sisällön alkuun
19.11.2017 18.08 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"KUntaPOliittisten nuorten LIitto"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1  Yhteisölliset / Taidelauta / Vs: Kuvitetaan korttipeli: Hikarun legenda ~elämäänsä muuttanut koululainen~ : 21.05.16 klo 08:24
Toivottavasti Flarona saa piirrokset valmiiksi ja näyttää ne täälläkin!

Vaikka Kupoli alkaakin olla tekohengityksen tuolla puolen, on aina mukava nähdä edes yksi viesti täällä. Tulihan täällä teininä notkuttua, joten paikkansa sillä on omassa internethistoriassani.
2  Yhteisölliset / Kaubamaja / Vs: O: Galaxy Express 999 vol. 2, Strain 4 yms. : 30.11.15 klo 16:08
Tämä ikivanha ostoilmoitus on muuten yhä voimassa, jos jollain vaan on tällaista kamaa mistä myydä!
3  Aiheet / Animaatio ja sarjakuva / Vs: Shingeki no kyojin : 30.11.15 klo 16:01
Heh, muistin tämän foorumin yhtäkkiä ja parin harhaisan salasanakokeilun jälkeen salasanakin tuli mieleen, niin kirjoitellaas...

Suomeksi on tullut titaaneja seurattua, eli tällä hetkellä luettuna neljä pokkaria. Alun kahden osan jytäävä ja tenhokas rymistely on kolmannessa ja neljännessä osassa vaipunut sinne perinteiseen shonen-kahluuseen, jossa kyllä menoa on, mutta mitään todella jännää ei tunnu tapahtuvan. Toivottavasti sitten seuraavassa osassa...

Sama homma titaanien brutaalien ruokatapojen kanssa. Niiden kohdalla meno on kesyyntynyt. Osasin kyllä aavistella, että sarjan meno tasaantuu, mutta jotenkin se tasoittuminen tuli nopeammin kuin uskoin.

Mutta en minä tätä kesken ole heittämässä, vaan loppuun asti jatketaan jos kustantaminen kannattaa. Maailma salaisuuksineen on sen verran kiehtova, että suvantovaiheetkin jaksaa kyllä ohittaa.
4  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Kupolilaisten ikäpolli : 28.03.12 klo 20:39
Olipa mielenkiintoista katsella oman syntymävuotensa tapahtumia Wikipediasta. Tässä muutama ote vuoden 1989 tapahtumista. Osan jo tiesinkin, osassa taas tapahtuman vuosi oli "sinne päin".

7.1. Japanin keisari Hirohito kuoli, keisarius nykyiselle keisarille Akihitolle.

2.2. Neuvostoliitto lopettaa Afganistanin miehityksen.

24.3. Exxon Valdez-öljytankkerin kuuluisa haveri Alaskan seutuvilla.

2.6. Paavi Johannes Paavali II vierailulla Suomessa.

4.6. Tiananmenin aukion mielenosoitusten tukahduttaminen Kiinassa aloitettiin. (Kuuluisa kuva jossa mies seisoo panssarivaunuletkan edessä on seuraavalta päivältä.)

9.-10.11. Itä-Saksa antaa kansalaisilleen luvan matkata Länsi-Saksaan yhdeksäs päivä. Seuraavana päivänä Berliinin muuria aletaan kaataa alas.

Ja kaikkein tärkeintähän on se, että Daniel Radcliffe, eli Harry Potterin näyttelijä, on syntynyt 23.7. eli on hitusen minua nuorempi.
5  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Onko Kupoli menettämässä suosiotaan? : 28.03.12 klo 08:21
Olen tässä miettinyt noiden etusivun uutisten osalta, että onko kupolilaisilla niille tarvetta esimerkiksi sarjauutuuksien osalta? Kun noita uutisointisivuja on kuitenkin parikin kappaletta, ja niistä ne uutiset tännekin etupäässä olen kirjoitellut. Kun omia tietolähteitä ei ole, joutuu viittaamaan jo olemassa oleviin uutisiin. Onko siinä järkeä?

Tietysti, jos noille uutisille tuntuisi olevan kysyntää jatkossakin, voisi niiden sisältöön panostaa enemmän. Nykyisin jos jotain olen kirjoittanut, olen tehnyt sen kyllä varsin nopeasti. Tämä sisällön köyhyyn laskee uutisoinnin arvoa, ja tiedostan sen.
6  Aiheet / Animaatio ja sarjakuva / Soul Eater Sangatsulta : 25.02.12 klo 15:58
Sangatsu Manga julkisti tuoreimman sarjauutuutensa Helsingin Chibiconissa. Uusimmaksi sarjaksi paljastui jo kahteenkymmeneen osaan ehtinyt ja usein suomeksikin toivottu Soul Eater.

Atsushi Ookubon mangasarjan ensimmäinen osa ilmestynee kauppojen hyllyille toukokuussa. Pokkarin hinta ei ole vielä tiedossa.

Ensimmäiseksi asiasta uutisoi Anime-lehti.

Lisätietoja sarjasta Anime News Networkin sivuilta englanniksi sekä tästä samaisesta ketjusta.
7  Yhteisölliset / Olohuone / Vs: Uskonnot : 30.12.11 klo 17:25
Toisella foorumilla kerran mietin omaa uskontosuhdettani. Kerroin ettei itsensä ateistiksi kutsuminen oikein kiinnosta, sillä minulla ei ole mitään uskontoa vastaan ja näen ateismin lähinnä uskontona senkin. Ateismi tuntuu kieltävän vailla mitään järjellistä perustetta minkään jumaluuden olemassaolon. Ei se sovi oikein minun maailmankuvaani, silloinhan vain jumaluuteen uskomisen sijasta uskotaan ettei sellaista ole. Lisäksi minulla on ollut jo kauan olo, että ateismiksi itsensä esittely saa monissa ihmisissä aikaan varsin kiusaantuneen reaktion. Tuolla samalla foorumilla heitettiin sitten esiin termi ei-uskova, joka jäikin sitten omaksi määreekseni suhteestani uskontoihin. Ei minulla ole oikein syytäkään sille, miksi suhteeni ateismiin on tällainen. Ehkä vain tunnen pari ateismissaan mielestäni yli menevää ihmistä ja se heijastuu koko termiin. Mutta sen se aiheutti, etten pidä itseäni ateistina.

Kuulun kirkkoon, siinä mielessä olen tapakristitty. Lisäksi monet uskontoihin liittyvät asiat ovat minusta kauniita, esimerkiksi ihailen uskontojen voimaa auttaa ihmisiä. En kuitenkaan oikein hyväksi institutionaalista uskontoa, minusta määriteltyjä oppeja tärkeämpää on jokaisen vapaa tahto uskoa siten kuinka haluaa.

Kuten edellä Xinandra sanoi, uskonnot ja maailmankatsomukset ovat mielenkiintoisia. Viime aikoina olen pohtinut paljon sitä, miksi ihmiset kunnioittavat niin vankasti erilaisia pyhiä kirjoituksia. Itselleni asiaa on vaikeaa ymmärtää, vaikka tajuankin niissä piilevän hyviä oppeja ja sanomia. Tiedostan senkin että kirjoitusten kautta voi olla helpompi toimia hyväksi katsotulla tavalla sen sijaan että tukeutuisi pelkästään omaan aikomukseensa. Mutta se minua hämmästyttää ja ihmetyttää, kuinka kanonisoitu, pitkään muuttumattomana säilynyt teksti ottaa vallan ihmisestä ja sanelee sen miten joihinkin asioihin tulee suhtautua. Apukeinona toimia oikein ymmärrän pyhät kirjoitukset, mutta Raamatun, Koraanin ja muiden kohdalla täytyisi muistaa aina että ne on kirjoitettu erilaisessa kulttuurissa kuin mitä nykymaailma edustaa.
8  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Kuinka usein käyt Kupolissa? : 29.12.11 klo 16:58
Vastasin että muutaman kerran viikossa. Pitää kutakuinkin paikkansa, vaikka määrät vaihtelevatkin melkoisesti. Joka päivä en kuitenkaan ole paikalla.

Lähes joka kerta kun käyn, mieleeni nousevat sanat "Kupoli on kuollut". Kenties pian keskustelut vertyvät vanhoihin uomiinsa.

Sama tulee minullekin mieleen, valitettavasti. Koitan skarpata uutisten kirjoittamisen suhteen ensi vuonna, jos sitä kautta tulisi hieman eloa.  En lupaa kuitenkaan vielä mitään kun tiedän että kiirettä tulee pitämään muiden asioiden parissa.
9  Aiheet / Animaatio ja sarjakuva / Vs: www.suomimanga.net : 03.12.11 klo 13:35
Olisiko aihetta päivittää suomimangaan uudet sarjat näkyviin? Viisi sarjaa olisi, kaksi jo julkaisussa:

Arki (Punainen jättiläinen)
Happy Happy Clover (Sangatsu)
Odota että rakastun (Ivrea)
Vampire Crisis (Ivrea)
Vampire Knight (Punainen jättiläinen)
10  Aiheet / Spoilerilauta / Vs: Fruits Basket (manga) : 27.11.11 klo 09:35
Fruits Basket on kieltämättä parhaita shojosarjoja mitä luettua on tullut.

Mutta se ihan varsinainen lopetus sarjalle oli kyllä vähän turhan happy-happy joy-joy. --- Mutta tuskin sarjaa olisi voinut muutenkaan lopettaa.

Eipä oikein, ainakaan shojon konventioilla. Tavallaan jopa tykkäsin siitä henkilöiden myöhemmän elämän esittelystä, vaikka olihan se myös toisaalta hyvin siirappista. Tulkitsen sen ennen kaikkea Takayan omiksi hyvästeiksi hahmoilleen. Vaikka toimii toki myös hahmojen hyvästeinä lukijoille.

Jos en paremmin olisi tiennyt, olisin voinut luulla sarjan päättyvän pokkariin 22. Viimeinen pokkari oli fiilistelyä. Tosin sellaista fiilistelyä että se rakensi lopusta hieman kokonaisemman. Mutta joku muu tekijä olisi voinut lopettaa tuohonkin pisteeseen. Onneksi Takaya ei.
11  Aiheet / Ajankohtaista / Vs: Paradise Kiss suomeksi Ivrealta : 25.11.11 klo 11:41
Ei ole tullut vielä. Fantasiapelien sivuilla on annettu ilmestymispäiväksi 28. päivä. Toivottavasti tällä kertaa pitää. Samana päivänä pitäisi ilmestyä myös Love Celebin neljännen osan sekä yksiosaisen Vampire Crisis-sarjan.

Edit: Fantasiapelit ilmoitti saaneensa jo kaikkia edellä mainituista pokkareista. Love Celebiä lukuunottamatta tulevat myös lehtipisteisiin. Eli viimeistään ensi viikolla lienevät marketeissa sun muissa.
12  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Uskotko anime/manga innostuksesi joskus loppuvan? : 12.11.11 klo 14:53
En usko että japanilainen sarjakuva koskaan lakkaa kokonaan kiinnostamasta, kohteet sen sisällä vain muuttuvat.

Kun manga alkoi ensimmäisiä kertoja kiinnostaa, monet sarjat vaikuttivat mielenkiintoisilta. Syynä tietenkin harrastuksen tuoreus. Nykyisin olen hieman pessimistisempi uusien sarjojen kohdalla, sillä monien genrejen sisäiset rakenteet alkavat olla tuttuja ja vaatii siksi sarjalta enemmän päästä aktiiviseen seurantaan. Mutta säästyypä varaa niihin oikeasti hyviin sarjoihin kun ei lankea mihin tahansa. Toisaalta jokin herkku saattaa jäädä huomaamatta.

Aikanaan mangan lukeminen alkoi One Piecella, ja vaikka luen sitä yhäkin, on suurin kiinnostus nyt alternativessa joka tarjoaa minun kohdallani tuoreempia näkemyksiä sarjakuvasta. Mutta en toki kaihda muutakaan.

Tuskin se manga minnekään katoaa kokonaan, se vain ei ehkä ole yhtä lailla kärjessä muihin ajanviettotapoihin nähden.
13  Yhteisölliset / Kaubamaja / Vs: O: Galaxy Express 999 vol. 2 ja Strain 4 (Muokattu 3.9.) : 03.09.11 klo 14:24
Kaikki myytävä tältä erää loppunut, mutta kaksi mangaa sentään olisin valmis ostamaan. Laittakaahan tarjousta jos löytyy!
14  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Mikä on/oli lempiaineesi koulussa? : 24.08.11 klo 21:47
Listassa ei ollut psykologiaa, joten äänestin toista suosikkiani eli historiaa. Molemmissa viehättää se, että oppii ymmärtämään ihmisten toimintaa: historiassa menneisyydessä, joka sitten peilautuu nykyhetkeen ja jota psykologiassa sitten yritetään hahmottaa.

Eräs luennoisija määritteli kerran historian ihmisjoukkojen psykologiaksi, mikä oli mielestäni erittäin hyvin sanottu ja kuvaa alaa hyvin. Ihmistoimintaahan historiassa tarkastellaan, mutta mennyttä sellaista. Hyvin huomattu siis.

Valitsin tietysti historian, sillä opiskelenhan tuota nykyisin.
15  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Anime- ja mangayhteisö Kupoli ryn vuosikokous 2011 : 15.05.11 klo 17:47
Päivämäärät meni sekasin ja oma ilmoittautumiseni tuli sen myötä myöhässä, joten poistin viestin. Koski suomimangustin pestiä.

Mutta jos Kriel kaipaa apua albumien päivittämisessä, jatkan toki samaa rataa kuin tähänkin asti.
16  Yhteisölliset / Poissa raiteilta / Vs: Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa 2011? : 04.04.11 klo 19:30
Äänestän toki. Ensisijaisesti puoluetta ja toissijaisesti on jo ehdokaskin mielessä. On ollut jo pari viikkoa, puolue kauemminkin. Pelkän ehdokkaan perässä ei Suomessa kannata mennä, jos puolueilla äänestäjälle mitään merkitystä on. Johan sen sanoo sekin, että maa on jaettu vaalipiireihin eli ei saa äänestää puhtaasti ketä haluaa. Tosin ei yhden vaalipiirin taktiikkakaan taitaisi toimia.

Vasemmistoliitto on oma puolueeni, ehdokasta en viitsi sanoa. Vihreät voisi olla muutoin, mutta näissä vaaleissa protestoin heidän edellisen kauden hallitustyöskentelyään. Minulle ei sovi että puolue, joka vastustaa ydinvoimaa, on samassa hallituksessa sen kannattajien kanssa. Tämän jälkeen Vasemmisto vaikuttaa vihreimmältä puolueelta sen viime aikaisen nuorentumisen vuoksi. Toki vanha siipi vielä porskuttaa sekin, mutta tietynlainen uusi suuntaus puolueen sisällä näyttäisi olevan. Mutta koskaanhan ei tiedä milloin se katkeaa. Mutta näillä tällä kertaa.
17  Aiheet / Animaatio ja sarjakuva / Vs: Mikä on mangassa tärkeintä? Millä perusteella valitset sen mitä luet? : 16.03.11 klo 15:26
Huomaan käsittäväni termin 'juoni' laajemmin kuin kysely ja osa vastaajista. Minulle nimittäin viihdyttävyys sisältyy juoneen, samoin AreraChanin mainitsema tunteiden herätys. Tietysti voi olla päällisin puolin juonetontakin tarinankuljetusta, joka silti tuntuu hyvältä lukea, mutta kai sitten käsitän sarjakuvan juonen enemmän joksikin yleiseksi punaiseksi langaksi kuin pelkäksi tapahtumaketjuksi.

Näin ollen juoni on tärkeintä. Piirrosjälkikään, puhumattakaan muista vaihtoehdoista, ei yllä korkeimmalle sijalle sillä luen hyvin eri tavoin tehtyjä sarjakuvia. Osittain kyllä harmittaa, ettei englanniksi saa niin kovin hyvin japanilaista alternativea. Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea siellä tehdään ja kokeillaan. Mutta riittää sitä luettavaa näinkin, ehkä liiaksikin.
18  Aiheet / Ajankohtaista / Vs: K-ON! heinäkuussa Punikselta : 16.03.11 klo 11:19
Tuolla Facebookissa kattelin Puniksen päivitystä aiheesta, ja sinne oli laitettu vastaukseks kommenttiin et tänä vuonna Punis julkistaa vielä 5 uutta sarjaa. Kuulostaa aika kivalta.

Kuulostaa siltä että Puniksella menee HYVIN, isoilla kirjaimilla. Mutta sehän on vain hyvä, koitan auttaa parhaani mukaan ostamalla mielenkiintoiset jutut.

K-ON! on niitä mielenkiintoisia juttuja. En suoraan sanottuna tiennyt sarjasta mitään muuta kuin nimen ennen tätä uutista kun ajattelin ettei sarja vaikuta tarpeeksi kiinnostavalta. Mutta onpa se sitä sittenkin, niin sitä erehtyy. Aivan toinen asia on sitten, onko sarja oikeasti hyvä, mutta lähtökohdissa ei ole vikaa.
19  Aiheet / Ajankohtaista / K-ON! heinäkuussa Punikselta : 15.03.11 klo 18:20
Punainen jättiläinen ilmoitti vastikään uusimman sarjansa olevan neliosainen huumori- ja moesarja K-ON!. Sarjaa julkaistaan ensi heinäkuusta alkaen kuukauden välein, eli sarja ehtii päättyäkin kuluvan vuoden aikana. Yhdelle osalle on annettu hinnaksi 6,90€.

Kustantajan oma esittely sarjasta:

Koulun tyttöjen musiikkikerho tarvitsee ehdottomasti yhden jäsenen lisää, jotta sen toimintaa voidaan jatkaa. Pakkoraossa ryhmä rekrytoi joukkoonsa musiikillisen ummikon, jota muut pitävät erehdyksessä varsinaisena kitaravirtuoosina. Väärinkäsitysten – ja lukuisten kakunpalasten – jälkeen musikantit löytävät yhteisen sävelen ja aloittavat rankan harjoittelun, jonka tuoksinassa paljastuu varsinaisia piilolahjakkuuksia.

Luvattoman söpöä tilannehuumoria!
20  Aiheet / Ajankohtaista / Vs: Petteri Uusitalosta Anime-lehden päätoimittaja : 09.03.11 klo 12:28
Minusta kaikki j-rock (en kuuntele), cosplay (en harrasta), tapahtumaraportti (en käy) -artikkelien määrää voisi suosiolla karsia ANKARALLA kädellä

Alleviivaan minäkin tuon. Erityisesti poistaisin tapahtumaraportit. En ole koskaan ymmärtänyt niiden virkaa. Jos joku käy niissä, mihin hän tarvitsee siitä vielä erillisen raportin? Ja toisaalta, mitä sellaista luettavaa niissä on, että se ketään muuta kiinnostaisi? Joskus olen kokeillut noita lukea, mutta ei kiitos. Jos haluan muiden fiilistelyä jostain tapahtumasta, luen siitä mieluummin joltain foorumilta kuin maksan siitä lehden sisältönä.

Laurelin ehdotukset sisällön suhteen käyvät myös minulle. Etenkin henkilökuvat ja arkikulttuuri. Miksei historiaakin, vaikka sitä saan itse jo tenttikirjoista yms.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.03 sekunnissa. 17 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste