lagann (anime)

Perässä yleistä tietoa arvostelulaudan käytöstä.Kaikkien tähän ketjuun kirjoitettujen arvostelujen arvosanojen keskiarvosta muodostuu viikon teoksen arvosana, joka näkyy teossivulla. Voit antaa arvostelusi valitsemalla viestisi ikoniksi tähtimerkin yhdestä viiteen tähteen. Asteikko menee seuraavasti:

- kelvoton, pysy kaukana tästä
- huono, en suosittele
- keskinkertainen
- hyvä, kannattaa tutustua
- yksi parhaista, suosittelen varauksetta

Arvostelusi ei tarvitse olla pitkä, jo muutama sata sanaa riittää. Muista kuitenkin kirjoittaa ymmärrettävä teksti ja perustella arvosanasi. Tarkoituksena ei ole pelkästään antaa tähtimuotoista mielipidettä teoksesta, vaan myös kertoa, että haluat antaa juuri tällaisen arvosanan.

Ylläpito puuttuu mahdollisiin huijausyrityksiin. Useamman arvostelun lähettäminen samalta käyttäjältä ei vaikuta arvosanaan.

Voit myös kommentoida tässä ketjussa muiden arvosteluja. Älä tällöin valitse mitään tähtiarvoa viestillesi, jotta sitä ei lasketa mukaan arvosanaan.
tallennettu
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #1 : 31.08.08 klo 21:59 »

Gurren Lagann on kovinta, ylivedetyintä ja itsetietoisinta shounen-äksöniä miesmuistiin.

Sarja alkaa, kun kohtaamme ensimmäistä kertaa nuoren pojan nimeltä Simon. Simon on (kirjaimellisesti) maanalaisessa pienessä yhteiskunnassa elävä nöyrä ja hiljainen tunnelinkaivaja, jonka parhaalla kaverilla, isovelihahmo Kaminalla, on suuria unelmia. Tämä nimittäin tahtoo lähteä kaikista laeista ja vastalauseista huolimatta maanalaisesta yhteiskunnasta kohti pintaa ja suuria seikkailuja, eikä mikään saa tätä järkähtämätöntä ja itseluottamuksessaan kaikkivoipaa mr. coolia luopumaan unelmistaan.
Kohti pintaa käykin sankarikaksikkomme tie, mutta kuten arvata saattaa, on luvassa monta mutkaa ja yllätystä ennen kuin Kaminan unelma taivaiden läpäisystä alkaa konkretisoitua.

Vaikka muutaman ensimmäisen jakson perusteella ei mitään mullistavaa olekaan luvassa, kasvaa seikkailusta EEPPINEN (capseilla kirjoitettuna) jo ensimmäisen kolmanneksen aikana. Kaiken lisäksi meno vain hurjenee loppua kohti, jolloin mennäänkin jo valovuosien mitalla yli järjen ja uskottavuuden.

Gurrenin paras puoli onkin itsetietoisuus. Meno on samaan aikaan äärimmäisen eeppistä ja sopivan kieli poskessa tehtyä. Tekijät ovat selvästi ottaneet asenteen, että nyt mennään kovaa ja korkealta niin, että paukkuu. Seurauksena onkin draamaa, toimintaa ja itsetietoisen huonoa huumoria, mutta koska cocktailin tekijöillä on ollut sekä aitoa visiota että budjettia, on lopputuloksena toimintaseikkailujen aatelia.

Soveltuu parhaiten katsottavaksi kaveriporukassa, jota kiinnostaa överiksi vedetyn, eeppisen mechamätön ja itseironisen huumorin yhdistelmä. Yksin katsottuna ei tästä saa läheskään yhtä paljon irti - ainakaan itse tuskin olisin sarjalle lämmennyt, ellei ympärillä olisi ollut porukkaa, jonka kanssa kommentoida tapahtumia reaaliajassa.

Subjektiivien katsomiskokemus silti tällä kertaa viiden tähden arvoinen. Teroittakaa poranne ja nauttikaa.
tallennettu
JeBaZ
mallasvastaava
shabranigdo

Viestejä: 616


Kill them mr. B!


Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #2 : 02.09.08 klo 10:50 »

Gurren Lagann ei todellakaan ensinäkemällä vaikuttanut normaalista poikkeavalta shonen sarjalta, mutta mitä pidemmälle juoni eteni, sitä enemmän siitä pidin.

Tämä sarja löi niin yli kliseillä ja fanseevisullaan, että se oli jo hyvin tehty. Eeppiset lopputaistelut olivat sarjan parasta antia lopun lisäksi. Myös animaatio oli hyvää jäljeltään, joka ei sinänsä ole ihme, kun katsoo tekijäkaartia.

Täydellinen sarja ei suinkaan ollut, mutta reilusti keskitasoa parempi.
tallennettu

Tsubasa
foorumisti

Viestejä: 88Profiili
Arvosana:

« Vastaus #3 : 05.09.08 klo 13:03 »

Kannanpa mielipiteeni kekoon. En viitsi spämmiä ketjua täyteen, joten perustelut löytyvät täältä.
tallennettu

Calzu
Epäkuollut
ameeba

Viestejä: 173


Dirty Limey!


Profiili
Arvosana:

« Vastaus #4 : 05.09.08 klo 20:06 »

Erinomainen sarja. Ensimmäisen puolikkaan aikana olin kokoajan liekeissä. Toinen puolikas jätti vähän toivomisen varaa, mutta oli varsin kelvollinen silti. Erittäin otoko tekele. Älä luota ittees, luota minuun joka luottaa sinuun!
tallennettu

Elävien maailma on pelottava paikka.
Tusken
foorumisti

Viestejä: 134Profiili WWW
Arvosana:

« Vastaus #5 : 08.09.08 klo 17:04 »

Itsekin Gurrenista pidin kovasti. Sarjassa on asennetta ja kukapa ei pitäisi siitä, kun sarja lyö heti ensimmäisessä jaksossa överiksi ja sitten jatkaa saman toistamista viimeiseen hetkeen asti. Tunnelma on sarjassa kuitenkin kohdallaan ja vaikka hölmöydet tiedostaisikin, on tässä kuitenkin mukana koko ajan.

Sarja vaatii kuitenkin jo jonkinlaista anime-tuntemusta tai osa vitseistä ja fiilistelyistä menee ohi. Itsekin täytyy myöntää, että katsoin pari jaksoa silmiäni tylsistyneenä pyöritellen ja voin uskoa, että jos sarja ei yksinkertaisesti kolahda, on tämä aika tympeää katsottavaa.

Kokonaisuudessaan Gurren Lagann on kuitenkin piristävä kokemus ja jos siitä pitää, sen kestää katsoa useammankin kerran.
tallennettu

Otakuna olemisen ja mielisairauden ero on häilyvä.
Tsunayoshi
Vieras
Arvosana:

« Vastaus #6 : 05.11.08 klo 15:14 »

Tenken Toppa Kura-Lagaa. Kertakaikkista möyhöä ja pikkupoikien viihdettä jota ryyditetään kyllä mahtavalla animaatiolla, mutta kenestäkään ei jaksa välittää. Edes se ei aiheuttanut yhtään mitään tunteita minussa, olin vain että good riddance. Protagonisti Shimon on jonkinlainen köyhän miehen Ikari Shinji-pastissi ja varsinkin Youko ällöttää yli kaiken aivottomana saabisu-kyarana. Se paljon palvottu Kamiinakin on yhtä miehekäs kuin märkä paperipussi. Tarina on ihan jees, mutta henkilöt on raavittu kokoon taideterapian tunnilla puolinukuksissa, mikä syö kaiken ilon.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.019 sekunnissa. 21 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste