sisällön alkuun
22.11.2017 14.35 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Suomalaisten fanien palvelemista jo vuodesta 2002"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: PaintChat!  (Luettu 41931 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ynne
oekakien
kupomuumio

Viestejä: 304Profiili WWW
« : 28.06.08 klo 21:28 »

PaintChat on oekakia muistuttava ohjelma, jossa käyttäjät voivat piirtää kuvia yhdessä samalle piirtoalustalle ja jutella samalla keskenään. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat käyttää PainChattia sekä vapaaseen piirusteluun että ohjattuun toimintaan; esimerkiksi uudet tulokkaat voivat harjoitella oekakiohjelman käyttöä (PaintChat toimii Shi-Painterin tapaan) sekä saada samalla reaaliaikaisesti muilta chattailijoilta kehittävää palautetta. PaintChat on auki joka sunnuntai klo 18-21.

Ja sitten se tärkein, eli MITEN PÄÄSEE PIIRTÄÄN??

Kupolin PaintChathan löytyy osoitteesta http://www.kupoli.net/pchat/. Sivun alareunasta löytyy kuvakkeet, joista valitsemalla chat käyttää Shi-painterista tuttuja tavallisia tai pro-työkaluja. PaintChatin latauduttua ilmestyy ruutu, johon pyydetään syöttämään käyttäjänimi; käytä mieluiten omaa Kupoli-tunnustasi. Ylläpitäjät ja moderaattorit voivat pistää nimensä eteen @-merkin, jos tahtovat erottua, ja voivat erityisellä admin-salasanalla saada joitakin erikoisominaisuuksia käyttöönsä.

Kun olet syöttänyt nimimerkkisi ja painanut Enter-nappia, PaintChat alkaa ladata aikaisempia piirustuksia sekä chat-logia, mikä voi kestää hetken -- ole siis kärsivällinen. Latautuminen on valmis, kun chattiin ilmestyy punainen "Log received succesfully" -teksti. Sen jälkeen voitkin etsiä alueelta itsellesi oman nurkan ja alkaa piirtää.

Koska PaintChatissa leikitään samalla "hiekkalaatikolla" muiden kanssa, on erityisen tärkeää ottaa muut käyttäjät huomioon! On siis kohteliasta varata omalle työlleen vain tietty ala jotta muutkin mahtuvat piirtämään, sillä yhteinen piirtoalue on rajallinen. Muutamia käytökseen liittyviä huomioita ovat:

  • Älä koske muiden piirustuksiin, ellet ole sopinut toisen piirtäjän kanssa yhteistyöstä. Tämä tarkoittaa siis kaikkea toisen kuvan kumittamisesta päälle piirtämiseen.
  • Älä suttaa. Kaikilla on kivempaa, kun työt piirretään riittävän huolellisesti.
  • Älä varaa liian suurta osaa piirtoalueesta itsellesi. Valvojat joutuvat tyhjentämään koko piirroksen kunhan se on täynnä, joten pienemmät kuvat jättävät enemmän tilaa muille tehdä töitään.
  • Ole kohtelias ja huomaavainen muita kohtaan. PaintChat on kaikille avoin eikä siinä voi käyttää aikuiskuva-tagia piilottamaan härskimpää sisältöä, joten rajummat kuvat tulisi tehdä vain siinä tapauksessa, että kaikki läsnäolevat suostuvat siihen.Ainoastaan ylläpitäjät voivat lisätä, poistaa tai nimetä layereitä sekä tyhjentää piirtoalueen. Alun koekäytössä pidetään kolme layeria (suurempi määrä voisi alkaa pahasti hidastella, mutta katsotaan tätä sen mukaan miten PaintChat kestää), jotka on nimetty niiden käyttötarkoituksen mukaan; alimmalle luonnos ja/tai väritys, keskimmäiselle line ja ylin toimii extralayerina, johon esimerkiksi muut käyttäjät voivat "piirtää päälle" parannusehdotuksia toisten töihin (esim. korjata anatomiaa, jos työn alkuperäinen tekijä toivoo siitä palautetta).

PaintChatissa voi chattailla sekä tekstin että kuvien avulla, ja voisi olla hyvä että kukin käyttäjä valitsisi itselleen aina esimerkiksi yhden oman värin, josta kulloinkin tunnistaa hänen piirroksensa sekä käsinkirjoitetut tekstikommentit. Vrt. ylempänä oleva esimerkkikuva PaintChatista; käyttäjä "@ynne" luonnostellee ja kommentoi sinisellä ja "piirusteli" taas vihreällä (tietysti kunnon töissä saa käyttää kaikkia mahdollisia värejä).

Piirtolaudoista poiketen PaintChatista ei voi tallentaa kuvia eikä lähettää niitä laudoille kommentoitaviksi, joten ainoa tapa säästää työ on ottaa siitä Print Screen -napilla kuvankaappaus ja tallentaa se itselleen kuvankäsittelyohjelmassa.

Koska yhteistyöpiirtämisessä on helppo pilata toistenkin kuvat, toivomme, että piirtäjät ovat varovaisia käytöksensä suhteen eivätkä piirrä luvatta toisten ihmisten piirrosten päälle. Mukaan piirtämään pääsee vain kirjautuneena sisälle, ja huono käytös PaintChatissa voi aiheuttaa pysyvän porttikiellon tunnuksellesi tai IP-osoitteellesi!

PaintChatia pyritään valvomaan ylläpidon puolelta, ja tämän vuoksi se ei ole alati auki. Tavallisesti PaintChat on auki joka sunnuntai klo 18-21, mutta tietyissä erityisissä lisätilanteissa se voidaan avata muulloinkin.

Kaikissa polttavissa kysymyksissä voi piipahtaa Oekaki-irkissä, yleensä varsinkin iltaisin on ylläpitäjiä paikalla vastaamassa. Samoin jos koko PaintChatin piirtoalue on täyttynyt tai se hidastelee liian pitkän login takia, voi olla hyvä tulla nykäisemään moderaattoreita hihasta. Pyydämme myös ottamaan huomioon, että PaintChat on vasta testikäytössä, joten odottamattomia toimintahäiriöitä voi ilmetä.

Toivon tähän ketjuun kaikkia mahdollisia PaintChattia koskevia kommentteja, palautetta ja toivomuksia.
« Viimeksi muokattu: 29.06.08 klo 00:55 kirjoittanut xhii » tallennettu

| deeAa | GRAAAAGH!  Varför en banan?
Oekakivastaava | Piirtisvainoaja | MMO-olmi
Maria
kupoliitti

Viestejä: 100Profiili WWW
« Vastaus #1 : 29.06.08 klo 00:22 »

PCHAT ROOLS!
tallennettu

"Tiedän. Vaarallista on myös nousta aamulla sängystä ylös, ylittää katu ja työntää naama tuulettimeen."
Candy
Vieras
« Vastaus #2 : 29.06.08 klo 07:43 »

Kuulostaa kivalta, joten taidanpa tulla sinne. Jos en sitten unohda, tai joku ei ole vallannut konetta siihen aikaan. :)
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili


« Vastaus #3 : 29.06.08 klo 11:38 »

Kupoli laajentaa tästä päivästä alkaen toimintaansa PaintChatilla. Kyseessä on piirtolaudoilta tuttua Shi-Painteria muistuttava ohjelma, jolla kaikki piirtäjät voivat piirtää yhteistä kuvaa ja samaan aikaan myös keskustella keskenään. PaintChatia valvotaan aktiivisesti, ja siksi se on avoinna vain rajoitetun ajan - ainakin aluksi joka sunnuntai klo 18-21.

Tarkempaa tietoa ja ohjeita löytyy PaintChat-ketjustamme.
tallennettu
liquorice
Vieras
« Vastaus #4 : 29.06.08 klo 12:52 »

Juu kävinpä eilen jo siellä :) Mukavaa oli.
tallennettu
jelden
kupoliitti

Viestejä: 214


rahalla saa ja hevosella pääsee


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 29.06.08 klo 14:16 »

Näette minut siellä nörttäilemässä joka sunnuntai. \o/ kupolin paintchatti on perin viihdyttävä keksintö!
// äärh, tältä illalta taitaa jäädä pchatit väliin. Tarvitaan useempi huone.
« Viimeksi muokattu: 29.06.08 klo 18:38 kirjoittanut taishita » tallennettu

se parhaiten nauraa joka koiraa karvoihin katsoo ja joka toiselle kuoppaa kaivaa se villakoirana veräjästä pääsee
Doce
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #6 : 29.06.08 klo 15:32 »

Tosi kivalta kuulostaa. Oishan se tietysti kiva jos se olisi jo aikasemmin auki tai useampana päivänä, mutta eipä voi mitään. Ymmärrän toki, että valvojillakin on elämä. ;)
tallennettu
Kilderoi
peruskäyttäjä

Viestejä: 2


Täällä mä oon ^.~'


Profiili
« Vastaus #7 : 29.06.08 klo 18:29 »

Kävin eilen illalla tuolla, mutta tänään en pääse. Kun klikkaan meneväni sinne, ilmestyy vain lila ruutu ja se pysyy siinä koko ajan. Isoveli asensi windowsin uudestaan äsken. Mikähän nyt kiikastaa/mättää ja miten pääsisin sinne uudestaan? :)

//Hienoa, ei pääse edes jatkamaan kuvia tai piirtämään. Kokeilin päivittää ja F5 mut eipä oikein auttanu. Se on varmaan tämän piirtelyn loppu -.-
« Viimeksi muokattu: 30.06.08 klo 12:12 kirjoittanut Kilderoi » tallennettu

~Minä niin kuin tanssija nuorallani kuljen, silmät pelkoni eessä suljen...~ Indica - Nuorallatanssija
neji
himono-onna
vastuuhenkilö

Viestejä: 267Profiili
« Vastaus #8 : 29.06.08 klo 20:14 »

Mäkään en pääse.
Annoin latautua vaikka kuinka kauan ja vaikutti, että pääsin sisään, mutta kun yritti piirtää niin mitään ei tullut :< ja vaikutti että koko systeemi lagasi vaan ja mikään ei tapahtunu reaaliajassa.
tallennettu
Micchi
foorumisti

Viestejä: 77Profiili WWW
« Vastaus #9 : 29.06.08 klo 20:19 »

Minäkään en pääse. :< Eilen pääsin ja olin tänäänkin puoli tuntia, mutta sitten kun kirjauduin pois sieltä ja kun tulin takaisin en enään päässyt. Jumittunu 20% tuo lataus. :<<
tallennettu

Nice bananas!
Vigly
Kalaisa
oekakivalvoja

Viestejä: 458


HAAHAA


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 29.06.08 klo 21:16 »

Mä painoin F5 (päivitin) nii rupes toimimaan : )
tallennettu
Sekoleptikko
foorumisti

Viestejä: 229


ruts


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 29.06.08 klo 21:29 »

Mä painoin F5 (päivitin) nii rupes toimimaan : )

Itse tein näin kaiketi kymmenisen kertaa, aina kun jumitti. Alkuun toimi nätisti, ja tekstichattailun kanssa ei tullut minkäänlaista ongelmaa, mutta kun painoin miinusta nähdäkseni koko kuvan, se jumitti. Sama juttu aina kun yritin piirtää. Ja tämä tapahtui vian tänään, eilen toimi erinomaisesti (jos vajaavaista piirtotaitoani ei lasketa).
tallennettu

Ota minut mukaan sun kanssasi
Junan alle mahtuu kaksinkin
Kädet ratista irti
Ja nyt mennään
PipariC
peruskäyttäjä

Viestejä: 3Profiili
« Vastaus #12 : 30.06.08 klo 17:16 »

Sais olla kyllä koko ajan auki, olis parempi :'p
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #13 : 30.06.08 klo 17:34 »

Sais olla kyllä koko ajan auki, olis parempi :'p

Ei me pystytä valvomaan sitä 24/7, ja valvoja on pakko olla paikalla aina, kun PaintChat on auki. Nyt on kaksi kertaa ollut auki, ja molemmilla kerroilla joku tai jotkut ovat innostuneet pelleilemään layereilla tai sotkemaan muuten vaan. Ei paljoa, mutta kuitenkin sen verran, että valvojia selvästi tarvitaan.
« Viimeksi muokattu: 15.07.08 klo 12:20 kirjoittanut Andromeda » tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Emizy
kupoliitti

Viestejä: 5Profiili
« Vastaus #14 : 03.07.08 klo 21:02 »

A, hienoa. Olenkin odotellut jo pitkään, että kupoliin päätettäisiin järjestää aktiivisempi PaintChat. Sattui muutenkin ihan hyvään ajankohtaan, kun kaikki PChatit joissa tavallisesti vierailen eivät enää toimi, koska ylläpitäjä on tainnut kyllästyä login päivittämiseen ja monet muut ovatkin täynnä spämmereitä. Siksi onkin hyvä kun on niin tarkka valvonta, että saadaan pidettyä pelleilijät loitolla ja muutenkin homma toiminnassa, vaikka käyttöaika onkin melko vähäinen. Toivottavasti kaikilla on hauskaa ja PaintChat jää tänne pysyvästi.
tallennettu
Hallakka
peruskäyttäjä

Viestejä: 34Profiili
« Vastaus #15 : 09.07.08 klo 13:09 »

Hieno idea tämmöinen PaintChat :) Käväisin sielä kun se ensimäisen kerran oli auki. Tosin jotkut tulivat ja suttasivat mustalla kaikkien töiden päälle. Viime sunnuntaina en kerennyt harmillisesti käymään, muta ehkä ensi sunnuntaina. Miksi PaintChat on auki vain sunnuntaina?
tallennettu

Even though spring is sublime and dreamy, it's painful
I hide my determination in the depths of my chest and smile..
Miizou
improvisoiva
ylläpitäjä

Viestejä: 651Profiili WWW
« Vastaus #16 : 15.07.08 klo 02:27 »

Miksi PaintChat on auki vain sunnuntaina?
Siksi, koska arki-iltaisin on liian kiire. Kuten sanottu...
Ei me pystytä valvomaan sitä 24/7, ja valvoja on pakko olla paikalla aina, kun PaintChat on auki.
tallennettu
Finranma
foorumisti

Viestejä: 25


Ranma 1/2, one and only


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 17.07.08 klo 23:49 »

Kuulostaa mukavalta. Taidanpa tulla katsomaan millainen tämä PaintChat on. Uusi kun olen. Nähdään sitten sunnuntaina kaikki ketkä tulevat sinne.
tallennettu

Jos pidät Ranma 1/2 - sarjasta niin käythän Ranma sivustollani.
Zio
Vieras
« Vastaus #18 : 28.07.08 klo 19:30 »

Miltäs semmonen kuulostaisi, jos perustettaisiin erikseen paintchat-valvojakaarti, jotta se voisi olla auki hieman useammin?
tallennettu
Andromeda
kilopostaava
ylläpitäjä

Viestejä: 1 033Profiili
« Vastaus #19 : 28.07.08 klo 19:38 »

Yritetään nyt ensin se toimimaan kunnolla edes silloin sunnuntaisin, ja sitten sen jälkeen voidaan katsoa, mitä tehdään.
tallennettu

Aina on toivoa.
---
Hänellä oli pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet. Ei hänellä mitään aarretta ollut, vain se pieni laatikko, johon mahtuivat kaikki maailman aarteet.
Sivuja: [1] 2  Kaikki
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.038 sekunnissa. 20 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste