Kupolin keskustelut

Aiheet => Ajankohtaista => Aiheen aloitti: Punainen jättiläinen - 11.03.08 klo 11:17Otsikko: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Punainen jättiläinen - 11.03.08 klo 11:17
Tällä hetkellä Tampere Kupliissa (pe-su, 18.-20.4.2008) on seuraavanlaista Manga- ja animeaiheista ohjelmaa:

PE:
-Luento: Mangan markkinat
-Koko iltapäivä Muumi-aiheista keskutelua, seminaaria ja paneelia

LA:
-Cosplay-kisa
-Yaoi - pornoa vai taidetta?
-Mangan värittäminen -luento
-Kemppi-setä kertoo: haitallliset animesarjakuvat
-Mikä siinä mangassa maksaa-paneeli
-Minä cosplayaaja -paneeli
-Me sarjakuvapiirtäjät -paneeli

Tarkemmat ohjelmatiedot:
http://www.tamperekuplii.fi/ohjelma.html


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: JeBaZ - 12.03.08 klo 08:15
Saakelin Yaoi... Jättäisivät nyt sen jo rauhaan, kun sitä hehkutetaan jokaisesta tuutista -_-'


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Xinadra - 12.03.08 klo 08:21
Voi kyllä olla ettei tuo yaoi-osa vedä mukaan paljoa miespuolista väkeä xD
Jes! Vihdoinkin minä pääsen johonkin. Asun niin kaukana että kaikkiin tapahtumiin pääseminen on aina kauhean tuskan takana, mutta Tampereelle sentään pääsee junalla ilman vaihtoja. Sinne siis! Toisaalta pääsen vain la-su :/


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: mira-pauliina - 12.03.08 klo 10:14
Ahahaha vähänkö nauroin tuolle yaoille :DD

Koululta on lähdössä kai suurempikin edustus tuonne, antologian julkaisu tiedossa. Itse en ole varma ollenkaan. Olisi kyllä kiva päästä taas myymään ja vaihtelemaan pienlehtiä :3 Muutama paneelikin vaikuttaa ihan mielenkiintoisilta. Pitänee harkita tulemista ja tutkiskella lompakon sisältöä jospa antaisi periksi.


Otsikko: Tampere Kuplii 2, 18.-20.4.2008
Kirjoitti: Veh - 12.03.08 klo 21:19
Tampere Kuplii järjestetään toista kertaa tämän vuoden huhtikuussa. Kolmipäiväinen sarjakuvatapahtuma tarjoaa lukuisia manga- ja muumiaiheisia luentoja ja tapahtumia, sekä tietenkin myös cosplay-kisan. Monet tutut näytteilleasettajat osallistuvat myös toimintaan.

Tarkkaa tietoa kuplivan tapahtuman ohjelmistosta löytyy osoitteesta http://www.tamperekuplii.fi/ (http://www.tamperekuplii.fi/)


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Egmontin Yookai - 13.03.08 klo 10:59
Itse en ole varma ollenkaan. Olisi kyllä kiva päästä taas myymään ja vaihtelemaan pienlehtiä.

Mira Kuplimaan! Neidin pikainen tapaaminen hymyilytti pitkään Hesan festareilla.

Yookai lupaa olla mahdollisimman mielenkiintoinen kaikissa ohjelmanumeroissaan. Iltaklubeilla edetään jännästä tylsään jankkaukseen...


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Willa - 18.03.08 klo 21:10
Tampereella järjestettävän Tampere Kupliin cosplaykilpailun 19.4. ilmoittautuminen on auki osoitteessa http://2008.cft.fi/tamperekupl_ilmoittaudu.html (http://2008.cft.fi/tamperekupl_ilmoittaudu.html).

Ilmoittatuminen sulkeutuu 31.3.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: mira-pauliina - 19.03.08 klo 11:02
Mira Kuplimaan! Neidin pikainen tapaaminen hymyilytti pitkään Hesan festareilla.
Hihi :D Mjoo tulossa ollaan sittenkin, sen verran halvalla pääsee ja majoituskin löytyi. Pitää vain hillitä itseään ettei osta ylettömiä määriä krääsää. Stadifestareilla oli niiin vaikea hillitä itseään D':

YO-talolla nähtävänä luokkakavereiden animeanimaatioita. Laadukasta. Ja ostakaa meijän maailmanhistoriajulkaisua!


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: ragnarwasanother - 13.04.08 klo 08:15
Voihan piru.. XD Itse olen Nokialla (ihan siinä Tampereen vieressä) tuon viikonlopun, mutten pääse kyseiseen tapahtumaan, kun on pikkuveljen kummi käymässä juuri tuolloin.. :D


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Egmontin Yookai - 13.04.08 klo 17:02
Pikkuveli ja sen kummi ovat myös tervetulleita sarjakuvafestivaaleille...Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Maria - 13.04.08 klo 20:57
Hehe. Kummit ja kaimat mukaan vaan. Viimevuoden Kupliissa oli ainakin todella mukava ja letkee tunnelma, suosittelen kaikille.

Vasta kun hoksasin Kupolin etusivua vilkaista tajusin että tämähän on jo ensiviikolla! Multa jää tällä kertaa pukuilut sikseen (Animeconissa sitten) mutta onneksi Kupliissa järkätään taas cosplay-kisa jossa sitten pääsee muiden pukuja ihailemaan. Onko kellään hajua missä se pidetään? Onko taas sama vanha Plevna vai?


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Punainen jättiläinen - 13.04.08 klo 23:14
Kisa järjestetään samassa paikassa kuin edellisvuonnakin. Kannattaa myös tutustua ohjelmaan, jossa paikat kerrotaan tarkemmin:

http://www.tamperekuplii.fi/ohjelma.html (http://www.tamperekuplii.fi/ohjelma.html)


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Sdall - 14.04.08 klo 02:58
Pakko ottaa tänä vuonna osaa karikatyyribattleen! Olin siellä viime vuonnakin osallistumassa, mutta piirtämään asti en ehtinyt.

Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: OnnaRanma - 14.04.08 klo 12:17
Mä meen mun kaverin kanssa. En käyny viime vuonna, joten tämä olisi ensimmäinen Tampere kuplii tapahtuma minulla x3


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: JeBaZ - 14.04.08 klo 13:01
Perjantaina avaamme kavereiden kanssa grillikauden, mutta lauantaina ajattelin huristella Tampereen siimekseen. Tarvitsee päivittää sarjakuvavarastoa ja ehkä illalla jatkaa YO -talolla juhlia. Varainnot ovat vähäiset, mutta muutaman alpan voisin uhrautua ostamaan. Yaoi -ohjelma viiksettää :(


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: madu - 14.04.08 klo 14:10
Yaoi -ohjelma viiksettää :(

Ajattele tältä kannalta - sen hetken kun yaoi-ohjelma kestää, ne pahimmat ihkuttajat on salissa lukkojen takana ja voit nauttia mukavan hiljaisesta ja rauhallisesta ilmapiiristä.

ps. kyllä, yleistäminen on kivaa.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: ayuminette - 14.04.08 klo 19:03
ollaan lauantaina tulossa :) kaverin kanssa olen tulossa. Mut saa tulla bongailemaan,kun järkkään ison kyltin jossa lukee Shinya-sama ^^


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Punainen jättiläinen - 15.04.08 klo 06:07
Tampere kuplii -sarjakuvatapahtuman innoittamat erikoisnäytökset lauantaina 19.4. Plevnassa:

Tintti ja minä klo 14.45 (Herge -dokumentti vuodelta 2003)
Henkien kätkemä klo 15.15
Porco Rosso klo 15.15

Liput näihin näytöksiin vain 6 euroa!


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Egmontin Yookai - 16.04.08 klo 10:59
Antti kertoilikin jo mangusteja kiinnostavat ohjelmanumerot, mutta yksi jäi tavallaan välistä, eli Piirtopöydältä painoon -paneeli. Siellä on höpöttelemässä Raven, OMGin ja Death Noten latoja, eli mangansa vakavasti ottaville saattaa olla tarjolla mielenkiintoista tietoa. Vooninkiin klo 13, mars!

Klo 14-15 voikin sitten käväistä kahvilla ja mazariinilla, niin on tarpeeksi kofeiini/sokerihumalassa herrojen Suominen, Valkama, Sinisalo ja Eturautti showta varten.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Haider - 20.04.08 klo 00:36
Ei taida tänään tulla enää siellä käytyä, jotenka kertoilenpa lyhyesti lauantaista sen lyhyen ajan verran, minkä ehdin siellä olla. Kemppi-sedän paneeli oli mielenkiintoista seurattavaa kaikessa improuksessaan ja yleisökommenttien säestämänä. Samaten Mikä mangassa maksaa - paneeli oli sekä huvittava että informatiivinen, kiitokset herroille Valkama sekä Yookai vielä jälkikäteen. Puristivat pyydettäessä kättäkin. (Joskin reaktioiden eroavaisuudet pyyntööni olivat mielenkiintoiset. Yookai: "Pidit sitten varmaan paneelista?" Antti: "Riippuu vähän siitä, mitä pitää puristaa.")

Hivenen lyhyeksi jäi visiitti, mutta mukavaa oli. Ja sain ikioman Rei-figuurinkin Urumin pöydältä. Woohoo!


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Kasumi - 21.04.08 klo 01:00
Oli ihan mukavaa. Olin iloinen Milla Paloniemen puolesta Sarjakuva-Finlandia palkintonsa takia. Itse voitto taitaa jakaa mielipiteitä mutta itse olen kovin iloinen. Vaikken köh, kiroilevaa siiliä luekkaan.

Paneelit Supersankari-sarjakuvista ja Haitallisesta anime-sarjakuvasta olivat kovin miellyttäviä. Tuli ostettua paljon jotain. En aikasemmin ole esimerkiksi 'coneissa ostellut juuri mitään. Yksi taisi olla Rautakolmonen-elokuva AnimeCon'06:sta. Johtunee siitä ettei ollut sillon aikasemmin tarpeeksi rahaa tuhlattavaksi. Nytten oli edulleen hintaan länsimaalaista sarjakuvaa kuten Brendon ja Tex Willer. Arktisen banaanin pöydällä Noi Brendon ja Dampyr -sarjakuvat olivat vain 1€ kappale. Ostin siis 3 kappaletta Brendoneita ja 6 Dampyreitä - poikaystävälleni. Oli sen verran hyvä tarjous.
Tex Willer oli ihan yhtä kallista kuin tavallisessa kaupassa. 7€ on liikaa vaikka suomangaan verrattuna edullinen hinta kokonaisesta albumista.
5€ maksoin Tex-albumistani.

Siskolleni ostin Kumagoro-kangasmerkin kun se tykkää siitä Ryuichista niin paljon. 5€

Olin unohtaa pienlehti-marssia. Hauskoja omakustanne lehdyköitä ostin. Pari kappaletta Milla paloniemen juttuja. Semmonen kuin "fanitytöt" sarjakuva tuli myös ostettua. Kolmatta en muista. Olivat kovin hauskoja.

Lauantaina kakaroiden riehuminen siellä aukiolla oli todella ärsyttävää koska sitä ei voinut olla kuulematta kesken paneelin. Sen verran korkea oli melutaso.
Tuntuu kuin olisi palannut ala-asteen välitunnille mutta lapset olivat teinejä joihin oli pumpattu amfetamiinia. Ärrrrrsyttävää. Narutoista ja KindomHearts-cosplaysta sai pian tarpeekseen. Millon ne oppivat...?
Vakio-Inujaskoja mahtui myös, kuten aina.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Miizou - 21.04.08 klo 01:42
Oli kyllä mahtava tapahtuma. Ohjelmistosta pitää erikseen mainita Otto Sinisalon Muutoksen Illuusio - Supersankarigenren tapahtumasarjakuvien lyhyt historia Loputtomasta kriisistä Teräsmiehen kuoleman kautta Sisällissotaan *puhhuh* -luento sekä Janne Kempin Haitalliset animesarjakuvat -luento.

FONZIE!!!...Eikun...!

Paljon hienoja sarjakuviakin näin myyntitiskeillä (sarjakuvafestareilla, yllätys yllätys). Vähät rahani eivät mitenkään riittäneet kaikkien mielenkiintoisten nimikkeiden hankintaan, mutta ainakin Trinity Bloodin ykkösalppa koristaa nyt hyllyäni.

Genrejä ja sarjakuvan lajeja löytyi toki laidasta laitaan, mangasta Marveliin, mutta tätä osaavat varmasti kaikki kupolistit arvostaa muista henkilökohtaisista mieltymyksistä riippumatta.
(http://koti.mbnet.fi/mijo/rosk/kekkvasta.jpg)


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: JeBaZ - 21.04.08 klo 09:21
Kyllä minäkin sinne sitten lauantaina vaivauduin lähtemään, vaikka edellinen yö oli rankka. Pääsin paikalle vasta joskus yhden aikaan ja suuntasin suoraan Piirtopöydältä painoon -paneeliin.

Lainaus
Lauantaina kakaroiden riehuminen siellä aukiolla oli todella ärsyttävää koska sitä ei voinut olla kuulematta kesken paneelin. Sen verran korkea oli melutaso.
Tuntuu kuin olisi palannut ala-asteen välitunnille mutta lapset olivat teinejä joihin oli pumpattu amfetamiinia. Ärrrrrsyttävää. Narutoista ja KindomHearts-cosplaysta sai pian tarpeekseen. Millon ne oppivat...?
Vakio-Inujaskoja mahtui myös, kuten aina.

Ne valtasivat tuon vooningissa olleen Piirtopöydältä painoon -paneelin ylätasanteen ja melusivat. Myös  Lännenpaneeli, johon pääsin mukaan käytyäni nopeasti myyntipöydillä, sai meluterrorin osakseen, enkä kuullut yhtään mitään -_-

Mikä siinä mangassa maksaa -paneeli olikin viimeinen, johon minä menin mukaan. Yllätys yllätys siellä oltiin melko hiljaa. Antti valkama ja Janne Suominen istuivat piinapenkissä ja kertoivat julkaisevansa, Kupolissakin jo uutisoidut, Furuban ja sen toisen jonka nimeä en vieläkään muista. Antti Valkama nosti pöydälle ensin pienen vihreän korin, laittoi sinne satsuman ja banaanin, jonka jälkeen kysyi, että mitäköhän mahtaisi olla tulossa :3

Nuo kolme panellia olivat ainoat, joihin ehdin. Millalta olisin halunnut nimikirjoituksen Kiroilevan Siilin ekaan albumiin, jonka ostin vihdoinkin. Ostin myös Kalervo Palsan päiväkirjat -teoksen, joka on taattua tavaraa. Haaviin jäi myös yksi Spawn, Hellsing 7 ja HxH 1 ja 2. Punaisen Jättiläisen pöydällä kävin vielä kiittämässä Yotsuba&!:sta ja söin hesepullaa. Lähdin kotiin joskus viiden jälkeen.

Kivaa oli ja uudestaan on otettava.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Antti Valkama - 21.04.08 klo 09:30
Samaten Mikä mangassa maksaa - paneeli oli sekä huvittava että informatiivinen, kiitokset herroille Valkama sekä Yookai vielä jälkikäteen. Puristivat pyydettäessä kättäkin. (Joskin reaktioiden eroavaisuudet pyyntööni olivat mielenkiintoiset. Yookai: "Pidit sitten varmaan paneelista?" Antti: "Riippuu vähän siitä, mitä pitää puristaa.")

Eipä kestä, oli kivaa olla mukana. Yookai nääs tarjosi leivoksia. Mutta sanomisiani selvennän sen verran, että tahdoin ensin tietää millä kännyäni tahdotaan puristaa. Mistäs sen tiesi vaikka kyseessä olisi ollut joku Naruton suomentamisesta raivostunut sissi jolla oli takinliepeiden alla pihdit odottamassa... (Tähän jokin sopiva hymiö.)


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Sdall - 21.04.08 klo 12:35
Oli kivaa. Tarjonta oli tyydyttävää ja järjestetyt signeeraustilaisuudet kivoja. Harmitti etten aamulla ehtinyt Bannisterin ja JP Ahosen nimmareita hakemaan, mutta Pienlehtimarssistahan ne molemmat löytyivät, varsinkin JP Ahonen oli todella mukava! Päivyriini pääsivät vierailemaan myös Milla Paloniemi, Tiitu Takalo ja Jukka Tilsa (todella hilpeä tyyppi, mukavan tuntuinen ja maanläheinen ukko oli)

Mitään paneeleja en oikeastaan käynyt seuraamassa. Animaatioesitykset tuli katsottua kun YO-talolla silloin satuin hengaamaan. Karikatyyribattleenkin mentiin. Olivat juuri etsimässä Tampereen joukkueeseen piirtäjää ja marssin juuri pahimpaan aikaan sisään. Sinne mut sitten heitettiin, Turkulainen Tampereen joukkueeseen, yhyy : D. Olin tosi hämmentynyt enkä mitenkään henkisesti valmistautunut. No, kivaa oli joka tapauksessa.

Itsekin häiriinnyin hieman cossaajista. Hirmuinen lapsilauma, joka ei osannut käyttäytyä. Onneksi poikkeuksia sentään löytyi.

Heti kun päästiin kämpille rojahdin uupuneena sänkyyn, kääriydyin peittoon ja jäin siihen makaamaan loppuillaksi. Oltiin kaverin kanssa sairastuttu ja kuumeessa, joten YO-talon jatkot jäivät väliin, harmittaa. Seuraavana päivänä kotiin lähtö oli tuskaa, onneksi terveet kaverit auttoivat mut asemalle ja junaan asti.

Mukaan tarttui Limingan Maailmanhistoria, "Valitsen sinut" Pokémon-fanzine, Luupäät 7-9, Fanitytöt-pienlehti, JP Ahosen Villimpi pohjola ja muutama pinssi ja tarra.

Kiva reissu vaikka loppuikin aika katalasti.


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Punainen jättiläinen - 22.04.08 klo 09:51
Vasta toista kertaa järjestetty Tampere Kuplii keräsi mahtavat 4167 kävijää, joten kävijämäärä nousi roimasti edellisvuoteen verrattuna. Tampere Kuplii ry kiittää kaikkia mukana olleita tahoja ja onnittelee Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon voittajaa Milla Paloniemeä!

Älkäämme unohtako, että tätä tapahtumaa ei olisi voitu järjestää ilman ahkeria vänkäreitä, jotka oikeasti hiki hatussa roudasivat kamaa, pitivät rotia ja hoitivat tapahtuman siten, ettei tullut loukkaantumisia, kukaan ei kuollut tai joutunut kärsimään suhteettomasti.

Myös kävijät ansaitsevat omat kiitoksensa: kiitos teille, että käyttäydyitte hyvin, jonotitte asiallisesti ettekä muutenkaan aiheuttaneet vaikeuksia tapahtuman järjestäjille!

Tampereella kuplii ensi vuonna 27.-29.3.2009 ja luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa, cosplay-kisa, sirkushuveja ja akateemista keskustelua!

Lämmin kiitos kaikille kävijöille!


Otsikko: Vs: Tampere Kuplii 2
Kirjoitti: Maria - 22.04.08 klo 16:45
Jep, erittäin hauskaa oli ja nautin taas kerran tapahtumasta täysin rinnoin. Viime vuonna järjestetty Tampere Kuplii oli ensimmäinen kosketukseni sarjakuvatapahtumien ja cosplaykisojen ihmeelliseen maailmaan. Onneksi lopullinen tipahtaminen sinne maailmoihin tapahtui Kupliin ansiosta pehmeästi ja mukavasti. Kiitos siitä!

Nollabudjetin takia en ostanut mitään Kupliista vaikka mieli olisikin tehnyt. Ilmeisesti se massiivisen Naruto/Bleach/yms -kojun japanilainen(?) myyjä kiusasi osaa kävijöistä tahallaan, sillä esille laitetut upeat julisteet eivät olleet myynnissä. Kaverini kirosi tätä samalla kun söi silmillään sitä Sephiroth-julistetta.

Samaisen kaverini kanssa pohdimme, että oikeastaan koko Kuplii-viikonlopun kohokohta aika suurelle osaa kävijöistä oli cosplaykisa ja sen jälkeen mietittiinkin, että mitäs nyt että lähdetäänkö kotiin. Pitäisikö cosplayohjelmaa olla lisää ja pitäisikö sitä jakaa koko viikonlopulle/kahdelle päivälle, jotta anime/manga/muut hörhöt pysyisivät tapahtumassa pidempään? Tiedän kyllä mitä eräät ihmiset ajattelevat tästä - "ei lisää niitä kirkuvia teinejä sinne". Mutta toisaalta tapahtuma voisi kasvaa ja saada vielä enemmän kävijöitä. Tampere Kuplii on silti sarjakuvatapahtuma eikä pelkästään animemangacosplaytapahtuma, mutta tällaista vaan tuli mieleen kun pidimme kaverini kanssa pitkää ja pohdiskelevaa mietiskelytaukoa (köh).