sisällön alkuun
20.10.2017 15.39 SANASTO | KESKUSTELU | PIIRTOLAUDAT | SUOMIMANGA | RSS
 
Kupoli
"Poispääsyä ei ole!"

Uutis- ja etusivu

Sisältö

Keskustelu

Piirtolaudat

Impromanga 3

Yhdistys

Kupolin palvelinkodon tarjoavat Säätöyhteisö B2 ry sekä Tietovelhot Oy.

x Keskustelu | Ohjeet | Kalenteri | Henkilökunta Haku | Kirjaudu | Rekisteröidy

Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
 
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mangakirppis Animeconissa 10.-12.7.2009  (Luettu 7596 kertaa)
0 käyttäjää ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili


« : 01.07.09 klo 00:44 »

Heinäkuu on saapunut. Heinäkuun mukana saapuu myöskin tämän vuoden Animecon, joka pidetään Helsingin Kaapelitehtaalla. Kupoli osallistuu conihumuun Mangakirppiksellä, joka jatkaa tämän vuoden Traconissa ja Desuconissa hyvin alkanutta kirppiskiertuetta. Kirppis löytyy Merikaapelihallin länsipuoleisesta aulasta, ja se ottaa vastaan ja myy mangaa koko conin ajan.

Kirppis toimii viime coneissa totuttuun tapaan. Kuka tahansa halukas voi tuoda japanilaistyylistä sarjakuvaansa - ja tästä lähtien myös anime-DVD-levyjään - myytäväksi pöydillemme. Tavaraa myydään kahdessa hintaluokassa, 3,50 euroa ja 5,00 euroa per kappale, ja Kupoli vetää molemmista välistä 0,50 euroa kirppiskulujen kattamiseen ja toimintansa rahoittamiseen. Myyntituotteet voi tuoda joko itse tapahtumaan (mitä aiemmin ne toimittaa paikalle, sitä varmemmin ne ehditään myydä tapahtuman aikana) tai toimittaa etukäteen jollekin yhteyshenkilöistämme. Jos Animeconiin tuotu tavara ei käy kaupaksi, se pidetään säilössä ja laitetaan uudestaan myyntiin syyskuun Mangapäivän kirppiksessä.

Sarjakuvan ja DVD:iden lisäksi Kupolin pöydältä voi ostaa myös kangasmerkkejä ja Badgekakin pinssejä. Tarkempaa tietoa kirppiksestä löytyy uutisen keskusteluketjusta.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #1 : 01.07.09 klo 00:44 »

Kirppiksen toimintaperiaate on sama kuin aiemminkin. Otamme myyntiin kaikkia manga-, manhwa- ja manhua-albumeita, joiden kunto on vähintäänkin kohtuullinen, sekä laillisia anime-DVD-levyjä. Kaikenkielinen tavara otetaan vastaan, mutta kannattaa huomioida, että kaikki kielet eivät mene kaupaksi kalleimmassa hintaluokassa. Varsinaisia hintaluokkia on olemassa kaksi, keltainen ja vihreä. Niiden lisäksi kirppiksellä toimii myös Löytökori. Saat itse valita, mihin hintaluokkaan mangasi sijoitat.

Keltainen hintaluokka: Myyntihinta 5,00 euroa per tuote, josta sinulle jää 4,50 euroa - suositellaan kalliimmille julkaisuille, esimerkiksi Tokyopopin mangoille ja suomalaisille vain kirjakaupoissa julkaistuille albumeille, jotka eivät ole vielä päätyneet kirjakauppojen alehyllyille

Vihreä hintaluokka: Myyntihinta 3,50 euroa per tuote tai 10,00 euroa per kolme tuotetta, joista sinulle jää 3,00 euroa per tuote - suositellaan japanilaisille albumeille ja kotimaisille normaalihintaisille Lehtipiste-pokkareille

Lisäksi otamme vastaan mitä tahansa mangahenkistä sarjakuvaa lahjoituksena; näin voit samalla tukea Kupolin toimintaa. Lahjoitukset sijoitetaan pääsääntöisesti Löytökoriin, jossa notkuva tavara lähtee ostajien mukaan eurolla per albumi. Jos siis haluat päästä eroon hyllyiltäsi tilaa syövästä liki arvottomasta sarjakuvasta, tuo se meille, niin huolehdimme lopuista.

Jos et pääse tapahtumaan, mutta haluat saada tavaraasi myyntiin, voit toimittaa sen Kupolille etukäteen. Mangaa vastaanottaa pääkaupunkiseudulla Miizou (miizou ätmerkki kupoli.net) ja Tampereella Hectigo (hectigo ätmerkki gmail.com).

Animeconiin tuodun tavaran voi joko hakea tapahtuman lopulla takaisin itselleen tai jättää toistaiseksi Kupolin haltuun, jolloin se laitetaan jälleen myyntiin Mangapäivänä syyskuussa. Saat kaiken Kupolille toimittamasi tavaran takaisin joko rahana tai palautuksina - jos albumeja katoaa/varastetaan myynnin aikana, Kupoli maksaa niistä myyntihinnan sinulle. Saat conin jälkeen sähköpostiviestin, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti myyntimenestyksesi. Kupoli säilyttää tavaraa vuoden 2009 loppuun asti, jolloin omistajan on haettava myymättömät tavaransa takaisin tai ne katsotaan lahjoitukseksi Kupolille.

Kupolin kangasmerkkejä on Animeconissa myynnissä kahden euron kappalehintaan. Lisäksi saatavilla on valikoima Badgekakin pinssejä hintaan euro per kappale. Molempia tuotteita on tarjolla myös Kupolin myöhemmissä tapahtumissa, minkä lisäksi kangasmerkkejä voi myös tilata suoraan yhteyshenkilöltä. Tietoa tästä löytyy  kangasmerkkiketjusta.

Kupolin aktiivit ovat myös tervetulleita auttamaan mangakirppiksen pitämisessä. Työ ei ole vaikeaa eikä kovin rankkaa, ja yleensä myyntipöydän takana on enemmän tilaa kuin muualla conin väentungoksessa. Lisäksi myyntipöydän taakse järjestetään yleensä pieniä virvokkeita kirppiksen henkilökuntaa varten. Käytännössä kuka tahansa kupolisti, jonka voidaan olettaa selviävän kohtalaisen yksinkertaisista myyntitehtävistä, voi halutessaan tulla auttamaan kirpputorin pitämisessä. Jo muutaman tunnin apu on tervetullutta. Jos kirppiksellä työskentely kiinnostaa, ilmoittaudu joko tähän ketjuun, privalla Vehille tai vain saavu conissa kirppispöydän luo. :)

Vielä muutamia erityishuomioita viime vuosien varrelta:
  • Mitä aikaisemmin tuot mangan meille, sitä aiemmin saamme sen con-päivänä esille, ja sitä varmemmin se menee kaupaksi. Suurin ostosryntäys on aamulla heti kirpputorin avaamisen jälkeen, ja conipäivänä tuotavat albumit jäävät siitä varmasti paitsi.
  • Jos manga on julkaistu Suomessa Lehtipiste-pokkareina, sen englanninkielisiä albumeita ei kannata laittaa viiden euron hintaluokkaan. Ne eivät mene kaupaksi, riippumatta siitä että paljonko itse maksoit niistä aikoinasi.
  • Suomessa julkaistut maratoonipituiset mangasarjat, kuten Ranma, Inuyasha, Dragon Ball ja Salapoliisi Conan menevät tavanomaisesti melko huonosti kaupaksi. Niitä tuodessa kannattaa varautua siihen, että ne joutuu hakemaan vielä joskus vuoden 2009 lopulla takaisin
  • Jos siinä on yaoita, se ostetaan varmasti.
« Viimeksi muokattu: 01.07.09 klo 01:02 kirjoittanut Veh » tallennettu
adalyon
peruskäyttäjä

Viestejä: 2Profiili
« Vastaus #2 : 05.07.09 klo 18:28 »

Onko silla rajaa, että kuinka paljon mangoja yksi henkilö voi tuoda myytäväksi? Kävin läpi omia varastojani, ja löysin yllättävän paljon tavaraa, josta voisin luopua..
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili
« Vastaus #3 : 05.07.09 klo 19:17 »

Onko silla rajaa, että kuinka paljon mangoja yksi henkilö voi tuoda myytäväksi? Kävin läpi omia varastojani, ja löysin yllättävän paljon tavaraa, josta voisin luopua..

Eipä varsinaisesti, etenkään jos voit tuoda mangat itse Animeconiin. Silloin meidän ei tarvitse kuskailla niitä niin paljoa tavaraa ympäriinsä.

Jos tuot hyvin paljon tavaraa (yli sata pokkaria), niin sitten on jo apua siitä jos inventoit mangasi etukäteen, ja lähetät viimeistään torstaina minulle (veh ätmerkki kupoli.net) sähköpostitse listan kaikesta, mitä aiot tuoda myyntiin. Tällöin käsittely on nopeampaa ja tavarasi pysyvät kasassa inventaarioryysiksestä riippumatta.
tallennettu
adalyon
peruskäyttäjä

Viestejä: 2Profiili
« Vastaus #4 : 06.07.09 klo 13:10 »

Haha, ei nyt sentään sataa, mutta useampia kymmeniä kyllä. ::D

Joo, ihan paikan päälle ne toisin, kun täällä pääkaupunkiseudulla asustelen.
tallennettu
Veh
positiivinen
ylläpitäjä

Viestejä: 981Profiili


« Vastaus #5 : 13.07.09 klo 10:48 »

Animeconin mangakirppis oli erittäin menestyksekäs. Kolmen päivän aikana myimme 1130 myyntiartikkelia - useimmat niistä sarjakuvia, mutta mukana oli myös DVD:itä ja jokunen kirja. Ostajia riitti, ja kaikilla tuntui olevan kivaa. Kiitos kirppikseen osallistumisesta tai siellä vierailemisesta!

Kirppiksen infopostit lähtivät juuri seilaamaan bittiavaruuden halki. Jokaisen sähköpostiosoitteensa antaneen myyjän pitäisi saada piakkoin viesti, jossa kerrotaan myyntimenestyksestä ja -voitoista. Jos viestiä ei piakkoin näy, kannattaa tarkastaa roskapostisuodattimet; pitkä ja omituisia sanoja sisältävä infoviesti saattaa helposti päätyä spämmiksi. Mikäli toit mangaa myyntiin mutta et saanut sähköpostiviestiä, ota yhteyttä meihin osoitteeseen mangakirppis ätmerkki kupoli piste net, niin lähetämme sen uudestaan manuaalisesti. Ota samoin yhteyttä, jos et vielä kertonut tilinumeroasi meille.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
Sivu luotiin 0.021 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.

tätä sivustoa ylläpitää Anime- ja mangayhteisö Kupoli ry
tietoa - sivukartta - rekisteriseloste