sisällön alkuun
20.10.2017 15.39 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Sinua kilo pukee, Kupoli kaunis"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 46
1  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Kapteeni Harlock (2013) : 13.04.14 klo 14:45
Tähtien meri on aavani.
Rajaton on kaipuuni.
Laulu Maan on lauluni,
kotimaani jota hylkäsi en.
Ystäväni, vaikka tiedän et tähdelläni ei huomista oo.
Sen puolesta silti taistoon käyn,
Sitä puolustaakseni uhraan eloni.


Kun vaellan tähtimerten rajoilla,
Minua kutsutaan nimellä
Kapteeni Harlock,
Kapteeni Harlock.
Nosta mastoon lippu kallon ja ristiluiden,
Sillä aavoilla ilman huomista.
Äänet nuo laulavat,
"Tule ja elä vapaudessa!"
Lippuni alla,
Lippuni alla.
Elän vapaana.


Lue Herkon Space Pirate Captain Harlock -elokuvan arvostelu
2  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Adarshan no Hanayome : 06.04.14 klo 10:39
Sodassa ja rakkaudessa ovat kaikki keinot sallittuja, on lausunut selkeästi syvällisiä ajattelemaan kykenemätön romantikko. Pyrrhoksen voiton jälkeen ovat kaksi keskenään sotinutta valtakuntaa valmiit sovittelemaan sotansa ja kiistansa. Ratkaisuna suhteiden lujittamiseen on korkean tason avioliitto valtakuntien hallitsijaperheiden välillä. Niin herttua Adars taipuu valtion kutsun edessä, ja ottaa vaimokseen vihollismaan prinsessan. Joka on iältään kymmenen vuotta ja vaikuttaa omaavan suuria antipatioita sankariamme, tuota Mustaa Demonia, vastaan. Näin alkaa varsin lempeä ja romanttinenkin tarina kasvusta, ymmärryksestä keskinäisestä, ja uudesta yllättävästä ystävyydestä.

Lue Herkon Adarshan no Hanayome -arvostelu
3  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Yokohama Kaidashi Kikou (manga) : 02.02.14 klo 21:46
Oli Alphalla pienoinen kahvila, niemekkeellä ruohoisella. Jonne satunnaisen asiakkaan, kuin ystävän rakkaan, tie silloin tällöin vie. Ajattomassa kahvilassa aikaa on pohtia, aikaa on ajatella, aikaa on viihtyä. Suuria ja pieniä, elon tään kummallisen ja kaiken kattavan asioita hämmästellä. Aikaa on nauttia, hetkestä hempeästä. Ystävällisen Alpha-androidiemännän herkkukahvia tarjoillessa. Ihmiskunnan lopussa, hitaan elämän auvossa. Hetkeä tätä ennen auringonlaskun elätellä, mietiskellä ja filosofoida. Parantavaa mangaa, todellakin ja parhaimmillaan.

Lue Herkon Yokohama Kaidashi Kikou -arvostelu
4  Yhteisölliset / Yhteisö / Vs: Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry:n vuosikokouksen korvaava kokous 2013 : 17.12.13 klo 21:32
Thanks! Ilmoitan paikalle minut ja Elinan.
5  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Moonlight Mile (anime) : 08.12.13 klo 14:58
Kuu, tuo möllöttävä yötaivaan pölyinen harmaansävyinen yksinäinen taivaankappale. Tuo romantikkojen huokausten kohde, Glenn Miller Orchestran hempeän serenadin innoittaja. Monia vuosikymmeniä viimeisen Apollo-lennon noustua Kuun kamaralta, jättäen kiertolaisemme rokonarpisen ja kalvakan ylhäiseen yksinäisyyteensä, on tuo lumoava ja kammottavakin kiertolaisemme jälleen realistinen tavoite ihmiskunnalle saavutettavaksi, jälleen valloitettavaksi. Kuun kuivista kasvoista, hilseilevän tomun alta löytyvä Helium-3 kun ratkaisisi ahnaan ihmislajin energiantarpeen aina hamaan tulevaisuuteen asti. Mutta onko tämä Helium-3:n haalimisesta kertova anime mistään kotoisin?

Lue Herkon Moonlight Mile -arvostelu!
6  Yhteisölliset / Yhteisö / Kupolin joulukalenteri 2013 : 19.11.13 klo 18:53
Kupolin joulukalenteri jatkaa tänäkin vuonna. Kiinnostaako osallistuminen? Käy ilmoittautumassa joulukalenteriketjuun!
7  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Kotoura-san (anime) : 19.11.13 klo 18:49
Kotoura on kauniisti sanottuna omalaatuinen. Häntä ei kannata lähestyä. Eikä hänen kanssaan saisi edes keskustella kuin vain aivan absoluuttisesti välttämättömistä asioista. Parempi olisi, jos et lainkaan edes ajattelisi mitään Kotouran läsnä ollessa. Sillä jotenkin, jollakin tavalla, tuo neito vääntää valheeksi sanasi, lausuu ääneen asioita sinusta jotka eivät ole oikein. Ei, hänen sanansa ovat oikeita, liiankin oikeita, huomioita jotka osuvat liian syvälle sinuun ja joita siten ei saisi ääneen sanoa. Parempi pysyä siis erossa Kotourasta, tuosta aikamme mutantti Muulista, mielentirkistelijästä, tuosta totuudentorvesta typerästä. Hirviöstä, friikistä. Ympäröivän yhteisön tuomitsema, vanhempiensa hylkäämä, pikkuneiti Kotoura parka. Hänen elämästään sekä teoistaan kertoo tämä varsin keveä romanttinen komedia.

Lue Herkon kirjoittama Kotoura-san-animen arvostelu täältä!
8  Aiheet / Ajankohtaista / Arvostelussa: Girls und Panzer : 09.11.13 klo 22:04
Kimppa söpöjä animetyttöjä puuhailee söpösti karheiden ja maskuliinisten panssarivaunujen parissa, kilpaillakseen niillä taisteluotteluissa muiden tyttökoulujen panssarikerhoja vastaan. Samalla he yrittävät pelastaa superlaivalla kelluvan koulunsa sulkemisuhan alta. Näin voidaan kiteyttää Girls und Panzer -animaation koko juoni ja kerronta. Onko tämä idea silkkaa häikäisevää neroutta vai sitä itseään: suurta typeryyttä?

Käy lukemassa Herkon uusin arvostelu täältä!
9  Aiheet / Ajankohtaista / Arvosteluissa: Zuckerbergiläistä tulevaisuutta ja epidemiamaailmanloppua : 09.06.13 klo 16:44
Herkko tuo alkavan kesän värittäjäksi kaksi uutta arvostelua:

10  Aiheet / Ajankohtaista / Juhlavuoden suosikkiäänestys : 09.06.13 klo 16:40
Suomennetun mangan buumin kymmenennen vuoden kunniaksi järjestetään suuri Suomessa julkaistujen mangojen  ja mangahahmojen suosikkiäänestys. Antti Valkama kertoo äänestyksestä tarkemmin:

Vuonna 2003 lehtipisteisiin ilmestynyt Dragon Ball aloitti mangabuumin Suomessa. Juhlistaaksemme täyttä vuosikymmentä käynnistämme täten suuren suosikkiäänestyksen! Voit äänestää parasta mangasarjaa sekä -hahmoa. Äänestys päättyy 30.9.2013 ja tulokset julkistetaan Anime-lehdessä, Sangatsu Mangan kotisivuilla sekä Animen kotisivuilla. Tarkan julkistuspäivän ilmoitamme tuonnempana.


Lue lisää uutisen keskusteluketjusta.
11  Aiheet / Ajankohtaista / Hyytävien teosten arvosteluja luettavana : 17.03.13 klo 09:48
Terveisiä talvisesta Kupolin arvosteluosaston toimituksesta! Herkko tarjoaa meille maaliskuisen viiden arvostelun syväluotauspaketin manga- ja animeteosten ytimiin. Mukana on käsittelyssä muun muassa kautta Kupolin historian mielipiteitä vahvasti jakanut kauhulegenda Drifting Classroom sekä nykypäivän toimintamangan kuuminta hottia oleva Attack on Titan, joka fanipiireissä tunnetaan myös nimellä Shingeki no Kyoujin. Oletko samaa mieltä arvosanoista?

12  Aiheet / Ajankohtaista / Jouluinen arvostelupaketti : 25.12.12 klo 22:06
Arvostelijamestarimme Herkko on työstänyt syksyn mittaan suuren määrän arvosteluja, jotka julkaisemme nyt näin joulun kunniaksi yhtenä pakettina. Käykää kiinnittämässä joulun kunniaksi katseenne seuraaviin katselmuksiin:


Sekä yksi jälkikäteinen lisäys:
13  Aiheet / Ajankohtaista / Seuraava mangakirppis Traconissa : 09.07.12 klo 08:35
Hyvää keskikesää! Kupoli ei tällä kertaa osallistu Animeconiin, joka pidetään ensi viikonloppuna Kuopiossa. Seuraava mangakirppiksemme tapahtuu sen sijaan syksyllä Traconissa 8.-9. syyskuuta.
14  Aiheet / Ajankohtaista / Mangakirppis Desuconissa : 04.06.12 klo 07:04
Mangakirppis on jälleen mukana Desuconissa välittämässä mangaa ja muuta tavaraa entiseltä omistajalta uudelle. Desucon pidetään ensi viikonloppuna tutussa paikassaan Lahden Sibelius-talolla perjantaista sunnuntaihin. Kirppis on auki lauantaina ja sunnuntaina, mutta otamme tavaraa vastaan myös perjantain aikana.

Tule tervehtimään ja tutustumaan tarjontaamme, jos olet paikan päällä! Ja jos harkitset omien tavaroidesi tuomista myyntiin, tutustu mangakirppissivumme ohjeisiin.
15  Aiheet / Ajankohtaista / Pääsiäisen arvostelupaketti saapuu : 31.03.12 klo 11:33
Kupolin mestariarvostelija Herkko on jälleen pureutunut kiinni kuuteen uuteen teokseen - luvassa on arvostelut neljästä animesta ja kahdesta mangasta:
16  Aiheet / Ajankohtaista / Mangakirppis iskee Desucon Frostbiteen : 08.01.12 klo 22:41
Desucon Frostbite pidetään viikon päästä, 14.-15. tammikuuta tutussa Desu-sijainnissa Lahden Sibelius-talolla. Kuten aina aiemmissakin Desuconeissa, on myös Kupolin mangakirppis paikalla välittämässä suomalaisten harrastajien mangaa ja muuta aiheeseen liittyvää tavaraa entiseltä ostajalta uudelle.

Tule tervehtimään ja tutustumaan tarjontaamme, jos olet paikan päällä! Ja jos harkitset omien tavaroidesi tuomista myyntiin, tutustu mangakirppissivumme ohjeisiin.
17  Aiheet / Ajankohtaista / Viisi uuden vuoden arvostelua : 08.01.12 klo 22:39
Herkko tuo luettavaksenne viisi uutta arvostelua antiikista kaukaiseen tulevaisuuteen:
18  Aiheet / Ajankohtaista / Viisi uutta arvostelua syksyä lämmittämään : 27.10.11 klo 20:44
Herkko on jälleen ahkeroinut luettavaksenne uusia animearvosteluja. Tällä kertaa vakioarvostelijamme antaa painavan mielipiteensä seuraavista teoksista:
19  Aiheet / Ajankohtaista / Uusi arvostelupaketti esillä : 02.09.11 klo 14:22
Arvostelijamestarimme Herkko on saanut valmiiksi viisi uutta syväluotaavaa ja kiinnostavan kriittistä animearvostelua, jotka löytyvät nyt arvostelutietokannastamme. Käykää katsomassa, millaisia havaintoja ja ajatuksia arvosanojen takaa löytyy!

Käsittelyssä ovat:
20  Aiheet / Ajankohtaista / Sinä, manga ja Japani -tutkimus haluaa kuulla sinusta : 06.06.11 klo 19:43
Åbo Akademi on ottamassa osaa suureen kansainväliseen mangatutkimukseen, ja haluaa tätä varten kuulla meidän harrastajien mielipiteitä ja kokemuksia mangasta ja Japanista. Tutkimuksen suomenkieliset kotisivut ja netissä täytettävä vastauslomake löytyvät osoitteesta https://www.abo.fi/student/mangatutkimus

Kansainvälistä tutkimusprojektia vetävä Manga Network -ryhmä ylläpitää myös omia ranskankielisiä kotisivujaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 46
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.065 sekunnissa. 17 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste