sisällön alkuun
22.11.2017 14.55 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Dawgz, we been dissed..."

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 55
1  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaava kokous 2013 : 29.05.14 klo 18:29
Muistaessaan voisi linkittää pöytäkirjan tännekin.
2  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Impro 3 : 28.12.13 klo 01:12
Nyt hei jengi oikeesti niskasta kiinni! Kansa vaatii ryhtiliikettä! Tai sitten tulee vaan Heikki Hämähäkin seikkailuja. :P
3  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Oletko rusketusaddikti? : 27.12.13 klo 01:00
Animunörtteily kun on tunnetusti ulkoilmaharrastus niin täältä animunörttien laudaltahan rusketusaddikteja luulisi löytyvän pilvin pimein. Eiku olikos se justiinsa päinvastoin?

En varsinaisesti pyri hankkimaan rusketusta, enkä pidä auringon ottamisesta. Voihan sitä hetken lekotella auringossa ja nauttia lämmöstä, mutta silloinkin luen/teen käsitöitä/valokuvaan/lämmittelen seuraavaa uintipulahdusta varten. On kuitenkin kiva vähän saada väriä pintaan, mutta hankin sen yleisellä ulkona olemisella, en auringonpalvonnalla. Välttelen parhaani mukaan rusketusrajojen syntymistä käsivarsiin, ja sen takia keväällä/alkukesästä rullaan t-paitojen hihat hartioille, mikäli ei ole laittaa täysin hihatonta paitaa tai toppia päälle. Myös kellon ja rannekorujen käyttöä välttelen.

Olen tarkka siitä, ettei iho pääsisi palamaan, ja aika hyvin ovat voiteiden suojakertoimet pitäneet. En tosin ole erityisen herkästi palavaa sorttia muutenkaan. Mutta silti ehkä kerran kesässä onnistun toisinaan polttamaan nahkani. Melko lievästi ja rajatulta alueelta, kylläkin, mutta silti harmittaa. En halua sairastua ihosyöpään vanhemmiten. Juuri pari viikkoa sitten kuulin tuttavasta, jolla on vanhalla iällä tullut syöpämuunnoksia ihoon, juurikin sellaiselle alueelle joka usein altistuu auringolle, kun vaatteet eivät kuitenkaan kokonaan ihoa peitä.
4  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Onko sinulla pitkät vai lyhyet hiukset? : 25.12.13 klo 22:17
Pitkät, jonnekin lapaluiden alaosaan - keskiselkään. En pysy kärryillä. Itse tykkään pitkistä hiuksista, niitä voi laitella eri tavoin. Siis jos jaksaa. Aika usein laitan vaan ponnarin. Mutta myös nutturat ovat kivoja, tosin nutturahärpäkkeeni on jälleen rikki (rautalanka väsyy kääntelystä ja katkeaa aina lopulta, ja sen vaihtaminen on tylsä ja kinkkinen homma), joten ei nutturoita vähään aikaan. Puolisko tykkäisi, jos leikkaisin hiukset lyhyeksi, samanlaisiksi kuin ne ovat lapsuudenkuvassani. Mutta en vaan osaa luopua pitkistä hiuksista, en ainakaan vielä. En, vaikka siskokin useampi vuosi sitten leikkasi omat, samanlaiset pitkät hiuksensa lyhyiksi. Hän on myös nykyinen hovikampaajani. Välillä pitää latvoja siistiä, ja siinä voikin sitten kerralla ottaa aina 10-15cm, eikä oikeastaan näy missään. Paitsi että latvat näyttävät siistimmiltä sitten.
5  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaava kokous 2013 : 25.12.13 klo 21:24
Kokouksessa valitaan asialistan mukaan toimihenkilöitä pyörittämään Kupolia. Tarkempaa tietoa pesteistä alla. Jos olet kiinnostunut jostain tehtävästä, niin ilmoita asiasta ketjussa, sähköpostitse tai ilmaantumalla paikalle kokoukseen. Uudet aktiivit ovat tervetulleita mukaan! Valinnat tehdään äänestämällä, ja äänioikeus on kaikilla yhdistyksen jäsenillä.


Jos haluat asettua ehdolle jo etukäteen, sen voi tehdä vastaamalla tähän ketjuun tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus (ätmerkki) kupoli (piste) net. Ehdokkaiden ei ole pakko olla läsnä kokouksessa, mutta tällöin toki etukäteisilmoittaminen on välttämätöntä. Ilmoituksen mukaan kannattaa kirjoittaa lyhyt esittelyteksti, joka voidaan lukea kokouksessa ääneen korvikkeeksi siitä, että et pääse pääse itse paikalle mainostamaan itseään. Voit myös osoittaa jonkun ihmisen puhumaan lyhyen puheenvuoron puolestasi.

Hallituksen jäsenet

Hallituksen jäsenet - puheenjohtaja, taloudenhoitaja, päätoimittaja, keskusteluylläpitäjä, piirtolautaylläpitäjä, con- ja kirpputorivastaava ja tekninen ylläpitäjä - ovat henkilöt Kupolin huipulla. Hallitus kokoontuu säännöllisin väliajoin ja päättää Kupolin käytännön toiminnasta. Hallituksen jäsenten tulee olla vähintään 15-vuotiaita, mutta ainoastaan puheenjohtajan on pakko olla yhdistyksen jäsen.

Hallituksen kokoukset pyritään pitämään irkissä. Siispä hallituksen jäsenillä olisi suotavaa olla käytössään tietokone iltaisin, ja mahdollisuus asentaa siihen irkkausohjelma.

Puheenjohtaja

Puheenjohtaja johtaa hallituksen kokouksia ja Kupolin toimintaa. Hän on käytännössä samalla Kupolin pääylläpitäjä, ja hän pääsee hääräämään mukana Kupolin jokaisen osa-alueen toiminnassa. Puheenjohtajaehdokkaiden tulee olla vähintään 18-vuotiaita ja yhdistyksen jäseniä.

Ehdolla:

Taloudenhoitaja eli tilitantti

Taloudenhoitaja huolehtii Kupolin talousasioista. Hän pitää huolta laskujen maksamisesta, kirpputorituottojen tallettamisesta tilille ja siirtämisestä myyjille, sekä tilinpäätöksen tekemisestä vuoden lopulla. Tehtävä ei vaadi kauhean paljoa vaivaa, mutta sen sijaan sitäkin enemmän luottamusta.

Ehdolla:

Päätoimittaja eli ylitintti

Päätoimittaja pitää valtaa Kupolin sisältöpuolella - hän huolehtii arvosteluista, artikkeleista, uutisista, sanastosta ja viikon teoksista. Hänen ei toki tarvitse tehdä läheskään kaikkea näistä itse. Riittää vain, että hän värvää riittävästi aktiivisia tinttejä avukseen.

Ehdolla:

Keskusteluylläpitäjä eli painajaisvaltias

Keskusteluylläpitäjä on ylin vallanpitäjä keskustelualueilla. Hän valitsee Kupolin shabranigdot ja päättää keskustelualueen linjauksista.

Ehdolla: Andromeda

Piirtolautaylläpitäjä eli oemestari

Piirtolautaylläpitäjä on ylin vallanpitäjä piirtolaudoilla. Hän valitsee oekakivalvojat ja päättää piirtolautojen linjauksista.

Ehdolla:

Con- ja kirpputorivastaava eli coniitti

Con- ja kirpputorivastaava järjestelee mangakirpputoreja ja Kupolin con-edustusta. Hänen tärkeimmät tehtävänsä ovat varmistaa, että Kupoli näkyy coneissa ja mangakirppiksille saadaan tilaa, sekä huolehtia siitä, että kirpputorijärjestelyt onnistuvat.

Ehdolla:

Tekninen ylläpitäjä

Tekninen ylläpitäjä vastaa Kupolin palvelimen, Niranegin, huollosta ja ohjelmistojen tietoturvapäivityksistä. Hän valitsee tarvittaessa teknisiä avustajia tuekseen.

Ehdolla:

Toimihenkilöt

Toimihenkilöt eivät kuulu hallitukseen, eikä heidän siksi tarvitse ilmaantua säännöllisesti minnekään tekemään päätöksiä. Heidän harteillaan on Kupolin vähän vähemmän kriittisiä osa-alueita, jotka kuitenkin tarvitsevat erityistä huomiota.

Pollimestari

Pollimestari pyörittää Kupolin etusivun polleja. Hän valitsee pollinoviisit ja huolehtii siitä, että etusivun polli vaihtuu kohtuullisen usein.

Ehdolla:

Improkontrolleri

Improkontrolleri pyörittää Kupolin impromangoja. Hän vastaa kuvien vastaanottamisesta ja laittamisesta nettiin sekä piirtovuorojen jakamisesta.

Ehdolla:

Suomimangusti
Suomimangusti huolehtii Suomimanga.netistä. Hän lisäilee uudet sarjat ja varmistaa aina toisinaan, että albumiluvut ovat kohdallaan.

Ehdolla:
6  Aiheet / Animaatio ja sarjakuva / Vs: Top3 Ghiblin elokuvista : 24.12.13 klo 00:57
Järjestystä en osaa sanoa, mutta Totoro, Henkien kätkemä ja Ponyo saivat ääneni. Hyvin hankalaa oli valita, sillä itselläni on ihan selvä top4-lista, eli edellä mainitut + Mononoke. Enkä oikeastaan ole varma, että onko Mononoke se, jonka kuuluu pudota kolmen parhaan listalta pois, vai jonkin muista.

Perusteluita valinnoille (ja perustelen myös Mononoken):

Totoro on niin symppis ja hyväntuulinen elokuva. Ja kyllä Totoro itse saa myös pisteet. Semmonen ihana, pehmoinen satuolento. Eihän siitä voi olla pitämättä. Ponyo kuluu samaan sarjaan. Hauska, suloinen ja ilahduttava leffa. Molemmat toimivat mielen piristäjinä koska tahansa.

Henkien kätkemä ja Mononoke nousevat suosikeiksi toisenlaisista syistä. Niissä tarinalla, tietynlaisella mystiikalla ja tarinan metatasolla on suurempi merkitys. Molemmat omalla tavallaan hyvin vaikuttavia leffoja. Henkien kätkemässä bonuksena tunnusmusiikki, joka soveltuu täydellisesti lämminhenkiseen tunnelmointiin.
7  Yhteisölliset / Yhteisö / Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaava kokous 2013 : 17.12.13 klo 21:30
Kupoli ry ei järjestänyt vuosikokousta vuonna 2013. Sen sijaan järjestetään vuosikokouksen korvaava kokous tiistaina 31.12.2013 Helsingin Oulunkylässä. Tapahtuma alkaa klo 18 yhteisellä kokoontumisella Oulunkylän asemalla, mistä siirrytään kokoustamaan kokouspaikalle. Kokoukseen tulijoita pyydetään ilmoittautumaan etukäteen joko tähän ketjuun tai yksityisviestillä Andromedalle.

Kokouksessa käsitellään normaalit yleiskokouksen asiat, eli tarkastellaan viime vuoden kuulumiset ja valitaan seuraavalle vuodelle Kupolia pyörittävä henkilöstö. Ennen kokousta on mahdollista liittyä yhdistykseen ja päästä osallistumaan päätöksentekoon.

Tämän ilmoituksen myötä kaikkien yhdistyksen jäsenten katsotaan olevan kutsuttuja paikalle.
8  Yhteisölliset / Yhteisö / Asialista Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaavaan kokoukseen 2013 : 17.12.13 klo 21:25
Asialista:

 1. kokouksen avaus
 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri
 3. valitaan kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja heille yksi (1) varahenkilö
 4. valitaan kaksi (2) ääntenlaskijaa ja heille yksi (1) varahenkilö
 5. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 6. hyväksytään kokouksen työjärjestys
7. esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja mahdollinen toiminnantarkastajan lausunto
8. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta
9. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
10. vahvistetaan toimintasuunnitelma, talousarvio kuluvalle toimikaudelle sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
 • Ehdotetaan, että tavallisilta jäseniltä ei peritä liittymis- eikä jäsenmaksua.
 • Kannatusjäsenten jäsenmaksuksi ehdotetaan 20 euroa. Jäsenmaksu on voimassa seuraavaan vuosikokoukseen asti.
11. valitaan hallituksen puheenjohtaja seuraavaksi toimikaudeksi
12. valitaan hallituksen muut jäsenet seuraavaksi toimikaudeksi
 • taloudenhoitaja eli tilitantti
 • päätoimittaja eli ylitintti
 • keskusteluylläpitäjä eli painajaisvaltias
 • piirtolautaylläpitäjä eli oemestari
 • con- ja kirpputorivastaava eli coniitti
 • tekninen ylläpitäjä
 • Hallituksen jäseniltä toivotaan pääsyä IRC:iin, sillä hallituksen kokoukset pyritään pitämään IRC:n kautta.
13. valitaan yhdistyksen toimihenkilöt seuraavaksi toimikaudeksi
 • pollimestari
 • improkontrolleri
 • suomimangusti
14. valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö seuraavaksi toimikaudeksi
15. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
16. kokouksen päättäminen.

Kokous pidetään siis tehdään  normaalin vuosikokousetiketin mukaan. Jos suinkin mahdollista, pyritään silti hoitamaan kaikki nämä muodolliset asiat pois samalla kertaa ja nopealla aikataululla, jotta pääsemme rattoisasti viettämään uudenvuoden yötä.

Vuosikokousdokumentit ovat saatavissa osoitteessa http://www.kupoli.net/ry/hallitus/vuosikokous13/
9  Yhteisölliset / Yhteisö / Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaava kokous 2013 : 17.12.13 klo 21:21
Kupoli ry ei järjestänyt vuonna 2013 varsinaista vuosikokousta. Vuosikokousken korvaava kokous  järjestetään 31.12. Helsingin Oulunkylässä . Tilaisuus alkaa klo 18.00 kokoontumisella Oulunkylän asemalle vanhan asemarakennuksen eteen, mistä siirrytään yhdessä varsinaiselle miitti- ja kokouspaikalle. Kokoukseen/miittiin pyydetään ilmoittautumaan etukäteen. Tarkempaa tietoa tapahtuman ajankohdasta ja paikasta löytyy foorumiketjusta.
10  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Oletko koskaan menettänyt ketään läheistäsi? : 04.12.13 klo 22:20
Hum. Aihe on jännä, kun aikaa on kulunut jo sen verran monta vuotta, että menetys ei oikeastaan enää kirpaise. Unohtaa ei voi koskaan, ja joskus hyvin harvoin tulee voimakkaita surun ja ikävän hyökyaaltoja ylitse edelleen niin, että ne lamaavat kaiken. Sitä vain huutaa.

Mutta toisaalta. Viime kesänä tajusin, että ensimmäistä kertaa elämässäni en enää näe menetystä täydellisenä romahduksen paikkana, pohjalle putoamisena.

Sitä se oli aikoinaan. Kaikki tuli niin yllättäen, ei ollut varautunut, putosi. Mutta sysipimeydestä nousi yllättävän nopeasti takaisin sellaiselle tasolle, että pystyi jatkamaan elämäänsä, ehkä kolmessa kuukaudessa. Ei ajatellut menetystä jatkuvasti tai edes päivittäin. Uusia pudotuksia toki tuli. Paljon. Usein. Surun ja kaipauksen syvään alhoon, jossa saattoi vain itkeä toivottomana. Mutta ne menivät joka kerta ohi. Silti monta vuotta tunsin, että kun aikaa katsoi taaksepäin, niin olin käynyt pohjalla, pohjan alapuolella.

Viime kesänä tajusin, että ajatteluni on muuttunut. Takana näkyy suuri suru, mutta ei enää täydellinen katastrofi. Ja vaikka yhä kaipaa, ja tulee varmasti aina kaipaamaan, niin tulkinta on muuttunut. En koe asiaa enää niin suurena ja merkittävänä. Tiedän, että se on ollut suuri ja merkittävä, ja tiedän, että sillä on ollut minuun suuri vaikutus. Mutta silti en osaa enää kokea asiaa samalla tavalla dramaattiseksi.

Jokin minussa on tehnyt työtä, kutonut hiljalleen paikkaavaa verkkoa tyhjän, mustan aukon päälle. Aukkoa sellaisenaan ei tosin ole ollut vuosiin, toinen ihminen täytti tyhjyyden, jonka menetys oli jättänyt jälkeensä. Mutta tyhjyyden ja pimeyden aukko oli silti tulehtunut ja arpeutunut reunoiltaan, ja kun sitä katsoi, niin vaikka aukkoa ei enää ollut, niin näki, että siinä ei ole tervettä kohtaa. Mutta jokin, luultavasti aika, on korjannut vihdoin tilanteen. En näe maailmanloppua takanani. En edes ymmärrä enää kunnolla, miten tunne on voinut olla niin raskas. Ja tämä siis siitä huolimatta, että edelleen suru välillä vyöryy ylitse hirmumyrskyn lailla, täysin pysäyttämättömänä. Silti menetys ei tunnu enää niin isolta. Olen kasvanut, oppinut elämään sen kanssa, oppinut olemaan tässä tilanteessa.

Tämän haluan sanoa myös rohkaisuksi nejille. Ihmismieli on ihmeellinen. Se voi särkyä hyvin pahasti, mutta se pystyy myös korjaamaan itsensä uskomattomilla tavoilla. Aikaa siinä kuluu, mutta lopulta helpottaa kuitenkin.

Nykyään tuntuu oudolta nähdä unia kyseisestä henkilöstä. Eivät ne sureta tai pelota. Mutta hämmennyn; miksi edelleen? Miksi hän on unissani? Mikä aivojen ohjelmointiketju lähettää sellaisia signaaleja? En ymmärrä. Mutta ehkä ei tarvitse.
11  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Kupolin joulukalenteri 2013 : 03.12.13 klo 23:15
6 näyttää uhkaavasti tyhjältä, eli mulle se.
12  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Tiskaus vs Imurointi : 11.01.13 klo 21:08
Jännä ollut tässä lukea ihmisten vastauksia ja huomata, että tiskaamisessa ongelmana on likainen vesi. Itse en kiinnitä asiaan edes mitään huomiota, eikä se ole missään määrin ongelma minulle. Ainoastaan se ärsyttää, jos astioiden pintaan jää näkymätöntä rasvaa, jolloin saa tiskien kuivuttua huomata, että uusiksi meni. Koskee lähinnä muovisia pakasterasioita sekä kattiloita. Mutta ei itse vesi ole koskaan ollut ongelma. Vettynyt makaroni on vettynyt makaroni, ei siinä sen kummempaa. Noukitaan pois ja laitetaan biopussiin. Oma vastenmielisyyteni tiskaamista (ja imurointia) kohtaan johtuu ihan vain siitä, että se. On. Niin. TYLSÄÄ. :P
13  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Tiskaus vs Imurointi : 05.01.13 klo 14:33
Kotitöiden kaksi inhokkiani, en pidä kummastakaan. Sen sijaan tykkään kyllä kovasti esimerkiksi ikkunoiden pesemisestä, vessan kuuraamisesta sekä uunin ja hellan jynssäämisestä. Mutta jos on ihan pakko valita, että kumpi noista kahdesta, niin tiskaus silloin, kun kyseessä on vain muutamia astioita. Ja tiskatessa voi kuunnella musiikkia (eli pitää kyökkibileitä). Imurointi sen sijaan on inhoittavaa silloinkin, kun tarvitsisi imuroida vaikkapa vain lattialle kaatunut jauhopussi tai hiekat eteisestä. Tosin tiskaaminen voi näistä kahdesta olla myös se inhottavampi silloin, kun on oikein paljon isoja astioita ja kattiloita mukana. Imuroinnin tympäisykerroin sen sijaan on kohtalaisen vakio.

Mutta olen onnekas: Minun ei juurikaan tarvitse tiskata tai imuroida kotona. Asuinkumppanin mielestä nimittäin tiskaaminen ja imurointi ovat kaikkein vaivattomimmat ja vähiten ärsyttävät kotityöt, joten kun minä kerran tykkään oikein mielelläni jynssätä vessaa tai kylppärin seiniä ja jopa tyhjennän lattiakaivon (vaikka en enää teekään samalla tavoin mieluisasti niin kuitenkin neutraalisti ja inhoamatta), niin työnjako on selvä: hän tiskaa ja imuroi, minä hoidan loput.
14  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Hiusten värisi? : 04.01.13 klo 16:15
Itse olen ollut vähän tylsimys omien hiusteni kanssa. Värjäsin hiukset ensimmäisen kerran vasta 14-vuotiaana

No jaa. Itse olin yli 20v, kun ensimmäisen kerran värjäsin hiuksiani (en laske värjäämiseksi sitä, että yhtenä vappuna pistin päähän spray-väriä, joka lähti pois ekassa pesussa, tai sitä, että joskus 13-15-vuotiaana otsahiuksissani oli yksittäinen kuparinpunainen suortuva, joka ei juurikaan erottunut luonnollisesta väristäni). Luonnollinen värini on tavanomainen suomalainen vaaleanruskea, ja kokeeksi laitoin jonkin tummanruskean / tumman punaruskean, koska olin tummasta vappuväristä saanut palautetta, että se sopii minulle (ja olin kyllä itsekin ollut sitä mieltä).

Sen jälkeen olen siirtynyt punaiseen, ja satunnaisesti värjännyt hiuksiani kaupasta ostetuilla väripurkeilla. Kampaajalla en ole värjäyttänyt. Aluksi pitäydyin melko tummissa ja ruskeaan vivahtavissa sävyissä, jotta pää ei olisi liian leiskuva. Mutta hiljalleen olen mieltynyt paljon enemmän kirkkaan punaisiin sävyihin. Tosin äärimmäisen kapeaan sävyvalikoimaan: ei saa olla yhtään liian tumma eikä ruskea, vaan punaisen pitää selvästi näkyä (esim. teinivuosien kuparinen suortuva ei kävisi enää laatuun). Toisaalta ei saa olla myöskään mikään joulunpunainen shokkiväri, vaan pitää olla kuitenkin vielä jotain syvyyttä värissä, ja sen pitää olla vähän murrettu aivan kirkkaasta sävystä. Ja kaikkein ehdottomin ei on porkkana. Yhtään ei saa vivahtaa oranssiin. Näiden rajojen puitteissa kun löytää hyvän punaisen niin sitten on kiva.

Sävyvalinnassa on myös yksi käytännön etu: se on tummuusasteeltaan hyvin lähellä luonnollista sävyäni. Ei sävyltään, ei missään määrin, mutta tummuusasteeltaan. Ja sen takia minun ei tarvitse ikinä välittää juurikasvusta. Vaikka sävyero on olemassa, se katoaa tehokkaasti, kun kontrastiero puuttuu. Toisekseen punainen väri haalistuu tehokkaammin kuin muut sävyt. Hiukseni ovat niin pitkät, että värin kasvattaminen pois veisi ainakin puoli vuosikymmentä, mutta varsinkin kesä haalistaa hiuksiani sen verran paljon, että kukaan ei edes tajua, että hiusteni juurissa ja latvoissa on eri sävy, tai pistää sen hiusten luonnollisen haalistumisen ja latvojen ja tyven tavanomaisen sävyeron piikkiin. Kun aiemmin kirjoitin, että värjään hiuksiani satunnaisesti, tarkoitin todella sitä. Koska tyvikasvuongelmaa ei ole, en ole uusintavärjäysten kierteessä kiinni. Toisinaan värjään hiukset muutaman kerran putkeen 2-3 kuukauden välein saadakseni sävystä taas kirkkaan, toisinaan hiukset saavat olla ja kulua luonnollisen sävyisiksi lähes vuodenkin ajan. Värjään silloin, kun tulee sellainen fiilis.

Ja tällä hetkellä pää on taas leiskuvan punainen. Vaikka omassa, luonnollisessa sävyssäni ei ole mitään vikaa, niin punainen antaa paljon pirteämmän ja iloisemman ilmeen. Tykkään tästä nyt kovasti, vasta muutaman päivän on ollut tällä kertaa punainen päässä. Ehdin syksyllä Traconia varten laittaa hiukset väliaikaisesti mustaksi kevytvärillä, joka haalistui nopeasti tumman ruskeaksi ja sitten hiljalleen kokonaan pois. Mutta se väri ei tuntunut yhtään omalta. Tummat hiukset eivät vain sopineet, vaikka kulmani ovat kyllä tummat ja voimakkaat ja kavereiden mielestä tumma väri sopi minulle, mutta itse en tuntenut oloani kotoisaksi. olin tyytyväinen, kun väri haalistui pois.

Niin, haalistui. Värinpoistoa en aio ottaa. Se tekee kuulemma niin pahaa jälkeä hiuksille. Samasta syystä pidän myös toisinaan pitkiä taukoja värjäyksestä. Ettei liikaa kuormita päänahkaansa ja hiuksiaan. Saati luontoa. Ei ne kemikaalit sielläkään hyvää tee. :P
15  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Kupolin oekakiuudistus 2013 : 04.01.13 klo 15:43
Jos lautojen määrää vähennettään, niin voisiko samalla laudalla olla useampi kuin yksi työ kesken?

Tätä on ylläpidonkin kesken aina välillä väläytelty, ja ajatus on ilmeisesti ollut se, että seuraavaan suureen sivustopäivitykseen voisi koodata tuen useammalle turvatallennukselle. Toistaiseksi ongelmana on kuitenkin ollut se, että kaikki Kupolia pyörittävät henkilöt tekevät tätä harrastuksena monen muun hommansa ohella, eikä koodaukseen tarvittavaa aikaa juurikaan löydy. Mutta katsotaan, jos jossain vaiheessa saisi tilannetta paremmaksi.
16  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Paras joululaatikko? : 22.12.12 klo 22:26
Lapsena suosikkini oli porkkanalaatikko, mutta jännästi on mieltymykset muuttuneet niin, että nykyään en välitä porkkanalaatikosta ollenkaan. Lanttulaatikko on nykyinen suosikkini, mutta perunalaatikkokin on hyvää. Tänä vuonna onkin jännät paikat, kun teen ensimmäistä kertaa perunalaatikon itse. Se on nytkin tuolla imeltymässä.

Maksalaatikko on hyvä arkiruoka, mutta ei se kyllä joulupöytään kuulu. Eikä sitä edes jaksaisi kaikkien muiden ruokien lisäksi.
17  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Mitä kuuntelet nyt? : 08.12.12 klo 22:23
Hei ihmiset. Ketjun viimeisimmät viestit ovat nyt olleet pelkkiä kappaleen ja esittäjän nimiä ilman mitään omia kommenttejanne. Sellaiset viestit eivät juurikaan kerro biisistä mitään ja ovat varsin tympeitä selata, joten laittakaahan mukaan jotain omia kommenttejanne. Muutoin menee ketju lukkoon.

Itse en kuuntele nyt erityisen aktiivisesti mitään.Taustalla pauhaa telkka, jossa on mainoskatko meneillään (ohjelmana Sormusten Herran ykkösosa, jonka osaa sopivasti ulkoa, jotta telkkaa voi seurata vain puolella silmällä silloin tällöin), ja katselen ja kuuntelen tässä samalla, kun porukka pelaa korttipeliä.
18  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Aiotko lähettää joulukortteja? : 07.12.12 klo 21:49
Niin kauan kuin muistan, eli hamasta lapsuudesta asti, on perinteenä ollut tehdä kortit itse. Ja niin teen edelleen. Marraskuun lopulla yleensä pyörähtää korttipaja käyntiin, ja sitten on useana iltana väsätty kortteja. Yleensä valmista on tullut pari päivää ennen viimeistä lähetyspäivää (siis jos ja kun haluaa saada kortit matkaan halvemmilla joulumerkeillä), mutta tänä vuonna taitaa mennä aika tiukoille, sen verran paljon on kaikkea muuta ohjelmaa.

//edit: sainkin tehtyä kortit valmiiksi viikonloppumiitin alussa, kun odoteltiin, että porukka saapuu paikalle. Nyt pitää vain osoitteet kerätä puuttuvilta.
19  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Kupolin joulukalenteri 2012 : 26.11.12 klo 11:18
Mikiru: tervetuloa tekemään varakuvia! Paikkaa ei kuitenkaan tarvitse varata, senkun vaan tekee kuvia ja lähettää ne Miizoulle. Varakuva"paikat" määräytyvät sen mukaan, missä järjestyksessä varakuvat ovat saapuneet perille. Ja lopulta kaikki ylijääneet varakuvat paljastetaan ylimääräisessä bonusluukussa jouluaaton iltana tai joulupäivänä (en nyt muista, kumpi on ollut käytäntö, mutta aattoilta on tainnut olla käytetympi ratkaisu viime vuosina).
20  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Oletko ihastunut? : 19.11.12 klo 00:35
Mietin kovasti, mitä vastaisi polliin. Olen parisuhteessa, mutta rakastumisvaihe meni ohi jo aikoja sitten, ja nyt tunteet ovat tasaisempia, mutta paljon syvempiä kuin silloin, kun olisin vielä sanonut olevani rakastunut. Määrittelen sanan selvästi kovin kapeasti, jonkinlaiseksi "seuraavaksi tasoksi" ihastumisesta, mutta en kuitenkaan vielä täydeksi rakkaudeksi.

Kupolia sopii syyttää tässäkin tapauksessa. ;)
Sivuja: [1] 2 3 ... 55
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.033 sekunnissa. 18 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste